مطالعات آفریقای اسلامی | سیاق


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کنجی برای تامل در تاریخ، فرهنگ، سیاست و جامعه آفریقای اسلامی

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


⭕️ قرار داد #راس_الحکمه توسعه اقتصادی یا کشور فروشی

روز جمعه 4 اسفند خبر قرار داد بین مصر و امارات برای توسعه شهر «راس الحکمه» با سرمایه‌گذاری بالغ بر 150 میلیارد دلار قرارداد منتشر شد. پروژه راس الحکمه در زمینی به مساحت 11.5 میلیون متر مربع واقع شده است و هدف آن قرار دادن این شهر در نقشه گردشگری جهانی و تبدیل آن به یکی از معتبرترین مقاصد گردشگری در مدیترانه و جهان است.   طولی نکشید که جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی نسبت به این اتفاق موضع گرفتند و هشتک «#راس_الحکمه» در فضای مجازی ترند شد. با اینکه ظاهر این قرارداد برای کشور بسیار سودمند بود اما شاید […]

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/32572

🏷 #اقتصاد_مصر #امارات #راس_الحکمه

@Islamic_Africa


⭕️ از توهین افسران تا تراشیدن اجباری ریش؛ چالش‌های دوره نظامی ائمه جماعات در مصر

طبق اظهارات خصوصی برخی از این امامان جماعات، آنها مجبور به تراشیدن سر و ریش خود شدند و در دوره سربازی مورد توهین و بدرفتاری افسران قرار گرفتند.

سالانه هزاران امام جماعت و واعظ از دانشگاه الازهر فارغ التحصیل می‌شوند که بعداً در مساجد تحت نظارت وزارت اوقاف کار می‌کنند.

به گفته فعالان شبکه‌های اجتماعی، انتصاب‌ امامان جماعت از طریق رشوه‌هایی بوده که توسط واسطه‌ها بین فارغ‌التحصیل و کارمندان این وزارتخانه دریافت می‌شود.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/32211

🏷 #الازهر #اوقاف_مصر #مصر

@Islamic_Africa


⭕️ عربستان سعودی و موازنه مطلوب ایالات متحده در خاورمیانه‌ی ملتهب

👤 نویسنده: زهرا اکبری

✂️ برشی از متن:
تا پیش از 7 اکتبر، تصور بر این بود که امریکا در حال پیش‌برد برنامه‌های خود برای خاورمیانه بود؛ اما حمله غافلگیرکننده حماس به سرزمین‌های اشغالی، زیر میز بازی شطرنجی زد که امریکا مهره‌های آن را برای آینده‌ای امیدوارانه چیده بود.
در این میان، پادشاهی سعودی نه تنها از موضع خود در مسیر عادی‌سازی کوتاه نیامده، بلکه آن را تبدیل به امتیاز مضاعفی برای تحکیم جایگاه خود کرده و بازیگر مورد اعتماد غرب و ستون موازنه از راه دور امریکا بدل شده است.
حال باید دید جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از ارکان غیرقابل انکار منطقه، مناسبات کنونی را ـ به ویژه در قبال عربستان سعودی که کمتر از یک سال از احیای روابط با آن می‌گذرد ـ چگونه مدیریت می‌کند.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31885

🏷 #آمریکا #انصارالله #ایران #حماس #طوفان_الاقصی #عربستان

@Islamic_Africa


⭕️ استفاده شرکت‌های ترکیه‌ای از مزایای مصر

با نابسامان شدن وضعیت اقتصاد کلان ترکیه، شرکت‌های ترکیه‌ای درصدد نقل مکان به مصر و بهره‌گیری از امتیازات این کشور هستند.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31808

🏷 #اخوان_المسلمین #اقتصاد_ترکیه #اقتصاد_مصر #بحران_مالی_ترکیه #تورم_ترکیه

@Islamic_Africa


⭕️ سایه‌ی سنگین حکام عرب بر واکنش علمای مسلمان در قبال بحران غزه

موضع‌گیری‌های متفاوت از سوی علمای مصر و عربستان سعودی بیانگر این واقعیت است که آنها در تلاشند در کنار حمایت از رژیم‌های استبدادی حاکم بر کشورشان، خشم عمومی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی را نیز مدیریت کنند.

