سرزمین مامایی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


💫هر آنچه در مورد مامایی و رشته اش باید بدانید ....
💢برای تبلیغ و تبادل با آیدی زیر در ارتباط باشید:
@Salamtniaz

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🦋🦋🦋دوره تخصصی  زنان
غیر تهاجمی


📆 ۲۴و۲۵ آبان ماه ۱۴۰۳

آشنایی با موارد فیشیال ناحیه ژنیتال
پیلینگ تراپی ،اسید تراپی ناحیه ژنیتال
میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ ناحیه ژنیتال
مزووایت با مرو پودر واژینال
میکرودرم ،هایفو تراپی  واژینال
کربوکسی تراپی ناحیه ژنیتال
آراف واژینال و رفع تیرگی ناحیه ژنیتال
Dbd پلاسما وپلاسما تراپی
ورزش های کگل
سلول های بنیادین
دستگاه های کگل
مزوتراپی کامل
پی ار پی کامل
مزوژل ها  واژینال
سلول های بنیادین
نسخه نویسی حرفه ای
نخ های لیفت کلاژن ساز
فیلر ژنیتال ، ویتاکراش
و کلی مطالب دیگر ......

عضو کانال ما شو تا آموزش #رایگان ببینی
🌐 https://t.me/butterflydreamss

🌸ارتباط با ادمین
👩‍💻 @butterfly_cosmetic


شیردهی در ساعت اول.pdf
1.1Mb
شیردهی در ساعت اول.pdf


@New_Midwifery


4_5765083246496841805.pdf
2.1Mb
ناهنجاری های جفت و بندناف


@New_Midwifery




✅گایدلاین نحوه نگهداری از شیر مادر




@New_Midwifery


شما قبل از باردار شدن موهایتان را رنگ کرده اید احتمالا می خواهید بدانید که آیا این کار درست بوده است یا نه ، آیا آسیبی به شما و جنین شما خواهد رساند یا نه؟



▫متاسفانه پاسخ آسان و صریحی برای این سوال وجود ندارد. پوست کف سر بسیار جاذب است هنگام رنگ کردن مقدار کمی از مواد شیمیایی رنگ وارد جریان خون شما می شود. دانشمندان در مطالعات و آزمایشاتی که بر روی حیوانات انجام داده اند ، مواد شیمیایی مو را با ناقص الخلقه شدن نوزادان مرطبت دانسته اند.
به هر حال ، این مساله وقتی پیش می آید که دفعات رنگ زدن ها بسیار زیاد باشد و موهای شما زیاد در معرض رنگ شیمیایی قرار بگیرند. در عین حال بر اساس مطالعاتی که بر روی انسان ها انجام شده رنگ کردن مو هنگام بارداری مطمئن و بدون خطر می باشد و هیچگونه آسیبی به جنین وارد نمیکند.
▫اما واقعیت این است که هنوز تحقیقات پایان نیافته و جواب صددرصد و مشخصی برای این سوال وجود ندارد. بسیاری از پزشکان توصیه می کنند خانمهای باردار برای رنگ کردن موهایشان تا سه ماهه دوم یا سوم صبر نمایند.
چون سه ماهه اول زمان شکل گیری جنین و پیشرفت سلولهای اولیه جنین می باشد و جنین بسیار حساس و آسیب پذیر است. در ضمن ترجیحا می توانید به جای رنگ کردن کل موها از “های لایت” کردن استفاده کنید زیرا های لایت نیاز زیادی به رنگ و مواد شیمیایی ندارد و کمتر هم با پوست سر تماس دارد در نتیجه پوست کف سر رنگی نمی شود. این روش می تواند تا حدی مطمئن تر از رنگ کردن تمام موها باشد .

🔹آیا زنان باردار مجاز به استفاده از کرمهای ضدآفتاب هستند؟
هیچ دلیل ثبت شده ای وجود ندارد که مواد شیمیایی موجود در کرمهای ضد آفتاب که از طریق پوست جذب می شوند به هر میزانی که باشد به مادر یا به جنین آسیبی رسانده باشد. اگر شما بخواهید که بیش از حد محتاط باشید می توانید از یک نوع کرم ضدآفتاب غیرشیمیایی استفاده نمایید.

