دکتر اسلامی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


یادداشت های روزانه دکتر اسلامی

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


انگشت درخون!؟
شرکت وتحریم دوگزینه پیش روی ماست .شرکت برای کاستن اندکی ازرنج ودرد مردم .کسانی که از میدان تحریم به ایده شرکت رسیده اند بهره گیری از اندک فرصت هارا مبنای تصمیم دانسته وراهی اثربخش برای گذار آرام وکم هزینه می دانند .
کسانی که هنوز در میدان تحریم مانده اند ازرخدادهای غمبار سال های ۹۶ و۹۸ و۴۰۱ گفته واز درد ورنجی که برمردم رفته می گویند وادامه تحریم را همانند چند انتخابات اخیر راهی درست تر می پندارند وشرکت در انتخابات را انگشت درخون زدن می دانند. خون مهسا وندا ونیکا وشکاری ورهنورد ونام های دیگر. نام هایی که عدد نیستند . نام هایی که سرنوشت کشوررا دگر کرده اند.
این گروه براین باورند شرکت در انتخابات اسباب تحکیم قدرت حاکم شده وروند دموکراسی خواهی را به تاخیر می اندازد.
از سویی دیگر برخی شرکت در انتخابات را رآی به جمهوری اسلامی گفته ومی گویند ،رهبری در گذشته گفته بود که هرکس نظام جمهوری اسلامی راهم قبول ندارد به خاطر ایران رآی بدهد .این که شرکت در انتخابات رای به جمهوری اسلامی است ترفند تازه ای برای رویگردانی بخشی از مردم از صندوق رأی است .چرا که هر افزایشی در میزان مشارکت به معنای رآی بیشتر دکتر پزشکیان است ،
رآی دادن نه انگشت درخون بیگناهان قربانی زدن است ،نه تأئید آنچه گذشته است ونه رای به جمهوری اسلامی است . رأی دادن کنش سیاسی است برای گذر از تنگناها ودشواری ها وکاستن از درد ورنج میهن
رأی دادن می تواند اعتراضی کم هزینه برعلیه وضع کنونی وبانیان وضع موجود هم باشد،.
باهم بودن وبرای همه بودن کنشی معنادار در موقعیت کنونی است. ایران نیاز به غمخوار دارد وکشور نیاز به تیمار ،
ماهم خسته ایم ،ماهم دلشکسته ایم. ،ما هم درمرگ مهسا ونیکا ونیکاها وآرمیتاهاو……… گریسته ایم .
ازاینکه چنین سرنوشتی برای ما وکشور رقم خورده است دلی پرخون وچشمی‌پراشک داریم .
ما برای ایران نگرانیم. . جوانان حق دارند معترض باشند . برای رای ندادن استدلال دارند .باور کنید ماهم چنین وضعیتی داریم.
برای ایران اندکی. تردید را کنار بگذاریم ،شاید فردایی روشن تر رقم بخورد .شاید .شاید .شاید.
@yadollah_eslami


بهر ایران مرد وزن مادر شوید:
مام وطن درتنگنای کج فهمی وبسته انگاری دل شکسته است .ایران کهن. آسیب های بسیار دیده است ودردهایش بی شمار شده اند. .زمان تنگ است وفرصت اندک . می شود برخاست .می شود اندیشه کرد ومی توان برای کاستن اندکی از دردهای میهن برترذید وپرسش وچالش غلبه کرد. جوانان سخت آزرده اند ، دختران پاکدامن زخم کج فهمی کهنه اندیشان برای پوشش موی را درجان وتن دارند.دزدی های کلان وسربر آوردن کار نابلدان وناکارآمدی های درهم شکننده امان را از مردم بریده است..چنان نفرتی دامن گستر شده که هر همراهی با انتخابات را کمتر از خیانت نمی شمارند. از سخت جانی استبداد وازناکامی مشارکت برای اصلاح وتغییر می گویند .
نمی شود برهمه ی آنچه می گویند ومی پندارند مهر انکار زد،
ولی یک بار آزمایش دیگر .یک بار رآی دیگر با همه ی نارسایی که دربرگزاری مراسم انتخابات هست ارزش آزمودن را دارد.
اگر نتوانستیم ونگذاشتند به خانه ی نخست باز می گردیم .بارآی دادن آرمان بزرگ تغییر واهمیت بازنگری ساختاررا به کناری نمی نهیم . ازخواست های بنیادی خویش پا پس نکشیده ایم .از تمایز بین نامزدها چشم نپوشیم .اندیشه آن یکی برای ایران ویرانی آورده است .وبرای مردم ناداری .آن یکی بازبان توهین وتهدید وخشم، نفرت می پراکند،آن دیگری چنان کرده است که راهی برای ازبین بردن مشکل گشوده نشود.
اما پزشکیان به همان سادگی است که نشان داده می شود ،نه بیان شیوایی که سحر آمیز باشد ونه کلام تندی که دلهره آور.!؟ولی می خواهد از توان کارشناسی برای حل مشکلات مدد گیرد وبادنیا از سر گفتگو در آید وبامردم مهربانی پیشه کرده ودختران به خاطر پوشش آزار نبینند ودانشجویات واساتید به خاطر اندیشه رانده نشوند.
وهم اکنون ایران این پیر زخم خورده ی زخمی دوران چشم به فرزندانش دارد که درگاه دشواری‌ها اندکی از درد جانکاهش بکاهند
من با آشنایی با دغدغه های نسل جوان وپذیرش بسیاری از آنچه می گویند ومی خواهند .می خواهم بگویم .برای تیمار مام وطن بغض خودرا فرو نهاده وخشم خویش را درسینه نگه دارید ولی برای ایران به پا خیزید .
بهر ایران بچه ها مادر شوید.
@yadollah_eslami.


