گذري و نظري در فرهنگ و زبان


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


اين كانال به معرفي پژوهش هاي حوزه فرهنگ و زبان و زبانشناسي و اطلاع رساني اخبار و همايشهاي اين حوزه اختصاص دارد. ارتباط با دبير كانال
@la_lumier_e

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: انجمن زبان‌شناسی ايران
#انجمن_زبان_شناسی_ایران
ثبت نام در هشتمين مدرسه تابستاني انجمن زبانشناسي ايران و همايش زبانشناسي تجربي دانشگاه بين المللي امام خميني(ره) قزوين آغاز شد.
براي كسب اطلاعات بيشتر به سايت انجمن مراجعه فرماييد.
www.lsi.ir
@lsiinfo


#فرهنگ_زبان
قلب خاطرات بد را کنار می‌زند و خاطرات خوش را جلوه می‌دهد...
و درست از تصدیق همین فریب است که می‌توانیم گذشته را تحمل کنیم!

عشق سال‌های وبا
#گابریل_گارسیا_مارکز
@farhangozaban


Forward from: فرهنگ عامه ی میبد
جلد 7 و8 چهل گفتار درمردم شناسی میبد با موضوع مردم نگاری آیین ها وبازی ها به زودی به میبد می رسد


Forward from: سعید ایران ویج
@IRANVEJ باستان شناسي و هويت ملي.pdf
137.1Kb
🔶مقاله:نقش باستان شناسی در ارتقا و تقویت هویت ملی و فرهنگی ایرانیان

♦️دکتر سید هاشم حسینی: استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

🔹فر ایران همواره پیروز است.

♦️گروه فرهنگی و پژوهشی ایران ویج

@IRANVEJ


Forward from: پژوهشگاه ایران‌شناسی
آیین رونمایی از ثبت ملی مکتب نستعلیق میرعماد

زمان سه شنبه۱۹ تیرماه۹۷ ساعت ۱۵ موزه ملت ، کاخ سعد آباد
@atorabanorg


Forward from: انجمن زبان‌شناسی ايران
#انجمن_زبان_شناسی_ایران @lsiinfo


Forward from: سعید ایران ویج
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔶کلیپ گفتگوی سعید ایران ویج با پروفسور داریوش فرهود درباره ژنتیک مردم فلات ایران برای نخستین بار در کشور

🔹بخش نخست (۱)

♦️با سپاس از همکاران, دانش آموختگان و استادان گروه پژوهشی ایران ویج

@IRANVEJ


از همه کورتر‌، کسی است که نمی‌خواهد ببیند !

#کوری
#ژوزه_ساراماگو

@Adabiat_degarandish


#فرهنگ_زبان
در بیان احوال امام جعفر صادق (ع):
آن سلطان ملت مصطفوی، آن برهان حجت نبوی، آن عامل صدیق، آن عالم تحقیق، آن میوه دل اولیاء، آن جگرگوشه انبیاء، آن ناقد علی، آن وارث نبی، آن عارف عاشق: جعفرالصادق رضی‌الله‌عنه.

نقل است که منصور خلیفه شبی وزیر را گفت: «برو صادق را بیار تا بکشم.» وزیر گفت: «او در گوشه‌ای نشسته است و عزلت گرفته و به عبادت مشغول شده و دست از ملک کوتاه کرده و امیرالمؤمنین را از وی رنجی نه. از کشتن وی چه فایده بود؟»
هرچند گفت سودی نداشت. وزیر برفت بطلب صادق.
منصور غلامان را گفت: «چون صادق درآید و من کلاه از سر بردارم شما او را بکشید.»
وزیر صادق را درآورد. منصور در حال برجست و پیش صادق باز دوید و در صدرش بنشانید و خود نیز به دوزانو پیش او بنشست. غلامان را عجب آمد. پس منصور گفت: «چه حاجت داری؟»
صادق گفت: «آنکه مرا پیش خود نخوانی و به طاعت خدای بگذاری.»
پس دستوری داد و به اعزازی تمام روانه کرد. در حال لرزه بر منصور افتاد و دواج بر سر درکشید و بی‌هوش شد.
گویند سه نماز از وی فوت شد. چون باز هوش آمد، وزیر پرسید که «آن چه حال بود؟»
گفت: «چون صادق از در درآمد، اژدهایی دیدم که با او بود که لبی به زبر صفه نهاد و لبی به زیر صفه؛ و مرا گفت به زبان حال اگر تو او را بیازاری، تو را با این صفه فروبرم. و من از بیم اژدها ندانستم که چه می‌گویم. از وی عذر خواستم و چنین بی‌هوش شدم.»