🔹آیا زنان باردار مجاز به استفاده از لوسیون های حمام آفتاب هستند؟
برخلاف عقیده، عموم و شایعات موجود در بین مردم استفاده از لوسیون های حمام آفتاب (برنزه کننده ها) کمتراز خود آفتاب گرفتن ضرر دارد. سوختگی ها و برنزه شدگی های پوست احتمال بوجود آمدن چین و چروک را در پوست زیاد می کند. حال دیگر مهم نیست چگونه این سوختیها روی پوست بوجود آمده باشند .
تابش خورشید (آفتاب) برروی پوست صورت و پیشانی باعت بروز لکه هایی در صورت می شود که این امر در زنان باردار که خود به دلیل تغییرات هورمونی مستعد به وجود آمدن لک هستند بیشتر نمود پیدا می کنند. بنابراین به زنان باردار توصیه می شود که در صورت امکان کمتر در معرض آفتاب و نور مستقیم خورشید قرار گیرند.

🔹آیا زنان باردار مجاز به استفاده از کرمهای ضدآفتاب هستند؟
هیچ دلیل ثبت شده ای وجود ندارد که مواد شیمیایی موجود در کرمهای ضد آفتاب که از طریق پوست جذب می شوند به هر میزانی که باشد به مادر یا به جنین آسیبی رسانده باشد. اگر شما بخواهید که بیش از حد محتاط باشید می توانید از یک نوع کرم ضدآفتاب غیرشیمیایی استفاده نمایید.
فر کردن دائمی و صاف کردن مو در زنان باردار
مانند رنگ کردن این دو کار نیز با مواد شیمیایی ارتباط دارد وبا پوست سر شما تماس پیدا می کند در نتیجه در پوست شما جذب خواهند شد. بیشتر تحقیقات (البته تحقیقات محدود) نشان داده اند که فر کردن و صاف کردن ضرری برای شما نخواهد داشت اما بهتر است تا سه ماهه دوم یا سوم صبر کنید.



@New_Midwifery


عوامل خطرزا در افزایش احتمال سقط جنین
 
▫آمارها نشان می‌دهد که از هر ۵ حاملگی یک مورد منجر به سقط جنین می‌شود که این مساله هم برای والدین و هم برای خانواده‌های آنها یک موضوع مخرب و ناراحت کننده است.
در زیر برخی از فاکتورهای خطرزا که منجر به سقط جنین می‌شوند ارایه شده است که عبارتند از:

🔅۱- ابتلا به عفونت
🔅۲- به هم خوردن تعادل هورمونی
🔅۳- قرار گرفتن در معرض عنصر سرب یا اشعه‌های رادیواکتیو
🔅۴- مصرف الکل، مواد مخدر و حتی سیگار کشیدن
🔅۵- ابتلا به بیماری‌های مقاربتی
🔅۶- ابتلا به بیماری دیابت
🔅۷- تغذیه نامناسب
به گفته متخصصان نخستین نشانه‌های سقط جنین اغلب خونریزی مهبلی و گرفتگی مهبل است. اگر شما باردار هستید به محض دیدن این نشانه‌ها باید فورا به پزشک مراجعه کنید



@New_Midwifery


بارداری هفته به هفته.pdf
39.3Mb
بارداری هفته به هفته.pdf



@New_Midwifery


💎دلايل ديگر

▫عوامل متعدد ديگري نيز مي توانند سبب درد شكمي شوند كه ممكن است ارتباطي نيز به حاملگي نداشته باشند. از جمله شايعترين اين بيماري ها كه معمولاً پزشك ابتدا به آنها توجه مي كند مسموميت غذايي، آپانديسيت، سنگ كليه، هپاتيت، بيماري هاي كيسه صفرا و پانكراتيت (كه هر دو معمولاً ناشي از سنگ كيسه صفرا هستند كه در حاملگي شايعتر است)، و انسداد روده (كه ممكن است ناشي از فشار رحم در حال رشد بر روي روده باشد و در سه ماهه سوم حاملگي محتمل تر است).
شايعترين مشكلات كم اهميتي كه درد شكمي ايجاد مي كنند:

