انجمن اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


«موضوع بحث ما مسأله‌ی کم‌اهمیتی نیست، بلکه بحث بر سر آن است که چگونه باید زندگی کرد»
-سقراط
ارتباط با ما:
📬تلگرام: @MedEthicsIUMS_contact
📧ايميل: MedEthicsIUMS@Gmail.com
🌐سايت: MedEthicsIUMS.ir

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


#اتیکوت
#خودفرمانروایی


انجمن علمی دانشجویی اخلاق پزشکی برگزار می‌کند:

سومین رویداد گفتمان اخلاقی؛ اتیکالوگ
با موضوع "چالش‌های اخلاقی پیوند عضو (Organ Transplantation)"


💬 رویدادی با محوریت بحث و گفت‌وگو در مورد چالش‌های پیوند عضو (کمبود منابع پیوند، توزیع عادلانه اعضا، رضایت در فرآیند اهدای عضو و ...)

🗓زمان: ۲۴ مهر ۱۳۹۸
ساعت ۱۵ الی ۱۸
(در صورت رسیدن ظرفیت به حد نصاب، سرویس جهت خوابگاه‌ها در نظر گرفته خواهد شد)
هزینه ثبت‌نام: ۱۰ هزار تومان

🌐 جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره‌های پیشین و ثبت‌نام در این رویداد، بر روی این لینک، کلیک/تپ کنید.

📬ارتباط با انجمن:
@MedEthicsIUMS_Contact

#اتیکالوگ #پیوندعضو

@MedEthicsIUMS


Forward from: انجمن علوم اعصاب صدرا
✨انجمن علوم اعصاب صدرا و انجمن اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می کنند :

🎥 پخش فیلم بیداری ها (1990)"Awakenings"

🔱همراه با بحث و نقد حول موضوعات چالش برانگیز علوم اعصاب و اخلاق پزشکی مرتبط

🗒تاریخ برگزاری: دوشنبه 15 مهر

⏱ساعت : 14 الی 18

🏢مکان : دانشگاه علوم پزشکی ایران ، سالن آمفی تئاتر طبقه چهارم ساختمان معاونت دانشجویی فرهنگی


📌هزینه : رایگان
♦️همراه با پذیرایی

✔️جهت شرکت در این رویداد گوگل فرم زیر را تکمیل کنید :
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPZc-sDeuRvtNq0OpUqKlr1QwRUgaxTbR4rhRgL1sYzQdGkQ/viewform

#نوروسینما
#نورواتیکس

@sadra_association
@MedEthicsIUMS


📚 #فرهنگنامه_اخلاق | #خودفرمانروایی | #Autonomy

واژه‌ی Autonomy از دو واژه‌ی یونانی Autos (به معنای "خود") و Nomos (به معنای "قاعده"، "فرمانروایی" یا "قانون") منشاء می‌گیرد و در اصل به خودقاعده‌مندی یا خودکنترلیِ دولت شهرهای مستقل اشاره می‌کند.
در یک سطح حداقلی، خودفرمانرواییِ شخصی نوعی خودقاعده‌مندی است که از مداخلاتِ کنترل‌کننده توسط دیگران و محدودیت‌هایی که از یک انتخاب معنادار جلوگیری می‌کنند -مانند فهم ناکافی- آزاد است.
عملاً تمام نظریه‌های خودفرمانروایی، دو شرط را برای آن اساسی تلقی می‌کنند: آزادی(استقلال از تاثیرات کنترل‌کننده) و کُنش‌گری(ظرفیت برای اقدام از سر قصد).
بعضی نظریه‌های خودفرمانروایی، توانایی‌ها، مهارت‌ها یا خصایص یک فردِ خودفرمانروا را برجسته می‌کنند که شاملِ ظرفیت‌های خودکنترلی می‌شود؛ مانندِ فهمیدن، استدلال‌کردن، سنجیدن، مدیریت‌کردن و مستقل انتخاب‌کردن.
حتی افرادِ خودفرمانروا که ظرفیت‌های خودکنترلی دارند، برخی اوقات برای کنترل و هدایت خودشان در انتخاب‌های خاص، شکست می‌خورند چرا که محدودیت‌های موقت ایجادشده توسط بیماری، افسردگی، غفلت، فشار یا دیگر شرایط، داوری یا گزینه‌هایشان را محدود می‌کند.




