NashreKetabdar


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


ناشر کتاب های تخصصی علم اطلاعات و ارتباطات

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


جهان مسطح یک عنوان استعاری برای کتاب و فرضیه‌ای است از #توماس_ال._فریدمن که با شرح سفر دریایی #کریستف_کلمب از #اروپا به قصد هند آغاز شده است. کلمب در جستجوی راهی تازه برای دسترسی به #ثروت آن روز یعنی فلزات گرانبها، ابریشم و ادویه بود. وی در پی اثبات فرضیه کروی بودن زمین هم بود. به‌همین دلیل به‌جای انتخاب مسیر معمول که توسط مسلمانان مسدود شده بود از مسیر مخالف آن حرکت کرد تا کروی بودن زمین را ثابت کند و مسیری دیگر را برای تجارت و بازرگانی و دور زدن تحریم‌ها کشف کرده باشد! ....
محاسبۀ کلمب اندکی اشتباه بود و به جای هند به آمریکا رسید؛ جایی که بعدها ... سرزمینی برای جذب سرمایه‌های جهانی شد و بدین‌ترتیب نقشۀ سیاسی و اقتصادی جهان را تغییر دادند. نقل قول ابتدایی گویای قدرت تمدن اسلامی نیز هست؛ به نحوی که سد محکمی در ارتباط بین اروپای مسیحی با بقیۀ نقاط جهان ایجاد کرده بود. اروپا پس از شکست در جنگ‌های صلیبی بود که متوجه راز قدرت و دانش مسلمانان شد. نهضت ترجمه و رنسانس یک انقلاب علمی و فرهنگی و به طور کل بازگشت به قدرت عظیمی بود که نظام قدرت و کلیسا در قرون موسوم به سیاه آنها را از بین برده بود. دور زدن تحریم‌ها با استفاده از فرضیۀ کروی بودن زمین یکی از آن بزنگاه‌های تاریخی نمادین بود. #رنسانس به معنای طرد نگاهی بود که #دانش و #دانشمندان را به جرم طرح فرضیه‌های علمی می‌سوزاندند؛ فرضیه‌هایی که #تحریم‌ های داخلی و خارجی را دور می‌زد و مسیرهایی را می‌گشود که هنوز عامل برتری آنهاست.
#فریدمن شرح سفرش به هند را این گونه توصیف می‌کند:
من در هواپیمایی که مجهز به جی‌پی‌اس بود نقشۀ راه را در دستۀ صندلی هواپیما مشاهده می‌کردم و مشتاق دسترسی به عوامل نرم‌افزاری، توان فکری، الگوریتم‌های پیچیده، کارگزاران فکری، مراکز تماس، پروتکل‌های انتقال، و تازه‌های مهندسی اپتیک در هند بودم که منابع ثروت امروزند. کلمب به‌دلیل اشتباه محاسباتی سر از قاره آمریکا در آورد اما تصور می‌کرد که در هند است. به همین دلیل، بومیان سرخ‌پوست آمریکا را هندی/ Indian نامید که هنوز استفاده می‌شود. وی در بازگشت به شاه و ملکه گزارش داد که زمین کروی است و به عنوان اولین کاشف این واقعیت در تاریخ ماندگار شد. من برخلاف #کلمب به #هند واقعی رسیدم اما بسیاری از مردمی که می‌دیدم آمریکایی به نظر می‌رسیدند. و شرکت‌های بزرگ آمریکایی که در بنگلور مستقر بودند. در بازگشت از هند تنها به همسرم گزارش دادم که: عزیزم! به اعتقاد من‌ #جهان_مسطح_است
ادامه در لیزنا
#نشرهرمس #حمیدمحسنی #حمید_محسنی
#تورقی_و_درنگی_و_گوشه_چمنی
https://www.instagram.com/p/CQ8uDSapnvL/?utm_medium=share_sheet








