مطالعات حقوق بشر


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


این کانال با هدف ارتقای آگاهی مخاطبان از فرایندهای علمی تحولات حقوق بشر راه‌اندازی شده است. کانال حاضر بازوی ارتباطی سازمان دفاع از قربانیان خشونت(ازنخستین سمن‌های دارای مقام مشورتی در کشور)بوده و دارای رویکردی کاربردی است.
ارتباط با ادمین:
@ODVVNGO

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔰گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد: محرومیت میلیون‌ها نفر از حق شهروندی به سبب تعاریف نادرست ملی، قومی و نژادی

⭕ ای تندایی آچیومی، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در حوزه نژادپرستی، در اولین گزارش خود به شورای حقوق بشر در ژنو درباره پیامدهای منفی رواج باورهای نادرست درباره مفاهیمی چون ملیت، قومیت و نژاد هشدار داد و گفت ایدئولوژی‌هایی که «ملیت» را بر اساس مفاهیمی همچون قومیت یا تبارِ خونی افراد تعریف می‌کنند در عمل به محرومیت میلیون‌ها نفر از حق شهروندی انجامیده‌اند.

✅ گزارش آچیومی که عمدتاً بر مسأله‌ «ملی‌گرایی قومی» تمرکز دارد شرح می‌دهد میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به سبب «بیگانه» قلمداد شدن قربانی تبعیض‌های نظام‌مند می‌شوند؛ قربانیانی که اغلب به گروه‌های اقلیت تعلق دارند و از حق «تابعیت و شهروندی» محروم مانده‌اند.

❎ گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در این گزارش تصویری از سابقه تاریخی این نوع تبعیض ترسیم می‌کند و می‌گوید بسیاری از رویه‌های تبعیض‌آمیز علیه یهودیان یا روماهای اروپا در قرن‌های نوزدهم و بیستم همچنان باقی‌ مانده‌اند و امروزه جمعیت‌های مهاجر و پناهجو را هدف گرفته‌اند.

❇ آچیومی به نفرت‌پراکنی‌های سیاسی و نارواداری‌های رایج علیه این جمعیت‌ها اشاره می‌کند و یادآور می‌شود که امروز هم، مانند گذشته، بسیاری از این رویه‌ها با سخن گفتن از در خطر بودن انسجام و یکدستی قومی، دینی، فرهنگی یا زبانی جوامع توجیه می‌شوند.

✳ گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد هشدار می‌دهد که ملی‌گراییِ قومیِ اسلام‌ستیز یا یهودی‌ستیز به نقض حقوق انسانی مسلمانان و یهودیان می‌انجامد و بحران میانمار را نمونه‌ای از پیامدهای منفی قدرت گرفتن چنین باورهایی می‌داند.
@ngoodvv


🔰انتخاب گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران در روز پایانی سی و هشتمین نشست شورای حقوق بشر

✅در آخرین روز از سی و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل (6 ژوئیه)، جاوید رحمان (‌حقوقدان پاکستانی – بریتانیایی)، به عنوان گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران، معرفی شد.

✳️برای احراز سمت گزارشگری ویژه حقوق بشر در ایران، ۱۴ نفر نامزد شدند که از این تعداد، با شش نفر از داوطلبان، مصاحبه صورت گرفت. در نهایت، جاوید رحمان، برای انجام این سمت برگزیده شد.

✳️در این نشست، «شورای حقوق بشر» به نمایندگان کشورهای حاضر در جلسه فرصت داد تا به بیان نظرات و انتقادات خود بپردازند. با این حال، هیچ یک از این کشورها، با انتصاب آقای رحمان به عنوان گزارشگر ویژه در ایران، مخالفت نکردند.

✳️شایان ذکر است، در صورت تمدید سالانه ماموریت این گزارشگر توسط شورای حقوق بشر، وی می تواند حداکثر به مدت ۶ سال در این سمت باقی بماند.

❗️نکات قابل توجه:

❎جاوید رحمان، ۵۱ ساله و متولد شهر فیصل‌آباد پاکستان است که تابعیت بریتانیا را هم دارد.

❇️این دکترای حقوق بین الملل و فعال حقوق بشر، تحقیقاتی در زمینه آزادی ادیان، قوانین بین المللی حقوق بشر و قوانین اسلامی انجام داده است و هم اکنون، استاد دانشگاه برونل لندن، می باشد.

✳️جاوید رحمان، پیش تر، در موضوعات ممنوعیت شکنجه، حقوق اقلیت‌ها، مبارزه با تروریسم و قوانین اسلامی به عنوان مشاور با کارگروه حقوق اقلیت‌ها در سازمان ملل، همکاری کرده است.

❎رحمان، جانشین گزارشگر پیشین حقوق بشر در ایران (عاصمه جهانگیر)، است که به طور ناگهانی در بهمن ماه سال گذشته، درگذشت.

❇️جهانگیر، از آبان ماه سال ۹۵، با پایان مأموریت پنج ساله احمد شهید (دیپلمات و فعال حقوق بشر اهل مالدیو)، به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در ایران، ماموریت خود را آغاز کرد.
@ngoodvv


🌐نگاهی به تحولات سی و هشتمین اجلاس شورای حقوق بشر در ژنو (بخش چهارم)

✔️ادامه نشست ها، به شرح زیر است:

◀️29 ژوئن:
➖«شورای حقوق بشر»، در راستای برگزاری بحث های روزانه حقوق بشر، جلساتی را به پذیرش و ارزیابی بررسی های دوره ای جهانی (یو پی آر) کشورهای مختلف، اختصاص داد.

➖ کلیت یو پی آر نیز،موضوع یکی دیگر از جلسات شد. در این جلسه، نمایندگان کشورهای گوناگون، یو پی آر را عامل اصلی ایجاد همکاری میان دولت ها در مسائل حقوق بشر، اعلام کردند.

➖شورا در نشست های این روز، یو پی آر کشورهای لوکزامبورگ، باربادوس، مونته نگرو، امارات متحده عربی، رژیم اسرائیل، لیختن اشتاین و صربستان را با حضور مقامات ملی آن ها، مورد ارزیابی قرار داد.

