متخصصان علوم زمين


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


مندرجات:علوم زمین،اجتماعی،فرهنگی
??Zahedan_Islamic Republic of Iran
?: N 29°29'29'' E 60°51'47''
?URL:http://www.parsmine.com
در علوم زمين هميشه چيزي براي يادگرفتن هست ...
☎️:
✍:

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
« به نام مهندس هستی » گروه متخصصان علوم زمین فرارسیدن بهار ۱۳۹۷ را خدمت هموطنان ایران زمین مبارک باد عرض می نمایند .
https://t.me/ExpertGeoScience


😳درجزیره هرمز،خاکی است که خوراکیه ومردم محلی ازخاک سرخ اون به عنوان ادویه درتهیه ماهی،نان،ترشی ومربااستفاده مینمایند
قاچاق این خاک به کشورهای همسایه یک معضل شده است
https://t.me/ExpertGeoScience


💭 منیزیت و هونتیت ، کانسارهایی در قلب افیولیت های نصرت آباد ( زاهدان ) در امتداد گسل نه ، شمالی - جنوبی
عیار کربنات منیزیم
MgCo3 = 94 %

https://t.me/ExpertGeoScience


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
متخصصان علوم زمین

🔨⚒⛏

https://t.me/ExpertGeoScience


📚 دن پائولو: شنیده ام در این کوه معدن هست.
بونیفاتسیو: خدا نکند معدن باشد. مادام که کوه فقیر است از آن ما است، اما همین که معلوم شد غنی است دولت آن را تصاحب خواهد کرد. دولت یک دست دراز دارد و یک دست کوتاه. دست دراز به همه معادن و باغات و زمینهای کشاورزی دورافتاده می رسد و برای گرفتن است، دست کوتاه برای دادن است ولی فقط به کسانی می رسد که خیلی نزدیکند....

https://t.me/ExpertGeoScience

اینیاتسیو سیلونه
ترجمه محمد قاضی
برشی از کتاب 📚 نان و شراب

https://t.me/ExpertGeoScience


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram


Репост из: کانال گروه فسیل شناسان ایران
چگونه اسب انگشتان خود را از دست داد.
@irpaleochannel


Репост из: کانال گروه فسیل شناسان ایران
چگونه اسب انگشتان خود را از دست داد؟

دکتر مجید میرزایی عطاآبادی

داستان تکامل اسب ها، یکی از عجیب ترین داستان ها در تاریخ زیست شناسی است. ده ها میلیون سال پیش، اسب ها در انتهای هر عضو حرکتی خود پنج انگشت داشتند. ولی در چندین میلیون سال اجداد آنها از پنج انگشت به تنها به یک انگشت اصلی رسیدند. این یک شگفتی تکامل بود. هیچ پستاندار دیگری موفق به کاستن بسیاری از انگشتان در چنین مدت کوتاهی نشده است. تکامل اسب های اولیه نظیر Eohippus وHyracotherium با چهار پنجه در محیط های جنگلی شروع شده است. سپس با حضور این موجودات در محیط های بازتر نیمه جنگلی انگشتان به سه عدد کاهش یافت. در میوسن با گسترش علفزار ها و نیاز به حرکت سریع در محیط های باز، انگشتان جانبی نیز تحلیل رفته، اسب های سه انگشتی هیپاریونی بسیار گسترش یافتند. سر انجام نیز اسب های امروزین با داشتن یک انگشت در دست و پا ظاهر شده و تا امروز زندگی می کنند.

اخیرا مطالعه ای آشکار کرده که این حیوانات در اطراف سم هایشان آثار و بقایای چهار انگشت دیگر نیز قابل شناسایی است و هرکدام با بسته یا مجموعه اعصاب و رگهای خونی خود نیز کامل می شوند. یک تیم به رهبری نیکوس سولونیاس، پروفسور آناتومی در موسسه علمی (فناوری) نیویورک توجه دانشمندان را با این تحقیق به خود جلب کرده است. وی می‌گوید من فکر میکنم آنچه که برای اسب اتفاق افتاده است این است که در جنین اندام ها همه ی 5 انگشت یا قسمت را تشکیل می دهند، اما در طول شکل گیری و تکمیل رشد جنینی تحلیل می روند.سولونیاس می‌گوید این مثل جوانه ی گلی است که شروع می کند به شکل گیری ولی بعد ها هرگز خود را بطور کامل بروز نمی دهد. همچنین نسل شناسان کشف کرده اند که در DNA ی اسب هنوز ژن چهار انگشتی بودن وجود دارد اما به طریقی غیرفعال شده است.

