انجمن سواد رسانه ای ایران


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


افزایش سواد رسانه ای ، مسئولیت اجتماعی ما است
انجمن سواد رسانه ای ایران
ارتباط با ما: @skhosravanian
@MLiteracy_ad
لینک استعلام نشان شامد
http://t.me/itdmcbot?start=mliteracy

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🌐 یادداشت وزیر ارتباطات در خصوص شبکه های اجتماعی بومی و فیلترینگ

آذری جهرمی وزیر ارتباطات در اینستاگرام نوشت:

🔹زمانی نه چندان دور، صنعت وبلاگ در ایران همگام با دنیا در حال رشد و رقابت بود و شبکه اجتماعی بومی ایرانی پا به پای نمونه های بین المللی رقابت می‌کرد.

🔹اما امروز دیگر نامی از صنعت وبلاگ ایران به جا نمانده و شبکه اجتماعی محبوب آن زمان اعلام کرده بزودی سرویس خود را خاموش خواهد کرد.

🔹در مصاف آزادی و امنیت، داخلی‌ها صحنه رقابت را به به برخی نگاه های تنگ نظرانه واگذار کردند و در کنارش صحبت از پروژه‌هایی با پسوند ملی آغاز شد که بیشتر آنها با تصدی دولتها به سرانجامی نرسید و جز ضرر اقتصادی برخی مجموعه‌ها، نامی به جا نمانده است.

🔹در این میان آمارهای سال ۹۲ خبر از آن میداد که بیش از ۲۵درصد استفاده مردم از اینترنت با فیلترشکن است، اما با رویکرد حمایتی دولت از دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی، کم کم این سرویس ها در زندگی مردم نقش خود را پیدا کردند اما در این میان ظرفیتهای دولت تا آنجا نبود که بتواند همه موانع پیش روی شبکه های اجتماعی داخلی را رفع نماید.

🔹بدون شک هر زمان صحبت از توسعه سرویس‌های ایرانی می‌شود، همواره به حجم ریالی حمایت دولت از این سرویس ها توجه می شود و در این میان فراموش می شود که سرویس های بومی برای توسعه علاوه بر پشتیبانی مالی، نیازمند امان نامه‌ای در حوزه های قضائی و امنیتی هستند که ظاهرا دولت به تنهایی قادر به ارائه چنین تضامینی نیست.

🔹بالطبع در نبود شرایط مناسب برای رشد محصولات ایرانی، مردم منتظر حل مشکلات داخلی نماندند و با استفاده از سرویسهای بین المللی به استفاده از شبکه های اجتماعی ادامه دادند و علاوه بر رفع نیازهای روزمره مثل اخبار و ...، بخش قابل توجهی از ظرفیتهای اقتصادی را نیز در این فضا شکوفا کردند و معیشت بخشی از مردم به این فضا گره خورد.

🔹حالا در شرایطی قرار داریم که حاکمیت ما و اکثر کشورهای دنیا امکان اعمال مقررات بر شبکه های اجتماعی بین المللی را ندارند و البته ساده‌ترین راه حل(!) برای غلبه بر این تهدیدات نوین بستن فضا و بدنبال آن سردادن آواز لزوم توسعه شبکه های داخلی، آن هم از جنس صرفا تکنولوژی و بدون توجه به سایر پارامترها از جمله حریم خصوصی و سهولت ابراز بیان مشروع است، غافل از آنکه عقب نگاه داشتن کشور از علم روز خود یک تهدید بزرگ دیگر است.

🔹بعنوان عضو کوچکی از جامعه جوانان کشور یقین دارم همانگونه که رهبرمعظم انقلاب بارها بر کلیدواژه "ما می توانیم" تاکید فرموده اند، نخبگان ما توان توسعه این بخش از تکنولوژی را هم دارند، مشروط بر آنکه همه شرایط، تاکید میکنم همه شرایط فراهم باشد و البته این مهم به عزمی همه جانبه و زمان نیاز دارد.

