Hafezan


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified



Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: حافظان وحی
@hafezanevahy
#‌تفسیر_‌و_‌تدبر_‌در_‌زیارت_‌عاشورا
#‌قسمت_‌پنجم
#فضیلت_زیارت_عاشورا در زندگی علما و بزرگان (‌قسمت ١ ):

▪️فضایل خواندن زیارت عاشورا بسیار واضح و ثابت شده است.اينكه مشاهده مى شود بعضى از متديّنين و عاشقان امام حسين(ع)، هر روز اين زيارت را مى خوانند و بر مداومت بر آن اصرار مى ورزند بى جهت نيست.

از بعضى از قضايا نيز به دست مى آيد كه ادامه دادن بر اين زيارات، آثار و بركات ويژه اى را به دنبال دارد، حتّى سبب مى شود كه دوستان و همسايگان چنين كسى، مشمول بركات و نتايج آن گردند و الطاف الهى شامل حال آنها شود.
به همين دلیل، با وجود فراوانی كارهاے علمی موجود نزد علما و اساتيدمان، آنان هميشه مراقب خواندن زيارت عاشورا بودند که در مورد فضیلت و برکات مداومت برخواندن زیارت عاشورا روایات و داستانهای بسیاری نقل شده است که به چند نمونه از آنها اشاره می نمائیم:

🏴فرزند آيت اللّه علامه امينی مى نويسد: پس از گذشت چهار سال از فوت پدر بزرگوارم مؤلف كتاب الغدير يعنى سال ۱۳۹۴ (ه.ق) شب جمعه اى قبل از اذان فجر وى را در خواب ديدم او را شاد و خرسند يافتم جلو رفته و پس از سلام و دست بوسى عرض كردم:پدر جان! در آنجا چه عملى باعث سعادت و نجات شما گرديد؟ گفتند: چه مى گويى؟ مجدّداً عرض كردم:آقا جان! در آنجا كه اقامت داريد كدام عمل موجب نجات شما شد كتاب الغدير يا ساير تأليفات يا تأسيس و بنياد كتابخانه اميرالمؤمنين(ع)؟پاسخ دادند: نمى دانم چه مى گويى قدرى واضح تر و روشن تر بگو. گفتم: آقا جان! شما اكنون از ميان ما رخت بر بسته ايد و به جهان ديگر منتقل شده ايد در آنجا كه هستيد كدامين عمل باعث نجات شما گرديد از ميان صدها خدمات و كارهاى بزرگ علمى و دينى و مذهبى ؟علامه امينى درنگ و تأملى نمودند سپس فرمودند: فقط زيارت ابا عبدالله الحسين(ع).عرض كردم شما مى دانيد اكنون روابط بين ايران و عراق تيره و تار است و راه كربلا بسته ، چه كنم؟فرمود: در مجالس و محافلى كه جهت عزادارى امام حسين(ع) بر پا مى شود شركت كن ثواب زيارت امام حسين(ع) را به تو مى دهند. سپس فرمودند: پسر جان! در گذشته بارها تو را ياد آور ساختم و اكنون به تو توصيه مى كنم كه زيارت عاشورا را هيچ وقت و به هيچ عنوان ترك و فراموش مكن مرتباً زيارت عاشورا را بخوان و بر خودت وظيفه بدان؛ اين زيارت داراى آثار و بركات و فوايد بسيارى است كه موجب نجات و سعادت در دنيا و آخرت تو مى باشد و اميد دعا دارم فرزندم.
فرزند مرحوم آيت اللّه امينى مى نويسد:علامه امينى با كثرت مشاغل و تأليف و مطالعه و تنظيم و رسيدگى به ساختمان كتابخانه اميرالمؤمنين(ع) در نجف اشرف مواظبت كامل به خواندن زيارات عاشورا داشته و سفارش به زيارت عاشورا مى نمودند و بدين جهت من خودم نيز حدود ۳۰ سال است مداوم به زيارت عاشورا مى باشم.

🏴شيخ عبدالهادے حائرے مازندرانی از پدر خود ملاابوالحسن نقل ميكند:من ميرزا علی نقی طباطبائی را بعد از رحلتش در خواب ديدم و به او گفتم: آرزويی هم در آن‌جا دارے؟ گفت: هيچ آرزويي ندارم جز اين كه چرا در دنيا هر روز زيارت عاشورا‌ے امام حسين(ع) را نخواندم.رسم سيد اين بود كه دهه محرم زيارت عاشورا می خواند نه در تمام سال، از اين‌رو افسوس می خورد كه چرا تمام سال نمی خواندم.

🏴 مرحوم شیخ رجبعلی خیاط که حالات معنوی او مشهور خاص و عام است، در توسل به اهل بیت علیه‌السلام به زیارت عاشورا تأکید فراوانی داشت و می‌فرمود: در عالم معنا به من توصیه کرده‌اند که زیارت عاشورا بخوان. وی به دیگران نیز سفارش می‌کرد: تا زنده‌اید زیارت عاشورا را از دست ندهید.

⚫️این نکته قابل ذکر است که این برکات و مدارج شامل حال کسانی خواهد شد که به معنای واقعی با اباعبدالله الحسین(‌ع) بیعت نمایند و روح و جان خویش را از زشتی ها و پلیدی ها دور سازند ‌و در جهت احقاق اهداف امامان خویش تلاش کنند، و نه تنها زیارت عاشورایی لقلقه زبان..

🏴با #‌حافظان_‌وحے همراه باشید..
#‌عاشقان_‌حسینی_زمینه_‌سازان_‌ظهورند
@hafezanevahy


Forward from: حافظان وحی
@hafezanevahy
#‌تفسیر_‌و_‌تدبر_‌در_‌زیارت_‌عاشورا
#‌قسمت_‌چهارم
#فضیلت_زیارت_عاشورا از قول معصومین علیهم السلام

▪️خواندن زیارت عاشورا در همه اوقات و هر روز دارای فوائد و برکات زیادی است و چنانچه که گفتیم تجدید عهد همه روزه پیروان حسین بن علی(ع) با مولای خویش است که همراه با تولّی و تبری همراه می باشد و خط فکری فرد را در برابر دوستان و دشمنان اسلام و اهل بیت‏(ع)ترسیم می‏نماید و اعلام همبستگی با موافقان راه حسین‏(ع) و اعلان جنگ و مبارزه با دشمنان حق است تا عشق در وی به جهاد بیرونی بیانجامد.

