Mathematics Association


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


? This channel has been established with the slogan mathematics for everyone.
⬛️ Contact us:
@javad_math
@M_Soleymani73
@Zohreh_jbri

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


نظریه گره.pdf
1.3Mb
💢 نظریه گره ها

@qomat




✔️گرترود بلانچ یکی از زنان پیشگام در زمینه آنالیز عددی و محاسباتی است. او در سال 1898 در لهستان به دنیا آمد و در سال 1907 به آمریکا مهاجرت کرد و در سال 1914 از دبیرستان مستقل بروکلین شرقی فارغ التحصیل شد. پس از آن در حدود چهارده سال در نیویورک به عنوان کارمند ساده کار می کرد. بنابراین او فرصت پیدا کرد تا به تدریج هزینه ی تحصیل خود در دانشگاه را جمع آوری کند بالاخره در سال 1928 به دانشگاه راه پیدا کرد و در سال 1936 دکتری ریاضی را از دانشگاه کرنل در زمینه هندسه تحلیلی دریافت کرد. پس از فارغ التحصیلی با مشکل یافتن به محیط مناسب برای تدریس و تحقیق مواجه شد. سرانجام کار تدریس را در کالج هانتر شروع کرد. در سال 1938 هماهنگ کننده فنی پروژه جداول ریاضی در نیویورک شد. در این پروژه، بلانچ ریاست یک گروه، شامل 450 کاربر کامپیوتر که کار محاسبه جداول مربوط به توابع معروف ریاضیات را انجام می دادند، به عهده داشت. این گروه 28 جدول از توابع معروف ریاضی را تهیه کردند که بسیاری از آنها حتی هیچ اشکال محاسباتی نیز نداشت و با در نظر گرفتن کامپیوترهای آن زمان بسیار مشکل بود.

در دوران جنگ جهانی دوم بلانچ همچنان بر روی پروژه جداول ریاضی کار می کرد و برخی از پروژه های محاسباتی ارتش و نیروی دریایی نیز زیر نظر او انجام می گرفت. پس از جنگ ابتدا در مؤسسه آنالیز عددی در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، لس آنجلس مشغول به کار شد و سپس در آزمایشگاه تحقیقات فضایی، ناسا، تحقیقاتش را ادامه داد. او بیش از 30 مقاله درباره ی موضوعات مختلفی از جمله تقریب توابع و آنالیز عددی به چاپ رساند. در سال 1964 به دلیل تحقیقات عمیق در ریاضیات کاربردی و به خصوص آنالیز عددی از رئیش جمهور وقت جایزه ای دریافت کرد. این زن ریاضیدان تا روزهای آخر عمرش فعالانه به تحقیق و مطالعه می پرداخت تا اینکه در سال 1996رخت از جهان بربست.
#بانوی_ریاضیدان ❤️
@qomat


گرترود بلانچ
#بانوی_ریاضیدان ❤️
@qomat


Forward from: Iranian Mathematical Society
🔔 به اطلاع می‌رساند که در جلسه مورخ ۹۶/۱۰/۶ شورای اجرایی انجمن ریاضی، موارد زیر به تصویب رسید:

۱. دانشجویان از هر رشته یا گرایشی (ریاضی یا غیر ریاضی) می‌توانند به عنوان عضوی از تیم دانشگاه محل تحصیلشان برای شرکت در مسابقات ریاضی انتخاب شوند. اما انتخاب اعضای تیم، مانند سابق برعهده دانشکده ریاضی هر دانشگاه است.

۲. تاریخ برگزاری چهل‌و‌دومین مسابقه ریاضی دانشجویی کشور ۱۹ تا ۲۲ تیرماه ۹۷ است.

(جهت کسب اطلاع بیشتر، با دبیرخانه‌ انجمن ریاضی ایران تماس بگیرید.)