سامسونگ: اول کارکنان

منبع : لیزنا
حمید محسنی

حمید محسنی، مدیر نشر کتابدار: بمب‌هایی که طی اشغال کره توسط ژاپن بر سر شبه‌جزیره کره ریخته شده بود از تمام بمب‌های ریخته شده در جنگ جهانی دوم بیشتر بود. (میچل، ص. ۳۶) لی و پدرش (بنیانگذار سامسونگ) متقاعد شده بودند که تنها راه ادامۀ حیات کره جنوبی صنعت با تکنولوژی پیشرفته است، چرا که کشور عملا فاقد منابع طبیعی است. (ص. ۳۸) سامسونگ در ۲۰۰۵ یک‌چهارم نیروی کار ۸۸ هزار نفری خود را به کار تحقیق و توسعه اختصاص داد. (ص. ۶۵) مدیران سامسونگ در کنار توجه خاص به نوآوری‌های فنی و نوآوری‌ در فرایندهای تولید، نوع سومی از نوآوری به نام نوآوری در نگرش را معرفی کردند. (ص. ۱۴۸) فرهنگ کار در سامسونگ بر این باور بنیادی است که کارکنان باارزش‌ترین دارایی آن هستند. (ص. ۱۶۷) رویای مدیر عامل این بود که باید بهترین شرکت جهان باشد و بهترین افراد را استخدام کند: پرورش بهترین مدیران و جذب استعدادهای خاص، انگشت‌شمار و غیرعادی (ص. ۱۷۸). آنها برای پیشرو جهان شدن ۷ عامل حیاتی یا ۷ دی‌ان‌ای/ ۷DNA را معرفی کردند: ۱) رویا، آینده‌بینی و هدف ۲) درون‌بینی و حس خوب ۳) اعتماد و اعتبار ۴) خلافیت و مبارزه‌جویی ۵) تکنولوژی و اطلاعات ۶) سرعت و شتاب ۷) تغییر و نوآوری (ص. ۱۷۹)

پاسخ گی‌یون مدیر عامل تیم مشورتی و رهبری در "مرکز


طبق فرضیه #انشتین ، اجسام متناسب با وزن‌ یا جرم‌شان #فضازمان یا بسترشان را #انحنا می‌دهند. بر این اساس، اشیا بر روی کوتاه‌ترین‌ مسیر حرکت بین دو نقطه حرکت‌ می‌کنند. تعبیری که نزدیک‌ترین مفهوم به خط مستقیم در یک‌ فضای منحنی است.
توپ سنگینی را فرض کنید روی سطحی مثل پارچه که موجب انحنای بسترش شده است. طبیعتا مسیر حرکت جسم‌های دیگر در این بستر تحت تاثیر #گرانش یا #جاذبه و انحنای ناشی از آن خواهند بود.
همین انحنای طبیعی در ارتباط بین افراد، نهادها و ملت‌های قوی و ضعیف نیز وجود دارد.
اجسام و چیزها و نیز آدم‌ها به‌طور خاص آن چیزی نیستند که نشان‌ می‌دهند یا ما می‌بینیم و تفسیرشان‌ می‌کنیم. جرم یا شاخص تعیین‌کننده در اینجا کم و کیف #هم‌کنشی فکری و غیرفکری یک فرد، نهاد، یا ملت است با خود خودشان و دیگران؛ و در بافت‌ها و #فضازمان‌ های گوناگون. نکته آن که انحنای ناشی از #جرم و انرژی اجسام و نیز افراد و نهادها فی‌نفسه منفی نیست. بلکه کم و کیف نسبت بین چیزها، رابطه ما با آنها و زاویه دیدمان است که تعیین‌کننده است.
در مجموع، فاصله زیاد با اندیشه‌های بزرگ، و یا نزدیکی، #شیفتگی و تن و روح سپردن به افکار پست در پوشش ناآگاهی یا خباثت و دروغ به یک اندازه می‌تواند خسارت‌بار باشد برای خودمان و دیگران. تتها آگاهی فردی و اجتماعی، و اجماع و همراهی ناشی از #عقل و #منطق_سلیم، و در نتیجه بسط نگاه انتقادی نسبت به خودمان، همراهان‌مان، مخالفان‌ و منتقدان‌مان است که می‌تواند تا حدی محافظ‌مان‌ باشد. یعنی روابط را به شکلی می‌سازد که همدیگر را نمی‌بلعیم‌ بلکه اندیشه‌ها، تجربه‌ها و داشته‌های همدیگر را چنان زندگی می‌کنیم که در ما و در چیزها هضم شود. تا زندگی ما و دیگران بهتر و بیشتر تداوم یابد.
وگرنه اسیر #سیاهچاله‌ هایی می‌شویم که هر چیزی را در خود می‌بلعند. سیاهی و چاله‌ای که خودمان باشیم!
# انتشارات_مازیار #طرح_بزرگ #استیوهاوکینگ #هاوکینگ #نقد #کیتی_فرگوسن #رامین_رامبد #حمیدمحسنی #حمید_محسنی
#hamidmohseni
https://www.instagram.com/p/CQOQmW9hzYg/?utm_medium=share_sheet