▪️درباره بركات مداومت بر خواندن زيارت عاشورا و توسل به شهداے كربلا احادیث معصومین(ع) و روايات و داستان های بسياری نقل شده است که در اینجا به چند نمونه از احادیثی که در این باب وارد شده است اشاره می نماییم:

🏴امام صادق(ع): زیارت عاشورا را بخوان و از آن مواظبت کن، به درستی که من چند خیر را برای خواننده آن تضمین می کنم، اول زیارتش قبول شود. دوم سعی و کوشش او شکور باشد. سوم حاجات او هرچه باشد از طرف خداوند بزرگ برآورده شود و نا امید از درگاه او برنگردد زیرا خداوند وعده خود را خلاف نخواهد کرد. (بحارالانوار-ج ۹۸-ص ۳۰۰)

🏴امام باقر(ع): اگر مردم می‌دانستند زيارت امام حسين(ع) چه ارزشی دارد، از شدت شوق و علاقه می‌مردند و حسرت رسيدن به آن پاداش ها، جسم و روح آنها را پاره پاره می‌کرد. (بحارالانوار-ج ۱۰۱–ص ۱۸)

🏴امام صادق‏(ع): خداوند سوگند یاد کرده که زیارت زائری که زیارت عاشورا را تلاوت نماید، بپذیرد و نیازمندی‌هایش را برآورده سازد. او را از آتش جهنم برهاند و در بهشت برین جای دهد و همچنین حق شفاعت و دستگیری کردن از دیگران را به وی عطا نماید.

🏴در کتاب مفاتیح الجنان و قبل از متن زیارت عاشورا، حدیثی از امام باقر(‌ع) در ثواب این زیارت آمده است که می‌فرمایند: به تحقیق این دعا دعایی است که ملائکه آن را می‌‏خوانند و خداوند در قبال آن برای تو صد هزار هزار درجه می‏‌نویسد و مثل کسی خواهی بود که با امام حسین(ع) شهید شده باشد. نوشته شود برای تو ثواب زیارت هر پیغمبری و رسولی و ثواب زیارت هر که زیارت کرده حسین‏‌(ع) را از روزی که شهید شده است.

🏴سفارش حضرت ولی عصر(عج): در حکایت تشرف جناب حاج سید احمد رشتی به خدمت حضرت ولی عصر ارواحنا فداه در سفر حج، آن حضرت فرمود: «چرا شما عاشورا نمی خوانید؟! عاشورا! عاشورا!!.»(داستان های شگفت، شهید دستغیب، ص ۳۱۶)

⚫️این نکته قابل ذکر است که این برکات و مدارج شامل حال کسانی خواهد شد که به معنای واقعی با اباعبدالله الحسین(‌ع) بیعت نمایند و روح و جان خویش را از زشتی ها و پلیدی ها دور سازند ‌و در جهت احقاق اهداف امامان خویش تلاش کنند، و نه تنها زیارت عاشورایی لقلقه زبان..

🏴با #‌حافظان_‌وحے همراه باشید..
#‌عاشقان_‌حسینی_زمینه_‌سازان_‌ظهورند
@hafezanevahy


Forward from: حافظان وحی
@hafezanevahy
#‌تفسیر_‌و_‌تدبر_‌در_‌زیارت_‌عاشورا
#‌قسمت_‌سوم
#‌مهمترین_‌پیام_‌زیارت_‌عاشورا

همانطور که اشاره کردیم فرازهای زیارت عاشورا سرشار از پیامهای معنوی و تربیتیِ سازنده است که دربردارنده مهم‌ترین پیام‌ها می باشد.

و یکی از مهمترین آن فرازها، فرازی است که بیانگر تولّی و تبرّی به عنوان دو اصل مهم دینی می‌باشد:
✨بَرِئْتُ إِلَى اللهِ وَ إِلَیْکُمْ مِنْهُمْ وَ أَتَقَرَّبُ إِلَى اللهِ ثُمَّ إِلَیْکُمْ بِمُوَالاتِکُمْ وَ مُوَالاةِ وَلِیِّکُمْ، وَ بِالْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِکُمْ، وَ النَّاصِبِینَ لَکُمُ الْحَرْبَ، وَ بِالْبَرَاءَةِ مِنْ أَشْیَاعِهِمْ وَ أَتْبَاعِهِمْ، إِنِّی سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَکُمْ، وَ حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَکُمْ، وَ وَلِیٌّ لِمَنْ وَالاکُمْ، وَ عَدُوٌّ لِمَنْ عَادَاکُمْ. فَأَسْأَلُ اللهَ الَّذِی أَکْرَمَنِی بِمَعْرِفَتِکُمْ وَ مَعْرِفَةِ أَوْلِیَائِکُمْ، وَ رَزَقَنِی الْبَرَاءَةَ مِنْ أَعْدَائِکُم‏ أن یَجعَلَنی مَعَکُم فِی الدُّنیا وَ الآخِرَةِ

ترجمه: بیزارى می‌جویم به درگاهِ خدا و به پیشگاه شما، از ایشان و به درگاهِ خدا، تقرّب می‌جویم. از آن پس، به شما تقرّب می‌جویم، به خاطر دوستىِ شما، و دوستىِ دوستان شما و به خاطر بیزارى از دشمنان شما و بر پا کنندگانِ جنگ علیه شما، و به خاطر بیزارى از یاران و پیروان ایشان. همانا من، در آشتی‌ام با هر که با شما در آشتى باشد، و در جنگم با هر که با شما در جنگ باشد، و دوستم با هر که شما را دوست بدارد، و دشمنم با هر که شما را دشمن بدارد. پس، از خداوندى که مرا به شناخت شما و دوستانتان گرامى داشت و از دشمنانتان بیزارى داد، می‌خواهم‏ که مرا همراه شما در دنیا و آخرت، قرار دهد...✨

می‌توان گفت این فراز (حبّ و بغض، تولی و تبری) محور اصلی زیارت عاشورا است که خمیرمایه تمام رفتارهای انسان‌های مسلمان و مؤمن در طول مسیر زندگی، می‌باشد. این تولی و تبری در قالب لعن و سلام، رخ نموده، و خط مشی واقعی یک انسان مسلمان ناب را در وجود او پایه‌گذاری کرده و او را در مسیر اسلام ناب می‌برد.
پیام این فراز از زیارت عاشورا این است که؛ روح و قلب آدمی می‌باید حالتی پویا و تحریک‌پذیر داشته باشد و همواره نسبت به دشمنان پیامبرخدا(ص) و امامان(ع) مصداقی واقعی یافته، از ایشان بیزار و برکنار باشد. چراکه دوستی با دشمنان خدا، هرچند ناچیز و نامقدار به نظر رسد، بسیار است.
همچنین دوستی نسبت به دوستان خدا که با معرّفی حق تعالی در قالب دوستان پیامبر و ائمه معصومین(ع) مصداق یافته‌اند، تا جایی که با ایشان هم‌نوا و هم‌سو محسوب شویم، همان تولّی است.