#مسابقه۴۲
@Imcus


پانزدهمین کنفرانس آموزش ریاضی ایران
@qomat


Forward from: Mathematics Association
🎄🎅 Merry X-Mas 🎅🎄

@qomat


گره خوردن سیم‌های هندزفری عذابیه که تمومی نداره! این اتفاق شوم توجیه ریاضی هم داره و هرچه طول سیم هندزفری بیشتر باشه احتمال به وجود اومدن این گره‌ها بیشتره ☹️

@qomat


🔴 گرانترین جایزه علمی ۲۰۱۷ در بخش ریاضیات به چه کسانی رسید؟

برخی روزنامه نگاران، «بریک ثرو» را «اسکار دنیای علم» معرفی کرده اند؛ قیمتی ترین جایزه علمی دنیا که بزرگان سیلیکون ولی آن را پایه گذاری کرده اند. این جایزه به تاثیرگذارترین دستاوردهای علمی سال در سه زمینه فیزیک بنیادی، علوم زیستی و ریاضیات تعلق می گیرد. از سال 2012 (1391) تا الان و طی شش دوره اعطای جایزه بریک ثرو، در مجموع حدود 200میلیون دلار به برندگان آن اهدا شده است.
به گفته «مارک زاکربرگ» (Mark Zuckerberg) ، یکی از بنیانگذاران این جایزه؛

 «بریک ثرو به این منظور طراحی شده است تا موفقیت های فیزیکدانان، ریاضیدانان و دانشمندانی را جشن بگیریم که نبوغشان به ما کمک می کند تا دنیایمان را بهتر بشناسیم و پیشرفت هایشان آینده ما را شکل می دهد.» او می گوید: «دنیا به تشویق دستاوردهای الهام بخش آن ها نیاز دارد؛ به این که هر از گاهی یادآوری شود که ما در مسیری درست و استوار در راه پیشرفت و ساخت آینده ای بهتر برای تک تک آدم ها در حرکت هستیم؛ حتی اگر گاهی آنچه احساس می کنیم، خلاف این باشد.»

در بخش ریاضیات این جایزه به بهترین ریاضیدانان جهان تعلق می گیرد؛ آن ها که در پیشرفت های اساسی این علم نقش دارند. جایزه سه میلیون دلاری بریک ثرو ریاضیات امسال، به طور مشترک به دو دانشمند متولد انگلیس تعلق گرفت: 

کریستوفر هیکن (Christopher Hacon) از دانشگاه یوتا

جیمز مک کرنان (James McKernan) از دانشگاه کالیفرنیا، سن دیه گو

این دو محقق، در پیشرفت شاخه ای از ریاضیات به نام هندسه جبری بای رشنال (birational algebraic geometry) نقشی مهم داشته اند. در این بخش از هندسه مباحثی مطرح می شود که به طراحی اشیاء انتزاعی با بیش از هزار بعد روی سطوحی با ابعاد پایین تر می پردازد (حتما در کلاس های نقاشی با تکنیک های طراحی سه بعدی در دو بعد آشنا شده اید. برای این کار باید طوری خطوط را بکشید که انگار خط های موازی در نقطه ای در انتهای تصویر همگرا می شوند).

درواقع «هیکن» ریاضیدان و «مک کرنان» فیزیکدان، توانسته اند حدسی قدیمی را درباره تعداد جواب های چندجمله ای ها اثبات کنند. با چندجمله ای های ساده همه آشنا هستند. اما چندجمله ای هایی که هیکن و مک کرنان با آن ها سر و کار دارند، از هر درجه ای می توانند باشند. این دو نفر نشان دادند همه چند جمله ای ها- هر قدر هم که پیچیده باشند- در نهایت تعداد محدودی جواب دارند. این استدلال می تواند به دانشمندان در درک ابعاد بالاتر کمک کند.
@qomat


🔴 گرانترین جایزه علمی ۲۰۱۷ در بخش علوم ریاضیات به چه کسی رسید؟
@qomat


Forward from: @TkanalSubTitleBot
💢پیش گفتار حکیم عمر خیام بر کتاب "جبر و مقابله "

دچار زمانه ای شده ایم که اهل دانش از کار افتاده اند و به جز تعداد اندکی باقی نمانده اند که از فرصت برای بحث و پژوهش علمی استفاده کنند.برعکس، حکیم نمایان دوره ی ما، همه دست اندرکارند که راستی را با ناراستی بیامیزند، جز ریا و فریب کاری ندارند. اگر دانش و معرفتی هم دارند، صرف غرض های پست جسمی می کنند. اگر با انسانی رو به رو شوند که در جست و جوی حقیقت و راستی است و روی از ناراستی و زور می گرداند و گرد ریا و مردم فریبی نمی رود ، او را مسخره و تحقیر می کنند.
@qomat