➖در این روز همچنین:

▪️«گزارشگر ویژه مدافعان حقوق بشر» در گزارش پایان ماموریت خود به شورا، از دولت مولدوای خواست تا نسبت به مدافعان حقوق بشر در این کشور، خوشبین تر باشد و نقش مهم جامعه مدنی را نیز به رسمیت بشناسد.

▪️«گزارشگر ویژه حق بر حریم خصوصی» نیز، در گزارش پایانی بازدید از بریتانیا و ایرلند به شورا، از پیشرفت های بریتانیا در حمایت از حریم خصوصی، ابراز امیدواری کرد و برای رسیدن این کشور به پیشرفت های بیشتر در حوزه هایی چون نظارت و داده های مربوط به سلامت افراد، توصیه هایی ارائه نمود.

◀️2 ژوئیه:
➖در ادامه برگزاری جلسات روزانه «شورای حقوق بشر»، کلیاتی از اجرای اعلامیه وین، نژادپرستی و تبعیض نژادی، جلساتی را در شورا، به خود اختصاص دادند. همچنین، وضعیت کلی حقوق بشر در فلسطین و سایر مناطق اشغالی عرب، موضوع نشست دیگری در این روز شد.

➖در این نشست ها دولت هایی چون پاکستان، استرالیا و امارات به ترتیب به عنوان نمایندگان سازمان همکاری اسلامی، نماینده اتحادیه اروپا و نماینده گروه عرب، سخنرانی کردند.

➖در این روز همچنین:

▪️«گزارشگر ویژه نژادپرستی»، در گزارشی به شورا، بیان داشت که عقاید نژاد پرستانه مبتنی بر مسائل قومی- ملی گرایی در جوامع با ایجاد ترس برای شهروندان نسبت به امنیت ملی و اضطراب اقتصادی، همراه است و این موضوع خطر نقض حقوق بشر غیرشهروندان، مردمان بومی و اقلیت ها، را به دنبال دارد.

◀️3 ژوئیه:
➖«شورای حقوق بشر»، در نشست های روزانه حقوق بشر 3 ژوئیه، جلسه ای تعاملی با «کمیسرعالی حقوق بشر» در مورد وضعیت هائیتی، برگزار نمود. در ادامه این جلسه، شورا به جمع بندی بحث های کلی نژادپرستی و تبعیض نژادی (آغاز شده در جلسات روزهای پیشین)، پرداخت.

➖در نشست دیگری با حضور «معاون کمیساریای عالی حقوق بشر» و «کمیسر عالی»، شورا به تبادل و به روز رسانی اطلاعات خود از وضعیت حقوق بشر در اکراین، پرداخت.

➖در ادامه نشست های این روز، گزارشی از یافته های «کارشناسان بین المللی» از منطقه کسایی کنگو، مورد بحث قرار گرفت و وضعیت حقوق بشر در این کشور، با حضور «کمیسرعالی حقوق بشر»، بررسی شد.
@ngoodvv


🌐نگاهی به تحولات سی و هشتمین اجلاس شورای حقوق بشر در ژنو (بخش سوم)

◀️ 26 ژوئن:
➖«شورای حقوق بشر»، در راستای برگزاری بحث های روزانه حقوق بشر، جلسات تعاملی با موضوعات وضعیت حقوق بشر در اریتره و کمیسیون تحقیق در سوریه، تشکیل داد.

➖جلسه ای نیز با موضوع وضعیت حقوق بشر آوارگان داخلی، با حضور مقاماتی چون «گزارشگر ویژه آوارگان داخلی» و «رئیس شورای حقوق بشر»، تشکیل شد.

➖در این روز همچنین:

▪️«گزارشگر ویژه حقوق بشر در اریتره»، در گزارش نهایی ارائه شده به شورای حقوق بشر، از باقی ماندن الگوهای نقض حقوق بشر (مانند بازداشت های خودسرانه و کار اجباری)، در این کشور ابراز نگرانی کرد.

▪️«گروه منصوب شده کارشناسان حقوق بشر توسط شورای حقوق بشر» نیز، در گزارش خود به شورا هشدار دادند که جرایم علیه بشریت و جرایم جنگی در کاسای (واقع در کنگو)، موج جدیدی از نقض حقوق قومیت ها را به دنبال دارد. این گروه همچنین، پیشنهاداتی را برای حل مشکلات به شورا، ارائه نمودند.

▪️«گزارشگر ویژه حقوق بشر در بلاروس»، نیز ضمن ارائه گزارش خود به شورا، از شورا خواست تا مدت ماموریت وی را به دلیل ادامه نقض موارد حقوق بشر در این کشور، تمدید کند.

◀️27 ژوئن:

➖در راستای برگزاری بخش دیگری از بحث های روزانه حقوق بشر، «شورای حقوق بشر» در بخشی از جلسات مختلف روزانه به بررسی موقعیت های کلی که نیازمند توجه ویژه شورا است، پرداخت. در این بخش، عمده توجه بر نقش جامعه مدنی و مدافعان حقوق بشر، قرار گرفت.

➖در بخش دیگری از جلسات، جلسات تعاملی با «گزارشگر ویژه میانمار» و «کمیسیون تحقیق بوروندی» برگزار شد. همچنین، بیانیه های «کارگروه های حقوق بشر در زمینه شرکت های فراملی»، استماع گردید.

➖در این روز همچنیین:

▪️«گزارشگر ویژه حقوق بشر در میانمار»، از شورای حقوق بشر خواست تا از تلاش ها و اقداماتی که برای محاکمه مرتکبین جرایم دهه های گذشته این کشور در دادگاه کیفری بین المللی، صورت می گیرد، حمایت کند.

◀️28 ژوئن:

➖«شورای حقوق بشر»، در راستای برگزاری بحث های روزانه حقوق بشر، جلساتی را به پذیرش و ارزیابی بررسی های دوره ای جهانی (یو پی آر) کشورهای مختلف، اختصاص داد.

