کانال اطلاع رسانی انجمن اندیشه و قلم


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


نشانی وب سایت:
www.aagh.ir
صفحه اینستاگرام:
www.instagram.com/aagh_ngo/
ارتباط با ما:
@anjoman_andisheqalqm

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


سلسله جلسات شرح #مثنوی معنوی مولوی دفتر سوم دکتر #ناصر_مهدوی
جلسه پانزدهم، پنجشنبه 21 دی، ساعت16
خيابان نجات الهی(ويلا)-نبش ورشو-تالار فردوسی
📡 @andisheqalam
🆔 @iranianhht


در نشست " #ارزیابی_کارنامه_جمهوری_اسلامی_درباره_حجاب " بیان شد؛

#علی_مطهری : زنان پوشیده‌تر ظاهر شوند تا مورد آزار قرار نگیرند/ آزاد بودن #حجاب عملی نیست/ #آذر_منصوری : مسأله #پوشش #زنان باید به گفت‌وگو گذاشته شود و غلبه یک نگاه بر سیاست‌گذاری در این‌باره غلط است

نشست "ارزیابی کارنامه #جمهوری_اسلامی درباره #حجاب " به همت گروه #علوم_اجتماعی #انجمن_اندیشه_و_قلم و با همکاری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد. در این نشست علی مطهری؛ نماینده مردم تهران در مجلس و آذر منصوری؛ فعال حوزه زنان به ایراد سخنانی پرداختند.

برای مطالعه این گزارش روی گزینه INSTANT VIEW در پایین صفحه بروید (مخصوص کاربران موبایل):
http://bit.ly/2AIOzD4

این گزارش را در پایگاه اطلاع رسانی #انجمن_اندیشه_و_قلم نیز می توانید مطالعه نمایید:
http://bit.ly/2CTfjGY

📡 @andisheqalam


بررسی «اصلی ترین مساله #دانشگاه در ایران» توسط نعمت‌الله فاضلی، احمد بخارایی و قاسم پورحسن

نزاع سه استاد بر سر #اصلی‌ترین_مسأله_دانشگاه_در_ایران

نشست «اصلی‌ترین مسأله دانشگاه در ایران» به همت #انجمن_اندیشه_و_قلم ، انجمن جامعه‌شناسی و مرکز سپهر اندیشه سازمان جهاد دانشگاهی تهران با حضور دکتر #نعمت‌الله_فاضلی، دکتر #قاسم_پورحسن و دکتر #احمد_بخارایی برگزار شد.

برای مطالعه این گزارش روی گزینه INSTANT VIEW در پایین صفحه بروید (مخصوص کاربران موبایل):
http://bit.ly/2AHuM7h

این گزارش را در پایگاه اطلاع رسانی #انجمن_اندیشه_و_قلم نیز می توانید مطالعه نمایید:
http://bit.ly/2qLmBHn

📡 @andisheqalam


در نشست « #اقتصاد_اسلامی ؛ از شعار تا عمل» مطرح شد؛

#مصباحی_مقدم: نتایج امروز محصول کار مدیران اقتصادخوانده است و ربطی به #اسلام ندارد/ #عزتی: به جای پایبندی به علم #اقتصاد موارد انحرافی به دین نسبت داده و از پیشرفت بازمانده ایم

دکتر مصباحی مقدم در نشست «اقتصاد اسلامی از شعار تا عمل» وضعیت اقتصادی کشور را حاصل کار مدیران اجرایی اقتصادخوانده خواند و گفت: این نتایج که ۸۰ درصد سپرده های بانکی در اختیار ۲ درصد مردم است، هیچ ارتباطی به اقتصاد اسلامی ندارد. دكترعزتی، استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس نیز با بیان این که در دين فقط آرمانها و اصول ذكر شده، گفت: نبايد انتظار داشته باشيم از اسلام علم اقتصاد در بيايد.اقتصاد موضوع است، پول اسلامی و كالای اسلامی نداريم پس به این معنا اقتصاد اسلامی و غيراسلامی نداريم.

