تحلیل فوری


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


صادق زیباکلام: حجم هولناکی از خشونت فضای سیاسی ایران را انباشته کرده/ خشونت خشونت است؛ صرفنظر از آنکه چه کسی آن را بکار می‌برد؛ تندروهای داخل، یا براندازان خارج

صادق زیباکلام استاد دانشگاه در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
🔹️چند وقتی است که این فکر بسروقتم آمده که چقدر جای «نلسون ماندلا» در اپوزیسیون امروز ایران خالی است. آنچه این فکر را مثل خوره بجانم انداخته، حجم هولناکی از خشونت است که فضای سیاسی ایران را انباشته کرده. مصداق خشونت فقط برخورد حاکمیت در خیابان با معترضین یا برپایی چوبه‌های دار باتهام «محاربه» نیست. خشونت بدتر و مذموم‌تر، که در حقیقت «محاربه» را توجیه می‌کند، خشونت گفتاری است. خشونتی که «کیهان» و برخی از تندروها مروج آن هستند.
🔹️تندروها البته تنها مروجین خشونت نیستند. گفتمان برخی از اپوزیسیون، بالأخص بسیاری از براندازان، آن روی دیگر سکۀ کیهان و «محاربه‌گران» است. کلام آنان سرشار از خشونت، اهانت، ناسزای سیاسی و در یک کلام، تحمل‌ناپذیری مخالفین است. همانگونه که قائل به شعار معروف «هرکه با ما نیست، دشمن ماست» می‌باشد، براندازان هم هرکه با آن‌ها نیست را دشمن می‌پندارند.
🔹️تندروها مخالفین‌شان را مزدور، اغتشاشگر، اوباش، نفوذی، وابسته و... می‌خوانند، و براندازان هم متقابلاً منتقدینشان را مزدور نظام، وسط‌باز، معامله‌گر، فریبکار و حتی خائن خطاب می‌کنند. آقای خاتمی یا فرد دیگری توصیه به «غیرخشونت» می‌نماید. بلافاصله براندازان، که برخی هم روشنفکر هستند، سخیف‌ترین اهانت‌ها را بوی روا می‌دارند. فردایش نوبت «کیهان» است که همان توهین‌ها را نثار وی کند.
🔹️آیا اگر اشاعه‌دهندگان گفتمان خشونت، روشنفکران و چهره‌ها و شخصیت‌های برانداز از تریبون‌های فارسی‌زبان خارج از کشور باشند، عمل آن‌ها انقلابی، ستودنی و مردمی است؟ در مقابل، گفتمان خشونت «کیهان» و حکومتیان تندرو محکوم و غیرمردمی؟
🔹️خشونت خشونت است؛ صرفنظر از آنکه چه کسی آن را بکار می‌برد. تندروهای داخل، یا براندازان خارج. عدم تحمل منتقد، توهین و بی‌احترامی به مخالف، خود را مطلق حقیقت و حقیقت مطلق پنداشتن، خود را انقلابی و مردمی و دیگران را وابسته، مزدور، غیرمردمی و منحرف خواندن، مذموم، غیراخلاقی و ناشی از خودبزرگ‌بینی و استبداد است. همان استبدادی که اتفاقاً براندازان وعدۀ رهاسازی از آن را می‌هند.

ذات نایافته از هستی‌بخش
کی تواند که شود هستی‌بخش؟
👓 @Tahlil_Fouri


از برکات دولت و سیستم ‎یکدست این است که همه خفه شدند

✍داود حشمتی، فعال رسانه ای:

هم ما از آلودگی خفه شدیم، هم اینها که تا دیروز از آلودگی ها تیتر می‌زدند امروز خفه‌ شدند و صداشون در نمیاد.
👓 @Tahlil_Fouri


تحلیل از هک بولتن‌های فارس

سلیمی نمین، فعال اصولگرا:
🔹 الآن هر چیزی را می توانند ادعا کنند. کما اینکه در مورد امام جمعه محترم زاهدان یک دروغ بزرگ گفتند که ایشان هم فریب این قضیه را خورد که گویا رهبری گفته اند شخصیت ایشان را تخریب کنید.
🔹در حالی که رهبری گفته اند ایشان برای من نامه نوشته و حتما بر من واجب است که هیأتی آنجا بفرستم تا مسأله را بررسی کنند و از قضا هیأتی که رهبری فرستاد، مشخص شد برخی حرف هایی که زده شده درست بوده و گزارش فرمانده انتظامی منطقه غلط بوده است.
🔹به نظر من باید همه روزنامه ها، با سلایق مختلف، علیه این جنجال آفرینی موضع بگیرند و نگذارند فرصتی برای این شبکه ایجاد شود. باید کاملا برای شما روشن باشد که صهیونیست ها هک کردند. چرا فوری به اینترنشنال دادند؟ آیا این نشان نمی دهد که ارتباط اینترنشنال با صهیونیست ها خیلی نزدیک است؟! / جماران
👓 @Tahlil_Fouri


«سُرنا نوازی»

