Dan ulduz-دان اولدوز


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


"بو کانال بؤیوک ایسلام، تورک ساواشچی سی عين حالدا شاعیروعاریف،اورمولو غازي زاده محمد بوزقوردون بؤلگه‌میزه امک لری اوچون آچیلمیشدیر"

Herkese hitap edebilecek sözler de var elbet.

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


تعریف لباس کردی برای آزربایجان غربی از طرف آموزش و پرورش نوعی کج فهمی و کج اندیشی اتاق همفکری پان ایرانیست و فاشیست فارس
@urmu_az


کاتب اوغلو :
.... اولار ...
🍁

هاوانلانما کونول بئش گون خوشلوقا
دییشر بو دوران حال باحال اولار.
سحر وقتی باده ایچیب مست اولان
آخشام اوستو ایشی قالماقال اولار
🍁

نه گوندوز دایانار نه گئجه قالار.
باهارین یئرینی سویوق قیش آلار.
یارادان ایشلری کئشینه سالار .
دورت موسیم دولانار سالبا سال اولار.
🍁

ازلدن قایدادی غافیل اویانماز
کیمسه نین صوبحه تک چیراغی یانماز.
عومرون باشا چاتسا اجل یوبانماز.
گوزل جانلار توپراقلارا مال اولار.
🍁

کاتب اوغلو بو جان سنده امانت.
اینان بیرگون اولار قوپار قیامت.
او گون فایدا وئرمز دیلده فصاحت
دهانین باغلانار دیلین لال اولار.
(کاتب اوغلو)
🍁🍁@urmu_az🍁🍁




در کشوری که مرگ پرفسور هئیت اولین پزشک جراح قلب باز در ایران بخاطر چند کتاب تورکی و اندیشه آزربایجانگرایانه اش بایکوت میشود امروز جواد طباطبایی باستانگرا از دست رئیس جمهور لوح تقدیر میگیرد!!!
@urmu_az


786 نوروزی:
786 نوروزی
وقتی " سینوهه " شبی را به مستی کنار نیل به خواب می رود و صبح روز بعد یکی از برده های مصر که گوش ها و بینی اش به نشانه ی بردگی بریده بودند را بالای سر خودش می بیند، در ابتدا می ترسد،اما وقتی به بی آزار بودن آن برده پی می برد ، با او هم کلام می شود.

برده ، از ستم هایی که طبقه اشراف مصر بر او روا داشته بودند می گوید، از فئودالیسم بسیار شدید حاکم بر آن روزهای مصر .

برده ، از سینوهه خواهش می کند او را سر قبر یکی از اشراف ظالم و معروف مصر ببرد و چون سینوهه با سواد بود ، جملاتی که خدایان روی قبر آن شخص ظالم را نوشته اند برای او بخواند.

سینوهه از برده سئوال می کند که چرا میخواهد سرنوشت قبر این شخص را بداند؟ و برده می گوید : سال ها قبل من انسان خوشبخت و آزادی بودم، همسر زیبا و دختر جوانی داشتم، مزرعه پر برکت اما کوچک من در کنار زمین های بیکران یکی از اشراف بود . روزی او با پرداخت رشوه به ماموران فرعون ، زمین های مرا به نام خودش ثبت کرد و مقابل چشمانم به همسر و دخترم تجاوز کرد و بعد از اینکه گوش ها و بینی مرا برید و مر برای کار اجباری به معدن فرستاد ، سالهای سال از دختر و همسرم بهره برداری کرد و آنها را به عنوان خدمتکار فروخت و الان از سرنوشت آنها اطلاعی ندارم ، اکنون از کار معدن رها شده ام ، شنیده ام آن شخص مرده است و برای همین آمده ام ببینم خدایان روی قبر او چه نوشته اند ...

سینوهه با برده به شهر مردگان (قبرستان) می رود و قبرنوشته ی آن مرد را اینگونه می خواند :

(( او انسان شریف و درستکاری بود که همواره در زندگی اش به مستمندان کمک می کرد و ناموس مردم در کنار او آرامش داشت و او زمین های خود را به فقرا می بخشید و هر گاه کسی مالی را مفقود می نمود ، او از مال خودش ضرر آن شخص را جبران می کرد و او اکنون نزد خدای بزگ مصر (آمون) است و به سعادت ابدی رسیده است...))