#امام_جعفر_صادق_(ع)
#تذکرة_الأولیاء
#عطار_نیشابوری
@ThePluralist
@farhangozaban


Forward from: بی ان سی _ غیررسمی
🔺 #همایون_شجریان اجرای کنسرت‌های خود را تا بهبودی اوضاع زندگی مردم به تعویق انداخت.
۱۰
@BNC_ir


Forward from: فرهنگ جاوید.
⚜مراسم "جشن خورشید" از آیینهای شمنی به مناسبت آغاز فصل تابستان در صحراهای مغولستان
این مراسم در دوران حکومت کمونیستها غیرقانونی بود، اما از دهه 90م بار دیگر شمنها این مراسم آیینی را برگزار میکنند


Forward from: 🔖ایران نامه
‏ادم باید عاشق کارش باشه .سلیقه ذاتیه ن ....
.
🎥 @IRAN_NAME 📚


#فرهنگ_زبان
☘🖤بسم الله الرحمن الرحیم🖤☘



امام صادق علیه السلام می فرمایند:
ـ در بيان موعظه لقمان عليه السلام به پسرش ـ : اى پسرم! اگر در كودكى ادب آموختى ، در بزرگى سودش را مى برى . هر كس آهنگ ادب كند ، به آن اهتمام مى ورزد، و هر كس بدان اهتمام ورزد ، زحمتِ دانستن آن را تحمّل مى كند، و هر كس زحمت دانستن آن را بپذيرد ، جستجويش [در پى دانش] زياد مى شود، و هر كس جستجويش زياد شود، سودش را درمى يابد . پس آن را عادت خود قرار دِه؛ چرا كه تو جانشين گذشتگانى و به وسيله آن ، جانشين خود را سود مى بخشى و علاقه مند ، براى آن به تو اميد مى بندد و ترسان، از عظمت تو مى هراسد . و از تنبلى نسبت به آن و از رفتن در پىِ غير آن بپرهيز ؛ زيرا اگر در برابر دنيا شكست بخورى ، در برابر آخرت ، مغلوب نمى شوى ؛ ولى اگر جستجوى دانش در جايگاه هاى خودش را از دست بدهى ، در برابر آخرت ، مغلوب مى شوى . بخشى از روزها و شب ها و لحظاتت را براى جستجوى دانش قرار بده ؛ چرا كه تو زيانى شديدتر از ترك آن را نمى يابى. و در آن ، با هيچ فرد لجوجى مستيز، و با هيچ فقيهى مجادله، با هيچ پادشاهى دشمنى، و با هيچ ستمگرى همراهى نكن و او را تصديق منما . و با فاسقِ آلوده به گناه ، همنشينى نكن، و با متّهم [نيز] همنشينى نكن، و دانش خود را ذخيره كن ، همان طور كه پولت را ذخيره مى كنى.
تفسير القمّي : ج 2 ص 164 ، بحار الأنوار : ج 13 ص 411 ح 2 .
@farhangozaban


#فرهنگ_زبان
در همیشه به روی یک پاشنه نمی گردد، بازهم زندگی گذشته رو خواهد آورد. پیروزی از آن کسی است که در نبرد پایداری و استواری بیشتری از خود نشان دهد.باید شجاع بود،شجاع!