🌎 افزایش سواد رسانه ای مسئولیت اجتماعی ما است.

📎به مابپیوندید
@MLiteracy


دوازدهمین عصرانه سواد رسانه ای

🎦 نقدوبررسی عملکرد رسانه ها درتجمعات اخیر

☑️ سه شنبه،19 دی، فرهنگسرای رسانه، ساعت 16

✅ پاسداران، خیابان قبا، میدان قبا، فرهنگسرای رسانه

📎به مابپیوندید.

@MLiteracy


لطفا کانالها و صفحات
"انجمن سواد رسانه ای ایران"
را در سایر شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها دنبال نموده و به دوستان خود معرفی فرمایید.

@MLiteracy


⭕️مردم چرا و چطور به سراغ #اخبار_جعلی می‌روند؟
⭕️بهترین روش برای شناسایی اخبار جعلی چیست؟
/بخش دوم/


❌از کجا تشخیص دهیم کدام اخبار جعلی هستند؟

قبلا یک راه ساده برای سنجش صحت اخبار، مراجعه به نسخه کاغذی یا آنلاین رسانه‌ها بود اما حالا که تولیدکننده‌ها و مصرف‌کننده‌های خبر، همه در شبکه‌های اجتماعی هستند،‌ کسی حوصله نمی‌کند به رسانه مراجعه کند و «وجود» خبر را بررسی کند.

بدتر از آن در کشورهایی که بیم سانسور وجود دارد و مردم باور دارند که رسانه‌ها «نمی‌توانند» یا «نمی‌خواهند» اخبار واقعی را منتشر کنند،‌ احتمال اینکه «اخبار جعلی» جای اخبار واقعی را بگیرند بسیار بیشتر است! با در نظر گرفتن اینکه «سنجش اعتبار» اخبار هم در تحریریه‌های فارسی‌ تقریبا به کلی وجود ندارد،‌ همان اخبار جعلی می‌توانند به راحتی سر از تحریریه‌ها در بیاورند و در لباس و آرایش اخبار واقعی روی خروجی رسانه‌ها قرار بگیرند!

همان طور که می‌بینید، اوضاع اطلاع‌رسانی، «بحرانی» است. روزنامه‌نگاران، ‌مدیران خبر، مصرف‌کننده‌های خبر،‌ مردم عادی و همه ما ممکن است به راحتی تحت تاثیر اخبار جعلی قرار بگیریم و نه تنها در ایران،‌ بلکه در دنیای مطبوعات آزاد هم هنوز راه دقیقی برای مقابله با این نوع اخبار، کشف نشده است؛ هر چند با استفاده از یک‌سری روش‌های ساده می‌توانید از احتمال به خطا رفتن خودتان بکاهید:

♨️ به #رسانه‌های_حقیقی مراجعه کنید. به سختی ممکن است اخباری واقعی وجود داشته باشند که نتوانند راهشان را به تحریریه رسانه‌ها باز کنند. سانسور کامل یک خبر در روزگار ما تقریبا غیرممکن است. حتی اگر نگران آن هستید که برخی اخبار به هیچ عنوان نمی‌توانند راهی به اتاق خبر رسانه‌های واقعی باز کنند و از کانال‌های رسمی منتشر شوند،‌ روزنامه‌نگاران و خبرنگارانی که در شبکه‌های مجازی، حساب تاییدشده دارند را دنبال کنید.

♨️#اسکرین‌شات‌ها را وحی منزل ندانید. فراموش نکنید که ساختن یک تصویر از مطالب منتشرشده در رسانه‌ها یا صفحات مربوط به چهره‌های سیاسی و مسئولان در شبکه‌های اجتماعی، کار 5 دقیقه است و با یک نرم‌افزار ساده می‌توان یک خبر جعلی با لوگوی یک رسانه یا در قالب صفحه شخصی افراد، طراحی کرد. در همین راستا باید مراقب آدرس دقیق حساب‌های کاربری رسانه‌ها و افراد در شبکه‌های اجتماعی باشید.

