انتشارات سرايي


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified



Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter






Forward from: @attachbot
معرفی نوکیسه ها
کتاب نوکیسه ها نوشته ادموند گوبلو با ترجمه دکتر اصغر کریمی یکی از محققان و نویسندگان برجسته در رشته مردم شناسی و برنده جایزه بهترین مترجم متون علمی فرانسه به فارسی با طراحی هنرمندانه رضا دولت زاده برای جلد کتاب منتشر شد. در پیشگفتار دکتر اصغر کریمی مترجم ارجمند توضیحاتی امده که معرف خوبی برای کتاب است. مترجم می نویسد:
در 1971، كه بحث درباره طبقه اجتماعي و مبارزه طبقات و جهان بيني ماركسيستي و غيره و غيره تقريبا درتمام دنيا مد روز بود، درسهاي مربوط به واحدهاي درسي اقتصاد سياسي نيز غالبا بر گرد همين محورها دور مي‌زد. در دانشكده ادبيات دانشگاه اكس-مارسي،‌ در سال اول جامعه شناسي ، يكي از كتابهايي مطالب آن مورد بحث و بررسي قرار مي گرفت همين كتاب «مانع و سطح – La barrier et le niveau نوشته گوبلو بود. گوبلو جامعة فرانسة بعد از انقلاب مربوط به اواخر قرن نوزدهم و اوايل قرن بيستم را با نگاهي ريزبين مورد مطالعه قرار داده بود و در اين كتاب ضمن تعريف و تحليل طبقه اجتماعي و مقايسه آن با كاست، رابطه طبقه با ثروت، با مُد، با آموزش اخلاقيات، با آموزش انديشيدن و با آموزش زيبايي شناختي مورد مطالعه قرار داده بود و موانع بر سر راه بورژواي جديد فرانسه پس از انقلاب را و همچنين سطحي را كه اين بورژوازي براي خود تعيين و تعريف كرده بود، توضيح و تحليل مي‌كرد.استاد جامعه شناس ما نيز با شور و التهاب ويژه‌اي كه هميشه با تحسين و تعجب همراه بود مطالب اين كتاب را درس مي داد و نمونه هايي واقعي از آن را برايمان از همان جامعه فرانسه اواخر قرن بيستم مثل مي‌آورد. هميشه مي گفت گوبلو دراين كتاب مسايل فرهنگي بورژوازي نوين فرانسه را با تمام جزئيات آن مطرح كرده است. مي گفت با اين كه اين كتاب در 1925 نوشته و چاپ شده است ولي مطالب آن هنوز هم و شايد هم براي هميشه ، تا موقعي كه طبقه اجتماعي وجود دارد، كاملا تازگي دارد و خواهد داشت و جزو كتابهاي كلاسيك به شمار مي‌آيد
آرزو داشتم كه روزي اين كتاب كوچك ولي مملو از مطالب جامعه شناختي مربوط به يكي از طبقات اجتماعي را كه بحثهاي ريشه داري درباره آن شده است و از درون آن طبقه نوظهوري به نام طبقه متوسط يا خرده بورژوا را استخراج كرده اند، به فارسي برگردانم. احساس مي‌كردم كه مسايل و مطالب مربوط به بورژوازي جديد پس از انقلاب فرانسه مشابهت و انطباق غيرقابل تصوري با نوكيسه ها و تازه به دوران رسيده‌هاي بعد از انقلاب اسلامي ايران دارد


كانال انتشارات سرايي
https://t.me/saraeepub




Forward from: @attachbot
لیست کتاب های انتشارات سرایی و چگونگی تهیه آنها در فایل پیوست با فرمت pdf و word آمده است. تصاویر و معرفی کتاب ها به مرور در اختیار اعضا و خوانندگان گرامی قرار می گیرد.
برای مشاهده متن کامل روی فایل کلیک کنید.
کانال انتشارات سرایی
https://t.me/saraeepub




