مقالات و مطالب علمی مدیریت


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


https://t.me/maghalatmodiriat ارتباط با ادمین

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


هدف نهایی حکومت نه تسلط بر مردم باید باشد نه محدود ساختن آنان از راه وحشت و ترس، و نه وادار کردن آنان به اطاعت، بلکه باید هدف آن آزاد ساختن مردم از ترس باشد تا بتوانند در بیشترین امنیت ممکنه زندگی کنند. به عبارت دیگر باید حق طبیعی انسان‌ها را به زنده بودن مورد حمایت قرار داد تا با اطمینان کامل و بدون اینکه بر خود یا بر همسایه خود زیانی وارد سازند زندگی کنند. هدف نهایی حکومت این نیست که انسان را از موجودی صاحب خرد و اندیشه به چارپایی لایعقل یا عروسک خیمه‌شب‌بازی مبدل کند، بلکه باید آنها را چنان آماده سازد که روح و جسمشان را در امنیت تمام بپرورند و عقل خود را آزادانه به کار بندند و نگذارند که قدرت مردم در راه کینه‌جویی و خشم و فریب مصرف شود و نه معروض رشک و ستم واقع شوند. در واقع غرض و هدف اصلی حکومت همانا آزادی است.

باروخ اسپینوزا / رساله الهی – سیاسی

@MAGHALATEMODIRIAT🌈


#شعرومدیریت

ای جان جان جان جان ما نآمدیم از بهر نان

برجه گدارویی مکن در بزم سلطان ساقیا


مولوی
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


#یک_دقیقه_مطالعه 📚


بهانه آوردن برای توجیه شکست،
یک تفریح ملی است.
این عادت به اندازه ی نژاد بشر قدمت دارد
و برای موفقیت، مهلک است.
چرا افراد به بهانه های به درد نخور می چسبند؟
پاسخ روشن است.
آنها از بهانه دفاع می کنند،
چون خودشان بهانه را تولید می کنند.
بهانه ی هر فرد، زاده ی تخیل خودش است.
طبیعت انسان این گونه است که از زاده ی خودش دفاع می کند ...


📕 بیندیشید و ثروتمند شوید
✍🏻 #ناپلئون_هیل

این کانال را به دوستان و مدیران خود هدیه دهید👇👇👇👇
♈️ مقالات و مطالب علمی مدیریت
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


🔴موانع تحقق شایسته سالاری

🌟تعریف شایسته سالاری:
✍️شایسته سالاری به شناسایی، گزینش، جلب و جذب مداوم نیروی انسانی با کفایت و فراهم کردن زمینه های اعمال مدیریت برای توانمندی هایشان گفته می شود.
✍️شایسته سالاری نوعی نگرش سیستمی به كاركنان دارد كه همه آن صفات، ویژگی ها، مهارت ها و نگرش ها در ارتباط با اثربخشی در انجام وظایف و مسئولیت ها را شامل می شود.
✍️شایسته سالاری از جمله روش هایی است که برای انطباق پذیری و سازگاری سازمان های مدرن با تغییرات مداوم و مستمر محیط کاری به وجود آمده است یكی از بهترین و مناسب ترین رویكردها برای نایل شدن به انسجام بین فرآیندی، به كارگیری رویكرد شایسته سالاری در مدیریت منابع انسانی است. در واقع مدل های شایسته سالاری می توانند به عنوان شیوه ای برای یكپارچه كردن اقدام های مختلف منابع انسانی به كار روند.

🔴موانع اجرا و پیاده سازی شایسته سالاری:
🎯اصلی ترین موانع پیاده سازی شایسته سالاری به 2 گروه عمده عوامل درون سازمانی و برون سازمانی تقسیم می شود:
⭕️عوامل برون سازمانی:
1- فرهنگی اجتماعی: عدم ارزش و مهم تلقی نمودن سخت کوشی و تلاش در جامعه -عدم رعایت عدالت توزیعی در جامعه -عدم وجود نظام تحصیلی آموزشی که منجر به پرورش شایستگان در جامعه شود
2- سیاسی قانونی:- عدم وجود قوانین و مقررات استخدامی تسهیل کننده فرصت های برابر استخدامی - تصمیم گیری سیاسی در سازمان های دولتی
- عدم قانون گرایی و ثبات در قوانین استخدامی و قوانین مرتبط با اصول شایستگی - تاثیر و نقش گروه های ذی نفوذ در انتصاب مقامات و مدیران سازمانی
3- اقتصادی: - کسب قدرت اقتصادی در جامعه از راه های غیرموثر، غیر قانونی و غیر سازنده – عدم توجه به کارایی، اثربخشی و بهره وری اقتصادی و تاثیر آن بر عملکرد سازمان ها – عدم تناسب سطح در آمدی افراد جامعه با شایستگی

