BBCPersian


Channel's geo and language: Iran, Persian


کانال رسمی بخش فارسی بی‌بی‌سی در تلگرام
✉️پيام ها و تصاويرتان را به اينجا بفرستيد:
@BBCShoma
اینستاگرام:
www.instagram.com/bbcpersian
فیسبوک:
www.facebook.com/bbcpersian
نشانی وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی:
bbcpersian.com

Related channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


🔻طالبان از توافقات «مهم» تجاری با پاکستان خبر داد

🔻طالبان می‌گوید در گفتگوهای تجاری با هیات پاکستانی در کابل به توافقاتی در زمینه تسهیل تجارت و حمل ونقل کالا میان دو کشور دست یافته است.

هیات وزارت تجارت پاکستان روز دوشنبه وارد کابل شد، هدف این سفر عادی‌سازی روابط تجاری پس از بالاگرفتن تنش‌های سیاسی و تجاری بین دو کشور گفته شد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در اعلامیه‌ای گفته است که در مذاکرات میان نورالدین عزیزی، وزیر تجارت طالبان هیات پاکستانی به ریاست محمد خُرم‌آغا، معاون وزارت تجارت آن کشور انجام شد، و در زمینه‌های ترانزیت بدون موانع، توسعه روابط بانکی میان دو کشور، صادرات زغال سنگ به‌ توافقاتی رسیده‌اند.

در اعلامیه طالبان تاکید شده که در مذاکرات دو روزه در کابل، در مورد «جداسازی سیاست از تجارت» میان کابل و اسلام آباد توافق کرده‌اند.

دو کشور از «تجارت جنس به جنس (بارتر) منصرف شده و روی توسعه روابط بانکی میان دو کشور توافق کردند.» در حالی که نقل و انتقالات بانکی میان افغانستان و خارج به‌خاطر تحریم‌های آمریکا هنوز با مشکلات جدی روبروست.

متن کامل خبر را از لینک زیر⬇️ بخوانید.
📸MOIC

https://bbc.in/4cDeIGA
@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻سازمان ملل هشدار داده که سرعت تولید زباله‌های الکتریکی، خیلی بیشتر از سرعت بازیافت آنهاست، تقریبا پنج برابر. همه ما مقصریم؛ برای انبار کردن کابل‌هایی که استفاده نمی‌کنیم یا وسایل الکتریکی مثل تلفن‌ها قدیمی و کنترل تلویزیون، به این امید که روزی به کار بیایند.هریت برادشاو گزارش می‌دهد.

@BBCPersian


🔻لیزا کورتیس، دستیار پیشین دونالد ترامپ می‌گوید عادی‌سازی روابط واشنگتن و حکومت طالبان، عادی‌سازی رنج زنان این کشور است.

او در مطلبی همراه با هدیه امیری، در نشریه فارین افیرز نوشته‌اند که آمریکا باید با حمایت کامل از تلاش‌های سازمان ملل برای «یک گفتگو فراگیر سیاسی» در میان افغان‌ها و حقوق زنان در مرکز آن، پشتیانی کند.

او که سمت مدیر ارشد جنوب آسیا و آسیای میانه در شورای امنیت ملی آمریکا از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ را نیز داشت در این مطلب تاکید کرده است که «واشنگتن باید تحریم‌های حقوق بشری علیه رهبران طالبان را گسترش داده و با سازمان ملل متحد همکاری کند تا شمار بیشتری از آنها به عنوان تروریست معرفی شوند.»

او نتیجه‌گیری کرده است که آمریکا باید همچنان از به‌رسمیت شناختن رژیم طالبان، تا زمان به‌رسمیت شناختن حقوق زنان، خودداری کند، و واشنگتن نباید برای سرکوب زنان به طالبان «چک سفید» بدهد چراکه گسترش آزار و اذیت زنان به گفته او «به‌ انواع دیگر بنیادگرایی دامن می‌زند.»