♻درد شكمي در زمان حاملگي هميشه نشان دهنده يك مشكل جدي نيست. در زير تعدادي از شايعترين مشكلاتي كه سبب درد شكمي مي شوند آورده شده است. توجه داشته باشيد كه در صورتيكه درد شكمي شديد و يا مستمر باشد بايد به پزشك خود مراجعه كنيد.
دل پيچه و نفخ

▫دل پيچه و نفخ در زمان حاملگي بيشتر ديده مي شود زيرا هورمون ها و نيز فشار رحم بر روي معده و روده ها سبب كند شدن كار دستگاه هاضمه مي شود.
يبوست

▫يبوست از ديگر عوامل شايع درد شكم در دوران حاملگي است كه بر اثر كاهش حركات روده اي و فشار رحم بر روي راست روده (ركتوم) ايجاد مي شود.

▫درد ليگامان گرد

اين درد معمولاً دردي خفيف، ناگهاني و تيز يا مستمر و مبهم است كه در هر دو طرف قسمت تحتاني شكم يا بصورت عمقي در كشاله ران احساس مي شود و معمولاً در سه ماهه دوم شروع مي شود. علت آن كشيده شدن و ضخيم شدن ليگامان هايي است كه رحم را در لگن نگه مي دارند. درد ممكن است مثل فرو رفتن يك چيز تيز به بدن بخصوص هنگام تغيير ناگهاني وضعيت نظير بلد شدن از تخت يا از روي صندلي يا هنگام سرفه كردن و غلت زدن در رختخواب باشد. همچنين ممكن است بيمار درد را بصورت يك درد مبهم بعد از فعاليت بدني روزانه يا راه رفتن زياد احساس كند. در صورتيكه درد با استراحت باز هم ادامه پيدا كرد با پزشك خود تماس بگيريد.
 




@New_Midwifery


💠آيا درد شكم در زمان حاملگي طبيعي است؟

▫درد گهگاهي شكم در حاملگي شكايت شايعي است.هر چند درد شكم در زمان حاملگي ميتواند مشكلي ايجاد نكند ولي ممكن است نشانه اي از يك عارضه جدي نيز باشد(درد شديد يا مستمر هيچگاه طبيعي نيست)در صورتيكه درد شكمي يا دل پيچه همراه با لكه بيني، خونريزي، تب، لرز، ترشحات مهبلي، احساس غش كردن، ناراحتي هنگام ادرار كردن، تهوع و استفراغ بوده و يا درد بعد از چند دقيقه استراحت از بين نرود بايد به پزشك مراجعه كرد.
مشكلات مهمي كه درد شكمي ايجاد مي كنند:

💎حاملگي خارج رحمي

حاملگي خارج رحمي زماني اتفاق مي افتد كه تخمك لقاح يافته در جايي خارج از رحم لانه گزيني كند كه اين محل معمولاً يكي از لوله هاي رحمي (لوله هاي فالوپ) است. اين عارضه معمولاً در سه ماه اول حاملگي يا قبل از آنكه حتي بيمار بداند حامله است رخ مي دهد در صورتيكه درمان نشود مي تواند موجب پارگي لوله رحمي شده و خطر مرگ بدنبال داشته باشد. در صورت مشاهده هر يك از علائم زير سريعاً به پزشك مراجعه كنيد: درد يا حساسيت شكمي و/يا لگني، لكه بيني يا خونريزي از مهبل (ميتواند قرمز يا قهوه اي، كم يا زياد، و يا مستمر يا متناوب باشد)، دردي كه با حركت يا سرفه كردن بدتر مي شود، درد نوك شانه،يا هر علامتي مبني بر شوك(نبض ضعيف، رنگ پريدگي، بي حالي يا غش)


💎سقط

خونريزي معمولاً اولين علامت سقط است و پس از آن به فاصله چند ساعت تا چند روز درد شكمي رخ مي دهد. خونريزي ممكن است خفيف يا شديد باشد. درد ممكن است بصورت درد هاي كرامپي بگيرد و ول كند (شبيه به درد هاي قاعدگي يا اغلب شديدتر) يا ريتميك باشد. درد در بعضي از بيماران بصورت كمر درد و در بعضي ديگر بصورت درد مبهم شكمي و يا احساس فشار در لگن احساس مي شود. در صورتيكه با اين علائم مواجه شديد به پزشك مراجعه كنيد. در صورت درد شديد يا خونريزي با حجم زياد، در اسرع وقت به پزشك مراجعه كنيد.

