فیزیک بنیادی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


در این کانال به اخبار و رویدادهای مربوط به پژوهش های بنیادی فیزیک و بعلاوه، تاریخ و فلسفه آن خواهیم پرداخت
تماس با مدیر کانال: @Ahmad_Hk

@Foundations_of_Physics

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


https://www.aparat.com/v/boqHg
@Foundations_of_Physics
"پیدایش از هیچ" خدا چیست؟؟
مستند آموزشی پیدایش از هیچ این مستند کوتاه به سفارش گروه شمیم اندیشه توسط گروه طراحان نهاکی به صورت ترکیبی رئال و کروماکی تهیه شده است. تولید و پشتیبانی این مستند بر عهده موسسه تصویری معین مدیا بوده است. تولید 1395-1396




Forward from: وادی|جواد درویش
🔴 تصاویر مرتبط با جایزه بنیاد تمپلتون برای دکتر گلشنی

مطلب قبلی من در جواب به علی افشاری عده ای را قانع نکرد.
لذا تصمیم گرفتم به خود دکتر گلشنی ایمیل بزنم و درخواست کنم تصاویر مربوط به گواهی جایزه تمپلتون را برایم ارسال کنند که منتشر کنم.
ایشان بزرگوارانه پذیرفتند و برای من ارسال کردند.


از طریق لینک زیر میتوانید تصاویر مرتبط با جایزه تمپلتون دکتر مهدی گلشنی به همراه توضیحات مرتبط به هر تصویر را ببینید.
http://yon.ir/YuzHw


Forward from: وادی|جواد درویش
🔴 علی افشاری و دکتر گلشنی!

دو سه سال پیش جیمز کلارک، فیلسوف دین برجسته امریکایی، برای همایش اندیشه های شهید مطهری به ایران آمده بود. همان موقع کیهان یک مطلب توهین آمیز نوشت که او ملحد و همجنسباز است و..
(حالا واقعیت ماجرا که محمد مطهری در نامه ای در جواب کیهان نوشته بود چیز دیگری بود. کلارک کاملا مدافع خداباوری و مسیحیت است و همجنسبازی را عملی غیراخلاقی میداند. فقط در یک مصاحبه ای در فضای حقوق بشری امریکا از همجنس گرایی و نه همجنسبازی، به عنوان حقوق اقلیت ها دفاع کرده بود )

دیروز من وقتی یادداشت "علی افشاری" را در سایت علمی "رادیو زمانه" در مورد دکتر گلشنی دیدم، بی درنگ یاد این ماجرا افتادم.
https://www.radiozamaneh.com/405174

واقعا برای مردم عادی و جامعه دانشگاهی وقتی علی افشاری درمورد دکتر گلشنی می نویسد با وقتی که کیهان درمورد جیمز کلارک مینویسد، تفاوتی وجود ندارد!
توجهی نباید کرد و من هم الان نقدی بر افشاری نمیخواهم بنویسم. چون معتقدم کسی را که خدا اینطور خلق کرده نباید نقد کرد!
فقط دو سه نکته را که واقعا قلب واقعیت کرده توضیح میدهم:

او گفته که دکتر گلشنی جایزه تمپلتون را نبرده است. تمپلتون یک بنیاد خیریه علمی بزرگ است که انواع و اقسام جایزه دارد. جایزه اصلی آن یک جایزه یک میلیون دلاری است که سالانه به یک نفر که درزمینه ترویج دین در دنیای معاصر کار شاخصی کرده، اهدا میشود.
دکتر گلشنی در هیچ جا نگفته من این جایزه را برده ام. ایشان همه جا نوشته و گفته که جایزه مربوط به ارائه یک course علم و دین به من اهدا شده.
گرنت این جایزه را تمپلتون تامین کرده و اهدا آن توسط موسسه الهیات و علوم طبیعی برکلی بوده که هردو در اینجا قابل مشاهده است:
http://www.ctns.org/srcp/teaching_syllabi_religion.html

http://www.ctns.org/srcp/index.html

بعد علی افشاری گفته که دکتر گلشنی اولین کسی نبوده که فلسفه علم را در ایران راه اندازی کرده، بلکه اولین نفر سروش بوده.
البته اینجا چند مطلب اشتباه و بیربط هم گفته. مثلا اینکه سروش در انجمن حکمت و فلسفه پژوهشکده فلسفه علم را راه انداخت و بعد که دکتر گلشنی رئیس شد او را کنار گذاشت. که ظاهرا منظورش پژوهشگاه علوم انسانی بوده چون دکتر گلشنی هیچوقت رئیس انجمن حکمت نبود!
ولی کسی که دور و بر فلسفه علم هم در ایران گشته میداند اولین جایی که در فلسفه علم بطور رسمی در نظام دانشگاهی ایران دانشجو گرفته و درس ارائه کرده و به عنوان رشته دانشگاهی ثبت شده، گروه فلسفه علم دانشگاه شریف است که دکتر گلشنی سال ۷۴ آن را تاسیس کرده است. و سابقه آن برمیگردد به کارهای دکتر نصر قبل از انقلاب در شریف و همچنین به همایش بزرگی که خود دکتر گلشنی سال ۶۹ برگزار کرد و نطفه گروه فلسفه علم در همان همایش گذاشته شد و اینها هیچکدام ربطی به سروش نداشت.

