تجددخواهی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


پایگاه تحلیلی-خبری «تجددخواهی»
«تجددخواهی» رسانه‌ای که تلاش می‌کند دیدگاه‌های سیاسی، اجتماعى و اقتصادی روز تحلیل‌گران را پوشش دهد.

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔰جاسوسی از هاشمی



علیزاده طباطبایی، وکیل خانواده ‎هاشمی رفسنجانی در گفت و گو با انصاف نیوز فاش کرد در دولت ‎احمدی‌نژاد هشت بار توسط ‎وزارت اطلاعات احضار شده تا او را راضی کنند از آقای هاشمی ‎جاسوسی کند. حتی برای ‎شنود به او تراشه الکترونیکی هم داده بودند.


@tajadodkhahi


هشدار‼️‼️


روزنامه بهار گزارش داده است که ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران، طی نطق پیش از دستور خود در سی و ششمین جلسه دوره پنجم شورای شهر تهران ضمن تاکید بر اینکه «مردم نگران کهریزک دیگری هستند»، گفته است: «من به عنوان نماینده مردم شریف تهران از دستگاه‌های ذیربط درخواست دارم تا در این زمینه شفاف سازی کنند، و گزارش بدهند که در حوادث اخیر، چند نفر از شهروندان تهرانی بازداشت شده اند؟چه تعداد دانشجو بوده اند؟ چند نفر آزاد شده اند؟ اگر بیش از ۲۴ ساعت از زمان بازداشت آنها گذشته است آیا تفهیم اتهام صورت گرفته است؟»

ناهید خدا کرمی گفته است:در یکی دو هفته اخیر شاهد بروز اعتراضاتی بودیم که در طی آن حوادث تلخی نیز اتفاق افتاد و تعداد زیادی از شهروندان تهرانی از جمله دانشجویان دستگیر و زندانی شده اند. بدیهی است با خاطره تلخی که مردم، والدین و بستگان این عزیزان از کهریزک و سرنوشت روح الامینی‌ها دارند، بسیار نگرانند. نگرانند که مبادا یک قاضی دیگر، یک نیروی خودسر دیگر و یا یک هم سلولی اراذل و اوباش اشتباه کند و خدای ناکرده اتفاقی غیرقابل بازگشت حادث شود.»


@tajadodkhahi


🔰در جریان اعتراضات اخیر ۴ نفر در خمینی شهر و یک نفر در شاهین‌شهر کشته شدند

محمد جواد ابطحی، نماینده خمینی شهر در مجلس ایران اعلام کرد: "بنابر آمار رسمی در مجموع ۴ نفر در خمینی شهر و یک نفر نیز در شاهین‌شهر کشته شدند."

به گزارش ایلنا، آقای ابطحی افزود: "کشته‌شدگان از نیروهای مردمی بودند. در واقع تعدادی از مردم معترض و بی‌گناه در جریان این اعتراض‌ها کشته شدند."

او درباره وضعیت بازداشت شدگان گفت: " در میان بازداشت‌شدگان تعدادی از اتباع افغانستان نیز حضور دارند. همچنین برخی معترضان ازجمله افراد و شهروندانی بودند که به‌لحاظ اقتصادی و معیشتی در تنگنا قرار داشتند و در عین حال تعدادی از بازداشت‌شدگان نیز ازجمله اراذل و اوباش بودند."



@tajadodkhahi


🔰اظهارات مدیرکل زندان‌های استان تهران درباره فوت یكی از بازداشت‌شدگان در زندان اوین

مصطفی محبی ، مدیرکل زندان‌های استان تهران گفته است كه: در بامداد روز شنبه مورخ 16 دی ماه سال جاری یکی از زندانیان زندان اوین به نام سینا قنبری فرزند علی‌اکبر با مراجعه به دستشویی قرنطینه زندان اقدام به خودکشی از طریق حلق‌آویز کردن خود کرده است. بلافاصله مراتب به دادستان محترم اعلام و بازپرس دادسرای جنایی در محل زندان حضور یافت و از ماموران زندان و مطلعین تحقیق کرده و دستورات لازم را در این خصوص صادر کرده است.


