دانش تفسیر سیاسی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


تنها کانال غیرجناحی و غیر ژورنالیستی
تاریخ تاسیس: 17March, 2016
──═ঊঈ @irdiplomat ঊঈ═──
مرتبط بااستراتژی سیاسی و آداب و فنون دیپلماسی
بیش از 3000پست در 900 صفحه pdf
با حضور دیپلماتها، سیاسیون و اساتید مطرح کشور
پژوهشگر: احسان جعفری فر
@Bestadviser

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


#حواشی_سیاسی
پوشش متفاوت سفیر کره جنوبی و همسرش در مراسم تقدیم استوار‌نامه
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
بیایید آمریکا را بترسانیم... مطلب زیر را به نقل از لوبلاگ بخوانید تا متوجه این سخنم شوید...

💢آیا بی‌ثبات کردن ایران به نفع آمریکاست؟

🖊لوبلاگ

▫️منطقه خاورمیانه از قبل دچار بی‌ثباتی شدید است و اگر آمریکا، ایران را بی‌ثبات کند، بحران‌های منطقه تشدید خواهند شد. در مقابل، تعامل اقتصادی با ایران، به ثبات منطقه کمک می‌کند. به گزارش فرارو، در پی خروج آمریکا از توافق_هسته‌ای، کاخ سفید در راستای افزایش فشار اقتصادی بر ایران، کارزار فشار حداکثری اقتصادی علیه ایران را به راه انداخت. مقامات آمریکایی ادعا می‌کنند هدف این کارزار تغییر رفتار ایران است، با این حال، بسیاری از ناظران و از جمله نزدیکان خود دونالد ترامپ، همچون رودی جولیانی وکیل ترامپ، صریحا گفته‌اند که دولت آمریکا سیاست تغییر رژیم در ایران را دنبال می‌کند. به منظور عملی کردن این سیاست، اخیرا آمریکا و اسرائیل گروه کاری مشترکی تشکیل داده‌اند که وظیفه آن تمرکز بر امور داخلی ایران و برانگیختن ناآرامی در ایران است. اما آیا بی‌ثبات شدن ایران به نفع آمریکا است؟

▫️وبگاه تحلیلی لوبلاگ، در پاسخ به این پرسش، طی یادداشتی ضمن اشاره به گروه مزبور نوشت: "هفته گذشته از یک استراتژی زیرکانه‌تر، اما معیوب، برای برانگیختن بی‌ثباتی و اعتراضات در داخل ایران جهت تضعیف دولت – از طریق یک گروه کاری مشترک اسرائیلی و آمریکایی – رونمایی شد. بنا به گفته یک مقام اسرائیلی درگیر در این فرآیند، ‘هیچ کس به طور جدی به تغییر رژیم فکر نمی‌کند، اما این تیم تلاش می‌کند ببیند که آیا می‌توانیم از ضعف‌های داخلی رژیم ایران برای ایجاد فشار بیشتر استفاده کنیم. فشاری که به تغییر رفتار ایران کمک کند’. با توجه به وضعیت کنونی آشفتگی تمام عیار در منطقه، این استراتژی بی‌ثبات‌سازی ایران (که کمتر به آن پرداخته شده) باید مایه نگرانی شدید باشد. تعداد کثیر کشور‌های بی‌ثبات‌شده، برای منطقه فاجعه‌بار بوده است".

▫️به عنوان نمونه، میزان تلفات انسانی جنگ عراق، شامل صد‌ها هزار عراقی و تقریبا پنج هزار سرباز آمریکایی بوده است. همین حمله، نهایتا به جنک داخلی سوریه و ظهور داعش شد. میلیون‌ها پناهجو که در نتیجه این ناآرمی آواره شده‌اند، بر منابع و حکومت‌های مجاور، نظیر لبنان، اردن و ترکیه، فشار وارد کردند. آن‌ها حتی بر سیاست‌ورزی‌های چندین کشور اروپایی و حتی آمریکا تاثیر گذاشته‌اند به طوری که احزاب راستگرا از پناهجویان به عنوان یک بهانه برای کسب رأی و حتی تبعیض و بستن مرز‌ها استفاده کردند. در یمن، مداخله تحت حمایت آمریکا به رهبری عربستان، یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ از جمله شیوع وبا و قحط، به بار آورد.

▫️اما به گفته لوبلاگ، همه این مصایب در مقایسه با یک ایران بی‌ثبات‌شده، یک تفریح خواهند بود. با توجه به جمعیت ۸۲ میلیونی متنوع ایران – معادل جمعیت کل کشور‌های یمن، عراق و سوریه- اگر ایران بی‌ثبات شود، بی‌ثباتی آن بر سراسر جهان تاثیر خواهد گذاشت. معماری امنیتی قدرتمند ایران، از قبل از بیروت تا تهران پایگاه قدرتمند دارد. هیچ کدام از کشور‌های بی‌ثبات‌شده، قبل از فروپاشی‌شان، چیزی شبیه این معماری نداشته‌اند. اگر ایران از گزینه استراتژیکش در تنگه هرمز استفاده کند، قیمت‌های نفت ممکن است شدیدا افزایش یابد. بر اساس تحلیل لوبلاگ، به نفع آمریکا نیست که ایران بی‌ثبات شود. اما با این وجود، دولت ترامپ علیرغم تاکید‌های چندگانه آژانس بین المللی انرژی اتمی درخصوص پایبندی ایران به توافق هسته ای، تصمیم گرفت از این توافق خارج شود. علاوه بر این، دولت آمریکا، برای ایجاد اضطراب اقتصادی، تحریم‌ها را مجددا اجرا کرد و به رقبای منطقه‌ای ایران سلاح فروخت.

