🌸سخنان ارزشمند برای طلاب❤️


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


🌹🌹🌹این کانال مخصوص راهنمایی طلاب عزیز میباشد
سعی میشود برای ترقی وپیشرفت طلاب واشتیاق آنها متن گذاشته شود.
ارتباط با ادمین.
https://t.me/alijan24

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


📝روش مـطـالـعـه

مولانا مسیح الله خان شروانی گفته است: واژهٔ مطالعه از طلوع گرفته شده، بمعنی بیرون شدن، یکی از خواص باب مفاعله، تعدیه یعنی متعدی کردن است، پس معنی مطالعه در این صورت می‌شود بیرون آوردن، و خاصه‌ای دیگر این باب مبالغه است، در این صورت بمعنی بسیار بیرون آوردن می‌باشد؛ پس موضوعاتی که فهمیدن آن‌ها بعلل مختلفی دشوار باشند، باید به منظور فهمیدن آنها بارها تفکر و تدبر ومحنت و کنکاش صورت گیرد. نخست کلمه را از نظر صرفی و لغوی تحقیق نماید، سپس از نظر نحوی ترکیب و معنی آن در آورده شود، باید فکر کرد که این کلمه در ترکیب چه واقع شده و اعرابش چیست، تنوین دارد یا خیر؟ از حرکات ثلاثه با چه حرکتی خوانده می‌شود؟ سپس ترجمهٔ آن‌را با در نظر گرفتن ماقبل و مابعد تشخیص دهد. طی کردن این مراحل را مطالعه می‌نامند.

ادامه دارد ان شاءالله.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


🔰 صفات و علایم علمایی ربانے در گفتار علّامہ محقق مولانا محمد عمر سربازے رحمہ اللہ

🔽 قسمت اول

♦️علایم علمایے ربّانے را بزرگان و اکابرمان در کتاب‌ھاے خود نوشتہ اند؛ مثل: شاہ ولے اللہ محدث دھلوے رحمہ اللہ وحکیم الامت علّامہ مولانا اشرف علے تہانوے و محمد غزالے رحمہ اللہ وبزرگانے دیگر نوشتہ اند۔

1️⃣ بزرگترین و بارزترین علامت عالم ربّانے این‌است کہ عقاید و نظریّاتش موافق عقاید و نظریّات رسول اللہ ﷺ تابعین و تبع تابعین باشد ۔ ھمین است "صراط مستقیمے" کہ خداوند ﷻ در قرآن کریم معرفے کردہ است ، این علامت عالم ربّانے است از لحاظ عقیدتے و انتقاد ھیچ فردے علیہ صحابہ رضے اللہ عنہم قابل قبول نیست و بلکہ مردود است؛ اگر چہ از ائمہ دین و علماے ربّانے و اولیاے کبار باشد
در چنین صورتے،انتقاد او را زیباست و باید نقدش را بہ طرف خودش پرتاب نمودہ ۔ما مسلمانان چنین کسے را خاطے مےدانیم و بايد معتقد بود کہ او از طریق منحرف است.

ادامه دارد ان شاءالله

📘صفات علمایی ربانی

https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


عاقبت شهرت طلبی

ﺑﺸﺮ ﺑﻦ اﻟﺤﺎﺭﺙ رحمه الله مي گوید:

ﻻ ﺃﻋﻠﻢُ ﺭﺟﻼ ﺃﺣﺐّ ﺃﻥ ﻳُﻌﺮﻑَ ﺇﻻ ﺫﻫﺐ ﺩِﻳﻨﻪ ﻭاﻓﺘﻀﺢ!

هیچ ڪسی را سراغ ندارم ڪه خواهان شهرت و معروف شدن باشد مگر آنڪه دینش را از دست داده و (در نهایت نیت باطلش، برای مردم) آشکار شده است.

{حلیه الأولیاء ٨/٣۴٣}
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
لینڪ سخنان ارزشمند

https://chat.whatsapp.com/DgfMPJEMSqwERlVsdnbJV2

https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


🌷زوجه ی حکیم الامت تهانوی رحمه‌الله و اتّباع سنّت🌷



حضرت تهانوی رحمه‌الله یک مرتبه فرمودند: تاچندروز وقتی خانه می رفتم می دیدم غذا « کدو» است، من از همسرم پرسیدم دلیل اینکه چندروزپیاپی کدو می پزی چیست؟ همسر ایشان گفتند که من در کتابی خواندم که آن حضرت کدو را خیلی دوست داشتند. وقتی خواندم به مستخدم گفتم که از بازار کدو بگیروبیاور تا اینکه غذایی که رسول الله « _صلی الله علیه وسلم»_دوست داشتند در خانه پخته شود.