پروفسور سولونیاس و همکارانش دو مرحله آخر مراحل جنینی اسب را در زیر میکروسکوپ بررسی کردند و دریافتند که جوانه سم آنها، به پنج ناحیه متمایز می شوند. امروزه ردیابی این قسمت ها حتی در اسب های بالغ نیز ممکن است البته اگربدانید کجا را نگاه کنید. در واقع کار تیم سولونیاس و همکاران ردیابی این بخش‌های ظریف در استخوان های اندام‌های حرکتی اسب ها بوده است. این قسمت‌ها در تصاویر بالا با رنگ‌های مختلف نشان داده شده است.

لینک این مطلب:
http://paleontology.blogfa.com/post/157

جهت مطالعه ی بیشتر به رفرنس های زیر مراجعه بفرمایید:
Link: https://phys.org/news/2018-01-toes-horse.html

Paper: http://rsos.royalsocietypublishing.org/content/5/1/171782
@irpaleochannel
 🇮🇷گروه فسیل شناسان ایران🇮🇷


Репост из: کانال گروه فسیل شناسان ایران
چگونه اسب انگشتان خود را از دست داد.
@irpaleochannel


. 📚 من می‌تونم مثل بچه گربه‌ها با یه حلقه کاموا ساعت‌ها سر خودم رو گرم کنم. راستش، خوشبختی تو کف دست آدمه. کافیه بی‌حرکت بمونین، همه چی رو فراموش کنین، دیروز و فردا رو از یاد ببرین. اگه آدم بتونه خودش رو کوچک کنه و در یه مبل کنار پنجره لم بده و در دم و لحظه‌ی حاضر زندگی کنه، می‌تونه از تمام مواهب عالم لذت ببره،
سعادت واقعی رو چیزهای کمی می‌سازه.
______________________________
کتاب مهمانسرای_دو_دنیا ، نویسنده :اریک_امانوئل_اشمیت

•••
همراهان و رفقاي جان
شب و روزگارتان بخير
کانال متخصصان
https://t.me/ExpertGeoScience


تقديم به شما ؛
https://t.me/ExpertGeoScience


📣 موقعیتهای اجتماعی، ثروت و دانش مانند ذره بینی عمل میکنند که درونیات ما را بر جسته تر و نمایان تر میکنند. یعنی انسانی که سالم است و روان آرام و بی عقده ای دارد و دارای شخصیتی ساده و غیر پیچیده است، به اکسیری دست یافته که عوامل بیرونی تاثیر گذار در زندگی اش او را به طلای ناب تبدیل میکند، یعنی پول و ثروت و مقام و دانش نه تنها موجب زوال او نمیشوند بلکه وقتی با درون سالم و انسانی او در می آمیزند مولود آنها عشق و محبت و نوع دوستی میشود...

هر دو گون زنبور خوردند از محل
لیک شد زان نیش و زین دیگر عسل!


این درون ما آدم هاست که تعیین میکند با موقعیتهای اجتماعی و بیرونی چگونه برخورد کنیم و آنها چگونه بر ما تاثیر بگذارند. موقعیتهای بیرونی میتوانند درونیات ما را برجسته کنند! اگر بیمار باشیم قدرتی به کف بیاوریم بیماریمان چند برابر میشود، اگر پر از کینه باشیم با رسیدن به موقعیت و جاه در پی تحقیر دیگران و تکبرورزی می رویم.

مال و منصب و علم باعث برون ریزی درونیات انسانها میشود و هیچ چیز مانند اینها انسان ناسالم را عیان نمی کند ...
سودای به دست آوردن این موقعیت ها برای ناکس یعنی سودای رسوایی خویش را به سر داشتن... و بالعکس انسانی که نور انسانیت در وجودش بیدار باشد چنانچه به جایگاهی دست یابد منشا خیر و سعادت برای همگان خواهد بود. نه تنها عیب هایش تشدید نمیگردد که حسن های او چون آفتاب عالم تاب جلوه گر و روشنی بخش میشود...

اول ای جان دفع شر موش کن
وانگهان در جمع گندم جوش کن

https://t.me/ExpertGeoScience




Репост из: Shahram Samanirad
Cross-sectional view of cross bedding in Zion National Park, Utah, USA.


Репост из: Shahram Samanirad
Cross-sectional view of modern cross bedding in Quaternary sediments, St. Lawrence County, NY, USA.