✍حسین انتظامی، کارشناس فرهنگی و فعال رسانه‌ای
:
🔹هیچ نهادی بجز وزارت ارشاد در امور رسانه‌ها تصمیم‌گیری یا دخالت نکند. هر حرف و نکته‌ای دارند به وزارت ارشاد بگویند. آن وزارت هم عمدتا سمت تولیدگران فرهنگ و هنر و رسانه را بگیرد و مدافع آزادی مشروع آنها باشد.
🔹تجربه نشان داده مشاغل تعریف شده در حوزه وزارت ارشاد، با این وزارت تعامل بهتر و حتی حرف‌شنوی دارند. در حوزه‌‎های نرم، این آموزه مکتب امنیتی کپنهاک را آویزه گوشمان قرار دهیم که: امنیتی کردن هر چیز، از قضا اقدامی ضد امنیتی است.
🔹بساط توقیف رسانه‌ها جمع شود. پیش نویس لایحه قانون مطبوعات که در سال ١٣٩۵ از سوی وزارت ارشاد به دولت داده شد، این پدیده را منتفی ساخته بود و به جای آن حسب مورد، مجازات‌هایی برای صاحب رسانه، مدیر مسئول و نویسنده منظور کرده بود. دلیلی ندارد با وقوع هر تخلف و حتی جرم، همه کارکنان یک رسانه و مخاطبان آن را مجازات کنیم و بی جهت، تصویر ضد حقوق بشری از نظام هم در دنیا بسازیم.
🔹رسانه، میزان الحراره‌ی جامعه است؛ جامعه تبدار را نشان می‌دهد. یادمان باشد تب نشانه بیماری است، نه خود بیماری. هیچ پزشکی، طبابت خود را به تب‌بُر بسنده نمی‌کند بلکه به دنبال درمان علت است. اگر فقط به کنترل نشانه‌ها و برون‌ریزها اکتفا کنیم، بیماری، مزمن می‌شود. ایجاد محدودیت‌های رسانه‌ای و فهرست بلند بالای ممنوعات، حکایت همان تب‌بُر را دارد. از آن بدتر، واهمه سازی در رسانه‌هاست تا خود، سر عقل بیایند و پیشگیری کنند! حال آن که خودسانسوری بدتر ازسانسور است. ظاهرش «همه چی آرومه» اما باطنا خشم فروخورده، تولید می‌کند.
🔹سازمان حرفه‌ای روزنامه‌نگاری تشکیل شود. پیش‌نویس این لایحه هم در سال ١٣٩۵ از سوی وزارت ارشاد به دولت داده شد. مطابق آن، تمامی روزنامه‌نگاران اعم از مکتوب، وب و رادیو تلویزیونی به عضویت آن در می‌آیند و به تخلفات حرفه‌ای و نقض نظامنامه اخلاق حرفه‌ای، با سنجه درست رسیدگی می‌کند؛ درست مثل نظام پزشکی و نظام مهندسی. پای دولت و دستگاه قضا هم باز نمی‌شود تا بخواهد همه چیز به نام نظام تمام شود. هر کسی که هم در پوشش روزنامه‌نگاری به دنبال کاری دیگر است از سوی همان سازمان، طرد می‌شود، منتها با متر و معیاری که خود صنف اجماع دارد.
🔹 این تلقی که «روزنامه نگاران، جاسوس‌اند» از ضمیر کمونیسم‌زده‌ی محصول دوران جنگ سرد پاک شود. بله، این درست که یکی از روش‌های مرسوم سرویس‌های اطلاعاتی، به کارگیری روزنامه‌نگاران است اما جاسوسی در هزاره سوم با جاسوسی در فیلم‌های کلاسیکی که دیده‌ایم، تفاوت ماهوی یافته است.
🔹امروز به مدد فناوری (از جمله فضایی و اطلاعات) یعنی به کمک ماهواره‌های جاسوسی و هک و ابزار مدرن شنود، بخش عمده‌ی اطلاعات سنتی در حال کسب است که آن هم به کمک فناوری، با سرعت و دقت بالا پردازش می‌شود و دیگر نیازی به بایگانی‌های مخوف و کارمندان پرشمار نیست.
🔹 امروزه جاسوسان بیشتر برای نفود، شبکه‌سازی و تشویق اشتباهات به کار می‌آیند! این که هر خبرنگاری، دوره‌ای را گذراند بلافاصله آن را به جرج سوروس و انقلاب مخملی ربط بدهیم ناشی از نگاه تک بعدی و لااقل غیر روزآمد است. خب شما دوره‌ جدید رایگان بگذارید. طی‌کردن آن دوره‌ها را هم به کمک ضوابط «سازمان نظام رسانه‌ای‌» اولا در ارتقای آنان و ثانیا در دستمزد روزنامه‌نگاران، دخیل بفرمایید. /شفقنا
👓 @Tahlil_Fouri


رفتار حکومت چین با ایران زشت بود/ ایران هرچه سریعتر برای تبدیل جزایر سه گانه به سه قطب گردشگری و تفریحی و اقتصادی، برنامه ریزی کند

حسین علایی استاد دانشگاه و فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یادداشتی با عنوان «ایران و جزایر سه گانه» در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:
🔹️سفر رئیس جمهور چین به عربستان در اواسط آذرماه 1401 و همراهی وی با مواضع کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در همه حوزه ها علیه جمهوری اسلامی ایران، بار دیگر موضوع اهمیت جزائر سه گانه ایرانی در خلیج فارس و مسئله تمامیت ارضی ایران را در افکار عمومی مطرح کرده است.
🔹️صرف نظر از تجزیه و تحلیل و چرایی رفتار زشت حکومت چین با ایران، باید بررسی شود که برای نا امید کردن دولت امارات از طرح دائمی مسئله جزائر ایرانی در اجلاس های مختلف چه می توان کرد؟
🔹️به نظر می رسد که خوبست تا دولت جمهوری اسلامی ایران،  دو اقدام اساسی را برای حفاظت از این جزائر در دستور کار دائمی خود قرار دهد. یکی اقدام سیاسی و آن اینکه وزارت امور خارجه مأمور شود تا قبل از سفر مقامات کشورهای مختلف به منطقه خاورمیانه، همه آنها را نسبت به حساسیت ایران در باره حفظ تمامیت ارضی خود توجیه نماید و به آنها هشدار دهد که مراقبت کنند تا در دام برنامه های کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس علیه ایران نیفتند.
🔹️باید به کشورهای مختلف یادآور شد صدام حسین یکی از بهانه ها و دلایلی را که برای شروع جنگ خود با ایران اعلام کرده است این بوده که به ایران فشار نظامی وارد کند تا این سه جزیره مهم در خلیج فارس به اعراب واگذار شود.
🔹️اما جمهوری اسلامی ایران با 8 سال مقاومت در برابر تجاوز ارتش متجاوز بعثی که با حمایت همین کشورهای عربی از صدام انجام شد، قادسیه صدام حسین بعثی را ناکام گذاشت. 
🔹️ دوم اینکه ایران هرچه سریعتر برنامه ای را برای تبدیل این سه جزیره به سه قطب گردشگری و تفریحی و اقتصادی، برنامه ریزی کند. بدین منظور همانطور که بارها پیشنهاد کرده ام سه شهر بزرگ "فردوسی"، "حافظ" و "سعدی" را در این سه جزیره با احداث حداقل پنجاه برج بلند بیش از یکصد طبقه در دستور کار قرار دهد تا با سرمایه گذاری همه ایران دوستان، این سه جزیره تبدیل به سه قطب بزرگ ورزش های دریایی، گردشگری و تفریحی در منطقه میانی خلیج فارس شوند.
🔹️اگر چنین کاری صورت گیرد می توان انتظار داشت که حدود یکصد هزار ایرانی و گردشگر به طور شبانروزی در این جزائر اسکان یابند و ایرانیان به جای رفتن به دبی و ترکیه برای سرمایه گذاری و تفریح به این جزائر بروند. آنگاه با رفت و آمد شبانروزی گردشگران به این جزائر طبیعتاً چشم طمعِ خارجی ها از آنها دور خواهد شد.
👓 @Tahlil_Fouri


