DinOnline


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


پایگاه تحلیلی خبری دین‌پژوهی دین‌آنلاین

ارتباط با ما:
@Dinonlinecontact

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔻در دیدار ملکیان با سیدان چه گذشت؟🔻

🔶 آیت الله سیدجعفر سیدان از علمای مشهد و از بزرگان مکتب معارفی مشهد است که به فلسفه و به ویژه حکمت متعالیه انتقاداتی دارد. مصطفی ملکیان نیز که زمانی در گعده های علمی فیلسوفانی چون محمدتقی مصباح یزدی حضور داشته اینک از منتقدان فلسفه اسلامی است. ملکیان در چندسخنرانی خود ضمن آنکه به فیلسوفان اسلامی و به ویژه حکمای متاله تاخته، از رویکرد تفکیکیان که امروز، سیدان پیشقراول آنان است ابراز خرسندی کرده است. ملکیان چندی پیش به خانه این استاد حوزه مشهد رفت که تصاویر و توضیحاتی از آن دیدار در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شد. علی الهی خراسانی، سردبیر خبرگزاری رضوی که در این میهمانی حضور داشته در یادداشتی به گزارش این دیدار و سخنان ردوبدل شده پرداخته است:

✔️ آیت‌الله گفت: شنیده‌ام شما گفته‌اید که اگر وحی باشد حق با مکتب تفکیک است. ملکیان تصدیق کرد که چنین مطلبی را گفته است. سپس آیت‌الله با لحنی استوار به تبیین رابطه عقل و وحی پرداخت و از دیدگاهِ برخاسته از مکتب اهل بیت (علیهم السلام) دفاع کرد. ملکیان گفت: البته من نقد هم به مکتب تفکیک دارم و با بیانی جدی که گاه لحن تند به‌خود می‌گرفت یکی دو نقد را مطرح کرد. او در آخر با صدایی بلند گفت: حقیقت طلب باشیم و من همیشه زندگی و شعارم همین بوده است.

✔️ آیت‌الله که با صبوری تمام بیان تند و صریح ملکیان را شنیده بود خطاب به ایشان گفت: آقای ملکیان! خوب شد به اصل مطلب رسیدیم و آن وجود وحی و تبیین درست آنست. آیت‌الله با صدایی محکم و رسا گفت: به‌جدم قسم من حاضرم تمام تدریس‌هایم را یک ماه تعطیل کنم و بیایم تهران و با شما مباحثه جدی کنم. چون نه کسی مانند من برای شما حاضر است وقت بگذارد و اغلب شما را تکفیر می‌کنند و نه کسی را سراغ دارم که بتواند به‌درستی بحث و شما را قانع کند که درباره وحی اشتباه فکر می‌کنید.

✔️ همیشه خناسان و افراط‌گرایان می‌خواهند طرفداران گفتگو در مشهد را به حاشیه برانند تا در شهری ضد گفتگو و پرتنش تنفس کنند! برخی دلسوزان نیز فراموش کرده‌اند که مشهد، شهر امام رضا(ع) امام گفتگو و امام اخلاق است و عالمان دینی نیز پرچمدار این فرهنگ رضوی هستند.


متن کامل این یادداشت را در خبرگزاری رضوی بخوانید:
http://razavi.news/fa/doc/note/22740

به کانال دین آنلاین بپیوندید:
@dinonline


🔻پاپ از اهالی رسانه‌ها خواست به دام گناهان ارتباطات نیفتند🔻

✝پاپ فرانسیس در دیداری با اعضای «اتحادیۀ رسانه های ادواری ایتالیا» و «فدراسیون ایتالیائی هفته نامه های کاتولیک» ضمن تاکید بر اهمیت رسانه های آزاد و مسئول، از اهالی رسانه ها خواست «به دام گناهان ارتباطات» نیفتند. وی گناهان ارتباطات را چنین برشمرد: اطلاعات نادرست، بیان تنها یک سوی قضیه، افترا، بدنام کردن، رفتن دنبال چیزهای کهنه و تاریخ مصرف گذشته و نور تازه بر آنها افکندن. اینها همه گناهانی بزرگ اند که قلب روزنامه نگاران را جریحه دار می کنند و به عموم مردم آسیب می رسانند.»

