مطالعات خلیج فارس


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана



کانال تحلیلی-خبری گروه خلیج فارس اندیشکدهٔ مرصاد @mersadcss

ارتباط با ادمین: @Mers_ad

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🗂 بسته خبری-تحلیلی روز

عربی 21: شرکت های جاسوسی اسرائیل برای عربستان سعودی کار می کردند

سعودی لیکس: کنیا: 93 کارگر در طی سه سال هنگام کار در عربستان کشته شدند

عربی 21: خبرهایی مبنی بر سفر بن زاید به عربستان سعودی در پی بحران نفت

الخلیج آنلاین: بن زاید با توجه به موضوعات بحث برانگیز، روز دوشنبه از عربستان سعودی بازدید می کند

الخلیج آنلاین: سلطان عمان چند روز پس از سفر تاریخی، با پادشاه عربستان سعودی تماس گرفت

الخلیج آنلاین: ملک سلمان و اردوغان درباره روابط دوجانبه گفتگو کردند

الخلیج آنلاین: وزیر امور خارجه عمان: روابط با ریاض شاهد تحولات مهمی خواهد بود

الخلیج آنلاین: اوپک به توافق نامه ای برای پایان دادن به اختلاف عربستان و امارات رسید

الخلیج آنلاین: گفتگوهای بحرین و ترکیه برای افزایش همکاری و جذب سرمایه گذاری

الجزیره: مذاکرات افغانستان در دوحه ادامه دارد ..

#عربستان #قطر #امارات #عمان #بسته_خبری

🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


اینجاست که حمد المزروعی برای کشورهای دیگر و علی الخصوص عربستان کُری میخواند که: عزیز دل من! دبی تجربه‌ای غیر قابل تقلید است...

🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


عکس بالا نمای گویایی از چرایی بخشی از #رقابت #سعودي با #امارات است.
از میان ۵۰ شرکت بزرگ بین المللی که در خاورمیانه دفتر نمایندگی دایر کرده‌اند، ۴۶ شرکت دفتر خود را در امارات قرار داده‌اند و تنها یک شرکت دفترش در سعودی است.
از همین رو #سعودي حدود یک ماه پیش اعلام کرد که این شرکت‌ها اگر همچنان علاقه دارند از مزایای قراردادهای با این کشور منتفع شوند، باید دفتر مرکزی خود را در این کشور دایر کنند. اقدامی که به وضوح نوعی به مبارزه طلبیدن #امارات در رقابت اقتصادی است.
اما این آخر ماجرا نبود، تصمیم اخیر #ریاض مبنی بر حذف امتیازات ترجیحی گمرکی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هم بیشترین ضربه را به #امارات وارد می­کند. عربستان تصمیم گرفته تا کالاهای تولید شده توسط شرکت هایی که با نیروی کار محلی کمتر از 25 درصد را از معافیت مالیاتی حذف نماید.
همچنین #عربستان کالاهای شامل اجزای اسرائیلی یا متعلق به سرمایه گذاران اسرائیلی را نیز از معافیت گمرکی حذف کرده است.
نوک پیکان هر دو تصمیم به وضوح #امارات را نشانه گرفته است.
https://twitter.com/okhovattwt/status/1416747025115324423?s=19

🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


♨️ رویترز: حصول توافق در جلسه امروز اوپک+

🔸 تولیدکنندگان بزرگ اوپک+ بر افزایش تدریجی تولید ماهانه 400 هزار بشکه نفت از ماه اوت تا دسامبر پیش رو توافق کردند.

🔹 توافق برای افزایش سهم امارات به 3.5 میلیون بشکه در روز

🔸 توافق بر افزایش تولید عراق و کویت به میزان 150 هزار بشکه در روز

🔹 وزیر انرژی عربستان سعودی: توافق در مورد سهمیه‌های تولید جدید از می 2022 آغاز خواهد شد.

🔸 وزیر انرژی امارات متحده عربی: ما از عربستان سعودی برای نقش سازنده آن برای رسیدن به توافق اوپک تشکر می‌کنیم.

