کانون فرهنگِ فَرهَت فومن


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


: جهت ارتباط با ما
Https://telegram.me/miladporsa
http://www.farhatngo.com

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


سینما طلوعِ‌فومن با همکاری کانون فرهنگ فرهت فومن برگزار می‌کند:
چهارشنبه هر هفته نمایش یک فیلم از سینما هنر و تجربه

چهارشنبه 20 دی
فیلم «كله سرخ»
ساعت 19شب
سینما طلوع فومن

@FarhatNGO




Репост из: فصلنامه فرهنگی اجتماعی قاف
#فصلنامه_فرهنگی_اجتماعی_قاف

📚جغد خاموش مزار آباد
📚مقدمه‌ای درباره‌ی کابوس #تاریخ

مارکس بعدها در این باره دیگر چیزی ننوشت و‌ بر ما آشکار نیست که درباره‌ی ایده‌ی ظهور مجدد کمدی‌وار حوادث کلیدی تاریخ جهان چه نظری داشته است، گرچه وقتی می‌نوشت ـ و نشان می‌داد ـ که تاریخ جهان، سراسر، تاریخ مبارزه‌ی طبقاتی است، چنین به نظر می‌آمد که مُراد او یک تاریخ و یک مبارزه بیش نبود. و بدین‌اعتبار، ‌مبارزه‌ی طبقاتی، حادثه‌ای رعدآسا و ‌تندگذر هم نبود که در قالبی تراژیک بدرخشد و به‌شکلی تراژیک محو شود، و بعد، در فقره و برهه‌ی از تاریخ آینده، به شکلی کاریکاتوری و‌ کُمیک به عرصه بیاید و رقص مسخره‌ی خویش را به نمایش بگذارد. آن‌چه تاریخ می‌نامیم، ما را خوش بیاید یا نه، توسعه‌ی خشونت، سیطره و بسط ظلمت است، دیرندی از ظلمتی سراسری. و تاریخ مکتوب، از آغاز هبوط تا بدین‌سو، از تاریکی‌های این شب ژرف و خوف‌ناک بیرون نیامده است. آن‌‌چه تاریخ می‌نامیم، همین شب است و انسان، همین شب است. به گفته‌‌ی‌ هگل «آدمی آن‌گاه که در چشمان دیگری می‌نگرد، جز همین شب نمی‌بیند، شبی که هراس در دل می‌فکند، و یکان‌یکانِ ما در مواجهه با شبِ جهان،آونگان و بی‌تکیه‌گاه ایم.» این نکته برای ما به‌طور خاص روشن است. از داریوش سوم تا فتحعلی‌میرزا باباخان، یعنی تا آستانه‌ی مواجهه‌ی ما با دنیای مدرن، از سقوط‌های هخامنشی تا شکست‌های قجری و پرسش‌های عباس‌میرزایی، ما نیز چشم در چشم شب شومِ درازدامن تاریخ دوخته‌ایم و مانده‌ایم. تاریخی که معرفتِ به آن، بر خلاف تصور عوام، نه معرفتِ بلندبالایی، که معرفت قدشکستگی‌ست: معرفت هبوط و هاویه. بال‌های جغد محبوب مینِرْوا (الاهه‌ی دانایی) در این دیار افلیج مانده است: «در مزارآباد شهر بی‌تپش/وای جغدی هم نمی‌آید به گوش». آوازی‌اش نیست. وقایع و‌ حوادث بزرگ تاریخ جهان تکرار نمی‌شوند، مثل فریم‌ها از پی می‌آیند، و‌ چون به هم شباهت دارند با رمزگانِ «تکرار» به ‌مکاشفه آمده‌ یا کشف شده‌اند. صورت‌بندی و تدوین این فریم‌ها، در دو ژانر یکسره متفاوت، آن‌گونه که مارکس می‌کوشید توضیح بدهد، رؤیایی گذرا و باطل است. همه‌ی فریم‌ها و نسخه‌های ظهوریافته فقط و فقط در یک ژانر به ثبت می‌آیند و ثبت‌ خویش را ممکن می‌کنند: تراژدی. تاریخ جهان، تاریخ بسطِ تراژدی‌ست، تاریخ بسطِ ظلمت، تاریخ شامگاه و شب: شبِ هبوط. کلام مارکس ـ وقتی داشت کشف هگلی را تکمیل و تفسیر می‌کرد ـ شاید بصیرت تازه‌ای درباره‌ی این صورت‌بندیِ نامعتبر تراژدی-کمدی به ما ارزانی نکرده باشد، اما بی‌گمان، به کار فهم فلاکت و نکبت آدم‌ها و قوم‌ها، در «اکنونِ» شناخت‌پذیری‌شان، خواهد آمد. مارکس تذکر می‌داد که انسان‌ها خود سازندگان تاریخ خویش اند، اما نه به دلخواه خود و در اوضاع و احوالی که خود انتخاب کرده‌اند، بل در اوضاع و احوالی که از گذشته به ارث رسیده و مستقیماً با آن رو‌به‌رو هستند. زنگ تذکر او، جان را می‌لرزاند و به ارتعاش می‌آورد...