💎شروع زودرس درد هاي زايماني

بروز انقباضات زايماني كه موجب باز شدن و اتساع گردن رحم شود قبل از هفته 37 حاملگي شروع زودرس دردهاي زايمان تلقي مي شود.در صورت مشاهده هر يك از علائم زير درسه ماهه دوم يا سوم(قبل ازهفته37 حاملگي) بلافاصله به پزشك مراجعه كنيد: افزايش ترشحات مهبلي يا تغيير قوام آن (بويژه اگر آبكي، چسبناك، يا خوني باشد - يا حتي اگر صورتي باشد و كمي به خون آغشته شده باشد)؛لكه بيني و خونريزي مهبلي، درد شكمي؛ دردهاي شبيه به دردهاي  قاعدگي يا بيش از 4 انقباض در يك ساعت؛ افزايش فشار در ناحيه لگن؛ يا كمر درد بويژه در صورتيكه بيمار سابقه كمر درد نداشته باشد

💎پارگي جفت

پارگي جفت به جدا شدن  نسبي يا كامل جفت از رحم قبل از بدنيا آمدن كودك اطلاق مي شود. علائم پارگي جفت بسيار متغيرند. بعضي اوقات پارگي جفت مي تواند سبب خونريزي ناگهاني و واضح شود ولي در بعضي موارد ممكن است در ابتدا خونريزي واضحي وجود نداشته باشد و يا در حد خونريزي خفيف يا لكه بيني باشد. بيمار ممكن است درد رحمي، كمر درد يا انقباضات متعدد داشته و يا رحم منقبض شده و در همان وضعيت بماند (شبيه گرفتگي يا انقباضي كه برطرف نمي شود)تحرك جنين نيز ممكن است كم شود.اين وضعيت نيازمند مراجعه فوري به پزشك است

💎پره اكلامپسي

پره اكلامپسي سبب بروز اسپاسم و تغييرات ديگر در عروق خوني شده و مي تواند قسمت هاي مختلفي از بدن از جمله كبد، كليه، مغز و جفت را تحت تأثير قرار دهد.  تشخيص پره اكلامپسي بر اساس فشار خون بالا و وجود پروتئين در ادرار بعد از هفته 20 حاملگي صورت مي گيرد.بيمار همچنين ممكن است دجار تورم صورت و پف آلودگي دور چشم ها، تورم در دست ها و تورم شديد يا ناگهاني در پاها و قوزك پا شود.(احتباس آب مي تواند سبب افزايش سريع وزن نيز بشود.)در پره اكلامپسي شديد،بيمار ممكن است درد و حساسيت شديد در قسمت فوقاني شكم، سردرد شديد، اختلال ديد (نظير تاري ديد يا ديدن نقاط شناور)يا تهوع و استفراغ هم داشته باشد.  در صورت بروز علائم پره اكلامپسي مراجعه فوري به پزشك ضروري است


💎عفونت ادراري

حاملگي احتمال تمام انواع عفونت ادراري از جمله عفونت كليه را افزايش ميدهد.  علائم عفونت مثانه عبارتند از:درد، ناراحتي، يا سوزش در هنگام ادرار كردن؛ ناراحتي لگني يا درد ناحيه تحتاني شكم(اغلب درست بالاي استخوان عانه)؛احساس نياز مكرر و غير قابل كنترل به ادرار كردن، حتي هنگاميكه مقدار بسيار كمي ادرار در مثانه وجود دارد؛و ادرار كدر يا بد بو.  در صورت مشاهده هر يك از اين علائم به پزشك مراجعه كنيد زير عفونت مثانه در صورتيكه درمان نشود مي تواند سبب عفونت كليه و زايمان زودرس شود. علائم انتشار عفونت به كليه ها(كه نيازمند مراجعه اورژانس است) عبارتند از: تب بالا (اغلب همراه با لرز و تعريق)؛درد در ناحيه كمر يا پهلو، درست زير دنده ها در يك طرف يا بصورت دو طرفه(و احتمالاً در شكم)؛تهوع و استفراغ؛ و احتمالاً وجود خون در ادرار.



