🔰سردار کیانی، موسس و نخستین فرمانده سپاه آبادان در گفتوگو با امتداد: آیتالله هاشمی موثرترین فرد در پشتیبانی جنگ بود/ گاهی در حق ارتشیها بیمهری صورت گرفته است/ میرحسین بزرگوارانه و بسیجیوار، همه موضوعات جنگ را با پشتیبانی و مدیریت خود تحت نظر داشت
✍🏻تاریخ جنگ ۸ ساله ایران و عراق، طی سالیان گذشته و پس از اتمام جنگ بارها از اقوال مختلف روایت شده و با این حال به نظر میرسد که ناگفتههای فراوانی، همچنان درباره شرایط حاکم بر این رویداد بزرگ وجود دارد.
📌سردار مهدی کیانی، موسس و نخستین فرمانده سپاه آبادان و فرمانده لشگر ۳۲ انصار در عملیات کربلای ۴ در خصوص ورود خود به عرصه جنگ و شرایط حاکم بر آن در گفتگویی با امتداد، بیان داشت:
🔸من از ابتدای تشکیل سپاه وارد این ارگان شدم و در ۲۳ سالگی، سپاه آبادان را تاسیس کردم و همان زمان هم با آغاز جنگ وارد عرصه دفاع مقدس شدم.
🔸ما خوزستانی بودیم و منزل ما در دزفول بود و همه خانواده یا در جبهه یا پشتیبانی جبههها فعالیت میکردند. افراد ذکور خانواده همه درگیر جنگ بودند و دو تن از برادران من در عملیات فتح المبین به شهادت رسیدند.
🔸من خیلی اهل خاطره نیستم ولی باید این نکته را بگویم که از همان روزهای اول جنگ، مردم دریافت کرده بودند که باید در جنگ شرکت داشته باشند. در بحث خرمشهر و آبادان این قصه خیلی ملموس بود که ظرف، نیروهای مسلح برای استعدادیابی، شناسایی، آموزش و هدایت و فرماندهی بودند و مظروف نیز، مردمی بودند که با تمام توان وارد عرصه جنگ در خط مقدم شدند.
🔹دولت و ملت در زمان جنگ، هیچ مسئله پنهانی با یکدیگر نداشتند
🔸اتفاق عجیبی که در زمان جنگ در جامعه داشتیم، این بود که دولت و مردم، چیزی از یکدیگر پنهان نداشتند. بر همین اساس هم، مردم با تمام توان وارد عرصه شده و از همه داراییهای خود، اعم از مال و جان و فرزندان خود برای پشتیبانی از جبهههای نبرد استفاده میکردند.
🔸گرچه جنگ، شهید داشت، اسیر داشت و خرابیهایی را به بار میآورد، ولی مردم به معنای واقعی، خم به ابروی خود نمیآوردند.
📌هر زمان، درک خوبی بین دولت و ملت وجود داشته باشد، شاهد چنین صحنههایی خواهیم بود. این فضا، یک تغییر رویه اساسی در اذهان طراحان جنگ ایجاد کرد و شاید بتوان حضور مردم را زیباترین خاطره از دوران دفاع مقدس دانست که به شخصه در ۴ دهه انقلاب، نظیر آن را ندیدم.
📌جنگ، یک اقدام جمعی بوده و تقلیل آن به اعمال یک سری از فرماندهان و افراد، جفای به کلیت جنگ خواهد بود. یکی از بردهای جمهوری اسلامی که باید خیلی بیشتر از آن استفاده میشد، این بود که ما یک کار جمعی در ابعاد وسیع را در اوایل انقلاب تجربه کردیم و به رغم تمامی اشتباهات و کاستیها، برآیند آن یک اتفاق مثبت بود.
🔹گاهی از نقش ارتش در جنگ با بیمهری یاد میشود
🔸به صورت خاص هم، من اعتقاد دارم که گاهی در حق ارتشیها بیمهری صورت گرفته است. به هر حال در روزهای اول جنگ، دوستان ارتشی ما حضور داشتند و در آستانه پنجم مهرماه و سالروز شکست حصر آبادان لازم میدانم که عنوان کنم که تکاوران دریایی ارتش به رغم اینکه، فرهنگ متفاوتی با بسیجیان داشتند، ولی با بهرهگیری از علقه ملی و میهنپرستی خود، خدمات ارزنده و بسیار قابل ستایشی را در آن وهله از خود به یادگار گذاشتند. گاهی از دوستان ارتشی با بیمهری یاد شده و من به نوبه خودم، هم یادشان کرده و اگر در جایی جفا داشتم از آنها عذرخواهی میکنم.
🔹میرحسین به عنوان نخستوزیر مورد وثوق امام، همراهی مطلق با جنگ داشت
🔸همچنین، مهندس میرحسین موسوی نیز، نخست وزیر مورد وثوق امام بوده و بنده به عنوان کسی که در آن دوران، معمولا فرمانده قسمتهای مختلف بودم، میگویم که همه کسانی که چه در ردههای بالا و چه در ردههای پایین در جنگ بودند، خدمات مهندس موسوی و همراهی مطلق ایشان را هیچگاه زیر سوال نمیبرند.
🔸در دوران ۸ ساله جنگ که میرحسین، نخست وزیر جنگ بوده، همه با تجلیل از او یاد کردهاند. چرا که بزرگوارانه و بسیجیوار، همه موضوعات جنگ را با پشتیبانی و مدیریت خود تحت نظر داشته است. اینکه برخی آقایان حرفهایی از کم کاری و اهمال از سوی دولت در جنگ میزنند، حرفهایی بوده که بعدها درآمده و در طول دوران جنگ، ما هیچگاه از این حرفها نداشتیم.
همواره به عنوان یک انسان خدوم و پشتیبان جنگ از میرحسین یاد شده و ما هم یاد ایشان را گرامی میداریم. هم یاد ایشان در این ایام باید گرامی داشته شود و هم باید یاد مرحوم آیتالله هاشمی را به عنوان فرمانده جنگ گرامی بداریم./امتداد
📌برای خواندن متن کامل این گفت وگو روی "INSTANT" بزنید:
yun.ir/nd0pz6
#صبح_ما
@sobhema_ir