──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
سعدی:
محبت چون از حد بگذرد نادان خیال بد کند
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
افلاطون :
"به سخنان دشمنانت خوب گوش کن، در آن حقایقی خواهی یافت که هیچ‌یک از دوستانت به تو نگفته‌اند."
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
چرا آمریکا را نسبت به ایران دچار تردید نکنیم؟ حالا که با این بد عهدی آمریکا دست بالا را در توجیه رفتار خود پیدا کرده ایم و حالا که کارشناسان از روابط عربستان با آمریکا ابراز بی منفعتی می کنند و حالا که عرب ها از ترس و سردی روابط آمریکا با ایران ترس بر اندامشان رخنه کرده است... واقعا چه باید که جهت گیری آمریکا را نسبت به ایران تغییر داد؟... ایا باید به سمت تنش زدایی با اعراب برویم یا ملایمت در سیاست خارجی!!! ممکن است که به تنش زدایی با اعراب برویم و از فرصت بازی با آمریکا جا بمانیم... این یک فرصت سوزی است و ممکن است با تنش زدایی با اعراب دنبال اهداف خاصی باشیم که در سیاست کلان تعقیب میکنیم...خبر ها حاکی از این است که آمریکا در حال تغییر رویه رفتار به ایران است نه برای جلب دوستی بلکه به نظر می رسد مجبور شده است که به ایران احترام بگذارد. مثلا پروژه گازی میدان شاه‌دنیز جمهوری آذربایجان، از تحریم‌های آمریکا علیه ایران معاف شد قبلا نیز از همین معافیت ها شنیده بودیم. آیا این رفتار از سوی آمریکایی که ما میشناسیم موجه است؟ شاید شناخت وسیع تری نیاز داریم، بهرحال آمریکا نیز با انسان هایی چون ما در حال سیاست ورزی است پس بدانید با یک انسان سروکار داریم که میتوانیم روی تصمیماتش تاثیر گذار باشیم...به شیوه های گوناگون...هرچند آمریکا تا اثبات برادری خود راه زیادی در پیش دارد ولی اولین قدم را کی، چگونه و چرا باید برداشت؟ امروز اگرجهان در همراهی با ایران است ایران باید از خود بپرسد که چگونه می توانم آمریکا را در برابر خود به خشوع وادار کنم!!! امری که غیر محتمل نیست و فقط کافیست بدانیم که ما بدنبال چه رفتاری از آمریکا در قبال خود هستیم؟ تمام این نوشته ها به این معنا نیست ما به امریکا چراغ سبز بدهیم یا آمریکا به ما چراغ سبز می دهد بلکه به این معنا است که یک حیاط خلوتی برای بازی های استراتژیکی ما فراهم شده است که میتواند به عنوان یک متغیر رفتاری در طرف مقابل قلمداد شود! بخوانیم از نظرات کارشناسان فاکس نیوز درباره تردید به سیاست های آمریکا واشتباهاتش ...

🔻اظهارات "جرالدو ریورا" خبرنگار آمریکایی علیه عربستان و خطا بودن سیاست آمریکا در برابر ایران
Fox News

"من فکر می کنم ما دشمن را اشتباه گرفته ایم. مشکل اصلی عربستان است. تجربه من در سالها گزارش جنگ به من می‌گوید که عربستان دروازه شرارت است. آنها با هواپیماربایان ۱۱ سپتامبر بودند. آنها القاعده هستند ، داعش هستند و الشباب هستند. مشکل اصلی عربستان است من فکر می کنم که ما با ایرانی ها می توانیم تجارت کنیم."
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
✅ روزنامه رای‌الیوم: آمریکا فقط برای عربها بزرگ است

🌎 «عبدالباری عطوان»، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» در سرمقاله (پنج‌شنبه) خود با عنوان «دلایل تغییر موضع آمریکا در قبال ایران» به دلایل تهران در تحقیر پیشنهاد رئیس جمهور آمریکا برای گفت‌وگو با ایران و آینده اعضای پیمان ناتوی عربی پرداخت.

🌎 در این یادداشت آمده است: «هیچ کسی بیش‌تر از ایرانی‌ها دونالد ترامپ را نفهمیده و شیوه برخورد با غرور و خودخواهی او را بلد نیست و پاسخ محکم و قاطع ایرانی‌ها به پیشنهاد غیرمنتظره ترامپ که در آن از آمادگی خود برای گفت‌وگو با آنها سخن گفته بود، به جرات و آشکارا، منعکس کننده این واقعیت است.»

🌎 رئیس‌جمهور آمریکا دوشنبه شب در یک کنفرانس مطبوعاتی با نخست‌وزیر ایتالیا درباره مذاکره با ایران تصریح کرد که تمایل دارد با مقام‌های ایرانی ملاقات داشته باشد.

🌎 سوالی مهمی که مطرح است درباره دلایل این تغییر لحن آمریکا از تهدید به تخریب ایران، اعمال تحریم‌های بی سابقه علیه آن، جلوگیری از صادرات یک بشکه نفت و تقاضا از عربستان سعودی برای افزایش تولید یک میلیون بشکه‌ای نفت برای رونق بازارها و کاهش قیمت‌ها، به یک درخواست صریح برای گفت‌وگو، همراه با مجموعه‌ای از مشوق های دیپلماتیک و سیاسی ایجاد شده است.

🌎 نویسنده آورده است: «قبل از پاسخ به این سوال باید توجه داشت که اکثر واکنش‌های ایران نسبت به این پیشنهاد تاکتیکی بزرگ آمریکا تنها به مقامات سطح پایین تهران محدود می‌شود که ترامپ و پیشنهادش را به سخره گرفتند و شرط گذاشتند ترامپ باید از تصمیم خود مبنی بر خروج از توافق هسته‌ای عقب نشینی کرده و همه تحریم‌های اقتصادی تحمیلی علیه ایران را متوقف کند.»

🌍 عطوان گفت: «استراتژی ترامپ برای مبتدی‌ترین افراد در دنیای سیاست رسوا شده است، او تهدیدهایش را شدت بخشیده تا دشمن خود را ترسانده و پای میز مذاکره بکشاند، این مرد شیر بی‌دندان است و جرات جنگیدن ندارد. وقتی او چیزی جز معاملات تجاری بلد نیست، چگونه می‌تواند به عرصه نبرد نظامی ورود کند.»

🌎 رأی الیوم آورده است: «ما باید همیشه به یاد داشته باشیم که زیر و رو شدن موضع ترامپ و دولت وی پس از درک درست آنها از این قضیه صورت گرفت که تهدیدهایشان درباره محاصره اقتصادی و اشاره به جنگ علیه ایران و تاسیس پیمان ناتوی عربی سنی با مشارکت اسرائیل به عنوان عضو نهم در آن برای آمادگی حمله به ایران هیچ کدام اصلا ایرانی‌ها را نترساند.»

🌎 نویسنده آورده است: «شلیک موشک انصار الله در مقام متحدان ایران به ناوهای جنگی عربستان در نزدیکی باب المندب این هشدار را به آمریکا و متحدانش داد که بیش‌تر خطوط دریایی بین المللی و نصف صادرات نفت دنیا در تیررس موشک‌های ائتلاف تحت رهبری ایران قرار دارد. شاید امروز در باب المندب و فردا در تنگه هرمز باشد.»

