🚫بدعتهای نیمه شعبان
📝بعضی از مردم براین عقیده اند که نیمه شعبان از فضیلت خاصی برخوردار است، و دراین موقع به بعضی از عبادات خودساخته مشغول میشوند.
اما حقیقت این است که: نیمه شعبان نسبت به دیگر روزهای سال فضیلت یا خصوصیت ویژه ای ندارد.
بعضی از مردم ، این شب (نیمه شعبان) را خیلی گرامی داشته درهرجا جار میزنند، و در این شب جشن هائی برپا میکنند. درحالیکه هیچ دلیل صحیحی از قرآن و سنت نبویﷺ مبنی بر ویژه بودن این شب یا روز آن وارد نشده است، و برگزاری هرنوع جشن و عید و مراسم در آن بدعت و نوآوری در دین است.
🔹اصل و اساس روایاتی که در خصوص فضیلت شب نیمه شعبان روایت شده اند همگی از روایات بنی اسرائیل می باشد و انکار فضیلت این شب از جمعی از سلف روایت شده است .
به عنوان مثال :
☑️عبد الرحمن بن زيد بن أسلم می گوید :
"هیچ کس از اساتید و فقهایمان را ندیده ام که به شب نیمه شعبان اهمیت داده باشند و هیچ کدام از آنان به حدیث مکحول در این خصوص احتجاج نموده باشند و یا فضیلتی برای این شب به نسبت سایر شب های سال قائل بوده باشند .
📙البدع للامام ابن وضاح(119) إسناد صحيح
☑️همچنین به ابن أبي مُليكة رحمه الله گفته شد : زیاد نمیری میگوید : فضیلت شب نیمه شعبان همانند فضیلت شب قدر میباشد .
ابن ابی ملیکه در جواب گفت :
اگرمن خود این سخن را در آن زمان از او می شنیدم و در آن حال در دست یک عصا می بود، با آن عصا وی را می زدم .
📙المصنف - عبد الرزاق (7928)
حافظ ابن رجب رحمه الله میگوید :
اهل شام مانند خالدبن معدان، مکحول، لقمان بن عامر و غیر آنها این شب را تعظیم میکردند و برای عبادت در این شب مجاهدت و کوشش میکردند و مردم هم از آنها پیروی میکردند، و گفته میشود در این تعظیم به آثار اسرائیلی و نادرست دست یافته اند،
آن زمان که آنها در این مناطق به این کارها شهرت پیدا کردند مردم دچار اختلاف شدند، بعضی موافق آنها بودند و آن را قبول میکردند مثل طایفة ی عباد اهل بصره و غیره، 👈و اکثر علمای اهل حجاز از جمله عطاء، ابن ابی ملیکه، ، اصحاب مالک و غیره نیز آن را قبول ندارند و میگویند همة اینها بدعت هستند، و عبدالرحمن بن زید بن اسلم این رأی را از فقهای اهل مدینه نقل میکند
📙 البدع و النهی عنها، ص (۴۶).
جمهور علما اتفاق نظر دارند بر اینکه جمع شدن در مساجد در این شب یعنی نیمة شعبان برای نماز و دعا مکروه است، زنده کردن و مراسم گرفتن برای این شب در مساجد به صورت دائمی هر سال یا بعضی از اوقات بدعتی است که در دین پیدا شده است.
📙لطائف المعارف(۲۶۳)
🔹🔹🔸🔹🔹🔸🔹🔹
📣کانال شخصی إدریس خضري
https://t.me/joinchat/AAAAAEVyEPfW7a4a1P_jBw