برای مطالعه این گزارش روی گزینه INSTANT VIEW در پایین صفحه بروید (مخصوص کاربران موبایل):
http://bit.ly/2EghgcX

این گزارش را در پایگاه اطلاع رسانی #انجمن_اندیشه_و_قلم نیز می توانید مطالعه نمایید:
http://bit.ly/2D5mgSr

📡 @andisheqalam


صوت مناظره #غلامرضا_مصباحی_مقدم و #مرتضی_عزتی با موضوع " #اقتصاد_اسلامی؛ از شعار تا عمل"

📲لينك دانلود:
http://bit.ly/2D2UuWl

📡 @andisheqalam


📲صوت نشست
"ارزیابی #کارنامه #جمهوری_اسلامی درباره #حجاب "
سخنرانان:
#علی_مطهری
#آذر_منصوری

📲لينك دانلود:
http://bit.ly/2AAnxOd

📡 @andisheqalam


📲صوت نشست: #اصلی_ترین_مسأله_دانشگاه_در_ایران
با سخنرانی:
#قاسم_پورحسن
#نعمت_الله_فاضلی
#احمد_بخارایی

📲 لینک دانلود:
http://bit.ly/2CznlRd

📡 @andisheqalam


✳️ #آذر_منصوری : نمی توان به زنان بگوییم آنجور که ما می خواهیم لباس بپوشید، اما به حقوقشان بی تفاوت باشیم/ زنان اعتراض شان را به این رویکردهای قهری، با پوشش شان نشان می دهند/ درباره حجاب دیدگاه های مختلف باید گفتگو کنند

🔵آذر منصوری قائم مقام جمعیت زنان مسلمان نو اندیش در نشست "ارزیابی کارنامه جمهوری اسلامی درباره حجاب" گفت: پهلوی اول فکر می کرد با کشف حجاب اجباری می تواند جامعه ایران را متمدن و مدرن کند،بعد از انقلاب هم تصور شد با پوشش حجاب اجباری می توان جامعه ایران را اسلامی کرد.واقعیتی که به آن توجه نشد خواست خود زنان جامعه بود.زن در هر دو‌رویکرد موجودی شد که دیگران می توانند برای شخصی ترین امور او‌که پوشش است تصمیم بگیرند.
🔷وی افزود: نمی شود به زنان بگوییم آنجور که ما می خواهیم لباس بپوشید، اما همچنان با وزیر زن، مشکل داشته باشیم، در تعریف رجل سیاسی چالش داشته باشیم، در شاخص شکاف جنسیتی در جایگاه ۱۴۰ جهان باشیم. شاخص های کشور ما در زمینه آموزش و بهداشت خوب است. اما در شاخص اقتصاد و کسب و کار، در جایگاه بسیار پایینی هستیم. در میان ۱۴۳ کشور، در شاخص مشارکت سیاسی جایگاه ۱۳۶ را داریم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد:رضاشاه فکر می کرد با شبیه سازی پوشش زنان به پوشش کشورهای اروپایی، می توانیم به مدرنیسم برسیم. پس از انقلاب هم ما این اشتباه را تکرار کردیم؛ تصور داشتیم با با حجاب کردن زنان، جامعه، اسلامی می شود. پوشش را مسئله حکومت کردیم و این دارد به حاکمیت آسیب می زند.
🔷منصوری در ادامه گفت: ما در این ۴۰ سال برای زنان چه کار کردیم؟ فرصت های برابر در دسترسی به منابع ایجاد کردیم؟ پوشش، جزو سپهر خصوصی و انسانی زنان است. نمی توانیم مقرر یا خواهش کنیم فلان پوشش را داشته باشید، اما نسبت به حقوق شان بی تفاوت باشیم.
🔷این فعال حوزه زنان تاکید کرد: نمی توانیم پیرامون کشورمان دیوار بکشیم. فرهنگ ها روی همدیگر تاثیر می گذارند. از سوی دیگر، ما هم راهکار و پاسخ مناسبی در برابر این تغییرات فرهنگی جهانی نداشته ایم. دولت های بعد از انقلاب در زمینه حقوق زنان اقدام کرده اند، اما جواب نداده است، چون متناسب با توسعه جامعه و رشد جهانی نبوده. چه ایراداتی در سیاست ها و رویکردهای مان داشته ایم؟
🔷وی همچنین گفت: شورای زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی، چه قدر برآمده از مطالبات زنان است؟ در سیاست گذاری های معطوف به زنان، خود زنان نقش چندانی ندارند. چالش هایی که پیرامون پوشش زنان شکل گرفته، نمی توانیم از دیگر مسائل شان جدا بدانیم.
🔷صداوسیما پر شد از فواید حجاب و لزوم پوشش زنان تا مردان حفظ شوند و... فکر می کردیم با گشت ارشاد، می توانیم پوشش زنان را مطابق نظرمان شکل بدهیم. اما می بینیم که در برابر این روش ها، دارد مقاومت می شود و شکل مقاومت ها هم تغییر می کند. زنان اعتراض شان را به این رویکردهای قهری، با پوشش شان نشان می دهند. وقتی صورت مسئله دیده نمی شود، چنین پیامدهایی به همراه دارد. رویکرد سلبی، گذراست و برای همیشه تاثیرگذار نیست.
🔷قائم مقام حزب اتحاد ملت افزود: مسائل زنان، متاسفانه هنوز مسئله احزاب ما نشده است تا بحث جدی ای را در دستور کارشان قرار دهند و رویکردشان را نسبت به این مسائل مشخص کنند. برای همین احزاب زنانه شکل می گیرد. مانیفست اصلاح طلبان در زمینه مسایل زنان کامل نیست. نقد جدی به این جریان وارد است.
🔷منصوری گفت: ما هنوز با تناقض میان سنت و مدرنیسم روبرو هستیم. کارشناسان و فقها و علما و اندیشمندان باید به این تناقضات پاسخ هایی متناسب با واقعیات جامعه بدهند. دولت، مجلس، رسانه ها، صداوسیما باید توجه کنند به این موضوع و از همه نگاه ها دعوت کنند تا به یک سیاست گذاری واحد برسیم. باب گفت وگوها را باید باز کنیم. امام خمینی اول انقلاب گفتند زنان در مقدرات اساسی مملکت باید حضور داشته باشند.
🔷عضو شورای مرکزی جمعیت زنان مسلمان نو اندیش در پایان تأکید کرد: مسائل زنان اگر حل نشوند، زمینه ای برای بحران های آینده می توانند باشند. بنابراین باید سیاست های مان را بازنگری کنیم. سیاست ها باید برآیند مطالبات جامعه مان و به ویژه مطالبات زنان باشد؛ آن هنگام می توانیم نتایج بهتری بگیریم.

