فلسفه براي کودکان ايران iranp4c


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


این کانال به منظور خبر رسانی در حوزه اخبار تیم فلسفه برای کودکان ایران راه اندازی شده است. www.iranp4c.com iranp4c.kharazmi@gmail.com @saharsoltanip4c

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: الف‌بآ
🔹تفکر مراقبتی کودکان در قبال حیوانات

سحرسلطانی

یکی از مهمترین توصیه‌ها برای بهبود توانمندی‌های ارتباطی کودکان نسل آپارتمانی، حضور آنها در مدارس طبیعت و مزرعه‌های پژوهشی کودک‌محور یا داشتن حیوان و گیاه خانگی است. حضور یک موجود زنده توان ارتباطی کودک را ارتقا می‌دهد، مسئولیت‌پذیری، عاطفه‌ورزی، توجه به دیگری و حمایت از او را آموزش می‌دهد. مهیا شدن چنین امکان‌های خوبی که کودکان بتوانند از حضور حیوانات خانگی مانند ماکیان و دام و طیور بهره ببرند اتفاق فرخنده‌ای است که باید به فال نیک گرفت از سویی گزارش‌های تسهیلگران و مربیان می‌گوید عدم مهارت ارتباطی کودکان با حیوانات مدرسه‌های طبیعت، منجر به حیوان‌آزاری می‌شود و انفعال والدین در اتخاذ رویکرد مناسب هم مساله‌ای است که نمی‌توان نادیده گرفت و می‌تواند به امری ضد تربیتی بدل شود. گزارش‌هایی از فشردن تا حد مرگ جوجه‌ها و خرگوش‌ها، پرتاب چوب و سنگ برای گوسفند و اسب‌ها و کشیدن و شوت کردن بچه گربه‌ها، شکستن صدف حلزون‌ها و بیرون کشیدن ماهی‌ها از آب و مواردی که منجر به مرگ حیوانات شده‌اند.

حال باید یک سوال مهم را از خود بپرسیم پیش از مواجهه کودکان با حیوانات زنده چه مفاهیم و مهارت‌های مراقبتی را باید به آنها آموخت؟

🔺حیوانات اسباب بازی نیستند بلکه جاندارند.

کودکان تا پیش از ۳ سالگی درک شفافی از تفاوت حیوانات با عروسک‌های حیوانی خود ندارند. بنابراین لازم است مفهوم زنده‌بودن را با مصادیق مکمل برای کودک شرح دهیم؛ مثلا گرم بودن بدنش، غذا خوردن و بیدار شدنش، صدا داشتن و بچه‌دار شدنش، ادرار کردن و حرکت کردنش و…

🔺حیوانات احساس دارند، می‌ترسند، خسته یا عصبانی می‌شوند.

کودکان بعد از شناخت مولفه‌های احساسی خود مانند غم و شادی، ترس و خشم و خستگی می‌توانند به درک اینکه حیوانات هم احساس دارند نزدیک شوند. با کمک قصه‌هایی با شخصیت حیوانی و نمایش خلاق با محوریت این موضوع می‌توان درک احساسات داشتن حیوانات را برای کودکان درونی کرد.

🔺انسان صاحب حیوانات نیست بلکه دوست آنهاست.

برخی از والدین اشرف بودن انسان بین مخلوقات را به معنای اینکه انسان سرور و صاحب سایر مخلوقات است درک کرده و به کودک منتقل می‌کنند. در حالی‌که اشرفیت اسنان منوط به قوه عقلانیت اوست و به معنای بی‌ارزشی طبیعت و حیوانات نیست. به کودکان توضیح بدهیم با کمک قوه عقل می‌توانیم دوست و مراقب حیوانات باشیم.

🔺حیوانات حریم خصوصی دارند.

حیوانات هم مثل انسان نیاز به خانه دارند. آشیانه‌ها و لانه‌ها و محل زندگی حیوانات را به آنها نشان داده و توضیح دهیم این حریم خصوصی آنهاست و ما نمی‌توانیم مدام در آنجا سرک بکشیم و آرامش حیوانات را از آنها بگیریم.

🔺حیوانات هر چیزی را نمی‌خورند.

شناخت اینکه هر حیوانی چه چیزی می‌خورد و ظرفیت مشخصی دارد از مهارت‌هایی است که باید به کودک آموزش داد.

🔺برای نوازش حیوانات باید اجازه گرفت و روش‌های نوازش آنها را آموخت.

برای کودکان توضیح دهیم برخی حیوانات نوازش گریزند و برخی به نزدیکی و بغل شدن توسط انسان علاقه‌مند هستند. اول باید بدانیم چه حیوانی پذیرای نوازش است و بعد باید نوع نوازش ملایم و با آرامش را به او یاد دهیم تا مثل عروسک‌ها حیوانات را نچلانند و فشار ندهند.

