آموزش و معرفی مقدماتی فلسفه غرب و اسلامی (برایان مگی ، ویل دورانت ، فیلسوفان ، یوستین گردر ، فلاسفه ، آلن دوباتن ، فبک ، p4c )


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


در این کانال قصد دارم کتب و درسگفتارهای موجود برای آشنایی مقدماتی با فلسفه را بارگزاری کنم و به تدریج هرکدام را به صورت خلاصه معرفی کنم تا معلوم شود هرکدام برای چه کسانی میتواند مفید و مفیدتر باشد.

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Azadi-o-Dolate Farzanegi.pdf
1.9Мб
آزادی و دولت فرزانگی
نامه‌هایی در تربیت زیباشناختی انسان
فردریش شیلر
ترجمه: محمود عبادیان
@learn_philosophy

پ.ن: برای درک ایده هنر در این رساله یعنی هنری عظیم، والا، مرتبط با حقیقت و نهایتا نجات بخش باید از فهم معمول ما از هنر بعنوان یک چیز زیبا گذر کنیم و سعی کنیم درک کنیم مراد آنها از 《هنر بزرگ》چیست؟
برای درک هنر بزرگ میتوانید به کتاب "فلسفه هنر" جولیان یانگ که قبلا معرفی شده است، رجوع کنید.

پ.ن۲: این اثر توسط مسعود حسینی هم به فارسی برگردانده شده است.




کهن_ترین_سیستم_برنامه‌ای_ایدئالیسم_آلمانی_هگل.pdf
1.5Мб
کهن ترین سیستم برنامه‌ای ایدئالیسم آلمانی
نویسنده: هگل
مترجم: محمود عبادیان
@learn_philosophy
پ.ن: چندروز پیش استاد طالب زاده در سخنرانی اخیری که درباره فارابی داشتند، ادعا کردند برای هگل فلسفه ضد دین اصلا معنا ندارد، فیلسوف ذاتا مفسر دین است (وبرخی دیگر از این جنس ایده‌ها) دانشجویان گرامی هم بسیار برآشفته شده بودند ... نگاهی به این نوشته بسیار کوتاه روشن میکند ادعای استاد تا چه اندازه موجه است.
پ.ن۲: در متن هگل درباره بلوغ و گذر مردم از کشیشان سخن میگوید که برای درک آن باید به مقاله روشنگری چیست کانت رجوعی داشته باشید.
پ.ن۳: در این متن درباره تربیت مردم جامعه با نوعی اسطوره عقلانی سخن میگوید، هنری نجات بخش که باید ازنو ساخته شود، این ایده تحت تاثیر رساله‌ای از شیلر است که به زبان فارسی دوبار توسط دو بزرگوار یعنی استاد عبادیان و مسعود حسینی عزیز ترجمه شده است. فایل pdf ترجمه رساله شیلر را در پایین منتشر میکنیم👌🙏




20100904151055_پدیدارشناسی_هنر_وجهانی.pdf
162.3Кб
هویت در مناسبت با هنر
محمود عبادیان
@learn_philosophy




4_5942989265867637769.pdf
322.1Кб
تأملی در شاهنامه فردوسی
محمود عبادیان
فصلنامه هنر
پاییز 1387
شماره 77
صص 7-17

@learn_philosophy




اشا در اوستا.pdf
814.6Кб
اشا » در اوستا
نویسنده: محمود عبادیان
شماره ( ۴۱)
@learn_philosophy




مباحث مقدماتی فلسفه‌ی هنر
گفتگو با دکتر محمود عبادیان

@learn_philosophy


بعنوان نمونه امروز هر درسگفتاری از ایدئالیسم آلمانی و درباره هگل ایراد میشود، پر از ادعاهای گنده گنده در وصف نادانی نسل‌های قبل از فضای ایدئالیسم آلمانی است...
در حالی که مجموعه آثار عظیمی که استاد محمود عبادیان پیرامون این ادبیات نظری ترجمه و امکانات مطالعه آنان را برای جامعه ما فراهم کردند، به نظرم تنها با زحمات مسعود حسینی در نسل فعلی قابل مقایسه است و تا اطلاع ثانوی کسی دیگر اجازه نقد ایشان و امثالشان را ندارد.
نگاهی به زندگی پر فراز و نشیب محمدعبادیان
@learn_philosophy

این عدم نقد نه تنها به معنای سرسپردگی، و اطاعت یا مریدبازی نیست، اتفاقا خروج از جهالت و خودبزرگ بینی که شرط علم آموزی است.
برخی آثار این بزرگمرد تاملاتی درباره ایران باستان و شاهنامه است که به نظرم بسیار بیش از آنچه تا کنون جدی گرفته شده باید جدی گرفته شود ...