در این هنگام ، برده شروع به گریه می کند و می گوید: (( آیا او انقدر انسان درستکار و شریفی بود و من نمی دانستم؟ درود خدایان بر او باد .... ای خدای بزرگ ای آمون مرا به خاطر افکار پلیدی که در مورد این مرد داشتم ببخش...))

سینوهه با تعجب از برده می پرسد که چرا علیرغم این همه ظلم و ستمی که بر تو روا شده ، باز هم فکر می کنی او انسان خوب و درستکاری بوده است؟

و برده این جمله ی تاریخی را می گوید که : (( وقتی خدایان بر قبر او اینگونه نوشته اند، من حقیر چگونه می توانم خلاف این را بگویم ؟))


و سینوهه بعد ها در یادداشت هایش وقتی به این داستان اشاره می کند، می نویسد : ( آنجا بود که پی بردم حماقت نوع بشر انتها ندارد و در هر دوره می توان از نادانی و خرافه پرستی مردم استفاده کرد).

سینوهه پزشک فرعون
میکا والتاری
جلد دوم - ص 132
@urmu_az


این ﺷﻌﺮ ﺍﯾﺮﺝ ﻣﯿﺮﺯﺍ ﭼﻘﺪﺭ امروز آﺷﻨﺎﺳﺖ!

ﻫﺮ ﻭﻋﺪﻩ ﮐﻪ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﺑﻪ ﻣﺎ ﺑﺎﺩ ﻫﻮﺍ ﺑﻮﺩ
ﻫﺮ ﻧﮑﺘﻪ ﮐﻪ ﮔﻔﺘﻨﺪ ﻏﻠﻂ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺭﯾﺎ ﺑﻮﺩ

ﭼﻮﭘﺎﻧﯽ ﺍﯾﻦ ﮔﻠﻪ ﺑﻪ ﮔﺮﮔﺎﻥ ﺑﺴﭙﺮﺩﻧﺪ
ﺍﯾﻦ ﺷﯿﻮﻩ ﻭ ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻋﺪﻩ ﻫﺎ ﺭﺳﻢ ﮐﺠﺎ ﺑﻮﺩ ؟

ﺭﻧﺪﺍﻥ ﺑﻪ ﭼﭙﺎﻭﻝ ﺳﺮ ﺍﯾﻦ ﺳﻔﺮﻩ ﻧﺸﺴﺘﻨﺪ
ﺍﯾﻨﻬﺎ ﻫﻤﻪ ﺍﺯ ﻏﻔﻠﺖ ﻭ ﺑﯿﺤﺎﻟﯽ ﻣﺎ ﺑﻮﺩ!

ﺧﻮﺭﺩﻧﺪ ﻭ ﺷﮑﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﺩﺭﯾﺪﻧﺪ ﻭ ﺗﮑﺎﻧﺪﻧﺪ
ﻫﺮ ﭼﯿﺰ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﯽ ﺑﺮﮒ ﻭ ﻧﻮﺍ ﺑﻮﺩ .

ﮔﻔﺘﻨﺪ ﭼﻨﯿﻨﯿﻢ ﻭ ﭼﻨﺎﻧﯿﻢ ﺩﺭﯾﻐﺎ ...
ﺍﯾﻨﻬﺎ ﻫﻤﻪ ﻻﻻﯾﯽ ﺧﻮﺍﺑﺎﻧﺪﻥ ﻣﺎ ﺑﻮﺩ !