حضرت می فرمایند وقتی این حرف را از زبان همسرم شنیدم تعجب کردم که درین زن این قدر شوق اتّباع سنّت هست
💢 وماباوجود ادعای این همه علم خواندن این همه احادیث وخواندن ارشادات آن حضرت « صلی الله علیه وسلم» دردل ما این قدرشوق اهتمام نیست.


https://chat.whatsapp.com/BD4J8xV4SxpHJYWNbfST3B

تلگرام

https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


🌹 #علم_لذت_دارد🌹

علم لذتی دارد که هیچ گاه زایل نمی شود نه در دنیا و نه در آخرت، با این که علم همیشه با انسان همراه است اما هیچ گاه انسان احساس خستگی نمی کند،لذت های دیگر پس از چند روزی انسان را خسته و دل گرفته می کنند، انسان از آن سیر می شود، مثل سیری شکم، و لذت همبستری و......

امادراقیانوس بیکران علم و حکمت هر اندازه شنا کنید نه جسم انسان احساس سیری و خستگی می کند و نه طبیعت انسان.

طالب العلم که بر این نعمت عظمی قناعت نکند و در پی لذت های زود گذر باشد در حماقت او هیچ شکی نیست.


📙 تحفه الطلباء والعلماء

https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


💎مردانی کە علم را از زنان آموختەاند

🌺این دخترِ سعید بن مسیب - رضی اللە عنهما - است که وقتی با یکی از طلبەهای پدرش، ازدواج نمود و صبح همان روز شوهرش خواست از منزل خارج شود،

🍃در این هنگام ردای شوهرش را گرفت و گفت: کجا میروی؟!

✨شوهرش گفت: برای طلب علم به مجلس - پدرت - میروم.

🌸دخترِسعید گفت: بنشین من درس امروز پدرم را که قرار است تدریس کند به تو خواهم آموخت.

📚المَدخَلُ لابنُ الحَاجِ المَالِکی ج1ص 215

💞این بودتربیت دختران صحابه


┄┅✵◈🍃🌺💎🌺🍃◈✵┅┄
https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1




از نشانه های علم با منفعت

https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


🎁درسی از تفسیرِ تبیین الفرقان علامه سربازی رحمه‌الله:

هرکس تقوای بیشتر داشته باشد، فهمِ او از قرآن و حدیث بیشتر خواهد شد.

برای فهمِ‌حقایق و معارف‌ِ قرآنی و سنت، تنها ذکاوت و تیزهوشی کافی نیست؛ بلکه اصل در‌این مورد تقوای هر چه بیشتر است. تجربه این موضوع را همیشه ثابت کرده است.

🔮امام شافعی رحمه‌الله در مورد خود گفته است :

📝نزد استادم وکیع رحمه‌الله از کُندی حافظه شکایت کردم؛ مرا به ترکِ گناهان وصیت فرمود، چون علم نوری از جانب خداوندِمتعال است و نورِ او تعالی به فردِ گناهکار داده نمیشود.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📘تفسیر تبیین الفرقان ج یازدهم ص ٦٦


https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


📝«برنامه‌ی روزمره برای طالب العلم.»
〰〰〰〰〰〰〰〰

1-همهٔ نمازهایش را با تکبیر اولی ادا کند.»

2-سـعـی کـنـد زندگی‌اش را مطابق سنت بگزراند؛ تا عامل بر‌ایـن قول پـیامـبر "صلی الله علیه وسلم"باشد: علیکم بسنتی و....»

3-اگر سعادت حفظ قرآن نصیبش شده قدر این نعمت بزرگ الهی را بداند؛ و در هر شبانه‌روز سه جزء و یا دو جزء تلاوت نماید.»

4-خودش را به نمازهای نوافل همچون: صلاةالليل، صلاةالاشراق، صلاةالضحى، صلاةالاوابين، صلاةالتسبیح، صلاةالتوبة، صلاة تحيَّةِ الوضوء، و صلاةُالحاجة عادت بدهد.»

