کانون زبانشناسی شناختی (آرشیو)


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


این کانال به هیچ نهاد و سازمانی وابستگی ندارد.

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


📓 مقدمه‌ای کاربردی بر استعاره

✍ زلتن کوچش؛ ترجمه شیرین پورابراهیم‌
📰 انتشارات سمت

زُلتن کُوِچش از پژوهشگران و نویسندگان نام آشنای حوزه استعاره مفهومی یا شناختی است که آثار پژوهشی وی اعم از مقاله و کتاب می‌تواند راهگشای بسیاری از پژوهشگران این حوزه باشد. وی در کتاب حاضر که یکی از با ارزش‌ترین کتاب‌های حوزه استعاره مفهومی است، با زبانی سلیس و روان، و نثر علمی به دور از تکلف و پیچیدگی‌های مرسوم و معمول، به معرفی استعاره مفهومی، مجاز مفهومی، فضاهای ذهنی، تصویرهای استعار‌ی و مفاهیم بنیادین این موضوع علمی مهم می‌پردازد. همچنین کاربردهای این نظریه در موضوعات دیگر زبان‌شناسی مثل تحلیل کلام و تحلیل اصطلاحات نیز از نظر دور نمانده است. این کتاب جامع که از نوزده عنوان منسجم تشکیل یافته است و موضوعات از ساده به پیچیده مرتب شده‌اند، تمرین‌های متنوعی به فراخور بحث طراحی شده است که هر کدام می‌توانند موضوع تحقیقی در مورد استعاره‌های زبان فارسی قرار گیرند.

#معرفی_کتاب


Metaphor; A Practical Introduction.pdf
1.4Мб
📓Metaphor: A Practical Introduction (2nd edition); Zoltan Kovecses

#Conceptual_Metaphor


Metaphor: A Practical Introduction is an invaluable resource for all readers interested in metaphor. An excellent introduction to conceptual metaphor, one which undergraduate students, graduate students, and general readers will find accessible yet thought-provoking. The second edition has been significantly updated and improved, while retaining the features that have made it a well-loved book for students, such as clear expression, interesting exercises with a useful key, concise chapter summaries, and a very handy index of metaphors and metonymies. This edition includes two new chapters-on 'metaphors in discourse' and 'metaphor and emotion' -along with new exercises, responses to criticism and recent developments in the field, and revised student exercises, tables, and figures.


📒 مقدمه‌ای بر معناشناسی شناختی

✍ بلقیس روشن و لیلا اردبیلی
📰 نشر علم

معناشناسی شناختی (معنی‌شناسی شناختی) معنی زبانی را بازنمود ساختار مفهومی می‌دانند؛ یعنی معنی زبانی بازنمود سازمان ذهنی است. ساختار مفهومی همان چیزی است که باعث شد تا معنی‌شناسی شناختی نسبت به سایر رویکردها نگرشی متفاوت به معنی زبانی داشته باشد. اگرچه معنی‌شناسی شناختی چارچوب کاری واحد و یکپارچه‌ای ندارد و آن دسته از محققانی که خود را معنی‌شناس شناختی می‌دانند دارای علایق و دغدغه‌های متنوع هستند، اما اصول مشترکی وجود دارد که فصل اول کتاب آن‌ها را معرفی می‌کند. فصل دوم به یکی از مهم‌ترین ادعاهای این رویکرد یعنی بدن‌مندی ساختار مفهومی می‌پردازد.‌ فصل سوم دیدگاه دایرة‌المعارفی و فصل چهارم موضوع مقوله‌بندی و الگوهای شناختی آرمانی‌شده را بررسی می‌کند. فصل پنجم، ششم و هفتم سه نظریه‌ی استعاره مفهومی، فضاهای ذهنی و آمیختگی مفهومی را توضیح داده و نشان می‌دهند که چگونه این نظریه‌ها در امتداد پیدایش هم قرار دارند.