كانال انتشارات سرايي
https://t.me/saraeepub




كانال انتشارات سرايي
https://t.me/saraeepub


Forward from: @attachbot
چکیده و معرفی كتاب دنیای بسته

بسیاری از پژوهش‌های انجام شده درباره زندان نگاهی بیگانه‌وار به موضوع دارند و ناچیزی از آنها هم در بهترین حالت از نوع مشاهده مشاركتی همدلانه است اما صرف مشاهده همدلانه‌ هم تصنعی است نه واقعی، زیرا یك محقق وارد زندان می‌شود تا در كنار افراد زندانی زندگی كند. وخود درگير نيست اگر در جهان تعداد پژوهش‌های انجام شده از این نوع به اندازه انگشتان یك دست هم باشد با وجود این‌كه ارزشمندتر از بقیه است اما همدلی تصنعی است نه حقیقی و همین كه محقق می‌داند به عنوان انجام یك تحقیق وارد شده و خانواده او نیز به این موضوع آگاهند و می‌داند پس از پایان تحقیق به زندگی عادی خویش بازمی‌گردد او قادر به درك انواع استرس‌ها و مسائل زندانی نیست. بسیاری از امور را فقط از طریق احساس مشترك می‌توان فهمید. در زندان مفهوم خانواده، ملاقات، تلفن، حتی دیدن آسمان، ابر، آفتاب، سبزه و درخت و دیوار و مفهوم زمان با مفهوم همان كلمات در بیرون زندان و یا برای یك فرد آزاد آنقدر متفاوت است كه اگر این مفاهیم و واژگان را بتوان از دریچه ذهنی این دو فرد زندانی و آزاد توصیف كرد گویی با دو پدیده متفاوت روبه‌رو هستیم و این تفاوت ریشه‌ در تفاوت حالات و احساسات زندانی و غیرزندانی دارد و در همین جاست كه یك محقق نمی‌تواند وارد این دنیای زندانی شود چون مانند او نیست و لذا نمی‌تواند آن را به گونه‌ای درك و لمس كند كه بتواند توصیف نماید و نگاه او از بیرون است نه از درون. اما این کتاب توسط کسی نوشته شده که به صورت طبیعی و حقیقی در زندان بوده و پدیده زندانی، مناسبات زندانیان با یکدیگر، با زندانبان و با محیط فیزیکی را مورد مطالعه قرار داده است. در رساله حاضر به موضوعاتی چون زمان، ارتباط با خانواده، ارتباط زندانیان با یکدیگر و با زندانبان‌‌ها و نیز ارتباط با محیط فیزیکی و کالبدی و اشیای پیرامون زندانی و...پرداخته می‌شود.
مشابهت های زندان با جامعه بسته و رفتارشناسی ساکنان دنیای بسته، پدیدار شناسی زندان، سنخ شناسی زندانیان، مسئله خانواده، روانشناسی و رفتار شناسی اجتماعی و فردی در زندان، سندرم زندان، نقش خبر و اگاهی برای زندانی، رؤیاها و باورها و کار کردن در زندان، علل و منابع تنش در میان زندانیان، محرومیت های جنسی، کنش متقابل و مناسبات پیچیده زندانی و زندانبان از جمله مباحث مطرح شده در این کتاب هستند.
زندانوارگی، ایده بنیانی کتاب است که از دل تجارب زندان و در هنگام یادداشت‌های نگارنده در زندان برآمد و هنگام تدوین و تکمیل این یادداشت‌ها دوباره به عنوان پیش فرض و ایده حاکم بر سراسر کتاب بازگشت و چون نخ تسبیح در تمام بندها و فصول آن جریان یافت.
در این کتاب فلسفه نفی شکنجه و دلایل حق بودن حق ارتباط زندانی با جهان خارج روشن می شود.


Forward from: @attachbot
با تشكر از پخش ونشر ققنوس
كه به درخواست انتشارات سرايي پاسخ مثبت داده با در اختيار گذاشتن نشاني مراكز فروش شان در تهران وشهرستانها، به اعضاي محترم كانال سرايي (به ويژه در شهرستان ها)در دستيابي آسان تر به كتابها مدد رسانده اند .






