برگی از تاریخ!


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


ناگفته های تاریخ باستان، تاریخ اسلام و تاریخ نوین در قالب متن ها و ویدئوهای جذاب و دیدنی!!!
تبلیغات با قیمت استثنایی! حتما یک بار امتحان کنید!!!
برای نظرات و یا تبادل به آیدی زیر مراجعه کنید:
@Mim_Jahanyar
با فوروارد کردن پیام ها از ما حمایت کنید!❤️

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


دموکراسی می‌گوید:
رفیق، حرفت را خودت بزن، نانت را من می‌خورم!

مارکسیسم می گوید:
رفیق، نانت را خودت بخور، حرفت را من می‌زنم!

فاشیسم می‌گوید:
رفیق، نانت را من می خورم، حرفت را هم من می‌زنم و تو فقط برای من کف بزن!

اسلام حقیقی می‌گوید:
نانت را خودت بخور، حرفت را هم خودت بزن و من فقط برای اینم که تو به این حق برسی.

اسلام دروغین می‌گوید:
تو نانت را بیاور به ما بده و ما قسمتی از آن را جلوی تو می‌اندازیم، و حرف بزن، امّا آن حرفی را که ما میگوییم.

👤 علی شریعتی

@bayadbedoni


ژان اوتر فرانسوی سیاحی است که در عصر نادرشاه افشار به ایران آمده و سفرنامه گرانبهایی برای ما از خود به جا گذاشته که شامل تجربیاتش از آن دوره ایران و خاورمیانه است.
وی در سفرنامه‌اش شرحی از آشنایی با یک مفتی در عثمانی که به او زبان ترکی آموزش می‌داد، ارائه می‌دهد که حاوی نکات جالب و برخورد دو طرز فکر و منش کاملا متفاوت نسبت به زن را برای ما روشن می‌سازد.

«با یک ملایی هم آموزش ترکی را آغاز کردم. روزی با این ملا گردش می‌کردیم٬ وی مرا برای نوشیدن قهوه به منزلش دعوت کرد. هنگامی که سرگرم حرف‌زدن بودیم متوجه شدم در اطاق پهلویی با کنجکاوی مرا تماشا می‌کنند٬ من هم کنجکاو شدم٬ ملا متوجه شد و فوری بیرون رفت و آن‌ها را به اندرون خانه خود برد و در را به روی آن‌ها بست.
در بازگشت به اطاق از رفتارش انتقاد کردم و گفتم به گمان من خانواده‌اش را از یک تفریح سالم بازداشته‌است. به جا بود که به آنان آزادی داده‌می‌شد. ازین گفته‌ی من٬ ملا برآشفت و خشمناک گفت: اگر شما را بی‌اندازه دوست نمی‌داشتم٬ این چنین گفتار را نمی‌بخشیدم. و ادامه داد از مدت‌ها پیش می‌دانستم که نزد شما این رسم است که به زنان خود اجازه می‌دهید٬ نه تنها در خانه با دیگر مردان به گفت‌وگو بپردازند٬ بلکه با چهره باز هم از خانه بیرون بروند٬ البته ازین گفته شما کمتر آزرده شدم و آن را موهن ندانستم زیرا می‌دانستم رفتار زنان کشور شما چگونه است. اکنون از شما خواهش دارم که به من بگویید مردان سرزمین شما چگونه این بی‌بندوباری زنان را تحمل می‌کنند؟ هرگاه این چنین روشی را ما در کشور خود می‌پذیرفتیم٬ دچار چه دردسرها و چه آشفتگی‌ها و چه بدبختی‌ها که نمی‌شدیم؟ و این جنس لطیف هر روز با موذیگری خود دردسرها درست می‌کرد٬ آن‌وقت نه تنها از داشتن چند زن چشم‌پوشی می‌شد٬ بلکه یک زن مقید را هم نمی‌توانستیم با اطمینان خاطر داشته‌باشیم.
ما نمی‌توانیم به این خطرات تن بدهیم!
به او پاسخ دادم که زنان ما مهربان و با منطق‌اند و رفتارشان را به خودشان واگذار می‌کنیم٬ و ازین بابت فکر خود را آسوده کرده‌ایم!
ملا گفت: که زنان در همه جا از یک قماش‌اند و خدا را شکر می‌کنم که مرا در کشوری آفریده٬ که در ٱن مردان اجازه دارند در زندگی زنان دخالت کنند.»