Forward from: انجمن علوم اعصاب صدرا
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تریلر فیلم Awakenings (1990) 🎥

@sadra_association
@MedEthicsIUMS


Forward from: انجمن علوم اعصاب صدرا
⚜ معرفی فیلم "بیداری ها"⚜

🎥 Awakenings (1990)🎥

IMDb: 7.8/10

👥 با بازی:
Robert De Niro
Robin Williams
Julie Kavner

💎💎جوایز :
National Board of Review Awards

New York Film Critics Circle Awards

📚اقتباسی از کتاب Awakenings نوشته دکتر اولیور ساکس ، بر اساس یک ماجرای واقعی


🎞 فیلم Awakenings  ، داستان تلاش های دکتر مالکوم سایر است برای مداوا و درمان بیماران کاتاتونیایی که سال هاست فعالیت‌ عادی زندگیشان متوقف شده است. به گونه ای که گویی در خواب به سر می برند. پزشکان، آنها را مجسمه می خوانند، زیرا حرکاتشان متوقف شده است، گرچه هنوز نفس می کشند و چشم های شان باز است ، اما معلوم نیست آیا می بینند و می شنوند و آیا درکی از اوضاع دارند؟

💎در این فیلم گویا دو مفهوم اساسی در تقابل با هم قرار گرفته است:
مفهوم زنده بودن در برابر زندگی کردن

با ما همراه باشید.


@sadra_association
@MedEthicsIUMS

#نوروسینما
#نورواتیک


درسنوشتار جلسه 3.pdf
3.8Mb
#درس‌نوشتار
"مبانی فلسفی سلامت عادلانه"
مدرس: دکتر اکبر شهریوری
جلسه ۳ | ۱۵ صفحه
@MedEthicsIUMS


#درس‌نوشتار "مبانی فلسفی سلامت عادلانه"، خلاصه‌ای از مطالب تدریس‌شده در جلساتِ درسگفتار Just Health است که به همت انجمن علمی‌-دانشجویی اخلاق پزشکی نوشته و توسط مدرس دوره بازبینی شده است.

در صورتی که در جلسات گذشته‌ی درسگفتار شرکت نداشته‌اید، می‌توانید با خواندن این درس‌نوشتار از رئوس مطالب مطلع شوید.

فایل جلسه ۱:
t.me/MedEthicsIUMS/117
فایل جلسه‌ ۲:
t.me/MedEthicsIUMS/126


@MedEthicsIUMS


📚 #مقالک | #رازپوشی_و_حقیقت‌گویی


"دکتر! آیا به من حقیقت را می‌گویید؟"


"صداقت بهترین سیاست است" و "همیشه اولویت با بیمار است"
به همان اندازه‌ای که این جملات قصار می‌توانند قطعیت و درستی داشته‌باشند، می‌تواند برای پزشکان سخت باشد که در دنیای پیچیده‌ی پزشکی مدرن آنها را عملا به‌کار ببرند.

یک نظرسنجی اخیر Medscape اخلاق پزشکی از بیش از ۱۰۰۰۰ پزشک دریافت که وقتی پای درمان بیمار به میان می‌آید، تعداد قابل توجهی از پزشکان، وقتی موضوعاتی که به ارتباط روراست و صادقانه و حتی مدیریت درد مربوط هستند مطرح می‌شود در تنگنا قرار می‌گیرند...

📎می‌توانید ادامه‌ی این مطلب را در تلگراف زیر بخوانید:

telegra.ph/دکتر-آیا-به-من-حقیقت-را-می‌گویید-09-22-2


@MedEthicsIUMS


📚 #Case_Study | #Privacy | #خلوت


  دکترD ، رزیدنت تخصص زنان و زایمان، مشغول گذراندن تخصص خود در مرکز پزشکی دانشگاه ایالتی و بیمارستان منطقه‌ای بود. در حین یک عمل جراحی تهاجمی، دکتر D به صورت تصادفی توسط پزشک اتند، دچار بریدگی شد. گزارش نشان نداد که آیا برخورد خونی واقعی در بین دکتر D و بیمار اتفاق افتاده است یا نه. به نظر می‌رسید که هیچ‌گونه تماس خونی وجود نداشته‌است؛ با این وجود، هیچ‌کس نمی‌تواند اطمینان کامل داشته باشد.
روز بعد، دکتر D به صورت داوطلبانه در آزمایش خون مربوط به تشخیص HIV شرکت‌کرد. نتایج حاکی از HIV مثبت بودنِ دکتر D بود...