♨️هیچ رسانه ای نیست که موضعی در قبال خبر نداشته باشد. حتی اگر رسانه‌ها چنین ادعایی می‌کنند باید در نظر داشته باشید که روزنامه‌نگاران هم آدم‌هایی مثل باقی مردم هستند و ممکن است سلایق سیاسی و احساسی خود را در نوشتن و تنظیم اخبار دخالت داده باشند. برای اینکه احتمال درک اشتباه از وضعیت را کم کنید،‌ همیشه مطالعه مطالب دو یا چند رسانه را در برنامه خود قرار دهید. مثلا بی‌بی‌سی فارسی،‌ صدای آمریکا و رادیو فردا،‌ معمولا خطی نزدیک به یکدیگر را دنبال می‌کنند. شرق و اعتماد هم در بسیاری موارد موضع‌گیری‌های نزدیک به هم دارند. رسالت و جوان و کیهان هم در بسیاری موارد شبیه هم هستند. دنبال‌کردن اخبار، کار سختی است اما شهروندان مسئول از این سختی شانه خالی نمی‌کنند تا اجازه ندهند کسی از ناآگاهی آنها سوءاستفاده کند.

❌نکته مهم: به رسانه‌هایی که از شما می‌خواهند مراجعه به رسانه‌های دیگر را متوقف کنید، بی‌اعتماد باشید. کسانی که انحصار را تبلیغ می‌کنند می‌خواهند با محدود کردن منابع اطلاعاتی شما،‌ از امکان جهت‌دهی به افکار شما استفاده کنند.

♨️ از خودتان که اخبار را بررسی می‌کنید و هر کسی که خبری را به شما می‌دهد، بپرسید «#منبع این خبر کجاست؟». ضعیف‌ترین و غیرقابل اعتمادترین منابع خبری،‌ منابع خبری ناشناس و نامعلوم هستند. شبکه‌های اجتماعی، منابع خبری موثقی نیستند. ارجاع‌دادن یک جمله به این عبارت که «#مردم_می‌گویند»، باید برای شما یک علامت هشدار باشد؛ کدام مردم، به چه کسانی و چه طور چنین می‌گویند؟

♨️شفافیت #منابع_مالی رسانه‌ها از مهم‌ترین راهنماهای شما در بررسی جهت رسانه‌ای است که اخبارش را می‌خوانید. همیشه از خودتان بپرسید «پول این رسانه را چه کسی می‌دهد؟» یا به زبان ساده‌تر «به کجا وصل است؟». همان طور که به تجربه در زندگی روزمره دریافته‌اید،‌ هیچ چیز مجانی نیست. همه کانال‌های تلگرامی، همه بسته‌های خبری،‌ همه عکس‌ها و داستان‌هایی که می‌خوانید، «خرج» دارند. به رسانه‌ای که منابع مالی‌اش را روشن نمی‌کند، مشکوک باشید.

♨️بازنشر زیاد یک مطلب به معنای صحت آن مطلب نیست. اگر یک مطلب در یک کانال تلگرامی دو میلیون بازدید داشته است، به معنی آن نیست که قطعا صحیح و دقیق است. داستان‌های «خیلی خوب» یا «خیلی بد» باید شک شما را برانگیزد.

@MLiteracy


⭕️مردم چرا و چطور به سراغ #اخبار_جعلی می‌روند؟
⭕️بهترین روش برای شناسایی اخبار جعلی چیست؟
/بخش اول/

💢لطفا با دقت مطالعه کنید. شاید کمی طولانی باشد اما مفید و موثر است.