#جان_ویلر، دانشمند فیزیک، #گرانش یا #نیروی_جاذبه را نوعی نظام مردم‌سالار جهانی توصیف می‌کرد. هر #ذره در این نظام "یک رای" دارد که‌ می‌تواند بر هر ذره دیگر در #گیتی اثر بگذارد. هنگامی که ذرات جمع شوند و به صورت گروهی #رای دهند تاثیر بیشتری دارند (مثل زمین‌ خودمان). هر چه ذرات بیشتری برای ساخت یک‌ جسم حضور داشته باشد، #جرم آن‌ بیشتر می‌شود. جرم ارتباطی با اندازه ندارد. جرم عبارت است از معیاری از مقدار حضور ماده در یک شیء، تعداد رای‌ها در گروه رای‌دهی، و این که ماده تا چه اندازه در برابر هر کوششی برای تغییر سرعت یا جهتش ایستادگی می‌کند.
نیروی جاذبه هر ذره در زمین به مراتب از سه نیروی دیگر پایین‌تر است اما سرجمع نیروی جاذبه همه ذرات است که این همه اجسام‌ متحرک را به سوی خود جذب می‌کند و مانع متلاشی شدن زمین هم می‌شود.
همین اصول و قواعد در روابط بین‌فردی و بین‌نهادی در سطوح محلی، ملی و جهانی نیز به شکلی حضور دارد. اصل اساسی این است که #هم‌کنشی افراد و نهادها با خود خودشان، با یکدیگر و با هر چیزی دیگر باید به شکلی سامان یابد که تا حد ممکن موجب #هم‌رایی و #همراهی و #اجماع شود. اصل دوم، توجه به کم و کیف ایده‌ها یا آرایی است که قرار است اجماع را در مقیاس‌های مختلف شکل دهد. بر این اساس، هم فرد و نیازهای وی در گروه‌های بزرگ و بزرگ‌تر، و در جوامع مختلف مطرح است، و هم تعدیل نیازهای فردی و گروهی؛ و هر دو در خدمت اهداف بزرگ‌تر فردی و اجتماعی.
آگاهی فردی و اجتماعی، و اجماع و همراهی ناشی از #عقل و #منطق سلیم از این جهت محافظ انسان‌هاست که فردیت‌شان را حفظ می‌کند و روابطی می‌سازد که نه همدیگر را می‌بلعند و نه دفع می‌کنند. مثل همین وزن و فاصله امن بین زمین‌ و خورشید. کوچک‌ترین تغییری در وزن و فاصله زمین و خورشید فاجعه‌بار است برای هر نوع حیات زمینی‌یان.
هر جنبنده‌ای و هر ذره‌ای، حتا در عمق هسته جوشان زمین هم در حفظ این تعادل نقش و رای دارند. تاره، حیات بشر و همه جانداران میلیون‌ها سال پس از این رابطه متعادل شکل گرفته است. با این وجود به نظر می‌رسد بزرگ‌ترین تهدید حیات خود همین بشر است.
#استیوهاوکینگ #ذهنی_رها #مردم_سالاری #کیتی_فرگوسن #رامین_رامبد #انتشارات_مازیار
#حمیدمحسنی #حمید_محسنی
#hamidmoseni
https://www.instagram.com/p/CQHLz2HByV-/?utm_medium=share_sheet