البته این دوستی درجات مختلفی دارد و هر چه بیشتر باشد، اثر مطلوب‌تری بر جای می‌گذارد.
ناگفته نماند که؛ اصل برائت و بیزاری، از حقایق مسلّم قرآنی است که البته مانند سایر امور قرآنی مصداق یابی دقیق آن به لسان معصومین(ع) سپرده شده است.
و اگر در زیارت عاشورا به کرات از این واژه استفاده شده است، در واقع، اقتدایی به این سنت حسنه ابراهیمی بوده است که در آیه ١١٤ سوره توبه می‌فرماید:
✨...فَلَمَّا تَبَیَّنَ لَهُ أَنَّهُ عَدُوٌّ للهِ تَبَرَّأَ مِنْهُ إِنَّ إِبْراهِیمَ لَأَوَّاهٌ حَلِیم
ترجمه: هنگامى که براى او(ابراهیم) روشن شد که وى دشمن خداست، از او بیزارى جست؛ به یقین، ابراهیم دلسوز و بردبار بو‌د✨

چنانچه پیامبر اسلام(ص) مأمور بود که به مشرکان بگوید:
✨...إِنَّنِی بَرِی‏ءٌ مِمَّا تُشْرِکُون-۱۹ ‌انعام
ترجمه: من از آنچه شما شریک خدا قرار می‌دهید بیزارم✨

🏴با #‌حافظان_‌وحے همراه باشید..
#‌عاشقان_‌حسینی_زمینه_‌سازان_‌ظهورند
@hafezanevahy


Forward from: حافظان وحی
@hafezanevahy
#‌تفسیر_‌و_‌تدبر_‌در_‌زیارت_‌عاشورا
#‌قسمت_‌دوم
#‌اهمیت_‌زیارت_‌عاشورا

در طول تاریخ حساسیت ها نسبت به زیارت عاشورا و ایجاد شبهه در سندیت آن بسیار زیاد بوده و هست چرا که وقتی به محتواے زیارت عاشورا نگریسته در می یابیم کہ:
▪️پیام هایش برای ما زنده کننده و انرژی بخش است و برای دشمن سهمگین و کوبنده.
▪️زیارت عاشورا علاوه بر ارادت شیعه به ساحت مقدس امام حسین(ع) و شهدای کربلا در حقیقت مرزهای عقیدتی شیعه و غیرشیعه را مشخص می کند.
▪️کسی که زیارت عاشورا را بخواند در می یابد که حزب او با حزب مخالف در تضاد است چراکه دو اصل تولی و تبری به عنوان توصیه اکید قرآن،پیامبر(ص) و ائمه(ع) در این زیارت به اوج خود می رسد و این دو رکن مهم و اعتقادی شیعه به وضوح خود را نشان می دهد.

▪️وقتی که این زیارتنامه را می خوانیم متوجه میشویم افرادی که جرم های سنگین انجام داده اند به هیچ وجه قابل بخشش نیستند و خدای سبحان هم قطعا آنها را در قیامت نخواهد بخشید چراکه بزرگترین ظلم ها را در مسیر پیشرفت سریع مذهب، توحید و گرویدن مردم به اصول توحیدی کرده اند و رهبران آسمانی مردم را به قتل رسانده اند و این افراد در این زیارت لعن شده اند چراکه آنان سمبل مبارزه در میان ملت های مسلمان هستند. در چندین جای قرآن کریم نیز خداوند ظالمان و متعرضان به حقوق دیگران به ویژه اولیاء و صلحا و نوادگان پیامبر(ص) را تهدید و مورد لعن قرار داده است و این زیارت نیز این موضوع را به حد می رساند و این پاسخی است برای آنان که شبهه ایجاد می کنند در این زیارت و می گویند چرا شیعه انقدر برای امام حسین(ع) ناراحت است و عزاداری می کند!

▪️از طرف دیگر این زیارت ارتباط متداول ما است با شهید کربلا، اگرچه ایشان چهارمین شهید رسالت اند، اگرچه امیرالمومنین(ع) در محراب نماز، حضرت زهرا(س) بین در و دیوار و در راه دفاع از ولایت و امام حسن(ع) بواسطه زهر به شهادت رسیدند اما شیوه و نوع شهادت و حرکت سیدالشهداء(ع) فراتر از شهادت های قبلی است لذا از ایشان به عنوان اسطوره جهاد و شهادت یاد می کنیم.

▪️در این زیارتنامه فرد زائر با امام حسینی ارتباط برقرار می کند که قهرمان مبارزه با ظلم و ستمگری است و درنتیجه کسی که زیارت می کند روحیه ظلم ستیزی را در خود افزایش داده و اعلام برائت می کند از چهره های مشهور ظلم و جنایت به ویژه آنهایی که به خاندان پیامبر(ص) و نیز نسبت به انسانیت ستم روا داشته اند.

▪️زیارت عاشورا تقویت کننده روحیه شهادت طلبی و شهدادوستی و ایثار و فداکاری در راه دین در انسان است.

▪️همچنین زیارت عاشورا منعکس کنندۀ عظمت مصيبت و مظلوميّت خامس آل عبا و سنگينى حادثۀ کربلا است که همه اهل اسلام را متأثّر ساخت، و حتّى برعرشيان و ساكنان آسمان و زمين نيز سنگين آمد.

🏴امید است عاشقان امام حسین(‌ع) مضامین نورانی زیارت عاشورا را به دقّت خوانده و آنها را به كار برند تا به پاداش هاى مهمّى كه در روايات براى آن آمده است برسند و در روح و جان آنها تحوّل مطلوب حاصل گردد.
‌و به همین منظور شایسته است  رمز و راز، فلسفه، و تفسیر و تبیین زیارت عاشورا مورد توجه قرار گیرد. زيارتی بسيار بافضيلت که يكى از كيمياهاى سعادت و مبین عشق به پروردگار، و شوق براى رسيدن به محبوب است.

🏴با #‌حافظان_‌وحے همراه باشید..
#‌عاشقان_‌حسینی_زمینه_‌سازان_‌ظهورند

@hafezanevahy


Forward from: حافظان وحی
@hafezanevahy
#‌تفسیر_‌و_‌تدبر_‌در_‌زیارت_‌عاشورا
#‌قسمت_‌اول
#‌سند_‌زیارت_‌عاشورا

🏴زیارت عاشورا از امام باقر و صادق(ع) به ما رسیده است. سند زیارت مورد بررسی علم حدیث و علم رجال قرار گرفته و براین اساس جزو #احادیث_معتبر به حساب می آید که در مطلب زیر بطور بسیار خلاصه بیان می کنیم:

▪️مصدر اصلی این زیارتنامه، دو کتاب معتبر؛ یعنی کامل الزیارات تألیف جعفر بن محمد بن قولویه قمی(متوفی ٣٤٨ هـ. ق) و مصباح المتهجد شیخ طوسی(٣٨٥ – ٤٦٠ هـ. ق) است:

1⃣ در کتاب کامل الزیارات،ابن قولویه در ثواب زیارت عاشورا می‌نویسد:
علقمة بن محمّد حضرمى مى‏ گوید: محضر مبارک ابى جعفر(ع) عرض کردم: دعائى به من تعلیم فرمائید که در آن روز وقتى از نزدیک به زیارت آن حضرت رفتم آن را خوانده و دعائى یادم دهید که هر گاه از نزدیک به زیارت آن جناب نرفته، بلکه از شهرهاى دور و پشت بام به آن حضرت اشاره سلام دادم آن را بخوانم.
حضرت فرمودند: اى علقمه! بعد از آن که با اشاره به آن حضرت سلام دادى و پس از آن، دو رکعت نماز خواندى... در زیارت اباعبدالله الحسین روز عاشورا بگو: سلام بر تو اى اباعبدالله، سلام بر تو اى فرزند رسول خدا، سلام بر تو اى برگزیده خدا و فرزند برگزیده‏ اش، سلام بر تو اى فرزند امیرمؤمنان و فرزند سرور جانشینان، سلام بر تو اى پسر فاطمه که سرور بانوان عالم مى‏ باشد...