✔️به گزارش دین‌آنلاین به نقل از نشریۀ گاردین، در روز شنبه پاپ اعظم از خبرنگاران درخواست کرد آنچه گزارش می‌دهند و منعکس می‌سازند اطّلاعات دقیق، کامل و صحیح باشد، نه گزارش‌های جانب‌دارانه یا اخبار قدیمی‌ای که قبلاً به آنها پرداخته شده است.

پاپ فرانسیس از خبرنگارانی که لجن رسوایی‌های قدیمی را دوباره برهم می‌زنند و به اخبار جنبۀ هیجانی می‌دهند انتقاد کرد و گفت این کار گناه بسیار خطرناکی است که به تمام افرادِ درگیر آسیب وارد می‌کند.

فرانسیس که قصد دارد پیام ارتباطاتیِ سال آتیِ خود را به موضوع «اخبار کذب» اختصاص دهد، در پاسخ به رسانۀ کاتولیک عنوان داشت رسالتی که خبرنگاران بر عهده دارند از اساسی‌ترین و مهم‌ترین رسالت‌های موجود در جوامع دموکراتیک است.

اما او در عین حال خاطرنشان کرد که خبرنگاران موظّفند اطلاعات دقیق، کامل و صحیح را در اختیار مردم قرار دهند و از ارائۀ گزارش‌های مغرضانه اجتناب کنند.

پاپ خطاب به خبرنگاران گفت: "مبادا در دام «گناهان ارتباطاتی» بیفتید؛ گناهانی مثل دروغ‌پراکنی یا جانب‌داریِ مغرضانه، افترا زدن توأم با ایجاد جوّ هیجانی، آبرو بردن و نبش قبرِ اخبار قدیمی‌ای که زمان آنها گذشته است."

فرانسیس این قبیل اقدامات را گناه عظیمی خواند که هم به قلب خود خبرنگار آسیب می‌زند، هم به دیگران.


🔻تجربه یکسان مسلمانان و یهودیان در غرب از نگاه کسلر🔻

✔️اکبر احمد در گزارشی برای هافینگتون پست به معرفی دکتر ادوارد کسلر از اساتید دانشگاه کمبریج و یکی از ستارگان گفتگوهای بینادینی پرداخته است.
ادوارد کسلر سال 2007 به عنوان یکی از تأثیرگذارترین شخصیت‌های فعّال در عرصۀ ارتباطات بینادینی معرّفی شد. او مدیر «مؤسسۀ وولف» در کمبریج است که هدف از آن مطالعۀ روابط بین ادیان یهودیت، مسیحیت و اسلام است. وی تأسیس این مؤسسه را (سال 1998) مهم‌ترین دستاورد خود تلقّی می‌کند و معتقد است که جامعه به وجود چنین نهادهایی نیاز مبرم دارد. کسلر در زمینۀ روابط میانِ ادیان ابراهیمی یک متخصّص است و به خاطر فعالیت‌ها و کتب فراوانی که به رشتۀ تحریر درآورده جوایز بسیاری دریافت کرده است. کسلر حتی در بعضی از موارد با رهبران بزرگ دینیِ جهان مثل پاپ و رئیس‌ خاخام‌های انگلیس همکاری کرده است. دکتر کسلر در جهان عرب نیز میهمانی گرامی و ارجمند تلقّی می‌شود و علما و شیوخ از وی به‌گرمی استقبال می‌کنند و او را از خود می‌دانند. وی دربارۀ ادیان اسلام و یهودیت معتقد است که این دو دین نزدیکی و قرابتی باورنکردنی با یکدیگر دارند.

متن این گزارش را دین‌آنلاین منتشر کرده است:
http://dinonline.com/doc/note/fa/7589/
@dinonline


اصلاحات دینی بیشترین ارتباط را با منافع و مصالحِ ما و شیعیان دارد. محمد بن سلمان همیشه در موردِ اسلام معتدل، سخن می‌گوید. آنچه در ذهن او و امثال او می‌گذرد، این است که اسلام موجود عمیقاً تحت تأثیر تشکیلات و عالمان وهابی است و باید از کنترل آنها خارج شود. در واقع او و همفکرانش می‌خواهند سیطره وهابیت بر اسلام رسمی را که حدود هشتاد یا نود سال بر این کشور حاکم است بشکنند.

