کتاب سرای متقین


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


?عرضه کتب معارفی، مذهبی، تاریخی
▫️تهران، خ دولت، سه راه نشاط، شهید فکوریان، پلاک ۸۶
▫️️تلفن: ۲۲۰۰۸۹۶۲

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔰پاورقی علامه شعرانی درباره نوروز (دمع السجوم ص۴۶۶)
@ketab_mottaghin


✅ زيارت جامعه کبیره در کلام علّامه محمد تقی مجلسی

📝مرحوم علامه بزرگوار مجلسی اول مى ‏نويسد:
🔹آنگاه كه به عتبات مشرّف شدم، در نجف اشرف در كنار مرقد مطهّر امير مؤمنان على عليه السلام شروع به مجاهده و تلاش براى خودسازى نمودم. خداوند متعال به بركت مولايمان- درود خدا بر او باد- درهاى مكاشفه‏ هايى را براى من گشود كه خردهاى ناتوان را ياراى تحمّل آن‏ها نيست. در عالم مكاشفه- يا بين بيدارى و خواب- ديدم كه در سامرّا در حرم عسكريين عليهما السلام در رواق عمران هستم. ديدم كه روضه آن دو بزرگوار در نهايت بلندى بوده و آزين شده است. بارگاه نورانى آن دو امام همام با پارچه‏ اى سبزين از پارچه‏ هاى بهشتى پوشيده شده بود و من چنين پارچه ‏هايى را در دنيا نديده بودم. در آن جا خدمت حضرت ولى عصر عليه السلام شرف‏ياب شدم. آن حضرت كنار ضريح مطهر نشسته بود و رو به طرف درب بود. با صداى بلند- بسان مدّاحان- شروع به خواندن زيارت جامعه كردم.
وقتى پايان يافت حضرتش فرمود: چه زيارت خوبى است؟ عرض كردم: آرى جانم به فداى شما! زيارت جدّ بزرگوار شماست و اشاره به قبر مطهّر نمودم. فرمود: آرى، وارد شو.
🔹كوتاه سخن اين كه ترديدى نيست كه اين زيارت با تقرير حضرت صاحب الزمان عليه السلام از امام هادى عليه السلام صادر شده است. اين زيارت كامل‏ترين و بهترين زيارت‏هاست. من پس از اين رؤيا بيشتر اوقات ائمّه عليهم السلام را با اين زيارت، زيارت مى‏ کنم و در عتبات عاليات فقط با اين زيارت، زيارت مى ‏نمايم.
📗با پيشوايان هدايت‏گر ج۱ ص۷۲
📗لوامع صاحبقرانى ج۸ ص۶۶۴
📗روضة المتقين ج۵ ص۴۵۲
@ketab_mottaghin


Репост из: روضه عصر جمعه
🔰حدیث ملاقات سعد بن عبدالله قمی با امام عسکری و فرزند بزرگوارش/ قسمت اول

📄شیخ صدوق در کتاب کمال الدین به سند خود از سعد بن عبدالله قمی[1] روایت کرده که گفت:
من شوق زیادی به گردآوری کتاب هایی داشتم که در آن ها امور صعب و مشکل علوم و ظرایف و دقایق آن درج شده باشد. با اشتیاق کامل آن ها را مطالعه می کردم تا حقایق شیعه را آشکار سازم. من مشتاق حفظ موارد اشتباه و نامفهوم آن ها بودم. بر آنچه از معضلات و مشکلات علمی دست می یافتم، به آن ها حریص بودم و در اختیار همه کس قرار نمی دادم. نسبت به مذهب امامیه متعصب بودم. هنگام مناظرات نه تنها از تأمین جانی و امن و سلامتی خود چشم پوشی می کردم، بلکه در انتظار تنازع و دشمنی و کینه ورزی و بدگویی بودم. بدون ترس عیب فرقه های مخالف شیعه را بازگو می کردم و پرده از نقاط ضعف پیشوایان آنان بر می داشتم. و نسبت به آنان پرده دری می کردم. تا آن که گرفتار یک ناصبی شدم که در منازعه اعتقادی سخت گیرتر و در دشمنی کینه توزتر و در جَدَل و پیروی از باطل تندتر و در پرسش بدزبان تر و در پیروی از باطل ثابت قدم تر بود.
1⃣ ابوالقاسم سعد بن عبدالله بن ابی خلف اشعری قمی، از ثقات امامیه و شیخ طائفه وقت بود و بنا به روایتی به همراه احمد بن عیسی قمی در سامرا به محضر امام حسن عسکری علیه السلام شرفیاب شد. این دانشمند بزرگ شیعه تصانیف بسیار دارد، که معروفترین آن ها کتاب بصائر الدرجات است، که شیخ حسن بن سلیمان حلی، شاگرد شیخ شهید، آن را منتخب کرد و هم اکنون منتخب آن در دست است.
📗کمال الدین ج۲ ص۴۵۴
📗دلائل الامامة ص۲۷۴
📗وقایع الایام ص۸۳
@rouze110