بعدهم گفته که دکتر گلشنی حرفهای کلی و مبهم زده و فلسفه علم نمیدانسته و ...
اینجا هم باید خواست از آقای افشاری که شما اول فرق "فلسفه علم" را با "فلسفه شلغم" تبیین کن! تا بعد ما آدرس پایگاه های اسناد علمی که با یک سرچ ساده mehdi golshani انواع کتابها و مقالات و سخنرانی های معتبر در بهترین دانشگاه های اروپا و آمریکا را به شما نشان میدهد را معرفی کنیم.


در نهایت به نظرمن دکتر گلشنی از هردوطرف مغضوب بود و این سرنوشت محتوم همه کسانی است که نه میخواهند از عقاید خود کوتاه آیند و نه سالوس وار رفتار کنند.
دکتر گلشنی خودش بود و هست، با همه بدی ها و خوبی هایی که مثل هر انسان غیرمعصوم دارد. و اتفاقا خودش مهمترین قربانی نظام آموزشی ناسالم کشور ما بود. زمان دولت قبل از پژوهشگاه علوم انسانی کنار گذاشته شد و در این دولت هم از دانشگاه بازنشست شد. دلیلش این بود که ایشان هیچ ابایی نداشت از اینکه با صراحت کامل بی تدبیری مدیران ارشد در نظام آموزشی را بگوید و هیچ ابایی هم نداشت که در هر سخنرانی اش از دکتر نصر و برخی دیگر از مدیران زمان شاه به نیکی یاد کند.
دوست خوبم محمدحسین بادامچی در مطلب زیر اینکه چرا نظام ما نگذاشت پروژه دکتر گلشنی جلو برود را به خوبی توضیح داده است:

https://t.me/IslamicLeft/578
https://t.me/IslamicLeft/579


قصد داشتم به اراجیف و توهمات فرصت طلبی سیاسی به نام علی افشاری که در ارتباط با استاد دکتر گلشنی به نشر اکاذیب پرداخته است پاسخ دهم که متوجه شدم جناب آقای درویش به آن پرداخته اند، لذا عیناً مطلب ایشان را بازنشر می کنم. امیدوارم سیاسیون بیاموزند که حد و مرز خود را رعایت کرده و در اموری که در آن صلاحیت ندارند دخالت نکنند. 👇👇👇
@Foundations_of_Physics


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
بدن انسان به روایت اعداد و ارقام.
@Foundations_of_Physics




Forward from: مدرسه طبیعت گرایی علمی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مستند علم و دین
بخش دوم
@scientificnaturalism




Forward from: مدرسه طبیعت گرایی علمی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مستند «علم و دین»
بخش اول

@scientificnaturalism


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
در پدیدۀ ماه خونین، برخلاف پدیدۀ ماه گرفتگی کامل، ماه به رنگ قرمز قابل مشاهده است.
@Foundations_of_Physics


فردا، جمعه 27 جولای طولانی ترین ماه خونین قرن
@Foundations_of_Physics


اطلاعات جدید از کاوشگر «مارس اکسپرس» نشان می دهد که در زیر یخ های قطبی مریخ، آب بصورت مایع وجود دارد.
لینک خبر: http://yon.ir/3NIgk
@Foundations_of_Physics


در حال ترجمۀ یک سخنرانی از نویسنده و پژوهشگر مورد علاقه ام «یورگن رن» در بارۀ تاریخ نسبیت عام هستم. مقداری زمان می برد ولی ارزش آن را دارد.
https://www.youtube.com/watch?v=Qq7Wi_gVzdw
@Foundations_of_Physics
The Genesis and Transformations of General Relativity - J. Renn - 3/10/2016
Bacon Award Public Lecture: - “The Genesis and Transformations of General Relativity” by Jürgen Renn, Director, Max Planck Institute for the History of Scien...


