حقوق شهروندی من


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و هم او، انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است. منشور حقوق شهروندي با هدف استیفا و ارتقای حقوق شهروندی تنظیم شده است. حاکم سرنوشت خود باشیم!

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


چطور با کودکان دستفروش برخورد کنیم؟
سمیرا مهدوی

- چیزی نخرید!
بیشتر این بچه‌ها رو خونواده‌هاشون روزانه اجاره میدن. پولی که به اون ها میدین و تموم کردن چیزایی که دستشونه باعث نمی‌شه اونا رو زودتر بفرستن خونه. به محض تموم شدن یک بسته چسب، یکی دیگه میدن که بفروشه.

- بهشون بی‌اعتنایی نکنین!
نادیده نگیرینشون. بی‌اعتنا نباشین. راهتونو نکشین و نرین. شیشه ماشین رو ندین بالا. این کارا باعث میشه اون بچه با تنفر از اجتماع بزرگ بشه. صبور باشین و توضیح بدین که اون وسیله رو لازم ندارين. خشونت به خرج ندین. اون بچه بزرگ می‌شه و این خشونت رو به جامعه برمی‌گردونه.

- براشون دلسوزی الکی نکنین.
اگه کاری از دستتون بر نمیاد الکی بچه رو گیج نکنین. سوال الکی نپرسین که مجبور بشه دروغ بگه. اونها خانواده دارن اما مجبورن دروغ بگن. نگین دوست داری بچه من بشی؟ این جور حرف‌ها باعث میشه بچه آزار روانی ببینه.

- چه کاری از دستمون بر میاد؟

- بهشون خوراکی بدین
اکثر این بچه‌ها سو تغذیه دارن براشون خوراکی‌های مقوی بخرین و بهشون بدین و مطمئن بشین که می‌خورن. مثلا بسته کوچیک شیر یا موز، ساندویچ گوشت یا مرغ. نارنگی یا پرتقال. اگه بهشون پول بدین ازشون می‌گیرن. چیزی بدین که باعث بشه بدنشون مقاومت بیشتری داشته باشه و مریض نشن. لباس بهشون ندین چون ازشون می‌گیرن و وادارشون می‌کنن با لباس کم تو خیابون باشن که مردم دلشون بسوزه.

- مثل یک فروشنده باهاشون برخورد کنین.
نذارین ازتون گدایی کنن. اگه داره التماس میکنه توضیح بدین که باید جنسش رو ببینین که آیا لازم دارین یا نه. یادتون باشه که شما مددکار اجتماعی نیستین و کاری هم از دستتون در همون لحظه بر نمیاد پس صبور باشین و سعی کنید لااقل مثل یک انسان با اون بچه برخورد کنید.

- از کلمات مودبانه استفاده کنین.
این بچه‌ها چیزی غیر از فحش و کلمات زشت و جمله‌هایی که مناسب سنشون نیست نمی‌شنون. باهاشون با احترام برخورد کنین تا همیشه تو ذهنشون بمونه که اجتماع دشمن اونها نیست.

- با ١٢٣ یا۱۳۷ تماس بگيريد.
نگید که فایده‌ای نداره چون داره! اگر میزان گزارشات مردمی از جایی تعدادش بالا باشه اونها از بهزیستی تقاضای واحد جمع‌آوری متکدیان می‌کنن. در حال حاضر بهزیستی این امکان رو داره که بتونه بعضی از این بچه ها رو به عنوان بد سرپرستی از خونواده هاشون بگیره. (می‌تونید توی گزارشتون بگین که می‌ترسید از این بچه‌ها سواستفاده جنسی بشه) اونها وظیفه دارن که گزارش شما رو ثبت کنن.


#پیام_اخلاقی



ﻗﺮﻥ ۱۳ ﻃﺎﻋﻮﻥ ﺷﺎﯾﻊ ﺷﺪ. ﮐﻠﯿﺴﺎ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﯾﻬﻮﺩﯾﺎﻥ ﺩﺍﻧﺴﺖ. ۱۲ ﻫﺰﺍﺭ ﯾﻬﻮﺩﯼ ﺩﺭ ﺑﺎﻭﺍﺭﯾﺎ ﻭ ﺍﺳﺘﺮﺍﺳﺒﻮﺭﮒ ﺳﻮﺯﺍﻧﺪﻩ ﺷﺪﻧﺪ. ﺑﻘﯿﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﺭﺍ ﻃﺎﻋﻮﻥ ﮐﺸﺖ.

ﭘﺎﯾﺎﻥ ﻗﺮﻥ ۱۶ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺪﺗﯽ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﻣﻤﻨﻮﻉ ﺷﺪ. ﭘﺎﭖ ﻣﻌﺘﻘﺪ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺭﺳﺘﺎﺧﯿﺰ ﻗﻄﻌﺎﺕ ﺑﺪﻥ ﻧﻤﯽ ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﺭﺍ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﻨﻨﺪ!!! ﻫﺰﺍﺭﺍﻥ ﻧﻔﺮ ﺑﺎ ﺍﯾﻦ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﭘﺎﭖ ﻣﺮﺩﻧﺪ ﺑﻠﮑﻪ ﺍﺟﺰﺍﯼ ﺑﺪﻧﺸﺎﻥ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺭﺳﺘﺎﺧﯿﺰ ﮔﻢ ﻧﺸﻮﺩ!