✴️چکیده ای از سخنان آذر منصوری در نشست "ارزیابی کارنامه جمهوری اسلامی درباره #حجاب"
https://instagram.com/p/Bdj_86PATjd/

📡 @andisheqalam


سخنان #علی_مطهری در نشست بررسی #کارنامه #جمهوری_اسلامی در مساله #حجاب:
اینکه روشی که تا به حال در زمینه حفظ حجاب در جمهوری اسلامی داشتیم موفق بوده یا نه، به نظرم موفق بوده و اگر وضعیت پوشش امروز را با اواخر حکومت #پهلوی، مخصوصا در شمال تهران مقایسه کنیم می بینیم که بهتر است و در مجموع در سراسر کشور وضعیت حجاب نسبت به چهل سال پیش بهتر شده است و البته مواردی هم وجود دارند که از آن می گذرم اما امروز مشکل بزرگی به اسم رعایت حجاب نداریم.
خانواده در اسلام بر اساس وحدت روحی زن و شوهر ایجاد می‌شود اما در #غرب اساس تشکیل خانواده بر شراکت است و زن و مرد مانند دو شریک تجاری‌مانند هرکدام نیمی از سرمایه را به میان می‌آورند.
معمولا در محیط هایی که محدودیت‌هایی در جهت پوشش وجود ندارد، عشقهایی چون «لیلی و مجنون» و «رمئو و ژولیت» ایجاد نمی‌شود بلکه در محیطی که روابط آزاد نیست این اتفاق می‌افتد.
ما درباره حجاب نیاز به #قانون نداریم و همه فقها قبول دارند که غیر از وجه و کفین بقیه بدن زن باید پوشیده باشد. زن نباید در جامعه به صورت محرک ظاهرا شود تا تبعات روانی که در جامعه برای تحریکات جنسی ایجاد می‌شود، ایجاد نشود.
وقتی ما نمی توانیم مانند غربی ها مکان هایی چون کاباره و نظایرش را داشته باشیم، باید تحریک جنسی در جامعه را به حداقل برسانیم. در قانون مدنی هم بی حجابی جرم شمرده شده و اصل این قانون را از رژیم گذشته است.
من نمی گویم که اگر حجاب در کشور کاملاً رعایت شود، آزار جنسی به وجود نخواهد آمد؛ حتی اگر حجاب صد در صدی هم باشد بازهم انسان های بیماری هستند که به آزار جنسی دیگران مشغول شوند اما اینکه زنها به شکل محرک در جامعه ظاهر شوند را همه می فهمیم و تشخیص می‌دهیم.
امروز نسبت به حفظ #حجاب_اجبار آن چنانی هم نیست و خیلی از خانم‌ها هم آن را رعایت نمی کنند، یا بخشی از مویشان پیداست، یا اندام نمایی می کنند یا با یک ساپورت و بلوز به خیابان می آیند که این حجاب نیست اما فشاری هم بر آنان وارد نمی شود.
📡 @andisheqalam
https://instagram.com/p/BdgAfBQAB7w/