مغز انسان‌ها به شکلی عمل می‌کند که رهاورد معمول آن می‌تواند شادی، خوبی و کارآمدی زندگی باشد؛ البته اگر از #عقل و #خرد معمول و عمومی بهره‌مند باشیم. متاسفانه پیش می‌آید که عقل و خردمان را به کسانی اجاره می‌دهیم که عقل و خردشان در اجاره "دیگرانی" است که خود را نماینده دیگران و دیگرانی می‌دانند که در نهایت می‌رسد به کسی که خودش می‌فرماید از رگ گردن به ما نزدیک‌تر است و هست و نیست‌مان را می‌سازد.
شاید هیچ علمی بیش از #فیزیک نتوانسته تصویرمان از جهان و رابطه ما با آن را دگرگون کند. با این‌ حال، آنها و دیگر #دانشمندان حتا دقیق‌ترین و کارآمدتربن تصویرها و #مدل ها را فروتنانه موقت می‌دانند؛ همان مدل‌هایی که حوادثی را در صد سال نوری دیگر به دقت پیش‌بینی می‌کند که داده‌هایش در حد نور دریافتی چند سال نوری قبل ارسال شده است! به‌همین شکل هم‌ می‌توانند سفینه‌های نادیدنی چند دهه پیش را هدایت کنند که الان از مرز کهکشان ما عبور کرده است!!؟
این همه دقت، پیش‌بینی، ابداع و اختراع شگفت را باید مدیون دخیل دانستن #خطا، #تردید، #نسبیت و #احتمالات نادر در نظریه‌های فیزیک‌ مدرن دانست.
#هاوکینگ می‌نویسد فیزیک‌ مدرن بر پایه مفاهیمی شکل گرفته که با مشاهدات معمول در تضاد است. تصویر خام از واقعیت با فیزیک‌ مدرن سازگار نیست. برای پاسخ به چنین‌ پارادوکس‌هایی نیاز به رویکردی است که به آن #واقع‌گرایی_وابسته_به_مدل می‌گویند. بدین‌ترتیب که مغزمان داده‌های حواس پنجگانه را #تفسیر می‌کند و مدلی برای #جهان‌ می‌سازد. اگر چنین‌ مدلی در توضیح رویدادها موفق عمل کند، ما #چیستی #واقعیت و حقیقت‌ مطلق را به آن‌ مدل و اجزا و مفاهیم شکل‌دهنده آن نسبت‌ می‌دهیم.
به‌نظرم از زیباترین، ساده‌ترین و عمیق‌ترین تصویرهایی است که یک‌ کار علمی، تصویر علمی، #نظریه_علمی و بلکه هر #تصویر روزمره ما را توصیف می‌کند و می‌تواند آرام‌بخش باشد و حتا راهگشای روابط بهترمان با چیزها و دیگران.
نتیجه آن که تصویر ما و دیگران، تصویر نماینده‌ها، و تصویر #نماینده نماینده‌ها از چیزها را باید تا زمانی پذیرفت که همه اجزایش به درستی کار کند، یا‌ حداقل مفید باشد. از همه بهتر این که بپذیریم و باور کنیم که #خدا از رگ‌ گردن به ما نزدیک‌تر است و این‌ همه نماینده ناتوان نمی‌خواهد!
#طرح_بزرگ به زبانی ساده درباره #جهان و آغاز و انجام آن است از #استیوهاوکینگ و #لئونارد_ملودینو با نتایج نظری، فلسفی و کارکردی مهم برای همه. #سارا_ایزدیار و #علی_هادیان ترجمه‌اش کردند #نشرمازیار
#حمیدمحسنی #حمید_محسنی
#hamidmoseni
https://www.instagram.com/p/CP-86kpBnSg/?utm_medium=share_sheet


اثر ادبی، به مانند بدن،‌ میان واقعیت و کنش، ساختار و عمل، و امر مادی و امر معنایی شناور است.‌ بدن بیش از آن‌که ابژه‌ یا شیئی در درون دنیا باشد نقطه‌ای است که دنیایی بر مبنای آن سامان می‌یابد، و این‌ موضوع تا حد زیادی در مورد اثر ادبی هم صادق است. بدن و متن‌خودمختارند. این‌ موضوع به این‌ معنا نیست که هستی‌شان در خلا جاری است. برعکس، فعالیت خودمختارشان از نحوه عملکردشان و در محیط پیرامون‌شان جداناشدنی است. به زعم جیمسون، محیط پیرامونی صرفا چیزی بیرون اثر نیست، بلکه در قالب خرده‌متن‌هایی در درون متن‌ جای گرفته است؛ و همین نکته به معنایی متفاوت در مورد بدن هم‌ صادق است، که هستی‌اش در دنیایی "بیرونی" نمی‌گذرد. دنیا جایی است که ما در آن‌ حضور داریم، نه جایی بیرون‌‌ ما. عجیب است حرف زدن از شراب به عنوان چیزی "بیرون" از بشکه‌ای که در آن جای گرفته است. فقط در صورتی که خود واقعی من، به مانند روحی در یک‌ ماشین، درون‌ بدن‌ام پنهان شده باشد می‌توان واقعیت را چیزی بیرون آن دانست. در آن صورت، همان‌طور که دکارت می‌گوید، بدن را هم می‌توان چیزی بیرون آن خود دانست...
#رخدادادبیات (کتاب) #ادبیات #اثرادبی #متن #بدن #تری_ایگلتون #پیمان_چهرازی #نشرآگه #حمیدمحسنی #حمید_محسنی
#hamidmohseni
https://www.instagram.com/p/CP7d7hSBolV/?utm_medium=share_sheet