#امارات
#عربستان
#نفت

🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


◾️ زندان های امارات بدتر از گوانتانامو

♦️ وب سایت الجزیره نوشت: زندانیان سابق گوانتانامو که به امارات منتقل شده اند، خواستار بازگشت از این کشور شدند. بنا بر گزارشات خانواده 18 زندانی یمنی و برخی گزارشات سازمان های حقوق بشری، وضعیت این زندانیان که از گوانتانامو به این کشور منتقل شده اند، بسیار نامناسب گزارش شده است.

♦️ چند سال گذشته آمریکا و امارات به واسطه توافق پنهانی که صورت دادند، متعهد شدند تا با انتقال برخی زندانی ها به این کشور مقدمه بسته شدن زندان گوانتانامو را فراهم نمایند اما امارات بدون هیچ دلیلی این افراد را در زندان الرزین زندانی کرده است.

♦️ طبق توافق امارات باید این افراد را بین 6 تا 12 ماه در یک مرکز توانبخشی نگهداری کرده و سپس آنها را آزاد میکرده است اما این کشور به صورت خودسرانه دست به حبس آنها زده است. به گفته‌ی خانواده های این افراد، وضعیت زندان امارات بدتر از زندان گوانتانامو است.

#امارات
#حقوق_بشر

🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


◾️ دیدار سفیر امارات با جامعه یهودیان بلژیک

♦️ روزنامه صهیونیستی جروزالم پوست از دیدار سفیر امارات در بلژیک با جامعه یهودیان آنتورپ این کشور خبر داد. شهر آنتورپ بلژیک، معروف به اورشلیم شمالی، محل زندگی بیش از 20 هزار اسرائیلی است و محمد ابوشهاب سفیر امارات در این کشور از این بندر دیدن کرده است.

♦️ وی در این بازدید با آداب و رسوم یهودیان از جمله نماز های روزمره وبرخی دیگر از اعمال مذهبی یهودیان آشنا شد. رئیس جامعه یهودیان از این دیدار به عنوان نقطه عطف یاد کرد.


#امارات
#اسرائیل

🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


🔴 اختلاف در سایه؛ ماهیت بحران دیپلماتیک میان امارات و ایتالیا

منتشر شده توسط الجزیره

👈 قسمت پایانی

🔻 هرچند که اختلافات میان دو طرف افزایش یافته است اما دو طرف منافع مشترک زیادی نیز دارند. همکاری های اقتصادی در راس این منافع است. حجم مبادلات تجاری میان دو کشور در سال 2020 حدود 8.4 میلیارد دلار بوده است. بیش از 600 شرکت ایتالیایی در اقتصاد امارات از جمله: ساخت و ساز، کالاهای مصرفی، بانکداری، بیمه، هوافضا و...فعالیت دارند.

🔻 متقابلا نیز شرکت های بزرگ اماراتی در اقتصاد ایتالیا نقش دارند و رم باید نگران اختلافات دیپلماتیک با ابوظبی باشد. اما علاوه بر نگرانی های اقتصادی، رم باید نگران فعالیت های نظامی خود در شرق خاورمیانه، آسیا و آفریقا و... باشد. به دلیل انجام تعداد زیاد ماموریت های ایتالیا در افغانستان، عراق، شاخ آفریقا و... تعطیلی پایگاه نظامی المنهاد می تواند بر تحرک نظامی این کشور تاثیر منفی بگذارد.

🔻 به همین خاطر بود که ایتالیا به سرعت در مقابل امارات عقب نشینی کرد و موارد محدودیت صادراتی را حذف کرد. هرچند که این اقدام به معنای ازسرگیری معامله تسلیحاتی نیست اما راه حل خوبی برای صدور مجوزهای جدید را ایجاد می کند.

🔻 این عقب نشینی سریع ایتالیا حاکی از داشتن دست بالاتر امارات در روابط دو جانبه میان رم و ابوظبی است. اما سوال اصلی همچنان پابرجاست: آیا این اقدام ایتالیا برای جلب توجه ابوظبی و بازگشت نیروهای به پایگاه المنهاد کافی است یا اینکه امارات برای گرفتن امتیازات بیشتر به ایتالیا فشار می آورد؟

#امارات
#سیاست

🔹 مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies


🔴 اختلاف در سایه؛ ماهیت بحران دیپلماتیک میان امارات و ایتالیا

منتشر شده توسط الجزیره

👈قسمت دوم

🔻 شرکت هواپیمایی دولتی امارات در سال 2014، 49 درصد از سهام شرکت هواپیمایی دولتی ایتالیایی را خرید که باعث شد شرکت ایتالیایی از آستانه ورشکستگی خارج شود. در معاملات مشابه دیگر نیز امارات با هدف تبدیل شدن به هاب حمل و نقل هوایی جهان سرمایه گذاری های دیگری به ارزش 1.7 میلیارد یورو انجام داد.

