دنیای کتاب


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


این کانال دارای کتابهای کمیاب و نایاب میباشد و همچنین این کانال کتابخانه انجمن داد و ستد کتاب وداده ها
میباشد??????

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


من از آن آدمهایی نیستم که وقتی میبینم سر یک نفر به سنگ می خورد و می شکند دیگر نتیجه بگیرم که نباید به طرف سنگ رفت!
من تا سر خودم نشکند
معنی سنگ را نمی فهمم...!

#فروغ_فرخزاد


📕ایران بین دو انقلاب

✍ یرواند آبراهامیان

کتاب «ایران بین دو انقلاب» اثر «يرواند آبراهاميان»، ترجمه‌ی «کاظم فیروزمند»، «حسن شمس‌آوری» و «محسن مدیر شانه‌چی» است. در توضیحات پشت جلد کتاب آمده است: «این کتاب پژوهشی جامع در تاریخ معاصر ایران است که از حیث جامعیت، روش آکادمیک تحقیق و وسعت اطلاعات و منابع در میان آثار مشابه خود کم نظیر است. در این پژوهش ضمن گزارش مستند رویدادها و تحولات سیاسی دوره بین زوال قاجار و انقراض پهلوی، مبانی اجتماعی سیاست در ایران بررسی و تحلیل شده. نقش عوامل اجتماعی و اقتصادی در تحولات و حرکات سیاسی و ریشه‌های قومی و طبقاتی جنبش‌ها و گرایش‌های مختلف سیاسی ایران نشان داده شده است. کتاب به سه بخش اصلی تقسیم شده است .در بخش نخست با بررسی اوضاع ایران در اواخر عصر قاجار و شرح وقایع و تحولات دوران انقلاب مشروطه و حکومت رضاشاه، زمینه‌ای تاریخی برای درک ایران نو فراهم می‌شود. در بخش دوم زمینه اجتماعی ماجراهای سیاسی بین سقوط استبداد رضا شاه و ظهور استبداد محمدرضا شاه بررسی و تحلیل می شود. بخش سوم بررسی ایرانه معاصر است و به شرح برنامه‌های اجتماعی و اقتصادی محمدرضا شاه پهلوی، تشدید تنش‌های اجتماعی ناشی از آن برنامه‌ها و سرانجام پیروزی انقلاب اسلامی می‌پردازد.» در قسمتی از کتاب می‌خوانیم: «قاجارها اصطلاحات نامفهوم کاتبان فارسی گوی خویش را فراگرفتند، اقوام خود را در امور حکومتی به کار گماردند، دویست کارمند در بلدیه تهران استخدام کردند، برای هر ایالت، حاکم (فرمانفرما) با یک وزیر و دو مستوفی گماشتند و هیأت دولت سه نفره خیمه گاهی را به صورت هیأت دولت ده نفره ای با یک نخست وزیر (صدراعظم) و یک وزیر مالیه (مستوفی الممالک) درآوردند.» این کتاب را نشر «مرکز» منتشر کرده است.






سرزمین من تابوتی نیست
که به خاکش توان سپرد
زیر فشار چکمه ی زنگاری زمان.

سرزمین من بمبی است
روزی منفجر خواهد شد
تا آفتاب
رشته رشته تقسیم شود
میان خانه ها ...

#لطیف_هلمت


📕 آغاز اسلام از اوگاریت به سامره(ممنوعه)

✍ فلکر پپ

تاریخ شکل‌گیری اسلام یکی از پیچیده‌ترین کلاف‌های تاریخی در منطقه‌ی خاور نزدیک و میانه بوده و هست. مسیحیت شرق بیش از چهار سده در ایران ساسانی تثبیت شده بود. عرب‌های سُریانی که اکثرن عرب‌های به اجبار کوچ داده شده بودند، نمایندگان این جریان مسیحیت بودند، آن‌ها بیش از چهار سده در قلمرو ایران‌ ساسانی با ایرانیان در همزیستی به سر می‌بردند. همین عرب‌ها که بعضی از مورخان به آن‌ها عرب‌های ساسانی می‌گویند توانستند به همراه‌ همکیشان ایرانی خود طی دو شکست‌ بزرگ ایران از بیزانس در سال‌های 622 میلادی در ارمنستان و 627 میلادی در نینوا جانشین پادشاهان ساسانی بشوند و تاریخ ایران‌ پساساسانی را رقم بزنند. فرآیند شکل‌گیری ادیان، چه ادیان چند خدایی و چه تک‌خدایی، بدون شناخت از گذشته‌ی آن‌ها درک‌ناپذیر است. بدون شناخت از استوره‌های دینی سومری‌، بابلی و مزدایسنایی، شناسایی دین یهود ناشدنی است. فقط با مطالعه‌ی این پیش‌زمینه‌های تاریخی- استوره‌ای است که می‌توان به قدمت‌ِ مفاهیمی مانند بهشت (پرادِیزه ایرانی/پردیس)، توفان نوح (داستان گیلگمش)، قوانین موسا (حمورابی) و غیره در انجیل عهد قدیم پی برد. اسلام هم از این قاعده مستثنا نیست. حدود 200 سال پس از قدرت‌گیری عرب‌ها، وقایع‌نگاران اسلامی یک تاریخ رستگاری برای آیندگان ساخته و پرداختند که برای تشخیص عناصر تاریخی از غیرتاریخی باید «صبر ایوب» داشت. ما بازتاب این شکیبایی، پیگیری و باریک‌بینی را در این اثر فولکر پپ می‌بینیم. همانگونه که پژوهشگران روشنگر سه سده‌ی گذشته «پیچ و مُهره‌»‌های یهودیت و مسیحیت را از هم باز کردند و تک تک اجزا را زیر ذره‌بین برده‌اند، پپ نیز چنین کرده است.






