انجمن مطالعات معماری ایران


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


خبرنامهٔ انجمن علمی گروه «مطالعات معماری ایران» دانشگاه تهران

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔹صوت کامل سمینار «باستان‌شناسی و منظر فرهنگی»
🔸سخنرانان: هایده لاله، حمیده چوبک، ناصر نوروززاده چگینی
@Anjoman_Motaleat












چهارشنبه ۱۳ دی‌ماه ۱۳۹۶، گروه مطالعات معماری دانشگاه تهران در دوزادهمین سمینار از سلسله نشست‌های تجارب مطالعات معماری و شهرسازی ایران، میزبان ۳ تن از باستان‌شناسان برجسته‌ی کشور بود؛ «هایده لاله»، عضو هیئت علمی باستان‌شناسی دانشگاه تهران و از اعضای هیئت مدیره‌ی ایکوموس ایران، «حمیده چوبک» باستان‌شناس برجسته، مدیر پایگاه تاریخی الموت و مدیر کنونی پژوهشکده‌ی میراث فرهنگی کشور و «ناصر نوروززاده چگینی» باستان‌شناس، اولین رییس پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی میراث فرهنگی و عضو دیگر هیئت رئیسه‌ی ایکوموس ایران، سخنرانان این نشست با موضوع «باستان‌شناسی و منظر فرهنگی» بودند.

در ابتدا، سرکار خانم لاله چارچوب کلی این بحث را روشن ساختند و سپس آقای چگینی به توضیح مفهوم باستان‌شناسی، ضرورت آن و آثاری که تاکنون بر نگرش بشریت داشته است پرداختند. پس از این دکتر لاله در موضوع منظر فرهنگی، به چالش‌های پیش رو در تعریف این مقوله و البته سابقه‌ی این مفهوم در تاریخ ایران و حوزه‌ی فرهنگی آن پرداختند. ایشان با ذکر مثال‌های متعددی از یافته‌ها و آثار فرهنگی ایران، به اهمیت سابقه‌ی فرهنگ زیست در ایران اشاره کردند و ضرورت بازخوانی این مواد فرهنگی و ارزیابی مجدد آن‌ها را مورد تأکید قرار دادند.

سرکار خانم چوبک در پایان به تجمیع و تکمیل این گفتارها پرداختند و نمونه‌های دیگری در رابطه با فرهنگ باستانی زیست در ایران و ارتباطش با مفهوم منظر فرهنگی را ذکر نمودند؛ برای مثال به نحوه‌ی انتخاب مکان در بحث سکونت و کشاورزی اشاره کردند. گفتنی است که در اواخر این نشست، جناب آقای «سیاوش صابری کاخکی»، مدیرکل دفتر بناها، بافت و محوطه‌های تاریخی وارد جلسه شدند و به طرح بعضی مسائل و تشریح آن‌ها در زمینه‌ی موضوع نشست پرداختند.
این سمینار با پرسش و پاسخ میان حضار و سخنرانان محترم حول موضوع فرهنگ تاریخی ایران، علل بررسی و ضروت آن به پایان رسید. دکتر خادم‌زاده، از طرف گروه مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران از سخنرانان محترم تقدیر کردند.

@Anjoman_Motaleat


در دوازدهمین سمینار از سلسله نشست‌های تجارب مطالعات معماری ایران، روز چهارشنبه مورخ ۱۳ دی ساعت ۱۱ تا ۱۳، میزبان سه تن از باستان‌شناسان کشور، «هایده لاله»، «حمیده چوبک» و «ناصر نوروززاده چگینی» خواهیم بودبا موضوع « باستان‌شناسی و منظر فرهنگی».

