علوم اعصاب و روانشناسی سایبر


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана



Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔴 لطفا ما را به دوستان خود معرفی کنید. 🤗

برای گرفتن وقت ملاقات با یکی از مراکز سایبر تماس بگیرید:

☎️ مطب تهران:02188094137-02144206861☎️ مطب تبریز: 04133284250

⚜️ مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر

@cyberneurotab


🔴 از چه سنی و چه مقدار به کودکان پول‌ توجیبی دهیم؟ (قسمت دوم)

از چه سنی باید به کودکان پول‌ توجیبی داد؟
اگر می‌خواهید در فواصل زمانی منظم مثلاً هفتگی یا ماهانه به کودکتان پول‌ توجیبی دهید، بهتر است صبر کنید تا آنها با مفاهیم شمارش، اعداد، پول و قیمت آشنا شوند. از نظر روانشناسان، شروع سن دبیرستان می‌تواند سن مناسبی برای پرداخت پول‌ توجیبی به‌ صورت هفتگی یا ماهانه باشد اما تا قبل از سن دبیرستان، می‌توانید باارزش گذاری پولی، کودکان را با مفهوم پول آشنا کنید، به‌ طور مثال می‌توانید هنگام خرید اجناس از فرزندتان بخواهید که پول را به فروشنده بدهد؛ در این صورت کم‌کم کودک شما خواهد فهمید که همه‌ چیز قیمت دارد. ضمن اینکه تا قبل از سن دبیرستان پرداخت پول‌ توجیبی، باید به‌ صورت روزانه و محدود باشد مثلاً به کودک 2 هزار تومان بدهید و به او بگویید که با این پول فقط امروز و فردا می‌تواند بین چند گزینه(بیسکویت، بستنی، لوازم‌تحریر و...) خرید کند زیرا گاهی پول‌ توجیبی در سنین پایین آسیب‌زا می‌شود و ممکن است کودک به دلیل حس مالکیت نسبت به پول‌ توجیبی‌ دست به خرید وسایل نامناسب بزند.

چه مقدار باید پول‌ توجیبی داد؟
در این زمینه فرمول مشخصی وجود ندارد و معمولاً خانواده‌ها با توجه به شرایط مالی، سطح اجتماعی و شیوه تربیتی خود به فرزندانشان پول‌ توجیبی می‌دهند اما عواملی در مقدار پرداخت این پول وجود دارد که می‌توانید به آنها توجه کنید:

سن کودک: مخارج، خواسته‌ها و فعالیت‌های یک کودک 10 ساله با نوجوان 15 ساله متفاوت است. در سن 10 سالگی، فرزند شما ممکن است بخواهد یک خوراکی بخرد در حالی‌ که در سن 15 سالگی ممکن است بخواهد با دوستانش به سینما برود.

مسئولیت‌هایی که می‌خواهید به فرزند خود بسپارید: به‌ عنوان‌ مثال، اگر می‌خواهید مسئولیت خرید وسایل مدرسه را بر عهده فرزند خود بگذارید برای تأمین این هزینه باید پول‌ توجیبی کافی به او بدهید.

درآمد خودتان: در نظر بگیرید که با توجه به درآمد و مصارف خود، چقدر حاضرید به کودکتان پول‌ توجیبی دهید. یک خانواده ممکن است در توانش باشد که هر روز 30 هزار تومان به فرزندش پول بدهد و خانواده دیگر هزار تومان هم نتواند. نکته اینجاست که اگر درآمدتان خیلی زیاد است باز هم برای دادن پول توجیبی سقف مشخصی در نظر بگیرید.

☎️ مطب تهران: 02144206861- 02188094137
☎️ مطب تبریز: 04133284250

✏️ منبع: تبیان

⚜️👇🏻 کانال مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر
@cyberneurotab


🔴 از چه سنی و چه مقدار به کودکان پول‌ توجیبی دهیم؟ (قسمت اول)

پول‌ توجیبی یک روش عالی برای کمک به کودکان است تا مدیریت پول، پس‌انداز و نحوه خرج کردن را یاد بگیرند اما اینکه از چه سن و چه مقدار باید به کودکان پول‌توجیبی داد، مسئله‌ای است که خیلی از والدین درباره‌ی آن تردید دارند.