#آس_و_پاس_ها
#جورج_اورول

@Adabiat_degarandish


Forward from: طومار اندیشه
درنگی بر مفهوم ” تمنّای فرار” در تقابل با فضای روزمرّگی: ریشه پیدایش انگاره “اتوپیا، نوشته محمد نصراوی”
https://bit.ly/2tXqvMe
کانال اطلاع رسانی آکادمیک طومار اندیشه
@toomareandisheh


Forward from: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
آیین رونمایی از سردیس بی بی مریم بختیاری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی همراه با معرفی کتاب "بی بی مریم بختیاری سردار آزادگی "
روز ۳شنبه ۱۹ تیرماه ۹۷ از ساعت ۱۴الی۱۶
@Inmmedia


#فرهنگ_زبان @farhangozaban


Forward from: باشگاه شاهنامه پژوهان
#لوریس_چکناواریان پس از دریافت #جایزه_سرو_ایرانی : این جایزه را به توس خواهم برد و بر روی سنگ آرامگاه #فردوسی قرار خواهم داد .

@shahnamehpajohan


Forward from: باشگاه روزنامه نگاران ايران
چگونه روزنامه‌ها را در دنیای امروز زنده نگه داریم
بخش هایی از مطلب محمد زرین که در روزنامه ی دنیای اقتصاد منتشر شده است

صنعت روزنامه‌نگاری نیاز به تعریف جدید و فراتر از یک رسانه دارد. مخاطبان به «روزنامه» نیاز ندارند، آنها به «محتوا» و مفهوم عام آن نیاز دارند. باید دانست که نام این صنعت دیگر روزنامه‌نگاری نیست، بلکه صنعت «تولید محتوا» است و کسانی که این نیاز و این تعریف جدید را عمیقا و به درستی درک نکنند، سرنوشتی جز نابودی نخواهند داشت؛ همانند بسیاری از شرکت‌ها و برندهای بزرگ دنیا که در صنایع مختلف متوجه اصل نیاز و تغییر فرم پاسخگویی به آن نیاز نشدند و بر همان فرم و شکل سابق اصرار ورزیدند و نهایتا از صحنه روزگار محو شدند.

بر این اساس، لازم است تعریف دقیق و اصلاح شده‌ای از «محتوا» داشته باشیم که با شرایط امروز (و هر زمان دیگر) ارتباطی عمیق و راهگشا داشته باشد. محتوا در اساسی‌ترین تقسیم‌بندی به چهار فرم متن (Text)، تصویر (Image)، صدا(Audio) و ویدئو (Video) تقسیم می‌شود. این تقسیم‌بندی بدیهی و آشنا اگرچه بسیار ساده و ابتدایی به نظر می‌رسد، اما پایه و اساس رشد و توسعه کسب‌وکارهای بزرگ دوران معاصر و به همین نسبت نابودی بسیاری دیگر شده است. با ظهور ابزار و تکنولوژی‌های عصر حاضر، به هم پیوستگی رسانه‌های گروهی و خبری امری قطعی و واضح شده و دیگر به همین سادگی نمی‌توان رسانه‌هایی که یک یا ترکیبی از انواع محتوای ذکرشده را انتقال می‌دهند از هم تفکیک کرد.

