سینما پارادیـزو


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


سینما سرزمین من است نه شغل من
Admin : @Mooso

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter














▪️فیلم‌ها برای من همیشه مثل یک‌جور راه گریز بودن؛ راه گریزی برا رسیدن به رهایی.


▪️آندری زولافسکی

🎥 @CinemaParadisooo


▪️بالا: رولت چینی [Chinese Roulette] ساخته‌ی راینر وارنر فاسبیندر ــ 1977

▪️پایین: تسخیر [Possession] ساخته‌ی آندری زولافسکی ــ 1981

🎥 @CinemaParadisooo


http://l1l.ir/3uo5
__________________________________________

▪️مارکر در این فیلم «زمان» را واکاوی می‌کند و خودش روی عکس‌ها نریشن می‌گوید و مونولوگ‌هایش را با این جمله آغاز می‌کند؛

«این فیلم قصه مردی‌ست که تصویر زنی در گذشته را به خاطر می‌آورد.»

کریس مارکر با فیلم کوتاه اسکله (1962) به شهرت می‌رسد که شرح تجربیات علمی برای انجام سفرهای زمان بنیاد به دنیای پسا آخرالزمانی است. ازقضای روزگار اسکله تنها فیلم داستانی مارکر، معروف‌ترین فیلم اوست و تنها اثری است که خود می‌گوید ازپخش آن متأسف است. این فیلم که در تیتراژ آغازینش «فتو رمانی از کریس مارکر»خوانده شده، آمیزه‌ای از تک عکس‌های سیاه و سفید، گفتارمتن، موسیقی وجلوه‌های صوتی است که بس استادانه به هم پیوند یافته‌اند. از بازیگران بسیاری درعنوان‌بندی آغازین فیلم نام برده می‌شود اما اینان همگی مدل‌هایی هستند که فتورمان مارکر را مصور می‌سازند. فیلم از نظر شکلی مونتاژی زبردستانه و بس احساسی از متن و «تصاویر» است برای آفریدن فضایی بس ویژه و عمیقا اصیل که درعین حال شگفتی می‌آفرینند. مارکر به لطف گفتار متن که در دیگر فیلم‌هایش نیز بسیار به کار می‌برد، توان‌های ادبی خود همچون فیلم‌سازی مؤلف را پدیدار می‌سازد. این سبک کار، آمیزه خارق‌العاده‌ای از لحن تلخ و شیرین را به نمایش می‌گذارد که بی‌شک برآمده از اندیشه الکساندر مدودکین برادر بزرگش بوده که از او می‌خواست که کم و تنها کمی بنویسد؛برادری که مارکر در فیلم «مقبره الکساندر» به او ادای دین می‌کند. افزون بر این، یکی از انگشت‌شمار کتاب‌های مارکر رمانی به نام «دل بی‌غش» است که چون تمایل نداشته خواننده بیابد تا امروز نایاب است. فیلم اسکله الهام‌بخش فیلم‌سازان بسیاری شد که از میان آنها می‌توان به تری گیلیام و فیلم داستانی‌اش «ارتش دوازده میمونی» اشاره کرد.

🎥 @CinemaParadisooo
🎥 @CinemaParadisooo
__________________________________________


▪️اسکله [1962-La Jetée] فیلم علمی-تخیلی فرانسوی ساخته‌ی کریس مارکر؛
این فیلم از مجموعه‌ای از عکس‌های ثابت تشکیل شده و روایتگر داستانی پسا-رستاخیزی با موضوع سفر در زمان است.

🎥 @CinemaParadisooo


▪️اگر قرار باشد فیلم‌هایی را انتخاب بکنم که برای من نمونه‌های کامل فیلم‌سازی هستند، فکر می‌کنم بتوانم چهار فیلم را انتخاب کنم؛

ــ نخستین فیلم هشت و یک‌ دوم است. به‌خاطر موقعیت فلینی در دست یافتن به چیزی‌که پیشتر فقط از عهده نقاشان آبستره برمی‌آمد، نمایش احساسات بدون گفتن یا نشان دادن چیزها به شکل مستقیم، بدون توضیح دادن چیزها و صرفاً از طریق جادوی محض.

ــ به دلایلی مشابه " سانست بولوار " را هم انتخاب می‌کنم. اگر چه سبک وایلدر تفاوت آشکاری با فلینی دارد. با این حال او هم موفق می‌شود همان فضای آبستره را خلق کند. آن هم از خلال نوعی کلک‌های سبکی و تکنیکی. هالیوودی که وایلدر خلق می‌کند هرگز وجود نداشته است، اما او باعث می‌شود ما آن را باور کنیم و او مارا در آن غوطه‌ور می‌کند، درست مثل غرق شدن در رؤیا.

ــ بعد از آن من فیلم " تعطیلات آقای اولو " ژاک تاتی را انتخاب می‌کنم، به‌خاطر نحوه‌ی نگاه تاتی به جامعه. وقتی فیلم را تماشا می‌کنید، متوجه می‌شوید که تاتی از چه دانشی درباره‌ی سرشت انسانی برخوردار است و همین الهام‌بخش او در ساخت چنین فیلمی است.

ــ و سرانجام من " پنجره عقبی " را برمی‌گزینم. به‌خاطر روش نبوغ‌آمیز هیچکاک در خلق یا حتی بازآفرینی جهان خودآئین. جیمز استیوارت در طول فیلم هیچ‌وقت از ویلچرش پیاده نمی‌شود و در عین حال از خلال زاویه دید او ما یک نقشه قتل بسیار پیچیده را دنبال می‌کنیم. هیچکاک چیزی بسیار عظیم را درون چیزی واقعاً کوچک متراکم می‌کند و او این کار را از خلال نظارت کامل بر تکنیک فیلم‌سازی انجام می‌دهد.