مردان بزرگ به قله‌های رفیعی می‌مانند که هر چه از باد تازیانه می‌خورند و در ابرهای قیرگون فرو می‌روند، آدمی بر بلندی‌شان بهتر و عمیق‌تر نفس می‌کشد، پلیدی‌های دل را در پاکی و لطافت هوای‌شان فرو می‌شوید؛ و چون ابرها به یک سو روند، خود را بر نوع بشر مسلط می‌بینند.
آری چنین بود کوه عظیمی که بر فراز ایتالیای رنسانس سر به آسمان می‌سود و ما اکنون نیم‌رخ طوفان‌زده‌اش را می‌بینیم که در افق دوردست از برابر دیدگان‌مان ناپدید می‌شود.
من هرگز ادعا نمی‌کنم که همه جهانیان می‌توانند بر فراز این قلل زیست کنند. لیکن‌ می‌گویم که مردم گیتی باید، یک روز در سال، به قصد زیارت از آنها بالا روند: آنجا آنها نفس سینه و خون رگ‌هایشان را تازه خواهند کرد؛ آنجا آنها خویشتن را به ابدیت نزدیک‌تر احساس خواهند کرد. آن گاه با دلی قوی، به عزم پیکار روزانه، به دشت پهناور زندگی باز خواهند گشت.

#سرگذشتنامه‌ ای دیگر به نام #زندگی_وآثارمیکل_آنژ از نویسنده بزرگ‌ فرانسوی، #رومن_رولان. وی چند سرگذشتنامه دیگر درباره #بتهوون #گاندی و #تولستوی دارد که همگی جذاب و #خواندنی است. رمان‌های #ژان_کریستف و #جان_شیفته ، و #خودسرگذشتنامه #زندگی_درونی او هم خواندنی است.

#رولان #اسماعیل_سعادت #کتاب #شرکت_انتشارات_علمی_فرهنگی #زندگی_میکل_آنژ #حمید_محسنی #حمیدمحسنی
#hamidmohseni
https://www.instagram.com/p/CP1GRXxhk5l/?utm_medium=share_sheet