🔻اما سرمایه گذاری های امارات با برنامه های شرکت ایتالیایی انطباق نداشت و در نهایت منجر به شکست شد. اثرات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، درگیری بر سر بدهی 1.2 میلیارد یورویی میان دو شرکت هوایی ایتالیا و امارات و... به آتش اختلافات میان دو طرف دمید. با همه اینها اما اختلافات میان دو شرکت دلیل خوبی برای توضیح کاهش روابط دیپلماتیک بین رم و ابوظبی نیست.

🔻دلیل اصلی موضع گیری های اخیر ایتالیا به علت حوادث خاورمیانه در ماه های اخیر است که سبب اصلی خشم اماراتی هاست. دلیل اصلی گرایش ایتالیا برای تقویت مشارکت نظامی خود با قطر به ویژه در زمینه دریایی است که از سال 2017 آغاز شده است. در این زمان ایتالیا و قطر قرارداد 5 میلیارد یورویی برای خرید هفت شناور نیروی دریایی امضا کردند.

🔻بر اساس این قرارداد دوحه 4 کشتی نظامی کوچک، دو کشتی پشتیبانی، یک ناو حامل هلی کوپتر و اخذ خدمات پشتیبانی و نگهداری از ایتالیا دریافت کرد. در این دوران دوحه و رم قراردادهای مختلف نظامی با مشارکت شرکت های مهم ایتالیایی امضا کردند.

🔻نکته دیگر نیز تبدیل شدن دوحه به اولین کشور خلیج فارس به عنوان کشوری بود که مجهز به زیردریایی میشود. هر چند که ایران فعلا تنها کشور در خلیج فارس است که از زیر دریایی‌ها استفاده می کند و اکنون عربستان و امارات نیز به داشتن زیردریایی علاقه مند شده اند اما تا قبل از حل بحران خلیج فارس، قطر معامله ای را در همین راستا با ایتالیا امضا کرد و همین باعث خشم امارات شد.

🔻اخبار حاکی از طی مراحل توافق بر سر تاریخ اعلامی قبلی است. در اقدام دیگر نیز ایتالیا به دلیل ترس از نقض حقوق بشر در یمن مجوز صادرات تسلیحات نظامی به امارات و عربستان را لغو کرد. اختلاف نظر در مورد پرونده لیبی نیز از دیگر موارد اختلافی میان ابوظبی و رم است.

#امارات
#سیاست

🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


🔴 اختلاف در سایه؛ ماهیت بحران دیپلماتیک میان امارات و ایتالیا

منتشر شده توسط الجزیره

👈 قسمت نخست


🔻 25 ژوئن بود که یکی از اعضای کمیته ی دفاعی پارلمان ایتالیا گفت: امارات متحده عربی به ایتالیا تا 2 ژوئیه مهلت داده است که نیروهای نظامی خود را از پایگاه نظامی المنهاد خارج نماید. البته اخراج نیروهای ایتالیایی از امارات، تنها تدبیر تنبیهی ابوظبی برعلیه رم در هفته های اخیر نبوده است.

🔻 این کشور در ماه مارس گذشته، آندرا کونستانتینو تاجر 49 ساله ایتالیایی را به همراه همسر و دختر سه ساله اش دستگیر و به مدت 4 ماه در بازداشت قرار داد. علیرغم تلاش های سفارت ایتالیا در ابوظبی، تاکنون امارات به صورت رسمی هیچ اطلاعی در این مورد به دولت ایتالیا نداده است.