@New_Midwifery


1240426.pdf
10.2Mb
راهنمای کشوری ارائه خدمات مامایی و زایمان



@New_Midwifery


🛑علائم خطر پس از زایمان :


♦خونریزی بیش از حد قاعدگی در ۲ هفته اول :
🔺خونریزی در حد قاعدگی طبیعی است اما اگر مقدار آن بیش از حد قاعدگی باشد می تواند عواقب جبران ناپذیری روی مادر داشته باشد.

▪اقدام لازم : مراجعه به کارکنان بهداشتی درمانی
🔺در صورت بروز خونریزی در حد قاعدگی درهفته سوم تا ۶۰ روز پس از زایمان
▪اقدام لازم : مراجعه به کارکنان بهداشتی درمانی
◽تورم ، سوزش و ترشح از محل بخیه ها :
هرگونه تورم ، سوزش و ترشح از محل بخیه می تواند نشانه عفونت باشد. لذا باید سریعاً به مرکز بهداشتی درمانی یا پزشک مراجعه شود.
درد و سوزش هنگام ادرار، عدم دفع ادرار، بی اختیاری ادرار و یا مشکل در اجابت مزاج:
🔶اقدام لازم : حتی موارد خفیف نیز غیر طبیعی است و بایستی سریعاً جهت درمان به کارکنان بهداشتی مراجعه شود .

🔺تشنج و یا تنفس مشکل :
تشنج حرکات غیر ارادی بدن است که با خشکی و سفتی عضلات همراه است. درصورت بروز این حالت مادربایستی سریعا به بیمارستان منتقل گرددو ضمن انتقال بایستی از باز بودن راههای هوایی به منظور تنفس راحت، مطمئن بود. همچنین نبایستی هیچ ماده خوراکی¬حتی¬آب ¬به¬ مادر خورانید زیرا باعث¬خفگی¬مادر می¬شود
خروج ترشحات بدبو از مهبل :
▪این نوع ترشحات بعد از زایمان غیر طبیعی است و می تواند نشانه عفونت باشد . با مراجعه سریع به پزشک قابل درمان است ولی در صورت سهل انگاری و تأخیر در درمان می تواند جان مادر را به خطر اندازد .

🔺تب و لرز :
تب و لرز نشانه عفونت است و سالانه چندین هزار مادر در دنیا به دلیل عفونت بعد از زایمان
می¬میرند.  باید سریعاً به مرکز بهداشتی درمانی یا پزشک مراجعه شود

🔺درد شکم و پهلوها :
پس درد، پس از زایمان طبیعی بوده و تا سه روز نیز ادامه دارد ولی اگر درد شدید ، مداوم و همراه با تب یا خونریزی شدید باشد غیر طبیعی است و باید سریعاً به پزشک مراجعه شود.
ورم یک طرفه ساق و ران : این حالت علامت بسیار خطرناکی است و باید سریعاً به پزشک مراجعه شود.

🔺افسردگی یا اندوه پس از زایمان :
برخی از مادران ممکن است در روزهای ۳ تا ۶ و یا حداکثر ۱۴ روز پس از زایمان دچار افسردگی خفیف و گذرا شوند.
علائم آن : گریه، بی قراری، اختلالات در خواب و اشتها و احساس غمگینی می باشد.
چنانچه مادر سابقه بیماری روانی دارد و یا در حال حاضر اندوه پس از زایمان دارد باید به پزشک مراجعه نماید .
حمایت عاطفی مادر توسط اطرافیان و علی الخصوص همسر در پیشگیری و درمان این عارضه تاثیر زیادی دارد .

🔺دردِ و سفتی پستانها :
در روزهای اول بعد از زایمان با شروع ترشح شیر از پستانهای مادر ممکن است مادر احساس سنگینی و احتقان در پستان داشته باشد . به منظور پیشگیری از این مشکل بایستی مادر ، کودک را مرتباً با هر دو پستان تغذیه نماید .ولی ، در صورت اایجاد سفتی توام با تب بایستی به پزشک مراجعه شود .