رسانه‌ها در همه جای دنیا کم و بیش متهم هستند که «اخبار واقعی» را منتشر نمی‌کنند،‌ اخبار را طوری منتشر می‌کنند که «به نفع» مردم نیست،‌ یا این که به مردم «دروغ» می‌گویند. از مهم‌ترین و سابقه‌دارترین دموکراسی‌های دنیا گرفته تا حکومت‌های پادشاهی و الیگارشی و توتالیتر و ... بخشی از مصائب کار کردن در رسانه، رو به رو شدن با اتهام هر روزه «دروغگویی» است.

لازم است تا بدانیم که مردم چرا و چطور به سراغ اخبار جعلی می‌روند و چطور این اخبار، تصمیم آنها برای رای دادن یا رای ندادن به یک کاندیدا در انتخابات ریاست جمهوری‌، تصمیم گرفتن در مورد زدن واکسن سه‌گانه به فرزندانشان،‌ اعتراض علیه سیاست‌های دولت و بسیاری چیزهای دیگر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

💢خبر جعلی یعنی چه؟
«اخبار جعلی» چیزی به جز شایعه یا نقادی‌های معمول در تاکسی و اتوبوس هستند. تاریخچه استفاده از این عبارت،‌ مربوط به خیلی قبل از ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا و اتهام‌های دائمی علیه مطبوعات و شبکه‌های اجتماعی این کشور در انتشار اخبار غیرواقعی و متاثر شدن از جریان‌سازان و هکرهای روس خراب‌کار در شبکه‌های اجتماعی است.
اخبار جعلی از زمان ریاست جمهوری «نیکسون» در آمریکا مورد اشاره بوده است و طیف وسیعی از محصولات خبری را شامل می‌شود:
خبر جعلی می‌تواند تماما دروغ باشد و از طریق کانال‌هایی غیر از رسانه منتشر شود؛ مثل پست‌های تلگرامی که به شما می‌گویند در تهران موش‌های آدم‌خوار وجود دارند و اگر زلزله بیاید این موش‌ها شما را خواهند خورد!

خبر جعلی می‌تواند شامل برخی حقایق و برخی دروغ‌ها باشد؛ مثل گزارشی که در تلگرام دست به دست می‌شود و به شما می‌گوید در یکی از ایستگاه‌های مترو گاز اشک‌آور شلیک شده که منجر به مرگ تعدادی نوزاد شده است!

خبر جعلی می‌تواند در لباس یک خبر واقعی از طریق یک رسانه واقعی به شما عرضه شود؛ مثل رسانه‌ای که تصاویری را منتشر می‌کند و بدون هیچ سند و مدرکی چهره‌هایی را در عکس‌ها مشخص می‌کند و به شما می‌گوید این افراد منافق،‌ عامل ترور و سرکرده تروریست‌ها هستند و مردم باید آنها را شناسایی و کنند و به کلانتری‌ها تحویل دهند.

همان طور که می‌بینید اخبار جعلی در لباس‌های گوناگونی ظاهر می‌شوند. به راحتی نمی‌توان آنها را از همدیگر ‌و از خبرهای واقعی تشخیص داد. رسانه‌های حرفه‌ای در دنیا برای اینکه متهم به دروغ‌پراکنی و گزارش غیر دقیق نشوند،‌ تیم‌های تخصصی Fact Check یا به زبان خودمان «سنجش اعتبار» دارند که هر چیزی را از بیرون تحریریه،‌ منابع خبری یا شهروندان عادی به دستشان رسید، بر اساس اصول سنجش اعتبار محک می‌زنند و بعد از اطمینان از اینکه اصل خبر و حواشی آن صحیح است،‌ خبر را منتشر می‌کنند.

