زنانگی و بدن


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


نوشته ها و گفته های منصوره موسوی (پژوهشگر مستقل و نویسنده کتاب "زنانگی و بدن") و مطالبی از دیگران
شناسه ارتباط با ادمین و فرستادن مطالب و نقد کتاب زنانگی و بدن:

@Bammhs

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🦋در مراسم اهدای جوایز #گلدن_گلوب امسال، ستارگان سینما و دست‌اندکاران فیلم، به نشانه اعتراض به #آزار_جنسی در صنعت سینما، لباس سیاه پوشیدند.
@zananegivabadan


Forward from: BBCPersian
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
هفده دی، سالروز کشف حجاب اجباری؛ مطالبات زنان به خصوص مساله حجاب در کجای مطالبات سیاسی ایران قرار می گیرد؟
@bbcpersian


🦋وضعيت كنوني و نيازهاي زنان و كودكان سرپل ذهاب

طاهره جورکش( پژوهشگر علوم اجتماعي)

📍 اگر مردم نبودند ما از گرسنگی می مردیم؛

بهار 26 ساله از سرپل ذهاب میگوید: روزهای اول چراغ پیکنیک روشن می کردیم و همه کنارش جمع می شدیم تا گرم شویم. اگر همین کمکهای مردمی ساماندهی می شد و با برنامه به دستمون می رسید خیلی نتیجه ی بهتری داشت.

📍کمک هایی که به ما می شد آن کمک هایی نبود که ما می خواستیم؛

شیما 24 ساله مادر دو فرزند می گوید: ما به چیزهایی احتیاج داشتیم، که اصلا برایمان نفرستاند. وسایل و پوشاکی که برای ما میفرستادند آن چیزی نبود که ما میخواستیم و اصلا به کارمان نمی آمد.
با توجه به مشاهدات و مصاحبه های صورت گرفته میتوان گفت که هر روستا با در نظر گرفتن میزان خسارت و خرابی های صورت گرفته نیازهای متفاوتی دارد. به عنوان مثال مردم روستای فولادی که خانه هایشان با خاک یکسان شده است به تمامی کمکها از ابتدا تا انتها نیاز دارند و مردم سرپل ذهاب بیشتر از همه چیز به پول نقد احتیاج دارند.

📍روزها میسوزیم و شبها یخ می زنيم؛

مهمترین نیاز مردم داشتن کانکس است که میتوان گفت در سرپل ذهاب به ازای هر بیست چادر یک کانکس وجود دارد. طبق گفته ی مردم محلی ، به تعداد محدودی از افراد با شرایط خاص کانکس می دهند.به عنوان مثال،خانواده های بی سرپرست ، زنان باردار ، خانواده هایی با کودکانی کمتر از یک سال، کارمندان در اولویت هستند. یکی از خانمها میگوید به ما گفتن به اجاره نشینها کانکس نمیدهیم، این یعنی چی، ما باید چیکار کنیم.
شب بو میگوید: پوستمان زیر نور آفتاب خراب شده است. صبح ها هوا بسیار گرم است و شبها چادرها را با بخاری برقی گرم نگه می داریم، اگر برق برود ما از سرما یخ می زنیم. چندتا از چادرها به خاطر بخاری نفتی آتش گرفته اند. اینجا هیچکس تحمل این سرما را ندارد.

📍 سرپل ذهاب هیچ وقت مثل قبل نمیشود؛

پروین میگوید از سال 1370 تا همین یک ماه پیش مردم ما تلاش کردند سرپل ذهاب را آباد کنند، بعد از 26 سال به جایی رسیده بودیم که آرزوش را داشتیم اما زلزله همه چیز را خراب کرد.زمان زیادی میخواهد تا مثل روزهای اول شود.
میگوید قبل از زلزله وضعیت شهرمون خیلی خوب بود ، مردم وضع مالی متوسطی داشتند، همه جا امن بود و مردم در آرامش بودند. در بسیاری از خیابانها مغازه هایی بود که تا دیر وقت باز بود ،مردم کاسبی خوبی داشتن، همه جا روشن بود به خاطر همین خانم ها احساس امنیت می کردند و میتوانستند تا ساعاتی از شب بیرون باشند.
پروین می گوید دوست دارم از اینجا برم و 15سال دیگه برگردم ، وقتی هم برگشتم سرپل ذهاب مثل روز اولش شده باشد. اما میدونم برای اینکه مثل روز اول بشه هزینه ی زیادی میخواد.