#معرفی_کتاب


📢 وبینار بین‌المللی واج‌شناسی شناختی

زبان‌شناسی شناختی انگاره‌ای زبان‌شناختی با رویکرد غیرحوزه‌ای است که زبان را نظامی ذهنی و شناختی تصور کرده و درک جامع نظام زبانی را مستلزم درک کامل نظام شناختی می‌داند. واج‌شناسی شناختی به عنوان بخشی از دستور شناختی از روش‌شناسی میدانی و یا آزمایشگاهی برای کشف اصول و ساز و کارهای شناختی حاکم بر پردازش اطلاعات واجی به منظور حل مسائل شناختی مربوط به نظام آوایی زبان استفاده می‌کند. نخستین وبینار بین‌المللی واج‌شناسی شناختی با هدف معرفی این حوزۀ علمی در ایران و تبادل دستاوردها و یافته‌های پژوهشی در رابطه با واج‌شناسی شناختی میان اساتید، دانش‌پژوهان و دانشجویان و اعتلای سطح دانش نظری و عملی آنان در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ برگزار می‌گردد. از کلیه علاقه‌مندان برای شرکت در این وبینار دعوت به عمل می‌آید.

لینک کامل خبر:

http://news.ikiu.ac.ir/?p=31881

لینک ورود به وبینار (در زمان تعیین شده وارد شوید):

https://ac.aminidc.com/conf-panel1


گرایش‌های_اصلی_در_زبانشناسی_شناختی.pdf
567.6Кб
📑 گرایش‌های اصلی در زبانشناسی شناختی؛ نوشته‌ی رنه دیرون و ترجمه‌ی بیتا قوچانی

#مقاله


📓 الف-ب زبانشناسی شناختی

✍ وی‌ویان اونز و ملانی گرین؛ ترجمه جهانشاه میرزابیگی

📰 انتشارات آگاه

این کتاب به شرح کلیات زبان‌شناسی شناختی می‌پردازد و به لحاظ محتوا به سه بخش اصلی تقسیم می‌شود. در گام نخست اهداف و اصول زبان‌شناسی شناختی توصیف می‌شود؛ در گام دوم و سوم موضوعات مختلفی پیرامون معنی‌شناسی شناختی و رویکرد شناختی به دستور مورد بررسی قرار می‌گیرد. مترجم نسخه تک‌جلدی کتاب به زبان انگلیسی را در قالب دو جلد ترجمه کرده است.

#معرفی_کتاب


Cognitive Linguistics- An Introduction.pdf
9.1Мб
♒️ Cognitive Linguistics: An Introduction; Vyvyan Evans and Melanie Green


♒️ Cognitive Linguistics: An Introduction

✍ Vyvyan Evans and Melanie Green

This book is a comprehensive and authoritative overview—a complete guide—to the cognitive linguistics enterprise. Cognitive linguistics is a contemporary and highly influential school of thought, encompassing the study of human language, mind, and social behaviour. The book surveys the primary theoretical commitments and guiding principles of the enterprise, and provides a thorough and engaging overview of the broad range of areas studied by cognitive linguistics, including all aspects of language, mind, as well as applications and extensions of cognitive linguistics to the study of text, literature, discourse, and society. The book focuses equally on presenting influential cognitive linguistic theories, as well as descriptive accounts of linguistic, psychological and behavioural phenomena; it also introduces the reader to methods and approaches deployed by cognitive linguistics in studying human language, mind and behaviour.


از کلیه متخصصان و علاقمندان به #زبانشناسی_شناختی دعوت می‌شود تا در مسیر آگاهی‌بخشی و گفتگو پیرامون مباحث مختلف این حوزه با گروه "کانون زبانشناسی شناختی" همراه شوند.

#لینک_گروه:

https://t.me/joinchat/U88nHOlOaMriEbgz


20120427085639-8068-32.pdf
286.3Кб
📑 نظریه استعاره مفهومی از دیدگاه لیکاف و جانسون؛ نوشته زهره هاشمی

#مقاله


📙 استعاره‌هایی که با آن‌ها زندگی می‌کنیم

✍ جرج لیکاف و مارک جانسون؛ ترجمه هاجر آقا‌ ابراهیمی

📰 نشر علم

بسیاری از مردم بر این باورند که استعاره یکی از ابزارهای تخیل شاعرانه و صنایع بلاغی متعلق به زبانی غیرعادی است. علاوه بر این، استعاره معمولا به عنوان ویژگی زبان، یعنی منحصر به واژه و نه اندیشه یا عمل، به شمار می‌رود. به همین سبب بسیاری از مردم معتقدند که بدون استعاره هیچ مشکلی نخواهند داشت، اما از منظر زبانشناسی شناختی استعاره در زندگی روزمره و در اندیشه و عمل ما جاری است. بر این اساس نظام مفهومی ذهن ما ماهیتی استعاری دارد. نویسندگان این اثر به موضوع استعاره‌‌ مفهومی و جایگاه آن در زندگی روزمره پرداخته‌‌اند.