🔺هر حیوانی ابزار دفاع از خود را دارد.

به کودکان بگوییم حیوانات از خود دفاع می‌کنند نیش یا پنجول یا دندان تیز و نوک دارند. برای نزدیکی به آنها باید بدانیم ممکن است دوست نداشته باشند و از خود دفاع می‌کنند.

این نکات منجر به گفتگوی والدین و مربیان با کودکان می‌شود و ادراک آنها نسبت به طبیعت را توسعه می‌دهد. شناخت تفاوت‌ها و شباهت‌های حیوانات و طبقه‌بندی آنها و از منظر آنها جهان را دیدن و توصیف کردن در برنامه فبک طبیعت که ذیل فلسفه برای کودکان است طراحی شده و به والدین و تسهیلگران کمک می‌کند کودکان را با شناخت طبیعت همراهی کنند نه بازی و لذت ابزارگونه.

در یادداشت‌‌های بعدی تکنیک‌ها و نکات مهم در خصوص فبک طبیعت را مرور خواهیم کرد.
https://goo.gl/X6gu7Y


کودکان پیش از شش سالگی باید مراقبت از طبیعت (گیاهان و حیوانات) را فرا گیرند. درک ویژگی های منحصر به فرد حیوانات و گیاهان با گفتگوهای مراقبتی والدین و مربی ها ممکن است. #فبک_طبیعت @iranp4c


🌲🌳کارگاه فلسفه برای کودکان #فبک_طبیعت با همکاری دانشگاه خوارزمی و انجمن "ما به درختان نیازداریم".
اجرا :دکتر یحیی قائدی و ماریا بنکس
دانشگاه خوارزمی، ۱۲،۱۳،۱۴ دی ماه ۹۶
@iranp4c


🌱آنچه در سفر هیجان انگیز فبک هندوستان منتظر شماست :
🐘🐘🐘🐘🐘

📍همراهي دكتر قائدي و مباحث فبك

📌گشت يك روزه در دهلي، آگرا، ريشيكيش و هريدوار
هتل ٥ ستاره در دهلي و آگرا، ٤ ستاره در ريشيكيش
تمام ورودي ها بناي تاج محل، قلعه آگرا، قطب مينار و..
بازديد از معبد باشكوه آكشاردام و شركت در برنامه هاي جانبي آن..
برنامه كنسرت موزيك صوفي در شهر ريشيكيش
برنامه گشت آبشار در شهر ريشيكيش
تورليدر از ايران در تمام سفر
حضور راهنما محلي در هر شهر
تمام رفت و آمدهاي داخل شهر ريشيكيش...
@iranp4c






Репост из: نسل نو
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱چگونه زمین لرزه را به کودکان توضیح دهیم؟
شناخت مکانیزم حرکات زمین جایگزین ترس و اضطراب کودکان.