✅ امام باقر علیه السلام فرمود:

فرزندم! منزلت شیعیان را از اندازه روایت و معرفتشان بشناس، زیرا معرفت همان فهم روایت است و با فهم روایات است که مؤمن به عالی ترین درجات ایمان می رسد. من در کتاب علی علیه السلام نگریستم، پس در آنجا این جمله را یافتم: همانا قدر و قیمت هر انسانی به معرفت اوست.

🌱یا بُنَیَّ اِعرِف مَنازِلَ الشّیعَةِ عَلی قَدرِ رِوایَتِهِم وَ مَعرِفَتِهِم فَاِنَّ المَعرِفَةَ هِیَ الدِّرایَةُ لِلرِّوایَةِ وَ بِالدِّرایاتِ لِلرِّوایاتِ یَعلو المُؤمِنُ اِلی اَقصی دَرَجاتِ الایمانِ اِنّی نَظَرتُ فی کِتابٍ لِعَلیٍّ (ع) فَوَجَدتُ فِی الکِتابِ اَنَّ قِیمَةَ کُلِّ امرِئٍ وَ قَدرَهُ مَعرِفَتُهُ

📗معانی الأخبار ص۱
📗بحار الأنوار ج۱ ص۱۰۶
@ketab_mottaghin


معرفت چیست؟
@ketab_mottaghin


📗ام البنین علیها السلام در آینه شعر
📝گردآورنده: محمد خرم فر
📖مقدمه: علی اکبر مهدی پور
@ketab_mottaghin


📗در آستانه برزخ
📝امین اوحدی
📖آداب بیماری و عیادت، آمادگی برای مرگ، صبر بر مصیبت، عزاداری بر اموات، زیارت اهل قبور و...
@ketab_mottaghin


📗چراغ خلوتیان
📝علیرضا رحیمیان
📖شرح گلچيني از احاديث اخلاقي و تربيتي در چهل عنوان
@ketab_mottaghin


📗اندیشه هایی استوار در شناخت باورهای اعتقادی
📝مرحوم سید محمد نوری
@ketab_mottaghin


📗ریحانه ملکوت
📝مرحوم تولایی
@ketab_mottaghin


Репост из: کتاب سرای متقین
📚کتاب سرای متقین📚

💥عرضه کتب معارفی، مذهبی، تاریخی

📌تهران، خ دولت، سه راه نشاط، شهید فکوریان، پلاک ۸۶

📞تلفن: 021-22008962

✅ لطفاً به دوستان اهل مطالعه معرفی فرمایید.
t.me/ketab_mottaghin




کتاب_فاطمه_زهرا_ع_از_ولادت_تا_ش.pdf
4.4Мб
📗فاطمه زهرا سلام الله علیها از ولادت تا شهادت
📝مرحوم آیت الله سید کاظم قزوینی
@ketab_mottaghin


✅مرحوم آیت الله سید احمد مستنبط در کتاب القطره می نویسد:

🔹از اميرالمؤمنین عليه السلام روايت شده و آن حديث مشهورى است كه فرمود:
كلّما في القرآن في الحمد، وكلّما في الحمد في البسملة، وكلّما في‏ البسملة في الباء، وكلّما في الباء في النقطة، وأنا النقطة الّتي تحت الباء؛ تمام آنچه در قرآن است در سوره حمد است و آنچه در سوره حمد است در «بسم اللَّه الرحمن الرحيم» جمع شده است، و آنچه در «بسم اللَّه ‏الرحمن الرحيم» است در باء آن است و همه اسرار باء در نقطه آن است و من نقطه زير باء هستم.[1]
 
1⃣سيّد نعمت ‏اللَّه جزائرى رحمه الله در كتاب «الأنوار النعمانيّة» از حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام نقل كرده است كه فرمود: آنچه بوده و خواهد بود علم آن در قرآن است و علم تمام قرآن در سوره فاتحه است، و علم تمام سوره فاتحه در بسم اللَّه است و علم تمام بسم اللَّه در حرف باء آن است و من‏ نقطه زير باء هستم.
و برسي‏ رحمه الله نيز در كتاب «المشارق: ۲۱» از حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام نقل كرده است: من آن نقطه زير باء هستم. 
📗ترجمه القطره ج۱ ص۱۷۷
@ketab_mottaghin