➖در این نشست ها، یو پی آرهای کشورهای فرانسه، مالزی، تونگا، رومانی، بوتسوانا، باهاماس و بوروندی، با حضور مقامات ملی آن ها، در شورای حقوق بشر، مورد ارزیابی قرار گرفت.
@ngoodvv


🌐 سی و هشتمین اجلاس شورای حقوق بشر در ژنو (بخش دوم)

◀️21ژوئن:
➖«شورای حقوق بشر»، در راستای برگزاری بحث های روزانه حقوق بشر در 21 ژوئن، نخستین جلسات را به موضوع حقوق زنان و زیر بخش هایی چون قاچاق انسان، اثر خشونت بر مدافعان حقوق بشر در حوزه زنان و سازمان های زنان در فضای دیجیتال، اختصاص داد.

➖در این روز همچنین:

▪️«کارگروه حقوق بشر و تجارت» در نشست تجارت و حقوق بشر از دولت ها تقاضا کرد تا تجارت، سرمایه و معاملات خود را برای ارتقاء حقوق بشر، به کار برند.

▪️«گزارشگر ویژه حقوق بشر در زمینه مهاجرت»، در گزارشی با محوریت شناسائی چالش های اصلی مهاجران، از دولت ها تقاضا کرد تا حمایت های مناسبی از مهاجران آسیب پذیر در برابر قاچاق، به عمل آورند.

◀️22 ژوئن:
➖در راستای برگزاری بخش دیگری از بحث های روزانه حقوق بشر، «شورای حقوق بشر» در جلسات مختلف روزانه با موضوع حقوق زنان به مواردی چون ارتقا حقوق زنان در جنبه اقتصادی از طریق مشارکت و دسترسی به فناوری های اطلاعات و ارتباطات، فقر شدید و افراد بی خانمان، با حضور افرادی چون «رئیس کارگروه تبعیض علیه زنان» و « گزارشگر ویژه قاچاق انسان» ، پرداخت.

➖در این روز همچنین:

▪️«گزارشگر ویژه مهاجرت »، «گزارشگر ویژه شکنجه» و «گزارشگر ویژه مردمان بومی»، در واکنشی به دستور دونالد ترامپ با موضوع مهاجران، از ایالات متحده خواستند تا به بازداشت کودکان مهاجر خاتمه دهد و آن ها را به ابزاری برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی، تبدیل نکند.

▪️«کارگروه مسائل تبعیض علیه زنان در قانون و رویه کشورها»، در نشست زنان، هشدار داد که حقوق زنان توسط گروه های محافظه کار در سراسر جهان درحال به عقب رانده شدن و پس رفت، می باشد.

➖«شورای حقوق بشر»، مقامات امنیتی ونزوئلا را به قتل صدها نفراز مردم به بهانه مقابله با جرم و جنایت، متهم کرد و خواستار بررسی موضوع از طریق کمیسیون تحقیق شد.

◀️25 ژوئن:
➖«شورای حقوق بشر»،در نشست های روزانه 25 ژوئن، جلساتی با موضوع حق بر توسعه، شرکت های چندملیتی و استقلال سیستم دادرسی، برگزار کرد.

➖در این روز همچنین:

▪️«گزارشگر ویژه استقلال قضات و حقوقدانان»، در پنل استقلال دادرسی، از تلاش های لهستان برای اصلاح سیستم قضایی این کشور انتقاد کرد. دولت می خواهد قضات ارشد را با قضات تحقیق انتخابی توسط شورایی که اکثریت اعضای آن مدیران سیاسی هستند، جایگزین کند.
@ngoodvv


سازمان دیده‌بان حقوق بشر و کمپین حقوق بشر در ایران، با انتشار گزارش مشترکی در تاریخ ۲۶ ژوئن (۵ تیرماه)، اعلام کردند، افراد دارای معلولیت نه تنها در ایران با تبعیض و بد‌رفتاری مواجه هستند، بلکه محیط اطراف آنها نیز دسترس‌پذیر نیست.
در گزارش هفتاد و دو صفحه‌ای این دو سازمان، تحت‌عنوان «من هم به اندازه‌ شما انسانم: تبعیض و فقدان دسترسی آسان برای افراد دارای معلولیت در ایران»، موانعی را که به ادعای آنها افراد دارای معلولیت بطور روزمره در مراجعه به ادارات دولتی و مراکز بهداشتی و استفاده از وسایل نقلیه عمومی با آنها روبرو می‌شوند، بطور مستند تشریح شده است.
نویسندگان این گزارش مدعی هستند که برای تدوین گزارش فوق، مصاحبه‌های جامعی با ۵۸ زن و مرد دارای انواع مختلف ناتوانی و نیز فعالان حقوق افراد دارای معلولیت و متخصصان این رشته در ایران انجام شده است.
@ngoodvv


🔰پایان سفر چهار روزه مدیر کل یونیسف به یمن

⭕ هنریتا اچ فُر، مدیر کل یونیسف، در بیانیه‌ای که پس از سفر چهار روزه‌اش به یمن منتشر شد تأکید کرد که پیش‌گیری از استمرار بحران انسانی یمن مستلزم برقراری فوری صلح در این کشور است.

✅ فر در بیانیه خود، با ترسیم تصویری کلی از شرایط نابسامان اقتصادی و اجتماعی یمن، توضیح می‌دهد که امروز 11 میلیون کودک یمنی ــ‌یعنی بیش از کل جمعیت کشور سوئیس‌ــ برای تأمین نیازهای غذایی، درمانی و آموزشی و همچنین برخورداری از حق دسترسی به آب و فاضلاب سالم نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند.

❇ همچنین، بر اساس آمارهای موجود، از سال 2015 بیش از نیمی از تأسیسات درمانی یمن تعطیل شده‌اند، 1500 مدرسه به سبب حمله‌های هوایی و توپخانه‌ای تخریب شده‌اند، و دست‌کم 2200 کودک در جنگ کشته و 3400 کودک هم زخمی شده‌اند.