📍 نیاز زنان به روانشناس، پزشک خانم و آرایشگر؛

در غرب کشور زنان بسیاری فرزندان و خانواده ی خود را از دست داده اند، آنها روزها را با شوک و غم از دست دادن عزیزانشان سپری می کنند، بسیاری از آنها تنهاتر از قبل و دچار افسردگی شده اند و نیاز شدید به روانشناس دارند.
بیشترین مشکلات در بین زنان به ویژه زنان باردار زلزله زده شرایط بد بهداشتی و شیوع بیماری های زنانه بوده که متاسفانه به دلیل حضور پزشکان مرد در این مناطق و حفط حریم معاینه اي صورت نمیگیرد. لذا از پزشکان خانم و مامائی تقاضا میشود در صورت امکان حضور یابند و به این مساله رسیدگی کنند.
زنان برای به دست آوردن روحیه و انگیزه به فضاهای های زنانه و کار احتیاج دارند. این روزها تنها دلیل جمع شدن آنها کنار یکدیگر، برگزاری جلسات قرآن است. از آنجایی که بسیاری از آنها خیاطی و بافندگی انجام می دهند و با توجه به اینکه زنان کرد قابلیت یادگیری بسیار بالایی دارند، از این طریق میتوان قدمی در راه توانمند کردن زنان برداشت و کارگاهایی مانند خیاطی ایجاد کرد كه اين اقدام مي تواند منبع درآمدي هم باشد.طبق گفته ی زنان محله در حال حاضر آنها به آرایشگر، کرم ضد آفتاب، لباس زیر، کفش، جورابهای ضخیم، ساق دست و پارچه برای دوخت لباس کردی نیاز دارند.

📍 مهد کودکهای چادری دلخوشی بچه ها

در چنین مواقعی کودکان بی دفاع ترین و آسیب پذیرترین گروه هستند، رسیدگی به وضعیت آنها توجه ویژه ای را می طلبد. جمعی از فعالین حقوق کودک مهد کودک هایی به صورت چادر و یا کانکس احداث کرده اند که می توان گفت تاثیر بسیار خوب و بازتاب مثبتی روی کودکان و مادران داشته است. وجود این فضاهای شاد و مفرح باعث شده بسیاری از مادران همراه فرزندانشان به این مهدها بیایند. از آن جایی که از این مهدها استقبال زیادی شده است دائما به وسایل بازی، لوازم التحریر احتیاج دارند. طبق مشاهدات صورت گرفته بچه ها به ویژه در سنین 10 تا 17 به لباس گرم ، جوراب ضخیم، کفش و یا پوتین و خوراکی نیاز دارند.

نقل از کانال انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران
@zananegivabadan