مری فیرفکس سامرویل در بیست و ششم دسامبر سال 1780 در شهر جدبری اسکاتلند به دنیا آمد.مادرش خواندن را به او آموخت، با این حال تا ده سالگی مدرسه ای نرفته بود، تا آنکه پدر یکباره دریافت دخترش را یک «وحشی» بیسواد بار آورده است. بدین ترتیب، او را روانۀ مدرسۀ دخترانۀ سطح بالایی در ماسلبری کرد. یک سال حضور پر رنج و بی ثمر ماری در آنجا، تنها تحصیل رسمی او برای همیشه بود.
مری چند سال بعد با علم حساب آشنا شد، اما خانواده اش او را از ادامه هر گونه آموزشی بازداشتند. 
روزی در یک میهمانی، مری مجلۀ معمولی ای را سرسری ورق میزد، او در این باره می گوید: در صفحات آخر مجله چیزی را دیدم که به طور ساده برای من یک پرسش حساب به شمار می آمد، اما با ورق زدن مجله، از دیدن سطوری که در آنها اعداد و حروف به هم آمیخته بودند و بیشتر از همه x و y دیده می شدند شگفت زده شدم و پرسیدم: «این ها چیستند؟» دوشیزه اوگلوی در پاسخم گفت: «اوه، این نوعی حساب است که به آن جبر می گویند، اما من نمی توانم دربارۀ آن هیچ توضیحی به تو بدهم.» و ما دربارۀ چیزهای دیگر به گفتگو پرداختیم. در راه خانه من به این فکر می کردم که معنی جبر را در کدام یک از کتاب هایم می توانم پیدا کنم؟
اما هیچ یک از کتاب های موجود در خانه پاسخ مری را ندادند. بر حسب اتفاق شنید که کتاب عناصر اقلیدس یک کتاب مهم دربارۀ پرسپکتیو و مکانیک است و آنگاه با مشکل پیدا کردن نسخه ای از آن رو به رو شد. برای یک دختر جوان چندان آسان نبود که به فروشگاهی برود و آن کتاب را بخواهد. باز هم برحسب تصادف، معلم سرخانۀ برادر کوچکترش از علاقه مری به کتاب اقلیدس آگاه شد و تا آنجا که می توانست هرچند اندک، او را در مطالعۀ عناصر کمک کرد.
مری در مقابل حل یک مسالۀ مطرح شده در یک مجلۀ ریاضی معروف جایزه ای هم برد. این جایزه نشان نقره ای بود که نام مری روی آن حک شده بود.
دوستان و همکاران علمی اش او را به ترجمۀ رسالۀ با ارزش لاپلاس به نام مکانیک سماوی ترغیب کردند و ترجمۀ وی تحت عنوان «مکانیسم سماوات» در سال 1831 هنگامی که به مرز 51 سالگی رسیده بود از زیر چاپ درآمد. برخلاف انتظارش، کتاب محبوبیت فوق العاده ای یافت. بارها و بارها تجدید چاپ شد و مدت یک قرن به عنوان کتاب درسی در ریاضیات نجومی تدریس می شد. مری سامرویل با ترجمۀ خود، اثر مشکل و فراموش شدۀ لاپلاس را وضوحی دیگر بخشیده بود. وی با این کار اعتبار یک مفسر علمی کارآمد را برای خود بدست آورد. پیشگفتار ریاضی او بر ترجمۀ کتاب، جداگانه و با عنوان «پیشگفتاری بر مکانیسم سماوات» تجدید چاپ شد و به مدت یک قرن به عنوان اثری ارزشمند مطرح بود.
جامعه های علمی زیادی این زن ریاضیدان را به عضویت خود انتخاب کردند و «انجمن سلطنتی» تندیس بالا تنۀ او را در سالن خود قرار داد. اما خود وی موفق به دیدن آن نشد، چرا که زنان اجازۀ ورود به انجمن سلطنتی را نداشتند!
مری سامرویل بقیۀ عمرش را، که عمدتا در ایتالیا سپری شد، صرف نوشتن شرح و تفسیرهای علمی کرد که از سطح بسیار بالایی برخوردار بودند. رسالۀ او به نام پیوستگی علوم فیزیکی که برای اولین بار در سال 1834 از زیر چاپ درآمد، 9 بار دیگر تجدید چاپ شد و مورد ستایش فراوان «جیمز کلرک ماکسول» قرار گرفت. بحثی که او دربارۀ سیارۀ فرضی مزاحم اورانوس پیش کشیده بود رهنمودی شد برای «جان کاوچ ادمز» در محاسبه موقعیت فضایی نپتون. دو مورد از کتاب های مری مورد انتقاد اعضای مجلس نمایندگان قرار گرفت. و متنی که دربارۀ جغرافیای فیزیکی نوشته بود از طرف کلیسای یورک کاتدرال مورد حمله قرار گرفت، چرا که او زمین شناسان را بیشتر از کشیشان مورد حمایت خود قرار داده بود. اما به هر حال جغرافیای فیزیکی بارها و بارها تجدید چاپ شد.
 در سال 1869 اثر بزرگ و مفصل او علوم مولکولی و میکروسکوپی به چاپ رسید. مری در زمان انتشار این کتاب به مرز 89 سالگی رسیده بود و در این سن و سال اندیشۀ تجدید نظر و آماده سازی کتاب برای چاپ دوم را در سر می پروراند. او یکی از دوستان داروین بود، اما اصرار بر آن نیز داشت که بوی هیچگونه داروین گرایی از آثارش به مشام نرسد. در سال های آخر زندگی خاطرات دلپذیرش را نوشت که پس از مرگ وی به چاپ رسید. دست نوشتۀ رساله اش دربارۀ تفاضل های متناهی را که از چهل سال پیش شروع کرده بود مورد تجدید نظر قرار داد، و در روز مرگش مشغول مطالعۀ اعداد چهارتایی بود.
مری سامرویل سرانجام در بیست و نهم نوامبر 1872، یک ماه پیش از رسیدن به نودومین روز تولدش، درگذشت. دوستان دانشمندش تقاضای دفن او در گورستان وستمینستر را داشتند، اما این تقاضا از طرف اخترشناس انجمن سلطنتی به نام «جرج بیدل ایری» رد شد.به سبب کینۀ شدید پس از مرگ سامرویل نیز پیشنهاد دفن او را در گورستان وستمینستر را رد کرد.
#بانوی_ریاضیدان ❤️
@qomat


