5⃣ پنجمین جلسه کافه اقتصاد محتوا و استارتاپ هم برگزار شد. در ابتدای این دورهمی هم مثل جلسات قبلی بعد از گپ و گفت اولیه به سراغ بخش #موردکاوی رفتیم.
🔸 در این بخش خانم مهسا محق (مدیر بخش VOD شرکت صباسل) تفاوت های بین ۳ مفهوم UGC ، IPTV و VOD را گفته و برای هر کدام نمونه هایی از داخل و خارج ایران مثال زدند.
📜 سپس با بیان تاریخچه ای از شکل گیری و رشد شرکت نتفلیکس، آن را موفق ترین نمونه vod در جهان نامیدند. به گفته خانم محق در فعالیت های این گونه شرکت ها عوامل و شرایط مختلفی تاثیرگذار بوده است. از جمله: شرایط اقتصادی - اجتماعی - سیاسی و حقوقی. از جمله شرایط #حقوقی اثرگذار بر این صنعت، کلاه برداری ویدیو رسانه ها و خرید محصول از تهیه کننده و فروشش به مصرف کننده است که به آن واسطه گری و #دلالی گفته می شود.
👌 خانم محق در ادامه نقاط قوت نتفلیکس را اینگونه بیان کردند: اولین بودن در بازار و ساخت برند قوی حتی برای کسانی که از آن استفاده نمی کنند - پیشنهاد محتوای سلیقه ای -پخش محتوای اختصاصی مثل آشپزی و... .
ایشان در آخر از فعالیت های شرکت صباسل در این سالها گفتند و استارتاپ "کاناپه" را به مهمانان معرفی کردند.
📺 در بخش سوم میزبان آقای موحدیان بودیم. ایشان در ابتدا با بیان اینکه رسانه بستری است که باعث ارتباط جمعی می شود، ۳ دوره مختلف در عرصه رسانه و محتوا را یادآور شد. ۱) دوره شناخته شدن رسانه به میلیون ها انسان که در این عصر، شبکه های تلویریونی بزرگی شکل گرفتند و محتوا به صورت رایگان ارائه می شد. ۲) دوره کابلی شدن تلویزیون و شناخت بیشتر نسبت به مخاطب. ۳) دوره توسعه اینترنت که با هر دستگاهی می توان به هر نوع محتوایی دسترسی پیدا کرد. در هرکدام از این دوره ها روش #درآمدزایی متفاوت است و چالش ها و مشکلات خاصی وجود دارد.
📈 آقای موحدیان همچنین به پیشرفت های #نتفلیکس اشاره کردند و گفتند استفاده از هوش مصنوعی در استوری بورد این اجازه را به مخاطب داده است که بتواند #محتوای مورد علاقه خود را بر اساس تخیلات و تصوراتش شکل دهد.
🗣 از دیگر پیشرفت ها در صنعت رسانه افزایش استفاده از صوت است. قابلیت ویژه آن کمتر شدن استفاده از چشم و انجام کارها بر اساس voice است. کارهایی از جمله جستجوها و ... . پیش بینی می شود تا سال 2020 پنجاه درصد جستجوهای آنلاین بر اساس vocal باشد.
🔹 به گفته آقای موحدیان این دیجیتالی شدن کارها علاوه بر تسریع و تسهیل امور بی مشکل نیست و می تواند خطراتی هم داشته باشد. برای حل این مشکلات، تکنولوژی #بلاکچین بهترین راه است.
🔎 بلاکچین فناوری ای است که در آن اطلاعات به شکلی ذخیره می شوند که همگان در مورد صحت داده ها اجماع دارند.
بیشترین فایده و اثرش در صنعت رسانه حذف هزینه انتقال پول - افزایش قابل اعتماد بودن داده ها - افزایش شفافیت و حذف عوامل انسانی زائد و واسطه ها (دلالی) است.
در آخر، بحث جذاب ارتباط بلاکچین و صنعت رسانه با سوالات مهمانان و پاسخ های آقای موحدیان تا پایان جلسه ادامه پیدا کرد.
📌موضوع جدیدمون: منابع انسانی در کسب و کارهای نوآور و خلاق را در ۱۵ اسفند از دست ندید!
🌀
@innocontent