🔳این روایت با سه سند نقل شده است که با بررسی این افراد در علم حدیث و علم رجال، اگر نتوانیم به صحت این سند حکم کنیم، به ضعف این سند نیز نمی توان به صورت ١٠٠% حکم کرد؛ زیرا بر اساس برخی از مبانی این سند مشکلی ندارد.

2⃣ کتاب مصباح المتهجد شیخ طوسى:
شیخ طوسی در کتاب فوق با دو سند زیارت عاشورا را نقل مى‏ کند.
الف. روى محمد بن إسماعیل بن بزیع عن صالح بن عقبه و سیف بن عمیره عن علقمه بن محمد الحضرمى... علقمه می گوید: به امام باقر(ع) عرض کردم: دعایی به من آموزش بده که اگر در آن روز امام حسین(ع) از نزدیک زیارت کردم، آن را بخوانم و اگر نتوانستم از نزدیک زیارت کنم، از شهرهای دور و از خانه‌ام به سوی او با سلام اشاره کرده و آن دعا را بخوانم. امام فرمود: هر گاه که آن دو رکعت را به جا بیاوری و بعد از آن با سلام به سوی آن حضرت اشاره کردی، در حال اشاره تکبیر بگویی و بخوانی این زیارت را ، همان دعایی را خوانده‌ای که ملائکه در هنگام زیارت آن حضرت می‌خوانند ... سلام بر تو ای أباعبدالله...

ب. محمد بن خالد طیالسی، از سیف بن عمیره نقل‌کرده که همراه صفوان بن مهران جمّال و جمعی از اصحاب به‌سوی نجف رفتیم. وقتی که از زیارت فارغ شدیم، صفوان روی خود را به سمت ناحیۀ اباعبدالله(ع) (= کربلا) برگرداند و به ما گفت: از این مکان (نزد سر مبارک امیرالمؤمنین)، امام حسین(ع) را زیارت کنید که امام صادق(ع) از این جا به آن حضرت اشاره کردند درحالی ‌که من در خدمتشان بودم.
سیف می گوید: پس صفوان همان زیارتی را که علقمة بن محمد حضرمی از امام باقر(ع) در روز عاشورا نقل کرده خواند، آن گاه سیف به صفوان بن مهران مى‏ گوید: دعایى که خواندید، در روایت علقمه از امام باقر(ع) موجود نیست، او پاسخ داد که من این دعا را از امام صادق(ع) شنیده‏ ام».
ظاهر این عبارت آن است که امام صادق(ع) به ‌سمت مرقد مطهر امام حسین (ع) با همان زیارتی که علقمه از امام باقر (ع) نقل کرده اشاره فرمود و به این زیارت ایشان را خطاب کرد.

🔳با بررسی دو سند شیخ طوسى نسبت به زیارت عاشورا به این نتیجه میرسیم که سند نخست شیخ کاملًا صحیح است. اما سند دوم به غیر از محمد بن خالد طیالسى همگى از ثقات بوده و مى‏ توان گفت طیالسى نیز از روایان مقبول الروایه است؛ زیرا مشایخ بزرگ از او نقل روایت کرده‏ اند.

🏴بنابراین سند زیارت عاشورا کاملا موثق است و #امام_باقر_‌علیه_‌السلام آن را به یاران خویش آموزش داده اند.
🏴با #‌حافظان_‌وحے همراه باشید #‌عاشقان_‌حسینی_زمینه_‌سازان_‌ظهورند
@hafezanevahy


Forward from: حافظان وحی
‍ ‍ 💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 #حدیث (۴۰):
تأکید بر فضایل بی انتهای حضرت امیرالمومنین (ع) در فرازهای پایانی خطبه غدیر

🌟ای مردم، فضایل علی بن ابی طالب نزد خداوند عزّوجل که در قرآن نازل فرموده است بیش از آن است که من در یک مجلس برشمارم. پس هر کس از مقامات او خبر داد و معرفت آن را داشت او را تصدیق و تأیید کنید.

🌟ای مردم، هر کس که از خدا و رسولش و علی و امامانی که نام بردم پیروی کند، به رستگاری بزرگی دست یافته است.
در این قسمت خطبه به صراحت بیان می شود که کامیابی بزرگی که در آیۀ ۷۱ سوره مبارکه احزاب:
✨يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمالَكُمْ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ فازَ فَوْزاً عَظيماً✨
خداوند به بندگانش نوید داده است اطاعت از خدا و رسول (ص) و حضرت امیرالمومنین (ع) و فرزندان ایشان است.
پیامبر خدا در فرازهای پایانی خطبه می ­فرمایند که مقام حضرت امیرالمومنین (ع) شناخته شدنی نیست و این چند آیه ای که برایتان از قرآن در فضایل امیرالمومنین برشمردم، قطره ­ای بود از دریای بیکران فضایل حضرت که در قرآن آمده است. پس هر گاه فضایل علی برای شما گفته شد تصدیق نمایید. 
 
🌟ای مردم، کسانی که برای بیعت با او و قبول ولایت او و سلام کردن با لقب «امیرالمومنین» با او سبقت بگیرند، آنان رستگارانند و در باغهای نعمت خواهند بود.

در این فراز از خطبۀ غدیر حضرت رسول الله (ص) لقب «امیرالمومنین» را که توسط جبرئیل در روز ۱۴ ذی الحجه آورده شده بود و رسول الله به اصحاب دستور دادند تا به نزد حضرت علی (ع) روند خطاب به حضرت «السلام علیک یا امیرالمومنین» بگویند؛ فرا یاد مردم می آورد و پیامبر با اشاره به آیات ۲۰ و ۲۱ سورۀ مبارکۀ توبه:
✨الَّذينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا في‏ سَبيلِ اللَّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْفائِزُونَ* يُبَشِّرُهُمْ رَبُّهُمْ بِرَحْمَةٍ مِنْهُ وَ رِضْوانٍ وَ جَنَّاتٍ لَهُمْ فيها نَعيمٌ مُقيمٌ✨
تصریح می ­فرمایند بیعت کنندگان با حضرت امیرالمومنین (ع) و کسانی که ایشان را به عنوان امیر و سرپرست مومنان می پذیرند از رستگاران هستند و در بهشت جاودان خواهند بود.
 
✅در نتیجه می بینیم راه الهی روشن است و حضرت رسول اکرم (ص) بارها و بارها با نزول آیاتی در فضیلت امیرالمومنین (ع) در میان اصحاب و معاندان، جانشین خویش را معرفی کرده است اما باز هم به صورت رسمی در روز غدیر،۱۸ ذی الحجه سال ۱۰ هجری جانشینی خویش و امامت امت مسلمین به دست امیرالمومنین علی بن ابیطالب (ع) می سپارد تا صراط مستقیم برای حق باوران و حق جویان باقی بماند.