از گزارش سخنرانی محمد مسجدجامعی با عنوان «اصلاحات در عربستان؛ از آرمان تا واقعیت»
http://dinonline.com/doc/report/fa/7587/
@dinonline


🔻آیا واقعاً دین می‌تواند در رفع بیماری‌های روانی، ثمربخش باشد؟🔻
🖊اریکا کرامپتون

✔️یک بار یکی از کهنه‌کاران عرصۀ بهداشت روان به من گفت: "اگر حضرت عیسی امروز بیاید، احتمالاً (به خاطر ادعای نبوّت) او را به بیمارستان روان‌پزشکی می‌فرستند." این جمله مرا دربارۀ این که امروز مردم چه دیدگاهی راجع به دین دارند به فکر فرو برد. ممکن است بیمارانی که مثل من مبتلا به بیماری‌های حادّ روانی هستند (من شیزوفرنی دارم)، دچار این توهّم شوند که مسیحای قرن بیست و یکم هستند، خودِ مسیح هستند که دوباره متولّد شده است یا تصوّر کنند که از صاحبان علوم غریبۀ دودمان چینیِ مینگ هستند!
آیا واقعاً دین می‌تواند در رفع بیماری‌های روانی، ثمربخش باشد؟
توهّماتی از این دست در میان بیماران روانی شایع است. علاقۀ بیش از حدّ این افراد به شخصیت‌های مذهبی و ابتلا به توهّم خودبزرگ‌بینی می‌تواند علامت هشداردهنده‌ای باشد که نشان می‌دهد اوضاع‌شان دارد وخیم می‌شود.

مطالعات صورت‌گرفته نشان می‌دهد که ممکن است در مرحلۀ مقدّماتیِ بعضی از بیماری‌های روانی، فرد اعتقادات خود را تغییر دهد تا بدین ترتیب بر هویتِ خودساختۀ خود مهر تأیید بزند.

مسلّماً میان دین و بیماری‌های روانی ارتباطات جدّی‌ای وجود دارد. اما آیا نقش دین در مواجهه با این قبیل بیماری‌ها درمان است یا مانع‌تراشی؟ طبق نظر کارشناسان، گاهی اوقات دین می‌تواند از طریق قرار دادن افراد در جمع، و هدف و معنا بخشیدن به زندگیِ آنها، به مبتلایان به بیماری‌های روانی کمک کند.

متن کامل این یادداشت را در سایت دین آنلاین بخوانید:
http://www.dinonline.com/doc/note/fa/7586/


🔻تصمیم پاپ برای ایجاد تغییر در «دعای ربّانی»🔻

✝️پاپ فرانسیس خواستار تغییر یافتن دعای ربّانی شده است، چراکه وی معتقد است ترجمۀ انگلیسی و ایتالیایی‌ای که در بسیاری از نقاط جهان برای این دعا آمده است با آموزه‌های کتاب مقدّس مغایرت دارد.

↙️به گزارش دین‌آنلاین به نقل از خبرگزاری اکسپرس، دعای ربّانی از دعاهای مذکور در کتاب مقدّس است که اکثریت 2.2 میلیارد مسیحی جهان آن را می‌خوانند و میلیون‌ها نفر نیز آن را حفظ هستند. در واقع این دعا به مسیحیان می‌آموزد که چگونه عیسی مسیح دعا کردن را به حواریون خود آموخت.

در این دعا که به‌کرّات در میان مسیحیان خوانده می‌شود، پیروان این دین از خداوند درخواست می‌کنند که "ما را به وسوسه نکشان، ما را از بدی برهان."