رساله آداب نماز شب- علامه مجلسی.pdf
626.2Кб
📗رساله آداب نماز شب/ علامه مجلسی
@ketab_mottaghin


fehrest-rasme farzandi.PDF
155.3Кб
📗فهرست کتاب رسم فرزندی
@ketab_mottaghin


📗رسم فرزندی (در کلام الهی و روایات معصومین)
📝کاظم صباغی، امین اوحدی
@ketab_mottaghin


📗احوالات حضرت زینب کبری
📝مرحوم فیض الاسلام
@ketab_mottaghin


✅بیان راهگشای علامه امینی درباره صاحب مشارق انوار الیقین/۲

🔹جان سخن آن که روان‏ها در روبرو شدن با حقیقت‏هاى استوار- بر بنیاد هاى سرشت‏ها و آمادگی هاى خود- جدایی هایى با یکدیگر دارند؛ رازهاى پیچیده بر برخى از آنها گران می آید، و برخى دیگر براى گنجاندن آن در خویش کشش و گسترش فراوانى می نماید، و خیلى ساده است که گروه نخستین به آنچه نمی داند تن در ندهد و دسته دوم نیز بر بنیاد دانش خود نتواند آن چه را به استوارى شناخته، نادرست انگارد و این جا پاى ناسازگاری ها به میان می آید و بازار کین توزى داغ می شود. ما کوشش‏هایى را که هر یک از دو گروه به کار انداخته اند بزرگ می داریم زیرا می دانیم آرمان‏هایى نیکو داشته و در جستجوى راستى در کناره هاى راه گام می زده اند و می گوییم: بر آدمى است که به اندازه توان خود بکوشد ولى پیروزى او بر خودش نیست.
🔹هان! راستى را که "مردمان معدن هایی هستند همچون معادن زر و سیم" و این سخن دیگر را نیز چندان از پیشوایان خاندان پیامبر علیهم السلام گزارش کرده اند که نمی توان گفتار آنان ندانست: «به راستى امر ما یا سخن ما دشوار و پیچیده است که هیچ کس بر خویشتن هموار نخواهد کرد، مگر پیامبرى برانگیخته یا فرشته اى مقرب یا کسى که ایمان آورده و خداوند دل او را در باور داشتن و گرویدن آزموده»، پس به بدگویى از دانشمندان کیش خود نمی پردازیم و گستاخى به پیشگاه مردان بینش را روا نمی داریم و هیچ کس را نمی کوهیم که چرا به پایگاه کسى که از او برتر است راه نیافته زیرا «خداوند هیچ کس را جز به اندازه توانایی اش تکلیف نمی کند».
🔹سرور ما امیرالمومنین علیه السلام فرمود: «اگر بنشینم و آن چه را از دهان محمد صلی الله علیه وآله شنیده ام براى شما بازگو کنم، از نزد من بیرون می شوید و می گویید به راستى على دروغگوترین دروغگویان است» و پیشواى ما سید الساجدین علیه السلام فرمود: «اگر ابوذر آنچه را در دل سلمان بود می دانست او را می کشت، با آن که پیامبر خدا صلی الله علیه وآله میان آن دو تن برادرى انداخت، و بر این بنیاد چه گمانى به آفریدگان دیگر دارید؟» خداوند همه را نوید نیکو داده و آنان را که در راه او به کوشش و پیکار برخاستند بر خانه نشینان- با پاداشى بزرگ- برترى نهاده است.
🔹و همین زمینه است که سرور ما زین العابدین علیه السلام با سخن سربسته اش باز می نماید:
من گوهرهاى دانش خویش را پوشیده می دارم * تا نادانان با دیدن حقیقت فریفته نگردند
در این راه على پیشاهنگ من بود * و به حسین و پیش از او حسن همین را سفارش کرد
بسا از گوهرهاى دانش را اگر آشکار سازم * به من می گویند تو از بت‏ پرستانى
و مردانى مسلمان ریختن خون مرا روا می شمارند * و بدین سان زشت‏ ترین کارى را که انجام می دهند زیبا می انگارند
📗ترجمه الغدیر ج۷ ص۵۲
@ketab_mottaghin