⭕️عوامل درون سازمانی:
1- استراتژی سازمانی: عدم وجود استراتژی های منابع انسانی (استخدام و به کارگیری) مناسب و شفاف - عدم هم راستایی استراتژی های منابع انسانی با استراتژی ها و اهداف سازمانی - عدم تدوین استراتژی های منابع انسانی با اهداف اثربخشی
2- تکنولوژی: عدم بهره گیری از فن آوری اطلاعات در مدیریت دانش سازمان ها
3- فرهنگ سازمانی: عدم باور به سیستم پاداش دهی منصفانه و براساس عملکرد و شایستگی و عدم تشویق عملکرد های موثر - عدم تعهد مدیران نسبت به استقرار فرآیند های شایسته سالاری
4- ساختاری مدیریتی: عدم تمایل روش ها و سیستم های تصمیم گیری و خط مشی گذاری به شیوه های علمی و عقلایی - عدم طراحی مشاغل به صورت حرفه ای -عدم بهره مندی از سبک ها و شیوه های رهبری مشارکتی - خودبینی مدیران (در توانمند سازی زیردستان)
5- نظام های مدیریت منابع انسانی: وجود موانع اساسی در برنامه ریزی منابع انسانی - عدم وجود ساز و کارهای جذب و استخدام شفاف و عادلانه - عدم کامل و کابردی بودن آیین نامه های جذب شایستگان - عدم موثر و کابردی بودن آیین نامه و ضوابط حفظ و نگهداری شایستگان - عدم تناسب پاداش ها و سایر مزایای شغلی با شایستگی ها و عملکرد افراد - انگیزاننده نبودن ساز و کار های تشویق مالی و غیر مالی
📝مطمئناً چنانچه بخواهیم اصل شایسته سالاری را پیاده کنیم و از قبل آن رشد، توسعه و پیشرفت کشور را تسریع ببخشیم، بایستی عمیق تر و جدی تر به موضوع بپردازیم و از سطح کلان تا سطوح خرد، رعایت این اصل را جزء اولویت های نظام مدیریتی کشور قرار دهیم. در غیر اینصورت با صدور یک بخشنامه-جدا از اینکه نفس این کار خود مثبت و مفید است- که به انحاء مختلف می تواند از جانب فرصت طلبان مورد بی توجهی و حتی سوء استفاده قرار گیرد، نمی توانیم کشور را شایسته سالار کنیم.... .
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


پنج سبک مدیریتی ضد توسعه در ایران

مرتضی نظری
پژوهشگر آموزش و پرورش و توسعه انسانی

عصر ایران - بنا به اعلام رسمی در حال حاضر بیش از 440 هزار نفر به عنوان مدیر در دستگاههای اجرایی کشور اشتغال به کار دارند. این در حالی است که تعداد کارمندان کشور ژاپن با جمعیت 127 میلیونی جمعاً 300 هزار نفر است و ما در ایران با 75 میلیون جمعیت 1.5 برابر کلکارمندان ژاپن، فقط مدیر داریم!

طبق آخرین آمارها، در حال حاضر در کشور حدود 3600 سازمان و دستگاه اجرایی، نزدیک به 4 میلیون کارمند حقوق بگیر و 4.5 میلیون نفر بازنشسته مستمری بگیر داریم.

در دومین بخش از یادداشت"درنگی بر موانع توسعه یافتگی ایران"، به پنج شیوه مدیریتی ضد توسعه در کشور می پردازم که باعث توقف و ایستایی در روند توسعه یافتگی کشور هستند.

با پوزش از مدیران متخصص، دلسوز و عاشق میهن، با وجدان، متعهد و لایق، خوانندگان گرامی را با سبک های مدیریتی زیان بار و خسارت آور آشنا می کنم.

مدیران و شیوه های مدیریتی که وجودشان در مسند امور مساوی است با عقب ماندگی، هدررفت منابع و تأخیر در روند توسعه کشور:

۱- مدیران معامله گر و بی هویت

مدیرانی هستند که از سبک پوشش تا طرز سخن گفتن خود را با گفتمان دولت ها تنظیم می کنند و دوری و نزدیکی به گروه ها و افراد ذی نفوذ سیاسی را با شامه قوی خود می سنجند که چه زمانی راهنمای چپ و چه زمانی راهنمای راست را بفشارند.