" آیا بیمارستان‌ها باید بیماری دکتر D را افشا کنند؟"


📎می‌توانید ادامه‌ی این مطلب را در تلگراف زیر بخوانید:

https://telegra.ph/خلوت-09-20
 

@MedEthicsIUMS




همانطور که ملاحظه می‌کنید، مطالعات آماری-تحلیلی نیز بیانگر این واقعیت‌اند که تصور پزشک به عنوان یک عنصر موثر در بهبودِ ناهنجاری‌های اجتماعی و افزایش انتظارات جامعه موجب شده تا عواملی نظیر: ارجمند شمردن "زمان" بیمار، درنظر گرفتن شرایط روحی بیمار هنگام پذیرش و ... در صدر نمودارهای مربوط به "نارضایتی پزشکی " (Medical Unsatisfaction) قرار بگیرند.

🗂 منبع


پرونده جریان #ضدپزشک (Anti-Physician)

"جایگاه و منزلت پزشکان : فراز یا فرود؟!" (۱)

پیش از این که طبابت و درمان، محدود به افراد برجسته‌ای شود که دوره‌های آموزش مدرن پزشکی را پس از طی مرارت و رقابتی دشوار و سپری کردن آموزش‌های شبانه روزیِ دشوارتر گذرانده، و نهایتاً مجوز رسمی برای طبابت قانونی در جامعه پیدا می کنند، درمانگری در جامعه، توسط افرادی که مردم آنها را "حکیم" می نامیدند به انجام می رسید؛ افرادی که مردم ایشان را بنا به دانش و تجربه شان گذشته از معالجِ خود، محرم اسرار زندگی، محترم و امین خود و حلال مشکلات عدیده زندگی شان تلقی می کردند و برا‌یشان احترامی بیش از احترام نسبت به بسیاری حرفه‌های دیگر قائل بودند.
حکیم، معالجِ آلام جسمانی و همچنین روحانی مردم بود. این سنت یا عادت، شاید بتوان گفت همچنان با ابعاد و سطوحی دیگر نزد این جامعه باقی است. گاه شاهد این هستیم که از پزشکان، بنا به همان تصور والا، چیزهایی بیش از توان‌ یا شاید صلاحیت‌ آن‌ها طلب می‌کنند، به همین دلیل است که بعضاً مردم از پزشک معالجشان انتظار دارند که به تمام لایه‌های زندگی فردی و اجتماعی شان، بصیرت و احاطه داشته باشد و هنگامی که به او روی می آورند، اعجازگرانه برای هر درد بی‌درمان‌شان چاره‌ای بیافریند.

در دنیای مدرن، تصور نوستالژیک حکیم زمانه به مدد فرایندهای نو، گاه ظهوری دوباره می یابد. آموزش دانشگاهی با تجهیزات پیچیده، فضای پر تنش بیمارستان و به کارگیری تکنولوژی و مهندسی پزشکی، برای پزشکان عصر جدید که علاوه بر برخورداری از شان و احترام قبلی، بر علوم جدید نیز احاطه پیدا کرده اند، امکانات و فرصت هایی نو برای استقرار و گسترش دامنه حکمفرمایی شان در سطح اجتماع، اقتصاد و سیاست های اجتماعی به همراه آورده است.

ادامه دارد...