🌎 ترامپ پس از آنکه «حسن روحانی»، رئیس جمهور ایران او را تهدید کرد که در صورت حمله به ایران با «مادر جنگ‌ها» روبرو می‌شود، از موضع خود عقب نشست، بخصوص که سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران هم به رئیس جمهور آمریکا هشدار داد، اگر جنگ را آغاز کند، این ایران است که پایان آن را مشخص خواهد کرد و بستن تنگه هرگز بخش اندکی از پاسخ ایران خواهد بود.

🌎 نویسنده تاکید کرد: «ترامپ شاید یادش رفته در نشست خود با ودلامیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مثل یک دانش‌آموز کوچک و ترس برداشته در برابر استادش ظاهر شد و اعتراف کرد که کشورش هفتاد میلیارد دلار برای جنگ سوریه هزینه کرد و شکست خورد آن هم به دست چه کسانی، روسیه، سوریه، ایران و حزب‌الله.

🌎 این روزنامه آورده است: «ترامپ تنها برای عرب‌ها و آن هم حاشیه نشین‌های خلیج فارس شیر است که مجبورند در برابر دیکته‌ها و فرامین او سر تسلیم فرود آورند و همه مطالبات مالی باج‌خواهانه او را پاسخ دهند، آن هم تنها در ازای حفظ تاج و تختشان که اگر حمایت‌های آمریکا نباشد یک هفته هم دوام ندارد.»

🌎 نویسنده افزوده: «روحانی گفته که هشت بار پیشنهاد دیدار با ترامپ را رد کرده چون به مردی که به امضای خود احترام نمی‌گذارد، اعتمادی ندارد تا موید کلام «سید علی خامنه‌ای»، رهبر عالی انقلاب ایران باشد که این گونه دیدارها را اتلاف وقت برمی‌شمرد و این فرق بین سران عربی که دیدار با ترامپ را گدایی می‌کنند با همتایان ایرانی
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
ذهن استراتژیکی داشته باشید
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


✍️همه‌ی این‌ها نشانه‌های خوبی برای ایران است چراکه ایران بدون هیچ‌گونه هزینه برای کشاندن دیگران در ریل سیاست تقابل، دارد به‌نوعی جهان را در تقابل با آمریکا می‌بیند و از همین رو مثل کسی است که می‌تواند شاهد جنگ ابرقدرت‌ها باشد. این اختلاف ها میتواند به سود ایران نیز تمام شود. مهم‌ترین اقدامی که ایران باید انجام دهد این است که بتواند این موضع‌ها را تقویت کند و برای تقویت آن‌ها کافی است که اولاً جهان احساس کند که می‌خواهد در برابر آمریکا بایستد و دوم اینکه می‌تواند به آمریکا ابراز مخالفت خود را نشان بدهد. سؤال مهم این است که چگونه با کارت برجام می‌تواند در این شرایط بازی کند؟ چراکه اگر زیاد روی خروج از برجام مانور بدهد ممکن است دیگران از او سرد شوند و به بازی با دستاورد کاملاً صفر برسد. اگر با رضایت به شرایط تن بدهد ممکن است که یک آشتی جهانی رخ بدهد که تنها به پایمال شدن منافع ایران منجر می‌شود. از طرف اگر ایران از فضایی که در آن قرارگرفته است آگاهی نداشته باشد و دست به تحرکاتی بزند ممکن است همین طرفداران نیز بخواهند فتیله حمایت از ایران را پایین بکشند. لذا آگاهی از فضایی که در آن قرار دارد بسیار بسیار مهم است.
امروز قدرت اقتصادی چین، روابط با مسکو و اختلاف بین اروپا و آمریکا سرمایه‌هایی است که در تقابل با امریکا وزنه ایران را سنگین می‌کند. به نظر می‌رسد وقت آن است که ایران نشان بدهد ظرفیت سرمایه‌گذاری و اقتصادی عظیمی دارد. باید اصلاحات اقتصادی را انجام بدهد و یک کشور قوی و با ظرفیت و جذاب از خود را نشان بدهد. شاید افشای چند خبر مثل وجود منطقه با ذخایر انرژی عظیم چشم‌ها را بیشتر متوجه ایران بسازد! البته هدف این نیست که بگوییم این اتفاق حتما رخ داده است ممکن است یک خبر جعلی بسازیم! ولی میخواهیم به این ترتیب نشان بدهیم که ارزش سرمایه گذاری سیاسی و اقتصادی و ... را داریم. امروز اگراروپا و شرق پای قضییه حمایت از برجام ایستاده اند به خاطر ارزش سرمایه گذاری صرف ایران نیست و ما باید درک کنیم که برجام بهانه ای برای ابراز هویت آن‌ها است. ما میخواهیم استراتژی را بچینیم که بگوییم در کنار تمام چیزهایی که در تقابل آمریکا برای خود می جویید ما ارزش سرمایه گذاری بیشتری نیز داریم. در واقع میخواهیم ارزش افزایی کنیم و از این تلاطم بهره برداری بیشتری به نفع منافع ملی خود بسازیم. مثال دیگر این است که ایران خود را قدرت ترانزیتی منطقه نشان بدهد. فراموش نکنید ایران هیچی هم نداشته باشد ولی وسعت ارضی قابل توجهی در منطقه ی قابل توجه دارد. همیشه لازم نیست که جمعیت ایران را بازار پرسود نشان بدهیم بلکه کافی است ظرفیت‌های خود را در عرصه‌های دیگر و برای سود آتی کشورها به رخ بکشیم. از همین رو مهم‌ترین استراتژی ایران باید ایجاد ظرفیت بالا باشد بل‌اخص در اقتصادی. این اقدام سود کوتاه‌مدت و میان‌مدت و بلندمدت خواهد داشت. کوتاه‌مدتش این است که اتحاد جهان با او قوی‌تر خواهد شد. میان‌مدتش جذب سرمایه‌گذاری و بلندمدتش در تقابل بانفوذ آمریکا خواهد بود.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTOgSg0EJ6E_41932I6M-awsZuedLPo3cNMwqUiswKt8UAZgqor
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
واکنش اروپا این است: تحریم در برابر تحریم و پیش‌تر چین همین واکنش را به آمریکا نشان داد. به نظر میر سد که آمریکا سلاح تحریمش دارد دچار مشکل می‌شود چون‌که امروز کشورها نشان می‌دهند برای تغییر وزنه‌های جهان از منافع مادی حاضرند بگذرند و حتی سختی‌هایی را تحمل کنند ولی اجازه ندهند که آمریکا بر آن‌ها سروری کند و با ابزار تحریم عزت آن‌ها را بشکند. به یاد بیاورید که در جنگ جهانی اول عده‌ای گفتند که آلمان را تحقیر نکنید هیچ کشوری تحقیر را نمی‌پذیرد. و حالا باید به جناب ترامپ گفت که بزرگی که بزرگی‌اش را بلد نباشد و دیگران را تحقیر کند به سرنوشت انزوا گرایی کشیده خواهد شد. شاید پیروزی دوباره ترامپ لازم است تا این جریان سریع‌تر جا بیفتد!!!