5-بر مطالعه، تکرارِ درس و حضور در کلاسِ درس پایبند باشد.»

6-قبل از شروع مطالعه، تکرار، خواندنِ درس و تلاوت قرآن مجید همیشه اوراد و اذکـارِ زیر را بخواند: 1- ۳ مرتبه استغفار؛(استغفرالله، استغفرالله، استغفرالله.) 2-درودِ شریف. 3-رب اشرح لي صدري ويسّر لي امري واحلل عقدة من لِّساني يفقهوا قولی. 4- ربِّ زدنی علما. 5- سبحانک لاعلم لنا إلّا ماعلمتنا إنک أنت العليم الحكيم.»

👌🏼اگـر: 💓طـالب العلم بـرنامه ریـزی داشـته و تـقوایِ الهی پیشه سازد، برایش سـعـهٔ صدر حاصل میشود و اسـتـعـدادش رشـد می‌کنـد إن شـاءالله.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


🔮علماء و دعوتگران باید دلسوز و مهربان باشند:

📝حافظ سید فضل احمد حسینی

مهربانی صفت بسا خوب و مهمی است برای هر فرد مسلمان لازم است که نسبت به دیگر مسلمانان مهربان و دلسوز باشد، الله متعال مهربانی را یکی از صفت های معلّم این امت(رسول الله صلی الله علیه و سلم) و شاگردانش(اصحاب رضی‌الله عنهم) بیان فرموده است، و همچنین به رسول الله صلی‌الله‌ علیه‌ وسلم دستور داده تا بالهای رحمت خود را نسبت به مومنان پایین بیاورد، پس برای هر فردِ مسلمان و خصوصا علماء و دعوتگران لازمی است تا با مردم رویه ای نیکو داشته باشند و با آنها با مهربانی برخورد کنند.

ای علماء و دعوتگران! مردم به مهربانی و روی خوش شما نیاز دارند، مردم به علماء و دعوتگرانی نیازمند هستند که روحشان را نوازش بدهند و باعث مرهم زخمهای شان شوند، مردم را با خوش دلی و خوش زبانی دور خود جمع گردانید و روح های زخمی آنها را با شفقت، مهربانی و پندهای نیکو مداوا کنید.
الله متعال لطف خود را شامل حال پیامبر صلی الله علیه و سلم گردانید و او را دلی نرم عطا فرمود، چنانچه می فرماید:﴿فَبِمَا رَحۡمَةٖ مِّنَ ٱللَّهِ لِنتَ لَهُمۡۖ وَلَوۡ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ ٱلۡقَلۡبِ لَٱنفَضُّواْ مِنۡ حَوۡلِكَۖ فَٱعۡفُ عَنۡهُمۡ وَٱسۡتَغۡفِرۡ‍﴾[آل عمران: ۱۵٩]. « در پرتو رحمت و لطف پروردگار، تو با مردم مهربان شدی در حالی که اگر خشن و تندخو و سنگدل بودی از اطراف تو پراکنده می‌شدند. پس از تقصیر آنان درگذر، و آنها را مشمول عفو خود گردان و برای آنها طلب آمرزش کن » درین آیه الله متعال برای پیامبرصلی الله علیه و سلم می فرماید که: اگر سنگدل، تندخو و خشن میبودی آنها(صحابه) از اطراف تو پراکنده می شدند (وتو تنها میشدی)، پس ای عالم و دعوتگر! مردم را با نرم دلی جذب دین اسلام بگردان و محبت الله و رسولش را در دلِ آنها شعله ور ساز، و این کار را با حکمت و بصیرت کامل انجام بدی، همانا بدون علم و اخلاق نبوی چنین چیزی میسر نمیشود.

چقدر خوب هستند علمایی که اخلاق والای اسلامی دارند و با خوش اخلاقی و خوشرویی با مردم روبرو میشوند الله جل‌جلاله آنها را زیاد بگرداند! از سعید بن عبدالرحمن زیبدی نقل شده که گفت: قرّاء[۱]ساده‌گیر، گشاده‌رو و خنده به لب مرا خوشحال و به تعجب می‌اندازند ولی آن کسی که با گشاده‌رویی با او برخورد می‌کنی و او با تندخویی برخورد می‌کند و به خاطر علمش بر تو منت می‌گذارد، خدا امثال ایشان را در بین مردم زیاد نگرداند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
[۱]مراد از قراء علماء می باشند.
........................................