🔻 در اقدام جنجالی دیگر ، امارات در اوائل ماه ژوئن از عبور هواپیمای حامل وزیر دفاع و برخی نظامیان ایتالیا که قصد سفر از طریق آسمان امارات به افغانستان داشتند را صادر نکرد. این تحریم هوایی ناگهانی، خشم ایتالیا را در پی داشت و منجر به احضار سفیر امارات در رم به وزارت امور خارجه شد. اما ابوظبی به نارضایتی ایتالیا توجهی نکرد و در اقدامی دیگر به ایتالیا اولتیماتیوم خروج از پایگاه نظامی المنهاد را داد. تمامی این اقدامات بیانگر کاهش چشم گیر روابط سیاسی بین دو کشور است.

🔻 اما نکته قابل توجه در دعواهای سیاسی میان دو طرف، خودداری امارات از انتشار هرگونه اظهار نظر رسمی در این رابطه است. اگرچه تاکنون هنوز دو طرف از ارائه توضیحات رسمی در مورد ماهیت بحران سیاسی پیش آمده خودداری کرده اند، اما یکی از مقامات رسمی ایتالیایی در مورد ماهیت این اختلافات، نکاتی را ارائه کرد.

🔻 یکی از نمایندگان مجلس ایتالیا از اقدام اخیر وزیر خارجه کشورش در ممنوعیت صادرات تسلیحات نظامی به امارات انتقاد کرد زیرا وی بر این باور است که ارزش سرمایه گذاری های نظامی ایتالیا در دو کشور حاشیه خلیج فارس به 58 میلیارد دلار رسیده است و با عقب نشینی از این بازار، فرانسه مشتاقانه به سمت این دو کشور سوق پیدا می کند. از اواخر سال 2020 پس از لغو مجوز صادرات تسلیحات نظامی ایتالیا به امارات، روابط دیپلماتیک میان دو کشور رو به وخامت گذاشت.

🔻 این قانون که با هدف عدم نقض حقوق بشر برای اولین بار در ایتالیا اجرا شد، فروش تسلیحاتی همچون موشک، بمب و سایر تجهیزات نظامی را که ارزشی معادل 485 میلیون دلار داشت را به امارات ممنوع کرد. علت لغو مجوز صدور نیز ترس از استفاده از این تجهیزات در جنگ یمن بر علیه غیر نظامیان اعلام شد. اما با همه این حال علت اصلی اختلافات میان امارات و ایتالیا از سال 2006 آغاز شد. زمانی که امارات مجوز خرید سهام شرکت هواپیماسازی Piaggio ایتالیا را اخذ کرده بود.

🔻هدف امارات از خرید این سهام به این واقعیت بازگشت داشت که امارات به دنبال خرید هواپیماهای بدون سرنشین از آمریکا بود اما واشنگتن تمایلی به فروش این هواپیماها نداشت. بر همين اساس امارات با اين شركت قرار داد بست که تا سال 2016 هشت هواپیمای بدون سرنشین مجهز را تحویل بگیرد. ارزش این معامله 316 ملیارد یورو اعلام شده بود.

#امارات
#سیاست

🔹 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies




🗂بازتاب رویدادهای خلیج فارس در رسانه‌های فارسی

🔸تسنیم: تاثیرات سفر سلطان عمان به عربستان بر پرونده یمن

🔹ایسنا: رایزنی وزرای خارجه عربستان و ترکیه درباره تحولات منطقه‌ای و بین المللی

🔸خبر آنلاین: اتحاد عربستان و امارات در حال شکستن است؛چه پیامی برای منطقه دارد؟

🔹دانشجو: بن سلمان به حاکم فعلی عربستان تبدیل شده/ اوضاع جسمانی نابسامان ملک سلمان

🔸انتخاب: رویکرد جدید بن سلمان: نزدیکی به کشورهای دارای روابط گرم با ایران / تغییر ائتلاف ها و اتحادها در خلیج فارس در راه است / عمان متحد جدید سعودی در منطقه؟

🔹ایسنا: تورم عربستان اوج گرفت

🔸ایسنا: آغاز مراسم محدود حج در عربستان

🔹همشهری: عدم توافق امارات با اوپک پلاس

🔸مهر: سیر اختلافات میان عربستان و امارات به اوج تازه‌ای رسیده است

🔹شبستان: کمک گرفتن امارات از یک شرکت اسرائیلی برای ارائه خدمات امنیتی

#عربستان #قطر #امارات #عمان #بسته_خبری

🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


Репост из: اندیشکده مرصاد
📣گزارش راهبردی " تغییر گرانیگاه؛ بازچینش مختصات کنشگران برای خروج از بن بست یمن" به قلم احمد حاجی صادقیان منتشر گردید.