سفرنامه‌ی ژان اوتر/نشر جاویدان/ ترجمه اقبالی/صفحه‌ی ۳۵و۳۶

گردآوری:شایان اویسی
╔════🥀🌹═══╗
@Analytical_History
╚═🍂☘️══════╝


Репост из: نجوا (واحد سیاسی مؤسسه مصاف)
📘📗📕بدانیم🧐

📜 یک اقدام همزمان جالب رخ میداد!
همزمان با اینکه که کاخ سفید(بخصوص با استفاده از رسانه ها) به دنبال تقویت جریان غربگرا در شوروی بود، ازطرفی جریان غربگرا در داخل شوروی نیز تلاش حساب شده و مداومی داشت تا چهره آمریکا را در بین مردم شوروی عوض کند و دشمنیِ آمریکا با آنها را صِرفاَ به یک سوءتفاهم معمولی تقلیل دهد.

📜 نگاهی به آنچه که در سال های اخیر درفضای سیاسی_اجتماعی ایران رخ داده و میدهد حاکی از تطابق کامل این راهبرد در دو کشور ایران و شوروی سابق دارد. هم تلاش آمریکا برای تقویت جریان غربگرا در داخل ایران و هم تلاش غربگراهای ایرانی برای تغییر نگاه مردم ایران به آمریکا و پرت کردن حواس ها از واقعیات کاخ سفید.

📜 در بُعد اقتصادی مواجهه آمریکا با شوروی نیز شباهت های قابل تأمّلی به مواجهه آنها با ایران دارد. افزایش تحریم ها و کاهش قیمت نفت توانست فشار اقتصادی بیشتری بر شوروی تحمیل کند، با تضعیف بنیه اقتصادی شوروی، آمریکا توانست با تبلیغات وسیع اینطور به مردم شوروی القا کند که کلید حل مشکلات در مذاکره دولت آنها با آمریکاست. پس از کشاندن دیپلمات های شوروی به پای میز مذاکرات، واشینگتن در طول مذاکرات وعده های دهان پرکُن و فراوانی را(به صورت نسیه) جهت اصلاح اوضاع اقتصادی شوروی داد و دربرابر آن امتیازات مهم و استراتژیکی را(به صورت نقد) از مسکو دریافت میکرد. عقب نشینی های گام به گام دیپلمات های روس نه تنها هیچ تأثیری در نقد شدن وعده های دولتمردان آمریکایی نداشت بلکه باعث طرح خواسته های جدیدتر ازسوی آمریکایی ها میشد.(همان روش ارتباط موضوعات که نیکسون در کتاب"پیروزی بدون جنگ" پیشنهاد داده بود.)

📜کاخ سفید نه تنها به وعده های خود برای گشایش اقتصادی در زندگی مردم شوروی آنطور که باید عمل نمیکرد بلکه فشارها را به اشکال مختلف بیشتر هم کرد. گروگان گرفتن معیشت مردم روس مهمترین ابزار برای اجرای طرح های مدنظر آمریکا علیه شوروی شده بود که به مدد عناصر نفوذی( و روس تبار !) اجرایی شد.

📜 برای ایران هم پس از اجرای طرح هایی که سبب سختی معیشت مردم ایران شد، آمریکایی ها تلاش نمودند تا با وعده رفع تحریم ها و به روش مذاکره و استفاده از حربه"ارتباط موضوعات" راه نفوذ بیش از پیش خود را در مسائل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی هموار کنند. بخصوص اینکه متاسفانه به تجربه میبینیم همزمان با فشار اقتصادی، وعده رفع تحریم ها و پس از گرفتن برگ برنده هسته ای و بدون عمل به وعده ها، در ادامه با گره زدن موضوعات به یکدیگر خواسته های جدید خود در حوزه مسائل دفاعی و نیز حوزه اقتدار ایران در مسائل منطقه ای را مطرح نمودند. همچنان که در ماجرای فروپاشی شوروی، واشینگتن تمام تلاش خود را برای شکست اقتدار منطقه ای مسکو در منطقه اروپای شرقی و خاورمیانه انجام داد.

📜باراک اوباما پس از اعلام جمع بندی مذاکرات هسته ای وین گفت:
"اگر ما بتوانیم به همان روشی که رونالد ریگان با شوروی مذاکره کرد و همزمان آنها را به چالش میکشید، راجع به برنامه هسته ایران مذاکره کنیم، به ما(آمریکا) این امکان را میدهد که در نهایت بر آنها پیروز شویم...و برنامه های ایران را در منطقه ناکام بگذاریم."

#بدانیم
@najva_net


Репост из: شایان اویسی
توصیه به مدارای دینی در عصر صفوی!!