@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻فرزند مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، از فشارهای امنیتی برای ورود مهمانان نوروزی به داخل مسجد مکی انتقاد کرد. دو روز پیش خانواده‌های کشته‌های جمعه خونین سال ۱۴۰۱ به دیدن مولوی عبدالحمید رفتند. او در این دیدار گفت که پیش از آن واقعه، کسی تصور نمی‌کرد که مأموران حکومت بتوانند دست به چنین کاری بزنند. در جمعه خونین زاهدان حدود صد نفر کشته شدند. پرهام قبادی گزارش می‌دهد

@BBCPersian


🔻سم بنکمن-فرید، که به «سلطان رمزارز» جهان معروف شده بود، برای میلیاردها دلار کلاهبرداری به ۲۵ سال زندان محکوم شد.

قاضی کاپلان پیش از اعلام این مجازات گفت که بنکمن-فرید از خود پشیمانی نشان نداده است.

او پس از اعلام حکم از این میلیاردر سابق پرسید که آیا می‌خواهد شرایط مجازاتش را بخواند، که محکوم پاسخ داد: «نه، ممنون.»

سم بنکمن-فرید بنیانگذار و مدیرعامل بازار رمزارز اف‌تی‌اکس بود.

📸Reuters
https://bbc.in/3IWEckL
@BBCPersian


🔻علی خامنه‌ای با زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین دیدار کرده و گفت گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی «تا این لحظه پیروز میدان» هستند.

او دو روز پیش هم میزبان اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس بود.

@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻گروهی از فعالان حقوق بشر روز پنجشنبه با تجمع در فرودگاه فرانکفورت، مانع از اخراج یک پناهجوی ایرانی شدند که تقاضای پناهندگی‌او در آلمان رد شده بود.

گفته می‌شود که این پناهجو در حال حاضر در بازداشت پلیس فرودگاه است.

روز پنج‌شنبه ۹ فروردین از ساعاتی قبل از اخراج این پناهجو، فعالان حقوق بشر در فردگاه فرانکفورت آلمان تجمع کردند تا جلوی‌اخراج او را بگیرند.

بامداد اسماعیلی، روزنامه‌نگار ساکن آلمان، می‌گوید تجمع‌کنندگان بنرهایی در دست داشتند و روی یکی از آن‌ها نوشته شده بود: « ایران کشور امنی نیست.»

این پناهجو با نام «احسان» معرفی شده و برادر او در ویدیویی که منتشر کرده گفته که احسان در «آمازون شاغل بوده و درخواست پناهندگی او رد شده است.» گفته می‌شود احسان از سال ۲۰۱۹ در آلمان بوده و تقاضای پناهندگی‌او در همه مراحل رد شده است.

وزرای کشور ایالت‌های فدرال آلمان پس از اعتراضات در ایران تصمیم گرفتند اخراج پناهجویان ایرانی را که درخواست پناهندگی‌شان رد شده متوقف کنند، اما این دستورالعمل در پایان سال ۲۰۲۳ منقضی شد و پس از آن ایالت‌های آلمان دستور توقف اخراج پناهجویان ایرانی را تمدید نکردند.

@BBCPersian


💢دانش‌آموز محجبه در فرانسه به خاطر تهمت دروغ به مدیر مدرسه تحت پیگرد قرار می‌گیرد

🖋️هیو اسکوفیلد

🔻گابریل آتال، نخست‌وزیر، فرانسه گفته است که دولت در نظر دارد یک دختر دانش‌آموز را به دلیل ادعای دروغ علیه مدیر مدرسه‌اش تحت پیگیرد قانونی قرار دهد.

این دختر مسلمان مدیر مدرسه را متهم کرده بود که او را به خاطر داشتن پوشش اسلامی‌ کتک زده است.

در این ماجرا، مدیر مدرسه اصرار داشت که طبق قوانین فرانسه که نمایش نمادهای مذهبی را در مراکز آموزشی مجاز نمی‌داند، این دختر روسری اسلامی ‌خود را در داخل مدرسه بردارد.

پس از انتشار ادعای این دختر، مدیر مدرسه در شبکه‌های اجتماعی هدف مطالبی حاوی تهدید به مرگ قرار گرفت و در نتیجه، از شغل خود استعفا داد.

