#علمی
🔺استفان والت: قدرتهای بزرگ بر اساس جنگهای بزرگشان تعریف میشوند!
✅ نویسنده و مترجم : جواد میر گلوی بیات.
| ۶ مرداد ۱۳۹۷،مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه
🔶استفان والت استاد روابط بین الملل دانشگاه هارواد آمریکا در مطلبی که در سایت فارین پالیسی در سال ۲۰۱۷ منتشر شد در مورد اثر خاطرات جمعی مشترک یک ملت همانند جنگ، بر روی سیاست خارجی و نظامی دولت آن ملت مطالبی را بیان کرده است که در ادامه مطالعه خواهید کرد. او معتقد است که اگرچه مولفه هایی مانند قدرت نسبی، جغرافیا، نوع رژیم و نظام سیاسی، ویژگی های رهبران، ایدئولوژی و... از منابع تاثیر گذار در سیاست های خارجی و نظامی هستند، ولی عامل دیگر تحت عنوان "جنگ بزرگ" وجود دارد که دولت های مختلف با هر جهان بینی و جایگاهی را وادار به اتخاذ سیاست های خارجی و نظامی بر مبنای تجارب بر آمده از آن جنگ می کند.
🔷به عبارت دیگر او معتقد است که جنگ ها،خاطرات جمعی مشترک یک ملت هستند که حتی عقلانی ترین رهبران را نیز تحت تاثیر قرار می دهند و باعث می شوند که آنها حتی سال های سال پس از جنگ بزرگشان سیاست های نظامی و خارجی کشورشان را بر مبنای آن تنظیم کنند. او برای اثبات ادعای خود، تاثیرات جنگ های بزرگ کشورهایی مانند آمریکا، ژاپن، روسیه و چین را مورد بررسی قرار داده و معتقد است که برای مثال با وجود اینکه ۷۰ سال از جنگ جهانی دوم فاصله گرفته ایم ولی این جنگ کماکان اثرات خود را به انحاء مختلف بر روی سیاست نظامی و خارجی این کشورها می گذارد و در این باره چنین می گوید:" یک جنگ خاص تبدیل به رویدادی عبرت انگیر می شود که الهام بخش بسیاری از رفتارهای متعاقب آن می گردد که مستقل از قدرت نسبی کشورها،نوع رژیم و ویژگی منحصر به فرد رهبران آن است."
🔶از آنجایی که کشور ما نیز در گذشته ای نزدیک یک جنگ بزرگ را تجربه کرده است این نظریه می تواند به فهم ما از سیاستگذاری های نظامی و خارجی نظام در طول سه دهه اخیر کمک کند. در واقع با دریچه ای که این نظریه بر روی ما می گشاید می توانیم به خوبی درک کنیم که هر نوع رژیم با ویژگی های خاص رهبرانش و با هر ایدئولوژی که بر ایران حاکم می بود به احتمال زیاد سیاست خارجی و نظامیاش به شدت تحت تاثیر جنگ قرار می گرفت و مسیری نه چندان متفاوت با یکدیگر را طی می کردند.
🔴ترجمه كامل مقاله والت در زیر می آید:
🔻حتی عقل گراترین رهبران هم تحت تاثیر قدرت خاطرات جمعی هستند (استفان والت).....
https://www.cmess.ir/Page/View/2018-07-28/2437