هانیه نشاسته‌ساز
دانشجوی پزشکی دانشگاه ایران

@MedEthicsIUMS


#اتیکوت
#رازپوشی


❔آیا می‌توانیم فیلم یا عکس جراحی بیماران را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنیم؟
❔چگونه بیمارمان را از تشخیص سرطان بدخیمش آگاه کنیم؟
❔دوراهی اخلاقی چیست و چگونه آن را حل می‌کنیم؟

انجمن اخلاق پزشکی، محفل علاقه‌مندان به علم اخلاق (Ethics) و حرفه‌مندی (Professionalism) و فضایی برای یادگیری و گفتمان علمی

⚜️ انجمن اخلاق پزشکی را در فضای مجازی دنبال کنید:

➖انجمن اخلاق پزشکی در تلگرام:
@MedEthicsIUMS

➖وبسایت انجمن اخلاق پزشکی:
MedEthicsIUMS.ir


پرونده جریان #ضدپزشک (Anti-Physician)

"ریشه‌های اعتماد به جامعه پزشکی تا چه حد خشکیده است؟"

احتمالا باید این جمله را از مسئولان زیاد شنیده باشید که "سلامتی، حق جامعه است". اگر حتی فرض هم بگیریم که دولت‌ها امکانات لازم برای تحقق این حق را فراهم کنند، باز هم در صورت نبود یک حلقه که اعتماد (Trust) نام دارد، فرآیند درمان به سرانجام نخواهد رسید.
رابطه‌ی پزشک-بیمار، به دنبال یک اعتماد منطقی شکل می‌گیرد که طی آن حقی ویژه (Privilege) به پزشک داده می‌شود تا به حریم بیمار وارد و از اطلاعات محرمانه او که کمک‌کننده در مسیر تشخیص و درمان است (با رضایت ضمنی/آشکار بیمار)، آگاهی پیدا کند؛ اعتمادی که به نظر می‌رسد با وجود هجمه‌هایی که در این چند سال به جامعه‌ی پزشکی کشور وارد شده، تا حدی خدشه‌دار شده باشد.

به‌راستی این سلب اعتمادها از کجا منشا گرفته است؟
● ظهور و گسترش مراکزی که به فراهم کردن خدمات درمانی و مراقبت‌های بهداشتی از جنبه‌ی سودگرایانه نگاه می‌کنند تا یک امر انسان‌دوستانه؛ البته طبیعی است که وقتی نسبت قابل توجهی از جمعیت به رشته‌های علوم پزشکی روی می‌آورند، نمی‌توان انتظار داشت که بخشی از آن‌ها که با اهداف مادی‌گرایانه وارد این رشته شده‌اند، کم هستند!(منبع)
● اگر عمومی‌تر به این معضل بنگریم، شاید واضح‌ترین علت پیدایش چنین شرایطی، رواج یافتن تفکری است که آن را Anti-Physician می‌نامیم. تفکری که علت‌های گسترده‌‌ای از جمله ارتباط نامناسب پزشک-بیمار و دیدِ بالا به پایین برخی پزشک‌ها و ... دارد اما در اصل می‌توان گفت درآمدهای بالا و بعضاً هنگفت پزشکان را مورد اعتراض قرار داده است.
حق به سلامت (Right to Health) طبق بیانیه‌‌ی حقوق بشر، حقی جهان‌شمول برای انسان‌هاست؛ اما متاسفانه برخی، این مسئله را هم‌ارز دریافت رایگان خدمات برداشت می‌کنند (Right=Free). دیدگاهی که شرایط کنونی را در جامعه تشدید می‌کند.
این نکته را هم باید در نظر گرفت که دسترسی رایگان یا ارزان به تمامی امکانات پیشگیری و درمانی -چنانکه در برخی سیاست‌گذاری‌های نظام‌ سلامت متداول است- امری است که به تعمق بیشتری نیاز دارد؛
● در ضمن نباید بی‌توجهی بعضی از پزشکان نسبت به اخلاق حرفه‌ای در رابطه با بیماران را در عدم شکل‌گیری اعتماد متقابل فراموش کرد؛ از جمله این برخوردهای نامناسب: عدم وقت‌گذاری مناسب پزشکان جهت صحبت با بیماران ، مادی شدن این روابط و سایر مسائلی است که موجب شده رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان، حلقه مفقوده پزشکی در ایران را اخلاق بداند.