🦋کارِ زنان
منصوره موسوی
نهم دیماه نود و شش
روزنامه #صبح_امروز
ویرجینیا  وولف می گوید اگر زنی اتاقی از آن خود و مقداری پول در جیب نداشته باشد نمی تواند بنویسد... و من می گویم اگر زنی اندکی پول در جیب نداشته باشد( و از اتاقی از آن خود چشم می پوشم) نمی تواند در جامعه اززندگی شرافتمندانه ای برخوردار باشد.
در بعضی نوشته ها و گفته ها می خوانم و می شنوم که داشتن شغل برای زنان را مساله ای فانتزی، غیرضروری یا حاشیه ای، ناشی از تفرد و حتا خودخواهی زنان می دانند. نویسندگان و گویندگان این گفتارها، احتمالا نمی خواهند نگاهشان را از طبقات اندکِ مرفه جامعه به سوی طبقات متوسط و پایین جامعه سُر بدهند و زنانی را ببینند که برای معاش خانواده و نه صرفا خودشان، برای سرپا نگهداشتن اجاق خانواده و فرستادن کودکانشان به مدرسه و نه استقلال و تفرد و ... دارند برای لقمه ای نان و کسب دستمزد می جنگند. فشارهای اقتصادی خانواده بقدری برای این زنان خرد کننده است که تفرد و خودخواهی برایشان رنگ می بازد.  و به خاطر اولویت قائل نبودن کارفرماها برای استخدام زنان و عدم پرداخت دستمزد برابر و قانونی به زنان، آنها مجبورند به کارهایی مشغول شوند که طاقت فرساتر، سخت تر، کم درآمدتر، ناایمن تر، بدون بیمه و بازنشستگی و حتی بدون پرستیژ لازم اجتماعی باشد.
اسفناک ترین بخش ماجرا، به حساب نیامدن این شغلها در آمارهای اشتغال است از جمله این مشاغل می توان به کار زنانی اشاره کرد که در خانه های طبقات مرفه به خدمتکاری مشغولند و یا در خانه های خودشان به ارائه خدماتی از این دست مانند فراهم کردن مواد لازم برای آشپزی آسانتر از جمله سبزی پاک کردن و خورد کردن و تهیه رب خانگی و ترشیجات و خشکبار و غذاهای خانگی و بافندگی و قالیبافی و ...برای ارائه به طبقات مرفه مشغولند یا در کارگاههای زیرزمینی و گاه غیرمجاز(از نظر بیمه و ایمنی لوازم کار و محل کار) و  بدون هیچ پشتوانه و حمایتی بدون درآمد مطمئن و کار ایمن به کارگری ساده مشغولند و این در حالی است که برخی صاحبنظران با فانتزی دانستن و غیرضروری دانستن #کار_زنان، بر طبلی می کوبند که خودشان هم صدایش را نمی شنوند. پافشاری بر اشتغال زنان به عنوان یکی از مطالبات برحق آنان، پافشاری بر توسعه انسانی، اقتصادی و اجتماعی جامعه طبق تاکید قانون اساسی بر حق اشتغال همه آحاد جامعه است که می تواند از پایمال شدن حقوق شغلی و انسانی زنان جلوگیری کند.
از گذشته دور از دوران دامداری و کشاورزی و بعضا شکار؛ زنان همواره در مشاغل سخت و جانفرسا دوش به دوش مردان مشغول به کار بوده اند. ضمن آن که کارهای خانگی هم به طرز استثمارگونه ای بر دوش آنان بوده است و معنای کار خانگی نه در معنای امروزین آن که مفهومی بس وسیعتر بوده است. فقط در عصر بورژوازی و در طبقات بورژوا که خانه نشینی زنان را در پی دارد؛ ما با این تقسیم بندی مواجه می شویم که #کار_خانگی برای زنان و کار بیرون از خانه برای مردان تعریف می شود. ولی در دوران مدرنیسم و پسامدرنیسم  که زنان به بازارکار و کارخانه ها بازمیگردند؛ راه توسعه جامعه از مسیر اشتغال زنان و سهم آنان در تولید درآمد برای جامعه تعریف می شود. زیرا انجام کارهای خانگی نیز به بخشی از فعالیتهای شغلی بیرون از خانه تبدیل می شود و خودش نوعی اشتغال زایی محسوب می شود.
گسترش رستورانها، کافی شاپ ها ، قهوه خانه ها، لباسشویی ها، اتوشویی ها، آشپزخانه ها، فرش شویی ها، خدمات نظافتی و ... روندی از این تغییرات است که هم از بار مصرفی شدن خانواده ها می کاهد و هم کمک زیادی به رشد اقتصادی جامعه می کند و آن را از حالت اتمیزه خارج می کند. هم چنین از کارهای غیرایمن و غیربهداشتی و بدون نظارت و استثمارگونه ای که برعهده #زنان_خدمتکار طبقات پایین جامعه گذاشته شده است، می کاهد و آنها را قانونمند و نهادینه می سازد.
در این صورت نه تنها #اشتغال_زنان آسیبی به بدنه خانواده وارد نمی کند، بلکه #سلامت_خانواده را به طور اصولی و اساسی تضمین می کند. زیرا که سلامت خانواده در گرو سلامت اجتماع و توسعه انسانی جوامع تعریف می شود. شاید بی دلیل نیست که مشاهده می کنیم با وجود آن که آمارها روند رو به کاهش اشتغال زنان را نشان می دهند، آمار طلاق ها و کودک آزاری ها، اختلافات خانوادگی ، خیانتها در حال افزایش است. کوبیدن بر طبل سلامت خانواده اتفاق نکویی است به شرط آن که از سر نگرانی بخاطر زوال پدرسالاری در خانواده و به تبع آن خانه نشین کردن نیمی از جمعیت فعال و آموزش دیده و مفید به حال خانواده و جامعه نباشد.
@zananegivabadan