🔹 در این گزارش سعی شده است با ارائه تصویری جامع و بر پایه واقعیت از وضعیت سیاسی و میدانی بحران یمن راهبردی برای خروج این بحران از بن‌بست و تامین حداکثری منافع ج.اا . محور مقاومت ارائه شود.

📌بخشی از متن
🔹تحرکات دیپلماتیک پرحجم آمریکایی‌ها از ابتدای روی کار آمدن دولت دموکرات برای پایان دادن به بحران یمن موجب شده است برخی چشم‌اندازهای مثبت برای پایان این بحران به وجود بیاید. اما ریشه‌های عمیق این بحران در کنار بی‌توجهی روند این تحرکات به حل اصولی آن موجب شده است علیرغم تلاش‌های فراوان چشم‌انداز مثبتی برای حل واقعی بحران وجود نداشته باشد.
🔹دولت هادی حاضر به مشارکت در یک روند سیاسی با حضور انصارالله نیست و هنوز بر مرجعیات ثلاث (طرح کشورهای خلیج فارس برای پایان بحران یمن در سال 2011 – مصوبات گفتگوهای ملی مصوب در سال 2014 – قطعنامه 2216 شورای امنیت در سال 2015) که به معنی لزوم حذف همه گروه‌های معارض دولت هادی از جمله انصارالله، موتمر صنعا و عمده گروه‌های جنوبی از روندهای سیاسی است، پافشاری می‌کند.
🔹فشار اقتصادی ناشی از محاصره بر شمال یمن هنوز وجود دارد و بزرگترین بحران انسانی قرن 21 در حال تشدید است. در مقابل توان نظامی انصارالله تضعیف نشده و با وجود فشار نظامی و تلاش عربستان برای سد کردن مسیر تامین لجستیک، صنعا هنوز توان ضربات موشکی و پهپادی به عمق سعودی و پیشروی‌های زمینی بخصوص در مناطقی که جغرافیای کوهستانی را به عنوان یک عامل مهارکننده فشار هوایی سعودی‌ها در اختیار داشته باشد؛ داراست. در این شرایط که واسطه‌گری منطقه‌ای با فشار آمریکایی‌ها در حال افزایش است، واقعیت‌های زمین نشان دهنده عدم حرکت این بحران به سمت پایان است. همین مسئله بازبینی مجدد شرایط سیاسی و میدانی را ضروری می‌نماید.

📌این #گزارش_راهبردی در 45 صفحه از سوی اندیشکده مرصاد جهت استفادۀ کارشناسان و نهادهای مرتبط منتشر شده است.
👈برای تهیۀ این اثر می توانید با شمارۀ ۰۲۵۳۷۸۳۰۵۵۳ یا آی دی @Mers_Ad تماس حاصل فرمایید.

#یمن #جنگ_یمن

🔗 لینک خبر

©️ @mersadcss 🔷🔷🔷


🗂بازتاب رویدادهای خلیج فارس در رسانه‌های فارسی

🔸تسنیم: ایندیپندنت: انگلیس از آغاز جنگ یمن ۲۰ میلیارد پوند سلاح به عربستان فروخته است

🔹برنا: امارات توافق با عربستان در اوپک پلاس را تکذیب کرد

🔸ایسنا: مصر و عربستان به عنوان شریک سازمان همکاری شانگهای پذیرفته شدند

🔹انتخاب: اختلافات عربستان و امارات در یمن تا کجا پیش می رود؟ / آیا نیروهای مورد حمایت امارات با حوثی ها ائتلاف می کنند؟