گیلان تا زمان شاه عباس صفوی به حالت نیمه خودگردان اداره می‌شد و میان امرای آن دیار و حکومت صفوی همواره تنش‌های سیاسی موج می‌زد.
مذهب عموم مردم آن دیار زیدی و مذهب رسمی صفوی شیعی اثنی عشری بود.
در زمان شاه طهماسب حاکم آن دیار احمد خان گیلانی پیرو و مروج مذهب مرکز بود که ارتباطش با مرکز به بدی دوران قبل از خود نبود.
وی در اقدامی به دستگیری و آزار یکی از علمای زیدی پرداخت و میرجلیل نامی در نامه‌ای به وی می‌گوید

«فقیر در اسلام خود دغدغه ندارد٬ اما آزار ملا سلیمان را صلاح دولت نمی‌دانم٬ چه مذهب حکما و غیر هم بین‌العلما نفوس را تاثیر بسیار است و توجه قلوب را فواید بی‌شمار.
در اطراف حجاز[ فرقه‌ای از فرق ] خمسه٬ مسلمانان و یهودی و نصارا و ارمنی و سامری که هر یک را به نشانه‌ی لباس شناخته‌می‌شود موجود است٬ و در شام محله‌ای است مشهور به محله‌ا‌ی خراب که تمام شیعه‌اند و اهل روم بالتمام اطلاع به تشیع آن جماعت دارند. با وجود این در مقام آزار و اخراج ایشان نبوده‌اند. در واقع اگر در تمامی بلاد گیلان یک نفر زیدی باشد یا بیشتر...خواهد شد»

پاسخ خان احمد گیلانی
«...مرا با زیدیه بدی هست به واسطه‌ی آن که نه امام معصوم ما بر اصول ایشان در امامت که خروج به سیف است از امامت بیرون می‌برد و لعنت به این مذهب روا باشد»

برگرفته از کتاب نامه‌های خان احمد خان گیلانی
نشر بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار
صفحات ۱۸۳و۱۸۴

نویسنده:شایان اویسی
╔════🥀🌹═══╗
@Analytical_History
╚═🍂☘️══════╝


Репост из: برگی از تاریخ!
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
10 رستاخیزی که انسان ها از آن جان سالم به در برده اند!!! 😳😨😱


Репост из: برگی از تاریخ!
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
ویدئویی کمیاب و بی نظیر از صحبت کردن رضاشاه و آتاترک (اولین رئیس جمهور ترکیه) به زبان ترکی!!!
#پست_نوع_5
https://t.me/Analytical_History


Репост из: برگی از تاریخ!
اقدامات رضاشاه
1- ساخت راه‌آهن سراسری ایران (از دریای مازندران تا خلیج فارس)
2- بنیان‌گذاری دانشگاه تهران
3- ساخت جاده مخصوص پهلوی (خیابان ولی‌عصر)
4- کشف حجاب اجباری (تغییر لباس زنان از پیچه و روبند به لباس و کلاه فرنگی و بازکردن صورت)
5- تهیه و تصویب نخستین قانون مدنی ایران
6- بنیان‌گذاری ثبت اسناد
7- بنیان‌گذاری ثبت احوال و اجباری کردن برگزیدن نام خانوادگی و صدور شناسنامه
8- لغو کاپیتولاسیون (مربوط به معاهده ترکمانچای)
9- راهسازی سراسری در کل کشور
10- متحدکردن نیروهای نظامی و تشکیل ارتش ایران و تصویب قانون نظام وظیفه عمومی
11- بنیان‌گذاری بانک سپه
12- بنیان‌گذاری بانک ملی ایران
13- بنیان‌گذاری بانک فلاحتی (بانک کشاورزی)
14- بنیان‌گذاری بیمه ایران
15- بنیان‌گذاری رادیو ایران
16- بنیان‌گذاری خبرگزاری پارس (خبرگزاری ایرنا کنونی)
17- بنیان‌گذاری فرهنگستان ایران
18- تغییر نام رسمی کشور در زبان‌های خارجی و مجامع بین‌المللی از «پرشیا» به «ایران»
19- دستور به حفظ، بازسازی و مرمت آثار تاریخی ایران
20- حفظ یک‌پارچگی و تمامیت ارضی ایران با سرکوب وابستگان به قدرت‌های خارجی یا مخالفین داخلی
#رضاشاه #پست_نوع_3


دوستان موضوعات مورد علاقتون در تاریخ رو می تونید به آیدی زیر بفرستید تا ما در موردش مطلب بگذاریم یا کتاب معرفی کنیم!
@Mim_Jahanyar


در سال ۱۳۳۰ خورشیدی، حمیدی شیرازی، چکامه‌ای زیبا به نام در امواج سند در ستایش دلاوری و میهن دوستی سلطان جلال الدین خوارزمشاه سرود که در همان سال جایزهٔ نخست مسابقه شعر وطن را به دست آورد؛ و اینک آن سروده. 👆👆👆
╔════🥀🌹═══╗
@Analytical_History
╚═🍂☘️══════╝


سپاه قشتمور به دنبال وی حرکت کردند و پس از رسیدن به نقطه مورد نظر افراد کمین کرده جلال الدین به آن‌ها حمله کرده و آن‌ها را تار و مار کردند. سپاه خلیفه روی به گریز آوردند و جلال الدین تا نزدیک بغداد آن‌ها را تعقیب کرد.