🖋عدنان دانشیار، #قاف ،سال اول، #شماره_دوم ، صفحه‌ی ۲۰

@ghafquarterly


فصلنامه فرهنگی اجتماعی قاف
آنجا که عشق پایان می پذیرد
نغمه ای دوباره ساز میکنیم
که ''قاف'' حرف آخر عشق است...

ارتباط با ما :
@mim_arghavan

ghafquarterly@gmail.com

آدرس ما در صفحات اجتماعی:
وبگاه medium:
@ghafquarterly_81331

اینستاگرام:
ghaf.magazine1
https://t.me/ghafquarterly


#فصلنامه_فرهنگی_اجتماعی_قاف

به مناسبت هشتم دی ماه سال‌روز مرگ روایت‌گر عاصی تنهایی‌ها، #فروغ_فرخ‌زاد

... امروز روز، دیگر کمتر کسی میان ما پیدا می‌شود که فروغ شاعر را نشناسد و دستکم همان شعر «گناه» را که اتفاقن از بدترین آثار او نیز هست، نخوانده باشد. دیگر، بحث از تاریخ و تطور شعر پس از نیما بدون در نظر داشتن پیشنهاد و امکان یگانه‌ی فروغ در وزن طبیعی زبان، بحثی از رده خارج و منسوخ است. ... با این همه، اما، سخن از اهمیت و ضرورت فروغ شاعر نیست، که بسیار نوشته‌اند اهل فن و می‌نویسند و خواهند نوشت. نقل، نقل فروغ فیلمساز است، هم او که در حافظه و ذوق جمعی ما انگار هنوز مقهور فروغ شاعر است و چنان که باید قدر ندیده است.

📚برای مطالعه‌ی این مقاله می‌توانید به #شماره_دوم #قاف مراجعه فرمایید.


yon.ir/ghafN2P911


#فصلنامه_فرهنگی_اجتماعی_قاف

با گذشت بیش از یک سده از تولد سینما، هنوز که هنوز، بحث از مقوله‌ی اقتباس در کانون مرکزی تخصصی‌ترین بحث‌های تئوری فیلم حضور دارد و به روشنی «می‌توان نشان داد که ویژگی خصلت‌نمای اقتباس، یعنی سازگاری نظام نشانه‌ای سینمایی، با دستاوردهای پیشینی یک نظام دیگر [یا به تعبیری: یک گونه ی دیگر از بیان هنری]، [اگر که مشخصه ی بنیادین کلیت سینما نباشد، دستکم] مشخصه‌ی آشکار همه‌ی گونه‌های سینمایی‌ای است که [در پژوهشی های سینمایی] آن را به نام سینمای بازنمایی کننده می‌شناسیم». البته در این بحث بهتر است که تفاوت‌های معنایی، تبارشناسیک و ممیّز میان «بازنمایی» و «بازسازی» را در ذهن داشته باشیم و جدی بگیریم. ...

#سینما_تئاتر

yon.ir/qaf4v5P83


#فصلنامه_فرهنگی_اجتماعی_قاف

اقلیت بودن و ادیبان گیلکی هر چه قدر هم که نامبارک باشد می‌تواند موجب اتحاد شود. منظور از اتحاد، نفی تضارب آراء نیست بلکه یادآوری این موضوع است که ما تقدیراً گیلک به دنیا آمده‌ایم و کمترین وظیفه‌مان این است که به آن فکر کنیم و اگر راهی نو یا دریچه‌ای یافتیم آن را از هم‌ولایتی‌هایمان دریغ نکنیم. ...

#ادبیات
#گفت‌وشنود
#زبان_گیلکی

yon.ir/qaf4v5P26


#فصلنامه_فرهنگی_اجتماعی_قاف

ماجرا از آنجا آغاز می‌شود که در دوم دی ماه سال ۸۷ با وساطت و پی‌گیری برخی از مسئولین وقت شهرستان فومن، قراردادی فی‌مابین یک سرمایه‌گذار محلی با اداره‌ی کل منابع طبیعی استان گیلان در مورد واگذاری ۱۸۷۰ هکتار از زمینهای جنگلی و کوهستانی پیرامون منطقه‌ی تاریخی قلعه‌رودخان، با موضوع «اجرای کامل پارک جنگلی قلعه‌رودخان شهرستان فومن مدیریت اجرا، حفاظت، مراقبت و نگهداری از عرصه، بهره‌وری»، به شماره ۳۱۱۲۲/۸۳/۱ در ۲۵ ماده و ۱۴ تبصره منعقد شد. ...