از زمان قتل دو آموزگار فرانسوی توسط اسلامگرایان، فرانسه تهدیدهایی از این دست علیه مدارس را جدی تلقی می‌کند.

در سال ۲۰۲۰، ساموئل پتی، آموزگار فرانسوی، در خیابانی در حومه پاریس هدف حمله قرار گرفت و سرش بریده شد. پنج ماه پیشتر هم دومینیک برنار در مدرسه‌اش به قتل رسید.

روز جمعه، مدیر مدرسه ‌این دختر دانش آموز در پاریس که نامش منتشر نشده است، تصمیم خود به کناره‌گیری را در ایمیلی خطاب به همکارانش در مدرسه موریس راول منطقه ۲۰ پاریس اعلام کرد.

او در این ایمیل نوشت که «در نهایت امر، به دلیل نگرانی برای امنیت خودم و مدرسه، تصمیم گرفتم از سمت خود کناره‌گیری کنم.»

او با تشکر از همکارانش به خاطر حمایتی که طی سه هفته گذشته از او کرده بودند، نوشت: «پس از هفت سال پر بار و پرتلاش در کنار شما و پس از ۴۵ سال خدمت در آموزش و پرورش، از این شغل استعفا می‌دهم.»

در حادثه مورد اشاره که روز ۲۸ فوریه رخ داد، مدیر مدرسه به سه دانش‌آموز دختر گفت که باید طبق قانون، پوشش اسلامی ‌را از سر خود بردارند.

دو نفر از آنها از این دستور تمکین کردند، اما نفر سوم قبول نکرد و این موضوع به مجادله منجر شد.

در روزهای بعد، مدیر مدرسه در شبکه‌های اجتماعی به مرگ تهدید شد و این موضوع به اطلاع وزارت کشور فرانسه رسید.

دادستانی پاریس گفته است که تا کنون دو نفر در ارتباط با تهدید به قتل این مدیر مدرسه بازداشت شده‌اند. او هویت این افراد را فاش نکرد اما وزارت آموزش و پرورش فرانسه گفته است که این دو نفر با این مدرسه ارتباطی نداشتند.

متن کامل خبر را از لینک زیر⬇️بخوانید.

https://bbc.in/4afuXbA
@BBCPersian


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
این ویدیو از زباله‌های انباشت شده در منطقه لین احمدآباد آبادان برای بی‌بی‌سی ارسال شده است.

فردی که ویدیو را فرستاده با اشاره به نزدیکی شهرداری این منطقه به محل انباشت زباله‌ها می‌گوید: « شهرداری چند پلاک پایین‌تر است و این وضعیت زباله‌ها و فاضلاب شهر است.»

پیش از این هم تصاویر بسیاری از بیرون زدن فاضلاب و انباشت زباله‌ در شهرهای دیگر منتشر شده است با توضیحاتی که نشان می‌دهد این وضعیت مشکلاتی را برای سلامتی و رفاه شهری برای شهروندان ایجاد کرده است.

@BBCpersian


💢کمیسر حقوق بشر سازمان ملل می‌گوید قحطی غزه می‌تواند جنایت جنگی باشد

🖋️جرمی بوئن

🔻پس از ماه‌ها هشدار، یک گزارش تازه مورد تایید سازمان ملل با ارائه شواهد آماری محکم نشان داده که فاجعه انسانی در غزه به یک قحطی انسان‌ساخته تبدیل می‌شود.

فشار بر اسرائیل افزایش یافته است تا به مسئولیت‌های قانونی خود برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی عمل کند و اجازه دهد تا کمک‌های بشردوستانه به اندازه کافی به افراد نیازمند برسد.

وولکر تورک، بلندپایه‌ترین مقام حقوق بشری سازمان ملل متحد، در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی گفت که اسرائیل مقصر این وضع است و این گزینه‌ای «باورپذیر» است که اسرائیل قحطی را همچون سلاحی در جنگ غزه به کار گرفته است.

آقای تورک، که کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد است، گفت در صورت اثبات این موضوع می‌توان آن را جنایت جنگی محسوب کرد.