🦋 #کار_زنان نوشته ی منصوره موسوی
ستون سمت چپ😊
#روزنامه_صبح_امروز
متن را در نوشته زیر بخوانید👇
@zananegivabadan


🦋این روزها دارم به نقش و جایگاه زنان در اعتراضات فکر میکنم. به اینکه آیا در شعارهای معترضین ردی از خواسته های زنان وجود دارد؟
برخی صاحبنظران بر این باورند که این اعتراضات برخاسته از فشارهای اقتصادی است، آیا خواسته ی زنان برای داشتن کار، دستمزد برابر، کار در محیط های ایمن و برخورداری از بیمه مطرح شده یا قرار است مطرح شود؟!
وقتی در میان شعارها سخنی از مطالبات زنان نیست چطور می تواند در بهبود وضعیت زنان تاثیر داشته باشد؟!
اگر اعتراصات ناامنی به بار آورد،
مطالبات زنان بیش از پیش به تعویق نخواهد افتاد؟
وقتی زنان بدنبال خواسته هایشان نیستند چگونه این خواسته ها برآورده خواهند شد؟
تجربیات نشان داده خواسته های زنان فقط در حرکات اعتراضی فمینیستی و نه اعتراضات سیاسی و عمومی قابل پیگیری است و در غیر اینصورت معمولا زنان اهداف مردانه جنبش ها را دنبال می کنند. حتی وقتی همگان برای نان و افزایش دستمزدها فریاد می زنند؛ منظورشان دستمزد برابر زنان و مردان نیست.
آن هم در شرایطی که پدرسالاری اقتصادی و سیاسی ریشه دارترین ساختار سیاسی و اقتصادی جامعه است.
#اعتراضات
#برابری_جنسیتی
#مطالبات_زنان
#حق_اشتغال_زنان
@zananegivabadan


#مشق_آزادی
#حق_زن_بر_بدنش
#نه_به_اجبار
@zananegivabadan


Forward from: Mahboubeh Mousavi
وگان نیستم با این همه مدتی است که تخم‌مرغ نمی‌خورم مگر به اجبارِ مثلا حضور درمهمانی. با این همه می‌دانم تخم‌مرغ منبع پروتئین تعداد زیادی از مردم است و گرانی‌اش بی‌تاثیر بر وضعیت نان شب آنها نیست بخصوص برای کسانی که بچه‌های کوچک دارند و به‌طور طبیعی نیازمند آن. در داستان زن تخم‌مرغی، زنی که داستان حول شخصیت او می‌گذرد، زن با فروش تخم‌مرغ‌هایش به صومعه خواهران مسیحی درمی‌یابد که خواهران از کودکان یهودی مراقبت میکنند؛ کودکانی که خانواده‌هایشان فرار کرده‌اند و برای امنیت بیشتر فرزندانشان آنها را به صومعه سپرده‌اند.خواهران صومعه که نمی‌توانند برای تغذیه آن همه بچه گوشت تهیه کنند به خرید و سفارش تخم‌مرغ رومی‌آورند. زن تخم‌مرغ فروش با وجود مشتری دست به نقدی مثل صومعه می‌تواند خود و فرزندانش را از بحران غذای سالهای جنگ دوم حفظ کند گو اینکه درگیر ماجراهای خطرناک و عاشقانه‌ای هم شده است. قصد لو دادن داستان را ندارم. گرانی تخم‌مرغ مرا به فکر زن تخم‌مرغی انداخت و از آنجا مرا کشاند به وضعیت سانسور و ندادن مجوز و حبس کتابها. کتاب زن تخم‌مرغی به شکل افست، گویا، در تهران چاپ شده. نه دزدی است و نه غیرقانونی و نه در راه رضای خدا. دور زدن سانسور است و من که مترجمش باشم از چند و چون کار دورادور باخبرم، نیز میدانم که این کتاب امکان پخش در کتابفروشی‌ها ندارد. اگر کسی مایل به خرید این کتاب بود به من به آدرس زیر ایمیل بزند و کتاب را دریافت کند. کتاب چاپ لندن 196 صفحه است و با جلد کاغذی که گمانم این کتاب هم باید همینطور باشد. قیمت چاپ لندن 10 پوند است گویا اما قیمت کتاب در تهران، به قیمت یک شانه تخم‌مرغ این روزها، 20 هزارتومان است. ایمیل ناشر هم هست که اگر کسی خواست برایش مبفرستم تا مستقیم از خود ناشر کتاب را دریافت کند.
این هم ایمیل: mahbobehmim@gmail.com


