Earth Management Analysers


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


تحلیگران مدیریت سرزمین

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


‍ ‍‍ 🔻ماده 54 قانون رفع موانع تولید یا "رفع موانع زمین خواری"

🔹تحلیل بر یک ماده قانونی خلاف منافع ملی و منابع طبیعی:

▫️ #اسکان_نیوز-الهام فریدونی: تاکید رهبر انقلاب را بارها باید مرور کرد. آنجا که هشدار دادند :« "مسئله منابع طبیعی مسئله تجملاتی نیست، یک مسئله درجه دو نیست، بلکه مسئله حیاتی است.

▫️«توقع این بوده است که در نظام اسلامی و جمهوری اسلامی این پدیده (زمین خواری) متوقف شود اجازه ندهیم کسانی بیایند با دست اندازی به زمین های گوناگون اطراف شهر و حومه های شهر و مناطق خوب، ثروت عمومی را به نوبه خود تبدیل کنند به ثروت خصوصی،کسانی بیایند با زرنگی، بادست کاری کردن قانون یا احیاناً خریدن دو نفر سست عنصر در فلان دستگاه، این ثروت عمومی را تبدیل کنند به ثروت شخصی خودشان." اما چرا برخی قوانین درست خلاف این تامیدها و منویات وضع می شوند؟!

▫️درسال 1394 در اقدامی تعجب برانگیز و بدون اطلاع دستگاه مسئول امر یعنی "سازمان جنگل ها، مراتع وآبخیزداری" و خلاف تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای مبارزه با زمین خواری و توجه به منابع طبیعی و... و بدون هیچگونه کار کارشناسی و با اغراض خاص و در فضای خاص کشور در ارتباط با تحریم ها و لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی، در "قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر" و... مواد 45 و 54 این قانون به روش های غیرمعمول مصوب شد و اساس منابع طبیعی کشور را هدف قرار داد که تلاش معاونت وقت "حفاظت وامور اراضی سازمان جنگل ها،مراتع وآبخیزداری" نیز راه به جایی نبرد.

▫️در حقیقت تصویب این مواد، علاوه بر دارا بودن ایرادهای اساسی ، خسارت های جبران ناپذیری را برای کشور به داشته است. از جمله ایراداتی که بر این ماده ی قانونی وارد است :

1-تزلزل در اسناد مالکیت دولت و فراهم نمودن شرایط و فضا برای تضییع حقوق دولت، رانت خواری، زمین خواری و سوء استفاده های متعدد و از بین بردن منابع پایه تولید کشور

-تالی فاسد در سیستم و سوء استفاده زمین خواران و افراد سودجو

3-به هدر دادن زحمات 50 ساله اخیر در تثبیت حاکمیت دولت بر انفال

4-ایجاد انگیزه برای اعتراض به مالکیت دولت در افرادی که حتی مدارک اولیه مالکیت را نداشتند.

5-تأکید جدی بر مستند قرار دادن عکس های هوایی در شرایطی که اولاً عکس های هوایی اورتوفتو شده وجود ندارد؛ ثانیاً کارشناسان متخصص در این زمینه در بدنه دستگاه های مجری وجود ندارد.

6- مغایرت های قانونی با قوانین و مقررات جاری و معتبر که موجبات سردرگمی وگرفتاری های بعدی را فراهم آورده است.

7-ایجاد مشکلات اجرایی با حجم عظیمی از اقدامات متعدد جدید، تحمیل هزینه های سنگین بر دولت بدون پیش بینی منابع لازم برای تأمین بودجه مربوطه حداقل معادل 5 هزار میلیارد ریال .

8-ایجاد مشکلات و درگیری های اجتماعی به دلیل تغییر در مالکیت ها و سهم اشخاص و ...

🔺لازم به ذکر است تنها در سه مصوبه کمیسیون رفع تداخلات حدود 86 هکتار از عرصه های بکر و جنگلی مازندران که در زمان قانون ملی شدن جنگل ها و مراتع 1341 جنگل بوده و در حال حاضر نیز دارای پوشش جنگلی انبوه و گونه های درختی باارزش است از ملی خارج شده و مستثنیات اعلام شده است.