#محیط_زیست
#قلعه‌رودخان
#گزارش_تخلف

yon.ir/qaf4v5P190


#فصلنامه_فرهنگی_اجتماعی_قاف

وقتی می‌گوییم دانشگاه، چنین به‌نظر می‌رسد که ۹۳ سال پس از تأسیس دانشگاه در ایران هنوز درک درستی از ایده‌ی دانشگاه نداریم و به ایده‌ی دانشگاه و اقتضائات آن چندان نیاندیشیده‌ایم ...

#اجتماعی
#گفت‌و‌شنود
#دانشگاه

yon.ir/qaf4v5p134


سینما طلوعِ‌فومن با همکاری کانون فرهنگ فرهت فومن برگزار می‌کند:
چهارشنبه هر هفته ساعت ۲۰ نمایش یک فیلم از سینما هنر و تجربه

چهارشنبه 6 دی ،فیلم «برگِ جان»، ساعت ۲۰شب ، سینما طلوع فومن

@FarhatNGO


#فصلنامه_فرهنگی_اجتماعی_قاف

عکس های شباب گلچین روایت‌گر داستان‌های آدم‌های سرزمین سبز شمالی است. قاب‌هایی که تصویرگر برهه‌های عشق و شوق و لحظه.های خستگی و رنج در چشم‌انداز زندگی‌اند...

#عکاسی

yon.ir/qaf4v5p120


چهارمین همایش تجلیل از پژوهشگران فومن در عصر آخرین روز پاییز و همزمان با بلندترین شب سال در سالن شهدای خدمتگزار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فومن با حضور پژوهشگران ،هیات¬داوران همایش ، نماینده محترم شهرستان حجه¬الاسلام افتخاری ، مسئولین شهرستان و مردم فومن برگزار شد.
در این مراسم که با حضور مهندس عباس موسوی ره¬پیما مالک گروه صنعتی فومن¬شیمی به عنوان مهمان ویژه و سخنران اصلی همایش حضورداشتند ، عمید پورغفار مغفرتی دبیر چهارمین همایش اعلام نمود که از سال آینده این مراسم با عنوان جایزه مهندس موسوی در هفته پژوهش به نفرات برتر اهدا خواهد شد.
در ابتدای این مراسم دبیر همایش به تشریح اهداف برگزاری این همایش و رویکردی که کانون فرهت به دنبال آن است پرداخت و در ادامه عنوان داشت : در چهارمین سال از این هماورد، 36 پژوهشگر شرکت نموده و در بخش های مختلف صف آرایی نمودند.ملاک و معیار ارزیابی ما براساس آرای هیات داوری و فرم های ارتقای اعضای هیات علمی در دانشگاه های سراسری بود.
هر سال تلاش نمودیم تا در قبال سال گذشته آسیب شناسی نموده و حتی المقدور توفیقی ایجاد کنیم.در این راستا امسال مقالات را در حوزه های علوم انسانی، فنی و پایه، و علوم پزشکی طبقه بندی نمودیم و کوشش نموده تا آثار در حوزه های خود دیده شود.
امسال 36 نفر در بخش های مختلف شرکت نمودند که شامل 7 کتاب و 132 مقاله در رشته های متنوع بود که در این بین تعدادی از مقالات در ژورنال های بسیار معتبر ISI با ضریب تاثیر درخور توجه منتشر گشته است و سایر مقالات در مجلات علمی پژوهش، ترویجی و همایش های بین المللی و ملی انتشار یافتند.
دبیر چهارمین همایش در ادامه افزود : ما در طول 4 سال گذشته بخش ویژه ای در همایش تعبیه نموده ایم که مختص آثار کاربردی در مورد فومن است و تاکنون هیچ اثری در این مورد دریافت نکرده ایم ولیکن هم اکنون نوید آن را داده که از سال آینده برای این بخش جوایز نقدی نیز در نظر گرفته ایم که امیدوارم محققان ما به این امر ترغیب گردند.
در بخش پایانی پورغفار مغفرتی بیان داشت : به دلیل یک عمر تلاش و کوشش و ایجاد پیوندی شکوهمند بین دانشگاه و صنعت و همچنین بستری کم نظیر در کارآفرینی و تمام خدمات شایان و بی نظیر مردی که حس فومن دوستی و میهن پرستی اش زبانزد عام و خاص است، با کسب اجازه از آن فرزند شایسته ی فومن، زین پس و از سال آینده همایش تجلیل از پژوهشگران شهرستان فومن به نام نامیِ مهندس عباس موسوی مزین و مفتخر می گردد تا ضمن پاسداشت این شخصیت بزرگ، اندک سپاسی در قبال مجاهدت این مرد بزرگ داشته باشد.
در ادامه مراسم کلیپ¬هایی از نفرات برتر و خلاصه¬ای از مراسم سال گذشته برای حضار به نمایش در آمد و باعث گرم¬تر شدن مراسم چهارمین همایش تجلیل از پژوهشگران فومن شد.
در بخش دیگری از این مراسم که با استقبال خوب مردم و پژوهشگران همراه بود جناب آقای مهندس موسوی ره¬پیما به ایراد سخنرانی پرداختند . مهندس موسوی در ابتدا به بیان خاطرات دوران تحصیل در فومن و سپس ورود به دانشگاه و چگونگی تاسیس شرکت¬های تحت مدیریت خود پرداختند و افزودند : در تمام طول عمر کارهایی که انجام دادم کارهایی بودند که از دل بر می¬آمد و بسیاری از چیزها را از خدا خواسته¬ام و باید از خدا خواست تا بدهد.
ایشان در خصوص خدماتی که به شهرستان فومن دادند افزودند : دانشکده فنی فومن را با امکانات بسیاری تحت مدیریت دانشگاه تهران ساختم و این دانشکده قطره¬ای از دریا دانشگاه تهران است و قطعا این دانشگاه زیر نظر دانشگاه تهران برای منطقه و فومن مفید خواهد بود.
در ادامه مهندس موسوی بیان داشتند : جوانان ترس را از خود دور کنند و بدون تکیه به دیوار، مستحکم در میانه میدان باشند و دست از تلاش و کوشش برندارند و اگر تلاش کنند موفق خواهند شد.
در ادامه این همایش از 36 شرکت کننده در چهارمین همایش تجلیل از پژوهشگران فومن با اهدای لوح تقدیر، قدردانی به عمل آمد و در بخش پایانی با اعلام نفرات برتر در بخش پژوهش در سه گروه علوم انسانی ، علوم پزشکی و علوم فنی و پایه ، این نفرات لوح تقدیر و تندیس چهارمین همایش را از دستان مهندس موسوی دریافت کردند.
بر این اساس با نظر هیات داوران چهارمین همایش ، در بخش کتاب علی¬رغم اینکه 7 اثر در همایش شرکت کردند ، متاسفانه هیچ اثری شایسته دریافت تندیس و لوح نفر برتر شناخته نشد و نفرات برتر بخش پژوهش به ترتیب زیر اعلام شد :
نفر برتر در بخش پژوهش در گروه علوم انسانی ؛ سرکار خانم حمیده بیگی
نفر برتر در بخش پژوهش در گروه علوم پزشکی : آقای فرهاد پیشگر
نفرات برتر در بخش پژوهش در گروه علوم فنی و پایه به ترتیب حروف الفبا : آقایان رضا جمشیدی چناری و سید امید گشتی .
در پایان این مراسم نفرات شرکت کننده با مهندس موسوی و مسئولین حاضر در مراسم عکس یادگاری گرفتند.