🦋«آرزوی من آزادی زنان ایران و تساوی حقوق آن‌ها با مردان است... من به رنج‌هایی که خواهرانم در این مملکت در اثر بی عدالتی مردان می‌برند، کاملاً واقف هستم و نیمی از هنرم را برای تجسم دردها و آلام آن‌ها به کار می‌برم. آرزوی من ایجاد یک محیط مساعد برای فعالیت‌های علمی هنری و اجتماعی زنان است.»
امروز زاد روز اوست... #فروغ_فرخزاد
شاعر و فیلمساز عزیز ما
@zananegivabadan


🦋شمایل مریم از کریس اُفیلی
تصویر مربوط به نوشته بالایی است.
@zananegivabadan


🦋نوشته ای از مریم عبدی
سرانجام مسیح از دامان مریم به دنیا آمد. مریمی که تقدسش در امر #باکرگی اش کامل شده حال به سمت برتری ای رفته که او را کامل تر می کند: #مادرانگی. مریمی که جدا از امر جنسی آبستن شده همچنان با تصویرهای اخلاق گرایانه در هاله ای از نور تقدیس می شود. او آبستن زمانه و دین بود. حال بدنش را شکافته و ایدئولوژی خود را از خلال بدن مادرانه بیرون می کشد. امر جنسی را کنار می زند و همواره در معصومیت خود با تجرد، نور الهی و بکارت؛ هاله نور را دور صورت باحجابش جمع می کند. او بزرگترین شمایل زن در الهیات دینیست که همچنان غرق در مفاهیم #مردسالارانه گسترده می شود. او شامل تمام آن ویژگی هایی است که مردانگی از او توقع دارد. گذشت، فروتنی، عفت و ازخودگذشتگی و البته تولیدمثل و مادرانگی.
تاریخی که بیشتر طنین مادرانه دارد قوی تر، شهوانی تر و برتر از زن محسوب می شود و خواست ان همواره بر خواست زنان ارجحیت دارد؛ پس ناگزیر ادامه پیدا می کند.
شمایل ها بسیارند و حرف ها بسیارتر؛ اما از میان تمامی شمایل و تصاویری که از مریم دیده ام این تصویر کریس اُفیلی را بیشتر از همه می پسندم. این تابلو در سال 1999 در نمایشگاهی گروهی در موزه ی بروکلین به نمایش گذاشته شد. اُفیلی بریتانیایی آفریقایی تبار این تابلو را به عنوان «مریم باکره مقدس» ارائه داد و برای نخستین بار مریم را به هیئت یک زن سیاهپوست درآورد. اُفیلی در این تابلو که با کلاژ اجرا شده است از لکه های رنگ و سوزن های درخشان و تصاویری از اندامهای تناسلی و بیضه هایی که از مجله های عامه پسند برداشته بود استفاده کرد تا #میل و #باروری را نشان دهد. او با ترکیب مضمون های افریقایی از آموزه های مسیحیت موجی از عصبانیت و اعتراض را برای نقاشی خود ایجاد کرد.
او تابلو خود را به دیوار نیاویخت بلکه ان را روی تپاله های فیل گذاشت(تپاله فیل در زیمباوه قداست دارد). #افیلی کاتولیک مومنی بود اما تماشاگران کار او را هرزه نگاری دانستند و سعی در ویران کردن آن داشتند. برگزارکنندکان برای اینکه آسیبی به تابلو نرسد آن را در پلکسی گلاس گذاشتند اما معترضان با پاشیدن موفوع اسب به دیوارهای موزه و پاشیدن رنگ به حفاظ ها سعی در تعطیل کردن نمایشگاه داشتند.
خشم عمومی از کجا نشات می گرفت؟ از مریم که از مردم فاصله گرفته بود یا از مریمی که مادرانگیش خصوصیت برجسته اش نبود. مریمی که دیگر آن زن اثیری نبود و اطرافش را هاله های نور نگرفته بود. این تنها یک تصویر از مریم بود اما تماشاگران همان حقیقتی که خود برساخته بودند، همان تاریخ را می خواستند.
از کانال آلترناتیو(https://t.me/Socialistl_/9611)
شمایل مریم از کریس افیلی را در پایین ببینید.👇