«هایده لاله» باستان‌شناس ایرانی و از اعضای هیئت مدیره ایکوموس ایران است. او تحصیلات تکمیلی خود را در رشته باستان شناسی و تاریخ هنر در دانشگاه سوربن -پاریس (IV) ادامه داد و در سال ۱۳۵۸ موفق به اخذ درجه لیسانس، در سال ۱۳۵۹ کارشناسی ارشد باستان شناسی و تاریخ هنر و در سال ۱۳۶۰ موفق به اخذ مدرک D.E.A از همان دانشگاه شد. همچنین دکترای خود را از دانشگاه سوربن در سال ۱۳۶۸ دریافت کرد. وی عضو هیئت علمی باستان‌شناسی دانشگاه تهران و رئیس سابق مؤسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران است. سوابق پژوهشی میدانی هایده لاله به این شرح است: سه فصل حفاری‌های مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS) و Casa de velazguez : سنس، اندلس –اسپانیا ، یک فصل حفاری مرکز باستان شناسی شهر مورسی :مورسی، اندلس –اسپانیا.

«حمیده چوبک» باستان‌شناس ایرانی و از اعضای ایکوموس ایران است. دوره كارشناسي ارشد باستان‌شناسي را در سال ۱۳۶۲ در دانشگاه تهران به اتمام رسانيد . سپس براي گذراندن دوره دكتري در رشته باستان‌شناسي گرايش اسلامي وارد دانشگاه تربيت مدرس شد. سوابق پژوهشي ميداني حميده چوبك از سال ۱۳۷۹-۱۳۶۹ به شرح زير مي‌باشد: شركت در كاوش‌هاي ري باستان، ۷۴-۱۳۶۷. تپه حصار ،1374. قلعه پرتقالي‌هاي جزيره هرمز ، ۱۳۷۲. ربع رشيدي تبريز، ۱۳۷۳. دره شهر ايلام، ۱۳۷۳. تپه واوان (شهرك واوان)، ۱۳۷۴. چاهان ،جازموريان كرمان، ۱۳۷۷. جازموريان كرمان، ۱۳۷۷. تپه ميل ورامين ، ۱۳۷۸. شهر قديم كيش ، ۷۸-۱۳۷۸. مدير پروژه آثار فرهنگي- تاريخي الموت ۱۳۷۹. مسئول هيات ايراني در پروژه مشترك با كشور ايتاليا در مسجد جامع اصفهان، ۱۳۷۹.

«ناصر نوروززاده چگینی» باستان‌شناس ایرانی و از اعضای هیئت مدیره ایکوموس ایران است. در سال ۱۳۵۴ مقطع کارشناسی رشته باستان‌شناسی را در دانشگاه تهران به پایان رساند و برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت. او اولین رئیس پژوهشكده باستان‌شناسی سازمان میراث فرهنگی است. از جمله فعالیت‌های میدانی چگینی می‌توان به بررسی شهرستان الیگودرز، کاوش در سر پل ذهاب و قصر شیرین، کاوش در قلعه یزدگرد، کاوش در عمارت مسعودیه، کاوش در مسجد-مدرسه حیدریه قزوین و کاوش در محوطۀ اریسمان نطنز اشاره کرد.

این نشست، چهارشنبه، مورخ ۱۳ دی ۱۳۹۶ از ساعت ۱۱ تا ۱۳ در سالن نگارخانه «پردیس هنرهای زیبا» دانشگاه تهران، برگزار خواهد شد.
حضور عموم علاقه‌مندان در این نشست آزاد است.

@Anjoman_Motaleat


باستان‌شناسی و منظر فرهنگی
چهارشنبه ۱۳ دی‌ماه ۱۳۹۶

#باستان‌شناسی #منظر_فرهنگی #هایده_لاله #حمیده_چوبک #ناصر_نوروززاده_چگینی
@Anjoman_Motaleat


🔸 صوت کامل سمینار «میراث معماری مدرن و چالش‌های پیش رو»
🔹 سخنران: اسکندر مختاری

@Anjoman_Motaleat








یکشنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۶ گروه مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران، میزبان یازدهمین نشست از سلسله سمینارهای معماری و شهرسازی ایران با موضوع «میراث معماری مدرن و چالش های پیش رو» بود. سخنران این سمینار #اسکندر_مختاری کارشناس سابق میراث فرهنگی و عضو هیئت علمی دانشکدهٔ هنر دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز بودند.