🔸ایرنا: تهران و ریاض در مسیر تنش زدایی

🔹تابناک: تداوم نقض آتش بس از سوی سعودی‌ها در یمن

🔸راهبرد معاصر: روابط ریاض و ابوظبی در مسیر فروپاشی

🔹تسنیم: عربستان| رفتارهای غیرانسانی با کارگران خارجی در اجرای پروژه نئوم

🔸شفقنا: عربستان اجرای طرح دستبند هوشمند حجاج را آغاز کرد

🔹ایسنا: امارات: هنوز از توافق جدید اوپک پلاس خبری نیست

🔸ایرنا: گشایش سفارت امارات در اسرائیل ۱۰ ماه پس از امضای توافق ننگین

🔹تسنیم: واکنش گروه‌های مقاومت فلسطین به افتتاح سفارت امارات در تل‌آویو

🔸مهر: امارات «مزدور خارجی» به سقطری یمن اعزام کرد

#عربستان #قطر #امارات #عمان #بسته_خبری

🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


◾️ آغاز بکار رسمی سفارت امارات متحده عربی در اسرائیل

♦️ کمتر از گذشت یکسال از اعلام رسمی آغاز روابط میان امارات و اسرائیل، سفارتخانه امارات در اسرائیل افتتاح شد. این سفارتخانه دقیقا در طبقه دوم ساختمان بورس اسرائیل، قلب اقتصادی اسرائیل قرار دارد.

♦️ در مراسم افتتاح این سفارتخانه که رئیس جمهور جدید اسرائیل نیز حضور داشت، محمد خواجه سفیر امارات در اسرائیل، افتتاح این سفارتخانه را نقطه عطف مهم در روابط رو به رشد میان دو کشور دانست.

♦️وی الگوی روابط میان امارات و اسرائیل را برای افزایش رفاه و توسعه و ثبات منطقه بسیار مفید ارزیابی کرد. ماه گذشته بود که سفارت اسرائیل در امارات نیز به صورت رسمی آغاز بکار کرد.

♦️گروه های مقاومت فلسطینی در واکنش به این اقدام امارات آن را به شدت محکوم کردند.

#امارات
#اسرائیل

🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


♨️ فایننشال تایمز: عربستان با بازنگری در سطح تولید «پایه» امارات موافقت کرد

🔺چهار نماینده و مشاور گروه اوپک روز چهارشنبه گفتند که امارات متحده عربی و عربستان سعودی به طرح توافقی رسیده‌اند که راه را برای توافقنامه افزایش تولید نفت امارات باز می‌کند.

🔺آنها گفتند که به نظر می‌رسد این دو به توافق نزدیک هستند، اما جزئیات نهایی درباره سطح دقیق پایه - که مبنای محاسبه هدف تولید یک کشور عضو است - هنوز در دست بحث است.

🔺هرگونه توافق بین عربستان و امارات باید در اجلاسی که هنوز ترتیب داده نشده است توسط سایر اعضای اتحاد اوپک+ که شامل روسیه است نیز به امضا برسد.

#عربستان #امارات #نفت

🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


🗂 بازتاب رویدادهای خلیج فارس در رسانه‌های فارسی

🔸تسنیم: هجمه تند چهره جنجالی امارات علیه عربستان

🔹یورونیوز فارسی: وقوع انفجار در نزدیکی پایگاه‌ نیروهای آمریکایی در عربستان

🔸تابناک: اجرای مناسک حج فقط با مجوز وزارت حج عربستان

🔹راهبرد معاصر: هدف پادشاه عمان از سفر به عربستان چیست؟

🔸تسنیم: شورای عالی سیاسی یمن: تشدید اقدامات جنگی عربستان نتیجه‌ای جز شکست ندارد

🔹جهان نیوز: نشانه زوال عقل در پادشاه عربستان!

🔸ایسنا: واشنگتن‌پست: بایدن هم برای دیکتاتورها فرش قرمز پهن می‌کند.

🔹تسنیم: چرا عربستان برنده احتمالی درگیری نفتی با امارات است؟

🔸شبستان: اوضاع «محمد بن نایف» وخیم است.

🔹آفتاب: خیز عربستان برای رهبری اقتصاد حوزه خلیج‌فارس و فتح آسمان

🔸خبرگزاری آناتولی: امضای توافق‌نامه کشاورزی بین اسرائیل و امارات

🔹دانشجو: سفارت امارات در فلسطین اشغالی رسما افتتاح شد

🔸همشهری: مانور عربی علیه امارات

🔹ایسنا: دیدار رؤسای ستاد کل نیروهای مسلح قطر و عمان

🔸مهر: قطر: گام‌های مهمی برای کنترل حریم هوایی خود برداشته ایم

#عربستان #قطر #امارات #عمان #بسته_خبری

🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


#رشتو:

همانگونه که انتظار میرفت، جنگ نفتی میان ‎#رياض و ‎#ابوظبي بر سر سهمیه تولید نفت در اوپک+ به نفع ابوظبی تمام شد و دردسرهای عظیمی که پسرک سلمان برای سعودی ایجاد کرد، مجددا از اینکه سعودی دست بالاتر را داشته باشد مانع شد.