💢 مشاور ویژه موگرینی گفت: اگر شرکت‌های اتحادیه اروپا از تحریم‌های ثانویه ایالات‌متحده پیروی کنند، ممکن است مورد تحریم این اتحادیه قرار گیرند.

ناتالی توچی با توصیف این تصمیم به‌عنوان تلاشی برای حفاظت از شرکت‌های اروپایی، افزود: این اقدام به‌منظور فرستادن نشانه دیپلماتیک برای ایران مبنی بر اینکه اروپائیان در تلاش برای نجات توافق هسته‌ای (برجام) جدی هستند، ضروری است.
موگرینی دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا نیز امروز (سه‌شنبه) به خبرنگاران گفت که این نهاد بیشترین تلاش خود را برای نگه‌داشتن ایران در توافق هسته‌ای و ادامه بهره‌مندی مردم این کشور از مزایای اقتصادی این توافقنامه انجام می‌دهد.
توچی؛ تحریم‌های بالقوه اتحادیه اروپا علیه شرکت‌های اروپایی را که از واشنگتن پیروی کنند، بخشی از به‌اصطلاح قوانین مسدودکننده خواند که به‌صورت بالقوه و نمادین مهم هستند. هرچند هنوز چگونگی و شرایط اجرای آن‌ها مشخص نشده است.
بر اساس آمار کمیسیون اروپا؛ این اتحادیه در سال 2016 بیش از هشت میلیارد و 200 میلیون یورو (معادل 9میلیارد و 700 میلیون دلار) کالا به ایران صادر و تقریباً پنج میلیارد و 500 میلیون یورو (معادل 6 میلیارد و 500 میلیون یورو) کالا از این کشور وارد کرده است.
واشنگتن به‌رغم نظر بازرسان بین‌المللی درباره پایبندی تهران به توافق هسته‌ای، در 18 اردیبهشت‌ماه سال جاری از این توافق خارج شد.

🔻چین که پیش‌تر گفته بود آغازگر این جنگ نخواهد بود امروز در تقابل با آمریکا، 34 میلیارد دلار تعرفه 25 درصدی روی بیش از ۱۲۰ کالاهای وارداتی از این کشور اعمال کرد یعنی دقیقاً همان مبلغی که آمریکا اعمال کرده بود. بدین ترتیب، مالیات اموال آمریکائی تا 15% افزایش میابد.


#استراتژی_سیاسی
🌐من بختیار را نکشتم
منبع: سایت تاریخ ایرانی

«سه سال بازجویی، پنج هفته دادگاه و هفت سال در زندان انفرادی با مراقبت‌های ویژه... هفت سال ۲۲ ساعت تنهایی در یک سلول چند متری....» این‌ها بخشی از گفته‌های مسعود هندی است؛ نماینده صداوسیمای ایران در پاریس که در سال ۱۳۷۰ به اتهام معاونت در قتل شاپور بختیار، آخرین نخست‌وزیر دوره پهلوی در فرانسه دستگیر شد. «پرونده ۱۲۲۰» دادگاه دولتی فرانسه که قاضی نتوانست آن را ثابت کند اما هندی را در زندان نگه داشت و اجازه ملاقات با فرزندانش را از او سلب کرد. پرونده‌ای که قانون قضایی فرانسه را به چالش کشاند و بعد از ۱۷ سال موضوع پایان‌نامه محمدجواد رجب‌بیگی دانشجوی حقوق دانشگاه شد.

پایان‌نامه‌ای که در قالب مستندی با عنوان «پرونده ۱۲۲۰» در برنامه «به اضافه مستند» شبکه مستند به تهیه‌کنندگی سید حسین سبطی پخش شد.

این مستند با روایتی از ۱۷ مرداد ۱۳۷۰ که جنازه شاپور بختیار در خانه‌اش در حومه پاریس کشف شد، آغاز می‌شود.

زین‌العابدین سرحدی کارمند سفارت ایران در سوئیس را به عنوان متهم به قتل دستگیر کردند.

بر اساس قرائن پرونده سرحدی به جرم آنکه قصد کمک به علی وکیلی‌راد و محمد آزادی، دو متهم اصلی داشت - که نامی از آن‌ها در فیلم نیست - بازداشت شد. اما دادگاه فرانسه او را به دلیل نداشتن قرائن آن‌طور که در فیلم گفته می‌شود آزاد می‌کند. اما ماجرا به این ختم نمی‌شود و پلیس فرانسه به سراغ مسعود هندی می‌رود؛ کارمند سازمان صداوسیما در دفتر پاریس.

هندی در مرداد ۱۳۷۰ اما در فرانسه نبود و یک ماه بعد از ترور بختیار به پاریس بازگشته بود و بی‌خبر از هر جا وقتی در کنار خانواده‌اش در هتل‌آپارتمان محل اقامتشان بودند دستگیر شد.

اتهام هندی گرفتن ویزا برای کسانی بود که متهم به قتل بودند؛ اتهامی که در طول دادگاه‌هایش آن را رد کرد و تاکید داشت که او با توجه به فعالیت تجاری شرکتش برای افراد زیادی ویزا گرفته بود و همیشه چنین کاری می‌کرده است. به گفته هندی: «طبق قانون ۴۸ ساعت بیشتر نمی‌توانند شخصی را در بازداشتگاه نگهداری کنند اما من را ۷۲ ساعت در بازداشتگاه نگه داشتند که در این ۷۲ ساعت فقط پنج ساعت به صورت نشسته خوابیدم.»
 