جزییات بیشتر:
http://eskannews.com/news/22055

instagram.com/eskannews


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥فوران تماشایی آتشفشان پوپوکاتپتل / یورونیوز

fararu.com
@earthmanagementanalysers


🔻فساد در ارزش‌گذاری اراضی طرح گردشگری تنگ تکاب به قیمت 1200تومان

🔹خطر از سرگیری پروژه تنگ تکاب در "منطقه حفاظت شده خاییز"

▫️به گزارش #اسکان_نيوز، از بهبهان خبر ‌می‌رسد پروژه گردشگری تنگ تکاب در منطقه حفاظت شده خائیز به پشتوانه برخی مدیران دولتی در حال فعال‌سازی است.

▫️به گفته فعالان محیط زیست خوزستان و بهبهان علاوه بر غیر‌قانونی بودن این طرح در منطقه حفاظت شده خاییز که زیستگاه پلنگ، کاراکال و عقاب و ... است ، فساد در ارزشگذاری اراضی طرح گردشگری تنگ تکاب به قیمت 1200 تومان یکی از پرسش ها و مطالبات اساسی مردم برای پیگیری عاملان این قیمت گذاری ست.

▫️طرح گردشگری تنگ تکاب که با موافقت شخص عیسی کلانتری می رفت تا در قلب منطقه حفاظت شده خاییز مجوز بگیرد به درخواست فعالان محیط زیست و شکایت فعالان محیط زیست خوزستان و دستور دادستان این شهر متوقع شد‌. حالا زمزمه های مبنی بر شروع مجدد طر ح به گوش می رسد.


🔻نیمی از جنگل‌های شمال دود شده است!

🔹عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور با بیان این‌که متاسفانه در سال‌های اخیر بخشی از جنگل‌های هیرکانی را براساس آمار سازمان جنگل‌ها از دست دادیم، گفت: از 40 سال قبل تاکنون حدود 3 میلیون و600 هزار هکتار از جنگل‌های هیرکانی به حدود یک میلیون و 800 هزار هکتار رسیده و این به معنا این است که نیمی از جنگل‌های شمال دود شده است.

🔹مسعود مولانا افزود : به علت عدم بی‌توجهی‌ها نسبت به کارکرد جنگل‌های شمال کشور و تبدیل آن به ویلاسازی ‌های گسترده، تخریب اراضی جنگلی، باغ و جنگل، آتش سوزی‌ها، قاچاق چوب، تغییر کاربری، تصاحب اراضی جنگلی توسط نهادهای مختلف و چرای دام خارج از ظرفیت عواملی برای تخریب جنگل های هیرکانی در مازندران است./ایسنا

جزئیات بیشتر:
http://eskannews.com/news/22034

instagram.com/eskannews
@earthmanagementanalysers


📣 دادستانی نظامی مازندران: چند نیروی پایگاه‌هوایی محمودآباد بازداشت شدند

▪️رحیم رحیمی، دادستانی نظامی مازندران، درباره درگیری‌های خونین دیروز در پادگان بیشه‌کلای محمود‌آباد، گفته:
▫️دادگاه عمومی و انقلاب محمودآباد در یک اختلاف ملکی قدیمی میان اهالی روستا بیشه‌کلا و پادگان، به‌سود یکی از اهالی روستای بیشه‌کلا،برای آزادکردن بخشی از زمین پادگان حکم داده.
▫️رحیمی گفته: «دیروز نماینده دادگاه به‌هم‌راه پلیس، برای ابلغ موضوع به فرمانده پادگان و «جانمایی و چگونگی اجرای حکم دادگاه» به محل رفته‌بودند اما ماموران نیروی‌هوایی اجازه جانمایی می‌دهند.
▫️صاحب‌ملک که دادگاه به‌سود او حکم کرده، خودسرانه و تحریک‌آمیز، همراه‌با کارگران‌اش به سوی پادگان و ماموران سنگ می‌پرانند، و ماموران پس‌از چندتیر هوایی، تیراندازی مستقیم کرده‌اند؛ دونفر کشته و چهارنفر زخمی‌ شده‌اند.»