‏از حق نگذریم حرف امارات منطقی بود و سهمیه پایه تعیین شده در ۲۰۱۸ منسوخ و ناعادلانه بود. سهمیه قبلی امارات حدود ۳.۱۸ م.ب در روز بود که المزروعی درخواست ارتقاء به ۳.۸ را داشت که نهایتا سر ۳.۶ معامله جوش خورد!‏

اما تهوّر امارات در یکه و تنها ایستادن در مقابل همه‌ی کشورهای عضو اوپک+ که با تمدید سهمیه‌ها موافق بودند و اظهار مخالفت نسبتا تند و علنی با عربستان، قابل تأمل است.‏

به طور کلی، امارات از تاکتیک کوتاه نیامدن و تهور به خرج دادن، دارد خوب نتیجه میگیرد. در ماه گذشته این تاکتیک لااقل دو پیروزی برای آنها داشت. عقب‌نشینی ایتالیا در ماجرای پایگاه المنهاد و تحریم سلاح و الآن هم عقب‌نشینی اوپک+ در تعیین سهمیه

آدرس رشته توییت:
https://twitter.com/okhovattwt/status/1415287305842135042?s=19

آدرس خبر:
https://www.reuters.com/world/middle-east/saudi-arabia-uae-reach-compromise-oil-output-deal-opec-source-2021-07-14/

🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


المانیتور: رقابت عربستان برای رهبری اقتصادی خلیج فارس به آسمان کشید

🔻گزیده مطالب:

🔸تقابل غول‌های هواپیمایی در خلیج فارس

🔸شباهت‌های تنش‌زا و پرهزینه میان طرح‌های متنوع‌سازی اقتصادی کشورهای حاشیه خلیج فارس

🔸چالش‌های پیش روی پروژه دومین خط هوایی ملی عربستان

#عربستان
#تنوع_اقتصادی
#خط_هوایی

🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


◾️الاخبار: بن زاید به بن سلمان خواهد فهماند که قیمت اختلاف نظر با او بالا خواهد بود

♦️سیلی دیگری که محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی، از همتای سعودی و شریک سابق خود، محمد بن سلمان خورد؛ این بار، به صورت یک دیدار صمیمی دوطرفه و ایجاد ارتباط نزدیک با سلطنت عمان، که تنش زیادی با امارات دارد و ریشه آن به جاه‌طلبی‌های اماراتی‌ها نسبت به اراضی سلطنت عمان بازمی‌گردد.

♦️در یک اقدام با پیامی نمادین برای امارات، این دیدار مصادف با اتمام و افتتاح جاده «الربع الخالی» به طول 680 کیلومتر شد که رفت و آمد میان سعودی‌ها و عمانی‌ها را، دیگر بدون آنکه نیازی به عبور از امارات باشد، محقق کرد.

♦️اما آیا ابن زاید عقب نشینی می‌کند؟ اینطور به نظر نمی‌رسد. وی تلاش خواهد کرد برای همتای سعودی خود توضیح دهد که قیمت اختلاف با او گران خواهد بود و وابستگی وی به امارات به حدی است که با کنار گذاشتن این کشور، خود را در معرض سقوط قرار خواهد داد. عربستان مثال قطر را در ذهن دارد كه ریاض گرچه پشتیبانی امارات، مصر و بحرین از نیز به همراه داشت، خسارات فراوانی از این قطع ارتباط دید. بن زاید می‌تواند بیشتر تلاش کند تا بن سلمان را دوباره به دام بیندازد.

♦️در مورد تنش میان مسقط و ابوظبی، موضوعی قدیمی است و دلیل اصلی آن جاه‌طلبی‌های اماراتی در سرزمین‌های سلطنت، به ویژه در استان‌های مسندم و البريمي است، با وجود آنکه توافق‌نامه مرزی در سال 1999 بین زاید بن سلطان و قابوس بن سعید امضا شد.