ﺍﯾﮑﺎﺵ ﺩﺭ ﺩﯾﺰﯼ ﻣﺎ ﺑﺎﺯ ﻧﻤﯽ ﻣﺎﻧﺪ
ﯾﺎ ﮐﺎﺵ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮔﺮﺑﻪ ﮐﻤﯽ ﺷﺮﻡ ﻭ ﺣﯿﺎ ﺑود
👇👇👇👇
@urmu_az






#جوادجوانبخت
@Urmu_az


‍ ✅ تبدیل کاروانسرای بزرگ اورمیه به پارکینگ مابین سه راه دخانیات و چهار راه ولیعصر جنب شرکت نفت

🔹امروز شروع کردن به تخریب و بعد از تخریب شروع به ساخت پاساژ یا درآمدزایی برای خود میکنند اگر ملت اعتراض نکنند تا یک هفته قطعا نابود میکنند

🔹آیا مسئولین نمیبینند؟
🔹نماینده ها و مسئولان میراث فرهنگی کجا هستن ؟
🔹دیگر شهرها برای خود میراث مصنوعی درست میکنند و مسئولان شهر اورمیه میراث موجود را از بین میبرند!

🔹اگر این بنا در اصفهان یا تهران یا دیگر شهرهای فارس زبان بود باز هم چنین برخورد میکردند؟

@urmu_az






حسرت
«اوستاد شهریارین جاوابیندا»


چکدیک،چکیریک بیز کی یوز ایلدن بری،حسرت
دؤندردی قارانلیقلارا گۆندۆزلری،حسرت

اوستاد منه شعر ایله سلام گؤندره بیلدی
کیم قوْیدو یانان گؤزلره اوْد گؤزلری حسرت

بیر خلقه عدالت دئیه دیوانه چاغیْرسین
آهلاردان اوْیانمیش یانان اوُلدوزلاری،حسرت

شعرینده کی شیمشکدن،اوْد آلمیش دلی کؤنلوم
بیر شیمشگه دؤندردی ظریف سؤزلری،حسرت

صابر دئدی:"بی غیرت اوْلور آغلایان انسان"
تاریخده زبون ائتدی عمل سیزلری،حسرت

اؤز حققینه بیگانه اوْلان"بختیار"اوْلماز
چاپمیْش،تالامیْش،داییما دیلسیزلری،حسرت

هم قافیه دیر آدلاریمیز"شهریار"اوستاد
انصاف می آییرسین بوُ قدر بیزلری،حسرت؟


بختییار_وهابزاده
@urmu_az


ما شنیدیم و به یاری نشتابیدیم!
به خیالی که قضا،
به گمانی که قدر،
بر سر آن خسته،
گذاری بکند!
« دستی از غیب برون آید و کاری بکند »

هیچ یک حتی از جای نجنبیدیم!
آستین ها را بالا نزدیم
دست آن غرقه در امواج بلا را نگرفتیم،
تا از آن مهلکه - شاید - برهانیمش، 
به کناری برسانیمش!...

#فریدون_مشیری
@urmu_az


http://amonews.ir/wp-content/uploads/2018/01/amonews.ir-732751.jpg

✅ابوریحان بیرونی وذوالقرنین

💠ابوریحان بیرونی و شعوبیه، از تاثیرپذیری تا رویارویی

🔸(با نگاهی بر #آثار_الباقیه و ترجمه فارسی آن) .....
🔸#محمد_رحمانی_فر

🍀بی گمان برای معرفی #ابوریحان_بیرونی، تنها ذکر نام او کفایت می‌کند...
دوران زندگی ابوریحان بیرونی مصادف بود با دوران اوج اندیشه‌های #شعوبی‌گری. شعوبیه...
هر چند نمی‌توان شخصیتی مانند ابوریحان بیرونی را در زمره شعوبیه قرار داد و هرچند او برخی اوقات در مقابل اندیشه‌ها و تاریخ‌سازی‌های آنها ایستاده‌است، با این حال همانگونه که اشاره کردم، تاریخ‌سازی‌ها و تحریفات تاریخی نویسندگان منتسب به این فرقه همچون #حمزه_اصفهانی #ابن‌اندیم بر افکار و آثار وی بی‌تاثیر نبوده‌است. به نحوی که این امر در آثارالباقیه نیز مشهود است....ادامه...
1- نمونه‌هایی از وجوه افتراق اندیشه‌های ابوریحان بیرونی و شعوبیه