https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


📝پـرهـیـز از صـحـبـت هـای بـیـهـوده:

قاری محمد صدیق رحمه الله می فرماید: وقتی در پاکستان تحصیل می کردم، من با یک رفیق دیگری در یک اتاق بودیم، رفیقم فرد بسیار متدین وپرهیزگاری بود، با اینکه هر دو در یک اتاق بودیم هرگز با هم صحبت نمی کردیم، هر دو ما به دروس خود چنان مصروف بودیم که فرصت صحبت کردن نمی کردیم، هر دوی ما به دروس خود چنان مصروف بودیم که فرصت صحبت کردن را نداشتیم. بسیار کم فرصتی برای حرف زدن پیدا می شد. روزی رفیقم گفت: صدیق اگر سوگند یاد کنیم که امروز در طول روز حرف بیهوده ای نگفته ایم حانث نمی شویم.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📘تحفة الطلباء والعلماء
.

https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


عـــلــم و طـــمــع:

از حضرت عبدالله بن سلام سوال شد: اهل علم چه کسانی اند؟ فرمود: آنهایی‌که بر علم‌شان عمل می‌کنند، سپس سوال شد: چه چیزی آنها را از علم محروم می‌گرداند؟ فرمود: طمع.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📘تنبیه الغافلین.


https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


⌛تـحــقــیــق تا دم مـــرگ:

ابراهیم بن جراح گوید، امام ابو یوسف تلمیذ امام ابو حنیفه در مرض وفات بسر می برد، من خدمت او حاضر شدم، چشمها را باز کرد و از من سوال نمود: آیا رمی جمرات در حج در حالت سواری بهتر است یا پیاده؟ گفتم در حالت سواری، فرمود: اشتباه است، سپس گفتم : پیاده، گفت: اشتباه است، بعد از آن خود امام فرمود: جمرهٔ اولی و دومی پیاده و جمرة العقبه در حالت سواری زده می شود، سپس من از او اجازه خواستم، وقتی از خانه بیرون شدم، فریادِ اهل خانه بلند شد، دیدم امام رحمه الله دارِ فانی را وداع گفته. ابراهیم می گوید: من از حرص او برای علم شگفت زده شدم.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📘تــحــفــة الـطــلــبــاء والــعــلــمــاء.

https://chat.whatsapp.com/G2kee5RMSDtHzt8v4XGimQ


تلگرام

https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


📿🔮اگــر اخـــلاص نــبــود:

🕹️اگر در دوران تحصیل اخلاص نباشد، نباید تحصیل را ترک نمود، زیرا امید است پس از مدتی وبعد از پایان تحصیل اخلاص بوجود آید، اما اگر تحصیل را ترک کند این امید نیز از او می رود. همچنین اگر در عمل اخلاص نیافت، امید است که به برکت عمل اخلاص بوجود بیاید. چنانکه یکی از ائمهٔ حدیث فرمود: «تعلمنا العلم لغیر الله، فأبی العلم إلا أن یکون لله»

سبب این است که شاید در حین تحصیل با آیه و حدیثی بر خورد نماید که ترغیب بسوی اخلاص ونکوهش ریاء در آن وجود دارد، ناگاه متوجه می شود و نیت خود را اصلاح می کند مثلا در حدیث آمده است: کسی که علمی را بیاموزد وانگیزه اش دسترسی به مال ومتاع دنیا باشد، بوی بهشت را نخواهد دید، زمانی که طالب العلم این حدیث را می خواند لابد متوجه می شود که من به این مرض مبتلا هستم، خود را ملامت می کند، توجه می کند تا اینکه در قلبش اخلاص بوجود می آید، این شخص بهتر است از آن شخصی که بطور کلی طاعت را ترک نموده، زیرا روزی می آید که این ریاء از بین می رود و عمل پاک و بی آلایش می شود.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📘تحفة الطلباء والعلماء


https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


امام سیدمحمود افندیِ آلوسیِ بغدادی می فرمایند: "تواضع یکی از قوی‌ترین وسیله‌ها، ابزارها و اسبابِ پیروزی برای طالب علم است، که خداوند متعال به اندازهٔ وافی و کافی آن را به من ارزانی داشته است، به همین خاطر بیشتر از همه شاگردان و طلاب علوم دینی، نسبتِ به اساتید تواضع داشته و به آنها خدمت نموده‌ام، خداوند متعال را بر این فضل شاکرم"