پاپ فرانسیس در گفتگو با سخن‌پراکنان ایتالیایی اظهار داشت که این ترجمه صحیح نیست. وی گفت: "این ترجمۀ خوبی نیست، چون از خدایی حرف می‌زند که انسان را وسوسه می‌کند." وی افزود در فرانسه مسیحیان ترجمۀ دقیق‌تری از این دعا انجام داده‌اند.

پاپ فرانسیس عنوان داشت: "فرانسوی‌ها دعا را این گونه تغییر داده‌اند که «/اجازه نده من وسوسه شوم»، چراکه لغزش از جانب من است و وسوسه از جانب شیطان؛ نه این که خداوند مرا وسوسه کند، بعد ببیند می‌لغزم یا خیر."
پیشنهاد پاپ این است که جملۀ «ما را وسوسه نکن» به «اجازه نده وسوسه شوم» تغییر پیدا کند.

در اوایل هفتۀ جاری پاپ دونالد ترامپ را به خاطر تصمیمش مبنی بر به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل مورد انتقاد قرار داد. وی عنوان داشت: "نمی‌توانم دربارۀ نگرانی شدیدم راجع به وضعیتی که در روزهای اخیر پیش آمده سکوت کنم." او از ترامپ تقاضا کرد از بیان اعلامیه‌اش دربارۀ بیت‌المقدس صرف‌نظر کند، چراکه برای این که گفتگوها بتواند ادامه پیدا کند، ضروری است که به حقوق تمام افرادی که در سرزمین مقدّس سهیم‌اند احترام گذاشته شود.

ماه گذشته کاشف به عمل آمد که این شخصیت مذهبی مترصّد است با کیم جونگ اون، دیکتاتور کرۀ شمالی گفتگو کند، چراکه این حاکم مستبد و جوان راهی را در پیش گرفته که به جنگ تمام‌عیار با شبه‌جزیرۀ کره منتهی خواهد شد. طبق گزارش‌ها، واتیکان تلاش دارد باب گفتگو را بین پیونگ‌یانگ و دربار پاپ باز کند تا بلکه از این طریق بتواند جلوی بروز جنگ را بگیرد. پاپ قصد دارد مستقیماً با کیم وارد گفتگو شود و این مداخله‌ای تاریخی و غیرمنتظره خواهد بود. البته هنوز زمان دقیق این تماس مشخّص نشده است، اما این اقدام در اولویت برنامه‌های پاپ قرار دارد.


🔻کشمکش با خدایی که امکان وقوع هرج‌و‌مرج را فراهم می‌سازد🔻
📝به قلم سوزان اسمیت

✔️من با این باور بزرگ شدم که خداوند خواستار برقراری صلح و نظم در جهان است. با این که اتّفاقات بدی در جهان رخ می‌داد، معلّمان دینی، والدین و بستگانم به من اطمینان خاطر می‌دادند که خداوند مسبّب وقوع این قبیل اتّفاقات نیست، و دانستن این موضوع به من آرامش‌ می‌داد. اما من هنوز هم با خدایی که اجازۀ وقوع چنین اتّفاقاتی را می‌دهد و این امکان را فراهم می‌کند تا آشوب و ناآرامی جای صلح و آرامش را بگیرد دست به گریبانم...
💬نویسنده یادداشت خود را بسان متنی الهیاتی آغاز کرده است اما در ادامه اعتراض خود را معطوف به مباحث سیاسی امریکا ادامه می دهد. توجه به چگونگی کاربرد مباحث الهیاتی در نزد اندیشوران و تحلیلگران مباحث سیاسی، هدف از ترجمه و انعکاس این مطلب است:

http://www.dinonline.com/doc/note/fa/7575/


🔻آپارتاید در میانمار🔻

🔥ده‌ها سال است که دولت‌های متوالیِ میانمار روهینگیایی‌ها را آماج تبعیض و ستم قرار داده‌اند. در سه ماه گذشته نیز نیروهای امنیتی میانمار که کشوری با اکثریت پیروان آیین بودایی است اقلیت مسلمانان ایالت راخین را به‌شدّت مورد ظلم و سرکوب قرار داده‌ و باعث شده‌اند بیش از نیم میلیون از آنها به بنگلادش فرار کنند. در روز سه‌شنبه سازمان عفو بین‌الملل در قالب گزارش تند و تیزی عنوان داشت که مسلمانان روهینگیا در یک زندان بدون سقف گرفتار شده‌اند و پاکسازی ظالمانۀ مسلمانان روهینگیا یک آپارتاید غیرانسانی است. سازمان عفو بین‌الملل مدارکی دالّ بر آزار و اذیت وحشیانۀ روهینگیایی‌ها از جمله تجاوز، شکنجه و اشکال دیگر خشونت از جانب حکومت میانمار در اختیار دارد.