Репост из: Shahram Samanirad
formation_cross-beds.gif
7.4Кб


Репост из: Shahram Samanirad
سلام

لایه بندی متقاطع یا Cross-bedding می تواند بدون تغییر جهت باد نیز به وجود بیاید. در یک محیط رسوبی که ماسه وجود دارد، باد یا آب دانه های ماسه را به اطراف حرکت می دهد و در برخی نقاط تجمعی از ماسه به وجود می آید. وقتی ارتفاع تپه های ماسه ای به حدی می رسد که ناپایدار می شود (زاویه خواب)، دانه های ماسه در سمت مقابل به پایین تپه سقوط کرده و به صورت یک لایه نازک رسوب می کند. با گذشت زمان، در نتیجه چندین مرحله سقوط، لایه های نازک به صورت موازی هم تشکیل می شوند. چون این لایه ها به صورت زاویه دار نسبت به لایه اصلی تشکیل می شوند، این ساخت رسوبی، Cross bedded laminae نامیده می شود. در تصویر گرافیکی زیر نحوه تشکیل Cross bed ها در طول زمان دیده می شود. به تصاویر 2 و 3 با دقت نگاه کنید.

https://serc.carleton.edu/NAGTWorkshops/sedimentary/images/cross_bedding.html


Репост из: Shahram Samanirad
سرباره یا Slag
شهرام سامانی راد

#سرباره یا Slag ناخالصی هایی است که در فرآیند جدایش فلز از کانسنگ، در کوره های ذوب تولید می شود. سرباره های باستانی بافت شیشه ای و رنگ تیره (خاکستری تیره تا قهوه ای و سیاه) دارند و گاه دارای تخلخل و حفره می باشند. در ترکیب سرباره ممکن است اکسیدها و سیلیکات عناصر، سیلیس، گوگرد، فسفر و خاکستر یافت شود. در کوره های ذوب باستانی، گاهی مواد کمک ذوب مانند سنگ آهک، برای پایین آوردن نقطه ذوب فلزات به کار می رفته است. در جریان ذوب، ماسه سنگها و کوارتز نیز به سیلیس آمورف تبدیل شده اند. در کوره های ذوب فلز، سرباره به دلیل وزن مخصوص کمتر، بر روی فلز گداخته شناور می گردید و مرتب از سطح کوره جمع می شد.

به دلیل اینکه کوره های ذوب باستانی، مربوط به چند هزار سال قبل است، متاسفانه بیشتر کوره ها تخریب شده و فقط سرباره های ذوب و به ندرت سنگهای تشکیل دهنده کوره ها مشاهده می شود. سرباره های موجود در بیابانها، بیشتر حاصل ذوب کانسنگ مس و کمتر سرب هستند، هر چند سرباره های ذوب آهن نیز ممکن است به ندرت یافت شود. سرباره های مس بیشتر متعلق به عصر مفرغ و کمتر متعلق به عصر مس می باشند، چون میزان ذوب و مصرف مس در عصر مفرغ، به مراتب بیشتر از عصر مس بوده است. در بیشتر مناطق ایران، سرباره کوره های ذوب مس باستانی یافت می شود. سرباره های آهن به این دلیل کمیاب ترند، چون تکنولوژی ذوب آهن پیشرفته تر بوده و از نظر زمانی جدیدتر است. در کوره های ذوب آهن، با استفاده از دم (Fan) ساخته شده از پوست گاو، حرارت بیشتری تولید می شد و سنگ آهن مگنتیتی ذوب می گردید.

عصر مس، پس از پایان دوران نوسنگی یعنی در حدود 7500 سال پیش آغاز شد. در ابتدا مس خالص را به وسیله سنگ، صاف کرده و شکل می دادند ولی ابزارهای مسی، استحکام چندانی نداشت. بنابراین از کانسنگ مس ارسنیک دار (Arsenical bronze) برای ساخت ابزار استفاده شد که بسیار محکم تر از مس خالص بود، ولی به دلیل کمبود این ماده معدنی، مس را با رآلگار و ارپیمانت (کانه های ارسنیک دار) مخلوط و ذوب می کردند. نتیجه رضایت بخش بود ولی ذخایر شناخته شده این مواد جدید، نامحدود نبود.

معدنکاری و ذوب مس در جنوب آسیا، در پاکستان و مناطق مرکزی فلات ایران مانند جیرفت، شهداد، تل ابلیس، انارک و تپه سیالگ کاشان، از 7000 سال قبل آغاز شد. آثار ذوب فلز در تل ابلیس با قدمت حدود 7000 سال یافت شده است. این صنعت، در کوهستان اورال و در اروپا (کشور صربستان) و اسرائیل نیز در 7000 سال قبل رایج بود.