ﻗﺮﻥ ۱۷ ﺍﺩﻋﺎ ﺷﺪ ﻟﻤﺲ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥﻫﺎﯼ ﯾﮏ ﻗﺪﯾﺲ ﺩﺭ ﻓﻠﻮﺭﺍﻧﺲ ﺑﺎﻋﺚ ﺷﻔﺎ ﻣﯽﺷﻮﺩ. ﺯﯾﺴﺖﺷﻨﺎﺳﯽ ﺗﺼﺎﺩﻓﯽ ﮐﺸﻒ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ آن ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ها متعلق به ﯾﮏ ﺑﺰ ﺍﺳﺖ؛ ﺍﻣﺎ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍن ها ﻫﻤﭽﻨﺎﻥ ﺷﻔﺎ ﻣﯽﺩﺍﺩند !

" ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎ ﻧﺎﺩﺍﻥ ﺑﻪ ﺩﻧﯿﺎ ﻣﻰ ﺁﯾﻨﺪ ﻧﻪ ﺍﺣﻤﻖ. ﺁﻧﻬﺎ ﺗﻮﺳﻂ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ، ﺍﺣﻤﻖ می شوند. ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﯾﻦ ﺩﺷﻤﻦ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﻭ ﺁﺯﺍﺩﻯ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎ، ﺩﻓﺎﻉ ﮐﻮﺭﮐﻮﺭﺍﻧﻪ ﺍﺯ ﻋﻘﺎﯾﺪ ﻭ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﻯ ﻏﻠﻂ ﺍﺳﺖ. "

ﺑﺮﺗﺮﺍﻧﺪ_ﺭﺍﺳﻞ




Репост из: Zahra Rafati
📝📝📝شرافت را با تخفیف نمی‌فروشم!

✍🏻حامد شجاعی

✅یقین داشته باشید در همین سرزمین که ما زندگی می‌کنیم روزی خواهد رسید، شاید نه چندان دور، که یکایک شهروندان می‌آموزند به عقاید و حقوق یکدیگر احترام بگذارند. روزی می‌رسد که نه به اجبار، حجاب از سر زنان و دختران بردارند و نه شعار "یا روسری یا توسری" معیار عمل قرار گیرد. روزی می‌رسد که همه کسانی که روزگاری مخالفانشان را از به تاراج رفتن زنان و دختران این سرزمین توسط داعش، در صورت عدم حضور نظامی در شام و یمن می‌ترساندند، یاد می‌گیرند پیاده کردن یک دختر جوان از خودروی کرایه شده، به بهانه نداشتن روسری، عمل افتخارآمیزی نیست و از قضا مستوجب سرزنش است.

✅در آن روز، که دور نیست، صاحبان کسب و کارهای با ظاهر مدرن هم می‌آموزند که وادار کردن یک مشتری به عذرخواهی از آنها با زور و فشار دستگاه‌های تعزیری نه طریق تجارت است و نه شرط انسانیت. اما باید ترسید که در چنان روزی، آدمی در معرض این پرسش قرار گیرد که وجدانش و شرافتش را به چه بهایی نادیده گرفته است؟ تا حدود سه سال پیش، هیچکس به خاطر عدم استفاده از اسنپ در سفرهای درون‌شهری جان خود را از دست نمی‌داد و کسی هم تا ابد پیاده نمی‌ماند. از حالا به بعد هم‌ بدون اسنپ چنین خواهد بود.

✅خاطرم هست ده سال قبل درست از همین روزها بود که جمعی بزرگ از ما تصمیم گرفت به خاطر توهین به شعور کاربران تلفن‌های همراه با قطع پیامک‌ها در روز بیست و دوم خرداد، استفاده از سرویس پیامک را تحریم نماید و این تحریم تا بیش از یک سال از سوی عده زیادی رعایت شد. هیچکس به خاطر پیامک نفرستادن آسیبی ندید اما همراه اول قطعا به دلیل خسارت مالی وارده آموخت که برای مشتریانش ارزش قائل شود.

✅ماجرای دختر جوان و راننده اسنپ اگر در حد یک دعوای ساده روزمره بین مسافران و رانندگان باقی می‌ماند قطعا اهمیتی نداشت. اما حالا که اسنپ، شاد از عذرخواهی دختر جوان به دلیل احضار به مراجع قضایی، با منت بسیار خبر از شکایت نکردن از وی می‌دهد و راننده مذکور که مسافرش را در میانه راه رها کرده، تبدیل به قهرمان افراد و جریان‌های خاص شده است می‌توان به سادگی نتیجه گرفت که شرکت اسنپ تصمیم گرفته است بازار هدفش را در بخش خاصی از جامعه بجوید. ایرادی هم ندارد.