هنوز وارد وضعیت انقلابی نشدیم اما با بحرانی‌تر شدن اوضاع می‌شویم/ با اعدام محسن شکاری صدای بیطرف‌ها را هم درآوردند

حمید‌رضا جلایی‌پور، جامعه‌شناس و فعال سیاسی:
🔹️این اعتراض سراسری، شورش و اغتشاش نیست چون کور نیست؛ مطالباتی دارد. شورش‌ها معمولا برانگیخته می‌شوند و زود تمام می‌شوند و ادامه پیدا نمی‌کنند.
🔹️جامعه ایران مدت‌ها است جامعه جنبشی است. در برابر چنین جامعه‌ای سازمان‌ها رویه‌های نهادی عمدتا با گشایش سیاسی و اداری باید پاسخ بدهند و اجازه دهند این مطالبات در آن بیان و تخلیه شود.
🔹️هنوز وارد وضعیت انقلابی نشدیم زیرا از نشانه‌های وضعیت‌های انقلابی این است که اول حکومت نتواند کنترل کند. ما چنین وضعیتی نداریم. در این ۹۰ روز حکومت قادر به کنترل (البته با جانباختن صدها نفر) بود.
🔹️با اعدام محسن شکاری صدای بیطرف‌ها را هم درآوردند. صدای کسانی که ساکت هم بودند در آوردند. لذا راهشان باز نیست که راحت بتوانند جامعه را شخم بزنند یا کنترل کنند. /اعتماد
👓 @Tahlil_Fouri


کنایه محمد مهاجری به حسین طائب؛ شما بانی وضع موجودید

«بانی وضع موجود؟» عنوان یادداشت محمد مهاجری است که در آن آمده:
🔹️لابد آقای طائب بی‌گدار به آب نزده و خیالش همه‌ جوره از آقای رئیسی راحت است. در چنین حالتی، گریزی نیست جز آنکه کارنامه آقای رئیسی را به حساب آقای طائب بگذاریم. حتما ایشان این نکته را می‌داند که وقتی با تمام قوا وارد میدان دفاع از دولت سیزدهم شده عملا «بانی وضع موجود» است.
🔹️چه آقای رییسی را موفق بدانیم یا عملکرد او را ضعیف ارزیابی کنیم، آقای طائب بانی این اوضاع است. انتظار می‌رود آقای طائب، نشست‌های تحلیلی مشترکی با حضور اصحاب سیاست، فرهنگ و رسانه برگزار کند. در آن جلسات می‌توان علاوه بر بحث درباره تحلیل‌های به ‌شدت قابل مناقشه آقای طائب که اخیرا بیان شده، واقعیت‌هایی از اقتصاد، فرهنگ، سیاست و جامعه را (که محصول عملکرد دولت سیزدهم است) مطرح کرد که شاید آقای طائب به ‌دلیل دور بودن از کف جامعه و حضور در اندرونی سیاست، از آنها بی‌اطلاع باشد‌ /اعتماد
👓 @Tahlil_Fouri


بازی پیچیده چین با ایران

✍ اکبر مختاری، کارشناس ارشد روابط بین‌الملل:

🔹️پاییز ۲۰۱۹ زمانی که هیچ کشوری از بیماری کرونا خبر نداشت، چینی‌ها به‌خوبی خبر داشتند اما حاضر نشدند تا اطلاع‌رسانی زودرس را انجام دهند. به تعبیر بسیاری از کارشناسان بهداشتی، اگر چین دوماه زودتر جهان را از این بیماری خطرناک خبر می‌کرد، شاید نیمی از کشته‌شدگان کرونا در جهان، امروز زنده بودند. منافع چین ترجیح داد دیر خبررسانی کند و اینکه این عدم اطلاع‌رسانی دیرهنگام عمدی بود یا نه را نمی‌شود به‌راحتی اثبات کرد، اما این کار چین نشان داد جان بسیاری از مردم جهان برای حاکمان این کشور اهمیتی ندارد.
🔹️حاکمان ایران فعلی با توجه به عدم رابطه با آمریکا و رابطه رو به ضعف با غرب طی پنج سال اخیر سیاست کلی نگاه به شرق را پیاده ساختند. آنها کوشیدند که قراردادی ۲۵ساله در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی و نظامی را با چین به امضا رسانند و در کنارش نیز روابط خود را با روسیه به بالاترین درجه پس از انقلاب ۵۷ رساندند تاجایی‌که ایران در مظان اتهام غرب در اتحاد نظامی با روسیه در قبال جنگ اوکراین قرار گرفته است.
🔹️چین در انتظار ایران ننشسته است، ایرانی که نه اف‌ای‌تی‌اف را امضا کرده است و نه تحریم‌های اقتصادی اجازه معاملات اقتصادی را به آن می‌دهد. برای چینی‌ها زمان و تحقق منافع ملی مهم است و بین ایران و عربستان دست به انتخابی می‌زند که بیشترین منافع را برایش داشته باشد.
🔹️وقت آن رسیده است که درک‌مان را از سیاست خارجی تغییر دهیم و بفهمیم یا بهتر بگوییم بفهمند که آنچه در سیاست خارجی مهم است نه نگاه به شرق است نه نگاه به غرب، بلکه اولویت اصلی با منافع ملی است.
👓 @Tahlil_Fouri