▪️این مقام نظامی افزوده سازمان قضایی نیروهای مسلح مازندران، پس‌از تحقیق‌های نخستین چندنیروی این پادگان را بازداشت کرده و تحقیق درباره ماجرا ادامه دارد.»


🔻بلایی که پولدارها بر سر دماوند آوردند

🔹بلایی که پولدارهای ویلاساز بر سر دماوند آورده‌اند نه تنها آب و هوا بلکه زمین را هم از این شهرستان گرفته است و آینده مناسبی برای آن متصور نیست.

🔹دادستان دماوند می‌گوید: متاسفانه برخی ادارات خدمات‌رسان و مراجع نظارتی با متخلفان همسو و هم جهت یا در عمل به وظایف خود ناتوان هستند به گونه‌ای که چندین مورد همکاری روسای ادارات خدمات رسان با متخلفان مشاهده و منجر به بازداشت فرد متخلف شده است.

🔹این مقام مسئول با اشاره به اینکه اغلب ساخت و سازهای غیرمجاز در روستاها صورت می‌گیرد ادامه داد: مهمترین دلیل افزایش ساخت و ساز غیرمجاز در هر روستا شوراها و دهیاران هستند که بعضا رد پای این افراد در ساخت و سازهای غیرمجاز ملموس بوده است و باید توسط مسئولان اجرایی نظارت صورت گیرد./ایرنا

جزئیات بیشتر:
http://eskannews.com/news/21999

instagram.com/eskannews
@earthmanagementanalysers


هر جا هوا مطابق میلت نشد، برو. فرق تو با درخت، همین پای رفتن است!

📸تراژدی مرگ دو درخت
@earthmanagementanalysers


🔻حق السکوت مجریان طرح انتقال آب خزر به جوامع محلی

🔹به گزارش #اسکان_نیوز، طرح شیرین سازی وانتقال آب خزر در سال 88 و بدون هیچ گونه مطالعه جامعی آغاز شد و بیش از 140 میلیارد تومان در همان بازه زمانی کوتاه هزینه بر بیت المال تحمیل کرد.

🔹از ساخت "اصطبل"و"مرده شورخانه"برای بومیان حاشیه خط لوله انتقال آب تا پرداخت مبلغ 3 میلیارد ریال به مرکز درمانی فوک خزر!

🔹این ها بخشی از برنامه 5 ساله کشور برای توسعه روستاها و مناطق محروم یا طرح های دولت، جهت ارایه خدمات به روستاها برای جلوگیری از مهاجرت به شهرها، طرح های عمرانی برای بازسازی مناطق زلزله زده ،وعده های نامزدهای مجلس در آستانه انتخابات و یا تخصیص بودجه از سوی سازمان محیط زیست برای حفاظت از جمعیت فوک خزری نیست؛

🔹بلکه بخشی از تصورات نگارندگان به اصطلاح "طرح 20 جلدی شیرین سازی و انتقال آب دریاچه خزر" است که تحت عنوان "گزارش نهایی مطالعات اجتماعی" و در پاسخ به احتمال بروز مخالفتهای مردم محلی و اقدام احتمالی برای تخریب خط لوله در قلب جنگل و اراضی کشاورزی به رشته تحریر درآمده است.