✅نگارنده به عنوان یکی از کاربران اسنپ تا این تاریخ، شرافت و وجدان خود را گرانتر از مبالغ تخفیف ارائه شده از سوی اسنپ می‌داند و آن را به مدیران و تیم اسنپ نمی‌فروشد. اسنپ را از روی گوشی تلفن همراه خود پاک می‌کنم تا یادم بماند برای دفاع از زنان و دختران این سرزمین، تنها ادعای نبرد با داعش در آن سوی مرزها کافی نیست. اسنپ را پاک می‌کنم تا قرار نباشد در هر سفر نگران پرونده‌سازی احتمالی بابت عقاید و نظراتم باشد. قطعا شرکت اسنپ با این حرکت نگارنده دچار مشکل خاصی نخواهد شد اما لااقل یکی از مشتریان خارج از بازار هدفش کاسته می‌شود و جا برای مشتریان موافق ارزش‌های اسنپ باز می‌شود.

✅در روزگاری که دفاع از حق شهروندی، ابزار کشمکش‌های سیاسی شده است، حداقل مسوولیت شهروندی خود می‌دانم که به نقض حق شهروندی یکی از هموطنانم با پاک کردن نام دستگاه متجاوز به این حق، از گوشی تلفن همراه شخصی اعتراض کنم.
والسلام


Репост из: فرهنگ شهروندی
✅فرهنگ استفاده از اتوبوس

▫️قسمت چهارم

🔴اول پیاده شدن بعد سوار شدن

قاعده همه وسایل نقلیه عمومی، این است که در ابتدا سواره‌ها پیاده و سپس پیاده‌ها سوار شوند از دیگر مشکلات اتوبوس سواری این است که پیاده‌ها به سمت درهای اتوبوس هجوم می‌برند و پیاده شدن را بسیار دشوار می‌کنند که این امر،‌در زمان حرکت اتوبوس اختلال ایجاد می‌کند. در خطوط غیر تندرو هم، لازم نیست از وسط جمعیت عبور کنید تا کارتتان را بزنید. حتی گاه کارت خود را می‌توانید به راننده یا یک مسافر نزدیک تر بدهید تا برای شما بزند. اول سعی کنید پیاده‌ها سوار شوند سپس اقدام به زدن کارت خود کنید.

🆔 @shahrvandi


Репост из: فرهنگ شهروندی
✅فرهنگ استفاده از اتوبوس

▫️قسمت سوم

🔴هوای ریش سفیدها را داشته باشید

از دیگر نشانه‌های یک فرهنگ صحیح اتوبوس سواری، رعایت حال مسن‌ترها، خانم‌های باردار، بیماران، دانش‌آموزان کم سن و سال و ... است. رعایت حال کسانی که کوله‌ پشتی‌های سنگین دارند هم البته لازم است؛ دست کم می‌توانید جای بهتری برای ایستادن به آنها بدهید. البته اتوبوس جای حل بار و بندیل زیادی سنگین و حجیم نیست؛ چون خود این امر، فرهنگ صحیح اتوبوس سواری را زیر سوال می‌برد.

🆔 @shahrvandi


Репост из: فرهنگ شهروندی
✅فرهنگ استفاده از اتوبوس

▫️قسمت دوم

🔴اتوبوس ظرفیت مشخص دارد

از دیگر مشکلاتی که در فرهنگ اتوبوس سواری ما مشاهده می‌شود به زور سوار اتوبوس شدن است. البته به شما حق می‌دهیم که گاهی وقت‌ها با ازدحام بیش از حد مسافر رو به رو شوید. اما این دلیلی بر به زور سوار شدن و دیگران را اذیت کردن نمی‌شود با اتوبوس‌ بعدی بیایید یا از مترو و تاکسی استفاده کنید. دست کم بهتر از این است که هم خودتان و هم دیگران را تحت فشار قرار دهید یا دست کم چند دقیقه‌ای زودتر راه بیفتید تا دچار این دردسرها نشوید.

🆔 @shahrvandi


Репост из: فرهنگ شهروندی
✅فرهنگ استفاده از اتوبوس
.
▫️قسمت اول
.
🔴 اینجا یک مکان عمومی است

بعضی‌ها عادت دارند در اتوبوس، آدامس می‌جوند. بعضی‌ها هم ابتدای صبح برای بوی بد دهانشان کاری نکرده‌‌اند و با این کار، باعث آزار و اذیت دیگر مسافران می‌شوند. لازم به تذکر هم نیست که هنگام عطسه و سرفه و خمیازه کشیدن و ... خلاصه اگر بیماری خاصی هم داشته باشید بسیار مراعات کنید در صورت واگردار بودن بیماریتان، حتما از ماسک استفاده کنید. در استفاده از تلفن همراه خود نیز گفت‌وگو ها را بسیار کوتاه کنید.