آقای رئیسی! روش ریشه‌کن کردن بیکاری را در رباط کریم، در سایر مناطق هم به کار ببندید

✍مصطفی داننده:

🔹دولت سیزدهم ضعیف‌ترین است. دولتی که سعی می‌کند در حرف شرایط کشور را آرمانی نشان دهد اما مردم با چشمان خود شرایط زندگی را می‌بینند و احتیاج به هیچ توضیح اضافه‌ای نیست.
"در رباط کریم به من گفتند یک نفر بیکار هم وجود ندارد و حتی ظرفیت مهاجرپذیری هم دارند. البته در واژه مهاجرت هم باید بازنگری شود. در پاکدشت هم گفتند یک نفر بیکار نداریم."
🔹سخنان بالا متعلق به عضو شورای شهر رباط کریم یا پاکدشت نیست، این جملات را رئیس جمهور رئیسی گفته است. در نگاه اول فکر کردم که جمله بد تنظیم شده و رئیسی آروز کرده است که در این دو شهر حاشیه‌ای تهران، بیکار نداشته باشیم اما وقتی رسانه‌های مختلف این جملات را پوشش دادند، فهمیدم که رییس دولت چنین حرفی زده است.
🔹این که این اطلاعات را چه کسی به رئیس جمهور گفته معلوم نیست و آنگونه که از شواهد پیداست رئیسی هم از شخص خبر دهنده آمار و منبع نخواسته و همان نقل خبر را پذیرفته و علنی کرده است.
🔹عقل و آمار بیکاری در سراسر کشور نشان می‌دهد که این دو شهر حداقل یک بیکار را دارند. وضعیت اقتصادی کشور نشان می‌دهد که ممکن است بسیاری از آنها که کار هم داشتند، الان که این یادداشت را می‌خوانید بیکار شده باشند.  مگر اینکه دولت مثل شخصی که از او پرسیده بودند چه کاره‌ای؟ گفته بود خیابان‌ها را می‌گردم که بیکار نباشم، خیابان گردی را هم شغل حساب ‌کند!
🔹البته ممکن است این آمار  مطابق این تعریف رسمی که "هر متقاضی کاری که حداقل دو ساعت در هفته  در قبال دستمزد کار داشته باشد شاغل به حساب می آید‌"، به رییس جمهور ارائه شده است.
🔹مشتاق هستم تا آمار این خبر را بشنوم و دولت و سخنگوی آن در مورد این دستاورد بی‌نظیر توضیح دهند و اگر امکان آن وجود داشته باشد این سیاست را در سراسر کشور اجرایی کنند.
🔹بعید نیست چندی دیگر گفته شود که رئیس یک دولت از ما خواست تا روش ریشه کن کردن بیکاری در رباط کریم و پاکدشت را به آنها بگوییم تا در کشور پر از بیکارشان آن را عملیاتی کنند.
🔹البته همانگونه که می‌دانید از نگاه دولتمردان، ایران امروز در آرام‌ترین حالت خود در تمام ساحت‌های زندگی قرار دارد.
🔹واقعیت اما چیز دیگری است. اقتصادی که در آن دلار به ٣٧ هزار تومان رسیده است و ناظران اقتصادی و سیاسی، هشدار دلار ۴٠ هزار تومانی را می‌دهند. سکه به چنان جایگاهی رسیده است که نمی‌شود گفت بالای چشمش ابروست!
🔹در سیاست خارجی هم چینی که مدام پُزش را می‌دادیم و کم‌کم در حال تبدیل شدن به یک خط قرمز دیگر بود، تو زرد از آب درآمد و محکم عربستان سعودی را در آغوش گرفت و حتی علیه ایران هم موضع گرفت.
🔹مسائل اجتماعی و سیاسی هم که دیگر احتیاج به هیچ نوشتاری ندارد که از آفتاب روشن‌تر است.
🔹وضعیت دارو در کشور به خوبی بیانگر تدبیر دولت رئیسی در اداره کشور است. برجام هم که به لطف سرمای اروپا دوباره یخ زد و معلوم نیست چه بلایی سر آن خواهد آمد.
🔹شاید به جرات بتوان گفت در طول عمر جمهوری اسلامی، دولت سیزدهم ضعیف‌ترین است و می‌توان به آن لقب دولت ضعیف را داد. دولتی که سعی می‌کند در حرف شرایط کشور را آرمانی نشان دهد اما مردم با چشمان خود شرایط زندگی را می‌بینند و احتیاج به هیچ توضیح اضافه‌ای نیست.
👓 @Tahlil_Fouri


دقت‌های عقلانی و اخلاقی در اجراء حدود شرعی

✍ هادی سروش:
🔹️اجرای حدود شرعی که در قبال با هنجارشکنی های شرعی است؛ از اموری است که فی الجمله در نصوص دینی ما یعنی در قرآن و روایات آمده است و در فقه اسلام هم مطرح است.
🔹️اما اجرای حدود شرعی مثلا بر سارق و یا زانی و یا قاتل و باغی و محارب و … یک مسئله رها شده و بی حد و مرز نیست تا هر کسی با انگیزه های دینی و یا از روی تعصب و یا ماجراجوئی؛ مجاز به حریم شکنی باشد و یا هر کسی که بر کرسی قضاوت نشسته بتواند با اِعمال سلیقه بر جان مردم حکم راند .
🔹️در این نوشتار به بخش شرائط اجرای حدود شرعی اشاراتی خواهیم داشت، تا در نتیجه ضرورت وجود زمینه و تحقق شرائط مربوطه در باب ممانعت از منکرات شرعی هم نمایان شود.
🔹️اکثر فقیهان اجرای احکام شرعیه را به عنوان مجازات باور دارند. گرچه برخی از فقیهان اجرای حدود را مربوط به زمان معصوم میدانند و در عصر غیبت ، حداکثر قائل به تعزیرمجرم هستند ، مانند دو فقیه مهم قرن ششم؛ ابن ادریس حلی وابن زهره، ونیز میرزای قمی، و از معاصرین؛ آیت الله سید احمد خوانساری و آیت الله صانعی به این نظرگرایش دارند.
🔹️بنا به پذیرش قول مشهور که دلالت بر ضرورت اجرای حدود دارد؛ بایدبا توجه جمیع جوانب، اقدام شود.
👓 @Tahlil_Fouri


