Alireza Rezvani


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


دست نوشته های علیرضا رضوانی
کارشناسی ارشد اقتصاد
عضو کمیته بورس و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی اصفهان
مدرس کارگزاری آگاه

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


♦️نگاهی کوتاه بر پتانسیل های احتمالی رشد پیشرو

✍️علیرضا رضوانی

به طور خلاصه هم اکنون سه عامل با امکان ایجاد انگیزه رشد در بازار به چشم میخورد. این عوامل عبارتند از:

1. پتانسیل رشد سود آوری شرکت ها و به تبع p/e آینده نگر پایین بازار: مدیریت و کاهش محدودیت های کرونایی در ایران و جهان ، افزایش و آزاد سازی نرخ محصولات صنایع ، رشد نرخ های جهانی به جهت سیاست های انبساطی دولت ها و همچنین افزایش تقاضای جهانی همه و همه در بسیاری از صنایع و شرکت ها به طور میانگین نوید p/e هایی در سطح 6 الی 8 را میدهد که نهایتا برای یک سرمایه گذاری دارای ریسک ، اعداد مطلوبی میباشند. البته که این نوع ارزش گذاری و اعداد حاصله از آن در مقایسه بین بازار هاست که بهتر خود را نشان میدهد و نگاه صرفا یک بعدی به این مسئله نگاه دقیقی نخواهد بود.

2. پتانسیل رشد قیمتی دلار نه به جهت تورم بلکه به جهت کمبود منابع ارزی: در بحث درآمد های ارزی لازم به ذکر است که طی 6 ماهه گذشته صرفا 9% از مقادیر فروش نفتی که در بودجه معین شده است محقق شده و با توجه به اینکه عمده مقادیر فروش رفته نیز نه بصورت دلاری بلکه به صورت کالایی تسویه میشوند و همچنین از سوی دیگر وجود ازدیاد نیاز های ارزی کشور به جهت تامین نیاز صنعت و کالا های اساسی ، کاملا محتمل میباشد که تا انتهای سال کشور دچار کمبود منابع ارزی شده و به همین دلیل با کاهش عرضه ، نرخ ارز روند صعودی قابل توجهی به خود بگیرد.

3. پتانسیل تعارض سیاست های انبساطی دولت با راهکار های گفته شده در جهت تامین کسری بودجه و کنترل تورم:
آنچه گفته شده این است که مبالغ کسری بودجه باید از طریق انتشار اوراق رفع شود. اما با توجه به اینکه نرخ اوراق در نظر گرفته شده آنچنان جذابیتی برای سرمایه گذاران نداشته ، کاملا این امر محتمل است که دولت این فشار را متوجه بانک ها کند تا تحت عنوان عملیات بازار باز (با رشد حداقل نسبت دارایی اوراق به نقدینگی بانک مثلا به 5 تا 10 درصد که در حال حاضر 3 درصد میباشد) این اوراق خریداری شده و تامین مالی دولت انجام شود. اما نکته امر اینجاست که از همین ابتدای شروع به کار دولت در گوشه گوشه طرح های گفته شده نظیر ساخت یک میلیون مسکن و ... صحبت از تسهیلات بانکی میشود. مشخص است که با توجه به محدودیت های منابع بانک ها ، تامین مالی هر دو این موضوعات ناممکن به نظر است. به همین دلیل نهایتا به خاطر عدم توانایی کنترل حجم نقدینگی ، عدم رفع کسری بودجه و مشخص نبودن منابع احتمالی تامین مالی دولت ، کماکان سایه تورم چه در کوتاه مدت و چه در بلند مدت بر اقتصاد کشور حضور خواهد داشت.

🆔 @Rezvani_AR


♦️نگاهی کوتاه به ریسک های پیشرو

✍️علیرضا رضوانی

به طور خلاصه هم اکنون پنج عامل با امکان ایجاد محدودیت در انگیزه رشد بازار به چشم میخورند. این عوامل عبارتند از:

1. ریسک قیمت گذاری دستوری: با توجه به روحیات تیم فعلی اقتصادی دولت ، با وجود تمامی گفت و شنود ها و وعده های داده شده در زمینه عدم قیمت گذاری دستوری ، کماکان این عامل یکی از ریسک های مهم بازار به شمار میرود. این موضوع در نگاهی کوتاه به فاصله قیمتی بیش از 20 درصدی ایجاد شده بین نرخ دلار نیما با دلار بازار آزاد (که نهایتا سعی شده نرخ نیما پایین نگه داشته شود) کاملا مشهود است.

2. ریسک انتشار اوراق و رشد نرخ بهره: این عامل را به همراه جزئیات اجرایی آن ، طی پست "هشداری برای اهالی بازار سرمایه" که در بالا اشاره شده است ، به طور مفصل بررسی کردیم.

3. ریسک سهام عدالت: نهایتا هر چقدر هم این مجموعه سهام را به طور غیر مستقیم و از طریق معاملات بلوک واگذار کنند ، باز این ریسک وجود دارد که مالک ثانویه ، شروع به فروش این مجموعه داخل بازار کرده و به همین جهت ، فشار عرضه ای را بر بازار وارد کند.