یادداشت زیر به قلم آقای سید یعقوب آل شفیعی از فرهنگیان و مدرسان فعال درشهر فومن است که در کانال شخصی خود انتشار داده و براي انتشارات هم فوروارد کرده اند. در کانال های دیگری از جمله"مدرسه فقیه رحمانی" نیز بازنشر شده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یاابوالفضل العباس
"والله ان قطعتموا یمینی انی احامی ابداٌ عن دینی".

معرفی اندیشمند معاصر

عمادالدین باقی ،تحصیل کرده و به بیانی خاک خورده حوزه مقدسه و دانشگاه و اکنون مدرس دانشگاه و فعال حقوق بشر با گروش کاملا قرآنی را می توان نحله ای از روشنفکر دینی که خود صاحب سبک و مکتب در حوزه دین ؛به خصوص عاشورا شناسی است،خواند.
هرچند باقی ،خود از چنین صفتی طفره می رود و خود را شاگرد به گفته خود" منش و روش سمحه و سهله " آیت الله منتظری می داند؛اما گریزی نیست که او را به سان شهید بهشتی،مطهری ،شریعتی و علامه شیخ نعمت الله صالحی نجف آبادی ،استاد صاحب سبک و جایگاه منحصر به فرد در میان نواندیشان دینی لحاظ کرد.

او کتابی با عنوان
" جامعه شناسی قیام امام حسین و مردم کوفه"
تالیف کرده است که به جرئت باید گفت:
بی نظیرترین کتاب از منظر جامعه شناسی و دموگرافیک در حوزه عاشورا شناسی است.
مخاطب درگیر با معضلات جامعه ،بعضا احساس می کتد جامعه شناسی مردم معاصر را تبیین کرده است.

عمادالدین باقی با قلم سحرگونه و طناز خود،نه به سان شریعتی ونه همانند علامه فقید صالحی نجف آبادی، که یکی در تلاش بوده است فارغ از روایات شیعی ،عاشورا را با موهبت عقلانیت بررسی نماید ؛و آن دیگری با عنایت به فضای حاکم جهانی که مکتب های نوظهور مانور عدالت خواهی داده و تشیع را نماینده کاخ ظلم و ستم فرقه مشکوک صفویه می دانستند با گویشی خداگونه ؛تشیع را قربانی سلسله خلفا و پادشاهان ستمگر و سفاک و جائر می دانستِ؛بلکه با رویکرد کاملا راهبردی ؛انگار فروپاشی شوروی و اقمار آن و گذاشتن سلاح بر زمین توسط امثال میشل بن سیاق های چپ و رادیکال و گرایش به رئالیزم در حوزه سیاسی در تدوین اثرنقش داشته است،به تالیف کتاب بی نظیر ذکر شده پرداخت.

دوستان و جامعه روشنفکری دینی ،حتی عزیزان سکولار را و همه وجدان های بیدار و قلب های رئوف را به مطالعه آن اثر بی بدیل جامعه شناختی و دموگرافی واقعه ناگوار و تلخ عاشورا دعوت می نمایم.


تازه های نشر سرایی درسال 1396:
حدیث نیکی(جستارهایی در زیست و اندیشه فقیه عالیقدر آیت الله منتظری)/ مصطفی ایزدی
کانال انتشارات سرایی
https://t.me/saraeepub


Forward from: @attachbot
حدیث نیکی

(جستارهایی در زیست و اندیشه فقیه عالیقدر آیت الله منتظری)/ مصطفی ایزدی
کتاب حدیث نیکی نام خود را از شعر «حدیث نیک و بد ما نوشته خواهد شد - زمانه را سند و دفتری و دیوانی است»( از پروین اعتصامی) اقتباس کرده که در آغاز دیباچه کتاب آمده است. این کتاب مجموعه مقالات نویسنده در نشریات و رسانه های مختلف داخلی درباره آیت الله منتظری است. ویژگی بارز آنها، پاسخ به پاره ای از شبهات و انتقادات مخالفان آیت الله است. گرچه یکی از فصل های اصلی کتاب که در نشریات داخلی هم چاپ شده بود بنا به صلاحدید وزارت ارشاد حذف شد اما دربردارنده نکته ها و مطالب پراکنده و سودمندی است که تنوع آن مانع خستگی خواننده می شود.
یادداشت هایی درباره روابط مطهری و منتظری، نقش آیت الله منتظری در تاسیس دانشگاه امام صادق و پاسخ به برخی از جعلیات، وحدت شیعه و سنی و کرامت انسان از دیدگاه ایت الله منتظری از جمله مطالب کتاب است.
انتشارت سرایی در سال 1381 نیز کتاب دیگری به نام « آزادی در حصار» را از همین نویسنده به چاپ رسانده است.




