حملات القاعده در افغانستان و اهمیت "سیاست ترک آمریکا "
🔺القاعده همچنان در تلاش است تا اقتدار تضعیف شده خود را بازیابی کند. این در حالی است که شاخه های القاعده موسوم به خراسان و شبه جزیره هند ضربات جدی دیده اند.
🔸سایت های خبری ثبات و العماد وابسته به القاعده اعلام کردند تعداد عملیات های تروریستی شاخه های وابسته به القاعده در خراسان و شبه جزیره هند افزایش داشته است.
🔸براساس اینفوگرافی منتشر شده طی هفته گذشته شاخه گروه القاعده در خراسان 343 عملیات تروریستی داشته که طی آن صدها تن کشته و زخمی شدند. بنابر آمار هفتگی که در قالب اینفوگرافی منتشر گشته 88 عملیات تروریستی از سوی شاخه القاعده در خراسان انجام شده که طی آن 200 نفر کشته شده اند.
🔸با توجه به گزارش های اعلام شده توسط القاعده تعداد عملیات های تروریستی در افغانستان و خسارت های ناشی از آن بسیار زیاد است ، این نشان می دهد که این گروه می خواهد تصویر ذهنی از یک فعالیت بزرگ در منطقه ارائه دهد ، که ممکن است در کل آن دو چیز بسیار مهم را نشان دهد:
🔸 اولین مورد آن تبلیغات رسانه ای است. رسانه های این گروه دارای اثربخشی مداوم در افغانستان هستند.
🔸دومین مهم برای القاعده این است که ، مطابق توافق نامه منعقد شده بین آمریکا و طالبان، آمریکا خروج از افغانستان را آغاز نموده است و القاعده در مقطع کنونی به دنبال ناامن کردن افغانستان است.
🔸برخی معتقدند بین ایجاد ناامنی توسط القاعده و جنگ روانی و رسانه ای آنان ارتباط محکمی در تاثیر گذاری بر روحیه نظامیان آمریکایی وجود دارد.
بنابر گزارش ها القاعده تنها به مناطق تحت نفوذ دولت افغانستان حمله می کند و با مناطق طالبان کاری ندارد.
👈این نشانی از ارتباطات مستمر طالبان و القاعده است.
🔸اما دولت افغانستان نیز به شدت تلاش می کند تا مذاکرات با طالبان را گسترش دهد تا بتواند با آزادی اسرای خود دستاوردهای سیاسی خود را افزایش دهد. پس از امضای توافق نامه بین واشنگتن و طالبان در 29 فوریه 2020 خشونت ها از سوی طالبان متوقف شد اما پس از آنکه دولت افغانستان حاضر نشد فرماندهان ارشد طالبان را آزاد نماید القاعده و طالبان با شکست آتش بس عملیات های نظامی خود را ضد نیروهای امنیتی افغانستان آغاز کردند. از این رو دولت افغانستان به شدت تحت فشار روانی است.
🔸به خصوص اینکه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا تهدید کرد در صورتی که دولت افغانستان مطابق توافقنامه خواسته های طالبان را عملیاتی نکند کمک های مالی از سوی واشنگتن کاهش پیدا میکند. از همین جا روشن می شود که دولت افغانستان در معادلات سیاسی نقش تاثیر گذاری ندارد.
🔸همچنین به نظر می رسد که واشنگتن در این بحران به "سیاست ترک افغانستان " متوسل شده است ، زیرا نخستین بار است که دولت رسمی افغانستان را در مقابل طالبان تنها می گذارد و سیاست جنگ با تروریسم را که از سال 2001 آن را دنبال می کرد را ترک می کند.
📌به نظر می رسد که القاعده با افزایش فعالیت های خود به دنبال قدرت دهی به طالبان می باشد. امکان دارد فعالیت های القاعده نشانگر معامله ضمنی است که القاعده قصد دارد برای اثبات تداوم وفاداری خود را با طالبان نشان دهد ، تا با این اقدامات بتواند تضمین های بیشتری را برای عدم خیانت و تسلیم در ازای کمک در کنترل کشور به عنوان یک عامل کمکی به نفع همه طرفین بدست آورد./سیاست
مطالعات آمریکا
@NAmericaSt