جلیلی کیست ؟
روایت آقای پور محمدی از مخالفت با اجرای FATFدر زمان روحانی در حالی که اجرای آن را به دست پور محمدی درست می دانسته است پرسش های فراوانی را سبب می شود که این جماعت برای این سرزمین چه درسر می پرورانند؟! این پرسش زمانی پررنگ. تر شود که روایت دکتر صالحی درجلوگیری ازسفر ایشان به عربستان پس از دوبار دعوت همتای عربستانی توسط جلیلی( دبیر شورای عالی امنیت ملی )برای حل مشکلات بین دوکشوررا به آن افزوده وبا اظهار نظر ولایتی درمناظره های گذشته درباره نقش جلیلی درشکست مذاکرات باکشورهای غربی در هم آمیزیم.. پیامد آن مذاکرات قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران با موافقت کشورهایی همانند روسیه وچین بود
او نماینده اندیشه ای است که رسیدن به قدرت به هرقیمتی را روا دانسته وبرای شکست دیگران هرچند به ویرانی ایران بیانجامد دل بسته است. اینکه جلیلی کیست وچه درپیش گرفته است. پرسشی است که نمی توان به سادگی از آن گذشت!؟ مذاکرات هسته ای منجر به صدور قطعنامه های ویرانگر علیه ایران وسایر اقدامات جلیلی وگروهی که ایشان آن را نمایندگی می کرده ویا می کند خسارت های جبران ناپذیری برای کشور به بار آورده است ،راز این اقدامات در کجاست ؟!
@yadollah_eslami


استفاده ازتوان ملی :
تکیه برنخبگان واستفاده از توان کارشناسی بدون توجه به گرایش های سیاسی ومذهبی وقومی یکی از برجسته ترین نکاتی است که در سخنان پزشکیان شنیده می شود ودر فرصت های گوناگون تکرار می شود .این امر بسیار مهمی است که از فرط پیچیدگی ساده می نماید .این مشکلی است که سالها ساختارهای سیاسی واجتماعی وفرهنگی واذاری واجرایی کشوررا در برگرفته است.این مقوله ای است که اسباب راندن های بسیار شده وتوان ملی را دستخوش فرسایش کرده است .این اصلاح طلبانه ترین موضع گیری سیاسی است .اصلاح امور جز باتکیه برتوان ملی ولستفاده از همه شایستگان صورت نخواهد گرفت.. این جهت گیری شایسته ارزیابی وبررسی های بسیار است ولی در فضای کنونی به خوبی درک نمی شود. معنای این سخن برجیدن دیوارخودی وغیر خودی وپایان دادن دعوای تخصص وتعهد است .پیام روشن این سخن به جامعه ودانش آموختگان این است که گزینش های اعتقادی درسپردن امور به نیروهای توانمند دچار کاستی خواهد شد.وتوان علمی وشایسته سالاری اعتبار بیشری پیدا خواهند کرد، سخنان درست با بیان رسا بازتاب پیدا نکرده وشور انتخاباتی را رقم نمی زند. این سخن به معنای این است که دانش آموختگان به آینده ای امیدوار شوند که دانش وتوانشان به دور از بسته ذهنی درخدمت جامعه قرار خواهد گرفت. همین سیاست می تواند شور ماندن درکشور را جایگزین میل به فرار کند.ویا امید به بازگشت را دربین گروهی از ایرانیان که ترک وطن کرده اند برانگیزد.
این موضع گیری درخشان ترین جهت گیری پزشکیان است .به آن بیانذیشیم ودیگران را به اندیشه فرا بخوانیم.
@yadollah_eslami


مناظره ای که مناظره نیست:
مناظره ها چنگی به دل نمی زند.مشتی شعارهای توخالی ساعت ها وقت مردم را می گیرد.یکی از ادامه راهی می گوید که پیامدش تهی شدن کشور از همه چیز است وبیش از همه امید!؟پورمحمدی گاهی چیزکی رو می کند وبه گونه ای فرصت پدید آمده را صرف بازسازی ونمایش توانایی های خود از درک واقعیت های گوناگون کرده است .برگ های بسیاری دارد که گاهی نمونه ای رو می کند ودیشب نقش جلیلی را در ایجاد مانع برای پیوستن به FATFرو کرد .پورمحمدی شگفتی وپدیده انتخابات هم شده است . نامزدهای پوششی بیشتر برای حمله به پزشکیان وپورمحمدی آرایش گرفته اند ،البته دفاع از کارنامه رئیسی را هم پیشه کرده اند وبرای دولتی که زیان های زیادی برای کشور به بار آورده دستاورد سازی می کنند .وبدون توجه به آنچه هست سخن نادرست را باصدای بلند بیان می کنند، حمله به دولت روحانی وجه مشترک این دو است وهمزمان از توانمندی خود درسازمان هایی که مدیریت آنها سهمشان شده است داد سخن می دهندوجسارت آنها در این گونه موارد آنهارا به معحزه هایی تبدیل می کند که درخاطره جمعی ما باقی مانده است ..قالی باف هم که توهم توانمندبودن اورا چنان اسیر کرده است که نمی خواهد به گذشته خود نگاهی درست داشته باشد ولی سهمش از رجز خوانی بسیار است .سعی می کند نقش تکنوکراتی را بازی کند که تجربه وداتش خودرا به کارخواهدبست ولی ژست های بسیار سطحی است وباهمه تلاشی که برای جدی بودن به کار می‌گیرد چندان توانایی برای باور عمومی نداشته است .آقای جلیلی سعی می کند آنچه را خوانده است برزبان بیاورد او آن چنان از درسایه بودن به وجد آمده که از وارد شدن به میدان دچار ترس ودلهره است ودرهمه گفتگوها ومناظره ها سخنرانی تک گو است وارد گفتگوهای دو وچند نفره نمی شود و اما پزشکیان درگذشته گیر افتاده است وکمتر توان گریز از گذشته ای را دارد که به آن دلبسته است .ولی پزشکیان از راستگویی فاصله نمی گیرد، باوعده های توخالی خود ومردم را فریب نمی دهد سعی می کند از رو در رو شدن بادیگران بگریزد ازسیاست های مقام رهبری بیش از حد نیاز دم می زند .آن قدر قرآن ونهج البلاغه می خواند که همه بدانند فاصله آش از علوم انسانی ودولت مدرن تا چه اندازه است . ویژگی پزشکیان این است که خودش است سیاست های کلی که می گوید همان برنامه چشم اندازی است که در دولت خاتمی تهیه وتصویب شده است واین مقوله را بازگشایی نمی کند.که پشتوانه کارشناسی آن برنامه هزاران ساعت وقت وتلاش است . استفاده از کارشناسان برجسته در پیشبرد واجرای برنامه ها سخن درستی است که سالها فراموش شده است . اینکه آشکارا می گوید از همه توانمندهای کشور بدون توجه به دین ومذهب وقومیت بهره می گیرد، اینکه می گوید باحذف واخراج مخالف است ،اینکه می گوید کسی برای اندیشه طرد ورد نمی شود اینها نکات مهمی هستند که به درستی شنیده نمی شوند . ولی راستگویی او پدیده مهمی است که در دیگران دیده نمی شود. بخش بزرگی از مردم انتخابات برایشان هیچ اهمیتی ندارد .بخش بزرگی به خود زحمت دیدن مناظره هارا نداده وبه گمان من چیزی هم از دست نداده اند .نامزدها آن قدر سخنان گذشته خودرا تکرار می کنند که دلزدگی پیامد آن است .
توفان ظریف وخشم فاضلی دو پدیده ای هستند که تکانی به جامعه وارد کرد ولی هر مناظره ای شور احتمالی را فرو می نشاند .
اقای پزشکیان در دفاع از دولت خاتمی هم به خود تردیدی راه نداد ولی ازفرصت های بسیاری که پدید می آید بهره ای نمی گیرد به گونه ای که بسیاری را دچار تردید می کند ولی شاید به این دلیل باشد که کار آزموده سیاست نیست ودرسازمان های سیاسی فعال نبوده وبا پیچیدگی های این میدان دست وپنجه نرم نکرده است .
با این همه پزشکیان تنها فرصت است .زمان تنگ است وفرصت محدود .باید راهی برای کاستن از تعداد نیروهای تحریمی پیدا کرد.
@yadollah_eslami