جزئیات بیشتر:
http://eskannews.com/news/21972

@eskannews_com
instagram.com/eskannews


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴 دو کشته در درگیری در پایگاه نیروی هوایی در محمودآباد مازندران

▪️خبرگزاری ایسنا ادعا کرده «هجوم غیرقانونی و خودسرانه عده‌ای به زمین‌های پادگان نیروی هوایی در منطقه قصر دریاسر محمودآباد به درگیری کارکنان و عوامل تامین حفاظت فیزیکی این پادگان» با آن‌ها منجر شده، و دونفر در این درگیری‌ها کشته‌شده‌اند. فیلمی از این درگیری که در این پست می‌بینید حالا در شبکه‌های مجازی دست‌به‌دست می‌شود.
▫️ایسنا نوشته مهاجمان می‌خواسته‌اند به‌روش غیرقانونی به باند فرودگاه بیشه‌کلاه محمودآباد وارد شوند و سلاح نیروهای این پادگان را از آن‌ها بگیرند.
▫️بنابر این گزارش از میان سربازان نیروی‌هوایی، هم زخمی برجا مانده و گروهی از مهاجمان راکه ایسنا آن‌ها را «اراذل و اوباش اجیرشده» نامیده، از سوی پلیس دست‌گیر شده‌اند و ارتش ماجرا را پی‌گیری خواهد کرد./منبع فیلم: توییتر👆🎧
@earthmanagementanalysers


اجازه دهید با یک مثال ساده عمق فاجعه را برای دوستان باز کنم . فرض کنیم در پلاک ثبتی x سه روستای n3 , n2 , n1 داریم ، میزان نسق زارعانه ( با اجرای اصلاحات ارضی) در این پلاک ( یعنی برای هر سه روستا) 80 هکتار است . امور اراضی بجای اینکه کل پلاک x را رفع تداخل نماید فقط محدوده ای فرضی برای روستای n3 در نظر گرفته و در مرحله بعدی موقع تصمیم گیری و رفع تداخل کل 80 هکتار بعنوان نسق زارعانه برای روستای n3 در نظر گرفته می شود. این روستا با سطح غیرواقعی مستثنیات رفع تداخل میگردد و مصوب می شود . معجزه ی بعدی را زمانی شاهد خواهیم بود که امور اراضی به زعم خود میخواهد پلاک را کامل نماید این بار با در نظر گرفتن مصوبه ی روستای n3 ( قانونی دانستن آن) ، برای دو روستای دیگر هم رفع تداخل را با همان سطح نسق زارعانه ی 80 هکتار انجام میدهد.
یعنی بجای اینکه مطابق قانون پلاکی وارد شوند دو بار در یک پلاک ورود پیدا کرده و نسق زارعانه آن پلاک بجای 80 هکتار ، 160 هکتار در نظر گرفته می شود!!!!! و این یعنی کاهش غیرقانونی عرصه های ملی ...(فقط برای نمونه در یکی از پلاکهای تجمیعی منطقه‌ی سوادکوه که در مجموع چهارده روستای آن هشتاد هکتار نسق زارعانه و پیامد آن مستثنیات قانونی وجود داشته، پلیگونی مشتمل بر سه روستا بسته‌اند و در آن پلیگون هفتاد و نه هکتار مستثنیات تعریف کرده‌اند؛ با این رویکرد در واقع یازده روستای باقیمانده در مجموع بایستی یک هکتار مستثنیات قانونی داشته باشند که اینچنین نیست)
در حقیقت ماده 54 قانون رفع موانع تولید و نحوه ی اجرای این قانون سبب کاهش سطح وسیعی از عرصه های ملی گشته است . هر چند مطابق مصوبه ی کارگروه مرکزی امکان بازنگری و اصلاح مصوبات وجود دارد ، اما بسیاری از ایراداتی که دوستانمان مطرح نمودند در عمل مرتفع نخواهد شد؛ لذا به نظر این حقیر فقط دو راهکار اساسی وجود دارد:
#تلاش برای حذف این ماده‌ی قانونی
# حضور و نظارت دقیق دستگاههای نظارتی در کمیسیون (البته دستگاه نظارتی که اشراف کامل قانونی و کارشناسی داشته باشد که متأسفانه رویایی بیش نیست)


با سلام و سپاس از دوستانی که اهتمام ورزیدند و نکاتی ارزنده و قابل تأمل در خصوص « تحلیلی بر ماده 54 قانون رفع موانع تولید !» به اشتراک گذاشتند .
مطالبی که بزرگواران متذکر شدند همگی تأکید بر نواقص آئین نامه و شیوه نامه و بعضا" عدم صحیح اجرای قانون است . لیکن من همچنان تاکید دارم که زاویه دیدمان را بازتر نموده و مشکل را از سرچشمه جستجو نمائیم .