4. ریسک رشد قیمت تمام شده شرکت ها: در این بخش نیز با توجه به کسری بودجه شدید دولت این احتمال میرود که نهایتا به دلایل مختلف دولت دست در جیب شرکت ها و صنایع کرده و تحت عناوین کاهش یارانه انرژی ، حقوق بهره برداری از معادن ، برداشت از درآمد شرکت های زیر مجموعه و ... به تامین منابع مورد نیاز خود بپردازد. در این بخش ریسک رشد نرخ تکانه های انرژی بیشتر از سایرین در کمین بازار است.

5. ریسک توافق و ایجاد انتظارات ضد تورمی: با وجود اینکه بار ها به این مسئله پرداخته و مشخص شد ، دیگر بازگشت برجام عملا محال است ، اما بازار کماکان به اخبار برجامی و گفت و شنود های مرتبط با آن وزن داده و در نهایت واکنش نشان میدهد. بنابراین ، به عنوان عاملی هر چند با درجه اعتبار پایین تر نسبت به سایر عوامل ، این مورد نیز جزئی از ریسک های بازار به شمار میرود.

🆔 @Rezvani_AR


♦️هشداری برای اهالی بازار سرمایه‼️

✍️ علیرضا رضوانی

نرخ بهره بانکی همواره پارامتری تاثیر گذار بر معادلات بازار سرمایه بوده است. به نحوی که در شرایط رشد های محدود سه تا پنج درصدی در این متغیر همواره شاهد ریزش های سنگین و شکلگیری شرایط رکودی در بازار سرمایه کشور بوده ایم. مسئله مهم اینجاست که هم اکنون نیز این مسئله در کمین بازار سرمایه است. در بخش تامین منابع قانون بودجه 1400 ، به دولت اجازه انتشار اوراق به ارزش 125 همت داده شده است. همچنین در شرایط فعلی که بودجه دچار کسری 300 الی 400 همت است ، گفته شده که تنها راه تامین این کسری ، از طریق انتشار حداکثری اوراق خزانه دولتی میباشد. بدین معنا که حتی با در نظر گرفتن اصلاحیه بودجه ، دست کم انتشار اوراقی به ارزش 200 همت دیگر را نیز باید در دستور کار دولت داشته باشیم. بنابراین میزان فروش اوراق پیشبینی شده چیزی در حدود 325 همت خواهد بود. این در شرایطی میباشد که هم اکنون پس از گذشت 6 ماه از سال میزان اوراق فروخته شده ، صرفا عددی در حدود 7 همت بوده است که دلایل این امر عمدتا به عدم جذابیت این اوراق باز میگردد. همچنین دولت نمیتواند این اوراق را مستقیما به بانک مرکزی بفروشد ، چراکه باعث رشد پایه پولی به طور مستقیم و افزایش تورم در کوتاه مدت میشود. بنابراین هم اکنون تنها راه نجات دولت از این مسئله و فروش این اوراق در بازار بین بانکی و بورس ، افزایش جذابیت این اوراق از طریق افزایش نرخ بهره میباشد. این مسئله کاملا مسبوق به سابقه است و طی سال های گذشته به مراتب شاهد آن بوده ایم. به عنوان مثال سال گذشته نیز سهم اوراق در بودجه 99 عددی بالغ بر 78 همت بود که پس از تصویب شورای پول و اعتبار به جهت رفع کسری بودجه ، رقمی بالغ بر 123 همت نیز بدان افزوده و در مجموع 201 همت اوراق بفروش رسید. اوراقی که ابتدا با نرخ های 15 درصد عرضه و تا حوالی ابان ماه تا سطح نرخ 23 درصد رشد کردند.
🙏🌹

🆔 @Rezvani_AR


با سلام خدمت تمامی عزیزان

با توجه به درخواست های دوستان ، اطرافیان و خصوصا دانشجویان مبنی بر محلی برای استفاده از تحلیل های اقتصادی ، دست نوشته ها و تحلیل های خاصه بازار سرمایه ، ارائه شده از سوی بنده ، با مشورتی که خدمت بزرگان و اساتید خود داشتم و همچنین پس از سه سال دوری از فضای مجازی و کانال ، تصمیم گرفتم مجددا صفحه شخصی خودم رو اینبار داخل تلگرام راه اندازی کنم. امید که مطالب و پست های آینده ، برای یکایک عزیزان مفید بوده و چراغی راهی در تلاطمات چرخه اقتصادی کشور و بازار سرمایه باشد. همچنین از تمامی عزیزان تقاضا دارم اگر در اطرافیان ، خویشاوندان ، دوستان و ... میشناسید که این مطالب میتواند کمکی هر چند ناچیز در جهت بهبود تصمیم گیری هایشان باشد لطفا معرفی کنید تا شما نیز از بهره معنوی این کار بهرمند شوید.

با تشکر فراوان🌹
علیرضا رضوانی🙏

🆔 @Rezvani_AR

Показано 4 последних публикаций.

221

подписчиков
Статистика канала