@tajadodkhahi


Forward from: امتداد
✅بیانیه ۱۵ فعال سیاسی اصلاح طلب: برای گشایش فضای گفت‌وگو و اعتراض اقدامات عملی صورت گیرد/ در گام اول بازداشتی‌های اعتراضات مسالمت‌آمیز آزاد شوند

📌امتداد: به دنبال اعتراضات مردم در چند شهر کشور نسبت به مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور،۱۵ تن از فعالین اصلاح طلب در قالب یک بیانیه به تبیین . ارائه راهکار اتفاقات پیش آمده پرداختند.

📌محسن آرمین، محسن امین زاده، مصطفی تاج زاده، رضا تهرانی، حمید جلایی پور، سعید حجاریان، محمد رضا خاتمی، هادی خانیکی، عبدالله رمضان زاده، محسن صفایی فراهانی، عباس عبدی، فیض الله عرب سرخی، علی رضا علوی تبار، آذر منصوری، محسن میردامادی، محمد نعیمی‌پور امضا کنندگان بیانیه ذیل هستند.

📌به گزارش امتداد در این بیانیه آمده است:

📌اتفاقات و رویدادهای این ایام نشان داد که دغدغه‌ها، تحلیل‌ها و هشدارهای مستمر افراد علاقه‌مند به اسلام، ایران و انقلاب اگر از منظر خیرخواهی، و توجه به مصالح و منافع آنی و آتی کشور تلقی می شد به صواب نزدیکتر بود.

📌متأسفانه فقدان تفاهم و توافق بر سر مسائل اساسی کشور و ضعف انسجام سیاسی و اجتماعی، موجب تشدید گسست‌های سیاسی و اجتماعی و دوگانگی در مدیریت اجتماعی کشور شده است.

📌در این شرایط جناح تندروی مخالف دولت با تکیه بر تریبون‌ها و رسانه‌های خود، به ویژه صداوسیما، مستمراً یأس و ناامیدی نسبت به نهادهای برآمده از رأی مردم را به جامعه تزریق کرد. غافل از آنکه موج ناامیدی و بی‌اعتمادی تنها به نهاد دولت محدود نشده و نه تنها همه ارکان و نهادهای دیگر حکومت، بلکه حتی میراث مدنی، دینی و تمدنی ایران را هم در بر می‌گیرد. امیدواریم که این رویداد موجب تأمل و تغییر جدی در سیاست‌های جاری و رویکرد تصمیم‌گیران کشور شود.

📌این اعتراضات و تداوم خشونت‌آمیز آن، چیزی نیست جز بازتاب فقدان و یا ضعف نهادهای حل و فصل اختلافات و تعارض‌های اجتماعی و شیوه‌های مسالمت‌آمیز ابراز اعتراض و به رسمیت شناختن حق قانونی اعتراض.

📌ما از حق اعتراض شهروندان و هرگروهی از مردم دفاع می‌کنیم و طرح مطالبات و حتی اعلام معترضانه نارضایتی ها را به نفع حکومت و جامعه می‌دانیم. آنچه جامعه، نظام و کشور را در معرض خطر قرار می‌دهد نارضایتی و نقد و ابراز رسمی و قانونی آن‌ها نیست. خطر آنجاست که ناامیدی، بی‌اعتمادی، نفرت و خشونت به جای هرگونه اظهارنظر و ارتباط و گفت‌وگو بنشیند.

📌یاد آور می شویم که نا رضایتی در میان مردم همچنان ادامه دارد و اگر اقدام اساسی در جهت برطرف کردن زمینه های این اعتراضات به عمل نیاید و به اعتراض های به حق پاسخ مناسب داده نشود این گونه حوادث می تواند در آینده، و چه بسا با هزینه های بیشتر، تکرار گردد.