✔️به گزارش دین‌آنلاین به نقل از هافینگتون پست، این سازمانِ حقوق بشری در گزارش خود این گونه توضیح داد که خشونت علیه روهینگیایی‌ها حملۀ گسترده و نظام‌مندی علیه غیرنظامیان به شمار می‌رود که بدیهی است با هویت قومی (یا نژادی) آنان در ارتباط است. لذا این جنایت‌ها قانوناً یک آپارتاید محسوب می‌شود؛ جنایتی که براساس قوانین بین‌الملل جنایتی علیه بشریت به شمار می‌رود.

در این گزارش آمده است که پیکارِ خونین علیه روستاهای روهینگیایی واکنش نامشروع و نامتناسبی در برابر حملات گروه مسلّح روهینگیایی‌ِ «آراکان» به پایگاه‌های امنیتی دولت است که در ماه اوت اتفاق افتاد.

بنا به اظهار سازمان عفو بین‌الملل، دولت میانمار به جای این که سعی کند متجاوزان را پای میز محاکمه بکشاند، کلّ روهینگیایی‌ها را به خاطر هویت‌شان هدف حملات خود قرار داده است.

اوضاع انسانی در ایالت راخین (که سازمان ملل آن را مصداق بارزی از پاکسازی قومی خوانده است) به‌شدّت رو به وخامت گذاشته است. این بحران توجّه بین‌الملل را معطوف به ده‌ها سال تبعیض‌ حکومت علیه مسلمانان روهینگیا کرده است؛ مدّت‌ها است که این مردمان از حقوق شهروندی و بسیاری از حقوق ابتدایی خود محروم بوده‌اند.

در روز سه‌شنبه آنگ سان سوچی، رهبر فعلی میانمار عنوان داشت که تلاش دارد بر سر بازگرداندن روهینگیایی‌ها به ایالت راخین با کشور بنگلادش به توافق برسد.

از سال 2012 کشمکش‌ها میان بودایی‌ها و مسلمانان میانمار شدّت گرفت که این موضوع منجر به درگرفتن شورش‌های مرگبار و همچنین به آتش کشیده شدن خانه‌ها و آوارگی بسیاری از مردم شده است. از آن زمان تا به امروز روهینگیایی‌ها دسترسی به امکانات بهداشتی-پزشکی و آموزشی نداشته و برای مسافرت با محدودیت‌هایی مواجه بوده‌اند. شدّت محدودیت‌ها به گونه‌ای است که گویا این اقلیت در زندان بدون سقفی به سر می‌برند. قوانین تبعیض‌آمیز و دلبخواهی از جمله اوقات منع عبور و مرور بر روهینگیایی‌ها حاکم است.

خانم آنا نیستات، مدیر ارشد پژوهشی سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید گویا سیستم طوری طراحی شده تا روهینگیایی‌ها در نومیدانه‌ترین و تحقیرآمیزترین حالت ممکن به سر ببرند.


🔻آیا آموزه‌ای از بودیسم کشتار میانمار را توجیه می‌کند؟🔻
💬در گفت‌وگو با علی‌رضا شجاعی

✔️ از نظر بودا سقط جنین نیز حتی خطای بزرگی است و نیازردن از دستورهای اخلاقی و بلکه شرعی است. اما آیا آیین بودا در رهگذر زمان تا به امروز دچار دگرگونی و انقلاب شده است که به راحتی در میانمار انسان را ذبح می‌کنند؟ آیا امروز آموزه‌های بودا دستخوش سیاستمداران شده است و رهبران دینی نیز به دام سیاست افتاده‌اند که چنین وحشیانه مسلمانان روهینگیا را در آتش قهر خود می‌سوزانند؟ آیا با توجه به ماجرای میانمار باید نگاه خوشبینانه‌مان را به آموزه‌های صلح بودیسم تغییر دهیم؟ علیرضا شجاعی استاد و پژوهشگر مطالعات ادیان شرق دانشگاه ادیان، به پرسش‌های دین‌آنلاین در این موضوعات پاسخ گفته است.