🌸مطالعه کامل خطبه غدیر به همراه ترجمه در سایت زیر👇🏻
http://www.hozehkh.com/OneEntry?entryID=2681

#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
‍💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 آیه (۴۰): آیات ۱۹ و ۲۰ و ۲۲ #الرحمن

🔹جمعی از مفسّرین مانند «مرحوم فیض» در «صافی»، علّامه حلّی در «کشف الیقین»، ملا فتح الله در «منهج الصّادقین»، علّامه مجلسی در «بحار الانوار» و صاحب «مجمع البیان» در تفسیر خود ، از #امام_صادق_علیه_السلام روایت می کنند که فرمودند:
مراد از بحرین در ✨مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیانِ✨ علی مرتضی و فاطمه زهرا علیها السلام است، و مراد از برزخ در ✨بَیْنَهُما بَرْزَخٌ لا یَبْغِیانِ✨ پیغمبر خدا(ص) است، و مراد از لؤلؤ و مرجان در ✨یَخْرجُ مِنْهُما الّلؤلؤ و الْمَرْجانُ✨ حسن مجتبی و سیّدالشّهداء علیهماالسلام است.
 
یعنی چون علی(ع) که بحر آسمان علم و امامت و خلافت باشد، ملاقات و مباشرت فرمود با بحر زمین عصمت و طهارت، که حضرت صدّیقه باشد قطره هایی که در صلب علی بود در صدف رحم حضرت صدّیقه قرار گیرد و میانه آن دو بزرگوار برزخی است که مراد حضرت رسول بوده، چه آن حضرت میان آن دو بزرگوار برزخ و واسطه بود و در محاکمات رجوع به آن حضرت می نمودند.

چنانچه نقل شده که حضرت رسول(ص) حکم فرمودند میانه آن دو بزرگوار که بیرون خانه خدمتش با علی مرتضی باشد و خدمت درون خانه با صدّیقه کبری باشد.

🔹در حدیثی از حضرت امام صادق(ع) در تفسیر این آیات کریمه نقل شده:
علی و فاطمه دو دریای ژرف و عمیقند که هیچیک بر دیگری تجاوز نمی کند و از این دو دریای ژرف لؤلؤ و مرجان یعنی حسن و حسین خارج شده اند. آری منظور از بحرین، فاطمه بحر نبوت و علی بحر ولایت، برزخ، رسول خدا است. لؤلؤ امام حسن است و مرجان امام حسین سلام الله علیهم.

🔹در مناقب از امام صادق(ع) روایت شده که فرموده اند: ابوذر گفته است: همانا این آیه شریفه (دو دریای که با هم ملاقات می کنند و بین آنها برزخی است که بر یکدیگر غضب نمی کنند و از آن دو دریا لؤلؤ و مرجان خارج می شود) در شأن نبی اکرم(ص) و علی و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام نازل شده است، آنان را دوست ندارد مگر مؤمن و غضب و دشمن نمی دارد مگر کافر، پس به دوستی آنان دوست باشید و به واسطه دشمنی آنان کافر نشوید در این صورت آتش را ملاقات کرده و داخل می شوید.

💚یا اهل بیت النبوة...
این دست های ساده و خالی ما...دخیلتان..
گوشه چشمی از شما ، ما را کافی ست...😭💚

#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 #حدیث (۳۹):
#پیامبر_اکرم_ص در فتح خیبر به #حضرت_علی_علیه_السلام فرمودند :
اگر اندیشه نمی کردم...☝️🏻

🔹برای مطالعه در مورد غزوه خیبر کلیک کنید👇🏻
http://wikifeqh.ir/جنگ_خیبر

#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
‍ ‍💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 آیه (۳۹): #آیه_انذار

🔘در سال سوم بعثت رسول خدا(ص) خویشان نزدیک خود را به اسلام دعوت نمودند و سپس علی بن ابی طالب(ع) را به عنوان جانشین و خلیفه پس از خود معرفی کردند.

🔘طبق آنچه در تفاسیر شیعه و سنی آمده است، پس از نزول آیه ۲۱۴ سوره شعراء☝️🏻، #پیامبر_اکرم_ص برای شروع دعوت علنی خویش، چهل نفر از خویشان نزدیک خود را که از سران قریش بودند، به مهمانی دعوت نمود و به آنان فرمود: ای فرزندان عبدالمطلب! گمان ندارم کسی در میان عرب، بهتر از آنچه من برای شما آورده‌ام، برای قوم خود آورده باشد. من دنیا و آخرت را برای شما آورده‌ام... و من شما را به دو کلمه‌ دعوت می‌کنم و با این دو کلمه وارد بهشت می‌شوید و با همین دو کلمه از دوزخ نجات می‌یابید: گفتن لااله الا الله و گواهی بر پیامبری من.

آنگاه فرمودند: «کدام یک از شما مرا در این کار یاری می‌کند تا برادر، وصی و جانشین من در میان شما باشد؟» همه خاموش شدند وعلی(ع) گفت: «ای رسول خدا! من هستم».
طبق آنچه در تفاسیر شیعه و اهل سنت آمده است، پس از نزول این آیه، پیامبر(ص) چهل نفر از خویشان نزدیکش را به مهمانی دعوت نمود و به آنان گفت : ای فرزندان عبدالمطلب! گمان ندارم کسی در میان عرب، بهتر از آنچه من برای شما آورده‌ام، برای قوم خود آورده باشد. من دنیا و آخرت را برای شما آورده‌ام... و من شما را به دو کلمه‌ دعوت می‌کنم و با این دو کلمه وارد بهشت می‌شوید و با همین دو کلمه از دوزخ نجات می‌یابید: گفتن لااله الا الله و گواهی بر پیامبری من.

آنگاه فرمود: «کدام یک از شما مرا در این کار یاری می‌کند؟» همه خاموش شدند وعلی(ع) گفت: «ای رسول خدا! من هستم».
پیامبر(ص) سه بار جمله خود را تکرار نمودند و هیچ فردی جز #حضرت_علی_علیه_السلام که سن زیادی هم نداشتند به اين درخواست #پیامبر_اکرم_ص جواب مثبت ندادند. پس از سه بار تکرار درخواست و سه بار پاسخ مثبت از سوی حضرت علی (ع) در همان جلسه حضرت رسول الله (ص)،حضرت امیرالمومنین (ع) را برادر و وصی و وزير خویش معرفی کردند و فرمودند: «این وصی و خلیفه من در میان شما است. سخن او را بشنوید و از او فرمان برید».

🔘پس از این واقعه نیز پیامبر اکرم(ص) از هر موقعیتی برای معرفی امیرالمومنین(ع) به عنوان حجة الله، خلیفة الله، وصی رسول الله و امام و پیشوای مسلمانان استفاده کردند.

