سیاستگذاری علم، فناوری و نوآوری


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


بستر انتشار مطالب تحلیلی حوزه سیاست علم و فناوری، معرفی مقالات به‌روز، کتابهای مرجع و...
مطالب این کانال را همکاران گروه سیاست علم و فناوری پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف تدوین می‌کنند.
تماس با ما:
@soleymany
@st_policy
stpolicy.sharif@gmail.com
.
.
.

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


RandhawaWildenhohberger2016JPIM.pdf
729.0Kb
🔷بررسی کتاب‌شناختی نوآوری باز
🆔@STPolicy


💡💡بررسی کتاب‌شناختی نوآوری باز💡💡

🔷مقاله حاضر با استفاده از مروری جامع، سیتماتیک و هدفمند، ادبیات حوزه نوآوری باز را بررسی نموده و علاوه بر مشخص کردن خلاء‌های پژوهشی، پیشنهادهایی به منظور ارتقا حوزه از طریق به کار بردن تئوری‌های مدیریتی، سازمانی و بازاریابی که تاکنون در این حوزه مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند ارائه می‌دهد. این مقاله از طریق ترکیب کردن دو روش کتاب‌سنجی هم‌استنادی و متن‌کاوی 321 مقاله ژورنالی در مورد نوآوری باز، روش جدیدی برای پژوهش برگزیده است. نتایح این پژوهش نشان داد که پژوهشگران به منظور ارزیابی جنبه‌های چندگانه نوآوری باز ، دیدگاه‌های نظری خارج از حوزه را چندان مورد بررسی قرار نداده‌اند. هم چنین به نظر می رسد پژوهشگران تنها به ژورنال‌های ویژه حوزه نوآوری اکتفا کرده اند و تنها مسائل محدودی از نوآوری باز را انتخاب نموده‌اند و به همین دلیل تاثیر محدودی بر جامعه بزرگ‌تر کسب و کار گذاشته‌اند.

🆔@STPolicy

🔶این تحقیق سه ناحیه مجزا را در حوزه پژوهش‌های نوآوری باز نمایش می‌دهد:
♦️جنبه‌های شرکت محور نوآوری باز
♦️مدیریت شبکه‌های نوآوری باز
♦️ نقش استفاده‌کنندگان و جوامع در نوآوری باز.

🔷 بنابراین، بررسی پژوهش‌های حوزه نوآوری باز عمدتا نشان داد که جنبه شرکت محور نوآوری باز با تمرکز ویژه بر نقش دانش، فناوری و تحقیق و توسعه از دیدگاه شرکت‌ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است در حالی که در دو حوزه دیگر نسبتا می‌توان گفت تحقیقی صورت نگرفته است. علاوه بر این، خلا‌ء‌های دیگر ادبیات مسیرهای جدیدی برای پژوهش در آینده را نشان داد. مانند:
♦️توسعه جامع‌تر مفهوم نوآوری باز از مناظر مختلف مانند استفاده‌کنندگان، شبکه‌ها و جوامع
♦️افزایش توجه مستقیم بر فرموله کردن و پیاده‌سازی استراتژی‌های نوآوری باز
♦️افزایش تمرکز بر مشتریان به منظورهم‌آفرینی و مفهوم‌سازی نوآوری باز خدمات.
🔶در پایان می‌توان گفت حوزه‌هایی مانند بازایابی، رفتار سازمانی و مدیریت، مفاهیم مفیدی برای پوشش این خلاء‌ها ارائه می‌دهند.