✅بیان راهگشای علامه امینی درباره صاحب مشارق انوار الیقین

🔹استاد حافظ رضى الدین رجب پسر محمد پسر رجب برسى حلى از دانشوران عارف مشرب امامى و از فقیهانى که در دانش‏هایى چند دست داشته، با آن برترى آشکارش در هنر حدیث و پیشروى در ادبیات و سخن سرائی هاى نیکو و چیرگى در دانش حروف و رازهاى آن و بیرون کشیدن سودهایش؛ از این روى می بینى نوشته هایش سرشار است از پژوهش‏ها و موشکافی ها. در عرفان و حروف روش‏هاى ویژه اى برگزیده و هم در دوستى پیشوایان کیش ما علیهم السلام برداشت‏ها و نگرش‏هایى دارد که برخى نمی پسندند و او را تندرو و گزاف‏ه گوى می شمارند، ولى جایگاه هایی را که وى براى آنان علیهم السلام شناخته در همه جا به تندروى نمی انجامد و پایگاه پیام‏ آورى هم نیست، چنانچه از سرور ما امیر المؤمنین علیه السلام نقل کرده اند که فرمود: «از گزاف گویى درباره ما بپرهیزید، بگوئید ما بندگانى هستیم که پروردگار داریم و در برترى ما هر گونه خواهید به سخن پردازید.» و امام صادق علیه السلام فرمود: «براى ما پروردگارى بشناسید که به سوى او باز می گردیم و درباره ما هر گونه خواهید به سخن پردازید.» و هم او علیه السلام فرمود: «ما را از آفریدگان بشمارید و هر گونه خواهید درباره ما سخن کنید که به آنجا که باید نخواهید رسید.»
🔹کجا می توانیم مرز برتری ها و سرافرازی هایى را بنگریم که پروردگار پاک به ایشان بخشیده است؟ و کى می توانیم از همگى سربلندی هایی آگاه شویم که خداوند ویژه آنان گردانیده؟ از آن منش‏هاى برجسته؟ و جانى با مایه هاى پر ارج؟ و روانى با نمایش‏هاى آسمانى؟ و خوی هاى بزرگوارانه؟ و جوانمردی ها و ستودگی ها؟ «و کیست که به شناسائى امام رسد؟ یا او را برگزیند؟ نه! نه! خردها گمراه می شود و بردباری ها سرگردان و مغزها پریشان و دیده ها نابینا، بزرگان خرد می شوند و فرزانگان در می مانند و بردباران گام واپس می نهند و سخنرانان زمینه گفتار را تنگ می یابند، کار خردمندان به نادانى می کشد، زبان سرایندگان بند می آید، سخنوران ناتوان می گردند و نغز سخنان به ستوه می آیند از این که یکى از جایگاه هاى او را بنمایند یا یکى از برتری هایش را، همگان ناتوانى و کوتاهى خود را به زبان می آورند. چگونه می توان همه منش‏هایش را دریافت یا ژرفاى هستى او را باز نمود یا چیزى از کار او پى برد یا کسى را جست که بر جایش بنشیند و همچون او بی نیازى ببخشد؟ نه! چگونه و کجا؟ او همچون اخترى است که کسانى خواهند در دست گیرند و چگونگى او را باز گویند. در این جا گزینش را چه کار و کجا می توان مانند این را یافت؟»
🔹از همین روى می بینى بسیارى از دانشوران ما که در شناخت رازها پژوهشگر بوده اند این جایگاه ها و جز آن را سزاوار پیشوایان راستین صلوات الله علیهم می دانند که دیگران آن برداشت‏ها را بر خویش هموار نمی کنند؛ در میان دانشمندان قم کسانى بوده اند که هر که را چیزى از این رازها باز می گفته از تندروان می شناخته اند تا جائى که گوینده ایشان گفته: نخستین گام از گزاف گویى آن است که پیامبر صلی الله علیه وآله را از فراموشکارى بر کنار بشماریم؛ تا پژوهشگران پس از ایشان آمدند و با شناخت حقیقت بسى از سخنان ناچیز کننده را کنار نهادند، و این دردسرى است که بسیارى از مردان حقیقت همچون برسى دچار آن بوده اند و همیشه هر دو گروه در دو سوى ناساز با یکدیگر می زیسته اند و نبرد به سخت‏ ترین گونه اى میانشان دنباله داشته، که آشتى بهتر است.
📗ترجمه الغدیر ج۷ ص۵۱-۵۰
@ketab_mottaghin

Показано 20 последних публикаций.

257

подписчиков
Статистика канала