#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 #حدیث (۳۸):
#پیامبر_اکرم_ص به #حضرت_علی_علیه_السلام فرمودند: یا علی، تو صاحب حوض و پرچمدار منی و محبوب دل و وصيّ و وارث علم منی، و تو خزانه میراث پیامبران از سوي من و امین خدا بر روی زمین وی هستی و حجّت خدا بر خلق اویی و تو رکن ایمان و ستون (خيمه) اسلام و چراغ شب دیجور و مناره هدایتی و تویی آن پرچم برافراشته برای اهل دنیا؛ هر که از تو پیروی کرد نجات یافت و آن که از تو باز ماند هلاک گشت، و تو آن راه روشن و صراط مستقیمی، و تو جلودار رو سپیدان و بزرگ مؤمنانی، و تو مولای هرکسی هستی که من مولای اویم و من مولای هر مرد و زن مؤمنم، جز پاکیزه زاد تو را دوست نمی دارد و جز پلید زاد از تو نفرت ندارد، و هرگز پروردگارم مرا به آسمان نبُرد و با من سخن نگفت مگر اینکه به من فرمود: ای محمّد، سلام مرا به علی برسان و آگاهش کن که او پیشوای اولیای من و نور اهل طاعت من است، پس ای علی، این کرامت بر تو گوارا باد ! 
📚ينابيع المودة ، ص ۱۵۸

#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
‍ ‍ 💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 #آیه (۳۸): #سوره_مبارکه_والعصر

✨وَالْعَصْرِ (۱) إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ (۲) إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ (۳)
ترجمه: سوگند به عصر [غلبه حق بر باطل](۱)كه واقعا انسان دستخوش زيان است(۲)مگر كسانى كه گرويده و كارهاى شايسته كرده و همديگر را به حق سفارش و به شكيبايى توصيه كرده‏ اند(۳)✨

🌸سوره مبارکه عصر در فرازی از خطبه غدیر

🥀تفسیر نورالثقلین با ذکر حدیثی ارتباط سوره والعصر را با روز غدیر خم و ولایت #حضرت_علی_علیه_السلام روشن می نماید:
محمد بن جعفر می گوید امام صادق (ع) درباره این كلام خداوند متعال «مگر كساني كه ایمان آورده و كارهای شايسته كرده و همديگر را به حق سفارش و به شكيبايي توصيه كرده ‏اند.» فرمودند: خداوند برگزيدگان خود را از آفريدگانش استثنا كرد، در آنجا كه فرمود: «همانا انسان در معرض زیان است، مگر آنان که ایمان آورده اند.» یعنی به ولايت اميرمؤمنان (ع) ايمان آورده اند. «و سفارش به حق کرده اند» آیندگان و فرزندان خود و كسانی را كه بر جا گذاشتند سفارش به ولايت کردند. «و سفارش به صبر کرده اند» يعنی دیگران را به ولايت وصيت كردند و آنان را به ولايت وشكيبايی در راه آن سفارش كردند.

🌸مطالعه کامل خطبه غدیر به همراه ترجمه در سایت زیر👇🏻
http://www.hozehkh.com/OneEntry?entryID=268
#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
▪️وقتی حال خوبی داری یادت نرود "عاقبت به خیری ات" را بطلبی

اللهم اجعل عواقب امورنا خيرا بالقران..

#حاج_اسماعیل_دولابی
#عاشورا
#‌حافظان_‌وحے

https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
👌🏻یکی از معیارهای #محک_ایمان در کلام ‌
#‌شیخ_‌جعفر_‌شوشتری

‌🏴یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام

#‌حافظان_وحی

https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 #حدیث (۳۷):
#پیامبر_اکرم_ص : آسايش و راحتى، كاميابى و رستگارى و پيروزى، بركت و گذشت و تندرستى و عافيت، بشارت و خرّمى و رضايت مندى، قرب و خويشاوندى، يارى و پيروزى و توانمندى، شادى و محبّت، از سوى خداى متعال، بر كسى باد كه على بن ابى طالب را دوست بدارد، ولايت او را بپذيرد، به او اقتدا كند، به برترى او اقرار نمايد، و امامانِ پس از او را به ولايت بپذيرد. بر من است كه آنان را در شفاعتم وارد كنم. بر پروردگار من است كه خواسته مرا درباره آنان اجابت كند. آنان پيروان من هستند و هر كه از من پيروى كند، از من است.
📚بحارالأنوار، ج ۲۷، ص ۹۲

#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
‍💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 آیه (۳۷):
✨أَفَمَنْ كَانَ عَلَىٰ بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّهِ وَيَتْلُوهُ شَاهِدٌ مِنْهُ وَمِنْ قَبْلِهِ كِتَابُ مُوسَىٰ إِمَامًا وَرَحْمَةً ۚ أُولَٰئِكَ يُؤْمِنُونَ بِهِ ۚ وَمَنْ يَكْفُرْ بِهِ مِنَ الْأَحْزَابِ فَالنَّارُ مَوْعِدُهُ ۚ فَلَا تَكُ فِي مِرْيَةٍ مِنْهُ ۚ إِنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يُؤْمِنُونَ-۱۷ #هود_ع

ترجمه:آیا پیغمبری که از جانب خدا دلیلی روشن (مانند قرآن) دارد و گواهی صادق (مانند علی علیه السّلام) در پی اوست و به علاوه کتاب تورات موسی هم که پیشوا و رحمت حق بر خلق بود پیش از او بوده و اینان (از اهل کتاب) به آن ایمان دارند (به آمدن آن پیامبر بشارت داده، چنین پیامبری مانند آن کس است که این امتیازات را ندارد)؟ و هر کس از طوایف بشر به او کافر شود وعده گاهش البته آتش دوزخ است، پس در آن هیچ شک مدار که این حق و درست از سوی پروردگار توست و لیکن اکثر مردم (به آن) ایمان نمی‌آورند✨

🌸احاديث بسيار از خاصه و عامه وارد شده كه مراد «بيّنه» #پيامبر_اكرم_ص و مراد «شاهد» #حضرت_علی_علیه_السلام است.

🍃خوارزمى ، در مناقب خود نقل نموده كه:
عمرو عاص در جواب نامه معاويه نوشت كه: اى معاويه تو مى‌دانى خداوند در قرآن آياتى در شأن على بن ابى طالب(ع) و فضايل او نازل فرموده كه هيچكس در آنها با او شريك نيست، مثل آيه‌ ✨يُوفُونَ بِالنَّذْرِ✨ و ✨إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ✨ و ✨أَفَمَنْ كانَ عَلى‌ بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّهِ وَ يَتْلُوهُ شاهِدٌ مِنْهُ✨

🍁ابن عباس و جابر و أبو البختري گفته است: اين آيه مخصوص است به‌ على بن أبي طالب عليه السّلام و هيچكس از صحابه با او شريك نيست.

🌼عياشى از امام صادق(ع) در تأويل اين آيه روايت نموده كه مباش در شك ولايت على(ع).

