اطلاع‌رسانی شورای صنفی دانشکده هنر سوره


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


در حال حاضر این کانال برای پیگیری و در جریان گذاشتن مراحل تشکیل شورای صنفی دانشکده هنر سوره به راه افتاده است، تا هرچه سریع‌تر اقدامات لازم برای این خواست جمعی صورت گیرد.
لطفا در این کانال عضو بشوید و به دوستان خود نیز معرفی کنید.
@soore_shora

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


«گزارش جلسه‌ی روز دانشجو»


شنبه، ۱۶ آذر، دانشگاه به مناسبت روز دانشجو، جلسه‌ی پرسش و پاسخی میان دانشجویان و مسئولان دانشگاه برگزار کرد. مسئولان حاضر عبارت بودند از آقای ساعی، رییس دانشگاه، آقای هوشیار، معاون دانشجویی-فرهنگی و آقای عطارزاده، معاون آموزشی. در این جلسه به نمایندگان هر کانون و انجمن ۵ دقیقه وقت داده شد تا مشکلات خود را بیان کنند. آنان به بسیاری از مشکلات‌شان اشاره کردند، اما آن‌چه که به طور غالب از سوی چندی از کانون/انجمن‌ها و نیز اکثریت دانشجویان حاضر مطرح شد، باز هم تاکید زیاد بر تشکیل شورای صنفی بود تا امکان حل معضلاتِ بیان‌شده، نه به صورت موردی، مقطعی و از بالا، بلکه به صورت ساختاری، مداوم و از پایین، فراهم شود.

آقای ساعی با بیان این که دانشگاه‌های غیرانتفاعیِ دیگر، شورای صنفی ندارند، تشکیل این شورا را در این دانشگاه‌ها نشدنی دانست. (در آینده درباره‌ی این ادعا بیش‌تر خواهیم نوشت.)
دانشجویانی که خواهان بحث و توضیح بیش‌تر در این باره بودند، با مخالفت مجری مراسم که «وقت نداریم»، روبه‌رو شدند و عده‌ای از برگزارکنندگان جلسه، با لحنی شدید از حضار خواستند که از این موضوع گذر کنند.

در واکنش به چنین رفتاری و نیز پاسخ غیرمنطقی داده‌شده به درخواست تشکیل شورا (اگر واقعا مانعی قانونی وجود داشت، باید در همان آغاز پی‌گیریِ دانشجویان در اسفند ۹۷، به آنان گفته می‌شد، نه اکنون، پس از ده ماه دوندگی!)، اکثریت غالب دانشجویان سالن را ترک کردند. در پی این اتفاق، درگیری لفظی میان دو طرف شکل گرفت.

گرچه در انتهای جلسه و آرام شدن نسبی فضا، برخی از دانشجویان به سالن بازگشتند تا از تصمیم‌شان دفاع کنند، اما بدون پیش آمدن امکان بحث بیش‌تر درباره‌ی شورا، رییس دانشگاه در ساعت ۴ سالن را ترک کرد و قول ادامه‌ی جلسه را در دو هفته بعد، به حضار داد.

دانشجویان پی‌گیر برگزاری ادامه‌ی این جلسه خواهند بود.

@soore_shora


«مخالفت صریح دانشگاه با تشکیل شورای صنفی»


در تاريخ دوشنبه، ۱۱ آذر، بالاخره جلسه‌ای میان مسئولان دانشگاه (آقایان هوشیار، معاون دانشجویی-فرهنگی، موسوی، مدیر دفتر ریاست و جابرزاده، رییس حراست) و تعدادی از نمايندگان دانشجويان برگزار شد. اين درحالی بود كه باوجود وعده‌ی داده‌شده در جمع زیادی از دانشجویان به تاریخ ۵ آذر، در سالن اجتماعات، مبنی‌بر حضور آقای ساعی، ریاست دانشگاه، در این جلسه، ایشان باز هم از حضور خودداری کردند. مسئولان حاضر در جلسه با ارائه‌ی تفسیرهای جانب‌دارانه از آیین‌نامه‌ی شورای صنفی، مخالفت مقام رياست دانشگاه را با تشکیل شورای صنفی، اعلام کردند. و از دانشجويان خواسته شد از پی‌گيری امور مربوط به شوراي صنفی به هر طريقی، خودداری كنند. با این وجود، دانشجويان با تأكيد بر پی‌گيری امور از مسيرهای قانونی، خواهان پاسخی کتبی به درخواست‌های‌شان هستند، كه تا كنون مسئولان دانشگاه از ارائه‌ی آن امتناع كرده‌اند.