#میکل_آنژ نابغه‌ای را رومن رولان توصیف می‌کند که نقاشی‌ها و مجسمه‌هایش زینت‌بخش کلیساهای بزرگ ایتالیاست و پاپ شخصا چنین سفارش‌هایی را به وی می‌داد... با این حال، او در آتش رنجی بی‌پایان می‌سوخت. ... او نیرو داشت. برای پیکار کردن و پیروز شدن ساخته شده بود؛ پیروز هم‌ شد، ولی کدام‌ پیروزی؟ اراده‌اش پیروزی نمی‌طلبید. پیروزی مقصودی نبود که او برای نیل به آن تکاپو کند. تناقضی در وجودش نهفته بود: تناقضی تاثربرانگیز میان‌ نبوغی قهرمان و اراده‌ای که #قهرمان‌ نبود؛ میان عواطف و احساساتی که می‌خواستند و اراده‌ای که نمی‌خواست! ... میکل آنژ به دلیل بسیاری از همین‌ ناتوانی‌هایش کارهای ناتمام بزرگ و زیادی دارد. اغلب از کاری به کار دیگر می‌رفت و با دیگران درگیر بود. .... مهربان نبود.... سرکشی و خشونت داشت... و #نبوغ همچون‌ فاتحی بر وجود او تاخته بود و او را در چنگال خود اسیر کرده بود.... او دائما در التهاب و جوش و خروش به سر می‌برد... تنها بود،‌ با خودش هم‌ تنها بود. حتا با خودش هم نمی‌توانست زندگی کند.‌ تسلطی بر اراده‌اش نداشت. دائم با خود در کشمکش بود. قوای حیاتی‌اش را به تحلیل می‌برد. زیرا نبوغ‌اش هم‌نشین و دم‌ساز روحی بود که با آن سنخیت نداشت.
#رولان می‌نویسد از ما انتظار نداشته باشید که مانند بسیاری از نویسندگان، این‌ تضاد درونی میکل آنژ را نشانه دیگری از بزرگی به حساب آوریم! ما هرگز نخواهیم گفت که گیتی به چشم بزرگان کوچک می‌نماید و روح بلندپروازشان در جهان‌‌ ما نمی‌گنجد. زیرا اضطراب روحی نشانه بزرگی نیست. هرگونه ناهماهنگی میان‌ انسان و محیط، میان زندگی و قوانین آن، حتا در نزد #مردان_بزرگ نه تنها نشانه بزرگی‌شان نیست، بلکه خود دلیل بر ناتوانی آنهاست. چرا بکوشیم این‌ #ناتوانی را بپوشانیم؟ مگر آن که ناتوان‌تر است سزاوار عشق نیست؟ به عکس، او بیشتر شایسته دوست داشتن است، زیرا بدان نیاز بیشتری دارد. من هرگز چنان قهرمانانی که دست بشر به دامان‌شان نرسد پدید نمی‌آورم. من از آن ایدئالیسم ترسویی که انظار را از دیدن فلاکت‌های زندگی و ناتوانی‌های روح آدمی منحرف کند بی‌زارم. باید این حقیقت را به ملتی که حساسیت فراوان در برابر القائات گمراه‌کننده سخنان پر زرق و برق دارد، گفت که: #قهرمان دروغین ساختن نشانه بزدلی است. من تنها در جهان یک #قهرمانی می‌شناسم و آن، جهان را آنچنان که هست دیدن، و به دوستی‌اش دل بستن است.
#زندگی_وآثارمیکل_آنژ #زندگی_میکل_آنژ #سرگذشتنامه #اسماعیل_سعادت #شرکت_انتشارات_علمی_و_فرهنگی #رومن_رولان
https://www.instagram.com/p/CPxxBC3BGLh/?utm_medium=share_sheet


تا می‌توانیم نیکی کنیم، آزادی را از هر چیز گرامی‌تر بداریم و به خاطر اورنگ پادشاهی هم‌ هرگز به حقیقت خیانت نکنیم. بتهوون

کتاب زندگانی بتهوون یک #سرگشتنامه‌ #خواندنی از رومن رولان است. ترجمه سرگذشت #میکل_آنژ #تولستوی و #گاندی از همین نویسنده هم‌ جذاب است.
#رومن_رولان #زندگانی_بتهوون #بتهوون #محمودتفضلی #انتشارات_امیرکبیر
https://www.instagram.com/p/CPtDPKchpEN/?utm_medium=share_sheet


می‌خواهم نشان بدهم که هر کس خوب و نجیبانه رفتار کند می‌تواند از این راه حتا بر بدبختی نیز چیره شود. #بتهوون

#زندگانی_بتهوون #سرگشتنامه‌‌ ای #خواندنی است و جذاب از رومن رولان با ترجمه #محمود_تفضلی و #انتشارات_امیرکبیر. سرگذشت #میکل_آنژ #تولستوی و #گاندی نیز از جمله کتاب‌های همبن نویسنده بزرگ است که به فارسی نیز ترجمه شدند. رومن رولان رمان خواندنی #ژان_کریستف را تا حدی بر اساس شخصیت بتهوون نوشته است. رولان جایزه‌ای مهم از کشور آلمان را به دلیل مخالفت با حکومت نازی رد کرد.
https://www.instagram.com/p/CPv0lqZB7m0/?utm_medium=share_sheet