در فاصله سال‌های ۶۱۹ ق/۱۲۲۲ م و ۶۲۳ ق/۱۲۲۶ م جلال الدین به کرمان، فارس، اصفهان، خوزستان، شوشتر، اربیل، آذربایجان، اران، مراغه، تبریز، خوی، تفلیس، ارمنستان، اخلاط و نواحی دیگر لشکر کشی نمود. فتح تفلیس که بیش از یک قرن در دست گرجیان بود و حتی سلجوقیان در اوج قدرت خویش از تصرف آن عاجز بودند، جلال الدین را به اوج شهرت رساند. جلال الدین هنگام این لشکر کشی‌ها در برخی شهرها (مانند اخلاط) اقدام به قتل‌عام یا غارت (تفلیس و حوالی شهر بغداد) می‌کرد.

پس از مراجعت وی از هند، اولین برخورد او با مغولان در سال ۶۲۴ ق/۱۲۲۷ م رخ داد. جنگ‌های جلال الدین با مغولان عمدتاً با پیروزی مغولان همراه بود و تنها پیروزی جلال الدین در رمضان ۶۲۵ ق/۱۲۲۸ م رخ داد. سرانجام اوکتای پسر چنگیز خان در سال ۶۲۸ ق/۱۲۳۰ م سپاهی مرکب از سی هزار مرد جنگی را برای اتمام کار جلال الدین به سمت اران گسیل داشت. سرعت عمل لشکریان مغول حیرت‌انگیز بود. جلال الدین در همین اثنا در ۲۸ رمضان ۶۲۷ از سلطان علاءالدین کیقباد از سلاجقه روم در نزدیکی ارزنجان شکست خورد و به آذربایجان گریخت و لشکریان خود را به دشت مغان به استراحت فرستاد و خود به باده گساری پرداخت.

پس از مراجعت وی از هند، اولین برخورد او با مغولان در سال ۶۲۴ ق/۱۲۲۷ م رخ داد. جنگ‌های جلال الدین با مغولان عمدتاً با پیروزی مغولان همراه بود و تنها پیروزی جلال الدین در رمضان ۶۲۵ ق/۱۲۲۸ م رخ داد. سرانجام اوکتای پسر چنگیز خان در سال ۶۲۸ ق/۱۲۳۰ م سپاهی مرکب از سی هزار مرد جنگی را برای اتمام کار جلال الدین به سمت اران گسیل داشت. سرعت عمل لشکریان مغول حیرت‌انگیز بود. جلال الدین در همین اثنا در ۲۸ رمضان ۶۲۷ از سلطان علاءالدین کیقباد از سلاجقه روم در نزدیکی ارزنجان شکست خورد و به آذربایجان گریخت و لشکریان خود را به دشت مغان به استراحت فرستاد و خود به باده گساری پرداخت.

در حالیکه ابن اثیر در کتاب الکامل فی تاریخ مینویسد: از سلطان جلال‌الدین تا پایان سال 628 خبرى به دست نیامد. همچنین تا آخر ماه صفر سال 629 نیز از حال او آگاهى نیافتیم. که خود این گزارش، خبر نسوی را در مورد مرگ سلطان به دست کردان را رد و بی اعتبار میکند(محمدعلی طهماسب زاده)


با مرگ جلال الدین، اصلی‌ترین نیروی مقاومت در مقابل مغولان در هم شکست و نه سلاطین #ایوبیان و نه #سلاجقه_روم از عهده مهار این سیل بنیان کن بر نیامدند.