متاسفانه یک فضایی در میان اساتید عزیز علوم انسانی ما حاکم است (بالاخص نسل جوان) که درباره هر موضوعی هرچیزی متوجه میشوند، به خیالشان می‌رسد هیچکس تا به امروز چنین چیزی را ندانسته و نفهمیده است.
گویا انسان ایرانی درخواب بوده، هیچ از فلسفه و غرب نمی‌دانسته تا ایشان حقیقت را دریافته، یکی میگوید ما در ایران روانکاوی نداریم، دیگری میگوید هیچکس نمیداند آلتوسر چه گفته، آن یکی که یک انگلیسی ضعیفی دارد از عظمت و ضرورت مواجهه با متن دست اول میگوید و اینکه مترجمین آثار فارسی یکی از یکی بدترند و...

این روش جذب دانشجو و مطرح کردن خود نه تنها توهین به میراثی است که اتفاقا باید درآن تربیت شویم، ناشی از نوعی نادانی و بی اطلاعی نسبت به زحماتی است که کشیده شده، گویا عزم جزم کنیم چرخ را از ابتدا بسازیم ... نمیدانم ... ولی میدانم که مقصر پیگیر نبودن، نشناختن، دنبال نکردن و زحمت نکشیدن در جهت بازسازی زحمات نسل‌های قبل تقصیر ماست و نه آنها ...

به هرحال دعوت و خواهش من این است که به دام این ادا ها نیفتیم و متوجه باشیم که امروز هیچ امکانی جز به ظهور و فعلیت رساندن همین امکانات اینجا و اکنون خود نداریم.
@learn_philosophy

پ.ن: نکته جالب اینکه بخش زیادی از این اساتید نسل قبل که از نظر اساتید گنده گوی جوان بی سواد و نادان خوانده میشوند، از بهترین دانشگاه‌های دنیا مدرک گرفته و مورد تایید و ستایش اساتید خود بودند.

پ.ن۲: یکی از آرزوهای من برای این کانال همواره همین بوده که بتوانم رسانه‌ای برای اساتید زحمت کش و مظلوم علوم انسانی باشم، اتفاقا به دور از ادعاهای گنده گنده و در تلاش برای دانش آموزی کردن بدون ترس از خزعبلات مرسوم...




و بالاخره آخرین اثری که از استاد عبودیت معرفی میکنیم، این سه جلدی نظام حکمت صدرایی است که برای مواجهه با نظام صدرا منسجم ترین اثر تالیفی (غیر از شروح بر خود آثار صدرا) است، که البته اصلا کتابی مقدماتی نیست. ولیکن برای پژوهشگران جدی حوزه فلسفه اسلامی مطالعه این اثر ضروری است.
@learn_philosophy


✍مقایسه میان دو اثر از استاد عبودیت


معمولا در دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی کتاب "درآمدی بر فلسفه اسلامی" جا افتاده تر است و بیشتر تدریس میشود (و قطعا به همین جهت نزدیک به ۲۰ چاپ خورده که برای یک کتاب فلسفی رقم عجیبی است) ولیکن کتاب دوم یعنی "فلسفه مقدماتی برگرفته از آثار شهید مطهری" اصلا در سطح و کیفیت دیگری است؛ تاجایی که میتوانم ادعا کنم اگر این کتاب بحث و تدریس میشد سطح سواد عمومی دانشجویان ما از فلسفه اسلامی متمایز از الان بود.
این کتاب همچنین از نظر انسجام پژوهشی قطعا یکی از بهترین و جامع ترین آثاری است که پیرامون پروژه مرحوم مطهری انجام شده، امیدوارم که جامعه علمی و نو آموزان فلسفه اسلامی ما این اثر رو بیش از سابق جدی بگیرند.
@learn_philosophy

پ.ن: نکته بسیار جالب درباره این کتاب گفتگو با علم کلام است، در تمام اثر هرجا مفهومی بیان میشود موضع گیری متکلمین بیان و سپس پاسخ و مواجهه فلاسفه بیان میشود، از این جهت این اثر میتواند برای یادگیری علم کلام و تمایز فلسفه اسلامی با کلام نیز مفید باشد. به بیان دیگر استاد به جای شعار دادن درباره اینکه فلسفه اسلامی کلام هست یا نیست، به صورت کاملا عملی تمایز این دو دانش را در تمامی امور نشان میدهند.

پ.ن۲: بد نیست این تجربه شخصی خودم را هم بگم که بعد از سالها هنوز برای فهم خیلی از مطالب، ابتدا یک رجوعی به این کتاب بعنوان یک دایره المعارف منسجم (از مباحث، مسائل و مفاهیم پیرامون یک موضع خاص) دارم، بماند که امروزه مد است، فلسفه اسلامی و بالاخص در این میان مطهری را بعنوان یک ایدئولوگ خام که چیزی نمیداند مسخره کنیم ... امان از این مسخره‌بازی های جا افتاده و مد شده ...


کتاب_فلسفه_مقدماتی_برگرفته_از_آثار_شهید_مطهری.pdf
22.1Мб
کتاب فلسفه مقدماتی برگرفته از آثار شهید مطهری
نویسنده: عبدالرسول عبودیت
@learn_philosophy

اگر در مطالعه کتاب براتون مهم هست که حتما یک استادی کتاب را تدریس کند تا بهتر متوجه مطلب بشید، میتونید از این تدریس استفاده کنید.







Показано 20 последних публикаций.