دادن پول‌ توجیبی به کودکان چه مزایایی دارد؟
1- تقویت مدیریت مالی
دادن پول‌ توجیبی به کودکان باعث می‌شود آنها درک عمیق‌تری از مسئولیت مالی به دست آورند. در واقع والدین با دادن پول‌ توجیبی منظم به‌ صورت هفتگی یا ماهانه، این امکان را به کودکان می‌دهند که پول‌هایشان را خرج و یا پس‌انداز کند. اگر والدین این نکته را به کودک تفهیم کنند که تمام مخارج هفتگی یا ماهانه باید از همان پول‌ توجیبی خرج شود، در این صورت بچه‌ها ارزش پول را بیشتر درک می‌کنند.

2- تقویت مسئولیت‌پذیری
اگر والدین به‌ صورت ماهانه به کودکان پول‌ توجیبی می‌دهند، باید روی خرج کردن آن نظارت و کنترل داشته باشند؛ بنابراین وقتی بچه‌ها بدانند که در قبال خرج کردن بیهوده پول‌هایشان باید جوابگو باشند، این کار مسئولیت‌پذیری را در آنها تقویت می‌کند.

3- آشنایی با مفهوم پس‌انداز
گاهی اوقات بچه‌ها برای خرید کالای موردعلاقه خود ماه‌ها پس‌انداز می‌کنند تا بتوانند آن را بخرند؛ این کار می‌تواند به یک عادت خوب در بزرگسالی تبدیل شود.

آسیب‌های پول توجیبی خیلی کم یا خیلی زیاد
افراط‌ و تفریط در پرداخت پول‌ توجیبی می‌تواند مشکلات ناخواسته‌ای را به همراه داشته باشد. مشاهده‌ شده است که کودکانی که پول‌ توجیبی زیادی دریافت می‌کنند، از آن سوءاستفاده می‌کنند؛ چون بی‌تجربه هستند ممکن است پول‌هایشان را در راه‌های ناسالمی همچون خرید سیگار، فست فود، رفیق‌بازی و... صرف کنند. در مقابل پرداخت پول‌ توجیبی به میزان کم هم می‌تواند باعث شود تا کودک برای رفع نیازها و کمبودهای خود دست‌ به‌ کارهای ناشایستی بزند؛ بنابراین محققان توصیه می‌کنند که والدین میزان پول‌ توجیبی را به‌گونه‌ای تنظیم کنند که فرزندانشان نه با کمبود پول مواجه شوند و نه آن‌ قدر با پول اضافی روبه‌رو شوند که وسوسه کارهای خلاف به سرشان بزند.

به این نکات توجه کنید:
- به فرزندتان توضیح دهید که پول‌ توجیبی برای رفع چه نیازهایی است. به‌ عنوان‌ مثال اگر پول تو جییی برای هزینه‌های سرگرمی است، در مورد این که چه سرگرمی‌هایی خوب است، توافق کنید.

- دستورالعمل مشخصی قرار دهید که فرزندتان چقدر از پول خود را می‌تواند پس‌انداز و چه مقدار را خرج کند.

محققان توصیه می‌کنند که والدین میزان پول‌ توجیبی را به‌گونه‌ای تنظیم کنند که فرزندانشان نه با کمبود پول مواجه شوند و نه آن‌ قدر با پول اضافی روبه‌رو شوند که وسوسه کارهای خلاف به سرشان بزند
به‌ عنوان‌ مثال با فرزندتان ممکن است به توافق برسید که او 50% از پول‌ توجیبی خود را پس‌انداز و 50% را خرج کند.

- قلک‌هایی را در اختیار فرزندتان قرار دهید تا بتواند پول خود را تقسیم کند. مثلاً یک قلک برای هزینه کردن چیزهایی که اکنون لازم دارد و دیگری برای پس‌انداز کردن.

- پول‌ توجیبی را اضافه و یا پیش‌پرداخت نکنید زیرا باعث می‌شود فرزندتان بیش از نیاز خود خرج کند.