🆔 @shahrvandi


Репост из: فرهنگ شهروندی
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌍جهان

✅در فرانسه، دربرخی از خطوط عابرپیاده وقتی یک نفر از چراغ قرمز رد می‌شود، صدای یک ترمز شدید از بلندگو پخش و عکس عابر خطاکار ، آن طرف خیابان روی بنر دیجیتال چاپ میشود.

🆔 @shahrvandi


Репост из: روزنومه چی(مصطفی داننده)
مقدسات اهل سنت و قانون مجازات اسلامی

✍️مصطفی داننده

↖️ مداح توهین کننده به مقدسات اهل سنت بازداشت و آزاد شد. شاید احد قدمی تصور نمی‌کرد حرف‌هایی که می‌زند، این چنین هزینه‌ای برای خودش و جامعه مداحان به بار آورد.

↖️سخنگوی قوه قضاییه می‌گوید: «به موجب فتوای مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید، اهانت به مقدسات برادران اهل سنت حرام است و چنانچه این قبیل اعمال از ناحیه افراد سربزند، حتی اگر این مراسم از صدا و سیما پخش نمی‌شد، این عمل حرام و واجد وصف مجرمانه بود.»

↖️مسئله این است که خیلی از مردم نمی‌دانند توهین به مقدسات اهل سنت حرام است. البته مورد قانونی در این مورد وجود ندارد و در هیچ کجای قانون نیامده است که توهین به مقدسات اهل سنت جرم تلقی می‌شود.

↖️ در ایران اسلامی شیعه و سنی کنار یکدیگر در آرامش زندگی می‌کنند و بر خلاف دیگر کشورها به روی هم تیغ نکشیده‌اند، اما اگر می‌خواهیم چنین مواردی نیز روی ندهد، لازم است مردم را با مقدسات اهل سنت آشنا کنیم.

↖️ما سال‌هاست از خدا، پیامبر، کتاب و قبله مشترک حرف می‌زنیم اما از تفاوت‌ها نمی‌گوییم. به شیعیان نمی‌گوییم همانگونه که ائمه اطهار نزد ما عزیز و محترم هستند و توهین به آنها را بر نمی‌تابیم، خلفای راشدین یا خلفای اربعه که اتفاقا حضرت علی امام اول شعیان هم یکی از آنهاست، برای اهل سنت محترم اند.

↖️باید مردم بدانند که عایشه دختر ابوبکر، نخستین خلیفه از خلفای راشدین و سومین همسر پیامبر اسلام است که مورد احترام اهل سنت است و از او به عنوان «ام‌المؤمنین» یاد می‌کنند.

↖️در فتوای مقام معظم رهبری آمده است در مورد مقدسات اهل سنت آمده است:« اهانت به نمادهای برادران اهل سنت، ازجمله اتهام‌زنی به همسر پیامبر اسلام که موجب خدشه‌واردشدن به شرافت او می‌شود، حرام است. این موضوع شامل زنان همه پیامبران و به‌ویژه سیدالانبیاء پیامبر اعظم - حضرت محمد(ص) - می‌شود».

↖️نه تنها مقدسات اهل سنت، مقدسات مسیحیان، یهودیان، زردتشتی‌ها و ... باید مورد توجه قرار گیرد تا جلوی توهین‌ها و سوتفاهم‌ها گرفته شود.

↖️ممکن است در مدرسه، اداره، بازار، همکاری و یا همکلاسی از ادیان مختلف داشته باشیم. اگرما اطلاعاتی از مذهب آنها و مقدسات‌شان داشته باشیم دیگر برخی سوتفاهم‌ها پیش نخواهد آمد.

↖️در فارسی ضرب المثلی رایج است در مورد «پیراهن عثمان» که بسیاری از مردم از آن استفاده می‌کنند و این درحالی است این ضرب المثل در نزد اهل سنت یک توهین به حساب می آید و بسیاری از مردم از آن خبر ندارند.

↖️نکته دیگری که باید به آن توجه شود مسئله جرم انگاری این مسئله است. اهانت به مقدسات اسلام، یکی از عناوین مجرمانه‌ای است که درماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است. به موجب ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی هر کس به مقدسات اسلام و یا هر یک از انبیاء عظام یا ائمه طاهرین (ع) یا حضرت صدیقه طاهره (س) اهانت نماید اگر مشمول حکم ساب‌النبی باشد اعدام می‌شود و در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد. اسلام اما تنها تشیع نیست و مذاهب دیگر را نیز شامل می شود و اگر از مقدسات اسلام صحبت می کنیم نمی توان به مقدسات مذاهب دیگر بی توجه بود. خاصه اکنون که منطقه انبار باروت است و یک خطا می تواند بهانه به دست خناسان دهد.