این تیپ مدیران از همه بیشتر تحول کشور را قفل می کنند. اخلاق، جوانمردی و پایبندی به قیود انسانی هرگز در قاموس این مدیران جایگاهی ندارد. این ها را باید دلالان سیاسی و اقتصادی نامید. برای ایشان هرگز مهم نیست چه کسی در رأس کار باشد. مهم تارهای در هم تنیده ای هست که روی آن می غلطند و از منابع و مزایای دولتی و بیت المال ارتزاق می کنند. وقتی پای اصلاح طلبی در میان باشد، ژست اصلاح طلبی می گیرند و وقتی اصول‌گرایی روی بورس باشد، گوی سبقت را از اصول‌گرایان می ربایند.

پیش چشم این جماعت معامله گر، دغدغه های اخلاقی، ملی و میهنی، پیشرفت کشور، جوانمردی و وطن پرستی خنده‌دار ترین واژگان است. تنها دو چیز در نظر این مدیران مقدس است: ما باشیم و منافع ما برقرار باشد!

۲- مدیران پاره وقت و از راه دور

این دسته از مدیران اگر چه به اسم مدیر تام و تمام یک سازمان یا اداره هستند اما واقعیت چیز دیگری است. دو روز تدریس در دانشگاه، یک روز مشاور یک شرکت، دو روز سفر کاری! اینان سازمان خود را از راه دور اداره می کنند. این مدیران سعی می کنند سازمان را با ساعات حضور خود تنظیم کنند. گاهی از خود می پرسم در حکم کارگزینی این مدیران مگر فوق العاده مدیریت و سایر مزایا بابت «یک ماه کار تمام وقت» پرداخت نمی شود پس چگونه می پذیرند که نیمی از هفته را در محل خدمت نباشند و از این مزایا برخودار شوند؟

۳- مدیران قبیله ای و عشیره ای

این بلیه همیشگی سازمان های دولتی و اجرایی در کشور ماست. مدیری فقط همشهری های خود را به کار می گمارد و امور عشیره خود را رتق و فتق می کند. این دسته مدیران هیچ گونه درکی از نگاه ملی به مسائل ندارند. ایران و آینده کشور را در روستا و زادگاه خود می بینند. وقتی با یک ارباب رجوع یا کارمند سازمان خود مواجه می شوند که در زمره همشهریانش نیست، گویی با یک غیر ایرانی و بیگانه طرف هستند. ماحصل فامیل گرایی چیزی جز تضییع حقوق مردم و جلوگیری از شایسته سالاری نیست.

۴- مدیران آکادمیک و غیر اجرایی

این قبیل مدیران از مدیریت فقط دانش آن را به ارث برده اند. مدیران دانشگاهی اما کم توان و غیر اجرایی! به همه چیز از منظر مسأله و موضوع پژوهشی نگاه می کنند. سازمان را با کلاس درس اشتباه گرفته اند.
نمی دانند که منابع، زمان و انرژی در حدی نیست که به پای افکار و آرمان های انتزاعی آنها تلف شود. این مدیران نمی دانند در کنار ارزشمندی نگاه پژوهشی به مسایل، سرعت عمل هم مهم است. این مدیران به اسم کار علمی، خواسته یا ناخواسته فرصت های طلایی توسعه را می سوزانند.

۵- مدیران ترسو و مطیع

مدیرانی که می بینند و می‌دانند نتیجه تصمیم مقام مافوق آن ها چقدر زیان بار است اما به دلیل شخصیت ضعیف و منفعل خود هرگز لب به نقد و نظر نمی گشایند.
خطر این قبیل مدیران بزدل به حدی است که امیرمؤمنان علی (ع) پرهیز از انتصاب اینها را در نامه ۵۳ نهج البلاغه به مالک اشتر متذکر شده اند. دلیل اطاعت پذیری و بله قربان گویی این مدیران یا از سر به خطر نیفتادن منافع آنهاست یا به دلیل اینکه تصور می کنند شایستگی یعنی اطاعت پذیری محض از مافوق و بی نیازی به نظرات کارشناسان.

به دوستان خود هدیه بدهید👇👇👇
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


#جانشین_پروری بر اساس شایسته سالاری، پرهیز از رانت،ارزیابی،نظارت و کنترل هوشمند، بهره گیری از دانش روز مدیریت و تکیه بر تجارب موفق، سیستم مدیریت را کارآمد خواهد کرد.
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


#تلنگر
بزﺭﮔﺘﺮﯾﻦ ﺩﺷﻤﻦﺁﺭﺍﻣﺶ ﺍﻧﺴﺎﻥ
ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﺎ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺍﺳﺖ
ﻏﺎﻓﻞ ﺍﺯ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﻫﺮ ﮐﺴﯽﺩﺭ ﻣﺴﯿﺮﯼ
ﮐﺎﻣﻼ ﻣﺘﻔﺎﻭﺕ ﺍﺯ ﺩﯾﮕﺮﯼﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺳﻔﺮ ﻭ ﯾﺎﺩﮔﯿﺮﯼﺍﺳﺖ