حق زندگی دهه هشتادی‌ها باید به رسمیت شناخته شود

✍ سید جواد حسینی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع):
🔹یکی از مباحث نوظهور در مباحث جامعه‌شناسیِ سیاسی، موسوم به مطالعات «طبقه نیت(NEET)» است. منظور از نیت‌ها، دسته‌ای از افراد فاقد شغل و مهارت هستند که در جست‌وجوی کار و تحصیل هم نیستند.
🔹مهمترین سویه اجتماعی شکل‌گیری نیت‌ها در جامعه، کاهش تعهد اجتماعی یک فرد است. وقتی جوانانی داریم که دارای تعهد اجتماعی کمتری هستند و از سوی دیگر امکانات زندگی از سوی والدین فراهم است و تلاشی برای کسب مهارت نمی‌کنند، شاهد وقایعی همچون بی‌تعهدی در بحران‌های اجتماعی می‌شویم.
🔹اصل ماجرا این است که نظام ارزشی، آرمان‌ها، دلبستگی‌ها و سرگرمی‌های نسل جوان، متفاوت از نسل گذشته بوده و این واقعیتی است که باید مورد توجه مسئولان باشد.
🔹به رسمیت شناختن تفاوت نسلی، گام نخست است و در گام‌های دیگر، آسیب‌شناسی و اصلاح باید در نظر باشد. متناسب‌سازی سبک زندگی نسل جوان با نظام ارزشی و هنجاری جامعه ایران، باید با ظرافت و دقت پیگیری شود. /ایرنا
👓 @Tahlil_Fouri


مسئله‌ی روز دانشجو چه بود و چیست؟

✍ احسان شریعتی:

با هر تفسیری و به رغم تغییر موقعیت‌های تاریخی و نظام‌های سیاسی، پیام روز دانشجو دفاع از آزادی و استقلال دانشگاه و حرمت و حقوق دانشجو بمثابه ی موتور آن نهاد بوده است.
🔹️هنگامی که استاد و دانشجو نتوانند در دانشگاه (و همه‌ی جوانان در جامعه) در امنیت و آزادی با «سلاحِ نقد» به بررسی و سنجش وضع موجود و در‌افکندن طرح‌های راهبردی بپردازند، امری که بنابه تعریف جایگاه و کارکرد از جمله وظایف آنها در همه‌ی سپهرها ست، چنان‌که تجربه‌ی تاریخ نشان داد، از ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۷، از اقصی نقاط کشور صدای «نقدِ سلاح» برخواهد خاست و به گفتمان یک دوران بدل خواهد گشت و مسئول آن وضعیت نیز بنابه تعریف مسئولان امر خواهند بود.
🔹️بزرگداشت راستین روز دانشجو و فراگیری درس‌ها و پاسداشت دستآوردهای آن رخداد تاریخی، آزادی و بازگشت تمامی دانشجویان (و جوانان) و استادان (و فعالان عرصه‌ی فرهنگ و هنر) بازداشت شده و یا از کار برکنارشده در این روزها ست و طرحِ مطالبه‌ و درخواست روشن توقف و قطع مداخله‌ی قدرت‌های سیاسی و امنیتی برون‌دانشگاهی در «حیات دانشگاه و دانشجو» و شناسایی حق استقلال و هویت نهاد آگاهی و فرهنگ، دانش و پژوهش، آموزش‌ و پرورش، و آزادی و امنیت بیان و انتقاد و اعتراض. انسداد این راه روشن گشودن کوره‌راه‌های دشمنی، دشنام‌ و دشنه،‌ خواهد بود...
👓 @Tahlil_Fouri


مشت آهنین، هیچگاه بهترین راهکار نیست

عباس آخوندی در روزنامه اعتماد نوشت:
🔹مشت آهنين راهبردی آسان و در دسترس است. ليكن هيچگاه بهترين راهكار نيست و هيچگاه هم نشان قدرت نيست.
🔹حاكميت از قضا بايد تعارض موجود را بدون هرگونه تقليل به مسائل‌جزيی و بدون هرگونه تحريف به اغتشاش همان‌طور كه هست به رسميت بشناسد و با اصلاح رويكرد، راهبردها و رويه‌های خود اقدام به مديريت آن نمايد.
🔹اين راهبرد به هيچ‌وجه به معنی ضعف حاكميت نيست، بلكه عين قدرت است.
🔹تمام نهادهای فراقانونی چون شورای انقلاب فرهنگی، كميسيون نظارت بر اجرای سياست‌های كلی نظام و ماموريت نظارت به مجمع تشخيص مصلحت نظام، شورای عالی فضای مجازی، ساترا، دادگاه ويژه روحانيت و دادگاه‌های انقلاب و همچنين نهادهای عمومی غيردولتي كه تاسيس آنها به موجب قانون صورت نگرفته و داراي ماموريت مشخص قانوني نيستند و نهادهايی از اين دست بايد منحل و ملغي شوند و استفاده ابزاری از نهادهای قانونی برای اعمال حاكميت از طريق قانون متوقف و حاكميت قانون استقرار يابد.
👓 @Tahlil_Fouri


ایران اولین منشور حقوق بشر را دارد، اسفبار است با تعداد زیادی از موارد اعدام و زندانیان سیاسی و بازداشت خبرنگاران و تضییع حقوق گروه‌های مختلف مواجه باشیم