🔷مقاله مورد بحث در ادامه تقدیم می‌گردد.
🆔@STPolicy


🔷بررسی کتاب‌شناختی نوآوری باز
🆔 @STPolicy


🆔 @STPolicy


Forward from: پیوند نگار
‍ 🎈 استراتژی‌های خوب از کجا می‌آیند؟

🖱استیو جانسون، کتاب معروف، پرفروش و تحسین شده‌ای تحت عنوان «ایده‌های خوب از کجا می‌آیند؟ نگاهی به تاریخ نوآوریها» دارد. او این کتاب را در سال 2011 نوشته و در آن با موردکاوی‌ها و مثالهای فراوان به بررسی این موضوع پرداخته است که نوآوریهای کوچک و بزرگ چگونه به وجود آمده‌اند و منشا شکل‌گیری آنها چه بوده است. اگر به یاد داشته باشید، در مطالب قبلی گفتیم که استراتژی، درواقع نوعی نوآوری است و نوعی پنجرۀ جدیدی است که به روی سازمان باز میشود. پس یافته‌های استیو جانسون میتواند به درک ما از این موضوع که «استراتژی‌های خوب از کجا می‌آیند؟» کمک بسیاری نماید. در ادامه، به مرور مهمترین یافتۀ استیو جانسون از زبان خود او می‌پردازیم:

🖱کافی شاپ‌های انگلیسی، نقشی حیاتی در آغاز جنبش انلایت‌منت (جنبش حامی فکر به جای سنت) برعهده داشته‌اند. یکی از عواملی که این نقش را به کافی شاپ‌ها میداد، معماری فضای داخلی آنها بود. درواقع آنجا فضایی بود که مردم با پیشینه‌های متفاوت و تخصص‌های مختلف، گرد هم جمع شده، گفتگو میکردند، و به اشتراک ایده‌های خود می‌پرداختند. آنجا فضایی بود که به گفتۀ «مت ریدلی» ایده‌ها میتوانستند همانند نوعی ارتباط عاشقانۀ نزدیک با هم سنتز (ترکیب) شوند و چیز بدیع و تازه‌ای خلق شود. تعداد حیرت‌آوری از نوآوری‌های آن دهه‌ها، در روایت داستان خود، حتما به یک کافی شاپ اشاره می‌کنند.

🖱درواقع یک ایدۀ جدید و یک نوآوری، شبکۀ جدید و پیکرۀ جدیدی از نورون‌ها است که به‌طور همزمان با یکدیگر درون مغز شما روشن می‌شوند. اکنون سوال اینجاست: چگونه میتوان مغز را در محیط‌هایی قرار داد که در آن، احتمال بیشتری برای شکل‌گیری این شبکه‌های جدیدِ نورون‌ها، و در نتیجه وقوع نوآوری، وجود داشته باشد؟ در پاسخ باید گفت: در محیط‌هایی که بیشترین شباهت را با ساختار شبکۀ دنیای درون مغز انسان داشته باشد.

🖱ماجرای نیوتن و سیب را زمانیکه نیوتن در کمبریج نشسته بود به یاد آورید. در دانشگاه آکسفورد، مجسمه‌ای از این ماجرا وجود دارد. این مجسمه، این ماجرا را اینگونه توصیف میکند: شما آنجا غرق در افکار خود نشسته‌اید، ناگهان سیب از درخت می‌افتد، و شما به تئوری جاذبه دست می‌یابید! اما بهتر است بدانید واقعیت بگونۀ دیگری بوده است و محیط‌هایی که در طول تاریخ منجر به نوآوری شده‌اند به شکل نقاشی معروف «هوگارث» بوده‌اند [شکل انتهای مطلب]. این اثر هوگارث از نوعی شام سیاسی در یک میکده است؛ کافی شاپ‌ها در آن روزها نیز به همین شکل بوده‌اند؛ و این همان محیط آشفته‌ای است که در آن، ایده‌ها می‌توانند گرد هم آیند، و محیطی است که مردم، با عقاید و پیش‌زمینه‌های مختلف، می‌توانند با یکدیگر برخوردهای تازه، جالب، و غیرقابل‌پیش‌بینی داشته باشند. بنابراین، اگر ما سعی داریم سازمانهای نوآورانه‌تری بسازیم، می‌بایست محیط‌هایی نظیر این خلق کنیم. پس در کمال تعجب، دفتر کار شما می‌بایست شبیه این تصویر باشد.