کارشکنی آشکار:
آقای پورمحمدی در مناظره امشب نکته مهمی را افشا کرد که به پندار من شاه بیت مناظره بود. وآن مخالفت آقای جلیلی با FATFبود .نه ،این نکته مهم نبود .مهم این بود که جلیلی در گفتگو به اهمیت FATF اقرار کرده ولی نمی خواسته است در زمان روحانی اجرایی شود .ویران کردن اقتصاد کشور وحرکت در جهت خلاف منافع ملی واثرات بلند مدت ویرانگر به خاطر مخالفت با دولت روحانی !!!؟؟.کسی که این چنین با منافع ملی وسرنوشت کشور بازی کرده است باید مورد بازخواست قرار گیرد. اقای جلیلی این موضوع را رد نکرد وپاسخی نداد یعنی این امر خلاف منافع ملی را پذیرفت . این رفتار هولناک است . این رفتار ترسناک وویرانگر است . اینها با چه توانی به ویرانی کشور همت گماشته اند ؟!
اکنون زمان اندیشیدن است . زمان تنگ است وفرصت کمیاب .
@yadollah_eslami


شورش علیه خودسری:
یک سوی کسی نشسته است که با ویژه خواری میدان دار شده است (اسفندیاری)وسوی دیگر کسی که بادانش وآگاهی درد جامعه را می شناسد ونه تنها رانده شده که دررسانه میلی توهین هم می شنود (فاضلی)وچون زمان سخن فرا می رسد ،امکان سخن از او ستانده می شود .صحنه ای آراسته اند که هرچه می خواهند ازمجری وکارشناس پیش وپس پرده بگویند وآتش به اختیار حرمت هارا درهم شکنند وآنچه کنند که دیدیم. درمیانه توهین وتهمت وکوچک انگاری خشمی فوران می کند توفنده ونمایشی شکل می گیرد ماندگار.، جامعه شناس درد آشنا به دامن خشم پناه می برد وخروشی مردانه ودرنگاه نخست ناهنجار برمی آورد وبه درستی از دروغ گفتن بانیان وضع موجو. می گوید. من در زمان خروش دکتر فاضلی دلم می خواست که با ابزار سخن در دام حیله گری بازیگران نمی افتاد وبا دیدن چند باره فیلم ها از ستمی که براو وهمانند او ومردم می رود واکنش اورا خشم مقدسی دیدم که برسر دروغ وریا وتزویر آوار شد.از این همه ناروایی وزیاده خواهی ودروغ جان مردم به لب رسیده است ،وکسی همانند فاضلی توانست عصیان علیه بی عدالتی ودروغ را دربرابر چشم میلیون ها بیننده به نمایش بگذارد.صحنه ای تکرار نشدنی وماندگار!؟
بیان وسخن بسیاری از ناکارآمدان تند وطلبکارانه است ،بازجو کارشناس برعلیه دولت اصلاحات هم هرچه خواست گفت وکاش دربرابر این رفتار زشت واکنش مناسبی از سوی. پزشکیان هم بروز می کرد.
روشن است که ترس برسراسر وجودشان سایه افکنده است وازوارد شدن مردم به میدان انتخابات دچار واهمه شده اند چون نیک می دانند که اگر مردم بیایند این جماعت مدعی جایی نخواهند داشت .
@yadollah_eslami


Forward from: dr eslami
بخشی از سخنانی که درستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان با حضور ایشان وتعدادی زیادی از نمایندگان ادوار مجلس وگروهی از فرهنگیان ایراد کردم


Forward from: Masih bar
Video is unavailable for watching
Show in Telegram


روشنگری های انتخاباتی :
اینک ودرفضایی که ناشی از مراسم انتخابات است دیدگاه های گوناگون امکان بروز وظهور یافته اند.مخالفان وموافقان شرکت در انتخابات استدلال های جدی وقابل اعتنا دارند. نقد حاکمیت ودخالت نهادهای گوناگون دراداره امور کشور وناکارآمدی ها وتنگناهایی که وجود دارد درنقدهای جاری جای خودرا دارد . مراسم انتخابات فرصتی است برای گفتگو وبیان دیدگاه های گوناگون . بسیاری از کسانی که بنای شرکت دارند این مسیررا با شوق وانگیزه کافی بر‌نگزیده اند ولی کسانی که مخالف شرکت هستند انگیزه واراده قوی‌دارند . نداشتن انگیزه قوی طرفداران شرکت سبب می شود که برای راضی کردن مخالفین وقت وحوصله کافی نداشته باشند .وحتی ناگزیرند با همراهی با مخالفین گذر‌ از تنگناهای جاری را دلیلی برای همراه کردن مخالفین که نگاه بلند مدت دار دارند برگزینند .‌ این نگاهی گذرا به صحنه ای به نام انتخابات آست .نامزدهای انتخاباتی‌هم نتوانسته اند در زمینه جذب مردم وبه ویژه جوانان حرکت اثربخشی را سامان دهند. آقای پزشکیان هم نتوانسته است سهم مناسبی در جذب مخاطب داشته ویا نیازهای جامعه را پاسخگو باشد:


ما می توانیم .
باهم بودن وبرای همه بودن ،غلبه بر تردیدها ، کاری می کند کارستان . روشن است که راندن ها وبی توجهی به خواسته های مردمان وسرکوب های خشن ،برخوردهای زشت وخشونت بار بازنان ودختران بخش های بزرگی از جامعه را رمانده وگسست ها را افزون کرده است .
حاکمیت با هرنگاهی اندک فرصتی را فراهم ساخته. که مایی تازه ساخته شود از کسانی که دل به بزرگی وشکوه ایران بسته واز واپسگرایی ها وعقب ماندگی میهن در رنجند ..فرصت های فراواتی در همه این سالها از دست رفته است .سرمایه های مادی ومعنوی ونیروی انسانی بسیاری ترک وطن کرده اند تا درگوشه ای از این جهان پرآشوب جایی برای زندگی پیدا کنند. نیروی انسانی وتوان فکری که باید ایران را بسازد برای فرار از بسته ذهنی ‌وفشارهای اجتماعی وبسته بودن فضای سیاسی وبگیر وبه بندها وتنگ اندیشی ها وگزینش‌ها وحراست ها رفتن را برماندن ترجیح داده اند. واینک کشورهای گوناگون جهان از توان فکری وقدرت سازندگی آنها بهره می گیرند .بسیاری با نگرانی زیسته واز اینک ایران برای همه ایرانیان نیست اندوهی سخت را تاب آورده وخون دل‌ها خورده وازشکسته شدن وخطرهای در راه تاب وتوان از دست داده اند ،درهم شکستگی دشت ها وتهدید میراث کهن این مرز وبوم طاقت سوز ودرهم شکننده شده است . کشورهای ریز ودرشت پیرامون ایران بزرگ برایمان رجز می خوانند ودور ماندن کشور از واقعیت های جهانی ودرک نادرست از روابط جهانی سبب شده است که برای جزیره ها ی ایرانی نقشه های شوم کشیده وقدرت های بزرگ به دلیل دورماندن کشور از واقعیت ازاین زیاده خواهی وتهدید امنیت ویکپارچگی سرزمینی پشتیبانی کنند. دلبستگان به شرق منافع ملی کشوررا به پای روسیه وچین قربانی کرده وآمریکا ستیزی آنها سبب شده که سیاست نه شرقی نه غربی را به سود شرق وبه زیان منافع ملی در پیش گیرند واز این سیاست نادرست وایران بربادده دست نکشند. داشتن روابط متوازن باهمه کشورها ازجمله روسیه وچین در راستای منافع ملی امری نیست که نادیده انگاشته شود.بهره گیری نکردن از نیروهای توانمند وآشنا به روابط بین الملل سبب شده است که سهم ایران از همه موقعیت ها وامکانات وفرصت ها به هیچ نزدیک شود ولی درشعارها به قله نزدیک باشد...
اینک فرصت کوتاه وزود گذری برای باهم شدن فراهم شده است .پیشتر نوشته ام وبازهم تاکید می کنم در این شرایط تازه پزشکیان همه خواسته مانیست .ولی تنها امکان ماهست. آیا می توانیم از این فرصت استفاده کنیم ؟! شاید برخی کاستی های بیشتر نماینده شود . شاید گفتار پزشکیان جوان پسند نباشد ،شاید سخن از پیروی از سیاست های جاری چنگی به دل نزد .شاید ملاحظه کاری به محافظه کاری نزدیک شود .ولی از یاد نبریم که همین سهم اندکی که برای ما خواسته اند می تواند فرصت بزرگی را پدید آورد .
اینک لحظه باهم شدن ما برای ایران است. اینک زمان برخاستن وگام برداشتن است .کنش های رفتاری واقدام های سیاسی پزشکیان دربرابرچشم همه است .کسانی که می خواهند او بیاید از گفتگوی تلویزیونی او آزرده خاطر شدند ایشان هم پذیرفتند ونوشتند که اصلاح خواهند کرد ،درهم ریختگی در ستاد ونیروها گروهی را دل آزرده کرده است .این هم غیر طبیعی نیست .در یک امر غیر قابل پیش بینی درهم ریختگی‌درجایی که سازمان های سیاسی برای انتخابات شکل نگرفته اند وهنوز افراد به جای سازمان ها عمل می کنند قابل پذیرش است . اما مهم ترین نکته شاید همان تأکید براستفاده از کارشناسان ونخبگان برای اداره کشور باشد .
ایران سخت نیازمند خردگرایی است .ایران سخت نیازمند توجه به منافع ملی است . ایران سخت نیازمند گذر از گردنه سخت ودشوار گرفتار آمدن در بسته ذهنی وشعار زدگی است .
ازخود گذشتگی برای ایران .برای ساختن دوباره ای که از ما دریغ شده است .
برای وطن . برای انسان هایی که تاب ماندن ندارند ومی روند ،برای دشت‌هایی. که فرو می نشینند. برای سفره هایی که روز به روز.تهی تر می شوند، برای بزرگی وشکوه میهنی که پاس داشته نمی شود . برای مردم .برای میهن، برای ایران. برای ایران .
از فرصتی که پدید آمده است بهره گیریم وگام درراه نهیم وطرحی. نو در اندازیم
@yadollah_eslami