@MLiteracy


↖️ روایت تصویر از ما...
↙️قضاوت با شما

#کارگروه_خانواده
#انجمن_سواد_رسانه_ای

به انجمن سواد رسانه ای ایران بپیوندید
@MLiteracy


♦️توصیه:
با توجه به فیلتر شدن تلگرام؛
یک راه برای استفاده نکردن از فیلتر شکن
و در عین حال بهره مندی از امكانات مفید تلگرام
و دستیابی به آرشیو مطالب کاربران
استفاده از کلاینت ها و به ویژه کلاینت "هاتگرام" است.

لینک دانلود مستقیم هاتگرام:
http://app.hotgram.ir/hotgram.apk

لینک هاتگرام در کافه بازار:
http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.hotgram.mobile.android&ref=share


🌐 به کانال انجمن سواد رسانه ای ایران بپیوندید:
@MLiteracy


TEitaaProj-debug1.apk
11.3Мб
🔊 پیام رسان ایرانی ایتا
♦️با امکاناتی شبیه تلگرام

به کانال انجمن سواد رسانه ای ایران بپیوندید
@MLiteracy


👈 در چهارمین گردهمایی فعالان سواد رسانه ای کشور مطرح شد:

◀️ ضرورت مردمی کردن نهضت سواد رسانه ای/ گفتمان سازی در حوزه سواد رسانه ای و سیاست/پرهیز از دولتی شدن سواد رسانه ای

چهارمین گردهمایی فعالان سواد رسانه ای کشور با حضور اعضای هیئت مدیره، مشاورین، روءسا، دبیران و مدیران کارگروه و گروه هایانجمن سواد رسانه ای ایران و رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته برگزار شد.

👈 ادامه خبر در
http://yon.ir/yZ00P

🌎 افزایش سواد رسانه ای مسئولیت اجتماعی ما است.

📎به مابپیوندید
@MLiteracy


Репост из: ناگفته هاي سايبري
متاسفانه بدافزار موسوم به فيلترشكن امدنيوز در حال گسترش است.

این لینک آلوده به بدافزار غالبا با پيامك توسط گوشي هاي الوده ارسال ميشود. از دانلود آن اجتناب کنید.
@cyber1396


اگر گوشی‌ خود را بیشتر از فرزندان‌تان می‌بینید و لمس می‌کنید، فکری به‌حال خود و خانواده‌تان بکنید.

#کارگروه_خانواده
#انجمن_سواد_رسانه_ای


@MLiteracy


لینک کانال انجمن سواد رسانه ای ایران

تلگرام:
https://t.me/MLiteracy
سروش:
http://sapp.ir/mliteracy

لطفا کانال را به دوستان خود معرفی نمایید


چهارمین نشست فعالان سواد رسانه ای کشور با حضور مشاورین، دبیران کارگروه ها و مدیران گروه های انجمن سواد رسانه ای ایران، اعضای هیئت مدیره انجمن و رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال برگزار شد


رفع فیلتر وی‌چت
.
🔹️پس از درخواست وزارت ارتباطات، گارگروه تعیین مصادیق با رفع فیلتر از پیام‌رسان وی چت موافقت کرده است
📶 مطلع شدیم دقايقي پيش، اپليكيشن وي چت رفع فيلتر شده است.

📎به مابپیوندید.

@MLiteracy


دومین گردهمایی انجمن سواد رسانه ای ویژه مدیران استان خراسان شمالی برگزار شد.
مشروح خبر در 👇
http://yon.ir/MIm4Z

📎به مابپیوندید.

@MLiteracy


#سواد_رسانه‌ای و مدیریت رسانه‌ای منفعلانه

محمد علی اسماعیل زاده

استراتژی سکوت:
ضعف پوشش‌دهی خبری از وقایع روزهای اخیر و نگاه منفعلانه رسانه‌های داخلی، بهترین پاس گل به شبکه‌های رسانه‌ای معاند و رسانه‌های خارجی مانند BBC بود.