متن این گفتگو از طریق پیوند زیر در دسترس است:
http://dinonline.com/doc/interview/fa/7568/
@dinonline


🔻چالشی‌ترین پرسش جامعه ایرانی
دردرس-گفتگوهای #دین_و_سیاست مدرسه آزادفکری

✅عبدالکریمی،کچویان،آغاجری، نجفی،باقی،رهدار،سروش محلاتی..

+امکان شرکت مجازی

ثبت نام
🌐AzadFekriSchool.ir
🆔 @AzadFekriSchool


🔻گزارشی از وضعیت اسلام و مسلمانان در کرۀ جنوبی🔻

✔️امسال دهمین سالگرد گروگانگیریِ کره‌ای‌ها در افغانستان است. این رویداد نقطۀ‌عطفی در تاریخ اسلام در این کشور بود. امروز مسلمانان کرۀ جنوبی اقلیت کوچکی (0.2%) از جمعیت این کشور را که عمدتاً مسیحی و پیرو مکتب کنفوسیوس هستند تشکیل می‌دهند. طبق تخمین‌ها، تعداد مسلمانانی که در کرۀ جنوبی زندگی می‌کنند حدود صدهزار نفر است. سال‌ گذشته تعداد توریست‌های مسلمانی که وارد این کشور شدند 33% افزایش داشت و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال 2017 این رقم به 1.2 میلیون نفر برسد. متعاقباً کشور کره برای بهره‌برداری هرچه بهتر از این اقبال، مجوّزهای ارائۀ اغذیۀ حلال را در رستوران‌ها و نمازخانه‌ها افزایش داده است.

برای خواندن ادامه این گزارش، سایت دین آنلاین را ببینید:
http://www.dinonline.com/doc/report/fa/7580/
@dinonline


موسوی نژاد:
علی عبدالله صالح یکی از آخرین گزینه‌ها برای تغییر معادله قدرت در یمن بود. ائتلاف و به صورت مشخص امارات و عربستان بر روی طرحی کار کردند که بر اساس آن چرخش صالح ترسبم کننده پیروزی آنان و حمایت قبایل از آقای صالح بود. این طرح شکست خورد.
http://dinonline.com/doc/report/fa/7581/
@dinonline


🔻آیا ترور علی عبدالله صالح به سود انصارالله بود؟🔻

✔️علی عبدالله صالح (زاده ۲۱ مارس ۱۹۴۲ - مرگ ۴ دسامبر ۲۰۱۷) نظامی، سیاست‌مدار و رئیس‌جمهور یمن از سال ۱۹۷۸ تا ۲۷ فوریه ۲۰۱۲ بود. علی عبدالله صالح که از سال ۲۰۱۴ و از ابتدای جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن با حوثی‌های شیعه هم پیمان شده بود در تاریخ ۴ دسامبر ۲۰۱۷ پس از چرخش به سمت عربستان و چند روز درگیری با حوثی‌ها، به قتل رسید.
سیدعلی موسوی نژاد، پژوهشگر و استاد دانشگاه، در پاسخ به سؤالاتی درباره اتفاقاتی که به ترور رئیس جمهور سابق یمن انجامید، نظر تحلیلی خود را در اختیار دین‌آنلاین گذاشت:

http://dinonline.com/doc/report/fa/7581/


‍ صانعی حتی تا به آنجا پیش می‌رود که می‌گوید نسبت دادن مستقیم حوادث طبیعی به خدا «افترا» (تهمت) به اسلام است. این بدان معنا است که ازنظر او اسلام به‌هیچ‌عنوان چنین تفسیری را برنمی‌تابد. ازنظر او خداوند قوانین طبیعی‌ای بر جهان حاکم کرده است. اما این قوانین تغییرناپذیر نیست و بشر با پیشرفت عقل خود می‌تواند مانع از بروز عوامل شکل‌دهنده به حوادث طبیعی مانند سیل و زمین‌لرزه شود و یا از خود در مقابل این حوادث محافظت کند. درهرصورت، از دیدگاه صانعی به‌هیچ‌عنوان نباید این حوادث طبیعی را «عذاب» الهی در واکنش به «گناهان» بشر به‌حساب آورد.
(برگرفته از "آیا زمین‌لرزه نتیجه «گناهان» بشر است؟" نوشته یاسر میردامادی)


🔻آیا زمین‌لرزه نتیجه «گناهان» بشر است؟🔻
✍به قلم یاسر میردامادی
✔️زمین‌لرزه اخیر در استان کرمانشاه ایران، دیگربار، موجب طرح اظهارنظرهای الهیاتی، عموماً از سوی روحانیان مسلمان (چه شیعه و چه سنّی) شد. از دیدگاه این روحانیان، حوادث طبیعی، به‌طور کل (مانند زمین‌لرزه، خشک‌سالی، آتش‌فشان، تندباد، سیل و غیره) می‌توانند حاصل «گناهان» بشر و «سرپیچی از دستورات الهی» باشند. مطابق این تفسیر، این حوادثْ «عذاب الهی» به سبب «گناهان» مردمان است، آن‌هم «عذابی» که خشک و تر را باهم می‌سوزاند و درنتیجه تنها شامل «گناهکاران» نمی‌شود، بلکه همه را شامل می‌شود. این رأیی رایج در میان عالِمان مسلمان و تا حدودی عامه مسلمانان است. کم‌وبیش در میان عالِمان مسیحی و یهودی و نیز میان عامه متدینان به این ادیان نیز این داوری رواج دارد.

📎 ادامه این یادداشت را در سایت دین آنلاین بخوانید:
http://www.dinonline.com/doc/note/fa/7578/


دولت‌ها و کلیساها غالباً تلاش کرده‌اند تا در برابر این تغییرات مقاومت به خرج دهند، اما معمولاً مورد اهانت قرار گرفته‌اند. برنامه‌هایی که حکومت فدرال آمریکا با هدف ترویج ازدواج تدارک دیده، تقریباً از هیچ تأثیری برخوردار نبوده است. از طرف دیگر، اگر تلاش کنیم طلاق را هرچه دشوارتر سازیم، فقط تعداد ازدواج‌ها کمتر خواهد شد.


در قسمت اعظم تاریخ غرب، وجود عشق یا آشنایی میان زوجین نه فقط برای برخورداری از یک ازدواج موفّق ضروری تلقّی نمی‌شد، بلکه با آن در تناقض بود. ویلیام گاج، یکی از نویسندگان بانفوذِ قرن هفدهمی در انگلستان زنانی را که شوهران خود را عزیزم و جانم خطاب می‌کردند نکوهش می‌کرد. چنین دیدگاهی در آن زمان کاملاً مرسوم بود. اما امروز شرط عشق بر امر ازدواج مستولی شده است. حال که عشق شالودۀ ازدواج قلمداد می‌شود، دیگر ازدواج‌های بدون عشق منتفی است. و از آنجا که ازدواج دیگر جنبۀ اجباری ندارد، بعضی‌ها معتقدند که مراسم عروسی باید به‌نحوفوق‌العاده‌ای برگزار شود. درواقع عروسی به جشن تکریمِ عشق و وفاداری تبدیل شده است.


از آنجا که ازدواج دیگر جنبۀ اجباری ندارد، بعضی‌ها معتقدند که مراسم عروسی باید به‌نحوفوق‌العاده‌ای برگزار شود. درواقع عروسی به جشن تکریمِ عشق و وفاداری تبدیل شده است. البته عروس و دامادهای آسیایی معمولاً مخالف این عقیده هستند و معتقدند ازدواج باید علاوه بر عروس و داماد، خانواده‌های آنها را نیز به هم پیوند دهد.