مصطفی معین، موسس جبهه دموکراسی‌خواهی و حقوق‌بشر:
🔹️۱۰دسامبر [۱۹ آذر] با تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سال  به‌عنوان روز جهانی حقوق بشر نامگذاری شده است. حقوق بشر حقوق خدادادی و طبیعی انسان است که به‌خاطر برخورداری از آنها «کرامت» یافته است.
🔹️ایران اولین منشور حقوق بشر را در عهد باستان به جهان تقدیم کرده است و از اولین کشورهایی بوده که اعلامیه جهانی حقوق بشر را امضا کرده و همچنین پیرو مکتبی است که در کتاب آسمانی‌اش بیشترین اهتمام را نسبت به حقوق انسان داشته است؛ ولی بسیار اسفبار است اگر در کشور ما با تعداد زیادی از موارد اعدام و زندانیان سیاسی و بازداشت خبرنگاران و تضییع حقوق گروه‌های مختلف مواجه باشیم.
🔹️در این شرایط، مسئولیت نخبگان علمی و آگاهان جامعه دوچندان است؛ که کمک به افزایش آگاهی جامعه، ایجاد امید و آرامش، تقویت اتحاد و همبستگی ملی و تلاش جمعی در جهت ایجاد اصلاح اساسی «تحول در ساختار حکومت» و «به‌رسمیت شناخته شدن حق حاکمیت ملت بر سرنوشت خود» از آن جمله است.
👓 @Tahlil_Fouri


خشم چینی‏‌ها از نگاه به شرق

  ✍️ احمد زیدآبادی:
🔹️چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است. حتی احتمال دارد تا یک دهۀ آینده به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل شود. از این‌رو، هیچ کشوری از برقراری رابطه با چین بی‌نیاز نیست و چین نیز به نوبۀ خود نیازمند رابطه با عموم کشورهاست.
🔹️در دنیایِ پیش‌رو، تکیه بر یکی از کانون‌های اصلی قدرت جهانی، منافع و امنیت را تأمین نمی‌کند. به این ترتیب، کشورهای حوزۀ جنوبی خلیج‌فارس مانند دیگر کشورهای جهان در صدد تنوع بخشیدن به روابط خارجی خود هستند و همزمان روابط بسیار نزدیکی را با آمریکا، اتحادیۀ اروپا، روسیه، چین و قدرت‌های دسته‌دومی مانند ژاپن و هند دنبال می‌کنند.
🔹️پدید آمدن پدیدۀ «وابستگی» برای یک کشور اصطلاحاً پیرامونی، اغلب از مسیر برقراری رابطۀ انحصاری یا خارج از عرف، با یک بلوک خاص جهانی و پرهیز از رابطۀ عادی با دیگر بلوک‌های قدرت می‌گذرد و این درست همان چیزی است که ظاهراً کشورهای حوزۀ جنوبی خلیج‌فارس پس از یک دورۀ طولانی از برقراری رابطۀ منحصربه‌فرد با ایالات‌متحدۀ آمریکا آن را درک کرده‌اند.
🔹️چینی‌ها نیز به نوبۀ خود بازی ماهرانه و ظریف و حساب‌شده و سنجیده و محتاطانه‌ای را در محیط جهانی تعقیب می‌کنند. آنها پی‌جوی منفعت خود به‌صورتی کاملاً ماتریالیستی و خالی از هرگونه اصولِ متعارف اخلاقی هستند و بنا ندارند در زمینِ موردنظر دیگران بازی کنند.
🔹️بیانیه‌های مشترک چین و اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس، در حقیقت تا اندازه‌ای هم از خشم چینی‌ها از مفاهیم نهفته در پشتِ انگارۀ «نگاه به شرق» حکایت دارد.
👓 @Tahlil_Fouri


کنایه‌های معنادار روزنامه جمهوری اسلامی: ممنونیم از چشم بادامی‌های عزیز که چشم مسئولان ما را به واقعیت چین باز کردند