#معرفی_کتاب


Metaphors We Live By.pdf
12.8Мб
📕 Metaphors We Live By, George Lakoff and Mark Johnson

#Conceptual_Metaphor


📕 Metaphors We Live By
✍ George Lakoff and Mark Johnson

Metaphor, the authors explain, is a fundamental mechanism of mind, one that allows us to use what we know about our physical and social experience to provide understanding of countless other subjects. Because such metaphors structure our most basic understandings of our experience, they are "Metaphors We Live By"—metaphors that can shape our perceptions and actions without our ever noticing them.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📥 زبان در گستره‌ی رویکردهای نوین؛ گفتگو با دکتر مهدی پورمحمد


زبانشناسی_شناختی؛_دومین_انقلاب_معرف‌شناختی_در_زبانشناسی.pdf
127.3Кб
📑 زبانشناسی شناختی: دومین انقلاب معرفت‌شناختی در زبانشناسی (فهرست مطالب و صفحات آغازین)


📘 زبانشناسی شناختی: دومین انقلاب معرفت‌شناختی در زبانشناسی

✍ رضا نیلی‌پور
📰 انتشارات هرمس

در دوران معاصر، در علوم شناختی و علوم وابسته به رابطۀ زبان و ذهن، دو انقلاب معرفت‌شناختی جدی اتفاق افتاده است. در منابع علوم شناختی، از این دو تحول معرفت‌شناختی با عنوان‌های «انقلاب اول شناختی» و «انقلاب دوم شناختی» یاد شده است. جورج لیکاف و مارک جانسون این دو تحول معرفت‌شناختی را «علوم شناختی نسل اول» و «علوم شناختی نسل دوم» نامیده‌اند. نخستین جرقۀ هر دو تحول معرفت‌شناختی با پرسش نسبت به مبانی هستی‌شناسی زبان زده شد. پرسش‌هایی مانند: رابطۀ زبان و ذهن چیست؟ و زبان در مغز چگونه یاد گرفته می‌شود؟ اگرچه هر دو انقلاب شناختی با محوریت زبان‌شناسی (با پیشتازی چامسکی در انقلاب اول و لیکاف در انقلاب دوم) آغاز شد و ادامه یافت، ولی وجه مشترک هر دو در اعتراض نسبت به مبانی فلسفی دوران پیشین خود دربارۀ ماهیت شناخت و رابطۀ زبان و ذهن بوده است.

👇جهت آشنایی بیشتر با کتاب، فایل فهرست مطالب و صفحات آغازین را مطالعه کنید.

#معرفی_کتاب


اصول_و_مفاهیم_بنیادین_زبانشناسی_شناختی_.pdf
847.8Кб
📑 اصول و مفاهیم بنیادی زبانشناسی شناختی؛ محمد راسخ‌مهند

#مقاله


📓 درآمدی بر زبانشناسی شناختی؛ نظریه‌ها و مفاهیم

✍ محمد راسخ‌مهند
📰 انتشارات سمت

این کتاب اثری مقدماتی برای معرفی اصول و مفاهیم مطرح در زبانشناسی شناختی و تلاشی در راستای پر کردن خلأ وجود کتابی مناسب در این زمینه به زبان فارسی است. نویسنده کتاب با تأکید بر نکته مذکور، این اثر را در قالب ۳ بخش و ۹ فصل نگاشته و در آن به مباحثی چون مفاهیم بنیادی زبانشناسی شناختی با مقایسه دو رهیافت صورت‌گرایی و نقش‌گرایی، خاستگاه زبانشناسی شناختی، جنبه‌های مختلف معنی‌شناسی شناختی و معرفی رویکردهای شناختی به مطالعه دستور (صرف و نحو) پرداخته است.

👇جهت آشنایی بیشتر با کتاب، فایل مقاله‌‌ی اصول و مفاهیم بنیادی زبانشناسی شناختی از بخش اول کتاب را مطالعه کنید.

#معرفی_کتاب

Показано 19 последних публикаций.

35

подписчиков
Статистика канала