«انجمن سلطنتی» تندیس بالا تنۀ مری سامرویل را در سالن خود قرار داد. اما خود وی موفق به دیدن آن نشد، چرا که زنان اجازۀ ورود به انجمن سلطنتی را نداشتند!
#بانوی_ریاضیدان ❤️
@qomat


💢 تاریخ برگزاری چهل‌و‌دومین مسابقه ریاضی دانشجویی کشور ۱۹ تا ۲۲ تیرماه ۹۷ است.

@qomat


💢یازدهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
🔸دانشگاه رازی
@qomat


Forward from: @TkanalSubTitleBot
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥The Man Who Knew Infinity 2015

🅾 فیلم سینمایی مردی که بینهایت می دانست

سرگذشت ریاضیدان نابغه هندی رامانوجان

دوبله فارسی
مدت ارائه شده : ۱:۴۸ ساعت
@qomat


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
💢 تیزر فیلم مردی که بینهایت می دانست.
Dev Patel, Jeremy Irons

@qomat


🔸رامانوجان در ارود، تامیل نادو در هند در یک خانوادهٔ فقیر برهمایی به دنیا آمد. وی برای اولین بار در۱۰ سالگی با ریاضی‌دان‌های معمولی آشنا می‌شود و از خود استعداد و توانایی زیادی را در این زمینه نشان می‌دهد، برای همین یک کتاب پیشرفتهٔ مثلثات نوشتهٔ لونی، به او می‌دهند. 