#سلطان_جلال_الدین_خوارزمشاه
#خوارزمشاهیان
#تاریخ_ایران
#تاریخ_مغول
#مغول

╔════🥀🌹═══╗
@Analytical_History
╚═🍂☘️══════╝

منابع:
«جلال الدین خوارزمشاه منْکبرْنی (منگبرتی )».
ru:Джелал ад-Дин Манкбурны
«منکبرنی»، لغتنامه دهخدا بازیابی‌شده در ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۱.
لغتنامه دهخدا، همان مدخل
سیرت جلال الدین مینکبرنی - نوشته شهاب الدین محمد خرندزی زیدری نسوی - صفحه: ۸۴
سیرت جلال الدین مینکبرنی - نوشته شهاب الدین محمد خرندزی زیدری نسوی - صفحه: ۲۸۱
تاریخ جهانگشای جوینی - عطاملک جوینی - شابک ۶-۱۲۴-۳۶۳-۹۶۴-۹۷۸ صفحه: ۴۸۳
سیرت جلال الدین مینکبرنی - نوشته شهاب الدین محمد خرندزی زیدری نسوی - صفحه: ۱۱۰
تاریخ جهانگشای جوینی - عطاملک جوینی - شابک ۶-۱۲۴-۳۶۳-۹۶۴-۹۷۸ صفحه: ۴۹۳
تاریخ جهانگشای جوینی - عطاملک جوینی - شابک ۶-۱۲۴-۳۶۳-۹۶۴-۹۷۸ صفحه: ۴۹۷–۵۲۷
تاریخ جهانگشای جوینی - عطاملک جوینی - شابک ۶-۱۲۴-۳۶۳-۹۶۴-۹۷۸ صفحه: ۵۲۶
سیرت جلال الدین مینکبرنی - نوشته شهاب الدین محمد خرندزی زیدری نسوی - صفحه: ۲۷۸
تاریخ مغول، عباس اقبال آشتیانی
«جلال الدین منکبرنی»، دانشامه رشد بازیابی‌شده در ۱۷ آوریل ۲۰۰۹.
دیوان حمیدی، جلد اول، ص 193 تا 197
تاریخ ایران کمبریج (جلد پنجم)
سیرت جلال الدین مینکبرنی (نوشته شهاب الدین محمد خرندزی زیدری نسوی)


سلطان جلال‌الدین خوارزمشاه که بود؟

جلال الدنیاء و الدین ابوالمظفر مِنکُبِرنی بن محمد (زاده: ۵۹۶ هجری قمری – درگذشت: ۶۲۸ هجری قمری) آخرین پادشاه سلسلهٔ خوارزمشاهیان است.سلطان جلال‌الدین منکبرنی فرزند ارشد سلطان محمد خوارزمشاه بود اما به دلیل نفوذ بالایی که مادر بزرگش ترکان خاتون داشت اجازه نمی‌داد تا سلطان محمد خوارزم شاه او را به عنوان ولیعهد خود انتخاب کند، او هنگام فرار سلطان محمد از سپاهیان چنگیز، همراه پدر بود، محمد در جزیرهٔ آبسکون پسرش قطب الدین را خلع و وی را به جانشینی نامزد کرد و دو برادرِ او را به قبول حکم او مأمور ساخت اما پس از مرگ محمد برادران، در صدد قتل جلال‌الدین برآمدند که با هوشیاری اینانج خان که از امیران دلیر سلطان بود از مهلکه گریخت.

بعد از مرگ سلطان محمد خوارزمشاه او با سپاهی که برای او باقی‌مانده بود عزم خود را برای مقابله با سپاه مغول جزم نمود. او از کرانه دریای کاسپین مجدداً به سمت شرق حرکت کرد تا خود را برای رویارویی با مهاجمان مهیا سازد. او در سال ۶۱۷ ق/۱۲۲۱ م به سمت نیشابور، غزنه و هرات حرکت نمود و درگیری‌هایی نیز با مغولان پیدا کرد. آوازه مبارزات جلال الدین به گوش چنگیز خان رسید و او سپاهی با سی هزار مرد جنگی به فرماندهی شیگی قوتوقو به سمت او روانه کرد. سپاه جلال الدین و شیگی قوتوقو در نزدیکی پروان با یکدیگر جنگیدند که به شکست لشکریان شیگی قوتوقو انجامید. این پیروزی‌ها به خاطر طمع شرم‌آور سپاهیان جلال الدین در تقسیم غنائم و رشک برادران جلال الدین بر وی زودگذر و نا پایدار بود. به گفته جوینی نهایتاً در سال ۶۱۸ ق/۱۲۲۱ م شخص چنگیز خان عزم نبرد با جلال الدین کرد و در ساحل رود سند با وی گلاویز شد. جلال الدین با سپاهش به قلب دشمن زد که باعث درهم فروریختن سپاه چنگیز شد و پی چنگیز افتاد اما ده هزار سواری که چنگیز به کمین گماشته بود باعث برهم زدن اوضاع و پراکنده شدن سپاه جلال الدین شد و پسر هشت ساله جلال الدین به دستور چنگیز در میان میدان نبرد کشته شد در این نبرد لشکر جلال الدین در هم فروریخت ولی شخص جلال الدین شجاعانه جنگید زمانی که سلطان به خیمه مادر و همسر و حرم خود نزدیک شد شیونشان برآمد که مارا بکش تا به دست تاتار اسیر نشویم که سلطان دستور غرق کردن ایشان را داد. در انتهای نبرد او از ارتفاع ده متری اسب خویش را در آب انداخت و مغولان در صدد تعقیب او برآمدند ولی با ممانعت چنگیز خان روبرو شدند، چرا که او می‌خواست نحوه عبور جلال الدین از رود سند را مشاهده کند. جلال الدین با یک شمشیر و نیزه و سپر از رود سند گذشت و چنگیز خان با مشاهده این صحنه روی به پسران آورد و گفت: «از پدر، پسر چنین باید».