باید به خاطر داشته باشیم که الطیب یک کارمند دولتی است و اگرچه کاملاً از رژیم سیسی تبعیت نمی‌کند، اما از دولت مصر - که به طور رسمی کارفرمای اوست - به دلیل هماهنگی با رژیم صهیونیستی در محاصره فعال غزه هیچ گاه مستقیم انتقاد نکرده است.

بسیاری از رهبران مذهبی در رژیم‌های استبدادی که مخالف انقلاب عربی سال 2013 بوده‌اند، اکنون در قضیه فلسطین دستور به اطاعت از حاکم می‌دهند.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31298

🏷 #احمد_الطیب #طوفان_الاقصی #عربستان_سعودی #غزه #مصر

@Islamic_Africa


⭕️ احمد الطیب برای فلسطین به‌پا خاست: بورسیه دانشجویان الازهری!!

احمد الطیب که در جریان جنگ غزه جز صدور بیانیه واکنشی نداشته، در اقدامی قابل تامل از مسئولین دانشگاه الازهر خواست تا از دانشجویان فلسطینی حمایت کنند.

دبیرکل اتحاد العلماء در نامه‌ای کنایه آمیز خطاب به احمد الطیب گفت: در مقابل این نسل کشی محکومیت کافی نیست، بلکه هرکس باید در حد توان خود تلاش کند... در غیر این صورت در پیشگاه خداوند متعال مواخذه خواهیم شد.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31034

🏷 #اتحاد_العلماء #احمد_الطیب #اخوان_المسلمین #الازهر #طوفان_الاقصی #فلسطین

@Islamic_Africa


⭕️ ماجرای جنجالی نظارت یک یهودی بر موقوفات مسلمانان در مراکش

آغاز دوباره جنجال‌ها و بحث‌ها در مراکش بر سر این موضوع پس از آن بود که نبیله منیب، نماینده پارلمان مراکش، از مأموریت یک شهروند یهودی برای مدیریت املاک متعلق به موقوفات در شهر رباط انتقاد کرد.

این مرکز همچنین پرده از رسوایی دیگری در مورد وزارت اوقاف برداشت. حسن کعیبه، سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی به عنوان مهمان افتخاری در یک انجمن کارآفرینی در رباط شرکت کرده بود.

کعیبه چند هفته پیش مردم مراکش را به دلیل حضور در راهپیمایی همبستگی با مردم غزه، حیوانات نفرین شده خطاب کرده بود.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/30703

🏷 #رژیم_صهیونیستی #فلسطین #مراکش #یهودیان_مراکش

@Islamic_Africa


⭕️ جلسه ستاد انتخاباتی سیسی با مشایخ صوفیه در مصر

هیئتی از مشایخ فرقه‌های صوفیه به ریاست دکتر عبدالهادی القصبی، رئیس شورای عالی فرقه‌های صوفیه و دکتر علی جمعه مفتی سابق مصر در مقر رسمی ستاد انتخاباتی عبدالفتاح السیسی،رئیس جمهور مصر در استان قاهره حضور یافتند.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/29439

🏷 #تصوف_مصر #صوفیه #عبدالفتاح_السیسی #مصر

@Islamic_Africa


⭕️ مخالفت الازهر با کشته شدن دو صهیونیست در مصر

در بیانیه مرکز جهانی فتوای الازهر آمده است: اسلام بین حق مظلوم برای دفاع از خود و سرزمینش و حمله به مظلومی که دولت اجازه داده از طریق ویزا وارد شود، تفاوت قائل شده است. در واقع حضور این شخص در کشور اسلامی با ویزای دولت، نوعی میثاق امنیت و تضمین صلح است.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/29216