با اینکه آثارالباقیه از معدود کتاب‌های ابوریحان بیرونی است که به طور تخصصی به موضوع تاریخ و البته محاسبه روز و ماه و سال و بررسی تقویم‌های امم مختلف پرداخته‌است. ...ابوریحان در این کتاب می‌نویسد: "پس به زبان‌های عربی و فارسی پرداختم؛ در هر یک از آنها تازه واردم، به زحمت آنها را آموختم اما نزد من دشنام دادن به زبان عربی خوش‌تر از ستایش به زبان فارسی است... ادامه ..
ابوریحان بیرونی در کتاب آثارالباقیه، حمزه اصفهانی را متهم کرده که در رساله #نوروز خود، به علت تعصب بیجایی که به شیوه محاسباتی فارس‌ها داشته، دچار اشتباه در محاسبه شده است . از همین نکته، مشخص می‌شود که وی نه تنها علقه‌ای با شعوبی‌گری نداشته، بلکه مخالف دخالت دادن تعصبات قومی در مسائل علمی نیز بوده‌است. برخلاف تعصبی که شعوبیه جدید در ذوالقرنین پنداشتن #کوروش دارند و برای نیل به این هدف خود، دست به جعل تاریخ و سندسازی‌های دروغین زده‌اند تا جایی که دانشمند بزرگواری همچون #علامه_طباطبائی و به تبع آن برخی از علمای شیعه که طبعاً در حوزه تاریخ باستان صاحب‌نظر نیستند را به اشتباه انداخته‌اند...
...البته این امر تنها اختصاص به کوروش ندارد. بلکه در سرتاسر کتاب بیرونی، به وجود سلسله‌ای مستقل به نام هخامنشیان بر نمی‌خوریم. ...

2- تاثیرپذیری ابوریحان بیرونی از شعوبیه

🍀... هیاهوی تبلیغاتی شعوبیه در آن روزگاران به حدی بوده که توانسته جعلیات خویش را آنچنان متواتر سازد که در افواه عمومی همچون حقایق تاریخی جلوه نمایند. همانگونه که شعوبیه جدید توانسته‌اند جعلیات خویش در باب کوروش را متواتر سازند و به خاطر همین تواتر، هر گونه سخن گفتن علیه کوروش به مثابه به چالش کشیدن ارزش‌های جامعه تلقی می‌شود...
سخن آخر:
بار اول که آثارالباقیه ابوریحان بیرونی را از روی نسخه انتشارات امیرکبیر و با ترجمه اکبر دانا سرشت مطالعه کردم، به موضوع عجیبی برخورد نمودم... 👇👇👇
👈لینک مشروح مطلب: http://amonews.ir/?p=1140
🔴@amonews


https://telegram.me/aydinliq

گفتمان سازی ،روشی برای عبور از مرحله خطرناک پوپولیسم و استبداد.