@zananegivabadan


🦋حق زن بر بدنش
#مارگارت_سنگر پرستار و مبارز خستگی ناپذیر برای قانونی کردن #کنترل_باروری برای زنان و اولین مطرح کننده این تعبیر بود. او در 1879 در کورنینگ نیویورک متولد شد و ششمین فرزند از یازده فرزند خانواده بود. مادرش که علاوه بر زایمان یازده فرزند، سقط جنین های زیادی داشت قبل از 50 سالگی درگذشت. خود او وقتی در منطقه فقیرنشین جنوب شرقی شهر نیویورک پرستار شد، شاهد مرگ و میر بالای مادران و نوزادان بود و به مداوای زنانی پرداخت که دست به سقط جنین های زیان بار زده بودند. به همین دلیل، بر ضد قوانینی که اطلاع رسانی درباره #کنترل_باروری را جرم می شمرد، کمپین به راه انداخت. در 1912 ستونی در مجله سوسیالیست «ندای نیویورک» می نوشت با این عنوان: «آنچه هر دختری باید بداند». در سال 1914 ماهنامه «زن شورشی» را منتشر کرد. و جزوه ای هم به نام «تنظیم خانواده» تهیه کرد. از آنجا که انتشار یا توزیع چنین اطلاعاتی غیرقانونی بود، علیه او کیفرخواست صادر شد که باعث شد به کانادا و سپس انگلستان بگریزد. اما پرونده اش با صرف نظر شدن از اتهامات او پیگیری نشد. در بازگشت به امریکا، به سال 1916 اولین درمانگاه کنترل باروری کشور را در بروکلین باز کرد، ولی به جرم «ایجاد مزاحمت عمومی» دستگیر شد و سی روز در بازداشت بود. او به کشورهای مختلف سفر کرد تا اهمیت کنترل زاد و ولد را برای مردم توضیح دهد. با گذشت زمان، بیشتر ایالت ها دسترسی به اطلاعات تنظیم خانواده را آزاد کردند. چند سال پس از مرگ او، دادگاه عالی آمریکا سقط جنین را قانونی کرد گرچه در سال 1989 حکم داد که دولت های ایالتی اجازه دارند دسترسی به #سقط_جنین را محدود کنند. او معتقد بود تا #زنان نتوانند درباره بچه دار شدن خود تصمیم بگیرند آزاد نخواهند بود.
مقدمه دایان راویچ بر کتاب مارگارت سنگر به نام زن و نسل نو.
@zananegivabadan


🦋نوشته ای درباره تجاوز جنسی به مردان:
'من یک مرد هستم، به من تجاوز شد'

"مردها به من یک نوشیدنی دیگر پیشنهاد دادند. با خودم فکر کردم چرا که نه؟ مست بودم و مشکلی نبود که کمی مست‌تر به خانه برگردم."

هر سال حدود ۷۵ هزار مرد قربانی آزار جنسی می‌شوند که فقط کمتر از سه هزار مورد از آزار یا تجاوز جنسی به مردان به پلیس گزارش می‌شود.
http://bbc.in/2BUu8p6
@bbcpersian


🦋عوارض جسمی در کودکانی که مورد #آزار_جنسی قرار گرفته‌اند

سالیان سال است که پژوهشگران و پزشکان مشغول تحقیق و تهیه اسناد و مدارک در مورد تاثیرات روحی و روانی آزار جنسی بر روی کودکان هستند ولی پرسش این است که در مورد تاثیرات جسمی این پدیده چقدر می‌دانیم؟

اخیرا یک محقق به نام Pascale Vézina-Gagnon که دانشجوی دکترای دانشگاه مونترال کاناداست در این باره تحقیقی انجام داده است که در نشریه طب کودکان منتشر شده است.