🏷 #اسرائیل #الازهر #رژیم_صهیونیستی #مصر

@Islamic_Africa


⭕️ چگونه دولت مصر فرصت‌های بخش خصوصی را بلعید؟

عبارت رایج «کوچک اما گیج‌کننده» معمولاً به عدم تناسب بین اندازۀ دو شخص یا چیز اشاره دارد که می‌تواند دیگران را گیج کند. اما بخش خصوصی مصر داستانی دارد که معنای مخالف این توصیف رایج را نشان می‌دهد. بخش خصوصی مصر بزرگ است اما نه به‌اندازۀ مؤسسات و شرکت‌های آن که برعکس رشد اندکی دارد، بلکه از نظر سهم تولید، اشتغال و سرمایه‌گذاری کلی همیشه روبه‌کاهش است. داده‌های بانک مرکزی مصر در سال 2021 نشان می‌دهد سهم بخش خصوصی در تولید ناخالص داخلی به 71 % رسیده است؛ یعنی شرکت ها یا افراد بیش از دو سوم کالاها و خدمات […]

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/27790

🏷 #اقتصاد_مصر #سرمایه‌داری_دولتی #سرمایه‌داری_رفاقتی

@Islamic_Africa


⭕️ آمادگی کشورهای خارجی برای پر کردن خلاء حضور فرانسه در آفریقا

عقب نشینی نظامی فرانسه از مالی، بورکینافاسو و احتمالا نیجر، منجر به این شده است که این کشور نفوذ خود را در آفریقا از دست بدهد. رسانه‌ها و سیاستمداران فرانسوی دلایل این عقب نشینی را صرفاً ناشی از فعالیت‌های گروه واگنر در منطقه می‌دانند. اما عوامل دیگری نیز در این امر دخیل هستند.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28677

🏷 #آفریقا #فرانسه #کودتای_نیجر

@Islamic_Africa


⭕️ تجلیل مصر از بُهره‌های هند به دلیل بازسازی مساجد فاطمی

مصر همواره از جامعه داوودی بُهره به خاطر تلاش‌هایش در بازسازی مساجد تاریخی فاطمی این کشور قدردانی کرده است.

این دو ملت، مدت‌هاست که از یک رابطه قوی برخوردارند و روابط آنها به دهه 1970 بازمی‌گردد؛ زمانی که اولین بهره‌ای وارد مصر شد. مرکز بهره‌های داوودی در هند و پاکستان است و بیشتر آنها در ایالت گجرات، در غرب هند متمرکز شده‌اند. آنها فرقه‌ای از شاخه شیعه اسماعیلیه اسلام بوده و ادعا می‌کنند که مستقیماً از فاطمیانی هستند که در سال 969 تا 1171 بر مصر حکومت کردند.

8 اوت در قاهره، سلطان مفضل سیف الدین، رهبر هندی جامعه داوودی بهره، برای[....]

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/26589

🏷 #اوقاف_مصر #بهره‌ها #فاطمیان #مصر

@Islamic_Africa


Forward from: سوقنا | سیاق
🗂 پرونده: استعمار نولیبرالیسم

باوجوداینکه اقتصاد سیاسی ایران همسانی‌ها و درهم‌تنیدگی‌های بسیاری با اقتصاد سیاسی کشورهای منطقه دارد اما پژوهشگران ایرانی کمتر به پیرامون خود نگریسته‌اند. مهم‌ترین پرسشی که در مواجهه با کشورهای عربی پدیدار می‌شود آن است که چرا این کشورها با وجود ظرفیت‌های طبیعی و انسانی بالا و موقعیت ژئوپلیتیکی که دارند جزو محروم‌ترین و ضعیف‌ترین کشورها هستند؟ چه عواملی باعث شده کشورهایی چون مصر، اردن، سوریه، لبنان، الجزایر، تونس و فلسطین دارای بالاترین نرخ بیکاری، تورم، فقر و بدهی و کمترین نرخ در رشد و شاخص‌های توسعۀ انسانی باشند؟