نیر برکات، وزیر اقتصاد اسرائیل و سیاستمدار ارشد حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو، هشدارهای آقای تورک را رد کرد و آن را «کاملا بی‌معنی- حرفی کاملا غیر مسئولانه» خواند.

متن کامل خبر را از لینک زیر⬇️ بخوانید.

https://bbc.in/4acbzfs
@BBCPersian


🔶سورپرایز اشلی؛ با پیروزی بر هند شانس صعود تیم ملی فوتبال افغانستان در آسیا زنده شد

🖋️فیروز مشعوف
🔶تیم ملی فوتبال افغانستان با برتری شیرین و ارزشمند در زمین رقیب دیرینه‌اش هند، شانس صعود مستقیم‌ به جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۷ و البته صعود به دور بعدی مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۲۶ را زنده کرد.

افغانستان با هدایت اشلی وست‌وود که پس از قبولی دو شکست سنگین متوالی در برابر قطر و کویت در مقابل موجی از انتقادات قرار گرفت، در حالی شب گذشته میزبانش هند را با نتیجه ۲ بر ۱ شکست داد که ابتدا از حریفش عقب افتاد ولی در نهایت با بازگشتی شیرین و حساب شده به بازی در نیمه دوم، ورق را برگرداند و ۳ امتیازی که دوباره خون تازه‌ای به‌رگ‌های فوتبال افغانستان جاری کرد را به دست آورد. ۳ امتیازی که باعث شد حالا تیم «شیران خراسان»، همانند سه تیم دیگر گروه، شانس صعود تاریخی به جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۷ را به صورت مستقیم در اختیار داشته باشد.

از زمانی شروع کنیم که اشلی وست‌وود هدایت تیم «ازهم‌گسیخته» افغانستان را برعهده گرفت. زمانی که اوضاع به هم ریخته‌تر از آن چیزی بود که او فکرش را می‌کرد. زمانی که او برای برگزاری مراسم معارفه‌ به کابل آمد، بازیکنان به صورت دسته‌جمعی از تیم ملی قهر کرده بودند. فدراسیون به دلیل عدم حمایت فیفا هیچ امکاناتی نداشت و تاهنوز هم ندارد، موجی از انتقادات و چالش‌ها در مسیر راهش بود و او نیز مجبور بود در فاصله کمتر از ده روز تیمی را با ترکیب ۹۰ درصدی از بازیکنان داخلی و چند بازیکن نه چندان با کیفیت از خارج افغانستان را آماده تقابل با قطر و کویت کند. اتفاقی که در نهایت با دو شکست متوالی سنگین تیم او و دریافت ۱۲ گل در دو بازی همراه شد.

متن کامل خبر را از لینک زیر⬇️بخوانید.
https://bbc.in/3TYsuN2
@BBCPersian


🔹تخمین زده می‌شود که پرندگان سالیانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تن حشره می‌خورند. این آمار تاثیر به سزایی در کنترل جمعیت حشرات دارد.

📸@walkinglensphotography
@BBCPersian


🔻ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، ضمن مخالفت با ساخت مسجد در پارک قیطریه، می‌گوید ساخت این مسجد «موجب بدبینی بخش وسیعی از شهروندان خواهد شد.»

در متنی که حساب آقای امانی روز چهارشنبه ۸ فروردین در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده، نوشته شده: «ساخت مسجد در بخشی از بوستان قیطریه نه تنها تعظیم شعائر اسلامی نیست بلکه موجب تخریب شعائر و بدبینی بخش وسیعی از شهروندان خواهد شد، تا کی قرار است خودزنی کنیم؟»

این متن همراه با ویدیویی از تذکر آقای امانی در آخرین جلسه علنی شورای شهر پیش از تعطیلات نوروز منتشر شده است. در این تذکر خطاب به شهردار تهران، این عضو شورای شهر می‌گوید ساخت مسجد و تغییر کاربری بوستان‌ها مخالف قوانین است. او همچنین می‌گوید در محل ساخت مسجد چندین درخت قطور وجود دارد که امکان جابجایی‌شان وجود ندارد.

پیش از این علیرضا زاکانی، شهردار تهران طرح ساخت مسجد در این بوستان را تایید کرده و گفته بود برای ساخت این مسجد درختی قطع نخواهد شد و «تنها تعدادی نهال جابجا خواهند شد.»