منصوری:روشهای غلط باعث مقاومت می شود. ما پوشش را کرده ایم مساله حکومت و این به حکومت ضربه می زند. مسایل زنان را باید در کنار هم دید و حل کرد و نمی توان آنها را از هم جدا دید.
@andisheqalam


#آذر_منصوری:من با خیلی از افرادی که گشت ارشاد آنها را آگرفته و در ماشین ارشاد کرده صحبت کرده ام. میگویند ما عادت کرده ایم، اندکی نگهمان میدارند و رهایمان میکنند و اتفاقی نمی افتد.
@andisheqalam


#علی_مطهری : وضع فعلي حجاب در كشور ما در مقايسه با دوران پهلوي قابل قبول است، حفظ اين حجاب نياز به نظارت هم دارد و نظارت نيز بايد توسط حكومت انجام شود.
@andisheqalam


#علی_مطهری: تدابیری در اسلام برای حفظ عفاف در نظر گرفته است. یکی از تدابیر پوشش اسلامی برای هم زنان و هم مردان است. البته اين پوشش برای زنان دارای اهمیت بیشتر است.
@andisheqalam


🔴بررسی کارنامه جمهوری اسلامی در مساله حجاب با حضور مطهری، فیاض، واعظی و آذر منصوری

در آستانه ه‍شتادودومین سالگرد ‌کشف حجاب،گروه علوم اجتماعی انجمن اندیشه و قلم با همکاری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، نشست "ارزیابی #کارنامه #جمهوری_اسلامی درباره #حجاب" را با هدف نقد و ‌بررسی سیاست‌گذاری‌ها و تأثیرات آن برگزار می کند.

در این نشست دکتر #علی_مطهری؛ نایب‌رئیس مجلس سخنرانی می کند و سپس پنل علمی با حضور:
#منصور_واعظی؛ عضو كميته ترويج و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب
#ابراهیم_فیاض؛ جامعه‌شناس و استاد دانشگاه
#آذر_منصوری: فعال زنان برگزار می شود.

این برنامه چهارشنبه 13 دی ساعت 15:30 در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ واقع در میدان ولیعصر، خیابان دمشق، پلاک 9 برقرار است.

در پیش درآمد این نشست آمده است:

جمهوری اسلامی اگرچه با بسیاری حکومتهای دنیا تفاوت‌های زیادی دارد، اما «حجاب» یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد آن است که ظهور پررنگی دارد و برای بسیاری در داخل و خارج ایران، نماد ظاهری این حکومت است.
گرچه رعایت حجاب مربوط به زنان است، اما مردان کمتر از زنان با این موضوع درگیر نیستند و همواره موضوع نحوه رعایت حجاب از سوی زنان از یک سو و نحوه مقابله با عدم رعایت حجاب از سوی حکومت، دغدغه اقشار مختلف از متدین تا کمتر مذهبی و غیرمتدین و نیز مسئولان سیاسی، فرهنگی و امنیتی قضایی نظام بوده و از آنجا که سوژه‌ای روزمره و کنار دست همه بوده، با انواع حواشی همراه بوده است؛ چنان که یکی از موارد ثابت گفتمان کاندیداهای ریاست جمهوری گرایشهای مختلف، نقد و وعده درباره این موضوع و پرداختن به موضوع آسیب‌های اجتماعی بوده است.