هم‌چنین دانشجويان مجدداً پی‌گیر جلسه‌ی دیدار عمومی با رییس دانشگاه شدند که وعده‌ی آن نیز در ۵ آذر داده شده بود، اما باز هم پاسخ منفی بود!

پ.ن: اين كانال تنها رسانه جهت اطلاع‌رسانی امور مربوط به شورای صنفی دانشكده‌ی هنر دانشگاه سوره می‌باشد.

@soore_shora


«گزارش اتفاقات امروزِ دانشگاه و نتایج آن»


امروز در کوچه‌ی پشتی دانشگاه (کوچه‌ی کامیاران) در پی حضور نیروی انتظامی و برخورد بی‌دلیل و دل‌بخواهی یکی از ماموران با یکی دانشجویان، درگیری‌ای میان پلیس و گروهی از دانشجویان رخ داد که منجر به دست‌گیری موقت یکی از آن‌ها شد. این قضیه توسط عده‌ی زیادی از دانشجوهای سوره، از طریق حراست و معاونت دانشجویی-فرهنگی پی‌گیری شد.
هرچند که دانشجوی بازداشت‌شده پس از مدت کوتاهی آزاد شد، اما دانشجویان خواهانِ پاسخ‌گویی مسئولان دانشگاه درباره‌ی مسائل و برخوردهای پیش‌آمده‌ی این‌چنینی - که برخلاف مورد امروز، معمولا بر سر مسائل مختلفی، از سیگار کشیدن تا جمع شدن دانشجویان در کوچه‌ی پشتی دانشگاه بوده‌ است - شدند. بنابراین بلافاصله جلسه‌ای با حضور عده‌ی زیادی از دانشجویان با آقای هوشیار (معاون امور دانشجویی-فرهنگی) و آقای موسوی (مدیر دفتر ریاست)، در سالن اجتماعات شکل گرفت.

دانشجویان با بیان این که مسئله بسیار بزرگ‌تر از این حرف‌هاست که تنها به سیگار کشیدن و یا تجمع در کوچه مربوط شود، خواستار چاره‌ای اساسی درباره‌ی مشکلات دانشگاه شدند. از این رو بود که بحث ضرورت شورای صنفی و موانع موجود در برابر تشکیل آن پیش کشیده شد.
دانشجویان بار دیگر بیان کردند که تنها وجود شورای صنفی می‌تواند از بار مشکلات دانشگاه کم کند، و نه هیچ جای‌گزین دیگری، تا دانشجویان بتوانند با رابطه‌ای منسجم و دوطرفه با مسئولان درباره‌ی مشکلات تصمیم‌گیری کنند، نه آن گونه که تا کنون بوده، یعنی تصمیم‌گیری‌هایی مستقل از دانشجو و از بالا (که ناکارآمدی خود را در تمام این سالیان اثبات کرده است).

امروز آقای هوشیار در برابر پی‌گیری و خواست جمعی و مستقیم دانشجویان، در حضور عده‌ی زیادی از دوستان‌مان، قول پی‌گیری هرچه سریع‌تر موارد زیر را دادند:
۱) برگزاری جلسه‌ی دیدارِ رییس دانشگاه با اعضای هیئت موسس شورای صنفی، در راستای تشکیل شورا
۲) برگزاری جلسه‌ای برای گفت‌وگوی مستقیم دانشجویان با رییس دانشگاه و رییس حراست

صحبت جمعی و مستقیم امروز دانشجویان با مسئولان دانشگاه، اتفاقی‌ست که باید به طور مرتب رخ دهد. و شورای صنفی راهی برای پی‌گیری قانونی مطالبات و تصمیمات جمعی مطرح در چنین جلساتی‌ست.
طبعا تحقق این امر وابسته به حضور و پی‌گیری مستمر همه‌ی دانشجویان است.