📌 از همه مسئولین کشور می‌خواهیم در جهت گشایش فضای گفت‌وگو، اظهار انتقاد و ابراز اعتراضات و رعایت حرمت و کرامت همه شهروندان اقدامات عملی صورت دهند و در گام اول همه دانشجویان و افرادی را که در اعتراضات مسالمت‌آمیز دستگیر شده‌اند، آزاد نمایند.

✅برای خواندن متن کامل این بیانیه بر روی دکمه "INSTANT VIEW" بزنید:

https://goo.gl/jRUUgi
لینک سایت
https://goo.gl/x5soRP
#امتداد
@emtedadnet


Forward from: Renani Mohsen / محسن رنانی
.

ناشنوایی سیستماتیک
ــــــــــــــــــــــــــــــــ

این روزها که دیگر از جنس «اقتصادِ سیاسی» چیزی نمی‌نویسم، فرصت بیشتری برای تامل، اندیشه و خواندن دارم. یکی از واقع‌بینانه‌ترین نوشته‌هایی که در مورد تحلیل ریشه‌های وقایع اخیر خواندم نوشته‌ای بود که «ناشنوایی چپ و راست»‌ را عامل اصلی شورش‌ها می‌دانست. لذت خواندن این نوشته برای من وقتی بیشتر شد که متوجه شدم آن را یک دانشجوی انسانشناسی (مرتضی کریمی) نوشته است. توصیه می‌کنم شما هم بخوانید.

نوشته هایی که این روزها درباره وقایع اخیر نوشته شده است عمدتا یا تحلیل اقتصادی بوده است یا سیاسی یا جامعه شناختی. کمتر نوشته‌ای جنبه انسانشناختی مساله را نیز مورد توجه قرار داده است. این نوشته، درآمد خوبی است که نگاه انسانشناختی را هم وارد تحلیل‌هایمان از وقایع اخیر کنیم.

اصولا روشنفکران ما برای تحلیل شکست تاریخی جامعه ایرانی در حوزه توسعه، بهتر است تمرکز خود را از موضوعاتی نظیر استبداد، استعمار، فقر و نابرابری، دین، اقلیم و نظایر این‌ها بردارند و به سوی موضوعات مردمشناسی فرهنگی چرخش کنند. به گمان من دو مساله «ناشنوایی اجتماعی»‌ و «اختلال ارتباطی» دو بیماری فرهنگی است که جامعه ایرانی (اعم از حکومت و نهادهای مدنی و افراد) به صورت تاریخی به آن گرفتار است. استبداد یا فقر وقتی بر بستر «ناشنوایی اجتماعی»‌ قرار می‌گیرند، به نقطه انفجار می‌رسند.

توصیه‌هایی که در انتهای نوشته یاد شده آمده است نیز بسیار جدی است. نویسنده درست می‌گوید، در ایران امروز، ما همدیگر را نمی‌بینیم و نمی‌شنویم، برای این بیماری کوری و کری، باید کاری کرد. به گمان من مهم‌ترین خطایی که این روزها ممکن است رخ بدهد این است که به جای «شنیدن» پیام شورش‌های اخیر،‌ آن را به خارجی‌ها منتسب کنیم و دست به سرکوب خشن بعد از واقعه بزنیم.

این هفته به همراه دانشجویانم دومین نشست چهارساعته را با دکتر مقصود فراستخواه داریم تا درباره اندیشه‌های او در باب موانع توسعه ملی گفت‌وگو کنیم. ایده «کنشگران مرزی» فراستخواه، ایده راهگشایی است. او می‌گوید برای کاهش تضاد بین جامعه و حکومت، «کنشگران مرزی»، یعنی نخبگان اجتماعی که توان و مهارت تعامل با دو طرف را دارند، باید وارد عمل شوند و به مثابه واشری میان جامعه و حکومت عمل کنند. او انقلاب‌های گذشته ایران را نیز ناشی از فقدان یا تعداد اندک کنشگران مرزی می‌بیند.