در این تحقیق شرایط جسمانی دو گروه کودک را بررسی کرد. تعداد ۸۸۲ کودک هم‌سن و سال که مورد آزار جنسی قرار گرفته بودند (گروه قربانی) و همین تعداد بچه‌ای که چنین مواردی را تجربه نکرده بودند در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج بررسی هرگروه بر اساس دختر یا پسر بودن فرد دسته‌بندی شد.

یافته‌ها نشان می‌دهند تا ۱۲ سال بعد از آزار جنسی، دخترانی که در "گروه قربانی" قرار داشتند،۱ / ۲ برابر گروه دیگر علائم بیماری‌های ادراری و مشکلات کلیوی و ۴ / ۱ برابر مشکلات دستگاه تناسلی داشتند.

پسرهای مورد مطالعه از هر دو گروه تفاوت چندانی نداشتند. در میان پسران و دختران نیز تفاوت قابل مشاهده‌ای از لحاظ ابتلا به عفونت‌های مقاربتی مشاهده نشد.

مشکلاتی که در "گروه‌های قربانی" گزارش شده بود، شامل عفونت‌های باکتریایی در دستگاه ادراری و کلیه‌ها و اختلالات آلت تناسلی در پسران، عفونت دهانه رحم، رحم و دستگاه تناسلی در زنان و کیست‌های تخمدان و اختلال در پریود در دختران بود.

یافته‌های این تحقیق کمک می‌کنند تا راهکارهایی پیدا شوند که عوارض جسمی ناشی از آزار جنسی به صورت مزمن به بزرگسالی انتقال پیدا نکنند و در مراحل اولیه درمان شوند.

ادامه را در آدرس زیر بخوانید:
https://goo.gl/dpmZXo
http://p.dw.com/p/2phID

🦋پ ن: رابطه جنسی ناشی از ازدواج در سنین پایین نیز آزار جنسی است.
پ ن:ازدواج در سنین کمتر از هجده سالگی #ازدواج_کودکان به شمار میرود.
#نه_به_ازدواج_کودکان

@zananegivabadan


🦋خاورمیانه زنی است مضطرب
یونیسف جایزه عکس امسال را به تصویری از چهره دختربچه پناهجوی سوری اهدا کرد.
محمود محیسن عکاس این عکس می‌گوید در چهره زهرا سرنوشت صدها هزار کودک را دیده است.


@zananegivabadan


🦋گفتگوی فرارو با دکتر مزدک دانشور انسان شناس پزشکی:
سیاست‌های کنترل موالید تا دولت دوم احمدی نژاد تداوم داشت. اما پس از کاهش شدید مشروعیت این دولت تلاش شد تا منابع جدید مشروعیت و اقتدار در آن پرورانده شود. باستان گرایی و بازگشت به کوروش، مهاجرستیزی و تلاش برای اخراج همشهریان افغان تبار، افزایش مجازات بر بدن و البته متوقف کردن کنترل موالید اجزای این بازسازی گفتمانی را تشکیل می داد. این گفتمان اگرچه پیروز سیاسی صحنه نبود، اما با وارد کردن برخی عناصر خود به گفتمان رایج، رشد این روندها را باعث شد. علاوه بر بازسازی گفتمانی راست، روندهای اقتصادی نیز در متوقف کردن کنترل موالید موثر بود. علی رغم بالا رفتن شدید قیمت‌های نفت میزان اشتغال و رشد اقتصادی همگام با یکدیگر و گاه به صورت سقوط آزاد! کمتر از پیش می شدند و فرصتهای شغلی کمتری برای مردان و به خصوص زنان تولید می شد. در چنین وضعیتی دولت راستگرای احمدی نژاد تلاش می کرد با بیرون راندن زنان به بهانه فرزندآوری تا حدی فضای کار را برای مردان بازنگه دارد. به طور خلاصه می توان گفت که تنشهای اقتصادی خود را در فضای سیاسی و گفتمانی بازتاب می داد و باعث تقویت یک جریان فکری و نظری می شد. 