✳ مدیر کل یونیسف در پایان این بیانیه ضمن تأکید بر پایبندی و تعهد این سازمان به ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم شهرهای مختلف یمن، یادآور می‌شود که پایان دادن به بحران انسانی یمن مستلزم یافتن راه حلی سیاسی برای منازعه این کشور است.
@ngoodvv


http://yon.ir/2DRWP
💠 انگلستان ، شکنجه و بازداشت

🌐 بنابر گزارش روزنامه"آبزرور" نتیجه گزارش کمیته تحقیق پارلمان انگلستان در زمینه اطلاعات و امنیت نشان می دهد که دستگاه های اطلاعاتی انگلستان در شکنجه و بازداشت هایی خودسرانه پس از حملات 11 سپتامبر تا کنون، دست داشته اند.
@ngoodvv


🌐نگاهی به تحولات سی و هشتمین نشست اجلاس شورای حقوق بشر در ژنو (بخش نخست)

✔️سی و هشتمین نشست عادی شورای حقوق بشر با سخنرانی افتتاحیه «کمیسر عالی زید رعد الحسین»، در 18 ژوئن آغاز شد.

✔️برنامه این نشست ها به شرح زیر است:

◀️18 ژوئن:
➖در نخستین روز، موضوعات اعمال تبعیض های جنسیتی و حق برگزاری تجمع، سلامت و جذام ، در جلسات مختلفی و با حضور افرادی چون «کارشناس مستقل حمایت در برابر خشونت های ناشی از مسائل جنسی» و «گزارشگر ویژه حق بر آزادی بیان و تجمع مسالمت آمیز»، مطرح شدند.

➖در این روز همچنین:

▪️نشست همبستگی بین المللی و حق بر آموزش، تشکیل شد و گزارش «گزارشگر ویژه حق بر آزادی بیان و تجمع مسالمت آمیز»، به شورا ارائه گردید.


◀️ 19ژوئن:
➖در این روز،گفتگوی تعاملی پیرامون موضوعاتی چون همبستگی بین المللی، حق بر آموزش، با حضور افرادی چون «گزارشگر ویژه آموزش»، «گزارشگر مستقل همبستگی بین المللی»، «گزارشگر ویزه حمایت و ارتقاء آزادی بیان و عقیده»، موضوع جلسات مختلف شدند. همچنین، گزارش اعدام های غیر قانونی و آزادی بیان، ارائه شد.

➖در این روز همچنین:

▪️«گزارشگر ویژه آزادی بیان»، در نشست مربوط به این موضوع، به دولت ها و شرکت ها هشدار داد که باعث تهدید آزادی بیان در اینترنت، شده اند. وی براین اساس، از مقامات رسمی دولتی و مقامات خصوصی خواست تا به موانع منجر به این تهدید، توجه کنند.

▪️«گزارشگر ویژه فقر شدید و حقوق بشر»، در نشستی با موضوع فقر، بیان داشت که صندوق بین المللی پول باید اقدامات بیشتری را برای حمایت از افراد با درآمد پایین، انجام دهد.

◀️20 ژوئن:
➖در ادامه نشست های شورای حقوق بشر، پنل های مختلف نشست 20 ژوئن به موضوعاتی چون استماع بیانیه «گزارشگر مستقل همبستگی بین المللی» در خصوص پاسخ به تصمیم ایالات متحده برای خروج از شورا، ارائه گزارش های تبعیض علیه زنان و قاچاق انسان توسط «گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان» و «گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور مهاجران»، گفتگوی تعاملی در مورد خشونت علیه زنان، دلایل و نتایج آن، اختصاص یافت.

➖در این روز همچنین:

▪️«گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان»، در پنل زنان بیان نمود که تمامی دولت ها باید نظام قانونگذاری جدیدی را برای مقابله با خشونت های ایجاد شده به واسطه فناوری های اطلاعات و ارتباطات در فضای آنلاین علیه زنان، به وجود آورند.

▪️«کمیسیون تحقیق سازمان ملل در سوریه»، در گزارش خود به شورا، محاصره و بازداشت منطقه غوطه شرقی سوریه را جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت، خواند.

▪️«کارگروه ناپدیدی اجباری» هم پس از بازدید 10 روزه از اکراین، در بیانیه ارائه شده به شورا بیان داشت که این کشور باید چارچوب قانونی مناسبی را برای جلوگیری و مجازات ناپدیدی اجباری در این کشور، فراهم نماید.
@ngoodvv


✅ مصاحبه اختصاصی سازمان دفاع از قربانیان خشونت با پرفسور خالد ابو فَضل، "پژوهشگر در دانشگاه اُسلو و برنده جایزه حقوق بشری ایتینگر و استاد حقوق بشر، فقه اسلامی و امنیت ملی در دانشگاه کالیفرنیا"، در مورد "افزایش اسلام هراسی در ایالات متحده، سیاستهای ضد اسلامی ترامپ و انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا".

http://www.odvv.org/blog-2345-Trump-has-officially-legitimated-prejudice-against-Muslims-Prof-Khaled-Abou-El-Fadl
@ngoodvv


🔰غیر قانونی خواندن اخراج و انتقال پناهجویان افریقایی توسط رژیم اسرائیل در گزارش عفو بین الملل

✅سازمان عفو بین الملل در گزارش 18 ژوئن سال جاری، با عنوان «اخراج پناهجویان اریتره و سودان به اوگاندا توسط اسرائیل»، اقدامات رژیم اسرائیل برای انتقال پناهجویان اریتره و سودان به اوگاندا را غیرقانونی خواند.

✳️در این گزارش آمده است، علیرغم ادعای اسرائیل مبنی بر انعقاد موافقتنامه انتقال با اوگاندا (کشور مقصد پناهجویان) که به این افراد اجازه کار و اقامت می دهد، گزارش ها حاکی از آن است که اوگاندا از انجام هرگونه تعهد در برابر پناهجویان، خودداری می کند.

✳️همچنین، سایر پناهجویانی که در اسرائیل اقامت دارند، از وضعیت بهتری برخوردار نیستند و از حداقل های تعیین شده در حقوق بشر برای پناهجویان، محروم می باشند.