با گذشت قریب 40 سال از پیروزی انقلاب، سیاست‌های مختلف درباره ترویج حجاب و الزام به آن مطرح و پیاده و رها شده، اما به نظر می‌رسد هنوز راهبرد مشخصی که قابلیت پذیرش و اقناع جامعه را نیز داشته باشد، ارائه نشده است.
همزمان با تغییر نسلی پیش آمده در دو دهه اخیر و وقایع مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی، باور و رویکرد عملی نسل جدید، شکل و شمایلی دیگر از نوع حجاب و پوشش را نسبت به گذشته، در شهرها به نمایش گذاشته است.

در عین حال به نظر می رسد همچنان به درستی به این مساله از رویکردهای مختلف پرداخته نشده و حتی گفت و گو میان طیف مسئولان، علمای حوزه، نخبگان دانشگاهی و زنان و جوانان شکل نمی‌گیرد.

گروه علوم اجتماعی انجمن اندیشه و قلم در راستای پیگیری دغدغه‌های روز و نیازهای فکری جامعه، در صدد برگزاری نشستی است تا با توجه به محورهای زیر، گامی برای طرح این مساله بردارد:


چگونه می‌توان رویکردها درباره حجاب در جمهوری اسلامی را دسته بندی کرد؟

کارآمدی و تاثیرات عملی انواع روشها برای استقرار حجاب چگونه بوده است؟

واکنشهای طیفهای زنان به سیاستهای نظام درباره حجاب چگونه بوده و اکنون اکثریت زنان جامعه چه رویکردی را نسبت به حجاب برگزیده اند؟

علت تشتت رویکردهای فقهی و اجتماعی و حقوقی به حجاب چیست و چگونه می توان گفت وگویی علمی میان انواع رویکردها برقرار نمود؟

چگونه می توان در جستجوی راهبرد موثر و درازمدت برای ارتقای عفاف گشت و علم جامعه شناسی و روانشناسی چه نسخه ای برای این موضوع دارند؟

نشست ارزیابی کارنامه جمهوری اسلامی در مساله حجاب چهارشنبه ۱۳ دی ساعت ۱۵:۳۰ برگزار می شود و حضور کلیه علاقمندان در آن آزاد است.


📡 @andisheqalam


عزتی: بر اساس محاسبه بيست شاخص اقتصاد اسلامی، روند اقتصاد اسلامی در دولت مهندس موسوی سالانه صفر درصد، دولت سازندگی يك درصد، دولت اصلاحات ٣.٥درصد و دولت احمدی نژاد منهای يك درصد بوده است


عزتی: اينكه همه مسولان می گوييد اقتصاداسلامی نيست، پس چه كسی بايد اقتصاد را اسلامی می كرد چرا همه منتقد ومدعی اند وكسی پاسخگو نيست


مصباحی مقدم: براي اقتصاد اسلامی، علم اقتصاد را كاملا كنار نمي گذاريم از ابزارهای آن استفاده می كنيم ولی فروض آن را تغيير می دهيم


عزتی : مكتب اقتصاد اسلامی نداريم ، مكاتب اقتصادی علمي هستند
مصباحی مقدم: مكتب اقتصادی اسلامی داريم ، شهيد صدر در اقتصادنا تبيين كرده است


عزتی: اگر مدعی اقتصاد اسلامی هستيم بايد در قالب تئوری علمی و استدلال و اثبات بيايد نه بصورت شعاری ودستوری و احكامی، مي توانيم دانش اقتصاد را با اصول دين تطبيق بدهيم


مصباحی مقدم: كسی نيامد علم اقتصاد اسلامی را استخراج كند، روغنی زنجانی به دكتر توكلی گفت اگر اقتصاد اسلامی علمی داريد بدهيد آن را اجرا كنيم وگرنه بر اساس اقتصاد علمي متعارف عمل می كنيم

20 last posts shown.

1 400

subscribers
Channel statistics