🍃خداوند در اينجا نيز در مقابل هجوم مشركين و حمله سخت آنها خدا میفرمايد: اى پيغمبر كسى كه داراى بينه الهى است و شاهد خارجى هم معين و ياور اوست ايمان به قرآن مى‏ آورد و در شك و تزلزل قرار نمى‏ گيرد.
و چنين فردى بدون شك و شبهه على بن ابيطالب است كه از روز اول نبوت، اسلام آورده و در مشكلات رسالت، آن حضرت را يارى كرده و دعوت رسول الله را پذيرفته و در حديث عشيره يك تنه قيام و براى هر گونه مشكلات نبوت و مصائب بار سنگين رسالت، پيغمبر را معين و وزير و يار و مددكار بوده است.و بنابر آنچه گفته شد مراد انطباقى آيه منحصر مى‏ گردد در وجود مبارك آن حضرت عليه‌السّلام.☝️🏻

#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
💚وجود ۵۰ زن در میان ۳۱۳ یار #حضرت_مهدی_عج ☝️🏻😍

💚وجود ۱۳ زن در میان ۳۱۳ یار ایشان جهت مراقبتهای پزشکی☝️🏻😭

👌🏻‌مولاجـــانم... از تو به یک اشاره..
از ما به سر دویدن...🏃🏻‍♂

🍃امام صادق (ع): اگر دوران مهدی فاطمه را درک می کردم، تمام عمر را با خدمت گزاری به او سپری می نمودم.

🍃امام حسین(‌ع): اگر زمان مهدی را درک کنم، در تمام عمرم به او خدمت خواهم کرد.

✌️🏻پس از هر علم و تخصص خودمون در جهت زمینه سازی ظهور و کمک به امام عصرمون استفاده کنیم.

👌🏻زنان، تربیت كنندگان نسل منتظر و یاوران حضرت مهدی(عج)هستند. بنابراین جدای از خودسازی، باید در تربیت و ایجاد جامعه ای مهدوی همت گمارند تا زمینه ساز ظهور باشند.

#‌عاشقان_‌حسینی_پزشکان_‌مهدوے_اند
#‌آقاجانم_بیا_‌ما_‌همه_منتظریم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج_واجعلنا_من_انصاره_و_اعوانه

#نگاهی_پزشکی_و_دارویی_و_روانشناسی_و_تغذیه_به_آیات_قرآنی در جامعترین کانال قرآنی #‌حافظان_وحی ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 #حدیث (۳۶): #حدیث_ثقلین

🔹منظور حدیث معروف #پیامبر_اکرم_ص است که فرمودند:☝️🏻

🔹این حدیث نزد علمای همه مذاهب معتبر بوده و شیعیان آن را از دلایل امامت و خلافت بلافصل #حضرت_علی_علیه_السلام می شمارند و گویند اگر آنان برای اثبات خلافت آن حضرت دلیلی جز همین حدیث نداشتند، آنها را بسنده بود. این حدیث را محدثان و علمای بزرگ اهل تسنن چون مسلم بن حجاج نیشابوری در صحیح، محمد بن عیسی ترمذی در صحیح، ابن حنبل در مسند، ثعلبی نیشابوری در الکشف و البیان، ابن مغازلی شافعی در مناقب و سمعانی در فضائل الصحابه و ...نیز روایت کرده اند.

🔹در این حدیث، اهل بیت(ع) در کنار قرآن قرار داده شده‌اند و همان‌طور که بر مسلمانان تبعیت از قرآن لازم است، تبعیت از اهل بیت(ع) نیز لازم است.

🔹در متن حدیث نکاتی وجود دارد که بر اساس آن می‌توان لزوم همیشگی‌بودن امامت و همچنین وجود مقدس #حضرت_مهدی_عج را ثابت کرد:
۱) همراهی اهل بیت(ع) با قرآن با توجه به این نکته که قرآن منبع ابدی هدایت در اسلام است. پس همیشه فردی از اهل بیت(ع) نیز همراه قرآن وجود خواهد داشت که به او مراجعه شود.

۲)آنکه پیامبر(ص) تأکید کرده‌اند این دو تا کنار حوض کوثراز هم جدا نمی‌شوند.

۳) آنکه پیامبر(ص) فرموده‌اند اگر این دو گران‌سنگ را دستاویز قرار دهید، تا ابد گمراه نخواهید شد.

🔹منظور از اهل بیت(ع) در حدیث شریف ثقلین چه کسانی است؟ 
بدون شک منظور از اهل بیت در این حدیث که به عنوان ثقل اصغر (امانت سنگین کوچک تر) معرفی شده است، باید کسانی باشند که لیاقت و شرایط رهبری همه جانبه امت اسلامی را داشته و در عین حال از هر گونه لغزش و گناه و انحراف دور باشند. ثقل اکبر (امانت سنگین بزرگ تر) یعنی قرآن کریم نیز دارای چنین ویژگی است و همین ضامن رستگاری و سعادت امت اسلامی است. اما افراد غیر معصوم توان و لیاقت ایفای چنین نقش الهی و بزرگی را ندارند. 
  
بدون شک منظور از اهل بیت در حدیث شریف «ثقلین» کسانی هستند که خداوند در آیه ۳۳ احزاب، از تطهیر آنها از هر گونه پلیدی و گناه خبر داده است. منظور آنها کسانی است که خداوند در آیه ۵۹ نساء به صاحبان امر واقعی بودن آنها اشاره نموده و بر اطاعت مطلق مسلمانان از آنها تأکید ورزیده است. 
اهل بیت کسانی هستند که خداوند در آیه ۴۳ نحل، آنها را اهل ذکر واقعی امت اسلامی معرفی نموده و به مراجعه امت اسلامی به آنها دستور داده است. همچنین خداوند در آیه ۱۱۹ توبه، آنها را راستگویان و صادقان حقیقی معرفی کرده و به همراهی مطلق امت اسلامی با آنها دستور داده است. نیز خداوند در آیه ۲۳ شوری، آنها را نزدیکان پیامبر(ص) معرفی کرده و اجر رسالت آن حضرت را دوستی و مودت آن نزدیکان قرار داده است. 
  
به علاوه، روایات موجود در منابع فریقین نیز بیان کننده این نکته است که پیامبر اسلام(ص) بارها و در موارد متعدد، امام علی، فاطمه، حسن، حسین و امامانی از اولاد امام حسین(ع) را اهل بیت خود معرفی نموده است.
  
🔹شیخ صدوق در کتاب کمال الدین از امام صادق(ع) و آن حضرت نیز از آبای خود چنین نقل می کند: پیامبر اکرم(ص) فرمودند: همانا من در میان شما دو چیز سنگین می گذارم: کتاب خدا و عترتم که اهل بیت من هستند. همانا آن دو هرگز از یکدیگر جدا نشوند تا روزی که در کنار حوض بر من وارد شوند. مثل این دو، و آن حضرت(ص) دو انگشت سبابه (و اشاره) خود را به هم چسبانید. در این هنگام جابربن عبدالله انصاری برخاست و گفت: ای پیامبر خدا؟ عترت شما کیست؟ پیامبر اکرم(ص) فرمودند: (عترت من) علی، حسن، حسین و امامان از اولاد حسین(ع) تا روز قیامت هستند. 