✳️مهم ترین انتقادات عفو بین الملل نسبت به ناکارآمدی سیستم پناهندگی در رژیم اسرائیل به شرح زیر است:
▪️عدم حمایت از پناهندگان و انتقال مسئولیت خود در برابر این افراد به کشورهای ثالث
▪️نقض اصل بین المللی بازنگرداندن پناهندگان
▪️مجبور کردن پناهندگان به انتخاب میان سه موقعیت محدود شامل: اخراج به یک کشور ثالث، بازگشت به کشور مبدا و یا بازداشت نامحدود در اسرائیل

✳️براین اساس، از رژیم اسرائیل خواسته شد تا به سیاست های خود خاتمه دهد و روش های عادلانه و مناسبی را جایگزین نماید.

✳️شایان ذکر است، در اکتبر 2017، اسرائیل اعلام کرد که قصد انعقاد قرارداد برای انتقال پناهجویان اریتره و سودان با یک کشور ثالث افریقایی را دارد. اما، چون نتوانست نام کشورهای طرف قرارداد را مشخص کند، آراء صادره مبنی بر اخراج پناهجویان را به حالت تعلیق درآورد. با این حال به انتقال داوطلبانه پناهجویان به اوگاندا (آغاز شده در سال 2013)، ادامه داد.

❗️نکات قابل توجه:

❇️ماده 14 اعلاميه جهانى حقوق بشر بيان مى دارد: «هركس حق دارد دربرابر تعقيب، شكنجه و آزار، پناهگاهى جستجو كند و در كشورهاى ديگر پناه اختيار كند».

❎پناهنده از نظر منابع بين المللى، بيگانه اى است كه به دليل ترس از تعقيب و نيز نجات جان، مال و آزادى خود، به كشور ديگرى پناهنده مى شود.

✳️اصل بازنگرداندن پناهندگان، یک اصل بنیادین و عرفی در حقوق بین‌الملل است که کشور پناهنده پذیر را از هرگونه اخراج متقاضیان پناهندگی یا بازگشت به سرزمینی که در معرض خطر آزار و شکنجه بر اساس «نژاد، مذهب، ملیت، عضویت در یک گروه اجتماعی خاص یا عقاید سیاسی» قرار می‌گیرند، منع می کند.

❇️با همه تأكيدى كه نسبت به پذيرش پناهندگان و رعايت حقوق آنان شده است، پذيرش این افراد از طرف دولت پذیرنده، بى قيد و شرط نیست، بلكه پناهندگان در كنار برخوردارى از حقوقی، مکلف هستند که مقررات دولت ميزبان براى حفظ امنيت ملی و نظم عمومى جامعه را رعایت كنند.
@ngoodvv


📄روزانه های حقوق بشری در رسانه ها

♻بررسی مراکز خبری و اطلاع رسانی در حوزه حقوق بشر، در اولین هفته تیر نشان از آن دارد که موضوعات مرتبط به مباحث زنان، بیشترین اخبار را به خود اختصاص داده است.

✅مباحث کلی حقوق بشر

۱. استاندار تهران در همایش «طنین نشاط» گسترش روحیه نشاط وشادابی در جامعه را از الویت های رسیدن کشور به توسعه پایدار بیان کرد.

۲. شهیندخت مولاوردی از امکان حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها برای تماشای مسابقات ابراز امیدواری کرد و گفت: توسعه چنین برنامه هایی باید یکی از اولویت‌های برنامه ریزی در کشور باشد.

۳. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه بیمه همگانی در حال تمدید است، اضافه کرد این بیمه باید هدفمند و مخصوص محرومین باشد، که با اجرای راهنماهای بالینی این امر میسر خواهد بود.

✅زنان

۱. وحدتی هلان، عضو کمیسیون مجلس با یادآوری اختصاص ۲۳۰ میلیارد تومان برای بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار در بودجه ۹۷، بر وضع قوانین حمایتی مناسب و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تاکید کرد.

۲. اعلام حمایت معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از وزارت ورزش و جوانان در ساماندهی پوشش بانوان ورزشکار

۳. ابتکار بر حمایت از اشتغال زنان سرپرست خانوار تاکید کرد و گفت: دستگاه های اجرایی باید نگاه کلان تری به وضعیت اشتغال و معیشت این افراد داشته باشند.

۴. تدوین طرحی برای اختصاص سهمیه ورود نمایندگان زن به مجلس، توسط فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، به نقل از سلحشوری

۵. تصویب کلیات برنامه های ملی سلامت و نشاط زنان در ستاد ملی زن و خانواده به نقل از دستیار ویژه رییس جمهوری در امور حقوق شهروندی

✅کودکان

۱. مدیرکل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت رفاه ضمن اعلام خبر شناسایی مجدد کودکان بازمانده از تحصیل از ارزیابی مراکز درمان ترک اعتیاد و تدوین آیین نامه حمایت از معتادان بی‌بضاعت به عنوان برنامه‌های امسال معاونت رفاه نام برد.

۲. اعلام مدیر کل دفتر کودکان بهزیستی از اختصاص یارانه به مهدهای پذیرای کودکان معلول

۳. سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بیمه سلامت درتصریح چگونگی بیمه شدن نوزادان در بدو تولد اظهار داشت: این سازمان در جهت حمایت از خانواده هایی که فرزند آنان از بدو تولد نیاز به دریافت خدمت درمانی دارند، امکان استفاده از دفترچه بیمه مادر را فراهم کرده است.
@ngoodvv


🔰تقاضای کارشناس حقوق سازمان ملل برای حمایت از مهاجران در معرض خطر قاچاق انسان

✅گزارشگر ویژه حقوق بشر در زمینه مهاجرت، در گزارش 21 ماه جاری، با محوریت شناسائی چالش های اصلی مهاجران، از دولت ها تقاضا کرد تا حمایت های مناسبی از مهاجران آسیب پذیر در برابر قاچاق، به عمل آورند.