جلال الدین به تنهایی روانه هندوستان شد، سه سال در آنجا ماند و سپاهی برای خود ترتیب داد. از این پس بود که جلال الدین به سمت غرب متمایل شد تا اوضاع درونی نابسامان ایران را اصلاح کند تا پس از آن اسب را برای مصاف با مغولان زین کند. در ابتدا لشکر او فاقد تجهیزات لازم و کافی بود. به روایت نسوی وقتی از لاهور به سمت سیستان و بلوچستان حرکت می‌کرد، سپاهیان وی حدود چهار هزار تن بودند که بر درازگوش و گاو نر سوار بودند.

در سال ۶۲۱ قمری جلال الدین با سپاهیان همراهش وارد شاپورخواست (خرم‌آباد) شد. وی برای بازیابی نیروهایش یکماه در این شهر توقف کرد و برخی از امرای لر به خدمتش رسیده و به وی پیوستند. جلال الدین پیکی نزد خلیفه عباسی الناصر لدین الله فرستاد و از وی درخواست کمک برای رویارویی با مغولان کرد. خلیفه که از پدر وی کینه داشت به جای پاسخگویی به درخواست کمک وی دو سپاه از شمال و جنوب به قصد نابودی وی روانه کرد. سپاه نخست از جنوب و تحت فرمان قشتمور بود و سپاه دوم از اربیل به فرماندهی امیر مظفرالدین به سمت وی حرکت کرد. قصد این دو سپاه محاصره جلال الدین از دو جهت بود سپاه ممالیک زودتر از سپاه اربیل به وی رسید. جلال الدین به قشتمور فرمانده پیغام داد که برای جنگ نیامده و قصدش همکاری با خلیفه است اما قشتمور که به تعداد نفراتش مغرور بود به وی حمله کرد. نفرات جلال الدین تقریباً یک دهم سپاه قشتمور بودند به همین دلیل وی نخست وانمود کرد که از حمله سپاهیان قشتمور ترسیده و در حال گریز است. سپاه قشتمور به دنبال وی حرکت کردند و پس از رسیدن به نقطه مورد نظر افراد کمین کرده جلال الدین به آن‌ها حمله کرده و آن‌ها را تار و مار کردند. سپاه خلیفه روی به گریز آوردند و جلال الدین تا نزدیک بغداد آن‌ها را تعقیب کرد.

╔════🥀🌹═══╗
@Analytical_History
╚═🍂☘️══════╝


در ستایش بازی شطرنج!

در تاریخ می بینیم که بزرگ‌ترین فرمانروایان، استاد بازی شطرنج بوده اند! ولی چه رازی در پشت این بازی نهفتس که آنقدر پیچیده اش می کند!

شطرنج بازی ایست که می آموزد، در هر شرایط چه تصمیمی باید گرفت! و اینکه باید در تصمیمات تمام جوانب را سنجید و شتاب زده عمل نکرد چرا که هر تصمیم اشتباه که از روی شتاب یا جهالت باشد می تواند باعث مرگ یک مهره استراتژیک شود! این بازی همچنین می آموزد که گاهی در جنگ می بایست یک مهره تاکتیکی را فدا نمود تا پیروزی ای استراتژیک بدست آید! این همان استراتژی جنگ ایذایی ست! شطرنج می اموزد که آرمانی عمل نکنیم و تصمیم نگیریم چرا که گاهی عقب نشینی به مراتب بهتر است از شکست نابود کننده!

درس هایی که شطرنج به طور خلاصه به ما می آموزد عبارتند از: سنجیده تصمیم گرفتن، عواقب تصمیم اشتباه، نبرد ایذایی، دست کشیدن از آرمانگرایی و چندین درس مهم دیگر!

#شطرنج

╔════🥀🌹═══╗
@Analytical_History
╚═🍂☘️══════╝


🔹ریشه‌یابی یک یأس جمعی
💡شایان اویسی
⭕️ اختصاصی دورنمای اقتصادی

قلم و کلام نویسندگان، روشنفکران و محققان ایرانی داخل و خارج کشور پر شده از عباراتی که می‌توان در دو کلمه یأس و ترس خلاصه کرد. آنها فارغ از سیاست و اقتصاد و دیپلماسی از جامعه و فرهنگ نیز دلخور هستند. این قشر خصوصا کهنسالان مدام گلایه از اخلاق و فرهنگ جوانان دارند. اما آیا گلایه از جوانان مربوط به الان است؟ آیا تاریخ اندیشه بشری ازین گلایه کهنسالان به جوانان تا پیش از عصر مدرن خالی بوده؟ مطلب زیر گفت و گویی است که بیش از دوهزار سال از گفتن آن می‌گذرد اما برای کهنسالان ما شاید تازه تر از هر زمانی است. 