من به نوبه خود آماده ام و گمان می کنم بسیاری از دانشگاهیان و کنشگران اجتماعی و سیاسی دغدغه‌مند دیگر هم آماده باشند که به میان جوانان معترض برویم و سخن آنها را بشنویم و باب گفت‌وگوی بی‌پرده میان نسل جدید و مدیران نسل قدیم کشور را باز کنیم. اما در شرایط کنونی، این کار نیازمند آن است که دستکم حکومت «اصل گفت‌وگو»‌ را بپذیرد تا نخبگان مدنی،‌ «راهکاری اجرایی» برای این امر تعبیه کنند.

محسن رنانی / ۱۴ دی‌ماه ۱۳۹۶

متن کامل نوشته آقای مرتضی کریمی را در لینک زیر بخوانید:
👇👇👇

http://telegra.ph/Nashnidan-01-01


Forward from: "ديروز، امروز، فردا" (آذر منصوری)
🔸رضاشاه فکر می کردباکشف اجباری حجاب ،کشورمتمدن می شود. ماهم این اشتباه راتکرارکردیم؛ تصوراین بودبااجباری کردن پوشش زنان ،جامعه اسلامی میشود. پوشش رامسئله حکومت کردیم ونه این شدو‌نه آن. @azarmansouri




Forward from: انصاف نیوز
«از رفسنجانی تا هاشمی»

یادداشت علی اکرمی، فعال سیاسی، به مناسبت سالگرد درگذشت آیت الله
http://www.ensafnews.com/96207
@ensafnews


🔰 توییت درناز فخر از فعالین سیاسی اصلاح‌طلب اصفهان

@Tajadodkhahi


Forward from: عباس آخوندی
‍ 🔻سیاست‌گذاری برای مبارزه با فقر
🖌دکتر موسی غنی نژاد

همین❗️

@Abbasakhoundi


🔰 جمیله کدیور: مجلس ششم، به خصوص کمیسیون اصل نود ملجاء خانواده زندانیان سیاسی، دانشجویان، دروایش، اقلیت‌های دینی و قومی و... بود. مردمی که حق شان تضییع شده بود، می‌دانستند جایی برای شنیده شدن صدایشان هست.

الان کسی پیگیر بازداشت دانشجویان و سایر بازداشتی‌ها هست؟ کسی پیگیر مطالبات هست؟


@Tajadodkhahi






🔰ناشنوایی» چپ و راست؛ عامل اصلی شورش‌ها
✍️مرتضی کریمی



بازنمود حوادث اخیر در رسانه‌ها و جراید اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان متاسفانه همانی است که بود. هیچ چیز تغییر نکرده است. اصول‌گرایان بنا به روش‌های نخ‌نماشده‌ی قبلی این اتفاقات را به آمریکا و اسرائیل نسبت می‌دهند. اصلاح‌طلبان نیز با دست‌های خالی‌تر از همیشه آن را دسیسه‌هایی از طرف اصولگرایان به منظور تضعیف دولت مستقر و بعد از سراسری شدن آن «مجموعه‌ای از خشم‌های بی‌هدف اما به‌حق» بازنمود می‌کنند.



ای خواندن ادامه متن بر روی لینک کلیک کنید. 👇

http://telegra.ph/Nashnidan-01-01



@Tajadodkhahi


🔰درباره حوادث اخیر
✍️محمدعلی زم



آقای رئیس جمهور؛ سلام!