بازجویی‌ها به مدت سه سال ادامه داشت و در این سه سال ممنوع‌الملاقات بود و هرچند روز یک بار سلولش را تغییر می‌دادند و در انفرادی می‌ماند. با این همه هندی مقاومت کرد. در طول بازجویی و دادگاه‌ها به اعتراض‌هایی که پیش از این به بختیار داشت اشاره شد و هندی با دفاع از عملکرد خودش به کشتن بیش از ۵ هزار نفر در ایران همزمان با انقلاب به دستور بختیار اشاره می‌کرد: «به آن‌ها گفتم از دید من بختیار خائن است. خیانتش هم از آنجا بود که او با صدام که برای مردم ایران شبیه هیتلر بود همراه شد. گفتم به نظر من بختیار خائن است و شما هم تصدیق می‌کنید.»

هندی بعد از سه سال به مدت پنج هفته روزی ۱۰ ساعت محاکمه شد: «ساعت ۶ صبح به دادگاه می‌بردند. هر بار از سلول تا ماشین ۵ بار برهنه کامل تفتیش بدنی می‌شدم. ساعت هفت بعدازظهر باز به سلول بازمی‌گشتم تا فردا صبح ساعت ۶. این روند بسیار آزاردهنده بود. یک بار در جابه‌جایی دستم را شکستند.» حتی در بیمارستان هم پلیس محافظ حاضر نشده بود دستبند را از دستش باز کند.
 
هندی در نهایت به جرم معاونت در قتل محکوم شد؛ حکمی که هیات منصفه به خاطر عدم ادله کافی آن را رد کرد. اما آنچه کارمند سازمان صداوسیما را به مدت هفت سال پشت دیوارهای زندان نگه داشت حکمی بود که قاضی پرونده بر اساس علم خود ارائه داد؛ حکمی که به گفته دکتر سلمان کونانی وکیل دادگستری محلی از اعتبار ندارد. کونانی که داوطلب شده با توجه به آشنایی با قوانین فرانسه از سوی هندی شکایتی نسبت به حکم قاضی آماده کند، می‌گوید: «در قانون فرانسه معاونت در قتل به کسی گفته می‌شود که مسیر قتل را از طریق شرایطی ساده می‌کند و فردی را تحریک به قتل می‌کند که آن هم مجازاتش این نبود. در کنار این ادله‌ای برای اثبات معاونت در قتل وجود نداشت.» این وکیل دادگستری می‌گوید: «ما در ماجرای آقای هندی با پدیده‌ای روبه‌رو شدیم که در قانون دادرسی فرانسه عجیب بود. ایشان هیچ ادله و شاهدی برای معاونت در قتل نداشتند. از سوی دیگر اتهاماتی که به آقای هندی وارد شده هیچ‌ کدام در قانون فرانسه جرم نیست و دادگاه ایشان را به اشتباه به ۷ سال محکوم کرده است.» محکومیتی که تبعات زیادی برای مسعود هندی و خانواده‌اش داشت؛ مشکلاتی که هیچ کس برای پرونده ۱۲۲۰ پاسخی ندارد.
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
قوانین عجیب در مبارزه با مفسدان!
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
💢نقدی بر استراتژی سیاسی در گفتگوی حسن روحانی

🔻شفاف‌سازی دولت روحانی قابل‌تحسین است اما صرفاً برای مبلغی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار که برای کالاهای اساسی پرداخت می‌کنیم و سؤال اینجاست برای بقیه پول‌ها چگونه نظارت خواهد شد؟ مجری درباره هزاران میلیارد مبلغ نیز سوال کردند که ایشان پاسخ را پیچاندند و به همین کالای اساسی تکیه کردند. پیشنهاد ما این است که برای هزاران میلیارد بودجه دیگر همین نظارت و جلوگیری از فساد و رانت نیز در نظر گرفته شود.

🔻روحانی برای این پاسخ که آمریکا باید چه کند جواب آماده‌ای نداشت و تنها با انحراف پاسخ به اینکه امریکا بدهکار است درواقع تلاش داشت تا پاسخی تکراری بدهد. این ضعف بزرگ ایران است که از آمریکا دقیقاً نمی‌داند چه می‌خواهد و تنها به‌کلی گوئی‌ها بسنده می‌کند. پیشنهاد ما این است که این جمله‌بندی کلی که آمریکا از سال 1332 به ما بدهکار است و ... را تغییر بدهند.

🔻روحانی راه‌حلی برای اینکه آن مشکلاتی که در ساختار از قبل و بعد انقلاب وجود دارد نکرد. پیشنهاد ما این است که اولاً این مشکلات از حالت کلی‌گویی دربیاید و سپس راه عملی رفع آن‌ها کار شود.

🔻روحانی با اشاره به اینکه بازار ثانویه را بازار قیمت‌گذاری خواهد کرد یک اشاره کینزی به اقتصاد دارد که دست دولت را می‌بندد و در این راه سؤال این است که تأثیرگذارترین قیمت گذاران بازار آیا خود بازار خرده‌فروشان است یا تاجران سودجو؟ پیشنهاد ما این است که بازار قیمت نهایی را تعیین نکند بلکه نظارت دولت برای فشار بر سودجویان انجام شود.

🔻روحانی در ترجیح ایران بین شرقی‌ها و اروپایی‌ها، اروپایی‌ها را کمرنگ کرد. پیشنهاد ما این است که بین اروپا و شرقی‌ها رقابت برای نزدیک شدن به ایران ایجاد شود بدون اینکه نشان بدهیم ترجیح ما کدام است.

🔻روحانی از سنگ تمام گذاشتن اروپایی‌ها از بعد سیاسی صحبت کردند و ازنظر عملی آن‌ها تلویحاً به سه ماه بعد که درباره نفت یا بانک است حواله‌کردند بدون اینکه بگویند در این سه ماه اولاً درباره تحریم‌های تازه آمریکا اروپایی‌ها چه خواهند کرد و درباره اقدامات آتی اروپا برای تحریم‌های بعدی صحبت کردد! پیشنهاد ما تعیین تکلیف با اروپایی‌ها است.

🔻روحانی از جایگزینی شرکت‌های سرمایه‌گذار صحبت کردند ولی درباره اقدامات منع این خروج‌ها و ترک قراردادها صحبت نکردند.

🔻روحانی تلویحاً به امیدواری مردم و تأثیر آن بر کاهش التهاب بازار صحبت کردند که بسیار درست بود ولی درباره بازگرداندن امید فقط به بسته‌ی اقتصادی و همکاری همگانی اشاره کردند؛ که همکاری همگانی کلی‌گویی و کیفی است و باید دید در عمل چگونه خواهند توانست همه را همگرا سازند.