✳️در این گزارش آمده است که علیرغم آنکه قاچاق انسان، نقض فاحش حقوق بشر است، در جریان مهاجرت، شناسایی قربانیان قاچاق، اولویت دولت ها نیست.

✳️این عدم شناسایی، باعث از بین رفتن بیشتر حقوق این افراد و نیز کاهش امکان برخورداری آنان از حمایت مناسب، می شود.

✳️مهم ترین موضوعات مورد تاکید در این گزارش، به شرح زیر است:

▪️اهمیت بررسی فرایند قاچاق انسان
▪️شناسایی قربانیان قاچاق قبل از اعاده به کشور مبداء
▪️توجه به نیاز قربانیان به دریافت کمک در طول فرایند قاچاق
▪️چالش مهاجران برای بازگردانده شدن به کشور خود
▪️پذیرفته شدن فرهنگ استثمار مهاجران در بازار کار کشور مقصد

✳️شایان ذکر است، گزارشگر ویژه هشدار داد که علیرغم آنکه کشورهای اتحادیه اروپا، نمایندگان واقعی موسسات منطقه ای فعال برای رسیدگی به موضوعات مورد تاکید هستند، تصمیم گیری نهایی با مقامات دولت است. در نتیجه حقوق بشر در فرایند تصمیم گیری حقوق داخلی کشورها، ادغام می شود.

✳️در این گزارش، شناسایی خطرات در هنگام مهاجرات، ارائه خدمات مناسب به مهاجران و پذیرش آنان در کشور میزبان، به ترتیب اولویت مورد توجه قرار گرفته است.

❗️نکات قابل توجه:

❇️براساس ماده 4 اعلامیه جهانی حقوق بشر، احدی را نمی توان در بردگی نگه داشت و داد و ستد بردگان به هر شکلی که باشد ممنوع است.

❎اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد، مقاوله نامه بین المللی پاریس درباره جرم قاچاق انسان، پروتکل پالرمو و کنوانسیون الحاقی به پروتکل پالرمو درباره قاچاق انسان، از جمله مهم ترین اسناد بین المللی مبارزه با قاچاق انسان، هستند.

✳️قاچاق انسان، یک جنایت سازمان یافته فراملی است که در آن قربانی مورد استثمار و کنترل موثر مرتکب برای انجام اموری چون کار یا خدمات به صورت اجباری، بهره کشی جنسی و فروش اعضاء بدن، قرار می گیرد.

❇️مهم ترین تفاوت های قاچاق انسان با قاچاق مهاجران به شرح زیر است:

▪️در قاچاق مهاجران با انجام جابه جایی فرد، جرم خاتمه می یابد. ولی، در قاچاق انسان، عمل جابجایی پیش نیاز وقوع جرم است و جرم اصلی بعد از ورود به خاک کشور مقصد، محقق می شود.

▪️در قاچاق انسان، خشونت و سوء استفاده جنسی به ویژه علیه زنان و کودکان، وجود دارد ولی در قاچاق مهاجران موضوع به صورت حاد دیده نمی شود.
@ngoodvv


🔰نیاز به ایجاد قوانین جدید برای مبارزه با خشونت آنلاین علیه زنان و دختران

✅براساس اظهارات کارشناس حقوق بشر سازمان ملل، تمامی دولت ها باید نظام قانونگذاری جدیدی را برای مقابله با خشونت های ایجاد شده به واسطه فناوری های اطلاعات و ارتباطات در فضای آنلاین علیه زنان، به وجود آورند.

✳️دوبراوکا سیمونویچ (گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان)، در گزارش خود اظهار داشت، علیرغم آنکه اینترنت اشکال جدیدی از خشونت علیه زنان را ایجاد کرده است، کشورها به دلیل روی دادن موضوع در فضای مجازی از شناسایی آن به عنوان نوعی از خشونت واقعی، خودداری می کنند.

✳️این گزارشگر هشدار داد که به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات، بدون حمایت های مبتنی بر حقوق بشر یک تهدید مهم است، تا جاییکه می تواند خشونت علیه زنان و دختران را در کنار تبعیض مبتنی بر جنسیت، گسترش دهد.

✳️وی همچنین، خواستار توجه ویژه به گروه هایی از زنان از جمله مدافعان حقوق بشر، روزنامه نگاران، سیاست مداران و بومیان که به صورت خاص هدف خشونت های آنلاین هستند، شد.

✳️براین اساس، سیمونویچ از کشورها خواست تا با بکارگیری تدابیر زیر به پیشگیری، تعقیب و مجازات خشونت های مورد اشاره، بپردازند:

▪️تخصصی کردن قوانین ملی و رویه های داخلی بر اساس ابزارهای حقوق بشری
▪️تصویب قوانین جدید
▪️حمایت از اصول حقوق بشر به ویژه حقوق زنان به صورت آنلاین
▪️ترسیم چارچوب های حمایتی برای زنان براساس اسناد و کنوانسیون های بین المللی مرتبط
▪️به کارگیری اصول و استانداردهای حقوق بشر توسط واسطه های تجاری در پلتفرم ها
▪️همکاری میان دولت ها، شرکت های تجاری، سازمان های غیر دولتی و موسسات حقوق بشر

❗️نکات قابل توجه:

❇️خشونت های آنلاین، از جمله انواع جدید خشونت علیه زنان هستند که مواردی چون کامنت های توهین آمیز در زیر پست ها و یا تصاویر یک زن، انتشــار جوک های جنسیتی، فرستادن محتوا و پیام های غیراخلاقی، را در برمی گیرد.

❎براساس تحقیقات دانشگاه جورجیا درباره خشونت آنلاین علیه زنان، بسیاری از مردان اینترنت را قلمرو خود می‌دانند و میل به سرکوب زنانی دارند که وارد قلمرو آن ها می‌شوند.