منبع:📓تفسير روح المعاني
.


https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


#علم_بدون_عمل

✅قَالَ أَبُوالدَّرْدَاءِ -رَضِيَ‌الله‌عَنْهُ:

إنَّ أَخْوَفَ مَا أَخَافُ إذَا وَقَفت عَلَى الْحِسَابِ
أَنْ يُقَالَ لِي: قَدْ عَلِمْت، فَمَا عَملْت فِيمَا عَلِمْت ؟

📙منبع: [ حِلْيَةٌ الْأَوْلِيَاء | ٢١٣/١ ]

💫ترجمه: سخت و ترسناک‌ترین چیزی که از آن می‌ترسم این است که وقتی برای حساب و کتاب بایستم به من گفته شود: خوب علم آموختی، حال بر آنچه که آموختی چقدر عامل بودی؟!!

https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرمود: «مررت لیلة أسری بی بأقوام کان تقرض شفاههم بمقاریض من نار، فقلت: من أنتم؟ فقالوا: کنا نأمر بالخیر و لانأتیه، و ننهی عن الشر و نأتیه.»
(شب معراج بر گروهی گذر کردم که لبهایشان با قیچی قطع می‌شد، گفتم شما چه کسانی هستید‌؟ گفتند: ما به کار های نیکو امر می‌کردیم وخود آن را انجام نمی‌دادیم، و از کارِ بد باز می‌داشتیم و خود آن را انجام می‌دادیم.)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📘ابوداود


https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


طــلاب مــحــترم!
بهترین وقت برای من وشما، زمان مصرفیت به طعام هست. آیا اینگونه نیست ؟
در مقابل، سخت ترین وقتبرای ما، زمانی هست که مصروف تحصیل هستیم
اما به نزد آنهای که قله های مرتفع علم را پیموده اند، اثقل الساعات زمان اکل طعام بود
-----------------
[أثقل الساعات على الخليل بن أحمد ساعة يأكل فيها!]
--------
📓 ص28 - كتاب قيمة الزمن عند العلماء

ترجمه: گرانترین و سخت ترین لحظات زندگی، برای امام خلیل رحمه الله لحظه ی مصرفیت به طعام بود
آیا خلیل بن احمد مثل من و شما بود؟
نه ! او یکی از ائمه لغت و نحو بود
او چنان مشغول علم بود که بهترین و لذیذترین لحظات خودرا در تحصیل علم می دانست
بلند ترین قله های مرتفع علم، مخصوص کسانی هست که جان فشانی و جان نثاری کرده اند


https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1


#عـــلم_شـــرعی

امیر مؤمنان "عمر بن خطاب" رضی الله عنه فرموده است:

"شخصی هست که در حالی از خانه‌اش بیرون می‌رود که گناهانی مانند کوه‌های تهامه دارد؛ اما چون به علم شرعی گوش فرا می‌دهد، ترس او را فرا می‌گیرد لذا توبه می‌کند، در نتیجه در حالی به خانه‌اش بازج می‌گردد که گناهی بر دوش ندارد، از همین‌رو از مجالس علما جدا نشوید"
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
منبع: مفتاح دار السعادة (۱۲۲/۱)


سه چیز باعث علم وسیع میشود
1️⃣ تحمل هر گونه سختی
2️⃣ تحرک و سیر برای تحصیل علم
3️⃣ صبر و بردباری در مقابل هر گونه مشقت
-------------------
قيل للشعبي:من أين لك كل هذا العلم؟
قال: بنفي الاغتمام، والسير في البلاد، وصبر كصبر الحمار، وبكور كبكور الغراب
به امام شعبی رحمه الله، مفتی عصر صحابه گفته شد از کجا شد این قدر علم که با وجود صحابه مرجع علمی واقع شده اید؟
امام شعبی رحمه الله گفت این به سبب نادیده گرفتن ناخوشی ها و به سبب سیر و حرکت در اطراف و اکناف زمین، و بسبب صبرو تحمل نمودن مانند صبرو تحمل مرکب (خر )، و بسبب صبح خیزی مانند صبح خیزی غراب.
📓 ابن عساكر (عاصم عايذ) 163

https://t.me/joinchat/Ak7zHujAoNY0NzY1

Показано 20 последних публикаций.

253

подписчиков
Статистика канала