آیا مردم با صندوق آشتی می کنند؟
درنگاه نخست وبررسی دیدگا ه بخش قابل توجهی از مردم به ویژه جوان ها پاسخ آشکارا منفی است .میانسالان وپیرترها با تردید به موضوع نگاه کرده وفعالین اقتصادی نگاه مثبت تر پیدا کرده اند .فعالین اقتصادی تغییر در رویکرد دولت را برای رشد سرمایه گذار ی وافزایش اعتبار واعتماد بازارهای سرمایه وشرکت های تولیدی ورونق اقتصادی مثبت ترارزیابی کرده ودولتی با گرایش اصلاح طلبی را اثربخش ومفیدتر می دانند .نگاه آن ها به دولتی اصلاح طلب رشد اقتصادی ، روی کار آمدن قالیباف ادامه وضع موجود ، ورسیدن جلیلی به پاستوررا بدتر شدن وضع موجود ترسیم می کند .جوان ها اما هیچ سر آشتی با حاکمیت وصندوق رای را ندارند وبه آنچه گذشته است ورخدادهای ۹۶و۹۸وجنبش زن ،زندگی ، آزادی اشاره کرده وسرکوب های خونین را دلیلی برای همراهی نکردن با حاکمیت می دانند. برخی میانسالان سرنوشت دولت روحانی واعتمادی که به اوشد وشایسته آن نبودرا دلیلی برای تردیدهای خود دانسته. ومی گویند اصلاح طلبان گول خورده ودر زمین حاکمیت بازی می کنند وسهمی نخواهند یافت .
تا روز برگزاری مراسم انتخابات زمان زیادی نمانده است . قانع کردن مردم برای شرکت در انتخابات بزرگ‌ترین وپایه ای ترین مشکل اصلاح طلبان است . گفتگو ها ومناظره ها وبیان دیدگاه های نامزدها نقش مهمی درتصمیم نهایی مردم خواهد داشت . گام نخست ونخستین برنامه آقای پزشکیان کمکی به از میان برداشتن تردیدها نکرده است .امروز با کسانی که این برنامه رابه طور کامل دیده اند فرصتی برای گفتگو وارزیابی پیدا شد . نقدهای گوناگون هم بازگو کننده همین مقوله است.
آیا پزشکیان در نشست ها وگفتگوهای آینده از نخستین گفتگوی خود فاصله خواهد گرفت .؟!
آیا آقای پزشکیان خواهد توانست به بازگویی پاره ای از نیازهای مخاطبین وبه ویژه نسل جوان وبانوان اشاره کند؟!
آقای خاتمی در بیانیه خود مطالب مهمی در باره ویژگی های نامزد اصلاح طلبان از جمله تحول خواهی وپرداختن به حقوق جوانان وبانوان اشاره کرده است .ایا آقای پزشکیان خواهد توانست به این بخش از مطالبات بپردازد ؟
@yadollah_eslami


برای ایران به پا خیزیم :
پرسش ها بسیار وتردیدها دامن گستر است .مادر ما ا(یران )از درد بی تدبیری رنج می برد. فرزندانش غمگین وافسرده .منابعش آسیب دیده ، دشت‌هایش‌درهم شکسته ، ونخبگانش در مسیر گریز وفرار از دامان مادرند. دخترانش آزرده حال وآسیب دیده ازبرخوردهای تند وخشونت بار شده اند .این مادر(ایران) رنجدیده نیاز به تیمار دارد ،
برای ما فرصتی پیش آمده است که دامن تردید را رها کنیم .به اما واگرها پایان دهیم.باهمه دلخوری ها ونا امیدی ها یک بار دیگر بخت خویش را برای رهایی کشور از این همه نا بسامانی بیازماییم ..چندی از سر اعتراض صندوق رآی را وانهادیم وچون امکان انتخاب از ما گرفته شده بود تن به آنچه می خواستند ندادیم .اینک پزشکیان خواسته ویا ناخواسته کسی است که اسباب این شده است که فرصتی کمیاب رقم بخوردکه از خویش بپرسیم اینک چه کنیم ؟! این بار صندوق را به حال خود بگذاریم وکسی را که می خواهند یک راست به کاخ پاستور ببرند وسهم ما ادامه نارسایی ها ودلمردگی ها باشد و یا برخیزیم وبگوئیم ماهم هستیم .این مایی که اگر شکل بگیرد وبه جنبش در آید هر ناممکنی را ممکن می کند ،من برای شرکت نکردن در انتخابات هزار دلیل وبرای شرکت در انتخابات تنها یک دلیل دارم وآن دلیل من غم ها ودردهای مادرمان ایران است .من برای ایران از کورسوی امیدی که رخ نموده است دلم می خواهد که دل نکنم. شاید حاکمیت یک دست پایان یابد. شاید سرنوشت ایران دیگر شود .شاید اندکی از دردها ورنج ها وخشونت ها وناکار آمدی های کاسته شود. پزشکیان قهرمان نیست این را می دانم . پزشکیان با کار گروهی زندگی نکرده است برایم پوشیده نیست ، دلیلی برای برشمردن ویژگی های ناشناخته برای پزشکیان نمی بینم . ولی پزشکیان خودش است همین وبس !!ا اگر مردم به پاخیزند کسی را وارد ساختار قدرت خواهند کرد که می تواند اسباب به کار گرفتن نخبگان شود وکشور راهی برای کاستن از این همه نا کار آمدی پیدا کند.پزشکیان اینک می تواندنقطه ای برای پیوندبین بخش های گوناگون اجتماعی شود اگربخواهیم وبرپاخیزیم... ساختار قدرت وسهم ریاست جمهور در این ساختاررا می شناسیم .قدرت متمرکز غیر پاسخگو دور ازچشم ما نیست.. دامنه قدرت شورای نگهبان ورد صلاحیت های غیر قانونی توان را از کشور گرفته است .نهادهای فراقانونی در همه امور دخالت می کنند .با همه این ها وبا همه دشواری هایی که در راه است ،با همه دخالت ها وبا همه آنچه هستیم اگر بخواهیم می توانیم بگوئیم ما هم هستیم . دلم می خواهد به فرزندان ایران بگویم .مادرمان ایران آشفته حال وبی قرار است ،این پیر هزاران درد دیده وهزاران زخم خورده حال وروز خوشی ندارد .می خواهم به فرزندان مادرمان ایران بگویم . «بهر مادر بچه ها مادر شوید »! برای تیمار مادر از خودبگذریم وباهم شویم . ما می توانیم اگر بخواهیم .
@yadollah_eslami