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی به قلم غلامرضا بني‌اسدي به بیانیه ضدایرانی و مشترک عربستان و چین علیه ایران اشاره کرده و در بخش هایی از آن نوشته است:
🔹️بیشتر از همه جنس‌های خوب و بنجل چینی که در این سال‌ها روانه ایران شد، این درس‌شان به کار ما می‌آید. همین که رسماً، علناً و عملاً به ما تعلیم کردند که به باور آن‌ها، "دوست و دشمن دائمی وجود ندارد."
🔹️با ایستادن و همصدا شدن با عربستان، نشان دادند که برای آنان "منافع ملی‌شان است که دائمی است.
🔹️به آنان نمی‌شود خرده گرفت. خرده را باید به کسانی گرفت که روی دیوار اینان نقاشی دائمی می‌کشند. حالا انگار چینیان امروز، داستان نقاشی مولوی را خوانده‌اند و این بار جای خود را با رومیان عوض کرده‌اند.
🔹️در آن داستان، نقاشان چینی با هزار تلاش و تکاپو، نقش از رنگ‌های بی‌شمار زدند و تابلویی بی‌نظیر خلق کردند اما رومیان - بخوانید غربیان - فقط دیوار را صیقل دادند اما چون پرده برافتاد، نقش نقاشی چینیان در دیوار رومیان، پسندیده‌تر آمد و بازی را بردند.
🔹️امروز چینیان دیوار سیاست خارجی خود را صیقل داده‌اند تا بی‌زحمت و هزینه زیاد، دست بالا را داشته باشند حتی در عربستان که حیاط خلوت غرب به حساب می‌آید. رندی نمودند به حساب خود و در نگاه ما "نامردی" را تمام کردند اما باید از دل این تهدید، به سوی فرصت شاهراه باز کرد با تأکید بر منافع ملی ایران.
🔹️لذا می‌توان گفت، ممنونیم از چشم بادامی‌هایی که این واقعیت را پیش چشمِ درشتِ دوستان ما آوردند تا "درست" ببینند که چینی‌ها - مثل همه کشورهای دیگر - جز منافعشان چیز دیگری را نمی‌شناسند و نگاهشان به غرب در آسیا می‌تواند به گوشه چشمی، از تهران بلغزد تا ریاض. نه فقط همین که چشم چپ عرب‌ها را برای جزایر سه‌گانه ایرانی هم سرمه بکشند.کاری که هیچکدام از اعضای دائم شورای امنیت نکردند حتی آمریکا اما این رفیق قدیمی ما - که برخی‌ها برایش غش و ضعف می‌رفتند - انجام داد.
🔹️واقعیت دنیا هم همین است. ما دقیق نمی‌دیدیم که به قاعده رفیق بازی لوتی‌های قدیم نان و نمک را برای این جماعت دارای حرمت می‌پنداشتیم. نه، از این خبرها نیست. خبرِ امروز، بازی برای منافع بیشتر است. کاری که قُلِ دیگر بازی ما، روسیه هم به شکل دیگر انجام می‌دهد.
🔹️بازار نفت و گاز ثابت می‌کند که فقط "منافع دائمی" و جود دارد نه شریک دائمی. آنها راه خود را می‌روند، ما هم آیا راه خود را خواهیم رفت یا همچنان نگاه‌مان به کرشمه چشم بادامی‌ها خشک خواهد شد.
🔹️اویغور کشان‌شان را ندیدیم، همراهی‌شان را با استکبار ندیده گرفتیم، در برابر سیاست تازه‌شان چه خواهیم کرد؟ آیا با نگاهی تازه به منافع ملی خود و تنظیم مجدد روابط بر این اساس همت خواهیم کرد؟ آیا برای تولید و انباشت و نگهداشت آن، آستین همت بالا خواهیم زد؟ خدا کند چنین کنیم که جز این هر کار دیگر ما را هم از منافع ملی دور می‌کند و هم "حکمت" ما را زیر سؤال می‌برد و هم "عزت" ما را به غبار می‌کشد و هم "مصلحت" را ندید می‌گیرد. از این تهدید فرصت بسازیم. این شدنی است. مطمئن باشیم.
👓 @Tahlil_Fouri


سراب صادرات گاز

هاشم اورعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف:
🔹️در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ آمده است سهم ایران از بازار جهانی گاز به ۱۰درصد خواهد رسید، اما در هفته‌های اخیر خبرهایی منتشر شده که حکایت از حرکت کشور در جهت عکس دارد.
🔹️قرار بود خط لوله صلح گاز ایران را به پاکستان و هندوستان برساند، لیکن با انصراف هند این پروژه عقیم ماند.
🔹️قرار بود از سال ۲۰۱۴ سالیانه ۸ میلیارد متر مکعب گاز به پاکستان صادر کنیم و بدین منظور خط لوله تا مرز این کشور احداث شده است، ولی پاکستان به بهانه‌های مختلف از اجرای بخش داخل کشور خود طفره رفته است.
🔹️اخیراً اعلام شد پاکستان تصمیم گرفته است عملیات اجرایی خط لوله انتقال گاز از ترکمنستان به افغانستان و از آن طریق به پاکستان را آغاز کند. ظرفیت سالیانه این خط لوله ۳۳ میلیارد مترمکعب و طول آن ۱۸۱۴ کیلومتر است که ۷۷۴ کیلومتر آن از افغانستان عبور می‌کند. با بهره‌برداری از این پروژه، امکان انتقال گاز ترکمنستان به کشورهای افغانستان، پاکستان و هندوستان فراهم خواهد شد. همچنین با استفاده از خط لوله پاکستان استریم به طول ۱۱۰۰ کیلومتر امکان انتقال سالیانه ۱۲ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی از روسیه به پاکستان فراهم خواهد شد.
🔹️بررسی دقیق‌تر دلایل پشت کردن پاکستان به ایران در زمینه انرژی حاکی از آن است که از منظر اسلام‌آباد، در سال‌های پیش‌رو طالبان می‌توانند در تأمین امنیت انرژی این کشور نقش ایفاء کنند، ولی جمهوری اسلامی ایران شریک قابل اعتمادی در این زمینه نیست. بدین ترتیب فرصت حضور در بازار انرژی پاکستان از دست رفته است.
🔹️کشورهای عراق و ترکیه هم که در حال حاضر خریدار گاز ایران هستند، به‌دلیل عدم امکان انتقال پایدار گاز از سوی ایران به فکر یافتن جایگزین بوده و طولی نخواهد کشید که صادرات گاز ایران عملاً متوقف خواهد شد. در این شرایط معلوم نیست چگونه قرار است تا دو سه سال دیگر ۱۰ درصد از بازار جهانی گاز را به خود اختصاص دهیم!
🔹️در ماه‌های اخیر مسأله صادرات مجدد گاز روسیه از ایران بارها از سوی مسئولین عنوان شده است. آنچه گفته نمی‌شود این است که صادرات مجدد گاز روسیه منوط به صدور مجوز از سوی این کشور است و طبیعتاً در مواردی که روسیه خود امکان صادرات داشته باشد، چنین مجوزی را به ایران نخواهد داد.
🔹️آنچه مسلم است اینکه صادرات گاز ایران مستلزم سه شرط وجود مازاد، فراهم بودن زیرساخت لازم و شرایط مناسب کشور در صحنه ژئوپلیتیک بین‌المللی و منطقه است و در حال حاضر هیچ یک از این الزامات فراهم نیست.
🔹️گزارش‌های متعدد از سوی مراجع رسمی از جمله کمیسیون انرژی مجلس، وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران همه و همه بر این نکته تأکید دارند که با توجه به روند صعودی مصرف و عدم امکان افزایش تولید، تا سال ۱۴۲۰ شاهد روند فزاینده کسری گاز در کشور خواهیم بود. مشکلی که از یکی دو سال قبل آغاز شده و با آغاز فصل سرما در زمستان  امسال هم تجربه خواهیم کرد.
🔹️بنابراین این واقعیت را نمی‌توان کتمان کرد که در حال حاضر به‌دلیل محدودیت‌های ناشی از تحریم کشور منابع مالی و فناوری لازم برای افزایش برداشت گاز و حذف ناترازی در دسترس نبوده و پیش کشیدن بحث صادرات وعده‌ای سر خرمن بیش نیست. ماجرا وقتی غم‌انگیزتر می‌شود که در هفته اخیر قطر اعلام می‌کند با توسعه میادین مشترک گاز با ایران قراردادی ۲۷ ساله به ارزش ۶۰ میلیارد دلار با چین و ۱۵ ساله با آلمان برای صادرات گاز مایع یا LNG منعقد کرده است و ما از قافله جا مانده‌ایم.
🔹️مخلص کلام اینکه وقتی باید در صنعت گاز سرمایه‌گذاری می‌کردیم، نکردیم و امروز در شرایطی قرار گرفته‌ایم که از یک طرف با روند دائمی افزایش مصرف مواجه‌ایم و از طرف دیگر امکانات لازم برای افزایش تولید را نداریم و بدین ترتیب باید شاهد افزایش ناترازی در سال‌های پیش‌رو باشیم. و در این وانفسا صحبت از صادرات گاز سرابی بیش نیست.   
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ماست/ آنچه البته به جایی نرسد فریاد است   
👓 @Tahlil_Fouri