«پریکلس گفت:از آتنیان چگونه می‌توان چشم داشت که مانند لاکدایمونیان(اسپارت) سالخوردگان را محترم بدارند، حال آنکه به پدر خود احترام نمی‌گذارند؛ یا از تربیت بدن غفلت نورزند، در حالی که نه تنها خود به ورزش اعتنا ندارند بلکه هرکس که به ورزش روی آورد ریشخند می‌کنند؛ یا آنکه از فرمان دولت سربرنتابند، حال آنکه سرپیچی از فرمان دولت را افتخار می‌دانند. همچنین چگونه می‌توان امید داشت که روزی دست اتحاد به هم بدهند حال آنکه به یکدیگر بیشتر رشک می‌برند تا بیگانگان به آنان؛ و هر جا که گرد می‌آیند چه در خلوت و چه در حضور دیگران با هم نزاع می‌کنند و غوغا برمی‌انگیزد و بیش از هر قومی بر یکدیگر دعوی می‌کنند و کیسه‌ی یکدیگر را خالی می‌کنند و جای آنکه به یاری هم بشتابند؛ با اموال عمومی چنان می‌کنند که گویی مال دشمن است و بر سر غارت آن با هم در نزاعند، حتی زیرکی خود در این باره سخت شادمانند. بدیهی است که این رفتار جامعه را به تباهی می‌کشاند و سبب می‌شود که مردمان همدیگر را به دیده دشمنی بنگرند و به هم کینه بورزند»
(خاطرات سقراطی/گزنفون/کتاب سوم فصل پنجم ص۱۱۷)

روشنفکر یعنی کسی که خود می‌اندیشد و دنباله‌رو نیست و دنباله رو دارد(نه الزاما عالمی خردگرا و دانشگاهی و صاحب فکری نو) طرحی برای حرکت و بهبود جامعه دارد همواره نسبتی با جامعه دارد. این نسبت که بهتر است آنرا فاصله جامعه با ایده‌آل وی و حرف شنوی جامعه از وی تعبیر کنیم می‌تواند دست کم سه حالت داشته باشد. برتراند راسل این سه حالت را به خوبی به شرح زیر عنوان کرده‌است.

«در دوره‌های گوناگون، رابطه‌ی مردانی که از حیث قولی فکری برجسته بوده‌اند با اجتماع زمان تفاوت بسیاری کرده‌است. در برخی دوره‌های خجسته این مردان با محیط خود هماهنگی داشته‌اند؛ البته اصلاحاتی را که ضروری می‌دیده‌اند پیشنهاد می‌کرده‌اند، ولی کمابیش مطمئن بوده‌اند که از پیشنهادهشان استقبال خواهدشد. این مردان از دنیای خود حتی اگر هم اصلاح نمی‌شد بیزار نبوده‌اند. اما در دوره‌های دیگر این مردان انقلابی بودند؛زیرا که جهان را نیازمند تغییرات اساسی می‌دیده‌اند و انتظار داشته‌اند که این تغییرات تا حدی به یمن مجاهدات ایشان زود صورت پذیرد. نیز در دوره‌ای دیگر این مردان از جهان نومید گشته‌اند و با آنکه می‌دانسته‌اند جهان به چیزهایی نیازمند است احساس می‌کرده‌اند که امیدی به تحقق یافتن آن چیزها نیست. این روحیه به آسانی مبدل به نومیدی ژرف‌تری می‌شود که زندگانی زمینی را اساسا بد می‌داند و فقط به زندگی آینده یا نوعی تغییر و تصعید عرفانی چشم امید می‌دوزد»
(تاریخ فلسفه غرب/برتراند راسل/جلد اول/ص۱۸۶)

روشنفکر کهنسال ایرانی خصوصا از نوع دینی‌اش آمال و آرزوهایی داشته که اکنون جامعه فرسنگ‌ها از آن فاصله گرفته است. یأس و گلایه از وضع فعلی جوانان بیش از آنکه ناشی از جامعه باشد ناشی از القا این قشر به جامعه است.