✳️پلتفرم، سخت افزار و نرم افزاری است که به عنوان زیرساخت، فضایی ایجاد می کند که در آن اجازه اجرای دیگر اجزا در یک چارچوب مشخص، داده می شود.
@ngoodvv


🌐روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه

🔰در سال 1997، درست ده سال پس از تصویب «کنوانسیون ملل متحد علیه شکنجه و دیگر رفتارها یا مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیر کننده»، اجلاس عمومی سازمان ملل متحد تصمیم گرفت، روز به اجرا درآمدن کنوانسیون یعنی ۲۶ ژوئن را به عنوان روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه اعلام کند.

✅شکنجه، از جلوه های تعرض به کرامت انسانی است که موجب از بین رفتن جایگاه قربانی و مختل شدن تداوم زندگی و فعالیت‌های او، می شود.

✅حق رهايي از شكنجه، از جمله حقوق بنيادين بشر است كه جنبه مطلق دارد. این حق در حقوق بين الملل هم به موجب عرف و هم به موجب قواعد آمره، مورد حمایت است.

✅مهم ترین اهداف نام گذاری این روز به شرح زیر است:

▪️جرم انگاری، تحقیق، تعقیب و
مجازات عمل شکنجه و سایر سوء رفتارها

▪️اعاده حیثیت به قربانیان شکنجه؛

▪️جبران خسارت موثر و جلوگیری از استرداد و یا اخراج افرادی که احتمال شکنجه آن ها در کشورهای مقصد وجود دارد؛

▪️رد هر گونه تلاش از سوی کشورها برای توجیه توسل به شکنجه در هر شرایط و با هر انگیزه ای؛


❗️برخی نکات در مورد این روز:

✔️با وجود فعالیت صدها نهاد و سازمان بین‌المللی، سالانه هزاران نفر در سراسر جهان قربانی شکنجه می‌شوند. قربانی می تواند از میان افراد مختلف با هر سن، جنسیت، رنگ پوست، طبقه بندی اجتماعی و میزان تحصیلات، باشد.


✔️با تمام کاستی ها، اسناد مربوطه توانسته اند حداقل با مطرح کردن ممنوعیت شکنجه به طور گسترده در جهان، این روش را به عنوان یک روش سیاسی مرسوم در میان کشورها و دیکتاتورها ممنوع نمایند.

✔️«هورست هرمان»، جامعه شناس آلمانی معتقد است که بدترین دشمن شکنجه‌گران، افکار عمومی است و برای ایجاد روحیه شرم آوری شکنجه باید دست به افشای شکنجه گران در برابر افکار عمومی زد.
@ngoodvv




خشم دولت آمریکا از انتشار گزارش سازمان ملل متحد درباره پدیده فقر در این کشور

⭕ گزارش فیلیپ آلستون، استاد حقوق بشر در دانشگاه نیویورک و گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در حوزه فقر شدید و حقوق بشر، درباره دامنه و شدت فقر در آمریکا در نشست روز جمعه شورای حقوق بشر به سبب ترسیم تصویری نگران‌کننده از شرایط اقتصادی و اجتماعی آمریکا با واکنش تند نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، روبه‌رو شده است.

❎ گزارش آلستون، که در پی سفر او و همکارانش به ایالت‌های مختلف آمریکا تهیه شده است، شرح می‌دهد که این کشور بالاترین آمار مرگ و میر کودکان را در 20 کشور ثروتمند جهان دارد و 40 میلیون آمریکایی در فقر، 18 میلیون و 500 هزار آمریکایی در فقر شدید و 5 میلیون آمریکایی هم در شرایط فقر مطلق زندگی می‌کنند.

✳ این گزارش همچنین به شکل تفصیلی توضیح می‌دهد که بعضی از جوامع درگیر فقر در آمریکا دچار مشکلاتی همچون عدم دسترسی به فاضلاب بهداشتی، ابتلا به بیماری‌های انگلی و وابستگی به کمک‌های غذایی خطرناک هستند؛ مشکلاتی که عموماً فقط در کشورهای در حال توسعه دیده می‌شوند و در دیگر کشورهای توسعه‌یافته ریشه‌کن شده‌اند.

❇ اما آنچه بیش از همه خشم دولت ترامپ را برانگیخته است اشاره صریح آلستون به پیامدهای منفی سیاست‌های ترامپ در این زمینه است. آلستون در گزارش خود می‌گوید که سیاست‌های دولت ترامپ «عامدانه» حمایت‌های اساسی را از فقیرترین اقشار جامعه دریغ می‌کنند و حتی خدمات اساسی بهداشتی و جهانی را از «حق شهروندی» به «امتیاز»ی تبدیل می‌کنند که شهروندان باید برای بهره‌مندی از آن‌ها تلاش کنند.

✅ این گزارش همچنین معافیت‌های مالیاتی گسترده‌‌ای را که دولت ترامپ برای شرکت‌ها و افراد ثروتمند در نظر گرفته است عاملی برای تشدید نابرابری و فقر در جامعه آمریکا معرفی می‌کند.

❎ انتشار گزارش آلستون و انتقادهای صریح او از سیاست‌های دولت آمریکا اعتراض شدید نیکی هیلی و دیگر اعضای دولت ترامپ را در پی داشته است؛ کسانی که ادعا می‌کنند آلستون با مصرف کردن منابع و بودجه سازمان ملل متحد برای بررسی شرایط آمریکا به جای مصرف کردن آن‌ها برای بررسی شرایط کشورهای فقیرجهان سوم این منابع را هدر داده است و بیهوده تصویری سیاه از جامعه آمریکای امروز ترسیم کرده است.
@ngoodvv


📄روزانه های حقوق بشری در رسانه ها

♻️بررسی مراکز خبری و اطلاع رسانی در حوزه حقوق بشر، در آخرین هفته خرداد نشان از آن دارد که موضوعات مرتبط به مباحث کلی حقوق بشر، بیشترین اخبار را به خود اختصاص داده است.

✅مباحث کلی حقوق بشر

۱. تاکید عضو هیأت رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس بر ضرورت ارائه لایحه جامع حمایت از سالمندان، با توجه به افزایش تعداد سالمندان کشور و تبدیل این موقعیت به یک فرصت با برنامه ریزی و سیاستگذاری مناسب

۲‌. عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه، با توجه به اینکه شغل کولبری به رسمیت شناخته شده، خواستار تدوین طرحی در خصوص تحقق مطالبات کولبران و ساماندهی آنها شد.