پس از گذشت چهل سال با وجود احزاب و مدعیان اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی و فعالان دانشجویی و حوزوی، باید به راهکارهای مسالمت آمیز برای بیان خواسته‌ها، اعتراض‌ها و انتقادهای مردمی دست می‌یافتیم تا برخی از اقدامات و اشكالات دولت و مجلس و قوه قضائیه و دیگر اجزای نظام، با هدف اصلاح، مورد نقد منتقدان قرار مي‌گرفت و اشکالات جزئی روی هم انباشته نشود و به کلیات، تبدیل و عنان توجه به دست بدخواهان و رسانه های بدسيرت خارجی معاند و همسو با منافع آنها نیفتد و خیابان‌ها را محل عقده گشایی‌ها و محفل غده تِرِکانی‌ها نكنند. این نیاز مدنی، لازمه رشد و پیشرفت همه جوامع انسانی تاريخ بوده و خواهد بود و از سال‌های دهه‌ی هفتاد، مورد انتظار مردم ايران هم بوده است. اما متأسفانه احزاب، كم كاري كرده و وظایف ملی خود را انجام نداده‌اند و دولت‌ها هم در سکوت مردم متمایل به خواب رفتگی بیشتری شده‌اند.

آقای رییس!
در ریشه‌یابی وقایع و علل اعتراض‌های خیابانی این چند روزه در شهرهای مختلف، سخن‌ها و حرف‌های زیادی گفته شده و علائم و نشانه‌هایی آشکار شده که قاعدتاً دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی، حتماً بر آن ها متمرکز شده و حسب سخنان و اشارات اخیر حضرت رهبری، عوامل زمينه سازان را شناسایي و چشم اصلی این فتنه جدید در داخل و خارج را یافته و آن را کور خواهند کرد!

اما آن چه بر همگان مشهود است این است که، دشمن غدّار زخمی و مستکبر ملت ایران که چهل سال در کمین استفاده از هر«رطب و یابسی» برای آسیب زدن به امنیت و استقلال ملت و براندازی جمهوری اسلامی است، از کمترین فرصت ها، استفاده و از کوچکترین روزنه ها به صفوف متحد مردم حق خواه و عدالت طلب و اسلام مدار، رخنه كرده و شعارهاي های ایشان را به نفع خود، مصادره می کند و مقاصد استکباری خویش را مصالح ملی آن ها، نمایانده و در پی پختن رؤیاهای خام خود در گرمای برآمده از احساسات گرم این مردم شریف هستند.

جناب رییس!
درک شرایط کم کام و ناکام زندگی طبقات میانی و پایین تر جامعه براي سیستم برنامه ریزی دولت، نبايدكار سختی باشدو تصمیم به افزایش قیمت ها در عین حال که امر درستی است، اما درست تر آن بوده که مدیریت برنامه ریزی دولت بیاید گزارش کاهش هزینه ها و صرفه جویی های اعمال شده دولت در ٤ سالِ گذشته را به مردم ارائه كند و افزايش قيمت ها را نيز مشمول كالاهايي كند كه از سبد زندگي مردم، فاصله داشته باشد!
اين كه دولت در لايحه بودجه، نرخ افزايش بنزين را مشخص نكرده و مجلس شوراي اسلامي هم چنين پيشنهادي نداشته است، شايعه افزايش ٥٠٠ و٤٠٠ تومان در ليتر بنزين و گازوييل، از كجا نشأت گرفته است؟ مسأله‌اي است كه ريشه‌يابي و بازشناسي اولين و چگونگي برخورد مقام دولتي در برابر آن، مي‌تواند رمز شكافي از بهانه برخوردهاي اخير نسبت به گراني باشد!!


@Tajadodkhahi


🔰اقتصادی یا سیاسی؟
✍️احمد زیدآبادی


این روزها در بارۀ ریشۀ نارضایتی‌های اجتماعی در ایران، بین دولت‌مردان بحثی در گرفته است که آیا سیاسی است یا اقتصادی؟

به نظرم این بحثی بیهوده است! به فرض که ریشۀ همۀ نارضایتی‌ها اقتصادی باشد؛ اما آیا جز این است که حل مشکلات اقتصادی ایران از مسیر رفرم عمیق سیاسی می‌گذرد؟ اگر کسی واقعاً می‌پندارد که حل معضلات اقتصاد ایران، صرفاً راه حل مدیریتی دارد؛ شاید لازم باشد چند صباحی سکان ادارۀ اقتصاد کشور را به دستش دهند؛ تا همه چیز در عرصۀ عمل روشن شود.