You became a professor at Cornell without ever having received a Ph.D. You seem almost proud of that fact.
Oh, yes. I’m very proud of not having a Ph.D. I think the Ph.D. system is an abomination. It was invented as a system for educating German professors in the 19th century, and it works well under those conditions. It’s good for a very small number of people who are going to spend their lives being professors. But it has become now a kind of union card that you have to have in order to have a job, whether it’s being a professor or other things, and it’s quite inappropriate for that. It forces people to waste years and years of their lives sort of pretending to do research for which they’re not at all well-suited. In the end, they have this piece of paper which says they’re qualified, but it really doesn’t mean anything. The Ph.D. takes far too long and discourages women from becoming scientists, which I consider a great tragedy. So I have opposed it all my life without any success at all.

How is it that you were able to escape that requirement?
I was lucky because I got educated in World War II and everything was screwed up so that I could get through without a Ph.D. and finish up as a professor. Now that’s quite impossible. So, I’m very proud that I don’t have a Ph.D. and I raised six children and none of them has a Ph.D., so that’s my contribution.

شما استاد دانشگاه کورنل شدید بدون اینکه هرگز مدرک دکترای خود را دریافت کرده باشید . به نظر می‌رسد شما به این واقعیت افتخار می کنید.
اوه، بله. من از اینکه مدرک دکترا ندارم خیلی افتخار می‌کنم . من فکر می‌کنم که سیستم دکترا ، چیز نفرت انگیزی است. سیستم دکترا برای تربیت پروفسورهای آلمانی در قرن ۱۹ ابداع شد و تحت آن شرایط خوب عمل می‌کرد. این برای تعداد اندکی از مردم که می‌خواهند پروفسورشوند خوب است. اما اکنون تبدیل به نوعی کارت عضویت شده‌است که شما باید برای داشتن یک شغل آن را داشته باشید، چه پروفسور باشد و چه چیزهای دیگر، و این کاملا نامناسب است. این باعث می شود افراد زیادی سال‌ها و سال‌ها زندگی خود را هدر دهند و وانمود کنند که تحقیقاتی انجام می‌دهند که به هیچ وجه مناسب نیست. در پایان، آنان این تکه کاغذ را دارند که می‌گوید واجد شرایط هستند، اما واقعا هیچ معنایی ندارد. مدرک دکترا سالیان زیادی زمان می برد و زنان را از تبدیل شدن به دانشمندان منع می کند که این یک تراژدی بزرگ محسوب می‌شود. بنابراین من تمام عمرم را بدون هیچ موفقیتی با آن مخالفت کرده‌ام.
چگونه توانستید از آن شرایط فرار کنید؟
من خوش شانس بودم چون در جنگ جهانی دوم تحصیل میکردم و همه چیز پیچیده شد تا بتوانم بدون دکترا درس بخوانم و به عنوان یک پروفسور به پایان برسانم. اکنون این کاملا غیر ممکن است. بنابراین من خیلی افتخار می‌کنم که مدرک دکترا ندارم و شش فرزند دارم که هیچ یک از آنان مدرک دکترا ندارند، این هدیۀ من [به آنها] است.
@Foundations_of_Physics


فریمن دایسون، فیزیکدان بزرگی که بدون داشتن دکترا استاد دانشگاه کرنل شد و کماکان به نداشتن دکترا افتخار می کند، او سیستم دریافت دکترا را سیستمی مناسب قرن نوزدهم و کارآمد برای همان دوران می داند.
لینک مصاحبۀ دایسون: http://yon.ir/jViz9
@Foundations_of_Physics




https://www.aparat.com/v/pKa90
مصاحبه با مهدی گلشنی
این ویدیو روایت شریف است از زبان مهدی گلشنی او جزو صد دانشمند برتر علم کوانتوم محسوب شده و اولین دوره دکتری فیزیک را در ایران راه انداخته است او موسس گروه فلسفه علم شریف و همچنین دانشمندی است که در حوزه های فیزیک، فلسفه علم و علم دینی تخصص دارد او در این فیلم به انتقاد از مشکلات جامعه علمی شریف پردا...


Forward from: Quantum problems
Faith in Science.pdf
652.7Kb
📚 ایمان درعلم؛ دانشمندان به دنبال حقیقت
👥 گفتگویی صمیمانه با 12 نفر از برجسته ترین دانشمندان جهان دربارۀ ارتباطات میان رویکردهای علمی و دینی به حقیقت
📑 انتشارات راتلج

🆔 @QMproblems


Forward from: Quantum problems
⭕️ معرفی کتاب: ایمان در علم؛ دانشمندان به دنبال حقیقت
👥 مصاحبه با 12 نفر از برجسته​ترین دانشمندان (از جمله دو برندۀ نوبل)
💬 مصاحبه با دکتر گلشنی درفصل 8

🆔 @QMproblems

20 last posts shown.

771

subscribers
Channel statistics