⬅️به دوستان خود هدیه بدهید
👇👇👇👇
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


دلایل رضایت و عدم رضایت در سازمانها

به دوستان خود هدیه بدهید👇👇👇
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


🔴🔵آیا شما شهامت نشستن را دارید؟

✅در ذهن من و شما یکی از مصادیق شهامت یعنی اینکه در جمعی بزرگ روبروی یک مقام/مدیر ارشد بایستی و شروع کنی به انتقاد از وی آنهم شجاعانه و با صدای بلند. اما شهامت دو رو دارد. یکی از بهترین جملاتی که دو روی شهامت را نشان می دهد جمله ای از چرچیل است:
💡شهامت یعنی ایستادن و سخن گفتن .
💡شهامت همچنین یعنی نشستن و گوش دادن


چه یک خانه دار هستید یا یک کارمند یا یک مدیر مدرسه و یا یک رییس جمهور شما هم باید شهامت ایستادن را داشته باشید و هم شهامت نشستن و شنیدن انتقادات و نظرات دیگران را.

🔆آخرین باری که شهامت به خرج داده اید و به عنوان یک پدر/مادر به سخنان متفاوت فرزند خود گوش داده اید کی بوده است؟
🔆آخرین باری که به عنوان یک مدیر نشسته اید و به ایده های نامتعارف کارمندان و همکاران خود گوش داده اید و بعد از یک مکث کوتاه گفته اید فکر می کنم حق با شماست و در این مورد من کاملا اشتباه کردم.
🔆آخرین باری که به عنوان رییس جمهور روبروی منتقدان خود نشسته اید و سپس به تصمیمات اشتباه خود اعتراف کرده اید چه زمانی بوده است؟

🔦هیچ کدام از عادت ها یا اگر بخواهم بهتر بگویم فضیلت های اخلاقی یک شبه به دست نمی آیند.
✅با خودتان قرار بگذارید هر هفته در یک مورد فضایی را فراهم کنید تا دیگران شما را نقد کنند و سپس اگر اشتباه کرده اید بدون اینکه سعی در توجیه، پوشش، بهانه آوری و ... باشید بپذیرید که اشتباه کرده اید. هر هفته با خودتان تکرار کنید نشستن و گوش دادن هم شهامت می خواهد.

❇ یکی از فرهیختگان می گفت من هر از چند گاهی در سر کلاس هایم آمار اشتباه می گویم و جلسه بعد آن آمار را اصلاح می کنم و معذرت خواهی میکنم. ممکن است دانشجوی من یک هفته آمار اشتباه در ذهنش باشد اما با این کار برای تمام عمر می آموزد استادش نیز می تواند اشتباه کند و اگر اشتباه کرد باید معذرت خواهی کند.
✅با شهامت باشید هم در بیان بی لکنت حقایق و هم در اعتراف بی لکنت اشتباهات و هم در شنیدن بی تکلف ایده های مخالف از افرادی که از شما پایین تر، کم تجربه تر و .... هستند.

💐به دوستان خود هدیه بدهید👇👇👇
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


#یک_دقیقه_مطالعه

-برعکس عمل کن! ده روز، به جای این‌که احساسِ یک آدم ضعیف و غمگین را داشته باشی. احساسِ یک انسانِ با اقتدار و قوی را داشته باش و از تهِ دل اقتدار و شادی را حس کن.
-یعنی به خودم دروغ بگویم؟!
-چه فکر کنی ضعیف هستی و چه قوی، درهر دو صورت داری به خودت دروغ می‌گویی، پس چه بهتر که دروغِ با ارزشی باشد.
-این کار چه سودی دارد؟!
-جهانت را به سمتِ آن‌چه که رفتار می‌کنی سوق می‌دهد.

کارلوس کاستاندا / سفر به دیگر سو

💐به دوستان خود هدیه بدهید👇👇👇👇
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


حداقل حقوق کارگران ایرانی به دلار چقدر می‌شود؟ /اعتماد #اقتصادی


@MAGHALATEMODIRIAT🌈


در پی سقوط ارزش دستمزد:

قدرت خرید کارگران، ۷۲ درصد کم شد.
نرخِ سبد معیشت به ۵ میلیون تومان رسید.