🔻روحانی درباره حق اعتراض‌های مردم رنج‌کشیده صحبت کرد ولی درباره تأثیر اعتراض‌هایی برپاشده علیه اعتراض‌ها! یا اعتراض همدلانه نه دردمندانه! و پیش‌دستی و جهت‌دهی اعتراض‌ها صحبتی به میان نیاورد. درواقع او اشاره نکرد که بخش از این اعتراض‌ها سازمان‌دهی شده‌اند و مردم را به آرامش دعوت نکردند!

🔻روحانی تفاوت نظارت قدیم و بسته جدید را در وسعت و تعدد کالاها دانستند از همین رو شیوه‌ی نظارت خود را یا حوزه‌ی نظارت خود را محدود و ضعیف نشان دادند.

🔻روحانی درباره تلاش مسئولان دلسوز که شب‌ها بیدارند صحبت کرد ولی بحثی که موجب اعتراض‌ها می‌شود دارایی همین مسئولان است که در فضای مجازی پیچیده است.

🔻روحانی از پرداخت ارز در بانک‌ها صحبت کرد که این به معنای تلاش دولت برای برگرداندن پول‌ها در گردش جامعه است. او اشاره کرد که نمی‌شود دولت ارز بیاورد و مردم آن‌ها یک‌گوشه جمع کنند که حرف درستی است ولی نگفتند این اعتماد بین مردم و بانک برای ارزها چگونه ایجاد خواهد شد یا تضمینش چیست؟ او تضمین را اعتماد به دولت نامید که حرف کیفی است.

🔻روحانی درباره مدت تحریم که دست خودمان است امیدوارانه و قدرتمندانه صحبت کرد که می‌تواند بازتاب خوبی داشته باشد به شرطی که شرایط او محقق شود یعنی همکاری همه‌جانبه. پیشنهاد ما این است که در عین تشویق کردن تاجران، دلالان و ... برای فکر کردن به سود بلندمدت سعی کنند که به اقدامات آن‌ها جهت بدهند؛ یعنی سود در کنار خدمت!

🔻روحانی درباره منطقه بی تنش در آینده صحبت کردند که به نظر برداشت واقع‌بینانه‌ای است به شرطی که شرایط امروزی که در محاسبات خود نتیجه گرفتند ثابت بماند. شرایط امروز مثل آب پشت سد است و روزی این سد باید تخلیه شود!

🔻روحانی درباره اینکه ما در سیاست خارجی منافع ملی خود را دنبالم یکتیم و دیگران هم همین‌طور کاملاً درست گفتند ولی اصل سیاست این است که منافع به هم نزدیک شود او درباره گسترش منافع و همچنین آزاد شدن پتانسیل‌ها صحبتی نکرد و به نظر نمی‌آید برنامه مدون جامعی پیشنهاد بدهند!
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


ذهن استراتژیکی داشته باشید
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
💢تئوری مرد دیوانه ترامپ جواب نمی دهد

📰واشنگتن پست:

🔹تئوری موسوم به «مرد دیوانه» که او احتمالاً در حال اجرای آن است روی ایران جواب نمی‌دهد.

🔹اقدامات غیرقابل پیش‌بینی و جنجالی ترامپ، برخی را بر آن داشته که او در حال پیش بردن تئوری «مرد دیوانه»(madman theory) است.

🔹«مرد دیوانه»، یک نظریه و تئوری در نظریه سیاسی است که بیشتر به سیاست خارجی ریچارد نیکسون رئیس‌جمهور اسبق آمریکا اشاره دارد.

🔹بنا بر گزارش‌های رسانه‌ها، نیکسون و دولت او سعی می‌کردند که این تصویری را از او در ذهن کشورهای عضو بلوک سابق کمونیستی ایجاد کنند: یک مرد بی‌منطق و بی‌ثبات.

🔹طبق این تئوری، رهبران دیگر کشورها از ترس اقدامات غیرقابل پیش‌بینی آمریکا، از انجام اقدامات تحریک آمیز و مخالف منافع واشنگتن پرهیز می‌کردند.

🔹زمانی به نظر می‌رسید که ترامپ می‌تواند تئوری مرد دیوانه ریچارد نیکسون را موفق‌تر از او در روابط بین‌الملل اجرا کرده و با هراساندن سایر کشورها باعث شود که آنها نرمش نشان دهند.اما رویکرد ترامپ با کره شمالی شکست خورد و هیچ دلیلی وجود ندارد که بتوان تصور کرد که درباره ایران کارساز شود.

🔹(با توجه به مواضع آتشین اولیه ترامپ علیه رهبر کره شمالی و بعداً توصیف او به عنوان فردی «باهوش» یا «محترم» ) اگر گذشته را بتوان ملاک گرفت، شاید ترامپ سال آینده افتخار جلوگیری از جنگ با ایران را به خودش نسبت بدهد و رئیس‌جمهور روحانی را با الفاظی مانند مستعد، شوخ‌طبغ، باهوش و مسئولی باهوش که مردمش را دوست دارد صدا بزند.

──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
💢شستن ذهن نظامیان بدستور پوتین
✍️رويترز

🔻ولاديمير پوتين، رييس‌جمهور روسيه دستور داده تا اداره‌اي جديد در داخل ارتش روسيه راه‌اندازي شود كه در آن ترويج به نام وطن‌پرستي صورت گيرد، اتفاقي كه بسياري از تحليلگران را ياد شوروي سابق مي‌اندازد، زماني كه سربازان ديدگاه‌هاي ماركسيستي و لنينيستي را آموزش مي‌ديدند. در آن دوره اين اتفاق توسط كميسارياي سياسي صورت مي‌گرفت. اين فرمان رياست‌جمهوري رسما از سوي پوتين به مقام‌هاي ارتش روسيه ابلاغ شده است و گفته مي‌شود حدود يك ميليون نفر از خدمه نظامي فعال را در بر مي‌گيرد.