چین در تلاش است نشان دهد هیچ رابطه ویژه و منحصر به فردی با ایران در این منطقه ندارد

دیاکو حسینی، تحلیل‌گر سیاست خارجی:
🔹️ در این سال‌ها سیاست خارجی ما تحت تاثیر خوشبینی به شرق و بدبینی به غرب بوده است
🔹️وزارت خارجه ابتکار عملی ندارد؛ عمدتا در نقش واکنشی بازی می‌کند/ سیاست خارجی ما درست کار نمی‌کند
🔹️چین به خوبی متوجه وزن سنگین کشورهای عربی به خصوص عربستان سعودی در جذب سرمایه گذاری چینی در بازارهای بزرگ مصرفی و هم در خصوص انرژی و نفت است.
🔹️این به نوعی دروازه‌ی ورود چین به جهان عرب نیز محسوب می‌شود همین استنباط می‌تواند به چینی‌ها کمک کند ملاحظات سیاسی عربستان سعودی در خصوص ارتباط با ایران را در نظرگرفته باشند.
🔹️در آینده اگر قرار باشد ایران سیاست خارجی قابل دفاع و منطقی داشته باشد راهی ندارد جز اینکه به جای انتخاب غرب یا شرق رابطه متوازن با همه ی قدرت‌ها یک رابطه‌ی کم تنش و معطوف به تعامل داشته باشد و من فکر میکنم تا این مرحله فاصله بسیار زیادی داریم. /جماران
👓 @Tahlil_Fouri


چین تلاش خود را برای توسعه رابطه با کشورهای عربی خلیج‌فارس و به ضرر ایران متمرکز کرده است

کوروش احمدی در یادداشتی برای روزنامه اعتماد نوشت:
🔹️سفر شی جین‌پینگ، رییس‌جمهور چین به عربستان سعودی ازجمله به خاطر نحوه استقبال از او، برگزاری دو نشست سران منطقه با حضور او و صدور بیانیه‌های مشترک فراتر از یک سفر معمولی یک رییس کشور به کشور دیگر بوده است.
🔹️در حالی که مجموعه جمعیت و امکانات و منابع ایران بیشتر از مجموع داشته‌های کشورهای عربی خلیج‌فارس است، چین به نحوی فزاینده تلاش‌ها و منابعش را برای توسعه رابطه با آن کشورها و به ضرر ایران متمرکز کرده است.
🔹️در بیانیه مشترک عربستان و چین تعابیری در مورد ایران به‌کار رفته که به تلویح حکایت از همراهی چین با سیاست عربستان در قبال ایران دارد.
🔹️این درحالی است که بیانیه مشترک شورای همکاری و چین حاوی اشارات ضد ایرانی آشکارتری از جمله در مورد جزایر سه‌گانه است که مطلقا مردود است و انتظار می‌رود وزارت خارجه نسبت به آن واکنشی در خور نشان دهد. /اعتماد
👓 @Tahlil_Fouri


چه فرقی هست بین ناراضی،معترض و اغتشاشگر؟/ چرا نظام، کار را از مبارزه با اغتشاشگر شروع می‌کند؟

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:
🔹️یکی از ادعاهای رسمی این است که همیشه میان افراد ناراضی با معترض و با اغتشاشگر تفاوت می‌گذارند. آیا می‌توان این ادعا را راستی‌آزمایی کرد؟
🔹️هنگامی که ساختار سیاسی سخن ناراضیان را نشنود یا آنان نمایندگی نهادینه شده نداشته باشند، طبیعی است که به سوی معترضان سوق پیدا می‌کنند و اگر بی‌توجهی گذشته در این مرحله نیز ادامه داشته باشد، به سوی درگیری و خشونت یا مقابله به مثل پیش می‌روند و هر حکومتی برای افراد این مرحله عنوان خاصی را انتخاب می‌کند. تروریست، اغتشاشگر و... از عناوین رایج آن هستند.
🔹️باید جریان ناراضی و معترض را اصالت داد و اگر آنان بتوانند حرف بزنند، نماینده داشته باشند، به‌طور قطع و یقین کسی به سوی مرحله بعد یا اقدامات عملی و خشن نخواهد رفت و اگر هم برود مردم او را محکوم خواهند کرد.
🔹️اکنون می‌توان از حکومت پرسید که در این مدت کدام خواست معترضین و ناراضیان را شنیده و آن را حل کرده است که انتظار دارد، اغتشاش گسترش پیدا نکند؟
🔹️آخرین پاسخ چیزی در مایه جاسوس و اسراییلی خطاب کردن افراد بی‌حجاب یا تهدید به بستن حساب بانکی آنان بود. غیر از این است، بفرمایید.
👓 @Tahlil_Fouri

20 last posts shown.

11

subscribers
Channel statistics