پروندۀ «استعمار نولیبرالیسم» پاسخ گروهی از کارشناسان اقتصادی جهان عرب به پرسش‌های بالاست. دو عامل بنیادین و مکمل یکدیگر در پدیدآمدن وضع موجود- ضمن ملاحظۀ تفاوت میان آنها- ساختار دولت و کشورهای غربی یا سازمان‌های مالی بین‌المللی هستند. ساختار دولت در بیشتر این کشورها معمولاً اقتدارگرا، رانتی یا غارتی است و ازآنجایی این ساختار «اجماع واشنگتن» را کاملاً همسو و تقویت‌کنندة خود می‌یابد، کاملاً پذیرای اصلاحات اقتصادی است که بر اصول نولیبرالیسم استوار هستند.

⭕️ نقش نولیبرالیسم در بحران‌های اقتصادی جهان عرب

⭕️ چگونه اصلاحات نولیبرال داعش را در سوریه پدید آورد؟

⭕️ اصلاح مالیۀ فلسطین: خاکسپاری انتفاضه

⭕️ واهمۀ استقلال بانک مرکزی در شمال آفریقا

⭕️ بدهی اردن و صندوق بین‌المللی پول: بازتولید سراب

⭕️ تونس در تلۀ بدهی: دوستان تونس او را محاصره کرده‌اند

⭕️ سرمایه‌داری رفاقتی مصر: باز بودن اقتصاد به‌مثابۀ بازتولید نخبگان اقتدارگرا

⭕️ نظام مالی لبنان: امتناع اصلاح

@suqona


⭕️ تسلط امارات بر بازار تنباکو مصر

دولت مصر با واگذاری 30 % از سهام بزرگ‌ترین تولیدکنندۀ دخانیات به ابوبکر حسینی، بازرگان اماراتی، بازار دخانیات مصر را در دست امارات قرار می‌دهد.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/27437

🏷 #اقتصاد_مصر #امارات #خصوصی‌سازی_در_مصر #سرمایۀ_مالی #مصر

@Islamic_Africa


⭕️ تصوف رانتی: اندر مقامات اسامه ازهری

👤 نویسندگان: امین محمدی و احمد معصوم‌زاده

اسامه ازهری برخلاف بسیاری از وعاظ و علما که در پایان حکومت مبارک تحت رنج و شکنج دستگاه امنیتی بودند، به‌آسانی فعالیت‌های تبلیغی خود را انجام می‌داد و در زمان مرسی نیز از منتقدان سرسخت او و اخوان‌المسلمین بود.

روزنامۀ المصری الیوم پس از انتصاب او به‌عنوان مشاور دینی وی را «سرنیزۀ السیسی» نامید، چراکه افزون بر اینکه السیسی او را به نمایندگی کارگروه دینی مجلس مصر گماشت، وظیفۀ بررسی وضعیت فقهی -عقیدتی اسلام‌گرایان بازداشت شده را نیز به او سپرد. رسانه‌ها به‌موجب این اقدام او را نامزدی قدرتمند برای جانشینی احمد طیب توصیف کردند. این گمانه‌زنی با ایراد خطبۀ عید قربان از سوی ازهری در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ درحالی‌که السیسی، شوقی علام و احمد طیب حضور داشتند تقویت شد.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/27873

🏷 #احمد_الطیب #اسامه_الازهری #الازهر #السیسی #امارات #تصوف_رانتی #تصوف_مصر #شوقی_علام #عبدالهادی_قصبی #علی_جمعه #مصر

@Islamic_Africa


⭕️ تاثیر سیاسی فرهنگی نوار کاست در خاورمیانه

اولین نوار کاست در 60 سال پیش اختراع شد؛ اما در هیچ کجای جهان به اندازه خاورمیانه، تاثیرات سیاسی فرهنگی نوار کاست بر زندگی مردم ملموس نبوده است.