🔻به گزارش رويترز به نظر مي‌رسد مسكو قصد دارد سربازان خود را به نحوي تربيت كند كه يك نوع #مخالفت_ايدئولوژيك با غرب داشته باشند و بر اين مبنا ذهنيت آنها شكل بگيرد. الكساندر كانشين، كه در يكي از موسسات روانشناختي غرب مشغول به فعاليت است در ماه فوريه اعلام كرد وقتي كه فضا به سمت مقابله پيش مي‌رود موجب مي‌شود كه نقش سياست و اخلاق در جامعه و ارتش رشد پيدا كند. در اتحاد جماهير شوروي اداره‌اي مشابه شكل گرفت تا از اين موضوع اطمينان به عمل‌ آيد كه ارتش به حزب كمونيست حاكم به آن وفادار است.


ولاديمير پوتين كه علاوه بر رياست‌جمهوري فرماندهي كل قواي روسيه را نيز برعهده دارد همواره تلاش كرده ارتشي يكدست و وفادار تشكيل دهد تا بتواند سياست‌هاي خود را برهمين مبنا پيش ببرد. او در ماه مارس براي يك دوره ديگر به عنوان رييس‌جمهور روسيه انتخاب شد و وعده داد تا سياست‌هاي جديدي را در پيش بگيرد. فرمان او موجب شد تا نهاد جديدي در بدنه ساختار وزارت دفاع روسيه ايجاد شود كه طي آن پوتين ژنرال آندري - كارتاپولف را كه در جنگ روسيه در سوريه مجروح شده بود - مامور اين كار كرد.


وزارت دفاع هنوز جزيياتي را از اين اداره جديد منتشر نكرده است، اما يك منبع نظامي كه نخواست نامش فاش شود به روزنامه كومورسانت گفت كه ژنرال كارتاپولوف همچنين مسوول ساماندهي به فعاليت سازمان يونارميا كه به عنوان جنبش ملي جوانان ارتش شناخته مي‌شود را برعهده خواهد داشت كه كاملا تحت حمايت وزارت دفاع روسيه قرار دارد.

ارتش روسيه در سال ٢٠١٤ كريمه را ضميمه خود كرد و اين موضوع تبديل به يك موفقيت بزرگ براي كرملين شد، هرچند كه با مخالفت و تحريم‌هاي غرب مواجه شد. پس از آن ارتش روسيه به شكل چشمگيري حضور نظامي در سوريه پيدا كرد و عملا نقش يكي از اهرم‌هاي موثر در سياست خارجي روسيه را ايفا كرد و اكنون اين احساس به وجود آمده كه حفظ وفاداري سربازان مي‌تواند ابزاري اطمينان بخش براي پيشبرد اهداف روسيه در خارج از مرزها باشد.


اما از آنجايي كه اين اقدام با دوره شوروي مقايسه مي‌شود كه براي اولين‌بار كميسارياي سياسي در سال ١٩١٨ شكل گرفت و در اواخر دوره شوروي سابق نيز برخي از افسران سياسي سعي داشتند اطمينان حاصل كنند كه سربازان به دكترين كمونيستي اعتقاد دارند و شناخت كافي نسبت به آن داشته باشند تا وفاداري آنها حفظ شود، اكنون نيز اين گمانه زني به وجود آمده كه دولت پوتين در حال بازگشت به دوره شوروي است.


🔻چون شخص پوتين در آخرين دور رقابت‌ها نه به شكل حزبي بلكه به صورتي مستقل وارد كارزار انتخابات شد و به نظر مي‌رسد اين افراد بيش از هرچيز بايد به پوتين وفادار باشند تا چيز ديگر

➖برخي اين سوال را مطرح مي‌كنند كه آيا تشكيل اين اداره جديد مي‌تواند شروع يك رنسانس گسترده‌تر در آموزش ايدئولوژيك در مدارس و كالج‌ها باشد يا اينكه اين ابزاري جديد براي ريشه‌كن كردن سربازان جواني باشد كه به نظر مي‌رسد طرفداران غرب هستند؟ دميتري دريز، معاون سردبير كومرسانت مي‌نويسد: همه اينها يادآور يك بازگشت تدريجي به اتحاد جماهير شوروي است.

📖در ارتش دوره شوروي يك كميسر سياسي حضور داشت كه نظارت بر آموزش سياسي (ايدئولوژي) سربازان را برعهده داشت. سازماني واحد كه به اين دليل تشكيل شد تا از تفكرات غير نظامي و عقيدتي سربازان مطلع شود. از زمان تاسيس ارتش سرخ در سال ١٩١٧، اين افسران تقريبا مسووليت داشتند تا بطور قطعي اطمينان حاصل كنند كه حزب كمونيست مي‌تواند به وفاداري ارتش اطمينان داشته باشد يا خير.

📖شبيه اين كميساريا و نهاد در ارتش انقلابي فرانسه بين سال‌هاي ١٧٨٩تا١٧٩٩ نيز ظاهر شد. اين نهاد در ارتش سرخ شوروي بين سال‌هاي ١٩١٨ تا ١٩٤٢ نيز وجود داشت و همچنين مشابه آن در نيروهاي مسلح آلمان نازي بين سال‌هاي ١٩٤٣ تا ١٩٤٥ به وجود آمد. اين نهاد همچنان در ارتش آزادي بخش خلق چين وجود دارد. گفتني است اين نهاد در دوره شوروي سابق در سال ١٩٤٢ هنگامي كه متوجه شدند تاثير آن محدود است عملا لغو شد و تبديل به نهادي كلان‌تر تحت عنوان معاون امور سياسي شد.

https://cdn.uncommonwisdomdaily.com/media/uwd/issues/2015/021315-pm-img-01.jpg
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
در حالی که آمریکا با بیان اینکه برای مذاکره هی پیش شرطی را نخواهد گذاشت اما ایران توانست با شرط گذاری نقشه او را بهم بزند. اولا امریکا بدنبال این بود که خود را آماده ارتباطات و مذاکره نشان بدهد و از یر بار فشار ها خارج شود و دوم اینکه نشان بدهد که دیگران به سمت او می روند و دست بالاتر را بگیرد. ایران با بیان شروطیی که در واقع غیر عملی می بود نشان داد که آمریکا هرگز آنگونه که میخواهد ود را نشان بدهد نیست. بخوانیم شروط ایران را...