- پول‌ توجیبی گرفتن حق کودکان است. بنابراین اگر شروع به دادن پول‌ توجیبی به کودک کردید، نباید آنها را به خاطر ناشایستگی از این حق محروم نمایید؛ در مقابل لازم است گاهی برای موفقیت‌های چشمگیر فرزندتان علاوه بر پول‌ توجیبی به او پاداش دهید

☎️ مطب تهران: 02144206861- 02188094137
☎️ مطب تبریز: 04133284250

✏️ منبع: تبیان

⚜️👇🏻 کانال مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر
@cyberneurotab


🔴 افزایش مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های روانی در سال‌های 1390 تا 1396 (قسمت دوم)

پژوهشگران در این مطالعه معتقدند: توزیع درصد فوت ناشی از بیماری روانی در طی سن به شکل U برعکس است به این معنی که مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های روانی در گروه‌های سنی پایین‌( کمتر از پنج سال) و گروه‌های سنی بالا(۵۰ به بالا و ۳۵ تا ۵۰ سال) کمتر از گروه‌های سنی میانی پنج تا ۲۰ ساله و ۲۰ تا ۳۵ ساله است. بیشترین میزان مرگ ناشی از بیماری روانی و اختلال رفتاری در طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶ در سنین کودکی، نوجوانی و جوانی در نوسان بوده است.

در این پژوهش آمده است:« به ازای هر یک میلیون نفر در سال ۱۳۹۰، ۱۲ نفر بر اثر بیماری روانی فوت شده‌اند؛ این میزان در سال ۱۳۹۵ به ۱۵ نفر افزایش یافته است. به عبارت دیگر در طی این دوره پنج ساله به ازای هر یک میلیون نفر، سه نفر به مرگ ناشی از بیماری روانی افزوده شده است. مقایسه میزان در بین زن و مرد نشان از این دارد که در سال ۱۳۹۰ به ازای هر یک میلیون مرد ۱۳ نفر و به ازای هر یک میلیون زن ۱۰ نفر و در سال ۱۳۹۵ به ازای هر یک میلیون مرد ۱۸ نفر و هر یک میلیون زن ۱۳ نفر بر اثر بیماری روانی فوت شدند.»

نویسندگان این مقاله می‌گویند:« فوت ناشی از بیماری روانی طی سال‌های اخیر و به ویژه برای مردان و به ویژه در سنین میانسالی افزایش یافته است. فوت ناشی از این بیماری‌ها در سنین جوانی( ۲۰ تا ۳۵ سال) در زنان بیشتر و در سنین میانسالی(۳۵ سال به بالا) در مردان بیشتر است.

طی دوره ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶، میزان فوت ناشی از این بیماری‌ها حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است و این افزایش برای مردان بیش از زنان است.

محاسبه شاخص تعداد سال‌های عمر از دست رفته ناشی از مرگ زودرس در سال ۱۳۹۵ نشان دهنده از دست رفتن بیش از ۲۶ هزار نفر سال عمر از دست رفته برای کشور ناشی از بیماری روانی است. عددی که اهمیت مطالعه این نوع بیماری و مرگ ناشی از آن را در کشور دوچندان می‌کند. از این تعداد در حدود ۱۴۸۲۲ نفر سال برای مردان و ۱۱۲۴۲ نفر سال برای زنان، عمر از دست رفته وجود دارد.»

این پژوهش قرار است در ششمین شماره هجدهمین دوره نشریه پایش منتشر شود که نسخه الکترونیکی آن پیش از انتشار بر روی سایت نشریه پایش قرار گرفته است.

☎️ مطب تهران: 02144206861- 02188094137
☎️ مطب تبریز: 04133284250

✏️ منبع: ایسنا

⚜️👇🏻 کانال مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر
@cyberneurotab


🔴 افزایش مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های روانی در سال‌های 1390 تا 1396 (قسمت اول)

محققان در پژوهشی مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های روانی را در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶بررسی کرده‌اند. نتایج این مطالعات نشان می‌دهد طی این دوره میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های روانی افزایش یافته و این افزایش در مردان بیش از زنان بوده است.