♦️بن زاید همیشه با تکبر برابر عمانی‌ها برخورد کرده است و این امر کینه مردم را در سلطنت برانگیخته استه. نمونه ای از تحریکات وی نمایش نقشه‌ای بود که استان مسندم را به عنوان سرزمینی متعلق به امارات در موزه لوور امارات نشان می‌داد و یک سال پیش کشته شدن یک شهروند عمانی به دلیل عبور از حصار مرزی با امارات، با وجود آنکه اماراتی‌ها به طور مداوم از حصارهای مرزی عبور می‌کنند و به آنها شلیک نمی‌شود و نیز به کارگیری تیم های جاسوسی در داخل سلطنت که آخرین آنها تیمی 20 نفره بود که توسط مقامات عمان دستگیر شد.

#عربستان
#عمان
#امارات

🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies


Репост из: اندیشکده مرصاد
✍️جنگ نفتی، جدال رفیق‌های نیمه راه بر سر اقتصاد پسانفت

👤 وحید اخوت

📌بخشی از متن یادداشت:
🔹عربستان به خوبی می‌دانست که ضعف‌هایش بیش از همه برای امارات عیان شده است، و وارد شدن به یک جنگ سیاسی با این کشور برایش گران تمام می‌شود و امارات همین مقدار مدارایی که با آن می‌کند را نیز دیگر کنار خواهد گذاشت. از همین رو شرایط سیاسی میان دو کشور علی رغم همه‌ی اختلافات در موضوعاتی چون پرونده یمن، مصر، شاخ آفریقا، پاکستان، آسیای جنوب شرقی و... همچنان پایدار باقی ماند. اما امارات تصمیم گرفت که در اقتصاد تعارف را کنار بگذارد و بر منافع اقتصادی متعارض خود با عربستان سعودی پافشاری کند. عربستان در اقدامی بحث برانگیز سعی در تحمیل سه محدودیت جدی بر اقتصاد امارات کرد.

🔹امارات متحده‌ی عربی نیز تعارف را کنار گذاشت و اندک همراهی خود با عربستان سعودی در مسأله‌ی نفت را به عنوان پاتکی بر حملات فوق، علنی کرد. میزان تهور امارات متحده‌ی عربی در مخالفت با عربستان هر چند دور از انتظار نبود، ولی غافلگیر کننده بود. امارات متحده‌ی عربی، یکه و تنها در مقابل تمامی کشورهای دیگر عضو اوپک ایستاد و سهم‌های پایه‌ای که در سال 2018 برای تولید نفت تعیین شده بود را ناعادلانه توصیف کرد.

🔹عربستان در سال ۱۹۹۰ یکباره حجم کل ذخایر نفتی‌اش را بدون اینکه منابع جدیدی کشف کند، از ۱۷۰ میلیارد بشکه به ۲۵۷ میلیارد بشکه رساند. در سال‌های اخیر هم این رقم به ۲۶۸/۵ میلیارد بشکه ارتقا داده است که به صورت رسمی اعلام می‌شود. اما بر اساس محاسبات، این کشور در ۳۰ سال اخیر حدود ۸۹/۴ میلیارد از ۱۷۰ میلیارد بشکه را تولید کرده و در حال حاضر با ۸۱ میلیارد بشکه باقی مانده، در واقع رده هشتم کشورهای نفتی جهان را به خود اختصاص می‌دهد و نه دوم پس از ونزوئلا.

🔹ممکن است امارات متحده‌ی عربی اقدام به خروج از اوپک کند و تصمیم بگیرد که با سرمایه‌گذاری روی بازارهای آتی نفت خود و اعتماد بر ظرفیت لابیگری و ارتباطات راهبردی خود در سطح جهان معادلات فروش نفت در خلیج فارس را به هم بریزد و ساز و کاری موازی با سازی و کاری که عربستان سال‌ها بر بازار نفت منطقه تحمیل کرده است بنا کند. این سناریو ممکن است حتی به مرزهای روابط اقتصادی هم محدود نماند و به تدریج باعث خروج امارات متحده‌ی عربی از شورای همکاری خلیج فارس شود.

#عربستان #امارات #جنگ_نفتی

🔗 متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.


©️ @mersadcss 🔷🔷🔷

Показано 20 последних публикаций.

542

подписчиков
Статистика канала