@soore_shora


«ضرورت موضع‌گیری صریح دانشگاه در برابر تشکیل شورای صنفی»


بعد از حداقل دو سال نامه‌نگاری و پی‌گیری دانشجویان دانشگاه سوره، برای احقاق خواسته‌ی قانونی تشکیل شورای صنفی، این مهم هر بار با مشکلاتی مواجه شد و در نهایت هم منجر به برگزاری انتخابات این شورا نگردید.
به همین دلیل در اواخر زمستان ۹۷ دانشجویان طی یک نامه‌ی رسمی با سه رونوشت به ریاست دانشگاه سوره، ریاست دانشکده‌ی هنر و معاونت فرهنگی-دانشجویی، با ضمیمه‌ی بیش از ۷۵۰ امضا، بار دیگر خواستِ به‌حق خود را مطرح کردند که منجر به تشکیل هیئت موسس گردید.
اما متاسفانه درست در زمانی که بستر قانونی برای برگزاری انتخابات شورای صنفی فراهم بود، این امر توسط مسئولین وارد یک بازی بوروکراسی پیچیده شد که بعد از پیگیری‌های مداوم در زمستان، بهار، تابستان و حال پاییز، به نظر می‌رسد هرگز قصدِ به پایان رسیدن ندارد.
دانشجویان بار دیگر تصمیم گرفتند برای اعتراض به این روند اعجاب‌انگیز جلسه‌ای با ریاست دانشگاه برگزار کنند، که در دو ماه گذشته دفتر ایشان به دليل نداشتن وقت خالی برای دانشجویان، از برگزاری اين ملاقات خودداری كرده است؛ و حال می‌گویند باید برای یک گفت‌وگوی ساده پروپزال ارایه دهید، درحالی‌که پروپزال ماه‌ها پیش از این ارایه شده است.

اکنون مسئولین دانشگاه، اعم از ریاست دانشگاه، معاونت فرهنگی-دانشجویی و حراست را مکلف می‌دانیم تا موضع و پاسخ قطعی خود را درقبال خواست جمعی دانشجویان دانشکده‌ی هنرِ دانشگاه سوره برای «تشکیل شورای صنفی دانشجویان»، با صراحت هرچه تمام‌تر، به صورت کتبی و رسمی و خطاب به دانشجویان، در رسانه‌های مربوط به این دانشگاه اعلام کنند.
در صورتی که هدف، اجرای قانون و رسیدگی به نیازهای دانشجویان است، انتخابات شورای صنفی رسما تا تاریخ ۹۸/۹/۱۵ برگزار گردد.


- جمعی از دانشجویان دانشکده‌ی هنرِ دانشگاه سوره

@soore_shora


#گزارش

پس از گذشت سه ماه و با پی‌گیری‌های انجام‌شده، هم‌چنان جواب استعلام اعضای هیئت موسس از سوی حراست دانشگاه اعلام نشده است. تا رسیدنِ جواب اين استعلام‌ها، قرار بر آن شد که با برگزاری جلسه‌ای با حضور ریاست جدید دانشگاه، درباره‌ی اقدامات لازم برگزاری انتخابات شورا صحبت شود.

@soore_shora


#انتخاب_واحد

شورای صنفی راهی‌ست برای تعامل بهتر و درک متقابل دانشگاه و دانشجو؛ تا در هر موقعیت و مرحله‌ای، مانند انتخاب واحد، دانشگاه تنها تصمیم‌گیرنده و تعیین‌کننده‌ی شرایط نباشد. انتخاب واحد برنامه‌ی حداقل نیم‌سالِ دانشجو را، چه در دانشگاه و چه در خارج از دانشگاه، تعیین می‌کند و برای او هزینه‌زاست. نقش فعال دانشجویان در چنین تصمیم‌گیری‌هایی ضروری‌ست.

@soore_shora


#پروپوزال

بر اساس آیین‌نامه‌ی شورای صنفی، شورای صنفی حق دارد در امور آموزشی، مشارکت کند. بنابراین شورای صنفی می‌تواند با مشورت و نظرخواهی از دانشجویان، به سیاست‌ورزی و مشارکت در امور آموزشی بپردازد.

این امور شامل موارد زیر است:
- ارزش‌یابی اساتید (از قبیل نظارت بر کیفیت تدریس، ارایه‌ی نظر و مشارکت در انتخاب اساتید، نظارت بر حضور و غیاب اساتید و...)
- تغییرات چارت درسی در رشته‌های مختلف (حضور فعال دانشجویان در تصمیم‌گیری‌های مربوط به این مسئله)
- امکانات آموزشی (مانند فضای کلاس‌ها، کارگاه‌ها، پلاتوها و سالن‌ها، و امکانات مورد نیاز آن‌ها، مانند پروجکشن، صندلی و...)