↖️ جا دارد هم قانون مجازات اسلامی اصلاح شود و هم به هشدار علما توجه شود که میدان دادن بیش از حد به مداحان کار را به جایی می کشاند که در برنامه ای که مستقیما پخش می شود به جای مداحی فحاشی کنند.

https://cdn.asriran.com/files/fa/news/1398/3/7/973919_392.jpg

@mostafadanandeh


*منشی گفت کارت‌خوان نداریم، ۶٠ تومان از عابر بانک بگیرید بیایید.*

فاصله عابر‌بانک تا مطب زیاد بود.
گفتم چرا دستگاه پُز ندارید؟
خانم منشی گفت، خودت این را از آقای دکتر بپرس.! گفتم، لابد برای فرار از مالیات است دیگر ...
این جناب آقای دکتر مگر بورد تخصصش را از فرانسه نگرفته؟ آنجا یادش ندادند برای مالیات نباید مریض‌هایش را آواره کند؟ این مالیات مگر چند درصد از درآمد ایشان است!؟

فضا متشنج شد.!

*جناب دکتر سخنانم را شنید و از مطب آمد بیرون‌ و به من گفت، من شما را ویزیت نمی‌کنم.! لطفا" بروید بیرون!*

....من نرفتم.

*جناب آقای پزشک به منشی اش گفت، تا این آقا نرود مریضی را داخل نفرست!*

پنج دقیقه گذشت،
*فقط پنج دقیقه!!!*

*توی این پنج دقیقه چندتن از مریض‌ها آمدند جلو و به من گفتند: بخدا حالمان خوب نیست، بروید بیرون بگذار ما هم به زندگی‌مان برسیم.!*

همه به من اعتراَض کردند !!!

*هیچکسی اما به دکتر اعتراض نکرد!!!*

حس بدی به من دست داد.
حس بازنده‌ها را داشتم.

*به خودم گفتم، رضا؛ از حقوق چه کسانی داری دفاع می کنی؟*

برای کی و چه کسانی داری دست و پا می‌زنی؟

این‌ها یکی‌شان حتا حاضر نیست از تو حمایت کند!

زدم بیرون...
با خودم گفتم:
*جداً برای چه کسانی داری دست و پا می‌زنی؟*
این مردم...
( یادداشتی از: رضا جلودارزاده؛ نویسنده و روزنامه نگار)
قبول کنیم
*ناآگاهی، دلیل بروز و ظهور این همه مشکل در جامعه است.*
*اگر به حقوق خود واقف بودیم و آن را به درستی مطالبه می‌کردیم، امروز با این همه مشکلات اقتصادی، اجتماعی و ... دست به گریبان نبودیم.


Репост из: ⚖مجمع حقوق شهروندی کرمانشاه⚖
مفهوم «عدالت آموزشی در ایران» در این دو عکس خلاصه میشه؛

دبستانی در ولنجک تهران آزمون بین المللی در «سفارت فرانسه» می دهد و با سفرا دیدار می کنند.
دبستانی هم در ایذه خوزستان دانش آموزانش به جرم "نداشتن والدین پولدار" در «غار و آغل گوسفندان» تحصیل می کنند.

#کانال_مجمع_حقوق_شهروندی_کرمانشاه 👇

@h_shahrvand


لینک اینستاگرام حقوق شهروندی کرمانشاه 👇

https://www.instagram.com/p/Bx9vVLDHi-8/?igshid=nsmcnj8rrgf7


علی (علیه السلام):

...من خود را در اختيارخداوند شما گذاشته‌ام که بتوانم حقوقي که بايد ادا کنم و واجباتي که بايد انجام دهم به نتيجه برسانم پس با من آنگونه که باستمگران سخن مي‌گوييد، سخن نگوييد.
سخنان خشمگيني را که ازعصباني‌ها شنيده ميشود و ازآنها پنهان مي دارند، ازمن مخفي نکنيد. از راه سازشکاري با من وارد نشويد.
فکر نکنيد که اگرمطلب حقي را گفتيد من ناراحت مي شوم.
من انتظار ندارم شما ازمن تجليل کنيد. زيرا کسي که از شنيدن حق ناراحت است و يا از درک عدالت عصباني مي شود، در اجراي حق و عدالت ناراحت‌تر خواهد بود.
ازگفتن حق و مشورت عادلانه چشم پوشي نکنيد.
من فکر مي‌کنم درحدي نيستم که اشتباه نکنم و به کارخود اطمينان ندارم، مگرآنکه خداوند مرا در کار نفس کفايت کند که ازمن برآن توانا‌تر است.
(نهج البلاغه خطبه 208. ص،523).

... از جمله حقوق من بر شما اين است که هرکجا اشتباه کردم آشکارا و مخفي پند و اندرزم بدهيد (نهج البلاغه خطبه 34. ص،88).


❇️جادوی گذشت را دست کم نگیریم.

«امام جعفرصادق(علیه‌السلام)»:

ثلاثٌ مَن کُنَّ فیهِ کانَ سَیّداً: کَظْمُ الغَیظِ وَالعفْوُ عَنِ المُسیءِ وَالصِّلَهُ بِالنَّفس وَ المالِ.

سه خصلت در هر کس باشد نشانه سَروری و آقایی او است: ‌فرو بردن خشم خود در وقت غضب، عفو و اغماض از خطای دیگران، و صله ارحام با جان و مال.