أیا رئیسی این بود که می گویند.؟
درویژگی های آقای رئیسی آن قدر گفته ومی گویند که انسان. دچار شگفتی می شود . این رئیسی که می گویند ومی ستایند همان است که ما دیده وشناخته ایم یاکس دیگری در زمان ومکان دیگری است ؟ سخن رهبری در آرامگاه رهبر انقلاب اشاره ای روشن بود که اینها که امروز در ستایش رئیس دولت سیزدهم سخن می گویند همان ها هستند که درزمان زندگی اورا نقد می کردند ودلسوزی ایشان برای رئیسی از همین رو است . رهبری به درست به واقعیتی اشاره می کند که این روزهای جاری وساری است . چنان درپس مرگ از توانایی ها وتوانمندی ها وسایر ویژگی ها گفته می شود که اگر خود او پای به این دیار بگذارد واین سخنان را بشنود ازشگفتی درهم خواهد شکست ، ستایشگری را چنان گسترده وتوانایی. هارا چنان پر ‌وبال دادن تنها از ستایشگرانی بر می آید که دلبسته قدرتند . ستایشگری جای نقد وبررسی را گرفته است . واین برای کشور خسارت بار است . قدیس انگاری وفرار از نقد پیامد نیکویی نخواهد داشت . درباره جنگ هم به رغم دیدگاه رهبری انقلاب درنامه ای که به عنوان پذیرش قطعنامه برای مسئولین وقت نگاشتند بررسی چرایی چنین سرانجامی برای جنگ را برای کشور مهم دانستند امری که تاکنون جامه عمل نپوشیده است ودر تبلیغات دامنگستر راهی برای نقد ودرس گرفتن فراهم نشده است
@yadollah_eslami.


بیم سخن گفتن :
پیام آقای خاتمی بیانگر رویکرد تحول خواهانه ای است که درفرصت مراسم انتخابات امکان بازتاب یافته است . اصلاح ساختاری واهمیت پرداختن به آن در نگاه آقای خاتمی جایگاه تازه ومعناداری پیدا کرده است وبامردم ودرکنار مردم ماندن سیاستی است که می توان آن را راهبردی روشن واثربخش دانست .خردوزی وپرهیز از سطحی نگری نیز در بیانیه تازه جایگاه برجسته پیدا کرده است.نگاه به زنان وجوانان وتوجه به خواست های آنان به روشنی بیان شده است ونکات وموارد دیگر .
کس ویاکسانی که از سوی جبهه اصلاحات معرفی می شوند باید بیم سخن گفتن را به کناری نهاده وبه روشنی از اصلاح ساختاری وتحول خواهانه برای گذر از شرایط کنونی سخن گفته وبه پرهیز ازسطحی نگری وشعار زدگی وهیجان آفرینی پرداخته واز رابطه سالم وسازنده با همه کشورها واستفاده از فرصت ها وموقعیت کشور سخن به میان آورند .نهادهای گوناگونی که بر امور کشور چنبره زده وقدرت دولت را به کمترین میزان رسانیده اند ونهادهایی که فراقانونی قانون را به گروگان گرفته اند نمی تواند ونباید از دید نامزدهای احتمالی به کنار نهاده شود.
در شرایط پیش رو پاسداری از سرمایه اجتماعی مهم ترین وراهبردی ترین برنامه ای است که نباید از نظر دور داشته باشد.
نقد سخنان کسانی که نام نوشته اند نیز بهتر است که درکفتگوها وبررسی ها جایی داشته باشد .به روشنی بگویم. من معنای سخن آقای جهانگیری که خودرا اصلاح طلب ولی ملی می داند درک نمی کنم . مگر اصلاح طلبی هست که ملی نباشد وبارها از اهمیت هویت ملی سخن نگفته باشد ؟این گونه مرز ساختن وبه گونه ای هویت اصلاح طلبی را به چالش کشیدن از دید من خوشایند نیست ودوستی ها وپیشینه ها نمی تواند مانع نقد این گونه اظهارات شود .مگر شعار ایران برای ایرانیان سخن اصلاح طلبان نبوده است که نیاز به این گونه بیان ونظر باشد؟
دم بستن وسخن نگفتن به اظهار نظرها از همین آغاز نباید رواج یابد ورسم سیاست ورزی شود.
@yadollah_eslami