🔸او تا ۱۲ سالگی بر این کتاب مسلط می‌شود و حتی چند قضیه را نیز خود به تنهایی پیدا می‌کند مانندتساوی اویلر که او آن را به تنهایی و کاملاً مستقل بدست می‌آورد. او در دوران مدرسه، استعداد شگفت-انگیز و کمتر دیده شده‌ای از خود نشان می‌دهد و مورد ستایش دیگران قرار می‌گیرد و بسیاری از جایزه‌های ریاضی را برنده می‌شود.

🔸در ۱۷ سالگی به تنهایی شروع به تحقیق دربارهٔ اعداد برنولی و ثابت اویلر می‌کند. بورس تحصیلی کالج دولتی در کومباکونام را برنده می‌شود ولی چون نمی‌تواند در درس‌های غیر ریاضی خود موفق شود به ناچار این امتیاز تحصیلی را ازدست می‌دهد. او به کالج دیگری می‌رود تا بتواند تحقیقات انفرادی خود در ریاضی را ادامه دهد و هم‌زمان به عنوان کارمند حسابدار در مَدرس شروع به کار می‌کند تا بتواند هزینه‌های زندگی خود را تأمین کند.

🔸در سال‌های ۱۹۱۲ تا ۱۹۱۳ چند نمونه از تلاش‌های خود در ریاضی را برای سه نفر از استادان دانشگاه کمبریج می‌فرستد. هاردی متوجه استعداد ویژهٔ رامانوجان در ریاضی می‌شود و او را به کمبریج دعوت می‌کند . به عضویت انجمن سلطنتی و کالج ترینیتی کمبریج در می‌آید. اما به دلیل ابتلا به بیماری سل در سال ۱۹۲۰ در ۳۲ سالگی از دنیا می‌رود.

🔸لیتِلوود دربارهٔ او گفته‌است که: «هر یک از اعداد صحیح مثبت یکی از دوستان صمیمی او هستند.» هاردی در خاطرات خود نوشته‌است: «روزی که برای عیادت او که در پتنی بستری بود سوار تاکسی شدم که شمارهٔ آن ۱۷۲۹ بود، وقتی او را دیدم گفتم که این عدد هیچ خاصیت جالبی ندارد. او بلافاصله گفت: نه، این‌طور نیست. این عدد کوچکترین عددی است که می‌توان به دو راه متفاوت آنرا به صورت مجموع دو مکعب کامل نوشت.»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

@qomat


💢 The Man Who Knew Infinity 2015
مردی که بینهایت می دانست.

@qomat


حذف ۲۶ مقاله ایرانی از انتشارات بین المللی

یک انتشارات معتبر بین المللی اعلام کرده ۲۶ مقاله ایرانی را از ژورنال های خود حذف خواهد کرد.

به گزارش Retraction Watch، انتشارات Elsevier اعلام کرده ۲۶ مقاله ایرانی را حذف می کند. این انتشارات اعلام کرده در حال حاضر ۱۳ مقاله را حذف کرده و تصمیم دارد ۱۳ مقاله دیگر را نیز حذف کند.

دلیل این اقدام انتشارات الزیور بررسی های جعلی مقالات اعلام شده است.

درهمین راستا سخنگوی انتشارات اعلام کرد این موسسه مشغول بررسی حذف ۲۶ مقاله به دلیل دستکاری داوری و بی نظمی های غیرقابل توضیح مولفان است.

 مولف بیشتر این مقالات یک محقق ایرانی رشته فیزیک است.

 تاکنون ۱۳ مقاله در سال جاری  میلادی حذف شده اند که ۱۰ مورد آن در  International Journal of Hydrogen Energy، ۳ مورد در Results in Physics منتشر شده بوده اند.  

 از ۱۳ تحقیق باقیمانده ۴مورد در Results in Physic، ۴ مورد در Journal of Crystal Growth و ۳ مورد در Journal of Alloys and Compounds منتشر شده اند.

این تحقیق ها بین ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ منتشر شده اند و به گروهی از محققان ایرانی تعلق دارد.
@qomat

20 last posts shown.

2 835

subscribers
Channel statistics