امور آموزشی تنها محدود به این موارد نیست و موارد بسیار دیگری وجود دارد که می‌توان به موارد بالا افروزد.

@soore_shora


هیئت موسس معرفی شده به معاونت دانشجویی، به قصد برگزاری سلسله‌جلساتی در جهت معرفی و تشریح وظایف و اختیارات شورای صنفی، اقدام به تهیه و تنظیم پروپزالی کردند؛ که اين پروپزال براساس آیین‌نامه‌ی شوراهای صنفی و با هم‌فکری برخی دانشجویان از رشته‌های مختلف نوشته شد. بنابر صلاح‌دید مسئولان دانشگاه، برگزاری این سلسله‌جلسات به بعد از تأیید صلاحیت اعضای هیئت مؤسس توسط حراست، موکول شد. بنابراین در روزهای آینده که در انتظار دریافت جواب بررسی صلاحیت اعضای هیئت مؤسس هستیم، بندهای متعدد این پروپزال، که وظایف شورای صنفی را تشریح کرده، در این کانال بارگذاری خواهد شد.

@soore_shora


«وظایف و اختیارات شورای صنفی»


در دانشگاهی با جمعیت سوره، شورای صنفی، شورایی متشکل از ۹ نفر نماینده‌ی دانشجویی است که توسط دانشجویان و از میان خودشان، به مدت یک سال، انتخاب می‌شوند.

اهداف این شورا عبارت است از:
- ایجاد فضای هم‌دلی و تعامل میان دانشجویان و مسئولین دانشگاه
- شناسایی مشکلات صنفی دانشجویان و پیگیری رفع آن‌ها
- بهبود وضعیت صنفی-رفاهی دانشجویان
- ایجاد شرایط و فضای مناسب‌تر برای تحصیل و فعالیت دانشجویان
- پررنگ کردن نقش مشورتی دانشجویان در برنامه‌ریزی دانشگاه
- افزایش آگاهی دانشجویان نسبت به تکالیف، حریم و حقوق دانشجویی، و حفظ و پیگیری آن‌ها

اختیارات شورا در پیگیری حقوق صنفی دانشجویان، شامل امور رفاهی زیر است:
- امور تغذیه
- امور خدماتی-دانشجویی: شامل مسائل مربوط به فروشگاه‌ها، امور کمک‌آموزشی، امکانات و تجهیزات کتاب‌خانه‌ها و سالن‌های مطالعه، خدمات رایانه، دفاتر تکثیر، بیمه‌ی حوادث دانشجویی، ایاب و ذهاب، نحوه‌ی توزیع وام‌های دانشجویی، کار دانشجویی، امور زیست‌محیطی، بهداشت عمومی، امکانات بهداشتی و درمانی دانشجویان
- امور تربیت‌بدنی دانشجویان
- نحوه‌ی ارایه‌ی خدمات آموزشی مرتبط با دانشجویان
- هم‌چنین امور دیگر به پیش‌نهاد شورای صنفی و تصویب آن توسط دانشگاه


برگرفته از ماده ۱، ۲، ۳ و ۸ «آیین‌نامه‌ی شورای صنفی» و ماده ۱ «شیوه‌نامه‌ی شوراهای صنفی»

@soore_shora


«کمیته اجرایی» چیست؟


کمیته اجرایی، شورایی ۵ نفره است که وظیفه‌ی برگزاری کلیه‌ی مراحل انتخابات شورای صنفی، اعم از ثبت نام از داوطلبان، رای گیری و کلیه‌ی امور اجرایی مربوط به انتخابات را بر عهده دارد. در دانشگاهی که برای نخستین بار، انتخابات شورای صنفی در آن برگزار می‌شود، اعضای این کمیته توسط معاونت دانشجویی، از میان دانشجویان انتخاب می‌شود. اعضای این کمیته نمی‌توانند در انتخابات شورای صنفی نامزد شوند.
کلیه‌ی فعالیت‌های این کمیته، توسط کمیته‌ی نظارت، کنترل می‌شود.

برگرفته از ماده ۵ «شیوه‌نامه‌ی شوراهای صنفی»

@soore_shora


#گزارش

در حال حاضر منتظر جواب استعلام اعضای کمیته اجرایی هستیم. با این که این انتظار طولانی شده است، ولی از طریق پیگیری‌ها، امید می‌رود با به سرانجام رساندن مراحل اداری در تابستان، انتخابات شورا، در آغاز ترم مهر برگزار شود.