🔺شقاق پستان :
معمولاً به دلیل نامناسب قرار گرفتن پستان مادر در دهان طفل و وضعیت بد طفل در آغوش مادر ، این مشکل ایجاد می شود .

◾اقدام لازم :

🔸۱- اصلاح وضعیت شیردهی : علاوه بر نوک پستان بایستی قسمت بیشتر هاله پستان نیز در دهان طفل قرار گیرد . بدن کودک با دست مادر حمایت شود. سرو گردن طفل در خم آرنج دست مادر و بدن بچه رو به بدن مادر باشد .
🔸۲- پس از انتهای شیردهی چند قطره شیر روی پستان گذاشته شده و در هوای آزاد خشک شود .
🔸۳- از لباس زیر نخی و نرم استفاده شود .
🔸۴- تغذیه مکرر کودک با شیر مادر صورت پذیرد .




@New_Midwifery


علائم هشدار در دوران بعد از زایمان:


♻به محض مشاهده هر یک از علائم زیر به مرکز بهداشتی درمانی یا پزشک مراجعه کنید :

🔅تب و لرز
🔅ترشح بدبو و یا تغییر یافته از ناحیه تناسلی
🔅خونریزی بیش از حد طبیعی ( بصورتی که در هر ۵ دقیقه یک نوار بهداشتی کاملاً به خون آغشته گردد ) یا خونریزی در حد متوسط ولی مداوم و یا خونریزی پس از ۱۰ روز بعد از زایمان
🔅رنگ پریدگی
🔅درد ساق پا
🔅سرگیجه
🔅علائم شوک مثل سردی دستها و پاها ، تنفس تند ، گیجی و سردرد
🔅درد شدید و ورم ناحیه بخیه ها
🔅هر گونه اختلال دردفع ادرار و اجابت مزاج
🔅هر گونه درد و قرمزی و تورم در پستانها




@New_Midwifery


💠مراقبت های پس از زایمان



دوران بعد از از زایمان از زمان خاتمه زایمان شروع می شود و تا زمانی که تغییرات ایجاد شده در بدن در اثر حاملگی به فرم قبلی خود برمی گردد ، ادامه می یابد . این زمان به طور معمول حدود ۴۰ روز طول می کشد .

🔹دوران بعد از زایمان زمان بسیار حساسی است ، مادر دراین دوران در معرض خطرات احتمالی است ،‌ بنابراین مراقبت از مادر در این دوران باید جدی گرفته شود .
ده روز اول بعد از زایمان مرحله بسیار حساسی است زیرا بیشترین تغییرات بدن مادر در این دوران اتفاق می افتد و نیز به علت مسائلی چون خونریزی ، تغییرات فشار خون و … احتمال بوجود آمدن عوارض در این دوران بیشتر است .

💢توجه :

▫ضروری است مادران در دوران بعد از زایمان ، حتی در شرایطی که هیچ نوع مشکل و یا ناراحتی ندارند ، یک بار در روز دهم و یک بار در روز چهلم بعد از زایمان جهت تکمیل مراقبتها و مشاوره برای پیشگیری از بارداری و فاصله گذاری بین زایمانها به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه نمایند.
▫دوران بارداری برای همه دورانی متمایز و در خور توجه بیشتر است ، همه اعضای خانواده ، نسبت به مادر باردار توجه خاصی دارند ولی با تولد فرزند همه نگاهها و حساسیت ها متوجه طفل می شود و این در حالی است که دوران پس از زایمان ، زمان بسیار حساسی است و می تواند مانند دوران بارداری برای مادرخطر آفرین باشد . مخصوصاً ۶ ساعت اول پس از زایمان ، چنانچه خونریزی مادر تحت کنترل نباشد ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای مادر ایجاد نماید . لذا ضروری است که کلیه افراد خانواده علائم خطر دوران پس از زایمان را بشناسند و در صورت مشاهده هر یک از آنها سریعاً اقدام نمایند .