منبع: ایلنا

به دوستان خود هدیه بدهید👇👇👇
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


#تلنگر

نمکدان را که پُر میکنی
توجهی به ریختن نمکها نداری
اما زعفران را که میسابی
به دانه دانه اش توجه میکنی

حال آنکه بدونِ نمک هیچ غذایی خوشمزه نیست،
ولی بدون زعفران ماهها و سالها میتوان آشپزی کرد و غذا خورد!

مراقب نمک های زندگینامه باشید
ساده و بی ریا و همیشه دم دستتان هستند
ولی روزی اگر نباشند
وای بر سفره زندگی ...


به دوستان خود هدیه بدهید👇👇👇
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
صبح آمده با عشق بزن لبخندی
تا در به غم و غرورِ شب بر بندی
با عشق بپا خیز خوشت باشد روز
ای آنکه چو گل به روی ما می‌خندی

سلام صبحتون بخیر و نیکی🌹
امروزتون سرشار از عشق و نیکبختی

@MAGHALATEMODIRIAT🌈


🔸️ #یک_دقیقه_مطالعه

ساربان به پسرک گفت : من زنده‌ام !
وقتی چیزی می‌خورم فقط به خوردن فکر می‌کنم، اگر راه بروم همۀ حواسم را به روی گام‌هایم متمرکز می‌کنم. اگر ناگزیر از جنگیدن باشم، آن روز، روز خوبی برای مردنم خواهد بود.
چون در گذشته یا آینده‌ام زندگی نمی‌کنم. من فقط حال را در می‌یابم ...


✍🏼 #پائولو_کوئیلو
📙 کیمیاگر
به دوستان خود هدیه بدهید👇👇👇👇
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


🔴دلایل تنفر کارمندان از مدیران!

✍ ۴۳ درصد کارکنان می‌گویند که کارهای خوب آنها دیده نمی‌شود!
▫️بسیار دیده می‌شود که خیلی از کارمندان در سازمان ناخشنودند؛ چرا که بر این باورند که مدیر آنها به کار خوبشان ارج نمی‌نهد.

💥زمانی که کارمندان شما تصمیمات خوبی می‌گیرند، کمک شایان توجهی در خلال جلسات می‌کنند و یا ایده‌های نویی را مطرح می‌کنند، مشتاق تشویق و بازخور مثبت هستند.

💥اما اغلب سرپرستان و مدیران سازمانی در تمجید و تقدیر از آنها دچار کوتاهی می‌شوند!

🎯یکی از نشانه‌های یک سازمان سالم، وجود جوی مبتنی بر تقویت مثبت و قدرشناسی است.

🎯در این سازمان‌ها باید از سرپرستان شنید که به کارکنان می‌گویند:

▪️نکته خوبی است!
▪️واقعا قابل ستایش است!
▪️چه خوب، چه عالی!
▪️ممنون

⭕️از دلایل عمده ای که مدیران در تقدیر از کارکنان خود کوتاهی می‌کنند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱ - آنها کارکنان را برای بهره‌کشی و سخت‌کوشی بدون تشکر می‌خواهند.

۲ - آنها به کارکنان به چشم هزینه تا یک دارایی با ارزش و سرمایه‌گذاری می‌نگرند.
۳ - اغلب اوقات درک نمی‌کنند که تقدیر و شناسایی چقدر برای کارکنان اهمیت دارد.

۴ - آنها فاقد سطح مناسب هوش عاطفی هستند و تشکر از کارکنان را کاری بیزارکننده و عبث می‌دانند!

۵ - خودشان هرگز مورد تقدیر سرپرستان‌شان قرار نگرفته‌اند!
منبع: impact
@MAGHALATEMODIRIAT🌈


سلام ....

صبح تان بخیر .....

ان شاءالله راه نیکبختی همواره هموار

برایتان...........

🌙🌻


#یک_دقیقه_مطالعه

صداقت یکی از بهترین خصوصیات فردی است، اما از طرفی بیان حقیقت به همه و در هر موقعیتی عواقب زیانبار دارد.

#مدیریت_رفتارهای_یکهویی
#نشر_شمعدونی


#سخن_بزرگان_مدیریت

بهترين معلم ها آنهايي هستندكه به تو نشان مي دهند كجا را نگاه كنی اما نمي گويند چه ببينی؟!

الكساندرا ترنفر

@MAGHALATEMODIRIAT🌈


#سخن_بزرگان_مدیریت

برای رهبری و گرفتن تصمیمات سخت
یکپارچگی میان گفتار و کردار ضروریست ...

وگرنه هیچکس به شما اعتماد نخواهد گرد .
داگلاس کنانت

@MAGHALATEMODIRIAT🌈

20 last posts shown.

711

subscribers
Channel statistics