نام نمی نویسم :
بازار گرم نام نویسی برای آنچه به نام انتخابات در پیش رو است وتکاپوی بین گروه هاوکنشگران سیاسی سبب شده است که هرکس به اندیشه ای گام در راهی بگذارد که پیامدش را نمی داند. مرگ نا به هنگام ریاست دولت سیزدهم تکانه های شدیدی را در ذهن بسیاری رقم زده است وبا آنکه تغییری درنگاه حاکمیت رخ نداده است ولی انتظاری شکل گرفته است که شاید این بار چیزی دستخوش دگرگونی شود.شاید روزنه ای گشوده شود وشانسی برای بهبود فضای سیاسی رقم بخورد . در این چند روز برخی دوستان پیشنهاد ی را به میان آورده اند که به میدان نام نویسی گام گذاشته وازاندیشه اصلاح طلبی گفته واز تنگناها وراه حل ها بگویم. وخواست های مردم را بازگو کنم .گاه پیشنهاد ها رنگ اصرار به خود گرفته است . شورای مرکزی مجمع نمایندگان ادوار گام را فراتر نهاده واین مقوله را دستور تشکیلاتی خوانده است . همه این دوستان می دانند که نارسایی های ساختاری به گونه ای است که امکان برون رفت از مشکلات فراهم نمی شود وآمدن برای یک بار در برابر دوربین قرار گرفتن وسخن از نارسایی های به میان آوردن گره گشا نیست .همه این دوستان می دانند که هزینه های بسیار حاکمیت برای رسیدن به یک دست سازی نهادهای قدرت به آسانی به کناری نهاده نخواهد شد وگره فروبسته از کار کشور به سادگی گشودنی نیست ،همه می دانند که گسست ها به گونه ای است که رسیدن به پیوستگی به محال نزدیک شده است .همه می دانند قدرت متمرکز غیر پاسخگو وتناسب نداشتن مسئولیت وقدرت گره برگره ها افزوده است .همه می دانند نهادهای مداخله گر در امور کشور اعم از سیاسی واقتصادی وفرهنگی واجتماعی وسیاست های خارجی به گونه ای گسترده شده که امر قانون وقانونگذاری به محاق رفته است .کسی از سرکوب ها وبرخوردها با مردم ودخالت درسبک زندگی مردم بی خبر نیست .کسی از برخورد با بانوان نحیب وپاکدامن دل خوشی ندارد ولی نهادهای فرا قانونی نقش پررنگ تر در این برخوردهای زشت وناروا دارند همه می دانند که امر وفرمان جایگزین قانون شده است .،
کنشگران سیاسی می گویند دربرابر این همه نارسایی هاکنار کشیدن وکنج عافیت گزیدن از درد ورنج مردم نخواهد کاست . اینکه بنشینیم وگمان کنیم راهی گشوده شود نادرست است وبرای گشودن راه باید کوشید وهزینه داد .
به دوستان گفته ام نمی توانم با آگاهی از آنچه هست وروشن است وهمه می دانیم ، در این بازار مکاره گام بگذارم . نه حاکمیت راهی خواهد گشود ونه امکان کنشگری معنادار فراهم خواهد شد ونه میلی به دیده شدن دارم . من خدمت به بیماران وکاستن از درد ورنج آنهارا پیشه کرده ام وگاهی برای دل خود دست به قلم می برم بهتر آن است که بخشی از نوشته ها را گرد آوری کرده وبرای آیندگان به یادگار بگذارم .
این روزها صف شیفتگان قدرت گسترده است . با پوزش از دوستان وسپاس از لطفشان من رهرو این راه نیستم ..
@yadollah_eslami


تردید وپرسش :
نظام سیاسی حاکم برکشور بادشواری های بسیار وپیچیده رو در رواست .مشکلات وتنگناهای پایه ای با آنکه شناخته شده هستند ولی حل نمی شوند چون اراده ای برای حل آنها وجود ندارد. درچنین شرایطی به سوی انتخاباتی تازه می رویم ، دوگانگی ساختار سیاسی وتمرکز قدرت دربخش های انتصابی وبه گونه ای انتصابی شدن انتخابات نیز به دشواری حل مشکل افزوده است .مردم نیز با پرسش های بسیار وتردیدهای فراوان به جای کنشگری فعال ناظران خاموش ولی مخالف وضع موجود هستند . حاکمیت اراده ای برای تغییر دربرنامه ها وروش ها نشان نداده وتلاشی برای همبستگی ملی انجام نمی دهد وسرگرم ایجاد هیجان های زودگذر وتبلیغات کم نتیجه است . دوگانه اصلاح طلبی واصولگرایی درذهن مردم درهم شکسته است واگرچه میل به اصلاحات بالاست ولی امکان آن به کمترین میزان رسیده است ومردم آن را ناشدنی می دانند.ودرگیر گرفتاری ها ودست وپنجه نرم کردن با دشواری های روزمره هستند.
بااین اوضاع واحوال گرم شدن تنور انتخاباتی بسیار دور از انتظاراست .ولی برای کاستن از مشکلات دردستزس ترین امکان هم مشارکت فعال در امر انتخابات است که بدون وجود نمایندگانی توانمند از همه گروه های فکری دربین نامزدها وبیان مطالبات همه اقشار جامعه ونقد جدی سیاست های جاری وامکان تغییر سیاست ها به دست آمدنی نیست .
مرور وضع موجود به تردیدها افزوده وپرسش هارا دامن می زند وچالش هارا گسترش می دهد .
کنشگران سیاسی نمی توانند بدون توجه به واقعیت های میدانی به برنامه های تبلیغاتی روی آورده ومشارکت معنادار مردم را خواستار باشند .
حاکمیت هم تن دادن به انتخاباتی که تغییر در وضع موجود وخارج شدن قدرت ازیکدستی را سبب شود بر نمی تابد ویا تا هم اکنون نشانه ای بروز نداده است ..هشدار دادن وراه نمایانیدن برای کاهش مشکلات کشور دراین روزها رسالتی است که بر دوش کنشگران سیاسی ومدنی است ولی اگر گوش شنوایی یافت نشود بازهم حکومت راه خود خواهد رفت ومردم هم کار خودرا خواهند کرد .
@yadollah_eslami