۳. بخشیده شدن محکوم به قصاص، توسط اولیای دم در استان گلستان، به نقل از معاون قضایی و رییس شورای حل اختلاف استان گلستان

۴. معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان برنامه و بودجه کشور از اقدامات خوب دولت دوازدهم در بحث مرزها و معیشت مرزنشینان خبر داد.

۵. مدیرعامل صندوق بیمه تامین اجتماعی با تصریح اینکه هم اکنون ۲۷هزار نفر از جمعیت ۱۰۷هزار خانواری روستایی تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، از زیر پوشش قرار گرفتن ۷۰ درصد این جمعیت تا پایان برنامه ششم توسعه خبر داد.

✅زنان

۱. درخواست مجدد ابتکار از مجلس شورای اسلامی، مبنی بر الویت قرار دادن لایحه مقابله با خشونت علیه زنان، در واکنش به خبر حادثه دختران ایرانشهر

۲. مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای گلستان، از اجرای پروژه آموزش های مهارتی برای بیش از ۲۱۰۰ زن سرپرست خانوار ساکن مناطق حاشیه نشین خبر داد.

۳. بازگشایی درب ورزشگاه آزادی و حضور زنان و خانواده ها دراین ورزشگاه، به دستور شخص رییس جمهور به نقل از ابتکار

۴. پرداختن به مسائل و آسیب های اجتماعی زنان در سومین همایش ملی آسیب های اجتماعی ایران در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

✅کودکان

۱. تاکید نماینده مردم سردشت و پیرانشهر بر لزوم تعیین تکلیف تابعیت کودکان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه

۲. عضو کمیسیون مجلس با یادآوری هزینه های بالای سوختگی، خواستار حمایت بیمه ها از درمان دانش آموزان شین آبادی شد.
@ngoodvv


🔰شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر

✳️«کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل»، از مقامات امارات متحده عربی خواستند تا سریع تر به حکم حبس ده ساله احمد منصور، مدافع حقوق بشر، خاتمه دهند.

✳️«شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد»، سی و هشتمین نشست خود را از 18 ژوئن تا 6 ژوئیه برگزار می نماید.

✳️«کمیته ناپدیدی اجباری»، در گزارشی به وظایف و سیاست های این کمیته در کمک به قربانیانی که توسط مقامات و افراد محلی بازداشت می شوند و خبری از وضعیت آنان در اختیار خانواده هایشان قرار نمی گیرد، پرداخت.

✳️«کمیسر عالی حقوق بشرسازمان ملل»، ضمن انتشار اولین گزارش از وضعیت حقوق بشر در کشمیر، اعلام کرد که از شورای حقوق بشر می خواهد تا در نشست بعدی خود، کمیسیونی برای تحقیق موارد اعمال خشونت‌ در این منطقه، تشکیل دهد.

✳️«کارشناس سازمان ملل برای برخورداری افراد سالمند از انواع حقوق بشر»، در روز جهانی آگاهی از بدرفتاری با سالمندان (15 ژوئن)، بر حقوق مالی این افراد تاکید کرد و از عموم خواست تا در صورت مشاهده موارد مشکوک به این نوع سوء استفاده ها، موضوع را گزارش دهند.

✳️«کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل»، از نیکاراگوئه خواستند تا سریع تر به خشونت ها و سرکوب در بحران سیاسی و اجتماعی ایجاد شده در این کشور که منجر به کشته و زخمی شدن افراد زیادی شده است، خاتمه دهد.

✳️«کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل»، از مقامات کامبوج تقاضا کردند تا به حق آزادی عقیده و بیان مردم احترام بگذارند. همچنین، از نحوه رفتار این افراد در جریان انتخابات این کشور( 29 ژوئیه) با رسانه ها، ابراز نگرانی کردند.
@ngoodvv


✳️درخواست قطر مبنی بر تعلیق عضویت عربستان سعودی و امارات متحده عربی از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد

🔹رییس کمیته حقوق بشر دولت قطر " شیخ دکتر المری" از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواست تا با استناد به بند 8 قطعنامه شماره 251/60 (قطعنامه تاسیس شورای حقوق بشر در تاریخ 15 مارس 2006)، عضویت دو کشورعربستان سعودی و امارات متحده عربی را در شورای حقوق بشر به تعلیق در آورد.

🔹دکتر المری بر لزوم پیگیری پرونده قطر در شورای امنیت تاکید و به شکایت دولت قطر به دیوان بین المللی دادگستری از دولت امارت متحده عربی برای نقض ماده 22 "معاهده بين‌المللي‌ رفع‌ هر نوع‌ تبعيض‌ نژادي‌"، اشاره کرد.

🔹وی اعلام داشت که تاکنون، 7 گزارش از سوی گزارشگران ویژه "رفع همه اشکال تبعیض نژادی"، "آزادی دین و عقیده"، "حقوق مهاجران"، "حق آزادی بیان و عقیده"، "حق بهداشت و سلامت وحمایت از حقوق بشر در مبارزه علیه تروریسم" به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مبنی بر نقض حقوق مردم قطر از سوی عربستان و امارات ارائه شده است.

🔹در خواست های دولت قطر از شورای حقوق بشر :

1️⃣درخواست از گزارشگران ویژه برای بررسی بیشتر وضعیت محاصره و نقض حقوق مردم قطر از سوی دو کشور

2️⃣درخواست از گزارشگر ویژه" اقدامات قهری یکجانبه"برای بازدید از کشور قطر

3️⃣پافشاری بر اهمیت پیگیری نقض حقوق مذهبی حجاج قطری از سوی دولت عربستان

4️⃣درخواست از کمیسر عالی حقوق بشر برای رسیدگی به وضعیت نقض حقوق مردم قطر به علت محاصره این دولت ها.


http://yon.ir/bXadI

20 last posts shown.

825

subscribers
Channel statistics