1- هدف از تصویب ماده 54 باصطلاح ، رفع تداخل دو قانون موازی یعنی قانون ملی شدن و قانون اصلاحات ارضی بوده است .
من باز تاکید دارم که به عنوان "قانون" بیشتر توجه گردد. چرا قانون رفع موانع تولید؟؟!!!! مگر هدف ، رفع تداخل نمی باشد؟ یعنی نهایتا" عرصه ی رفع تداخل شده یا ملی یا غیر ملی می شود . در عرصه های ملی که تولید با آنچه مدنظر قانونگذار بوده معنایی ندارد ، این یعنی جهت دهی به یک ماده ی قانونی و فراهم نمودن زمینه های بعدی دخل و تصرف در منابع طبیعی کشورمان .
وقتی رفع تداخلات ناشی از اجرای دو قانون موازی از طریق دستورالعمل رفع تداخلات مصوب سال1393 در وزارتخانه جهاد کشاورزی در دست اجراست ، نمایندگان مجلس بنا بر چه ضرورتی این ماده ی قانونی را آنهم درست یک سال بعد به تصویب رساندند؟

2- به نظر میرسد قانونگذار با تصویب این قانون بدنبال کاهش سطح ملی ، افزایش مستثنیات و پیامد آن افزایش سطح تولید است لذا با چنین رویکرد نادرستی بایستی هم چنین ترکیبی را در کارگروه شهرستانی و کمیسیون استانی شاهد باشیم !!!!، یعنی فقط 2 نفر از 7 نفر عضو ، از بدنه ی سازمان جنگلها (که در زمان تصویب قانون هم از ایشان نظری خواسته نشده) باشند .

3- این ماده ی قانونی با هدف افزایش تولید مصوب میگردد این البته آغاز داستان است . اینکه همین قانون و آئین نامه ی غیرمنصفانه آن چگونه ابزار دست گروهی گردیده تا به عرصه های ملی چوب حراج بزنند .
- بسیاری از ضعف های اجرایی از ابهامات شیوه نامه ، عدم اشراف اعضا کارگروه و کمیسیون ، را دوستان صاحب نظرمان اشاره نمودند اما تأکید من بیشتر بر تخلفاتی است که آگاهانه در روند اجرای این ماده ی قانونی صورت می پذیرد که برخی از آنهارا مجددا" متذکر می شوم :

#اجرای رفع تداخلات در پلاکهایی که مشمول اجرای مقررات سه گانه اصلاحات ارضی نبوده !!!!
# بعضا" استفاده از عکس های هوایی به روز بجای عکسهای هوایی مقارن قوانین
# اجرای رفع تداخلات بدون رعایت حدود ثبتی پلاک :
در اجرای مقررات ملی شدن نقشه‌ای بنام تفکیک انفال داریم ( با یک برگ تشخیص ، آگهی ، و گواهی عدم اعتراض کمیسیون ماده 56) ، یعنی یک نقشه که حداقل دو عرصه ی ملی و مستثنیات بر روی آن جانمایی گردیده و از حدود ثبتی پلاک تبعیت می نماید . از سوی دیگر امور اراضی لیستی از نسق زارعانه بدون نقشه ی اجرای مقررات.
مطابق آئین نامه و شیوه نامه ، محدوده ای که در آن رفع تداخل میگردد بایستی از حدود ثبتی تبعیت نماید . حال آنکه در اکثر عرصه های رفع تداخل شده این امر بدیهی صورت نپذیرفته(به این بهانه‌ی واهی که اکثر روستاهای ما در استان مازندران پلاک ثبتی ندارند، به جای رفتن به سمت اظهار نامه‌ی ثبتی و ... پلی گون محدوده‌ی زراعی فعلی اطراف روستا را که بعضاً با روستاهای مجاور مرز تفکیکی مشخصی ندارند را بعنوان مرز اصلاحات اراضی در نظر گرفته و نسق زارعانه‌ی آنرا با مستثنیات و ملی پلاک تفکیک انفال رفع تداخل نموده‌اند) که همین امر باعث کاهش غیر قانونی سطح ملی ما گردیده است .