@New_Midwifery


💠ویتامین های موثر در بارداری


▫باروري يك روند پيچيده است كه به فيزيولوژي زنانه و مردانه بستگي دارد. اگرچه عوامل بسياري در امر ناباروري دخيل هستند و در صورت بروز اين مشكل بايد با متخصص يا مشاور مربوطه مشورت كرد اما به طور كلي مكملهاي مهمي وجود دارند كه بر اساس يك تقسيم‌بندي كلي براي كمك به باروري در تمام زوجهاي جوان به ترتيب ضروري، مهم و مفيد هستند.
▫گروه اول گروه مكملهاي ضروري هستند. چنانچه نمي‌توانيد، تمام ويتامينها را كه در باروري مؤثر هستند مصرف كنيد، مي‌توانيد ضروري‌ترين آنها را از طبقه‌بندي زير انتخاب كنيد. سلنيوم يك ويتامين حياتي براي باروري است - در واقع سلنيوم يك ماده معدني است. اما اين ماده تاثيري بر كمي تعداد اسپرمهاي توليد شده و يا نازايي ندارد. ويتامين C يكي ديگر از ويتامينهاي ضروري براي باروري است. اين ويتامين در توليد اسپرم تاثيرگذارست. از جمع شدن آنها در يك نقطه جلوگيري كرده و آنها را وادار به حركت مي‌كند. ويتامين E، يكي ديگر از اين گروه مكملهاست. اين ويتامين نقش مهمي در متعادل كردن توليد هورمون و حمل اكسيژن به اندامهاي جنسي دارد. «روي» نيز يك مكمل ديگر و در واقع مانند سلنيوم يك ماده معدني است. اين عنصر نيز در عملكرد مطلوب اندامهاي توليدمثلي نقش مؤثر دارد. وي اضافه كرد:
▫گروه دوم مكملهاي مهم هستند. DMG يكي از اين دسته ويتامينهاست. اين ويتامين توليد اكسيژن را در خوني كه به كليه بافت‌ها از جمله اندامهاي توليد مثلي مي‌روند، افزايش مي‌دهد. ويتامين دوم اين گروه اوكتاكوزانول نام دارد. گياهك گندم منبع غني اين ماده است و به توليد هورمونها كمك مي‌كند.ويتامينهاي گروه سوم مكمل‌هاي مفيد هستند كه نسبت به دو
گروه ديگر در درجه سوم اهميت قرار مي‌گيرند.
▫دسته اول اسيد‌هاي چرب ضروري هستند. نقش اين اسيدها طبيعي كردن عملكرد و فعاليت‌ غده‌ها و بويژه در سيستمهاي توليدمثلي است. گروه دوم منگنز نام دارد. اين منگنز بايد به صورت جداگانه از كلسيم مصرف شود. اين عنصر باعث طبيعي شدن توليد هورمونهاي جنسي مي‌شود. ويتامين A نيز در اين مجموعه گنجانده شده است چه با بتاكاروتين طبيعي و يا تركيبات كاروتونوئيدي همراه باشد. ويتامين A نقش تنظيم عملكرد غدد توليدمثلي را بر عهده دارد. آخرين گروه تركيبات ويتامين B با B5 و B6 اضافي است. اين تركيبات تنظيم كننده عملكرد غدد جنسي است. در حالي كه B5 تنظيم توليد هورمونهاي جنسي و B6 براي تركيبات ژنتيكي مورد نياز است. اين متخصص آمريكايي در پايان تاكيد كرد كه ساير ويتامينها براي كمك به باروري شامل كارنيتين، آرگينين، روي، سلنيوم و ويتامين B-12 نقش مهمي در افزايش تعداد اسپرمها و ميزان تحرك آنها دارد. همچنين بسياري از ويتامينهاي آنتي اكسيدان براي درمان ناباروري درمان مفيد هستند كه از آن جمله مي‌توان به ويتامين C، ويتامين E، گلاتاتيون و كوانزيم Q‌10 اشاره كرد.





@New_Midwifery








4.pdf
1.4Mb
پیشگیری از انتقال اچ آی وی
از مادر به فرزند




@New_Midwifery



20 last posts shown.