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
@econviews


Репост из: Maps | جاینگاره
✝پراکنش ادیان و مذاهب در اروپا
بنفش:مسیحیت پروتستان
آبی:مسیحیت کاتولیک
سرخ:مسیحیت ارتدوکس
سبز:اسلام
زرد:بودیسم

🗺جاینگاره؛
🆔 @jaynegareh
🆔 @jaynegareh


#معرفی_کتاب


Репост из: شایان اویسی
معرفی کتاب

شاید در کل ایتالیا یا حتی اروپا هم کسی فکرش را نمی‌کرد که یک کمونیست ضد خدا و دشمن کلیسایی که ستیزی آشتی‌ناپذیر با ناسیونالیسم و سلطنت داشت و بانی شورش بسیاری از کارخانه‌ها و تحریک کارگران بود روزی ارکان قدرت ایتالیا را در دست بگیرد و تمام احزاب کمونیستی و سوسیالیستی را از میان بردارد، به بدترین شکل اعتصابات کارگران را سرکوب و شورش‌های کمونیستی را نابود کند، آنچنان دوست کلیسا شود که استقلال واتیکان را به رسمیت شناسد و به ماندگارترین نیروهای وطن پرست و حامی سرمایه داران بدل گردد و این تحول عظیم در اندیشه او تنها در فاصله یکسال پیش و پس از آغاز جنگ اول جهانی روی دهد به نوعی انقلابی بزرگتر از هر انقلابی نه در کشوری بلکه در ذهن یک انسان روی داد. وی کسی نیست جز بنیتو موسولینی رهبر ایتالیا و حزب تمامیت خواه فاشیست. کسی که به عیاشی، تجاوز به عنف، زن بارگی، شورشی‌گری و حتی بزهکاری در میان خانواده و دوستان و هم میهنانش شهره عام و خاص بود اما بابت تبلیغات دستگاه فاشیسم او را مرد خانواده و دوستدار کلیسا نشان می‌داد. وی آنچنان زیرک بود که در دوران قدرت توانست به خوبی بدون آنکه ردی از خود بجا بگذارد دهان منتقدانش را با پول یا زور یا تهدید ببندد و چند منتقد دست چندم بی اثر را رها بگذارد تا مستبد و مخالف آزادی بیان معرفی و یا مورد سرزنش واقع نشود!زندگی عجیب وی در نگهداری باغ وحش در خانه‌اش و شیفته کتاب‌های فلسفی و داستان های عامه پسند و بی رغبتی به پول و مال باعث جالبی هر چه بیشتر روایت زندگی پر تناقض او شده است. تناقضی که بهترین شاهدش این است که هم خدا ناباور بود و هم به شدت خرافاتی. در دیپلماسی هم بابت اتریش دشمن هیتلر بود و اما در جنگ جهانی هوادار و در کنار وی!
کتاب ظهور و سقوط دوچه نوشته هیبریت به ترجمه بیژن اشتری شرح متمرکزی بر زندگی و افکار این مرد مرموز تاریخ ایتالیا است.

نویسنده:شایان اویسی
╔════🥀🌹═══╗
@Analytical_History
╚═🍂☘️══════╝


نکته ی جالب توجه اینه که وقتی پست می گذاریم حدود 5 نفر لفت میدن برای هر پست و وقتی در روز هیچ پستی نمی گذاریم، هیچ کس لفت نمیده!!! واقعا برای چی عضو کانال شدین اگر نمی خواین چیزی پست شه!😕 از حمایت های دوستانی که ما رو دنبال می کنند بسیار سپاسگزاریم ولی این وضعیت که ممبرهای کانال به جای بالا رفتن، پایین میاد واقعا ما رو دلسرد میکنه نسبت به این کانال!😞


Репост из: برگی از تاریخ!
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
نقشه متحرک تغییرات پادشاهی ساسانیان در طول 427 سال با توضیح!!! 👌
#ساسانیان
#تاریخ_ایران
https://t.me/Analytical_History


Репост из: برگی از تاریخ!
کامل ترین کتاب در زمینه تاریخ ساسانیان!!! مجموعه دو جلدی اثر دکتر محمد جواد مشکور!
#درخواستی


سورپرایز محرم امسال هم در هند رقم خورد! برای نخستین بار دولت هند اجازه برپایی رسمی مراسم عزاداری برای #امام_حسین (ع) به مردم هند داد! نارندا مودی نخست وزیر #هند هم که #مذهب_هندو دارد، به صورت رسمی در مجلس عزای امام حسین (ع) شرکت کرد و تبدیل به نخستین نخست وزیر هند شد که به صورت رسمی و علنی در مراسم عزای امام حسین (ع) شرکت می کند! افراد صرف نظر از هر دین و مسلکی که داشتند در این مجلس عزا شرکت کردند! هندو، #بودایی، #مسلمان و غیره همگی به عشق حسین (ع) گرد هم جمع شدند و نوحه خواندند و سینه زدند! آفرین بر نخست وزیر هند که با این کار به دنیا یادآوری کرد که از نسل گاندی است و انسانیت همیشه مقدم بر هر چیزی هست!

#تاریخ_اسلام
@Analytical_History

Показано 20 последних публикаций.

1 805

подписчиков
Статистика канала