از کانال لیلا سلیانی
@nasleP4C


Репост из: الف‌بآ
🔹شاید سیب است

نگاهی به نخستین کتاب از مجموعۀ فیلسوفان کوچک

🔺سحر سلطانی

در برنامه فلسفه برای کودکان ( p4c) مباحث هستی شناسی (Ontologie) یعنی بحث و گفت‌وگو درباره وجود و حقیقت «چیزها» و ارتباط آنهاست. شناخت و درک و تحلیل شباهت‌ها، تفاوت‌ها و سلسله مراتب و گروه‌هایی که آن «چیز» بدان منتسب است.
پرسش‌های اساسی وجودشناسی فلسفه‌ورزانه که تسهیلگران با کودکان و نوجوانان طرح می‌کنند مواردی است مانند:
آن «چیز» چیست؟
از کجا بدانم وجود دارد؟
در کدام دسته‌ها می‌توانم قرارش بدهم؟
به وجود چه چیزهای دیگری معنا می‌بخشد؟
در چه حالات مختلفی از «چیزها» وجود دارد.
و...
در کتاب «شاید سیب باشد» نوشته شینوسکه وشی‌تکه و ترجمه رضی هیرمندی، در همین ابتدا سه کلمه کلیدی داریم: شاید، سیب، باشد. (احتمال/ چیز/ وجود داشتن)
راوی ماجرا از مدرسه به خانه می‌آید و چیزی روی میز می‌بیند که نظم همیشگی و ساکن را به‌هم‌ریخته، متعجب می‌شود. «ها! این دیگه چیه؟» و سوالات فیلسوفانه از همان ابتدا یقه مخاطب را می‌گیرد. روی میز یک سیب است. «از کجا معلوم سیب باشه؟»
تخیل نویسنده در تقریر احتمال «چیز دیگر» بودن شگفت‌انگیز است. در مرز بین واقعیت و خیال «چیزهای» قرمز و گرد و خوردنی و شگفت‌انگیز دیگری را طرح می‌کند. ها! کار سخت شد. چالش‌هایی در مرز بین «وجود داشتن و نبودن سیب» شاید یک تخم مرغ سیبی، یک آدم فضایی سیبی، توپ سیبی و... نکند احساس داشته باشد. شاید عقل کل و باخبر از همه جا باشد؟ شاید جاسوس کارهای من باشد؟ اصلا اینجا چکار می‌کند؟ صفحه 24 و 25 کتاب سفرهای احتمالی که سیب طی طریق کرده تا به‌دست راوی برسد مصور شده، سفرهایی در دل تاریخ و جغرافیای بشری. در ادامه درک مخاطب از احتمال و مفهوم شاید به چالش کشیده می‌شود: شاید بی‌مزه باشد! شاید خیلی ترش یا خیلی سفت باشد... شاید مثل بادکنک باشد، شاید من را تبدیل به غول کند! و پایان هیجان‌انگیز داستان: حالا فهمیدم چیست؟ خوشمزه است.
یک تجربه ناب بعد از یک فلسفیدن کودکانه که برای تک‌تک ما آشناست.
بسیاری از ما کودکی‌مان را به‌یاد می‌آوریم که در مواجهه با هر امری، حیرتی دل‌انگیز داشتیم. این چیست؟ چطور ساخته شده؟ چکار می‌کند؟ کجاها می‌رود؟ ما را می‌بیند؟ حس دارد؟ ما می‌خوابیم بیدار می‌شود و حرکت می‌کند ؟... این پرسش‌ها کندوکاو ذهن ما برای درک چیستی جهان‌اند. حرکت در ساحت شیرین خیال‌ورزی با تکیه بر تجربه وجودی جهان.
کتاب «شاید سیب باشد»، اثری استاندارد و فاخر برای هم‌خوانی تسهیلگر یا والدین با کودکان است، تصویرگری ساده اما متمرکز بر مفاهیم به کودک کمک می‌کند فارغ از نقش و رنگ به سراغ مفهوم برود. رضی هیرمندی این کتاب را یکی از بهترین آثاری که تا امروز برای کودکان ترجمه کرده می‌داند و به حق می‌توان با او همدل بود. قوام و توسعه پرسشگری کودکان و جسارت گذر از خیال شخصی به شناخت واقعی هدیه این کتاب برای مخاطب است.
زوایای دید کودک در حین هر پرسش بارها تغییر می‌کند، تصاویر کتاب پتانسیل گسترش پرسش‌های راوی در عالم کودکانه را داراست. هر بار که آن را ورق بزنیم قصه‌ها و نه یک روایت از میان تصاویر سرریز می‌شوند.
کتاب «شایدسیب باشد» راهنمای خوبی است برای کمک به کودکان تا لذت حیرت از عام‌ترین چیزها را بارها و بارها به جان بکشند. لذت پرسیدن، لذت تخیل کردن، لذت کشف کردن و لذت ناب تجربه کردن.
https://goo.gl/unEp41




Репост из: نسل نو
🌱 سنگ جدید مزار میرزا حسن رشدیه، معلم ثابت قدم، خوش اندیش و یکتای تربیت مدرن ایران.
@nasleP4C


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱 فلسفه برای کودکان در کرمان با حضور دکتر یحیی قائدی
گزارش تصویری معرفی فبک در همایش کرمان
@iranp4c


Репост из: الف‌بآ
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
👹 انیمیشن مازیار و غول عصبانیت

خشم یکی از طبیعی‌ترین احساسات ماست. پرورش مهارت‌های زیستی به کودکان کمک می‌کند از احساسات خود صحبت کنند و با یافتن راه حل خشم خود را مدیریت کنند.
https://goo.gl/bzSiBf






Репост из: نسل نو
🌱نیما یوشیج در وصف حسن رشدیه سروده است👆
@nasleP4C




Репост из: نسل نو
🌱مفهوم #تفاوت
با کودکان از تفاوت ها حرف بزنیم، تفاوت ترحم برانگیز نیست،میتوان با آن در صلح و آشتی بود، اگر جامعه فردا را برای تفاوت ها آماده کنیم.
#توانیابها را پنهان نکنیم، همراهی کنیم.
@nasleP4C


Репост из: نسل نو
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱کودک ایرانی، موسیقی ایرانی 🌱
🎼سرزمین شاد ماهور

هنر و پرورش مهارتهای زیبایی شناسانه کودکان ابزاری است برای خود یابی و توسعه خویشتن دوستی، عزت نفس و در ادامه دوست داشتن زندگی .
@nasleP4C


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌱فرمول پاداش در برابر کار درست یا شرطی سازی شاید در نظام تربیتی والدین کارا به نظر برسد اما کودکان انتخابگر و منحصر به فردی پرورش نمیدهد، تایید طلبی مداوم یک اختلال است.
@iranp4c



Показано 20 последних публикаций.

319

подписчиков
Статистика канала