در زیر فشار فقر و احتیاج، با غم‌های دردناک گذران زندگی، با کوشش‌های کشنده و ابلهانه که در آن تمام نیروها بیهوده به هدر می‌روند، بدون امید و بدون یک‌جرقه شادمانی، بیشتر انسان‌ها از هم‌ جدا مانده‌اند. در چنگال این رنج عظیمی که نه او آنها را می‌شناسد و نه آنها او را، حتا این‌تسلی هم وجود ندارد که انسان تیره‌روز بتواند دست در دست برادرانش باشد. هیچ کس نمی‌تواند که جز به خود امید ببندد. لحظاتی هست که حتا نیرومندترین ارواح در زیر بار رنج‌ها و شکنجه‌ها از پا می‌افتند و آن وقت است که فریاد آنها در جست‌وجوی یک‌کمک و یک دوست بلند می‌شود.
به خاطر اینها و برای کمک به اینهاست که می‌خواهم در اطراف‌شان گروهی از "دوستان قهرمان"، از ارواحی بزرگ که به خاطر خوبی رنج برده‌اند،‌جمع کنم. کتاب‌های "زندگی مردان مشهور" برای ارضای غرور خودپرستان‌نیست، بلکه برای تیره‌بختان و تیره‌روزان است، و کیست که در اعماق دل خود تیره‌روز نیست؟
بگذار عصاره‌های "رنج‌ مقدس" را به کسانی که رنج می‌برند، تقدیم کنیم! در این‌ نبرد ما تنها نیستیم.‌ شب تاربک دنیا با انوار خدایی روشن شده است....
#تولستوی و #گاندی از همین نویسنده هم‌ جذاب است. همگی ترجمه شدند
#رومن_رولان #زندگانی_بتهوون #بتهوون #محمودتفضلی #انتشارات_امیرکبیر
https://www.instagram.com/p/CPpU597h1nb/?utm_medium=share_sheet


"خوب می‌دانم که من در این‌کتاب قیافه عزیز او را تغییر داده‌ام، ولی هر جا که ایمان و عشق پا بگذارند همین‌ نتیجه به دست می‌آید....." رومن رولان

#سرگذشتنامه‌ و #خواندنی. سرگذشت #میکل_آنژ #تولستوی و #گاندی از همین نویسنده هم‌جذاب است. همگی ترجمه شدند

#رومن_رولان #زندگانی_بتهوون #بتهوون #محمودتفضلی #انتشارات_امیرکبیر #حمید_محسنی #حمیدمحسنی
#hamidmohseni
https://www.instagram.com/p/CPnRGq8hk9H/?utm_medium=share_sheet






نوشته‌ای بر نوشته تازه حمید محسنی (وسوسه کتاب و کتابخوانی)
لیزنا، رحمت الله فتاحی عضو هیأت علمی علم‌اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد: صرف نظر از سبک نو و جذاب حمید محسنی در نوشته های اخیرش در لیزنا، آنچه از دیدگاه من شایسته تامل است، پیام او در این نوشته هاست. محسنی در دو نوشته اخیرش با عنوان «وسوسه کتاب و کتابخوانی»، که می توان آن را وسوسه کتاب نخوانی هم نام گذاشت، بر این نکته تاکید دارد که، با وجود ضرورت کتابخوان بودن کتابداران، اما بخش بزرگی از آنان یا اهل کتاب و کتابخوانی نیستند یا آن را بی اهمیت می‌شمارند.

در نوشته خود، محسنی از من نقل کرده که علاقمندی به کتاب و کتابخوانی یکی از بایسته های ورود به رشته کتابداری در مقطع ارشد در نیمه دهه ۱۳۴۰ و دهه ۱۳۵۷ بود. بلی، کاملا درست است. آن دوران، معمولا در مصاحبه پذیرش دانشجو در دانشگاه تهران، کمیته ای از اعضای هیأت علمی ایرانی و غیر ایرانی (دو آمریکایی، از جمله خانم پروفسور آلیس لورر (Alice Lohrer) و یکی دو نفر انگلیسی)، این پرسش ها، با هدف تشخیص این که تا چه اندازه عادت به مطالعه در داوطلبان شکل گرفته،  مطرح می شد:
شما تا چه اندازه و چگونه به کتاب علاقمند شدید؟
ادامه در لیزنا به نشانی زیر:

https://www.lisna.ir/white-leaf/item/2769-%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%B1-%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87-%D8%AD%D9%85%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AD%D8%B3%D9%86%DB%8C-%D9%88%D8%B3%D9%88%D8%B3%D9%87-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%88-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C

20 last posts shown.

93

subscribers
Channel statistics