#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
‍💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 آیه (۳۶):
✨ وَالَّذِینَ کَفَرُوا وَکَذَّبُوا بِآیَاتِنَا أُولئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ (۳۹)يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ اذْكُرُوا نِعْمَتِيَ الَّتِي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَوْفُوا بِعَهْدِي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ وَإِيَّايَ فَارْهَبُونِ- ۴۰ #بقره

ترجمه: و کسانی که کافر شدند و آیات ما را دروغ  پنداشتند اهل دوزخند و همیشه در آن خواهند بود (۳۹) اى فرزندان اسرائيل نعمتهايم را كه بر شما ارزانى داشتم به ياد آريد و به پيمانم وفا كنيد تا به پيمانتان وفا كنم و تنها از من بترسيد (۴۰)✨

☘درتفسیر برهان ذیل آیه ۳۹ آمده است که مقصود از آیات در این آیه دلایل صدق پیامبر نسبت به گفته هایی است که در مورد پیشینیان فرموده اند و نسبت به فضائلی است که نسبت به مولی امیرالمؤمنین و امامان از فرزندان ایشان بیان کرده اند . ( تفسیر برهان ۱/۹۰)

🍀علی ابن ابراهیم از پدرش از ابن ابی عمیر از سماعه از امام صادق(ع) نقل کرده که آن حضرت درباره کلام خداوند  ✨وَأَوْفُوا بِعَهْدِی أُوفِ بِعَهْدِکُمْ وَإِیَّایَ فَارْهَبُونِ✨ فرمود به ولایت امیرالمومنین وفا کنید تا به پیمان شما وفا کنم یعنی برای شما به بهشت وفا کنم . ( تفسیر برهان ۱/۲۰۰۰ )☝️🏻

#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
‍ ‍ 💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 #حدیث (۳۵): #حدیث_منزلت
✨قال رسول الله(ص):أنتَ مِنّی بِمَنزلةِ هارونَ مِنْ مُوسی، اِلّاأنـّه لانَبیّ بَعدی.

ترجمه: تو نسبت به من به‌منزله هارون نسبت به موسى هستی جز این‌که بعد از من پیامبری نخواهد بود✨
🌟حدیث منزلت روایتی است که جایگاه #حضرت_علی_علیه_السلام را نسبت به #پیامبر_اکرم_ص، همانند جایگاه هارون نسبت به حضرت موسی معرفی می‌کند.
🌟این حدیث از احادیث مشهور نبوی و مورد قبولِ عالمان شیعه و اهل سنت است.
🌟عالمان شیعه به این حدیث برای اثبات جانشینی حضرت علی(ع) پس از پیامبر و نیز برتری موقعیت ایشان بر دیگر اصحاب استدلال می‌کنند.
🌟این حدیث در مناسبت‌های مختلف از پیامبر (ص) شنیده شده از جمله روز پیمان برادری اول (قبل از هجرت به مدینه)، روز پیمان برادری دوم (پنج ماه بعد از هجرت به مدینه)، در منزل امّ سلمه، به هنگام تعیین سرپرست برای دختر حمزه، در ماجرای سد ابواب،و از همه مشهورتر در غزوه تبوک.

🌟این حدیث، علاوه بر فضیلت امام علی(ع)، بر خلافت وعصمت ایشان نیز دلالت دارد، زیرا پیامبر(ص)، به جز نبوت، همه فضائل و ویژگی‌ها و مناصب هارون را برای حضرت علی ثابت کرده است. بنا بر آیات قرآن، حضرت موسی از خدا خواست تا برادرش هارون را وزیر او سازد و در امر رسالت شریکش گرداند تا یاری‌اش دهد.خدا با درخواست او موافقت کرد و هارون، در غیاب موسی، جانشین او شد؛ بنابراین، تمام مناصب حضرت موسی برای برادرش نیز بوده است و اگر او بعد از موسی زنده می‌ماند، جانشین وی می‌شد (مطابق گفته یهودیان هارون چهل سال پیش از موسی درگذشت).
هارون نزد موسی دارای مقام و جایگاه والایی بوده است و از اینجا می‌توان به عظمت مقام امام علی(ع) و سزاواری او بر خلافت بعد از رسول اکرم پی برد. با بررسی تشبیه موجود در این حدیث، چندین نکته ظریف به‌دست می‌آید:

👈🏻با تکیه بر ماجرای هارون و موسی در قرآن، هارون وزیر و شریک موسی در کارش بود، پس علی نیز در امر خلافت و ولایت، جز نبوت، شریک پیامبر (ص) بود.
👈🏻هارون دومین شخصیت بعد از موسی در میان بنی‌اسرائیل بود، علی هم در میان امت پیامبر (ص) چنین بود.
👈🏻هارون برادر موسی بود و علی به دلیل حدیث مؤاخات، که بهت واتر در کتب شیعه و سنّی نقل شده، برادر رسول خدا بود.

👈🏻هارون برترین فرد قوم موسی نزد خدا و پیامبرش بود، علی نیز چنین بود.
👈🏻هارون خلیفه موسی در غیبتش به طور مطلق بود، علی نیز چنین بود، به ویژه با تصریح پیامبر (ص) که فرمود: «‌لاینبغی أن أذهب اِلّا و أنت خَلیفَتی‌‌» (شایسته نیست من به جنگ تبوک روم مگر اینکه تو جانشین من باشی).
👈🏻هارون عالم‌ترین فرد قوم موسی بود، علی هم به تصریح پیامبر (ص) عالم‌ترین فرد بعد از پیامبر (ص) بود.
👈🏻اطاعت از هارون بر یوشع بن نون (وصی موسی) و امت موسی واجب بود، اطاعت از علی نیز با فرض وصایت ابوبکر،عمر، عثمان یا هر فرد دیگری، بر آنها واجب بود.
👈🏻هارون محبوب‌ترین فرد نزد خدا و موسی بود، علی نیز این‌گونه بود.
👈🏻خدا پشت موسی را با برادرش هارون، نیرومند و محکم ساخت و پشت پیامبر اکرم (ص) را با علی.
👈🏻هارون معصوم از خطا و نسیان بود، و علی نیز چنین بود.
#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg


Forward from: حافظان وحی
‍💚 ۴۰ آیه و ۴۰ حدیث در بیان منزلت #حضرت_علی_علیه_السلام

💜 آیه (۳۵):
✨فَتَلَقَّی  آدَمُ مِنْ رَبِّهِ کَلِمَاتٍ فَتَابَ عَلَیْهِ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِیمُ -۳۷ #بقره
ترجمه: سپس آدم از پروردگارش کلماتی دریافت داشت (و  با آنها توبه کرد) و خداوند توبه او را پذیرفت چرا که خداوند توبه پذیر و مهربان است✨

🌸از ابن عباس نقل است که گفت از رسول خدا روایت شد که آدم با چه کلماتی خدا را خواند و توبه کرد؟
رسول خدا فرمود: آدم خدا را به حق محمد و علی و فاطمه و حسن و حسین خواند و از او در خواست توبه کرد و توبه اش پذیرفته شد .
📚غایه المرام ۱/۳۹۴ ، فردوس الاخبار ۳/۱۵۱ و در المنثور ۱/۱۴۷

💚یا اهل بیت النبوة...
این دست های ساده و خالی ما...دخیلتان..
گوشه چشمی از شما ، ما را کافی ست...😭💚

#اللهم_اجعلنا_من_المتمسکین_بولایة_علی_بن_ابیطالب_علیه_السلام
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
❣❣❣❣❣
#‌حافظان_‌وحے ↩️
https://telegram.me/joinchat/Ao_S3zv9fZ9teoylqmsqkg

20 last posts shown.

2

subscribers
Channel statistics