در همین حال شماری از شهروندان کارزاری برای جلوگیری از ساخت این مسجد به راه انداخته‌اند.

https://bbc.in/49dkPyz
@BBCPersian


🔻رئیس پلیس راهور فراجا می‌گوید جریمه‌های «تخلفات رانندگی حادثه‌ساز» در ایران به طور متوسط حدود پنج برابر افزایش خواهد داشت و جریمه رانندگی در حال مستی هم به «۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان» افزایش پیدا خواهد کرد.

تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا در یک مصاحبه تلویزیونی گفته است که بر اساس مصوبه دولت «جریمه‌های تخلفات رانندگی» حدود ۳ تا ۴ برابر افزایش خواهد داشت و به طور مثال جریمه سرعت غیرمجاز بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان خواهد بود.

به گفته آقای حسینی، بیشترین افزایش جریمه مربوط به تخلف «رانندگی در حالت مستی» است که با افزایش هفت برابری روبرو شده و حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پیش‌بینی شده است.

هدف از افزایش نرخ جرایم رانندگی «بازدارندگی» خوانده شده و به گفته رئیس پلیس راهور قرار است نرخ جریمه‌های جدید از حدود دو هفته دیگر اجرایی شود.

بیشتر بخوانید:

https://bbc.in/3xlHAD4

📷 IRNA

@BBCPersian


🔻آن‌ هاتاوی، بازیگر آمریکایی از رنج سقط جنین هم‌زمان با بازی‌اش در نقش یک زن حامله در تئاتر پرده برداشت.

او در مصاحبه با «ونتی‌فیر» گفت: «باید تظاهر می‌کردم همه‌چیز مرتب است» تا این که دوستانش در پشت صحنه به دیدارش آمدند.

این بازیگر که پیش از این هم در مورد مشکلش برای بارداری صحبت کرده بود می‌گوید: «از چیزی که بر حسب آمار کاملا طبیعی محسوب می‌شود، احساس خجالت نمی‌کنم.»

خانم هاتاوی در یک نمایش تک بازیگر که به مدت شش هفته در سال ۲۰۱۵ در برادوی اجرا شد، در نقش خلبانی حامله ایفای نقش کرد.

او در این اجرا هر شب باید زایمان می‌کرد. در همین زمان جنینش سقط شد.

جاناتان، اولین پسر‌ آن هاتاوی، بازیگر فیلم «شیطان پرادا میپوشد» و همسرش آدام شولمن در مارس ۲۰۱۶ به دنیا آمد.

در پست اینستاگرم در ژوئیه ۲۰۱۹ خانم هاتاوی اعلام کرد که دوباره باردار است. او همان‌جا به مشکلاتش برای باروری اشاره کرد.

متن کامل خبر را از لینک زیر⬇️بخوانید.


📸Getty Images
https://bbc.in/3VBvKiw


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مراسم برافروختن آتش نوروزی در منطقه لگز بوکان با حضور پدر و مادر وفا آذربار، زندانی سیاسی اعدام‌شده برگزار شده و ویدئویی از آن به بی‌بی‌سی فارسی رسیده است.


وفا آذربار، محسن مظلوم، پژمان فاتحی و محمد فرامرزی چهار زندانی سیاسی کرد بودند که در ۹ بهمن ۱۴۰۱، پس از ۱۹ ماه حبس و بی‌خبری در زندان قزل‌حصار اعدام شدند. ‌

کردها در کشورهای مختلف همه ساله مراسم نوروزی بزرگی برگزار می‌کنند و این مراسم برایشان نمادی از همبستگی است.

@BBCPersian


🔻دادستان‌های اسپانیا برای رئیس سابق فدراسیون فوتبال به خاطر بوسه بدون رضایت بر لب‌های جنی هرموسو، مهاجم تیم فوتبال زنان این کشور پس از پیروزی در فینال جام جهانی زنان، تقاضای دو سال و نیم حبس کردند.