بسیاری از مردمی که در جستجوی خبر از وقایع کشور به حال خود رها شده بودند، نهایتا به شبکه‌های خارجی مراجعه کردند. مثلا کانال تلگرامی BBC طی این چند روز ۲۰۰ هزار عضو جدید پیدا کرد و رکورد یک میلیون و دویست هزار عضو را پشت سر گذاشت. (در مقابل به طور مثال کانال تلگرامی ایسنا بدون تغییر قابل توجهی همان حدود ۱۴۰ هزار عضو را دارد).

در نهایت بعد از دو روز سکوت خبری و روشن شدن شکست استراتژی سکوت، رسانه‌های داخلی هم مجوز انعکاس خبرهای ناآرامی‌ها را پیدا کردند.

نتیجه: در فضای رسانه‌ای امروز عکس‌العمل‌های منفعلانه کارایی خود را از دست داده‌اند. در چنین شرایطی به مدیران رسانه‌ای مسلط به دانش و ابزار روز و مدیریت رسانه‌ای فعال با استراتژی‌های کارآمد نیاز داریم. در غیر اینصورت فضای ذهنی مردم در بحران‌ها، با بمباران رسانه‌ای بازیگرانی مثل BBC مدیریت خواهد شد.

در شرایط بحران، به جای سکوت خبری، دسترسی و اطلاع رسانی به محتوای خبری درست و با کیفیت باید افزایش پیدا کند.

🌎 افزایش سواد رسانه ای مسئولیت اجتماعی ما است.

📎به مابپیوندید
@MLiteracy


کدام استان‌ها بیش‌تر دنبال فیلترشکن بوده‌اند؟

گیلان، خراسان رضوی، اذربایجان شرقی و سمنان بیشتر از دیگران در جست و جوی فیلترشکن بوده‌اند.

منبع: کانال صرفا جهت اطلاع

📎به مابپیوندید
@MLiteracy


دومین گردهمایی سواد رسانه ای خراسان شمالی دیروز با حضور دکتر معصومه نصیری، دبیر کارگروه خانواده، مشاوره و سلامت فردی و اجتماعی انجمن سواد رسانه ای ایران و برخی از اعضای انجمن برگزار شد.
@MLiteracy


✅ نقد و بررسی عملکرد تلویزیون فرانسه در روزهای اخیر

✳️ یک دانشجوی ایرانی در فرانسه نوشت:
تلویزیون فرانسه را روشن می کنیم اخبار فرانسه را پیگیری کنیم، می بینیم دارد اغتشاش در ایران را نشان می دهد!
بعد از ایران باخبر می شویم که در شهر پاریس تظاهرات بزرگ و اغتشاشات سراسری شده است.

در ایران گروهی به صداو سیما بدو بیراه می گویند که چرا اغتشاشات را به سمع و نظر مردم نمی رساند.
بعد می بینیم تلویزیون فرانسه هم اخبار داخل کشورش را به مردم خودش نشان نمی دهد. لابد به نظرشان مسائل داخلی ایران لازم و واجب تر است که به سمع و نظر مردم کشورش برسد.

🌸مشاهدات و تجارب یک دانشجوی ایرانی 🇮🇷 در فرانسه

@ninfrance

🌎 افزایش سواد رسانه ای مسئولیت اجتماعی ما است.

📎به مابپیوندید
@MLiteracy


♦️راهپیمایی گسترده مردم در اکثر استان‌ها در محکومیت حوادث اخیر
🔹مردم اکثر استان‌ها و شهرهای کشور صبح امروز 13 دی ماه با حضور در یک راهپیمایی خودجوش، آشوبگری‌های اخیر را محکوم کردند.
🔹در این راهپیمایی‌ها مردم از آشوب‌های اخیر اعلام برائت کرده و خواستار پایان دادن به این تجمعات شدند.
🔹هم‌چنین در این راهپیمایی‌ها مردم با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواستار توجه دولت به مطالبات مردم شدند.

📎به مابپیوندید
@MLiteracy

Показано 20 последних публикаций.

2 738

подписчиков
Статистика канала