❌ وقتی قوه مقننه ۵ سال حافظان طبیعت را فریب داد؛

روایتی دقیق از پنج سال فریبکاری قوای مجریه و مقننه جمهوری اسلامی در حق محیط بانان و جنگل بانان ایران؛ متن کامل گزارش #آرزو_میرزاخانی را در "ایران وایر" بخوانید: 👇👇


🔺 در سال ۱۳۹۳ و یک سال پس از آن‌که حسن روحانی، برای اولین بار به ریاست جمهوری ایران رسید، سازمان حفاظت محیط زیست لایحه‌‌ای به نام «اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا» که به «لایحه هوای پاک» معروف شده بود را به مجلس شورای اسلامی ارائه داد. تبصره ۳ ماده ۳۵ آن لایحه به افزایش حقوق و مزایای محیط بانان اختصاص داشت؛ اما جنگل‌بانان در هیچ بخشی از آن جایی نداشتند. این نادیده گرفته شدن، اعتراض عده‌‌ای از جنگل‌بانان را به دنبال داشت.

🔸 یک جنگلبان در این باره به «ایران وایر» می‌گوید: «در همان زمان ما به خانم ابتکار که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بود اعتراض کردیم. گفتیم جنگل‌بانان هستند که با قاچاقچیان چوب و زمین خواران مبارزه می‌کنند.»
به گفته این جنگلبان، ۸۳ درصد از خاک ایران به منابع طبیعی اختصاص دارد و سند مالکیت آن به نام منابع طبیعی است. در حقیقت جنگل‌بانان هستند که باید از آن محافظت کنند؛ بخشی‌نگری خانم ابتکار در این لایحه قابل قبول نبود به همین علت از خداکرم جلالی، رئیس وقت سازمان جنگل‌ها درخواست کردیم که در مجلس از حق ما هم دفاع کند. پاییز سال ۹۴ بود که کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی لایحه هوای پاک را اصلاح و جنگلبانان را هم به تبصره سه ماده ۳۵ آن اضافه کرد. اما یک سال بعد لایحه برای بررسی بیشتر به صحن علنی مجلس رفت و خبری از تبصره ۳ ماده ۳۵ در آن نبود! با اینکه محیط بانان و جنگل بانان در حدود دو سال منتظر تصویب این لایحه بودند و فکر می‌کردند به زودی از فلاکت و سختی زندگی در می‌آیند، اما سال ۹۵ اعلام شد که مجلس به این نتیجه رسیده که موضوع افزایش حقوق و مزایای محیط بانان و جنگل بانان ارتباطی با لایحه هوای پاک ندارد.»

🔹 در همان سال مجلس شورای اسلامی از دولت و از سازمان محیط زیست خواست تا به‌جای طرح قبلی، لایحه‌‌ای با نام «حمایت از محیط بانان و جنگل‌بانان» ارائه کند. یک سال طول کشید تا دولت لایحه جدید و مورد نظر را به مجلس شورای اسلامی بفرستد.

🔺 در بهار سال ۹۶، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران به طور رسمی این لایحه را که با همکاری سازمان محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی تدوین شده بود به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. اما در لایحه‌‌ای که او ارائه داده بود هیچ اشاره‌‌ای به حقوق و مزایای محیطبانان و جنگل‌بانان دیده نمی‌‌شد.