لوئیس روبیالس، به خاطر بوسیدن لب‌های خانم هرموسو بدون رضایت او با اتهام تعرض جنسی روبرو است.

خانم هرموس و دیگر اعضا تیم این بوسه را «ناخواسته و تحقیرآمیز» دانسته‌اند.

پس از انتقادات آقای روبیالس از سمت خود استعفا داد، اما اتهامات علیه خود را نپذیرفت.

براساس اسنادی که خبرگزاری رویترز مشاهده کرده است، دادستان مارتا دورانتز آقای روبیالس را به «تعرض جنسی» و همچنین «تحت فشار قراردادن» خانم هرموسو برای توجیه عملش پس از بوسه متهم کرده است. گفته می‌شود این اتهامات روی هم دو سال و نیم زندان در پی خواهند داشت.

خانم دورانتز همچنین مربی سابق تیم ملی زنان، خورخه ویلدا، مدیر فنی تیم، آلبرت لوکه و مدیر تبلیغاتی فدراسیون، روبن ریورا را متهم کرد که خانم هرموسو را تحت فشار قراردادند که بوسه را «با رضایت خود» اعلام کند.

متن کامل خبر را از لینک زیر⬇️ بخوانید.

https://bbc.in/3IWflgX
@BBCPersian


🔻طالبان اظهارات وزیر دفاع پاکستان را در پی کشته شدن ۵ کارگر چینی «پوچ» خواندند

طالبان در واکنش به اظهارات وزیر دفاع پاکستان پس از کشته شدن پنج شهروند چینی در این کشور، گفته است که این موضوع داخلی پاکستان است و این گفته که «منبع تروریسم پاکستان در افغانستان» است، یک اتهام «پوچ» است.

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، پس از سری رویدادهای اخیر امنیتی در این کشور ازجمله کشته شدن پنج کارگر شهروند چین در انفجار یک مینی‌بوس حامل آن‌ها روز چهارشنبه در منطقه شانگله ایالت خیبرپختونخواه، در ایکس نوشت که «منبع تروریسم در پاکستان از افغانستان است و باوجود تلاش‌های ما، کابل تاکنون در این زمینه هیچ پیشرفتی نداشته است.»

https://bbc.in/4cx6os1
@BBCPersian


🔻دولت اسلامی – ولایت خراسان چه کسانی هستند و چرا به سالن کنسرت مسکو حمله کردند؟

به رغم تلاش‌های ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و رسانه‌های تحت تسلط روسیه برای مقصر دانستن اوکراین برای حمله مرگبار به سالن کنسرت در مسکو، جزئیات بیشتری در مورد گروه جهادی داعش شاخه خراسان که ادعا می‌کند پشت این حملات بوده است، در حال آشکار شدن است.

داعش شاخه خراسان چیست یا چه کسانی هستند؟

🖊 ادامه گزارش را از فرانک گاردنر, خبرنگار امنیتی بی‌بی‌سی، بخوانید:

https://bbc.in/3VIScGe
@BBCPersian


ر🔻ئیس اداره میرث فرهنگی و گردشگری آران و بیدگل می‌گوید ورود گردشگران به کویر مرنجاب و سیازگه در استان اصفهان از ۱۱ تا ۱۵ فروردین، همزمان با شب‌های قدر، ممنوع است.

جواد عبدلی روز پنجشنبه به خبرگزاری ایرنا گفته این تصمیم با هدف «حفظ حرمت شب‌های قدر (۱۹ تا ۲۳ رمضان)» گرفته شده و اضافه کرده: «تنها برای گردشگرانی که قبلا اقامت در مجموعه‌های گردشگری در کویر را رزرو کردند، ورود آزاد بوده و برای سایر گردشگران ورود به کویر ممنوع خواهد بود.»

منطقه گردشگری مرنجاب در شمال شهرستان آران و بیدگل از پرگردشگرترین مناتطق کویری در ایران محسوب می‌شود. این منطقه از شمال به دریاچه نمک، از غرب به کویر مسیله، دریاچه حوض سلطان و حوض مره و از شرق به پارک ملی کویر منتهی می‌شود.

📷 Getty Images
@BBCPersian

20 last posts shown.