بیماری‌های روانی نه تنها باعث ناتوانی در افراد می‌شوند، بلکه زمینه‌ساز سایر بیماری‌ها نیز هستند؛ تا جایی که در برخی موارد عامل مستقیم مرگ نیز به حساب می آیند.

بیماری‌های روانی و اختلالات رفتاری گروهی از بیماری‌ها هستند که با ایجاد تغییرات غیرطبیعی در روان فرد یعنی در تفکر، عاطفه، حافطه، ادراک و قضاوت فرد که از طریق رفتار و گفتار وی مشخص است، شناخته می‌شوند. این تغییرات سبب ناراحتی و رنج فرد و اطرافیان می‌شود. محققان در پژوهشی با عنوان" مطالعه جمعیت‌شناختی فوت ناشی از بیماری‌های روانی و اختلالات رفتاری در ایران در دوره زمانی ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶" این موضوع را بررسی کرده‌اند.

در این پژوهش که توسط محمد ترکاشوند مرادآبادی و زهرا عابدی از دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد انجام شده، آمده است:« پژوهش حاضر، از نوع کمی بوده که با استفاده از تحلیل داده‌های ثانویه صورت گرفته است. داده های تعداد کل مرگ‌ها و مرگ ناشی از بیماری روانی و اختلال رفتاری از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶ برای کل کشور مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. داده‌های مرگ برگرفته از دیتای ثبت وقایع حیاتی سازمان ثبت احوال کشور و بر اساس طبقه‌بندی استاندارد ۲۰گانه بین‌المللی علت مرگ استخراج شده است. خطر مرگ زودرس در مبتلایان به بیماری‌های روانی دو تا سه برابر بیشتر از سایر افراد است. اکثریت این مرگ‌ومیرها ناشی از شرایط پزشکی- فیزیکی مزمن مانند بیماری‌های قلبی عروقی، تنفسی، عفونی دیابت، فشار خون و خودکشی هستند.»

نویسندگان این مقاله برای بررسی اثر کمی فوت ناشی از بیماری‌های روانی بر جمعیت و با توجه به در نظر گرفتن وزن سنی از شاخص سال‌های عمر از دست رفته ناشی از مرگ (YLL) استفاده کرده‌اند. برای تجزیه و تحلیل و توصیف داده‌ها و سهولت در گزارش نتایج پژوهش گروه‌های سنی به پنج گروه سنی کمتر از پنج سال، پنج تا ۲۰ سال، ۲۰ تا ۳۵ سال، ۳۵ تا ۵۰ سال و بالای ۵۰ تقلیل داده شده است.

در این مقاله آمده است:« تعداد مرگ ناشی از بیماری‌ روانی و اختلال رفتاری از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶ نسبت به کل مرگ‌ها به طور متوسط ۰.۳۲ درصد است. بیشترین تعداد مرگ ناشی از بیماری روانی و اختلال رفتاری مربوط به سال ۱۳۹۳ بوده است. درصد فوت ناشی از این بیماری‌ها در بین دو جنسیت با نوسانات اندک در بین دو جنس تقریبا مشابه بوده است و به صورت کلی در قبل از سال ۱۳۹۳ در بین زنان بیشتر بوده و پس از این سال در بین مردان بیشتر از زنان است.»

☎️ مطب تهران: 02144206861- 02188094137
☎️ مطب تبریز: 04133284250

✏️ منبع: ایسنا

⚜️👇🏻 کانال مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر
@cyberneurotab


🔴 وقتی استرس، مو از سر بچه‌ها می‌کند! (قسمت دوم)

آگاهی از مشکل

بسیاری از بیماران مبتلا به وسواس موکنی، این مشکل خود را سال‌ها در سکوت، بدون درخواست کمک، و با احساس گناه و شرم از ناتوانی در کنترل آن، حمل می‌کنند. این در حالی‌ست که امروزه شناخت نسبی مورد نیاز برای مدیریت رفتارهایی مانند موکنی، خراشیدن یا کندن اجبارگونه پوست و ناخن جویدن، به دست آمده است. تا پیش از این، بسیاری از افراد از این موضوع آگاهی نداشتند که مشکل آنها یک وضعیت بالینی شناخته شده است و گزارش بسیاری از آنها این است که صرف آگاهی از وجود افرادی با مشکل مشابه و به رسمیت شمرده شدن مشکل آنها به عنوان موضوعی قابل حل، منجر به تقویت قابل توجه انگیزه آنها برای تغییر می‌شود‎.‎