نوار کاست توسط لو اوتنز، مهندس هلندی اختراع شد و برای اولین بار در سال 1963 در نمایشگاهی در برلین به نمایش درآمد. از آن پس با فروش بیش از 100 میلیارد نوار کاست در سراسر جهان، مردم دیگر مجبور به خرید دستگاه رادیو یا گوش دادن به محتوایی که با سانسور از طریق ایستگاه‌های رادیویی پخش می‌شد، نبودند و با خرید ضبط صوت جیبی می‌توانستند هرآن چیزی که علاقه دارند را گوش دهند.

در جهان عرب، نوار کاست به عنوان چیزی بسیار بیشتر از یک رسانه[....]

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/27277

🏷 #دین_و_رسانه #مصر

@Islamic_Africa


⭕️ سناریو وابسته ساختن مصر به گاز اسرائیل

مصر واردات گاز اسرائیل را به میزان 30 درصد برای مقابله با بحران برقی در این کشور افزایش داده است. عمر سمیر این سوال را مطرح کرده است که چرا مصر خود را در موقعیت افزایش وابستگی به گاز اسرائیل قرار داده است؟

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28115

🏷 #اسرائیل #بحران_برق_مصر #گاز_اسرائیل #مصر

@Islamic_Africa


⭕️ اصلاح قانون پول‌شویی در مصر: گسترش اختیارات برادر السیسی

تصویب اصلاحیۀ قانون پول‌شویی نه‌نتها دست احمد السیسی، برادر رئیس‌جمهور مصر، را در تخصیص مالی آزاد می‌گذارد بلکه ریاست او بر واحد مبارزه با پولشویی را مادام‌العمر می‌سازد.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/27225

🏷 #احمد_السیسی #پولشویی #سرمایه‌داری_رفاقتی #عبدالفتاح_السیسی #مصر

@Islamic_Africa


⭕️ زمانی که الازهر بر صحت مذهب شیعه فتوا داد

شیخ محمود شلتوت(1893-1963)، شیخ الازهر یکی از نمادهای اصلاحات دینی و پیشگام تقریب میان مکاتب فکری اسلامی در عصر جدید بود. شلتوت در فتوایی رسمی و مشهور، مذاهب سنی و شیعه(جعفری، اثنا عشری یا امامی) را به هم نزدیک کرد و در آن به اعتبار عقاید شیعه (اثنی عشری) اذعان کرد. او حتی آموزه‌های مذهب شیعه را در برنامه‌های آموزشی الازهر گنجاند.

محقق سوری، حسن سلهب در کتاب «شیخ محمود شلتوت؛ قرائتی در تجربه اصلاح و وحدت اسلامی» اشاره می‌کند که جلسات متعدد شلتوت و تماس مستمر با شخصیت‌های شیعه در آن دوره، فضای دوستانه‌ای را ایجاد کرد که انعکاس تأثیرات آن در اندیشه شیخ و همچنین در تولید علم و تصمیمات عمومی در مسجد الازهر نمایان است.

فتوای شلتوت، غوغای بزرگی را در سراسر جهان اسلام برانگیخت. شیعیان آن را تشویق کردند، در حالی که "متعصبان" فرقه سنی علیه آن شورش کردند. یکی از آن مخالفان سرسخت، شیخ[...]

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/16783

🏷 #الازهر_مصر #شیخ_شلتوت #فتوا #وحدت_جهان_اسلام

@Islamic_Africa


⭕️ سرمایه‌داری رفاقتی مصر: باز بودن اقتصاد به‌مثابۀ بازتولید نخبگان اقتدارگرا

اجرای سیاست‌های نولیبرال- به‌ویژه خصوصی‌سازی- بدون اجرای لیبرالیسم سیاسی نه‌تنها سبب رشد اقتصادی مصر نشد بلکه شکاف طبقاتی، فساد و فقر عمومی را هم گسترش داد و مهم‌تر از همه طبقۀ حاکم را بازتولید کرد.

🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/22177

🏷 #اجماع_واشنگتن #اقتصاد_مصر #تعدیل_اقتصادی #خصوصی‌سازی #سرمایه‌داری_رفاقتی #مصر #نولیبرالیسم

@Islamic_Africa

20 last posts shown.

14

subscribers
Channel statistics