زنجیره ارزش
زنجیره ارزش در هر سازمان، به معنی زنجیره‌ای از تمام فعالیت‌هایی است که منجر به خلق ارزش برای مشتری می‌شود. در واقع زنجیره ارزش حاوی فعالیت‌های اصلی و مستقیمی است که منجر به تولید محتوا و ارائه ارزش پیشنهادی ناشی از محتوا به مخاطب می‌شود. بر این اساس‌، تحریریه روزنامه‌، «خط تولید اصلی محتوا» خواهد بود که محتواهایی با فرم‌های مختلف را تهیه، طراحی، بسته‌بندی و آماده نمایش و انتشار در رسانه‌های مختلف می‌کند. به این معنی که تا پیش از این، خبرنگاران و اعضای تحریریه با توجه به ابعاد و فرم صفحات کاغذی روزنامه، نوع صفحه‌بندی، تعداد کلمات مورد نیاز و مشخصاتی از این دست، خبر یا محتوایی را فقط به‌صورت متن و عکس تهیه می‌کردند اما در روزنامه‌های عصر دیجیتال‌، همین تحریریه باید برای قالب‌های متفاوتی مثل صفحات فیزیکی روزنامه‌، وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی متعدد و مختلف‌، برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های گوناگون و... محتوا تولید کند. این محتوا هم در فرم ظاهری و هم در معنی درونی، باید مختص همان رسانه تولید و طراحی شود.

بنابراین مهارت‌ها و توانایی‌های روزنامه نگاران این عصر‌، فراتر از مهارت‌های سنتی و مرسوم روزنامه‌نگاری و اندکی مهارت تایپ در نرم‌افزارهایی مثل word، باید به دایره‌ای بسیار فراتر اعم از شناخت رسانه‌های جدید و کارکرد و اثر آنها‌، تولید و انتشار محتوای دیجیتال، آشنایی با فرم و شکل محتوا در هر یک از رسانه‌ها و مواردی از این دست ارتقا پیدا کند

مدل درآمدی روزنامه‌ها در عصر دیجیتال
در مدل درآمدی روزنامه‌های سنتی‌، فروش روزنامه و ارائه خدمات آگهی‌های تبلیغاتی مهم‌ترین کانال‌های کسب درآمد بودند. در واقع دلیل تمایل به تبلیغ در روزنامه‌ها توسط برندها و سازمان‌های اقتصادی و شرکت‌های تجاری، به‌عنوان یک رسانه فراگیر عمومی و همچنین یک رسانه تبلیغاتی که مخاطبان گسترده‌ای دارد، دسترسی به مخاطبان از این طریق با توجه به ویژگی‌های متفاوت و خاص آن نسبت به دیگر رسانه‌های گروهی مثل رادیو و تلویزیون‌، بیلبوردهای شهری و سایر اقلام تبلیغاتی بوده و هست.

حال که توجه به روزنامه‌ها به‌عنوان یک رسانه خبررسان در میان خوانندگان کم شده است‌، هم مدل درآمدی مبتنی بر فروش کارکرد خود را از دست داده و هم جذب آگهی‌های تبلیغاتی به‌عنوان محل درآمدی مهم - به‌دلیل کم‌رغبت شدن شرکت‌های آگهی‌دهنده - مورد تهدید قرار گرفته است. بنابراین در بازآفرینی زنجیره ارزش روزنامه‌ها و طراحی مجدد مدل کسب‌وکار‌، تدوین جریان‌های ایجادکننده درآمد قطعا دچار تحول بزرگی شده و سیاست‌های حمایتی مقطعی دولت و راهکارهای واکنشی و منفعلانه روزنامه‌ها‌، تنها مسکنی برای رفع گرفتاری‌های مالی روزمره است. درک عمیق تغییرات اتفاق افتاده در بازار و رفتار مصرف‌کننده روزنامه (اعم از دولت و حاکمیت، خوانندگان و آگهی‌دهندگان) با نگاهی به موضوعات ذکر شده در این مقاله، نقطه ابتدایی و اصلی پیدا کردن راه‌های خلاقانه برای زنده ماندن روزنامه‌ها در عصر دیجیتال خواهد بود.
@JournalistsClub


#فرهنگ_زبان تولد نشر نويسه پارسي، نخستين و تنها ناشر زبان شناسي مبارك! جناب آقاي دكتر امير احمدي عزيز، خدا قوت🌹 @farhangozaban

20 last posts shown.

756

subscribers
Channel statistics