در غیبت روشنفکران ،نخبگان و متخصصین در جریان اتفاقات سیاسی و اجتماعی در هر جامعه ای آن جامعه اسیر و ملعبه دست مشتی پوپولیست و منفعت طلبانی می گردد که صرفا یا مشغول خودنمایی هستند و یا تنها به سود و منفعت خویش اندیشیده و هر چیزی را فدای ذهنیت بیمار خود می کنند. پهلوانان پنبه ای که سعی دارند تا همواره از تلاشها و فداکاریهای دیگران خوشه چینی نموده و جامعه را وجه المصالحه منافع و عقده های خود نمایند. سلبریتی هایی که تنها موج سواری نموده و هر روز بر شاخه ای نشسته و بر دیگران سنگ انداخته و صرفا به جای خدمت و فعالیت مشغول جناح بازی و دسته گرایی هستند.
در چنین شرایطی دلسوزان جامعه فاقد میدان تاثیر گذاری شده و قادر به ارتباط با بخش عقل محور جامعه نخواهند بود. اهداف عالی تبدیل به شعارهای توخالی و فریبنده شده و هر بی مایه ای ادعای بزرگی می نماید. اندیشه و برنامه ،عمل استراتژی گوهرهای نایاب چنین جوامعی هستند. جوامعی که اسیر دست نمایشگران بی هنر شده و تداوم حرکت و حیات و بقای آنها در گرداب سطحی گرایی و بی خردی و بی برنامگی و بحران پوولیسم در حال نابودی است. هر کسی خود را قیّم جامعه پنداشته و پدرسالارانه بر هر چیزی حکم صادر می کند. بی توجهی به خواست و مطالبات جامعه و خوارداشت مردم در کنار خودبزرگ بینی های کودکانه و مسخره سکه رایج در چنین جوامعی است. عدم درک واقعیت ها و نبود نگاه همه جانبه کارشناسی باعث می گردد تا نخبگان و دلسوزان جامعه به خلوت گزینی مجبور شده و دغلکاران و مردم فریبان با ماسک نجات بخشان ،جامعه را به پرتگاه نابودی کشانده و هر روز بیشتر از قبل بنیانهای اجتماعی را به ویرانه بکشانند.
تنها راه مقابله با چنین شرایطی ارجحیت و اولویت گفتمان بر شخص و غلبه گفتمان محوری بر پوپولیسم است .جامعه ای موفق است که در آن نه افراد و سلایقشان که گفتمانها و اهدافشان به رقابت و دیالوگ پرداخته و گفتمان محوری اساس تشکیل هر نوع تشکل و همگرایی باشد. بدون گفتمان مشخص و فراگیر ،جامعه اسیر افراد خواهد بود. نتیجه سلیقه گرایی فردی و حتی جمعی ظهور ،حضور و حاکمیت استبداد است.
استبداد در هر نوع و جنس و ماهیتش خود عامل فروپاشی جامعه بوده و همواره تولید کننده جامعه ای ضعیف و فلج می باشد. چنین جامعه ای نه جامعه پویا و خود بنیاد و باطراوت که جامعه ای همواره آسیب پذیر و شکست خورده است که دائما در حال تولید و صادرات بحران است.
برای جلوگیری از چنین روندی باید روشنفکران ،اندیشمندان و نخبگان جامعه دست به کار شده و با تولید اندیشه و گفتمان و متن جامعه را از سقوط در دامان پوپولیسم و استبداد و سطحی گرایی نجات دهند.
https://telegram.me/aydinliq



@Araz_tv
@Azerbaycansesi
@azfadayi
@urmu_az




Forward from: @TkanalSubTitleBot
''چنگیز خان''
قادینلارین ساتیلماسینی یاساق ائدن،
اوزگه مالینی اوغورلاماغی اولومله جزالاندیران،
توره مه آیلاریندا اووچولوغو یاساق ائدن و
یوخسوللاری وئرگیدن معاف ائدن بیرینجی ''دونیا خانی''دیر...


💢معرق کاری تصویر مرحوم #دده_كاتيب شاعر #آزربایجانی

🔸کاکماجلیق(معرق):
#اورمولو ایگید "یاشار قولونجو"
@urmu_az


🔻فیلترینگ تلگراف در عصر قاجار

🔅میرزا ملکم خان از رجال عصر قاجار نقل می‌کند :
من برای آوردن تلگراف به ایران جنگیدم. در حالی که شهرها و قصبات اروپا دارای خطوط ارتباطی بودند عین الدوله ، صدر اعظم ناصرالدین شاه اجازه نمی‌داد در شهرهای ایران ، خطوط تلگراف احداث کنم .
🔅عین الدوله معتقد بود: اگر رعایا دارای تلگراف شدند در ولایات و ایالات مملکت محروسه ایران ، در جلوی تلگرافخانه تجمع می‌کنند و از احوال یک دیگر با خبر می‌شوند و علیه سلطنت آشوب می‌کنند. من برای احداث تلگراف با عین الدوله جنگیدم....

📚 آدمیت، فریدون، فکر آزادی و مقدمه نهضت مشروطیت، نشر سخن، ۱۳۴۰
@urmu_az

20 last posts shown.

1 253

subscribers
Channel statistics