مولانا پارسا؛امام جمعه محترم اهل سنت سرخس در مراسم نماز جمعه (۴ آبان ماه۹۷ ) پیرامون اهمیت شکر و پیامدهای ناشکری به سخنرانی پرداختند.
🔹مولانا پارسا بیان کردند:
شکر نعمت ها مانند ادای فرائض الزامی بوده وترک آن حرام است.خداوند به خاندان حضرت داوود دستور می دهد
ای خاندان داوود سپاسگزاری این همه نعمت را کنید،بدانید اندکی از بندگانم سپاسگزارند وخداوند را به هنگام خوشی وناخوشی یاد می آورند پس کاری کنید که از زمره این گروه گزیده شکر گزار باشید .
خداوند در آیات قرآن غفلت وکوتاهی بشر راگوشزد نموده و ارشاد می فرماید بندگان شاکر بسیار کم هستند،چنان که مفسران دراین مورد می نویسند حضرت داوود درفکر فرو رفتند که چه راهی وجود دارد تا با آن بتوان همیشه الله رایاد نمود بعد از تفکر زیاد به این نتیجه رسیدند شب را درمیان خاندان خویش تقسیم کنند .بدین صورت که تعدادی ازایشان در حصه اول شب به عبادت بپردازند وتعدادی در حصه دوم آن و به این طریق می توان تمام شب را در ذکر و یاد خدا مشغول باشند.
🔹ایشان در حدیثی ازحضرت معاذ بن جبل می فرماید:
روزی پیامبر صلی الله علیه و سلم دست مرا گرفت، و گفت:" یا معاذ إنی لاحبک [ای معاذ بیگمان ترا دوست دارم]". معاذ گفت: ای پیامبر صلی الله علیه و سلم پدرم و مادرم بفدایت، و من نیز تو را دوست دارم“. فرمود:" أوصیک یا معاذ، لتدعن فی دبر کل صلاة أن تقول:( اللهم أعنی علی ذکرک وشکرک وحسن عبادتک )به تو وصیت میکنم که این دعا را بعد از نماز گزاردن، ترک نکنی
ای بار خدایا مرابه ذکر شکر وعبادت نیکو مدد بفرما. در ادامه احادیثی را در رابطه با ترغیب به شکر مطرح نمودند ویادآوری نمودند که انسان درهمه حال باید شاکر باشد وموارد متعددی را دراین رابطه مطرح نمودند.
وافزودند که شکر نعمت عامل زیادی نعمت می شود شواهدی از آیات واحادیث مطرح نمودند ویادآوری نمودند که خداوند معیشت را بین مردم تقسیم نمونده وفرموده ما رزق را درمیان انسانها تقسیم نمودیم پس برماست که برهرحالتی که از جانب اوبرای ما فیصله شده است راضی باشیم.در معیشت به پایین تر از خود بنگرد خداوند می فرماید اگر شاکر باشید حتما به شما بیشتر خواهم داد ماهرچه بیشتر شکر نعمت های الهی رابه جاآوریم به همان اندازه نعمت واحسان او بیشتر شامل حال ما می شود . خداوند می فرماید اگر کفران نعمت ورزید پس هر آیینه عذاب من بسیار سخت است. شاکر بودن به دو روش است، اول این است که انسان همیشه با زبان خود الحمدلله بگوید وروش دوم این است که جامه ی عمل پوشانیدن به فرامین الهی وشکر گزار درگاهش باشد در هر دوصورت انسان در زمره شاکران قرار می گیرد.
🔹ایشان اظهار داشتند:
چه خوب است بنده ای که همیشه الحمدلله برزبانش جاری بوده وبه دستورات شریعت به نحواحسن پایبند باشد اگر گاهی اوقات کم وکسری درزندگی پیش می آید لازم است که انسان خوب فکر کند تا دریابد که کجای کارش مشکل داشته است و در ادامه در رابطه با ناشکری وپیامدهای آن سخنانی رامطرح نمودند .
ومن الله توفیق
https://telegram.me/Suunisarakhs