@Tajadodkhahi


جلسه کتاب‌خوانی در حزب اتحاد ملت ایران اسلامی. سنتی نیکو و پسندیده.

@Tajadodkhahi


🔰درس های یک شورش از پیش طرّاحی نشده
✍️علیرضا صادقی



یکم. از سنّت‌های حسنه! یا سیّئه! (خیلی فرقی نمی‌کند!)در بلاد فخیمه یکی همین بوده که تا تقّی! به توقّی! می‌خوره از اعاظم منابر و مشایخ مکاسب! گرفته تا سازمان های خفیّه! و مناصب خوفیّه! در پی سرنخ آن تا بلاد اجنبیّه رفته دیده بر آنچه در بیخ گوششان می‌گذرد بسته و کبک گونه پیرامون را آن می پندارند که خود سر در برف می بینند.

جدای برخی از اظهارات نخ نما و بخشنامه ای در منابر جمعه ایّه! اغتشاشات و شورش های کور اخیر، امّا تحلیلی دیگر گونه برای بخش عمده و تا حدوی عاقل! حاکمیّت ایجاد کرده و سوای آنکه تا چند روز دیگر برای حفظ ظاهر همه یک صدا مشتی بر دهان یاوه گویان می‌زنند! ولی بر مبنای محتوای تحلیل‌های اکثر صاحبنظران بخصوص محافظه کاران، این قضایا زنگ خطری برای کلیّت نظام و هشداری جهت تغییر رویکرد جدّی و آنی می‌دانند.

دُیُّم. اگر تا چندی قبل در این گونه مواقع دنبال سران فتنه می‌گشتند و هر آنچه می‌شد و نمی‌شد از چشم آنان دیده و برایشان در مجاز ، واقع و خواب و خیال! خط و نشان می‌کشیدند امّا این بار این سران و ژنرالهای نظام بودنند که در بوق فتنه دمیدنند و برای به چالش کشیدن دولت حسن روحانی با اسم رمز "گرانی" شروع یکی از تلخ ترین ناآرامی های اخیر را با گذاشتن ۲۱ کشته و ۱۰۰۰ بازداشتی در طی کمتر از یک هفته روی دست نظام، کلید زدنند. که اگر عدل-خانه‌ای منصف و انصاف-خانه ای عادل داشتیم چرائی این همه هزینه را کسانی می‌بایست پاسخگو باشند که در بلاد خود مختار خراسان هنوز در هوای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری‌اند و دل در گرو میتینگ و تجمع و شعار بر علیه دولت مستقرّ، شب را به صبح و روز را به غروب سپری می‌کنند و حاضرنند برای دستمالی قیصریّه‌ای را که هیچ دنیایی را به آتش بکشند.

سیُّم. شرکت تنها یک درصد از فعّالین فضای مجازی در این تجمّعات (طبق آمار رسمی برآیند شرکت افراد در کل این تجمّعات در سرتاسر کشور ۴۲ هزار نفر و ضریب نفوذ پیام های این شورش بیش از ۴ میلیون نفر میباشد) نتیجه ای جز سطحی، شعاری،موسمی و بی پایه و اساس بودن این اغتشاشات عایدمان نخواهد شد لذا آنچه دادستان کل کشور در خط و ربط دادن این واقعه با خارج از کشور و ینگه دنیا و دیگران در ارتباط آن با فضای مجازی و پیام رسان تلگرام به عنوان متهم ردیف اول! این اغتشاشات مطرح می شود جای تأمّل جدی دارد.