https://telegram.me/farhatngo/1076

@FarhatNGO






شروع مراسم چهارمین همایش تجلیل از پژوهشگران فومن با حضور مهندس موسوی
@FarhatNGO


تا دقایقی دیگر...،
آغاز چهارمین همایش تجلیل از پژوهشگران فومن

تالار اداره ارشاد فومن
@FarhatNGO


آماده سازی سالن مراسم
چهارمین همایش تجلیل از پژوهشگران فومن
امروز ساعت ۱۶:۳۰
سالن اداره ارشاد فومن

کانون فرهنگ فرهت فومن
@FarhatNGO


آماده سازی سالن مراسم
چهارمین همایش تجلیل از پژوهشگران فومن
امروز ساعت ۱۶:۳۰
سالن اداره ارشاد فومن

کانون فرهنگ فرهت فومن
@FarhatNGO


#فصلنامه_فرهنگی_اجتماعی_قاف

«ما نه ماسوله را مورد شناسائی قرار داده‌ایم، نه از آن محافظت کرده‌ایم و نه کاری درخور، برای معرفی به نسل حاضر و نسل‌های آینده انجام داده‌ایم»...

#معماری
#ماسوله

yon.ir/qaf4v5P103


برگزیدگان دوره های دوم و سوم همایش پژوهشگران فومن

"#چهارمين همايش تجليل از پژوهشگران فومن"
زمان:پنجشنبه سي ام آذر ۹۶، ساعت 16:30
مكان: سالن شهداي خدمتگزار
اداره ارشاد شهرستان فومن

@FarhatNGO

Показано 20 последних публикаций.

207

подписчиков
Статистика канала