ذوب آهن بسیار دیرتر از فلزات دیگر انجام شده که دلیل آن، نقطه ذوب بالای آهن (1550 درجه سانتیگراد) است. استفاده از آهن در فلات ایران در سه مرحله صورت گرفته است. عصر آهن I مربوط به 3500 تا 3200 سال قبل است. عصر آهن II در حدود 2800 سال و عصر آهن III در بازه زمانی 2550 – 2580 سال قبل بوده است. آریایی ها دیرتر از ملل دیگر ذوب آهن را آموختند که همزمان با مهاجرت ایشان به داخل فلات ایران بود. در زمان هخامنشی از معادن آهن هرابرجان در هرات، گل گهر سیرجان، بنه کلاغی نیریز، بوانات و بسیاری معادن دیگر برای تولید ابزار جنگی و زره استفاده می شده است. نام شهر نیریز از واژه نیزه ریز گرفته شده یعنی محلی که در آن نیزه ریخته می شود.

سرباره ها عموما درصدی فلز دارند. اخیرا آنالیز دو نمونه سرباره در شمال غرب یزد نشان داد که در ترکیب سرباره 6 درصد سرب و 2 درصد روی وجود دارد. سرباره های مس که از مناطق مختلف ایران آنالیز کرده ام معمولا بیشتر از یک درصد مس داشته اند.


Репост из: Shahram Samanirad
Rhind Mathematical Papyrus, 1800 BC, British Museum


Репост из: Shahram Samanirad
تاریخچه علم مثلثات
شهرام سامانی راد

مثلثات یا Trigonometry نخستین بار به وسیله سومری ها ابداع شد. ستاره شناسان سومری می توانستند زوایا را اندازه بگیرند و دایره را به 360 درجه تقسیم کنند. بعدها ستاره شناسان هندی، سودانی، مصری و بابلی Babylonians نیز این مطالعات را ادامه دادند. بابلی ها حرکت سیارات و ستارگان را ثبت می کردند. مصری ها 4000 سال قبل برای طراحی هرم های مشهور خود از مثلثات استفاده کردند. باستان شناسان به شواهدی دست یافته اند که نشان می دهد مهندسین هندی در 4000 سال قبل در پروژه های آبی از مثلثات استفاده می کردند. یکی از این مهندسین Sinhalese بود که مثلثات را برای محاسبات سدسازی در بنگلادش به کار می برد.

در غرب، ریاضیدانان یونانی اقلیدس و ارشمیدس 2300 سال قبل قطر و شعاع دایره را محاسبه کردند. آنها قضایایی را اثبات کردند که معادل فرمولهای مثلثاتی فعلی بود. ستاره شناس یونانی Hipparchus در 2150 سال قبل، نخستین کسی بود که توانست زوایا را بر روی یک دایره اندازه بگیرد. او همچنین جدول اقطار را ابداع کرد که پایه اندازه گیری سینوس زوایا بود.

در قرن پنجم پس از میلاد Ptolemy ریاضیدان یونانی – مصری که در اسکندریه مصر زندگی می کرد، توانست توابع مثلثاتی را ابداع کند. او قضیه Menelaus را پایه گذاری کرد که اساس محاسبات مثلثاتی برای سه قرن بعد بود. ریاضیدانان هندی بر اساس توابع سینوسی یک سیستم مثلثاتی ابداع کردند که جایگزین جدول اقطار یونانی ها شد. هندی ها نخستین کسانی بودند که توانستند سینوس زوایا را اندازه بگیرند. یکی از آنها Surya Siddhanta بود که در قرن پنجم میلادی روابط سینوسی را ابداع کرد.

کارهای دانشمندان یونانی و هندی بعدها از لاتین و سانسکریت به زبان عربی ترجمه شد و به دست ستاره شناسان و ریاضیدانان مسلمان (ایرانیان و شاگردان عرب آنها) رسید. 1100 سال پیش، محمد بن موسی خوارزمی جدول دقیق سینوس و کسینوس را ابداع کرد. او برای نخستین بار روابط مثلثاتی کره را به دست آورد. سپس حبش الحسیب المروزی جدول کتانژانت را ابداع کرد. دیگر دانشمندان ایرانی مانند البتانی (900 سال قبل) و خواجه نصیرالدین طوسی (800 سال قبل) علم مثلثات را توسعه دادند. تصویر یکی از محاسبات مثلثاتی مصری ها مربوط به 3800 سال قبل که بر روی پاپیروس نوشته شده پیوست است.
References:
http://www.trigonometry-help.net/history-of-trigonometry.php

https://en.wikipedia.org/wiki/Trigonometry

http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Trigonometry

https://en.wikipedia.org/wiki/Rhind_Mathematical_Papyrus

Показано 20 последних публикаций.

347

подписчиков
Статистика канала