منبع حمایت روانی

یکی از جنبه‌های اساسی مدیریت اختلال موکنی و مقابله با تکانه‌های آن، دسترسی به یک منبع حمایت روانی در مواقع تشدید وسوسه و همچنین در دوره‌های کنترل علائم است. این منبع حمایتی میتواند عضوی از خانواده، یک دوست نزدیک، درمانگر، یا گروهی حقیقی یا مجازی متشکل از افرادی با مشکل مشابه باشد که فضای امن و کافی برای گفتگو پیرامون ترس‌ها، تکانه‌ها، موفقیت‌ها و لغزش‌ها، ناامیدی و امیدهای پیش رو را برای فرد فراهم می‌کنند‎.‎

اگر فرد هرچه زودتر و بیشتر از مشکل رفتاری خود «آگاهی» پیدا کند، در ارتباط با هر مشکلی از جمله یک اختلال روانشناختی مانند وسواس موکنی، احتمال انتخاب سنجیده‌تر از میان گزینه‌های درمانی و بهبودی را افزایش می‌دهد‎.‎

تغییر سبک زندگی

به موازات درمان‌های روانشناختی که شامل استفاده از دارو و روان درمانی برای کنترل تکانه‌های وسواسی می‌شود، انجام برخی فعالیت‌ها مانند یوگا، اصلاح رژیم غذایی، ورزش و تغییر در سبک زندگی موثر است و می‌تواند منجر به کاهش سطح اضطراب و استرس کلی فرد ‌شود. در نتیجه با کاهش اوج گیری میل به کندن موها و افزایش توانایی فرد برای مدیریت آنها مواجه خواهیم شد.‏

☎️ مطب تهران: 02144206861- 02188094137
☎️ مطب تبریز: 04133284250

✏️ منبع: ضمیمه خانواده روزنامه اطلاعات

⚜️👇🏻 کانال مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر
@cyberneurotab


🔴 وقتی استرس، مو از سر بچه‌ها می‌کند! (قسمت اول)

یکی از شایع‌ترین رفتارهایی که خیلی از افراد در مواجهه با استرس‌های زندگی نشان می‌دهد، ناخن جویدن یا کندن مو است. این رفتار را ما در افراد کم سن و سال‌تر بیشتر از افراد بزرگسال می‌بینیم. به این دلیل که کودکان و نوجوانان روش‌های مقابله با اضطراب، ناکامی و ترس‌ها را نمی‌دانند و گاه تنها سلاحی که می‌توانند از آن در برابر استرس و حال بد خود استفاده کنند کندن یا جویدن چیزی‌ است. ‏

اختلال وسواس کندن مو که به انگلیسیtrichotillomania‌ ‎ گفته می‌شود، در آخرین نسخه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانپزشکی، به عنوان زیر مجموعه‌ای از اختلالات طیف وسواسی- جبری طبقه بندی شده است. این اختلال با کشیدن و کندن مکرر مو از هر قسمتی از بدن (بیشتر سر و مژه و ابرو) و بدون هیچ دلیل زیبایی شناختی معرفی می‌شود.

معمولاً فرد پیش از کندن موها با احساس تنش روبرو می‌شود و با کندن موهای خود سعی در آرام کردن خود دارد. بنابراین بعد از مو کندن و یا در حین خارج کردن موها با احساس لذت یا تسکین روبرو می‌شود. موکنی باعث ایجاد اختلال و نقص قابل توجه در عملکردهای اجتماعی، روابط بین فردی و سایر حوزه‌های زندگی فرد می‌شود. یعنی همین حرکت به‌ظاهر ساده می‌تواند اشکالات جدی و فراگیری را در زندگی روزمره فرد ایجاد کند.‏