🖱چند سال پیش، یک محقق فوق‌العاده به نام «کوین دانبار» تصمیم گرفت تا با ردگیری دقیق چگونگی خلق نوآوری‌ها و ایده‌های بدیع، دریابد که ایده‌های خوب از کجا سربرمی‌آورند؟. او به تعدادی از آزمایشگاه‌های علمی دور دنیا سری زد و به فیلم‌برداری از تمام محققین، حتی از جزئی‌ترین و به‌ظاهر بی‌اهمیت‌ترین فعالیت‌های آنها پرداخت. تصویر سنتی ما از یک دانشمند در آزمایشگاه این تصویر است: او در حال نگاه از طریق یک میکروسکوپ است و ناگهان «اورکا، یافتم!». اما آنچه کوین دانبار در فیلم‌های ضبط شده مشاهده کرد حکایت از ماجرای دیگری داشت: تقریبا تمام ایده‌های بدیعِ موفق و مهم، نه توسط یک دانشمندِ تنها و جلوی میکروسکوپ، بلکه جای دیگری خلق شده بودند: به دور میز کنفرانس در جلسات هفتگی، زمانیکه همه دور هم جمع شده بودند تا آخرین یافته‌های خود را در میان یکدیگر به اشتراک بگذارند، و اغلب زمانیکه افراد اشتباهات خود را در میان یکدیگر به اشتراک می‌گذاشتند. من چنین محیطهایی را «liquid network (شبکۀ سیال)» می‌نامم: جائیکه ایده‌های متفاوت، پیشینه‌های مختلف، و علایق گوناگون، با جوش و خروش در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. حقیقت آن است که چنین محیط‌هایی هستند که به نوآوری منجر می‌شوند.

🖱به یافته‌های استیو جانسون، کمی تعمق کنیم. آیا یافته‌های او با تجویزات برنامه‌ریزی استراتژیک (اینکه استراتژی الزاما حاصل یک فرآیند منظمِ گام‌به‌گامِ مبتنی بر تحلیل داده‌های کمّی در اتاق‌های دربسته است) یا با تجویزات رویکردهای دیگری نظیر نقشۀ راه و ... تطابق دارد؟ پس شاید بهتر باشد برای دستیابی به یک استراتژی خوب و نوآورانه، بیش از هر چیز، پیرامون خود یک liquid network گسترده، مملو از افکار جدید و متنوع، مملو از رفت و آمد و جوش و خروش، و مملو از گفتگوی سنتزگونه و خلاق قرار دهیم.

مطلبی از علی بابایی؛ کافه استراتژی
@cafe_strategy


Forward from: کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی
برنامه_اولین_کنفرانس_حکمرانی_و_سیاست.pdf
1013.4Kb
🚨🚨 نسخه پی دی اف برنامه زمان‌بندی اولین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی 👇👇
🆔 @gppconference




Forward from: کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی
🚨🚨برنامه‌های تالار ابن سینا👇👇
🆔 @gppconference




Forward from: کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی
🚨🚨برنامه‌های تالار مذاکرات 2👇👇
🆔 @gppconference




Forward from: کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی
🚨🚨برنامه‌های تالار مذاکرات 1 👇👇
🆔 @gppconference




Forward from: کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی
🚨🚨برنامه‌های تالار شیخ بهایی 👇👇
🆔 @gppconference




Forward from: کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی
🚨🚨برنامه‌های تالار شیخ مفید 👇👇
🆔 @gppconference




Forward from: کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی
🚨🚨برنامه‌های تالار فیض 👇👇
🆔 @gppconference




Forward from: کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی
🚨🚨برنامه‌های تالار عطار 👇👇
🆔 @gppconference

20 last posts shown.

647

subscribers
Channel statistics