@soore_shora




سلام دوستان

چند ماهی است که جمع بزرگی از دانشجویان سوره، در صدد تاسیس و راه‌اندازی شورای صنفی دانشکده‌ی هنر هستند. در این راستا، نامه‌ی درخواست شورا با نزدیک به ۸۰۰ امضا از طرف دانشجویان، تحویل معاونت دانشجویی شد.
با موافقت معاونت، دستور آغاز مراحل اداریِ تشکیل شورا صادر شد. بنابراین طبق شیوه‌نامه‌ی شوراها*، پنج نفر از دانشجویان، با تایید معاونت دانشجویی، به عنوان کمیته‌ی اجراییِ (هیئت موسس) اولین انتخابات شورا، معرفی شدند** و اکنون مراحل تایید صلاحیت‌شان در حال طی شدن است. این افراد، که عبارتند از صبا قاسمی (سینما)، محمد کاظمی (تئاتر)، سحر نجاتی (سینما)، مهدی عسکری (نقاشی) و فاطمه حسین‌زاده (صنایع دستی)، نه به عنوان نمایندگانِ صنفیِ دانشجویان، بلکه تنها به منظور برگزاری نخستین انتخابات فعالیت می‌کنند و طبق شیوه‌نامه، اجازه‌ی نامزد شدن برای شورا را ندارند.***

به دلیل جمعی بودن درخواست شورا، این کانال جهت در جریان گذاشتن دانشجویان از مراحل تشکیل شورا ایجاد شده است.

-------------------------
* ماده ۵، تبصره ۳، «شیوه‌نامه‌ی شوراهای صنفی».
** با شماره ثبتِ «۱۲۲۹۶ / در ۳۳۷ / ۹۸» در دبیرخانه‌ی دانشگاه، به تاریخ ۱۳۹۸/۱/۱۹.
***
ماده ۵، تبصره ۱، «شیوه‌نامه‌ی شوراهای صنفی».

@soore_shora


ماده ۲۸ منشور حقوق دانشجویی
«حق برخورداری از شورای صنفی-رفاهی»


دانشجویان حق دارند در چارچوب قوانین و مقررات*، شورای صنفی-رفاهی داشته باشند. این شورا مرکب از نمایندگان دانشجویان هر موسسه است که با رای مستقیم آن‌ها انتخاب می‌شود و وظایف «انعکاس، پیگیری حل مشکلات و ارایه خدمات بهتر به دانشجویان از طریق تعامل با مسئولان موسسه»** را در محورهای متعدد*** بر عهده دارد. «کلیه معاونت‌های موسسه مکلف‌اند به منظور بررسی مشکلات و پیشنهادهای شورا در هر نیم‌سال تحصیلی، حداقل یک جلسه با اعضای شورای [صنفی] موسسه برگزار نمایند.»****

-------------------------
* جزئیات این قوانین در «آیین‌نامه شورای صنفی» و «دستورالعمل شورای صنفی» قابل دست‌یابی است.
** ماده ۳، «آیین‌نامه شورای صنفی».
*
** طبق «آیین‌نامه شورای صنفی»، این امور شامل امور خدماتی و رفاهی از قبیل امور فروشگاه‌ها و دفاتر تکثیر، ایاب‌وذهاب دانشجویان، وام‌های دانشجویی، مراکز درمانی، امور ورزشی، مراکز رایانه‌ای دانشجویی موسسه، کتاب‌خانه، امور مربوط به کیفیت غذا و بهداشت محیط‌های غذاخوری‌های دانشجویی، برگزاری جلسات پرسش‌وپاسخ دانشجویان برای تبادل نظر با مسئولان و... می‌شود.
**** ماده ۸، «آیین‌نامه شورای صنفی».

@soore_shora


شیوه نامه اجرایی شوراهای صنفی.pdf
683.8Kb
شیوه‌نامه اجرایی شوراهای صنفی


آیین نامه شوراهای صنفی.pdf
2.5Mb
آیین‌نامه شوراهای صنفی


منشور حقوق دانشجویی.pdf
920.8Kb
منشور حقوق دانشجویی

17 last posts shown.

456

subscribers
Channel statistics