سیاست‌های جدید نه فقط در حوزه گفتمانی که به قوانین نیز وارد شد. تلاش برای کنترل باروری و یا تشویق عقیم سازی زنان و مردان حتی جرم انگاشته شد. (که چندی پیش با اشکال شورای نگهبان به مجلس بازگردانده و ماده اول این قانون یعنی جرم انگاری توبکتومی و وازکتومی از آن حذف شد). در همین راستا وزارت بهداشت توزیع کاندوم و قرصهای ضدبارداری را در خانه های بهداشت و درمان متوقف کرد. تبلیغاتی که بر در و دیوار شهرهای کوچک وازکتومی را تبلیغ می کرد برچیده شد و... به طور کل سیاست را کشتیبانی دیگر آمد!  
بقیه را در سایت بخوانید:
http://fararu.com/fa/news/340451/مسکن-مهر-و-سیاست‌های-باروری-مرده-ریگ-احمدی‌نژاد


Forward from: شهرآرانیوز
⭕️ابتکار: مشهد زنانی با انگیزه؛ پرنشاط و متخصص دارد

گفتگوی اختصاصی شهرآراآنلاین با معصومه ابتکار را در لینک زیر بخوانید 👇
http://shahraraonline.com/news/78039


🦋 نخستین بار در سال 1281 پیانو وارد ایران شد و فاطمه خانم عصمت ‌الدوله دومين دختر ناصرالدين شاه ، نخستین زن ایرانی بود که نواختن پیانو را فرا گرفت .🎹

@zananegivabadan


#مجله_دیلمان نیازی به تعریف ندارد. مجله ای مملو از مطالب خواندنی که به تازگی شماره هفتمش درآمده.
خانم #گیله_وا_دیلمی نیز زحمت کشیده مطلبی بنام ریشه های نفی زنانگی برای کتاب #زنانگی_و_بدن نوشته است.


🦋 ۵۰ درصد ازدواج‌ها در سنین کودکی مرگ زودهنگام مادر یا فرزند را در پی دارند.

«پروانه سلحشوری» - نماینده مجلس شورای اسلامی - روز پنجشنبه در دیدار اعضای فراکسیون زنان مجلس با آیت‌الله گرامی از اساتید حوزه علمیه قم به بیان برخی مشکلات در حوزه زنان پرداخت که برخی از سخنان ایشان در زیر آورده می‌شود.

- «میانگین سن ازدواج برای دختران بین ۲۲ تا ۲۴ سال است، و اگر دختری که در سن ۴۵ سالگی و یا بیشتر قرار داشته باشد، ولی هنوز ازدواج نکرده باشد، در ردیف زنانی که تا پایان عمر به صورت مجرد زندگی می‌کنند، محسوب می‌شود».

- «متاسفانه در برخی مناطق کشور دختران به عنوان ازدواج فروخته شده و مورد معامله قرار می‌گیرند. ۵۰ درصد ازدواج‌هایی که در سنین کودکی انجام می‌شود، مرگ زودهنگام مادر و یا فرزند را در پی دارد و میزان ابتلای چنین مادرانی به بیماری سرطان تا ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کند».

- «مجلس شورای اسلامی حتی اگر قانونی را علیه ازدواج کودکان تصویب کند، به علت مشروعیتی که این نوع ازدواج ها از نظر احکام شرعی دارد، هیچ اقدامی برای رفع معضل ناشی از آن امکان‌پذیر نیست».

- «زنان زیادی در دوره میانسالی به بیماری های گوناگون دچار هستند. علت این مساله را گسترش و رواج بیش از حد فرهنگ آپارتمان‌نشینی است. آلودگی‌های زیست‌محیطی و برخوردار نبودن از نور کافی و نداشتن تحرک نیز در کنار معضل یاد شده عامل بروز بیماری‌های استخوانی و اسکلتی و همچنین دیابت در بین زنان میانسال به شمار می‌رود».

- «به رغم رعایت مسائل مربوط به اختلاط زنان و مردان در محیط‌های ورزشی، ولی به خاطر سختگیری‌هایی که صورت می گیرد، موضوع ورزش کردن زنان زیر سوال رفته است».
@zananegivabadan

20 last posts shown.

299

subscribers
Channel statistics