🔸 یک کارشناس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با ابراز تاسف از اقدامات دولت و مجلس شورای اسلامی به «ایران وایر» می گوید: «متاسفانه نه تنها ایرادات قبلی این لایحه برطرف نشد، بلکه در مصوبه سوم تیرماه مجلس، حتی ضریب ۲ امتیاز حق شغل و شاغل را هم حذف کردند. یعنی با این مصوبه، حقوق و مزایای محیط بانان و جنگل‌بانان حتی یک ریال هم افزایش پیدا نمی‌کند. در مورد تبدیل وضعیت استخدامی نیز چیزی در این مصوبه گفته نشد. در واقع این قانون حمایت از محیط بانان و جنگلبانان نیست! قانون حمایت از مردگان و مجروحان است. یعنی قانون‌گذار هیچ توجهی به معیشت و کیفیت زندگی این قشر نداشته و با وقاحت، طی پنج سال گذشته از زمان تدوین لایحه هوای پاک تاکنون مقامات دولتی و نمایندگان مجلس فقط وعده داده‌اند که با تصویب چنین قانونی، حقوق و مزایای کارکنان محیط بانی و جنگل‌بانی افزایش پیدا خواهد کرد. پنج سال خانواده‌ها را امیدوار و منتظر نگه داشتند، اما در نهایت با بی‌شرمی چنین قانونی را تصویب کردند.»

⚠️ این کارشناس در ادامه می گوید: «فرمانده یگان حفاظت و معاونان سازمان حفاظت محیط زیست کجا و چگونه از محیط بانان نمایندگی اخذ کردند که پس از تصویب این قانون مضحک، به نمایندگی از آنان از دولت و مجلس تشکر کردند؟!»


متن کامل گزارش فریبکاری دولت و مجلس را در لینک زیر بخوانید:
👇👇👇
https://iranwire.com/fa/features/32411


• آتشی كه با بیل خاموش نمی‌شود!
• کمبود امکانات نداریم؛ نبود امکانات داریم!


jamejamdaily.ir/Newspaper/Page/5450/Life/16


‍ ‍‍ پژوهش ها نشان داده است که زیر هر جنگل و بیشه شبکه پیچیده ای از ریشه، قارچ ها و باکتری ها وجود دارد که در پیوند دادن درختان و سایر گیاهان به یکدیگر نقش دارد.

قدمت این شبکه "اجتماعی" زیرزمینی به ۵۰۰ میلیون سال می رسد.

اکنون مطالعه ای بین المللی به تهیه اولین نقشه جهانی این "شبکه های همزیستی قارچ و ریشه گیاهان" منجر شده است. جزییات این مطالعه در نشریه "نیچر" تشریح شده است.

این تحقیقات نشان می دهد که شبکه همزیستی قارچ و ریشه گیاهان (مایکوریزال) در محدود کردن تغییرات اقلیمی چقدر اهمیت دارد و چقدر در برابر تاثیرات آن آسیب پذیر است.

پروفسور کراوتر می گوید: "درست مثل اسکن ام‌آرآی مغز که به درک چگونگی عملکرد مغز کمک می کند، این نقشه جهانی از قارچ های زیر خاک به درک چگونگی عملکرد اکوسیستم های جهانی کمک می کند."

"در نتیجه متوجه شدیم که کدام انواع میکروارگانیسم ها در کدام بخش‌ها زیست می کنند و با درک این موضوع می توانیم دریابیم که چطور باید انواع مختلف اکوسیستم ها را احیا کنیم و چگونگی تغییرات اقلیمی را دریابیم."

از دست دادن بخش هایی از این شبکه به احتمال قوی می تواند "چرخه بازخورد گرمایش و تصاعد کربن" را تشدید کند.

دو گروه متفاوت از این قارچ ها وجود دارد. نوع "AM" که به ریشه میزبان نفوذ می کند و نوع "EM" ریشه ها را احاطه می کند بی آنکه در آنها نفوذ کند.

قارچ "EM" عمدتا در آب و هوای معتدل و جنگل های شمالی زیست و کربن بیشتری را از اتمسفر به دام می اندازد. این قارچ ها در برابر تغییرات اقلیمی آسیب پذیرترند.