خاطرات یک دیکتاتور

مردم دو دسته اند :

نصف گول میخورند
و نصف گلوله...

#جورج_اورول


📕نظام قضایی عصر قاجار و پهلوی

✍ویلم فلور، امین بنانی

این کتاب تحقیقی درباره ویژگی‏های «نظام قضایی» ایران و اقدامات و اصلاحات صورت گرفته در این زمینه در دوران حکومت قاجار پهلوی است. این کتاب ضمن بررسی اجمالی پیشینه نظام قضایی ایران در «دوره اسلامی» تحولات نظام قضایی در دوره پهلوی و قاجاریه را مقایسه کرده و نظام قضایی شرعی و عرفی در این دو عصر را مورد مطالعه قرار می‏دهد. موقعیت و گردش کار محکمه، انواع مجازات‏ها و نحوه اجرای احکام، ناکارآمدی نظام قضایی و علل و پیامدهای آن، قوانین قضایی موجود در محاکم عدلیه، اصلاحات صورت گرفته در نظام‏های قضایی و عرفی‏سازی آن و قوانین مربوط به ازدواج در دو نظام قضایی قاجاریه و پهلوی از اصلی‏ترین مندرجات این کتاب است.






از آدم ها بُت نسازید
این خیانت است هم به خودتان
هم به خودشان
خدایی می‌شوند که خدایی کردن نمی‌دانند و شما در آخر می‌شوید
سر تا پا کافر خدای خود ساخته.

#نيچه


📕 بت‌های ذهنی و خاطره ازلی

✍ داریوش شایگان

کتاب حاضر به دو بخش تقسیم می شود بخش اول چند مقاله مشهور از نویسنده اثر با نام های معارضه جویی معاصر و هویت فرهنگی، بت های ذهنی و خاطره ازلی، تفکر هندی و علم غربی، تصویر یک جهان یا بحثی درباره هنر ایران است. در مقاله بت های ذهنی و خاطره ازلی، بت های ذهنی معروف فیلسوف بزرگ، فرانسیس بیکن را از منظر الگوهای یونگی کهن نقد می کند و به این نتیجه می رسد که کاری که فرانسیس بیکن گفته تقریباً غیرممکن است چون ما با خطرهای ازلی به دنیا می آییم و توانایی حذف همه بت های ذهنی مخصوصاً بت های قبیله را نداریم. بخش دوم نیز به بررسی ساختار اسطوره ها و مطالبی در مورد آ ن ها می پردازد.






📕تقریرات مصدق در زندان

📝به کوشش جلیل بزرگمهر

تردید نیست که مرحوم دکتر محمد مصدق در تاریخ ایران منشا تاثیری عظیم شد و یکی از سرفصلهای مهم تحول سیاسی ایران در دوره حکومت او اتفاق افتاد. پس برای داوری درست و بی غرضانه ی تاریخ در حق او، شناختن گوشه های مختلف سرگذشت او لازم است و برای رسیدن به چنین مقصودی به اسناد و مدارک اصیل و اساسی احتیاج داریم. از جمله اسناد و مدارکی که با سرافرازی و افتخار در این کتاب تقدیم علاقه مندان می شود یادداشتهایی است پراکنده که سرهنگ جلیل بزرگمهر وکیل صدیق آن مرحوم در دادگاههای نظامی، با همتی والا و جراتی تحسین آمیز از گفته های مصدق در زندان جمع آوری و نگهداری کرده است.






📕روز شغال

✍ فردریک فورسایت

فردریک فورسایت زاده ی ۲۵ اوت ۱۹۳۸ نویسنده و گهگاه مفسر سیاسی انگلیسی است. او بیشتر به خاطر رمان‌های مهیجش از قبیل روز شغال، سگ‌های جنگ، پروندهٔ اودسا، تندیس و مُشت خدا، شناخته شده است.فورسایت در اشفورد، کنت به دنیا آمد و در مدرسه تون‌بریدج و سپس در دانشگاه گرانادا اسپانیا به تحصیل پرداخت. او پیش از آنکه به نویسندگی روی بیاورد در میانه دهه ۵۰ خلبان نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا بود. هنوز ۱۹ سال نداشت که در جرگه نیروهای فعال نیروی هوایی قرار گرفت، اما مقررات سفت و سخت نظامی باب طبع وی نبود بنابراین تصمیم گرفت روزنامه‌نگاری را امتحان کند. در اواخر دهه پنجاه به‌عنوان خبرنگار محلی در یک روزنامه مشغول به‌کار شد و از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۸ به عنوان خبرنگار رویترز و بی‌بی‌سی در کشورهای مختلف خدمت کرد. به عنوان خبرنگار بی‌بی‌سی برای تهیه گزارش از جنگ داخلی نیجریه به آن کشور رفت و از نزدیک شاهد جنگ خشونت باری بود که دستمایه نگارش اولین کتابش با عنوان داستان بیافرا شد.او در زندگی‌نامه خود با عنوان «بیگانه؛ زندگی من» که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد فاش کرد که در زمان حضورش در نیجربه در جریان جنگ بیافرا در سال‌های پایانی ۱۹۶۰ از وی خواسته شده از نیجریه اطلاعات بفرستد و این آغازی بر همکاری ۲۰ ساله وی با سرویس اطلاعاتی بریتانیا بوده است.نخستین رمان او به نام روز شغال در سال ۱۹۷۱ منتشر شد. این رمان دربارهٔ ترور ژنرال دوگل رئیس جمهور فرانسه بود و فرد زینمان بر پایه آن فیلمی موفق به همین نام ساخت.

20 last posts shown.

3 179

subscribers
Channel statistics