شال وکلاه انتخاباتی :
رئیس دولت سیزدهم درسفری نیمه تمام دارهستی راواگذاشت ورخت از جهان کشید وبرآنچه شد وهست دیده فرو بست .شرایط تازه ای رقم خورد وانتخابات زودهنگام،فرصت برنامه ریزی را از همه گروه های سیاسی ونخبگان ستاند.با نزدیک شدن به موسم انتخابات بسیاری شال وکلاه کرده اند که پای به میدان نهاده وبخت خویش‌ورفتار شورای نگهبان را بیازمایند ولی هنوز به درستی نمی دانند که درذهن ونگاه مردم چه می گذرد !یاران دیروز رئیسی جنان سرگرم ستایشگری هستند که گویی دراین کشور همه خوابند ودستاوردهای این سه ساله را از یاد برده اند.سخن نه از تورم وگرانی و ‌افزایش حجم نقدینگی وبی اعتباری پول ملی وکوچک شدن وشاید جمع شدن سفره مردم درمیان است ونه از آنچه دربخش های اجتماعی زندگی را برمردم تنگ کرده ونفس هارا بریده است. هرکس می شتابد که ازدیگری عقب نماند وچنان سرگرم باز ی باباورهای مردم شد،ه اند که پیامدهای ویرانگر این اغراق گویی هارا نیز از یاد برده اند وگمان می کنند سود اندک دوروزه بهتر از پایمال شدن اندک باور باقیمانده مردم این سرزمین است. کارنامه اقای رئیسی همانند کارنامه همه دست اندرکاران اداره کشور در دوره جمهوری اسلامی بایستی به بوته نقد سپرده شده وکارامدی ها وناکارامدی ها به درستی سنجیده وبررسی شود .رخداد غمبار منجر به قربانی شدن رئیس دولت وهمراهان ایشان نباید اسباب بی توجهی به کارنامه ایشان ودولت سیزدهم شود.
اما داستان انتخابات همچنان داستان پرغصه ای است که بخش های نانوشته بسیار دارد .دراین سالها که سهم مردم از مشارکت درتعیین سرنوشت کم وکمتر شده است میزان شرکت نیز رو به کاهش گذاشته وگسست بین مردم وحاکمیت بیشتر شده است وتهدیدی بزرگ برعلیه حاکمیت ملی شکل گرفته است. منافع ملی ایجاب می کند که اراده حاکم برکشور با استفاده از فرصت برای ترمیم این گسست کاری بکند وگامی بردارد وبرای آشتی ملی پیام همبستگی واهمیت آن را به گوش همگان برساند که بودن همه وبرای این سرزمین اساس و‌‌‌‌‌پایه قدرت ملی است . ترمیم این گسست وسایر گسست های ویرانگر با چشم پوشیدن برواقعیت های میدانی ممکن نخواهد شد. اگر ازبین همه سلیقه ها ونگرش ها کس ویاکسانی درمیدان باشند قدرت انتخاب مردم به قدرت گرفتن انتخابات ‌وافزایش توان حاکمیت ملی منجر خواهد شد . استفاده از توان نیروی ها این سرزمین به بهبود روندهای جاری کمک ومدد می رساند ومی تواند به افزایش اعتبار احتماعی ورشد امید درمیان همه نا امیدی ها مدد رساند.تجربه های تلخی که سبب رانده شدن بخش های بزرگی از توان مردمی از میدان خدمت به کشور شده است نیازمند بازنگری جدی است ‌هرچند دراین بازه زمانی کوتاه نمی توان انتظار دگرگونی های بنیادین داشت ولی می توان زمینه های لازم برای یافتن راهی نو وسیاست تازه ای را تجربه کرد. . هرکس که پای در میدان می گذارد بهتر آن است که بودن در رقابت بادیگران وتایید بر قدرت انتخاب مردم را دستمایه تلاش وکوشش وسازماندهی انتخاباتی خویش کند که درمیدان بی رقیب پیروزی طعم خوش نخواهد داشت . محافظه کاران که گمان می کنند کلید دار پاستور خواهند شدواز سد شورای نگهبان خواهند گذشت ویا شورای نگهبان سدی برای آنها نیست دغدغه اشان رقابت درونی استکه از انتخابات تازه مجلس بیشتر بروز پیدا کرده .واصلاح طلبان درجدال با خویش که چیزی دستخوش تغییر نشده که حضور مارا توجیه کند ودرهمان حال نیم نگاهی به حاکمیت که برای گذر از این شرایط سیاستی دیگر باید،تا بتوان گام برداشت ودر میدان حضور یافت . دگرگونی های بنیادین واصلاحات ساختاری از نیازهای اساسی کشور است که ارکان قدرت اگر پیشگام این دگرگونی ها شوند دامنه خطرات وتهدیدها محدودتر وزیان های وارد شده به کشور تیز کمتر خواهد شد،
آیا این صدا این بار شنیده خواهد شد؟!
@yadolllah_eslami




رخدادی غمبار:
فروغلتیدن بالگرد رئیس دولت سیزدهم وهمراهان وتلاش برای یافتن قربانیان. ولاشه بالگرد وبه درازا کشیدن جستجو ها اسباب پرسش های بسیار است . بسنده کردن به فرسوده بودن ناوگان هوایی پاسخی مناسب برای این رخداد سهمگین نبوده ونیست .امنیت مقامات رسمی کشور. نکته ای نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت . مخالفت بامشی حاکمان وسیاست های اجرایی آنها دلیلی برای بی توجهی به موضوعی با این درجه از اهمیت نیست .هرچند واکنش جامعه ایرانی دو گانه است وهمین دوپارگی جامعه در مورد رخدادی چنین وگسست بین بخش های جامعه اسباب نگرانی بسیار است .گسست بین حاکمیت ومردم وگسست بین بخش های جامعه چندان پنهان نیست واگر حاکمیت دور اندیشی پیشه کند می تواند از شرایط کنونی بهره گرفته وگامی در راستای ترمیم این گسست ها بر دارد..در کنار این فاجعه بیانات مقامات سوار بر بالگردها ی دیگر وروایت از رخداد اسباب پرسش فراوان است .درحالی آقای بذر پاش از زنگ خوردن تلفن های همراه ولی بی پاسخ می گوید آقای اسماعیلی از تماس وگفتگو با آقای آل هاشم درچندین نوبت می گوید وازروشن بودن تلفن های همراه چند تن هشت شب هم خبر داده می شود.پرسشی که پیش می آید درحالی که بالگرد نخست در بازه زمانی یک دقیقه ونیم از گم کردن بالگرد رئیس دولت از رخداد باخبر شده واز گردش چند باره بالگرد در ناحیه فرو غلتیدن می گوید وروشن بودن تلفن های همراه نیز کمک بزرگی برای یافتن بالگرد بوده چرا این امر به سرعت ممکن نشده؟؟ ودرخواست کمک از امریکا واروپا وترکیه انجام وسرانجام پهباد بیرقدار ترکیه ادعای یافتن نشانی بالگرد درهم شکسته را می دهد وخود این اسباب محادله وادعاهای گوناگون شده است ؟! درکنار برگزاری مراسم سوگواری بررسی. دقیق دلیل این رخداد وبررسی همه موارد احتمالی رسالت دست اندر کاران کشور است ،هرچند آب رفته به جوی باز نخواهد کشت ورفتگان باز نخواهند آمد ولی واکاوی های دقیق وروشنگری نباید کم اهمیت پنداشته شود. هرچند که از هم اکنون نیز کارشناسان در کار بررسی چند وچون آنچه گذشت هستند .ودامنه حدس وگمان ها نیز دربین مردم گسترده وفراگیر است ولی پاسخی روشن وکار شناسانه نیازی است که احساس می شود.
@yadollah_eslami

20 last posts shown.

198

subscribers
Channel statistics