قارچ های "AM" بیشتر در نواحی گرمسیری غالب هستند و به یک چرخه سریع کربن دامن می زنند.

براساس این مطالعه ۶۰ درصد درختان به قارچ "EM" متصل هستند اما با افزایش دمای زمین، این قارچ ها و درختان مرتبط با آنها افت می کنند و جای خود را به قارچ های "AM" می‌دهند.

آقای کراوتر می گوید: "آن انواعی از قارچ ها که به انباشت کربن خیلی زیاد در خاک کمک می کنند درحال از میان رفتن است و جایشان را به انواعی می دهند که کربن را در اتمسفر منتشر می کنند."

وضعیتی که می تواند تغییرات اقلیمی را تسریع کند.

نتایج این مطالعه می تواند مبنای تلاش های احیای جنگل ها مانند کمپین یک هزار میلیارد درخت سازمان ملل قرار گیرد چون کمک می کند بدانیم کدام گونه های درختی برای کدام نواحی جهت کاستن از کربن بهتر هستند


نقشه جهانی شبکه پیوند دهنده ریشه درختان تهیه شد
@earthmanagementanalysers


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥ذوب شدن ۱۰ میلیارد تن یخ طی ۲۴ ساعت در گرینلند دانمارک

بیشتر بخوانید: https://bit.ly/2OJ8q1t
@earthmanagementanalysers


🔻«جنگلی نیست که جلوی سیل را بگیرد»

🔹کارشناس حوزه محیط‌زیست با اشاره به ۱۳۰۰ مورد لغزش زمین در سیل اخیر لرستان گفته «در این زمین‌لغزش‌ها هزاران درخت بلوط چند صد ساله از میان رفت و در بارندگی بعدی جنگلی نیست که جلوی سیل را بگیرد».

🔻 رضا ساکی نسبت به وقوع فجایع انسانی در خوزستان هشدار داده و گفته «هر کسی که دلش برای خوزستان می‌سوزد باید در لرستان کار کند. اگر طبیعت لرستان نتواند آب‌های بالا دست که از ناحیه نهاوند در جنوب استان کرمانشاه می‌آید را کنترل کند و این‌ها به سمت خوزستان بروند، شما شاهد فجایع انسانی و خسارت‌های به مراتب بزرگ‌تری خواهید بود».

#اسکان_نیوز

instagram.com/eskannews
@earthmanagementanalysers


سايه بختك جنگل هاي هيركاني تمامي ندارد؛/بيماري ذغالي در كمين بلوط هاي شمال
ايسنا | 1398/05/15
https://www.isna.ir/news/98051507564/بيماري-ذغالي-در-کمين-بلوط-هاي-شمال
خشکسالی+آب


‍ ‍‍ ✍ الهام فریدونی:

🔹 در سال 1394 در اقدامی تعجب برانگیز ، غیر کارشناسی و بدون اطلاع دستگاه مسئول امر (سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ) و در فضای خاص کشور در ارتباط با تحریم ها.... در قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور مواد 45و 54 این قانون به روش های غیر معمول مصوب گردیده که اساس منابع طبیعی کشور را هدف قرار داده است.
🔹 تصویب این ماده قانونی خسارات جبران ناپذیری به پیکره ی منابع طبیعی وارده نموده است و در عمل با رفع موانع زمین خواری راه را برای غارت انفال و بیت المال و رانت خواری فراهم نموده است.
🔹 تنها در سه مصوبه کمیسیون ماده 54 قانون مذکور در استان مازندران، 86 هکتار از عرصه های بکر و جنگلی که در زمان قانون ملی شدن جنگلها و مراتع(1341) جنگل بوده و در حال حاضر نیز دارای پوشش جنگلی انبوه و گونه های درختی با ارزش می باشد، از ملی خارج گردیده و مستثنیات اعلام شده است .
🔹 در همین راستا گزارشی در خصوص شفاف سازی موضوع ، نحوه تخلفات حادث شده ، در قالب فایل pdf ارائه می گردد.



Показано 20 последних публикаций.

94

подписчиков
Статистика канала