موکنی در کودکان و نوجوانان

ابتلا به اختلال موکنی در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد، اما شیوع آن در میان کودکان و نوجوانان بیشتر از افراد بزرگسال است. اگر کودکی زیر ۵ سال است و چنین عادتی دارد، رفتار موکنی او هم مثل بقیه عادت‌های عصبی شامل مکیدن شست یا ناخن جویدن، اغلب به صورت کاملاً ناآگاهانه و حتی در حین خواب اتفاق می‌افتد. در این شرایط موکنی در اکثر کودکان به‌طور خود به خود برطرف می‌شود. در سنین بالاتر و به‌ویژه در بازه سنی ۹ تا ۱۳ سالگی، که شایع‌ترین سن شروع وسواس موکنی است، احتمال پیشرفت بیماری به سمت وضعیت مزمن و پایدار افزایش پیدا می‌کند. شروع رفتار موکنی در سنین بزرگسالی، می‌تواند دلیل بر یک اختلال روانشناختی دیگر باشد که درمان آن اختلال می‌تواند باعث بهبود موکنی هم بشود‎.‎

مداخلات درمانی برای موکنی

سیر درمانی غالبا در سنین پایین از سرعت بالایی برخورداراست، اما متاسفانه باید گفت که در این سنین، مداخله درمانی برای اختلال موکنی، برای والدین و مربیان از فوریت بالایی برخوردار نیست؛ اما در سنین نوجوانی، به‌ویژه در مواردی که فرد عادت به جویدن یا خوردن موهای کنده شده دارد، با توجه به خطر‌ عوارض گوارشی مانند انسداد، مداخله زودهنگام در قالب درمان دارویی یا روان درمانی ضرورت پیدا می‌کند‎.‎

☎️ مطب تهران: 02144206861- 02188094137
☎️ مطب تبریز: 04133284250

✏️ منبع: ضمیمه خانواده روزنامه اطلاعات

⚜️👇🏻 کانال مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر
@cyberneurotab


🔴 لطفا ما را به دوستان خود معرفی کنید. 🤗

برای گرفتن وقت ملاقات با یکی از مراکز سایبر تماس بگیرید:

☎️ مطب تهران:02188094137-02144206861☎️ مطب تبریز: 04133284250

⚜️ مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر

@cyberneurotab


🔴 آموزش و پرورش: ۳۰ درصد دانش‌آموزان استانداردهای سلامت روان را ندارند

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۳۰ درصد دانش‌آموزان تمامی مقاطع تحصیلی در حوزه سلامت روان از استانداردهای لازم برخوردار نیستند و یک درصد دانش‌آموزان نیاز به خدمات اورژانسی در حوزه آسیب‌های روانی دارند.

علیرضا کاظمی در مراسم رونمایی از طرح یاری‌گران زندگی که با محوریت توانمندسازی سفیران پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کرمانشاه برگزار شد، بابیان اینکه باید نهضت فرهنگی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کشور راه بیاندازیم، گفت: در طول چهل سال گذشته همواره با آسیب‌های اجتماعی مبارزه کرده‌ایم، اما واقعیت این است که امروز با انبوهی از آسیب‌های اجتماعی مواجه هستیم که نسبت به قبل پیچیده‌تر شده است، لذا باید استراتژی و راهبرد خود را برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی روی حوزه اقدامات پیشگیرانه و فرهنگ‌سازی در آموزش‌وپرورش به‌عنوان کانون تحولات جامعه معطوف کنیم.

وی افزود: امروز دیگر موضوع مقابله با آسیب‌های اجتماعی به یک خانواده و دستگاه اختصاص ندارد، زیرا امروز همه در معرض این آسیب‌ها هستیم.

معاون پرورشی و فرهنگی در ادامه بر ضرورت هم‌افزایی بین دستگاه‌ها برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی به‌عنوان یک استراتژی کشوری تأکید کرد و افزود: امروز همه دستگاه‌ها و نهادها باید در موضوع مقابله با آسیب‌های اجتماعی پای‌کار بیایند و دغدغه‌مند باشند.

وی تأکید کرد: می‌خواهیم از تمامی ظرفیت‌های آموزش‌وپرورش و تشکل‌های دانش‌آموزی مانند بسیج دانش‌آموزی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی، سازمان دانش‌آموزی و سازمان جوانان هلال‌احمر برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی استفاده کنیم.