شایان توجه است که معضلِ #ضدپزشک، مسئله‌ای چندعاملی است و جنبه‌های اقتصاد سلامت، آموزش پزشکی، اخلاق و جامعه‌شناسی پزشکی و همچنین سیاست‌گذاری‌های کلان یک کشور را در بر می‌گیرد و دلایل فوق تنها روشنگر دیدگاه کنونی جامعه و بخشی از مشکلات آن است.

محمدصادق میرجلیلی
دانشجوی پزشکی دانشگاه ایران

@MedEthicsIUMS


پرونده‌ی جریان #ضدپزشک (Anti-Physician)

"سرآغاز"

باور به شفا و درمان‌پذیری در هر نظام فرهنگیِ پزشکی از سه عامل اجتماعی تشکیل شده است: نخست اینکه درمانگر به قدرت و توان خود در شفا دادن باور داشته باشد یا دست‌کم خود را دارای چنین دانشی معرفی کند، در درجه‌ی دوم بیمار، به دانش و توان درمانگر باور داشته باشد و سوم و مهمتر از همه اینکه جامعه به توان و قدرت درمانگر و نیز امکان‌پذیر بودنِ بهبودی باورمند باشد.
در طول چند دهه‌ی اخیر، تغییراتی شگرف در نگرش به روابط میان حرفه‌مندان سلامت و بیماران پدیدار شده و بی‌توجهی به این رویکردها در آموزش و درمان پزشکی و برخی کج‌روی‌ها در عرصه‌ی سیاست‌گذاری سلامت، موجب تضعیف عامل دوم و سوم (یعنی باور بیمار و جامعه به قدرتِ شفابخشیِ درمانگر) در نظام فرهنگیِ سلامت کشورمان شده است؛ روندی که این روزها با شدت گرفتن جریان #ضدپزشک (=Anti-Physician) شکاف میان کادر درمان و بیماران را روزبه‌روز عمیق‌تر می‌کند.
جریان #ضدپزشک اخیر در ایران، با اغراق و مبالغه در مسائل سیستم سلامت و تفکر خطی در مورد این سیستم، پزشک را مقصر نهایی تمام مشکلات نظام سلامت و حتی باقی مسائل اقتصادی کشور می‌داند و گفتمان علمی را برنمی‌تابد.


در بررسی جریان #ضدپزشک، خوانشِ ما همچون دیگر حیطه‌های سلامت و مشکلاتِ آن، بسته به زاویه‌ی نگاه‌مان به داستان دارد؛ یک معضل بهداشت در جامعه می‌تواند از دیدگاه یک سیاستگذار سلامت که به تخصیص منابع محدود در میان انبوهی از اولویت‌ها مشغول است یا مادری که فرزندش مبتلا به اختلالی نادر و پرهزینه می‌باشد بررسی شود یا از طریق لنز دوربین یک خبرنگار که تنها به دنبال موضوعی چالش‌برانگیز است در صفحه‌ی نخست روزنامه انعکاس داده شود. و بدیهی است که هر تصمیم اتخاذشده در این حوزهْ طیف وسیعی از اقشار جامعه –از جمله دانشجویان پزشکی- را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
نکته‌ی مهم در این بحث، نگاه کل‌گرایانه به موضوعاتِ اخیر جامعه‌ی پزشکی و اجتناب از راه‌حل‌های احساسی و زودبازده اما بی‌کیفیت است.

در طول روزهای آینده، و همگام با بحث داغ‌ِ این روزهای جامعه‌ی سلامت و درمان، متن‌هایی را در قالب پرونده‌ی #ضدپزشک در کانال تلگرام انجمن اخلاق پزشکی منتشر خواهیم کرد.

مهدی باس‌خواه
نایب دبیر انجمن اخلاق پزشکی

@MedEthicsIUMS


پرونده‌ی
" بررسیِ جریان #ضدپزشک در جامعه"
نگاهی به مسئله‌ی این روزهای جامعه پزشکی

@MedEthicsIUMS


درسنوشتار جلسه 2.pdf
1.4Mb
#درس‌نوشتار
"مبانی فلسفی سلامت عادلانه"
مدرس: دکتر اکبر شهریوری
جلسه ۲ | ۱۳ صفحه
@MedEthicsIUMS

20 last posts shown.

437

subscribers
Channel statistics