(تحف‌العقول، ص ۳۳۰)

#شهر_خوب_شهروند_خوب


💢 "الفبای حق ‌کُشی"

خانم "الف" به بانک می‌رود.نوبت می‌گیرد
شماره‌اش ۱۳۵ است

همان‌جا دوستش را می‌بیند که سه ساعت زود تر از او آمده و دو شماره در دستش دارد.یکی ۲۴ و یکی ۲۵

شماره ۲۵ را از او می‌گیرد و کارش را زود تر از ۱۱۰ نفر دیگر انجام می‌دهد و خوشحال بانک را ترک می‌کند

آقای "ب" راننده تاکسی است.
هر روز دقایقی را فریاد می‌زند تا مسافرانش تکمیل شده و حرکت کند
امروز باران شدیدی می‌آمد
آقای "ب" کسی را سوار نمی‌کرد و می‌گفت که فقط دربست می‌رود

خانم"پ"پنجره را باز می‌کند و زیرسفره‌ای را داخل کوچه می‌تکاند.

آقای"ت"در اتوبان می‌بیند که همه‌ی ماشین‌ها در ترافیک سنگینی هستند. وارد شانه‌ی خاکی می‌شود و از چند صد نفر جلو می‌زند و بعد به داخل صف ماشین‌ها می‌آید


خانم"ث"فروشنده است
کیفی می‌فروشد با قیمت ۲۰ هزار تومان
توریستی از همه جا بی‌خبر می‌آید که کیف را بخرد.قیمت را می پرسد.در جواب می‌شنود:۶۰ هزار تومان


آقای "ج" کارمند است. در ساعتی که اوج کار است و مراجعین صف کشیده‌اند،در اتاقش را بسته، چایی می‌ریزد و می‌نشیند کنار همکارش برای گپ زدن.


‼️این مثال ها را تا آخرین حرف الفبا میشود ادامه داد ..


مغازه دار‌ محل، هر روز، صبح زود ماشین سمندش را در پیاده رو پارک میکند، مردم مجبورند از گوشه خیابان رد شوند.

سوپرمارکتی، نصف بیشتر اجناس مغازه اش را بیرون چیده، راه برای رفت و آمد سخت است.

کارمند اداره، وسط ساعت کاری یا صبحانه میل میکند، یا به ناهار و نماز میرود و یا همزمان با مراجعه ارباب رجوع کانالهای تلگرام و اینستاگرامش را چک میکند.

بساز بفروش، تا چشم صاحبان آپارتمان را دور میبیند، لوله ها و کابینت را از جنس چینی نامرغوب میزند در حالی که پولش را پیشتر گرفته است.

کارمند بانک، از وسط جمعیتی که همه در نوبت هستند به فلان آشنای خود اشاره میزند تا فیش را خارج از نوبت بیاورد تا کارش راه بیوفتد!

پزشک، بیمار را در بیمارستان درمان نمیکند تا در مطب خصوصی به او مراجعه کند و یا به همکار دیگر خود پاس میدهد تا بیمار جیب خالی از درمانگاه خارج شود.

همه اینها شب وقتی به خانه می آیند، هنگامی که تلگرام را باز میکنند از فساد، رانت، بی عدالتی، تبعیض و گرانی سخن میگویند و در اینستاگرام پستهای روشنفکری را لایک میکنند.

جامعه با من و تو، ما میشود
، قبل از دیگران به خودمان برسیم...


Репост из: مدرسه وکالت و تجارت
💢سریع بخوانید...

"دوچرخه سواری دختران، تقابل فقه و حقوق شهروندی"

✍️ یادداشتی کوتاه از روح اله خلجی

هرچند شهرداری اصفهان از تحویل دوچرخه به بانوان خودداری می کند اما در متون قانونی صراحتا هیچ منعی برای دوچرخه سواری بانوان وجود ندارد.
@vekalattejarat
دوچرخه سواری دختران از مسائلی است که مورد پذیرش حقوق شهروندی است اما در حقوق اسلام امری قطعا حرام است.
در فقه اسلامی، نمایش اندام زن، ممنوع است. حتی در برخی از روایات آمده است که اگر یک مرد، اندام زن نامحرم را توصیف کند فعل حرامی مرتکب شده است. دوچرخه سواری موضوع هیچ حکم فقهی نیست اما آنچه موضوع احکام فقهی و روایات اسلامی است عدم نمایش بدن زن در انظار عمومی است. نمایش آشکار درشتی و برجستگی پا و نیم تنه پایین زن و حرکت موزون پاهای او و رفتار جنسیت گرایانه در حین دوچرخه سواری از نظر مبانی روایات و فتاوای فقهی ، قطعا امری حرام است.
@vekalattejarat
من نمی خواهم بگویم دختران حق شهروندی دوچرخه سواری ندارند بلکه برعکس، دوچرخه سواری زنان از حقوق اجتماعی قطعی ایشان است که البته و صد البته حقوق اسلامی آن را نمی پذیرد. فقه کلاسیک بسیار سختگیرانه تر از روابط رایج بین مسلمانان امروز است.
اکنون باید به این نتیجه برسیم که لزوما اسلام تمام قواعد حقوقی جدید را پوشش نمی دهد و دانش حقوق نیز هیچ ملازمه عقلی با قواعد تشریعی، دستوری و خدا محور اسلام ندارد.
به همین دلیل است که تعدادی از فقهاء مانند امین استرآبادی دلیل عقلی را از شمار ادله احکام خارج دانسته اند.
#دوچرخه_سواری_بانوان #فقه #حقوق_شهروندی #اسلام