Forward from: @attachbot
جامعه‌شناسی قیام امام حسین(ع) و مردم کوفه/ عمادالدین باقی

محتوای اصلی این کتاب در طول دهه هفتاد شمسی نوشته شده و چاپ نخست آن در سال 1379 و چاپ دوم آن در 1380 از سوی نشرنی روانه بازار شد. در دوره دولت نهم و دهم(احمدی نژاد) با وجود مراجعات مکرر نشر نی برای تجدید چاپ، مجوز صادر نشد تا اینکه اکنون با افزوده شدن یک فصل تازه و ویرایش تازه از سوی انتشارات سرایی عرضه می شود.
در اوايل سال1386 انتشارات دارالهادي در بيروت اين كتاب را تحت عنوان «علم اجتماع الثوره الحسينيه و المجتمع الكوفي» 1428ه-2007م منتشر كرد. عبدالرحمن العلوي، از نویسندگان عراقی این کتاب را به عربی برگردانده است.
در سال 1390 «گروه مطالعاتی جامعه شناسی شیعه» با همكاري «انجمن جامعه شناسی» با بررسی دویست کتاب سرانجام 9 مورد را مرتبط با جامعه شناسی دین تشخیص دادند و از میان آنها کتاب جامعه شناسی کوفه و قیام امام حسین تنها کتابی بود که برای نخستین بار با رویکرد جامعه شناختی به قیام کوفه و امام حسین پرداخته بود. یک نشست نقد و بررسی به همین مناسبت در دانشکده علوم اجتماعی برگزارشد که گزارش آن در پیوست کتاب آمده است.
در مقدمه ویرایش تازه کتاب آمده است:
عاشورا قرن‌هاست که موضوع مباحثات کلامی و به‌ندرت تاریخی قرار گرفته است اما از جنبۀ معرفت‌شناختی و جامعه‌شناختی اصولاً چندان مد نظر نبوده است. در این اثر، بیشتر نگاهی جامعه‌شناختی بر واقعه می‌افکنیم که قادر است پاسخ بخشی از پرسش‌ها را عریان کند. پرسش‌هایی که انگیزۀ این نوشتار شده‌اند این بود که چرا درحالی‌که ظاهراً شرایط تدارک قیام و پیروزی فراهم شده بود و اهل کوفه مصرانه حضرت حسین ‌بن ‌علی(ع) را برای تشکیل حکومت به دیار خویش فراخواندند و در سایر شهرهای عراق، بصره، ایران و حجاز و یمن اقبال و مساعدت برای یاری امام بود ناگهان ورق برگشت؟ چرا قیام کوفیان شکست خورد؟ چگونه آن همه شور و اقبال کوفه ناگهان خاموش شد و به‌ فاصلۀ چند روز اوضاع دگرگون گردید؟ و همان مردم یا ساکت و ناظر یا همراه فاجعۀ کربلا شدند آن هم در مورد فرزند رسول خدا و کسی که خود به میهمانی‌اش خوانده بودند؟ قیام امام حسین‌(ع) راسیونال بود یا غیرراسیونال (Ratinal or Iratianal)؟ این سؤالات در جوف خویش پرسش‌های عدیده‌ای را نهفته دارد که در خلال مقاله به‌شرح آن پرداخته می‌شود...
بسياري از مباحث كتاب در تحليل فرايندهاي امروزين سودمند است.
كانال انتشارات سرايي
https://t.me/saraeepub


كانال انتشارات سرايي
https://t.me/saraeepub
تازه ترين كتاب اين نشر هم زمان با محرم١٣٩٦

20 last posts shown.

210

subscribers
Channel statistics