و حرف آخر. وقایع ده روز گذشته بخوبی نشان داد که قطار دولت حسن روحانی نعل به نعل بر روی ریل اصلاحات و تغییر آرام و ریشه ای امور قرار داشته و برای شروعی که در ارائه اوّلین بودجه شفّاف تاریخ ایران کلید زد هزینه های بیشتر از این را می بایست پرداخت کند. چه اینکه مخالفان قسم خورده اش به این سادگی ها شکست سهمگین و غیر مترقّبه خود را در اردیبهشت ۹۶ باور نخواهند کرد. حسن روحانی در ماهها و سالهای آينده که دوران پوست اندازی جمهوری اسلامی و رسیدن به دوران پسااقتدارگرایی است روزهای سختی را در پیش رو دارد. آینده نشان خواهد داد که آیا او میتواند در غیاب مرادش اکبر هاشمی رفسنجانی لنگر اطمینان بخش نظام و انقلاب باشد یا نه؟

@Tajadodkhahi


🔰تاج زاده:رسانه های بیگانه القا می کنند که راه اصلاح امور ایران،خارج از صندق رای است



مصطفی تاج زاده به روزنامه شرق گفت: مهم‌ترین نقش اصلاح‌طلبان در شرایط فعلی این است که اجازه ندهند ایران، سوریه یا لیبی شود. این خطری جدی است که جامعه ما را مثل جوامع دیگر تهدید می‌کند.

يکي از دلايلي که سوريه گرفتار اين وضعيت شد، فقدان يا ضعف جريان اصلاحي در آن کشور بود، به‌گونه‌اي که يک جريان قدرتمند اصلاح‌طلب در آن کشور وجود نداشت که هم‌زمان دولت و ملت را مخاطب قرار دهد و به آنها هشدار دهد که از مرزهاي خاصي نبايد خارج شوند و دست به روش‌هاي خشونت‌آميز نزنند؛ يعني از يک طرف، دولت بگيروببند راه نيندازد و از طرف ديگر، معترضان دست به سلاح نبرده و خشونت‌ورزي نکنند. کمااينکه همه سوريه امروز نااميد شده‌اند و همه باخته‌اند. مهم نيست که چه کسي در رأس قدرت است و چه کسي نيست. بيشترين آسيب را مردم ديده‌‌اند، صدها هزار نفر کشته شده و ميليون‌ها نفر آواره شده‌اند.

همچنين بسياري از زيرساخت‌هاي اين کشور نابود شده است و مهم‌تر از همه اينکه چه زماني مي‌توانند به سوريه قبل از اين حوادث بازگردند.

تمام تلاش رسانه‌هاي فارسي‌زبان بيگانه؛ مثل بي‌بي‌سي فارسي و صداي آمريکا و کانال‌هايي مثل آمدنيوز، به دنبال بدنام‌کردن اصلاح‌طلبان و نااميدکردن مردم از اصلاحات دروني و بي‌فايده‌خواندن صندوق رأي است تا جايگزين آن را براندازي، خشونت‌ورزي و سوق‌دادن سياست به کوچه و خيابان و به صورت خشن نشان دهند. ما بايد بدانيم اتفاقا بزرگ‌ترين کارکرد جريان اصلاحي در خاورميانه کنوني در هر کشوري، به‌ويژه ايران، اين است که جلوي درگيري‌هاي خونين داخلي را بگيرد. ما هيچ دشمني بدتر از وضعيت هرج‌ومرج نداريم.

ملت ما متنوع و متکثر است و گرايش‌هاي متفاوتي دارند و هيچ‌کدام قادر به حذف ديگري نيستند. هرکدام که بخواهند خط ناديده‌گرفتن ديگري را دنبال کند، سر از فاشيسم درمي‌آورد. احتمال موفقيت چنين موضوعي در ايران ناممکن است، اما آنچه محتمل مي‌نماياند، تبديل‌شدن اين تحرکات و رودررويي مردم با يکديگر است.

اگر خداي‌نکرده اصلاح‌طلبان در انجام وظيفه خود کوتاهي کنند؛ يعني از سويي دولت را مهار نکنند و از سوي ديگر به مردم هشدار ندهند که به روش‌هاي خشن متوسل نشوند؛ چراکه اين يک بازي باخت - باخت است که همه زيان مي‌بينيم.

@Tajadodkhahi

20 last posts shown.

706

subscribers
Channel statistics