کاظمی گفت: باید درآموزش‌وپرورش به دنبال ارتقای آگاهی‌، توانمندی و مهارت‌ دانش‌آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی با طرح‌های مختلف باشیم.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه سلامت روان و سلامت اجتماعی دانش‌آموزان زیربنای تعالی نظام تعالیم و تربیت است، خاطرنشان کرد: در کنار سلامت جسمی، توجه به‌سلامت روحی و روانی دانش‌آموزان به‌عنوان آینده‌سازان کشور ضرورت دارد.

کاظمی گفت: در غربالگری‌های سلامت انجام‌شده در وزارت آموزش‌وپرورش مشخص‌شده ۳۰ درصد دانش‌آموزان تمامی مقاطع تحصیلی در حوزه سلامت روان از استانداردهای لازم برخوردار نیستند و یک درصد دانش‌آموزان نیاز به خدمات اورژانسی در حوزه آسیب‌های روانی دارند که عدد کمی نیست و باید هوشیار باشیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش در ادامه با اشاره به اجرای طرح یاریگران زندگی برای اولین بار در کشور در استان کرمانشاه، ابراز امیدواری کرد: با تجربیات خوب کسب‌شده در این طرح شاهد انعکاس آن در مدارس سراسر کشور باشیم.

☎️ مطب تهران: 02144206861- 02188094137
☎️ مطب تبریز: 04133284250

✏️ منبع: روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت آموزش‌وپرورش

⚜️👇🏻 کانال مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر
@cyberneurotab


🔴 ۷ عادت غلط که ما را دچار اختلالات مغزی می‌کند (قسمت دوم)

با صبحانه هیچ‌وقت قهر نکنید

مصرف روزانه یک وعده صبحانه سالم یکی از عادتهای مهم برای حفظ سلامت مغز و جوان نگه داشتن آن است. حذف صبحانه یا گنجاندن مواد غذایی ناسالم در آن منجر به بیماریهای مرتبط با سوخت و ساز بدن، کاهش حافظه و عدم ثبات ذهنی میشود. همچنین با توجه به کاهش سطح انرژی در طول روز، فعالیت نورونهای مغزی کاهش مییابد.

توصیه: صبحانه هفتگی خود را برنامه ریزی کنید و اطمینان حاصل کنید که صبحانه شما شامل ویتامینها، مواد معدنی، فیبرهای گیاهی، پروتئین، اسیدهای چرب امگا۳، آنتی اکسیدانها و ... است.

سیگار کشیدن را کنار بگذارید

سموم موجود در سیگار اندامهای مختلف بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. این مواد سمی باعث سرعت بخشیدن به روند پیری مغز شده و علت مهمی برای ابتلا به اختلال در عملکرد شناختی است. ابتلا به دمانس و آلزایمر با سیگار ارتباط نزدیک دارد.

توصیه: در اسرع وقت سیگار کشیدن را متوقف کنید و عادات سالم را جایگزین آن نمایید. از قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز اجتناب کنید.

به اندازه کافی آب بنوشید

عدم مصرف آب یکی از عواملی است که بر ضعف زودرس بافت مغز تاثیر میگذارد. از دست دادن آب بدن سطوح انرژی را کاهش میدهد و خلق و خو را پایین میآورد ضمن این که تمرکز را نیز سختتر میکند. قسمت عمده مغز از آب تشکیل شده و این یعنی کاهش آب بدن با کاهش عملکردهای مغزی، و کاهش اکسیژن در سلول های مغز ارتباط دارد.

توصیه: روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید. مصرف میوهها و سبزیجات آب دار را زیاد کنید. چای و نوشیدنیهای طبیعی دیگر را به همراه مصرف آب فراموش نکنید.

☎️ مطب تهران: 02144206861- 02188094137
☎️ مطب تبریز: 04133284250

✏️ منبع: steptohealth

⚜️👇🏻 کانال مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر
@cyberneurotab

Показано 10 последних публикаций.

0

подписчиков
Статистика канала