▪️دیوید لینچ

🎥 @CinemaParadisooo
🎥 @CinemaParadisooo


David Lynch Favorite Films

8½, Federico Fellini 1963
Sunset Boulevard, Billy WIlder 1950
Rear Window, Alfred Hitchcock 1954
Mr.Hulot's Holiday, Jacques Tati 1953

🎥 @CinemaParadisooo


http://l1l.ir/3twv
__________________________________________

▪️ایزابلا از دیوید می‌گوید:

«اکثر آدم‌ها افکار باارزشی دارند.اما آن‌ها سعی می‌کنند این افکار را در قالب‌های فکری معینی بریزند. دیوید تصاویر خود را به زبان منطق ترجمه نمی‌کند در نتیجه تصاویر همچنان ناب و سرشار از احساسات باقی می‌مانند. هر بار که از او می‌پرسم ایده‌هات از کجا می‌آیند او می‌گوید کار من به ماهی‌گیری شباهت دارد. هرگز نمی‌داند چه چیزی به قلابش می‌افتد.»

▪️گفتگو با دیوید لینچ ــ ریچارد ای.بارنی ــ ترجمه‌ی آرمان صالحی

🎥 @CinemaParadisooo
🎥 @CinemaParadisooo
__________________________________________


http://l1l.ir/3twr
__________________________________________

▪️فلینی در «جاده» که محبوب‌ترین فیلم من است، در ذهن من به مرتبه‌ای بسیار والا و دست‌نیافتنی رسید. این فیلم فراتر از نئورئالیسمی بود که در آن ریشه داشت. فلینی با جاده غزلی سرود که حماسه رنج‌ها و شادی‌های شیرینی را برای همیشه جاودانه ساخت.

▪️عباس کیارستمی
▪️«جاده» [La Strada] فیلمی نئو-رئالیستی و درام محصول سال 1954 ساختـه‌ی فدریکو فلینی

🎥 @CinemaParadisooo
🎥 @CinemaParadisooo
__________________________________________


▪️فدریکو فلینی در نقش یک ولگرد در نمایی از فیلم «شیدایی» (1948-L’Amore) ساخته‌ی روبرتو روسلینی؛ فیلم بر پایه داستانی از فلینی به نام معجزه ساخته شده بود.

🎥 @CinemaParadisooo


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
▪️در حالی که بسیاری از فیلمسازان به دیالوگ برای تردید یا تحمل‌گرایـی تکیه می‌کنند، اما اندرسون از سکوت شخصیت‌ها استفاده می‌کند، سکوتی نامطلوب؛
سکوت در سینمای پل توماس اندرسون

🎥 @CinemaParadisooo


▪️چپ: روانی/ آلفرد هیچکاک/ 1960
▪️راست: نخ خیال/ پل‌توماس اندرسون/ 2017

«نخ خیال» به‌نوعی بازگشتی‌ست به ملودرام‌های روانشناختی دهه‌های ۴۰ و ۵۰ اما با استایل و سبکی متعلق به خودش

🎥 @CinemaParadisooo


برای میازاکی متاسفم که او را با من مقایسه می‌کنند چون ارزشش را پایین می‌آورند.

کوروساوا درباره‌ی هایائو میازاکی، انیمه‌ساز بزرگ سینما که به او کوراساوای انیمه‌ساز لقب دادند.

🎥 @CinemaParadisooo


http://l1l.ir/3srl
__________________________________________

… چنین است که مؤلفی سرشناس و قدردیده در دنیا، اعلام می‌کند که واپسین فیلمش را تقدیم مخاطبان می‌کند. با این مؤلف ژاپنی، چنین کنش هنرمندانه‌ای به یک «مرگ خودخواسته» می‌ماند. اما این مرگ خودخواسته، که هاراکیری به‌عنوان معروف‌ترین نمونه‌اش تنها یکی از انواع آن است، یک خودکشی نیست که در آن شرکت کرده باشیم. تفاوت در خواست است. شاید اعتراض کنید که همه‌ی خودکشی‌ها از روی خواست است. بله، اما تفاوت در تصدیق پرقدرت است، اطمینان به این‌که این ژست◦ خاتمه‌ای زیبا می‌سازد بر زندگی‌ای که رو به این انتها دارد، و بیش‌از همه: زیباییِ ژست. انحنای استخوان ماهیِ اِسْقُمْری روی زمینه‌ای از ابرهای سپید. اگر چنین پایانی زیباست، مرگی زیبا هم هست…

ـــــ بخشی از تنها انسان‌ها بال دارند؛ مروری بر باد برمی‌خیزد آخرین ساخته‌ی هایائو میازاکی، نوشته‌ی اِروِه ژوبر-لورانسین ــ کایه دو سینما

🎥 @CinemaParadisooo
🎥 @CinemaParadisooo
__________________________________________


▪️باد برمی‌خیزد، هایائو میازاکی (2013)؛ وداع با استاد انیمیشن‌سازی. هم بیوپیک [فیلم زندگی‌نامه‌ای] است، هم اتوبیوگرافیک و هم برشی‌ست از مهم‌ترین بخش تاریخِ معاصر ژاپن

🎥 @CinemaParadisooo

20 last posts shown.

4 302

subscribers
Channel statistics