مطالب سمینار در دو بخش ارائه شد. در ابتدا پس از تعریف صحیح مفاهیمی چون «مدرنیته» و «معماری مدرن» و تفاوت این دو مقوله با هم، عوامل زمینه ساز معماری دورهٔ انتقال معرفی شد و به آثار مشمول تعریف جریان #معماری_مدرن اشاره گشت. گرایش‌های گوناگون حاصل از این جریان‌ها بررسی شدند و آقای مختاری، نوعی سبک‌شناسی را در قبال مطالعه‌ی این مجموعه پیشنهاد کردند که با نمایش نمودارهای کرونولوژیک، به معرفی این سبک‌شناسی پیشنهادی برای معماری معاصر ایران پرداختند.

در بخش دوم، به چالش‌هایی که در رابطه با حفظ و نگهداری میراث معماری مدرن وجود دارند پرداخته شد و اهمیت این آثار و لزوم حفظ آن‌ها بیان گشت. این جلسه با پرسش و پاسخِ حضار جلسه با ایشان به پایان رسید. در پایان از جانب گروه مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران، از جناب آقای اسکندر مختاری تقدیر به عمل آمد.

@Anjoman_Motaleat


در یازدهمین سمینار از سلسه نشست‌های تجارب مطالعات معماری ایران میزبان «اسکندر مختاری» خواهیم بود. این نشست با موضوع « میراث معماری مدرن ایران و چالش‌های پیش روی آن» برگزار خواهد شد.
اسکندر مختاری طالقانی، عضو هیئت علمی دانشکدۀ هنر دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز و پژوهشگاه میراث فرهنگی است؛ وی دوره لیسانس خود را در رشتهٔ باستان‌شناسی و تاریخ هنر دانشگاه تهران، دوره‌ ارشد را در رشتهٔ مرمت بناهای تاریخی در دانشگاه هنر تهران و دوره دکتری را در رشته پژوهش هنر دانشگاه هنر تهران به اتمام رسانده است.
وی همچنین از ۱۳۹۶ به عنوان عضو هیئت مدیرهٔ اصلی در موسسهٔ فرهنگی ایکوموس حضور دارد. از دیگر فعالیت های اجرایی وی می‌توان به مدیریت پایگاه شهر تاریخی تهران در سال های ۱۳۸۸-۱۳۷۵ و مدیریت پایگاه میراث جهانی بم در سال های ۱۳۸۸-۱۳۸۳ اشاره نمود.

کتاب وی با عنوان «میراث معماری مدرن ایران» در سال ۱۳۹۰ از سوی دفتر پژوهش‌های فرهنگی به چاپ رسیده است. در مقدمهٔ این کتاب می خوانیم که : «کتاب حاضر به معماری مدرن ایران می‌پردازد و به این نکته توجه دارد که این نوع سبک معماری نیز مانند سبک‌های پیشین ارزش‌های ویژه‌ای را در خود نهفته دارد و حفظ و نگهداری مصادیق آن به عنوان بخشی از میراث فرهنگی ایران‌زمین امری ضروری است».

همسو با این موضوع، نشست «میراث معماری مدرن ایران و چالش‌های پیش روی آن» یکشنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۶ از ساعت ۱۰ صبح در نگارخانه پردیس هنرهای زیبا برگزار می‌شود. حضور علاقه‌مندان در این نشست آزاد خواهد بود.

@Anjoman_Motaleat


میراث معماری مدرن و چالش‌های پیش‌رو
یکشنبه، ۳دی ماه ۱۳۹۶

#سمینار #معماری_معاصر #اسکندرمختاری
@Anjoman_Motaleat


🔸 صوت کامل سمینار «نحوست تربیع در آثار معماری»
🔹 سخنران: عمادالدین شیخ‌الحکمایی

@Anjoman_Motaleat







Показано 20 последних публикаций.

265

подписчиков
Статистика канала