🌐 www.rkz.ir

📲 @vekalattejarat
⏩فروارد


: ویکتور پلوین رمان نویس روس در رمان ۲۰۰۸  خود، مدرن بودن را چنین تعریف می کند:


– قطارهای روسی سر موقع برسند و حرکت کنند


– کارکنان رشوه نگیرند


– قُضات به تلفن‌های سفارشی پاسخ ندهند و حق مردم ضعیف را نخورند


– تاجران درآمد خود را به لندن نبرند


– پلیس راهنمایی و رانندگی با حقوق خود راحت زندگی کنند؛ و..


ریشه فلسفی مدرن بودن در مدنیّت است. شخصِ مدرن به کسی که به او می‌گوید: من شما را دوست ندارم، می‌گوید حقِ شماست که مرا دوست نداشته باشید؛ مگر قرار است همه مرا دوست داشته باشند.


 شخصِ مدرن پرخاش نمی‌کند بلکه تلاش می‌کند ریشه‌های جهل و نادانی طرف مقابل را کشف کند. کشف کند که چرا طرف مقابل انقدر نادان است که همچین خرافاتی را باور دارد و برای باورهای غلطش اینگونه به تو پرخاش میکند. 


شخصِ مدرن نه اجازه می‌دهد دیگری وارد حریم خصوصی او شود و نه در حریم خصوصی دیگران دخالت می‌کند. 


اما یک ویژگی شخصِ مدرن بسیار تعیین کننده در جامعه مدنی و حکومت قانون است: 

به محض اینکه پای خود را از منزل بیرون گذاشت در سطح جامعه برای تمامی شهروندان، حقوق انسانی قائل است.


Репост из: محمدرضا جلائی‌پور🍀Jalaeipour
⭕️ نامه‌ی ۱۷۰ استاد و پژوهشگر علوم اجتماعی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره‌ی ضرورت تصويب لايحه‌ی اعطای تابعيت به فرزندان مادر ايرانی


نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام؛

همان‌طور که مستحضرید در قانون مدنی فعلی ايران در یک تبعیض آشکار جنیستی که تبعات اجتماعی نامطلوبی هم داشته است، پدر و مادر در انتقال تابعيت به فرزندان خود حق برابری ندارند. مرد ايرانی اين حق را دارد كه تابعيت ايرانی را به فرزندان خود در هر نقطه‌ای از جهان انتقال دهد، اما زن ايرانی حتی حق انتقال تابعيت به فرزندان متولد ايران را هم ندارد.

نظام‌های حقوقی پیشروی جهان هم برای رفع تبعیض جنسیتی و هم برای پیشگیری از معضلات اجتماعی‌ای که در پی دارد و بر حسب تجربه دهه‌ها است که در این زمینه قوانینشان را اصلاح کرده‌اند و در ایران هم وقت آن رسیده و حتی دیرشده است که مبتنی بر انباشت تجارب جوامع دیگر و ضرورت‌ها و نیازهای اجتماعی در کشور این اصلاح قانونی صورت گیرد. امروز متاسفانه فرزندان حاصل از ازدواج زنان ايرانی با اتباع غيرايرانی حداقل تا سن ۱۸ سالگی به هيچ وجه ايرانی محسوب نمی‌شوند. انتقال تابعیت از طریق مادر هم از منظر منافع ملی و هم برای افزایش تعلق ملی و ایرانی فرزندان مادران ایرانی و کاهش مشکلات این مادران و فرزندان گامی است که باید برداریم.

بر اساس مطالعات تجربی معتبر، تبعیض و محروميت قانونی کنونی در بسیاری از موارد به طرد اجتماعی فرزندان مادران ایرانی، افزایش نارضایتی این مادران و فرزندانشان و آسیب‌های اجتماعی متعددی انجامیده‌است. افزایش بی‌شناسنامه‌ها در نواحی مختلف كشور و گسترش فقر در میان آنها هم از تبعات این تبعیض قانونی است و تعداد قابل توجهی از ساکنان ایران را از حق درمان و تحصيل باکیفیت و رایگان و ساير حقوق اولیه‌ی شهروندی محروم و رنج و مشکلات زیادی را به آن‌ها تحمیل می‌کند. بسیاری از فرزندان مادران ایرانی خارج از ایران هم به خاطر همین تبعیض حقوقی امکان ارتباط بیشتر با سرزمین مادری‌شان را از دست می‌دهند.