🔻روزنامه کویتی الجریده ادعا کرد که ایران به 7 شرط پذیرفته بوده است که با امریکا مذاکره کند. 7 شرطی که پیش بینی می شد آن قدر سخت باشند که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا آنها را نپذیرد. به نوشته الجریده این 7 شرط عبارت بودند از:

🔹بازگشت واشنگتن به توافق هسته ای و اجرای تمامی تعهداتش.
🔹توقف تهدیدات نظامی امریکا علیه ایران.
🔹ارائه تضمین در جهت عدم تلاش امریکا برای براندازی نظام.
🔹پایان دادن به اختلاف افکنی میان ایران با کشورهای عربی توسط امریکا.
🔹پایان دادن به تحریم های جدید اقتصادی.
🔹توقف فشارهای اقتصادی.
🔹توقف فشار به شرکت های اروپایی تا آنها به تهران بازگردند/دیپلماسی ایرانی
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#حواشی سیاسی

──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


#استراتژی_سیاسی
✍️عبید_زاكانی

مارها قورباغه‌ها را می خوردند و قورباغه‌ها از این نابسامانی بسیار غمگین بودند تا اینکه قورباغه‌ها علیه مارها به لک لک‌ها شکایت کردند.

لک لک‌ها تعدادی از مارها را خوردند و بقیه را هم تار و مار کردند و قورباغه‌ها از این حمایت شادمان شدند.

طولی نکشید که لک لک‌ها گرسنه ماندند و شروع کردند به خوردن قورباغه‌ها !!!

قورباغه‌ها ناگهان دچار اختلاف دیدگاه شدند! عده ای از آنها با لک لک‌ها کنار آمدند و عده‌ای دیگر خواهان بازگشت مارها شدند.

مارها بازگشتند ولی این بار همپای لک لک‌ها شروع به خوردن قورباغه‌ها کردند!

حالا دیگر قورباغه‌ها متقاعد شده‌اند که انگار برای خورده شدن به دنیا آمده اند.

ولی تنها یک مشکل برای آنها حل نشده باقی مانده است !

اینکه نمی دانند توسط دوستانشان خورده می شوند یا دشمنانشان؟


──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──


نظر شما در خصوص پیشنهاد ترامپ برای مذاکره با ایران چیست؟
public poll

من کاملا مخالفم این به نفع کشور نیست – 97
👍👍👍👍👍👍👍 50%

من کاملا موافقم ای به نفع کشور است – 52
👍👍👍👍 27%

ممکن است هم خوب باشد هم بد به مذاکره بستگی دارد – 40
👍👍👍 21%

نظری ندارم – 4
▫️ 2%

من تابع جمع و تصمیم نهایی هستم
▫️ 0%

👥 193 people voted so far.


#استراتژی_سیاسی
💢"ایران به اندازه کافی صحبت می‌کند تا میان دشمنان‌اش اختلاف و شکاف بیندازد و از این طریق خود موفق شود"
سی‌ان‌ان: ایران می‌تواند بازی طولانی‌ای را با #آمریکا شروع کند، کارت‎های ایران در برابر #ترامپ چه‌هستند؟

شبکه خبری «سی ان ان» در یادداشتی به واکنش #ایران در برابر پیشنهاد ترامپ می‌نویسد: «چند نفر به اتاق می‌روند؛ کیم جونگ #اون، #پوتین و یک روحانی. مرد چهارم هر سه نفر را برای دیدار دعوت کرده است. رهبر #کره_شمالی ناامید است که چه مزایای را بدست می‌اورد و چه امتیازی می‌دهد، پوتین لبخند می‌زند، روحانی اما پاسخ نمی دهد. این مسئله ترامپ با ایران است: تهران بازی طولانی‌مدتی را با ترامپ آغاز خواهد کرد و آن را ادامه می‌دهد.

سی ان ان افزوده است: ترامپ پیشنهاد مذاکره با ایران را داده است اما رهبران آن کشور در این باره سکوت کرده‌اند. حسن #روحانی رییس جمهوری ایران تنها در دیدار با سفیر #بریتانیا در تهران گفت که اقدام آمریکا برای خروج از برجام غیرقانونی بود و توپ در زمین اروپاست. به نظر می‌رسد روحانی می خواهد چهره‌ای عملگرا از خود نشان دهد. ایران به جای آن که #برجام را پاره کند و برنامه هسته‌ای خود را سرعت بخشد تنها درباره ذخایر سانتریفیوژ خود برای غنی‌سازی اورانیوم صحبت کرده است. این به خودی خود تهدیدی تلویحی است چرا که ترامپ قصد دارد تحریم‌های ثانویه را علیه تجارت اروپایی‌ها با ایران تحمیل کند. اما این تعهدی به رویارویی نیست. ایران به اندازه کافی صحبت می‌کند تا میان دشمنان‌اش اختلاف و شکاف بیندازد و از این طریق خود موفق شود. ایران در بازی دادن طولانی طرف مقابل تحصص دارد. فرایند توافق هسته‌ای را نگاه کنید».

این شبکه خبری در ادامه می نویسد: «مقامات ایران در ایجاد ابهام و نشان ندادن دست خود تخصص دارند. ایران کارت‌هایی در دست دارد: شبه نظامیان در منطقه از جمله #حزب‌الله و شبه نظامیان در #سوریه که برای حمله به منافع امریکا و متحدان آن کشور آماده هستند. این یک استراتژی بازدارنده است. ایران کارت‌ها را نگه می‌دارد تا از آن‌ها در موقع ضروری استفاده کند.»

درست است که کیم و پوتین در مقایسه با ایران در مقابل امریکا کمتر آسیب‌پذیر بودند با این حال مقامات ایران اکنون #بوش و تجربه او را در ذهن دارند. آنان می‌گویند دیگر فریب آمریکا را نخواهند خورد. آنان با خود می‌گویند پس از خروج امریکا از برجام، ایران چرا باید به ترامپ اعتماد کند؟ پاسخ ترامپ این است: ایران انتخاب دیگری ندارد. اگر آنان حاضر به مذاکره نشوند ترامپ به اقتصاد ایران فشار وارد می کند. او در کنار مقام ایتالیایی با خونسردی گفت "من مطمئن هستم که آنان (ایران) در نهایت می خواهند ملاقات صورت گیرد. من فکر می کنم این کار مناسب است". واقعیت آن است که اگر هم دیدار صورت گیرد تنها با هدف نشان دادن پیروزی ترامپ است. توافق خود او با کیم در حال فروپاشی است و به نظر می‌رسد که کره شمالی آنچه ترامپ درباره توافق هسته‌ای و موشکی با آن کشور گفته را انکار می کند. در حال حاضر به نظر می‌رسد ترامپ به دنبال دور دوم مذاکره با پوتین باشد.»
──═ঊ @irdiplomat ঊঈ═──

20 last posts shown.

3 195

subscribers
Channel statistics