🔻گزارش اکونومیست از تغییر جایگاه عرفی ازدواج در جهان🔻

✔️گویا سنت ازدواج در سراسر دنیا بحرانی‌ترین روزهای دوران خود را تجربه می‌کند. فقط رواج روابط جنسی و ازدواج سفید و ازدواج همجنسگرایان نیست که این دوران بحرانی را برای سنت ازدواج به وجود آورده، بلکه انگار امروز کاهش آمار ازدواج و اختصاص نداشتن فرزندآوری به زنان ازدواج کرده، نشان می‌دهد از غرب لندن تا شرقی‌ترین مناطق چین، تحولاتی در نگرش به ازدواج رخ داده که ممکن است گفته شود نگرش عرفی به مسئله ازدواج در سطح جهانی در حال دگرگونی و تغییر است. گزارش اکونومیست از این تحول و دگرگونی در نگرش به جایگاه عرفی ازدواج را در ادامه بخوانید:

http://www.dinonline.com/doc/article/fa/7577/


📢پاپ از ترامپ خواست به وضع موجود در اورشلیم احترام بگزارد

🔻پاپ فرانسیس در سخنرانی خود در روز چهارشنبه، درست ساعاتی پیش از آن که دونالد ترامپ سخنان خود را در رابطه با اورشلیم اعلام کند، از وی درخواست کرد که به وضع موجود در این شهر احترام بگزارد. فرانسیس گفت بروز تنش‌های جدید در خاورمیانه موجب دامن گرفتن آتش تعارضات خواهد شد. قرار است با اعلام به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت رژسم صهیونیستی از سوی دونالد ترامپ، سفارتخانۀ امریکا را به این شهر باستانی منتقل گردد. این تصمیمی است که ده‌ها سال سیاست امریکا را زیرورو خواهد ساخت و این خطر وجود دارد که موجب شعله‌ورتر شدن آتش خشونت‌ها در خاورمیانه شود.🔻

✔️ به گزارش دین‌آنلاین به نقل از پاپ هافینگتون پست، فرانسیس در پایان سخنرانی هفتگی خود از همگان درخواست کرد تا به تصمیم‌گیری‌های سازمان ملل دربارۀ شهر اورشلیم که برای یهودیان، مسیحیان و مسلمانان حائزاهمیت است احترام بگزارند.

وی در سخنرانی عمومی خود خطاب به هزاران نفری که سخنانش را می‌شنیدند اظهار داشت: "من از صمیم قلب از همگان تقاضا می‌کنم تا نسبت به وضع موجود این شهر احساس تعهّد کنند و از تصمیم‌گیری‌های بجایِ سازمان ملل تبعیت کنند... من نمی‌توانم دربارۀ نگرانی شدیدم درباره این وضعیت که ظرف چند روز گذشته به وجود آمده سکوت پیشه کنم."

فرانسیس گفت که امیدوار است "عقلانیت و دوراندیشی بر جهان حکمفرما شود تا دیگر شاهد افزوده شدن تنش‌های جدید به دورنمای متشنّج جهانی نباشیم."

فرانسیس پیش از ادای این جملات در ملأعام، به طور خصوصی با جمعی از فلسطینیانی که با واتیکان کنکاش‌های بینادینی داشتند دیدار کرد.

وی گفت: "سرزمین مقدّس برای ما مسیحیان است. اورشلیم به معنای کلمه سرزمین گفتگوی میان خدا و بشر است." فرانسیس از لزوم گفتگوی میان ادیان و همچنین گفتگو در داخل جامعۀ مدنی سخن گفت.

او خطاب به جمع فلسطینیان اظهار داشت: "شرط اولیه برای گفتگو وجود احترام دوجانبه و تعهّد نسبت به تقویت این احترام با هدف به رسمیت شناختن حقوق تمام مردم است."

پاپ فرانسیس روز سه‌شنبه نیز در گفتگویی تلفنی با محمود عبّاس، رئیس‌جمهور فلسطین دربارۀ این بحران سخن گفت.

20 last posts shown.

2 725

subscribers
Channel statistics