به همین دلایل سال‌هاست كه بسیاری از فعالان مدنی و جامعه‌شناسان ایران خواستار اصلاح این قانون و امکان انتقال تابعیت از طریق مادر در قوانین ایران بوده‌اند. طرح‌های مختلفی در سال‌های گذشته در این زمینه در مجلس شورای اسلامی مطرح شده‌است، اما اما هيچ‌كدام به سرانجام نرسیده‌اند. خوشبختانه در آبان‌ماه سال ۱۳۹۷ هيئت دولت لايحه‌ای را به تصويب رساند كه به موجب آن فرزندانی كه مادر آن‌ها ايرانی است می‌توانند به درخواست مادر خود به تابعيت سياسی ايران در آيند.

ما امضاكنندگان اين نامه از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی می‌خواهیم که این فرصت را از دست ندهند، این لایحه را که به زودی در صحن علنی مجلس به رای گذاشته می‌شود تصویب کنند، به این تبعیض حقوقی و پیامدهای اجتماعی نامطلوبش پایان دهند، گرهی از زندگی بسياری از بی‌شناسنامه‌های بی‌صدا و فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی بگشایند و گامی مهم در جهت منافع ملی ایران، بسط عدالت و حفظ كرامت انسانی فرزندان مادران ايرانی بردارند.

اسامی امضاکنندگان به ترتیب حروف الفبا:

برای دیدن نام امضاکنندگان روی INSTANT بزنید👇:
http://bit.do/eR7ys

@jalaeipour


Репост из: Zahra Rafati
🔸حقوق شهروندی زنان و موانع تحقق آن

✍️ فاطمه نظيری

📍مارشال شهروندی را در تکامل سه حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی می داند. حقوق مدنی به آزادی بیان و اندیشه و آزادی های فردی اطلاق می شود. منظور از حقوق سیاسی، حق مشارکت در روندهای سیاسی است و حقوق اجتماعی عبارت است از حق برخورداری از حداقل رفاه و امنیت اقتصادی مانند آموزش، بهداشت و تامین اجتماعی. وی شهروندی را حق همه­ی اعضای یک جامعه فارغ از جنسیت­شان می داند و معتقد است تمام شهروندان در حقوق و وظایف اعطا شده با یکدیگر برابر هستند.

📍بنابراین برای بررسی میزان تحقق حقوق شهروندی زنان باید میزان تحقق حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی آنان را در جامعه سنجید. آنچه مسلم است زنان در ایران دارای موقعیت برابر با مردان نیستند و این امر سبب می گردد حقوق شهروندی آنان به طور کامل محقق نشود.
آگاهی و مشارکت دو عامل مهم در احقاق حقوق زنان محسوب می شود و تا هنگامی که زنان نسبت به قوانین و حقوق خودشان آگاهی لازم را نداشته باشند و بستر لازم برای مشارکت و حضور در جامعه فراهم نباشد، نمی توانند به حقوق شهروندی خود دست یابند.

📍عوامل مهمی در ایران باعث به وجود آمدن این وضعیت شده است؛ از مهم ترین آن­ها می توان به ساختار سیاسی مردسالار اشاره کرد. در این ساختار قدرت به انحصار مردان درآمده است و گویی سیاست یک هویت مردانه دارد.
در چنین نظامی تفکیک شغل براساس جنسیت صورت می گیرد و زنان در خانه و با وظایف خانه­داری به انقیاد در می آیند.به همین جهت زنان فرصت مشارکت در جامعه را از دست می دهند و به دلیل انقیاد آگاهی لازم نسبت به حقوق خود را کسب نمی کنند.

📍عامل دیگری که در به وجود آوردن این وضعیت و تداوم آن نقش دارد مربوط به اندیشه خود زنان است. به این معنی که زنان خود را باور ندارند و تفکیک کار جنسیتی را می پذیرند و احساس بی ارزش بودن می کنند و گمان می برند در حوزه­ی عمومی اضافی هستند و حتی دیگر زنان را از مشارکت در جامعه و آگاهی نسبت به حقوق خود، منع می کنند. در واقع می توان گفت در چنین حالتی زنان خود سازنده و تداوم بخش جامعه­ی مردسالار هستند. هرچند این امر نیز محصول جامعه­ی مردسالار است که زنان در آن علیه یکدیگر هستند و قوانین مردسالار را پذیرفته و علیه هم نیز به کار می برند.
در چنین وضعیتی آموزش نقش اساسی و مهمی را در پایان دادن به این وضع و آگاهی بخشی به زنان ایفا می کند.

📍از طریق آموزش زنان می توانند به قوانین و حقوق خود آگاه شوند و نسبت به تغییر وضعیت موجود فعالانه اقدام کنند؛ چرا که بهبود وضعیت #زنان صرفا در #گرو_تغییر_قوانین نیست بلکه باید این اعتقاد به برابری در جامعه نهادینه شود و این امر صرفا از طریق تغییر قوانین و ساختارها میسر نمی شود. این امر بیش از بیش نقش #آموزش را در تغییر ذهنیت افراد جامعه اعم از زنان و مردان آشکار می کند.
🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه

Показано 20 последних публикаций.

66

подписчиков
Статистика канала