باشگاه کوهنوردی گرین بروجرد


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана



Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций






یکی از مهمترین تجهیزات مورد استفاده در کوهنوردی زمستانی، کلنگ کوهنوردی است. کلنگ ها کاربردهای مختلف در هنگام صعود دارند از جمله، استفاده به عنوان ترمز در هنگام سرخوردن روی برف، استفاده به عنوان کمک برای حفظ تعادل در هنگام عبور از مسیر های تیغه ای ترکیبی یخ و سنگ، کندن جای پا در برف سفت و کاربردهای فراوان دیگر. کلنگ های کوهنوردی دارای مدل های متنوع، سایز بندی، جنس دنه و تیغه و حالت های مختلف دیگر هستند که کوهنورد باید بسته به نوع فعالیت خود مناسب ترین گزینه را برگزیند.

نمونه ای از کلنگ های کوهنوردی قدیمی که جزیی جدایی ناپذیر در برنامه های زمستانی کوهنوردان شهیر زمانه خود بوده اند

این مقاله اطلاعاتی به صورت مختصر و مفید درباره همه آن چیزی که لازم است از کلنگ های کوهنوردی بدانید در اختیار شما قرار می دهد. مطالعه این مقاله برای تمام کوهنوردان که قصد صعود به قله ها در فصل زمستان را دارند توصیه می شود.

طول کلنگ

اغلب، افراد کلنگهایی را انتخاب می‌کنند که برای آنها خیلی بزرگ است. در این حالت، شعار “بلند‌ترین کلنگ کوهنوردی  باید کلنگی باشد که نوک دسته‌ی آن نهایتا تا بالای مچ پای شما باشد” به شعار “نوک دسته‌ی کلنگ حتما باید به مچ پای شما برسد” تبدیل شده‌است! یک تصور نادرست و رایج وجود دارد که کلنگ کوهنوردی هنگام راه رفتن بر روی زمین صاف، باید به عنوان یک عصا به‌کار رود. هنگامی که شما به یک نقطه‌ی تماس سوم برای تکیه‌گاه نیاز دارید، باید از یک عصای پیاده‌روی استفاده کنید. اگر در حال صعود از یک شیب تند هستید و به یک تکیه‌گاه نیاز دارید، کلنگ باید در دستی باشد که می‌خواهید به آن تکیه کنید. اگر کلنگ بیش از حد بلند باشد، نقطه‌ی تماس بسیار بالاتر از بدن شما خواهد بود و کلنگ نمی‌تواند به‌طور موثر تعادل شما را حفظ کند.

راهنمای سایزبندی برای کلنگ های کوهنوردی کلاسیک

برای افراد با قد کوتاهتر از ۱.۶۷ متر: کلنگ ۵۰ سانتیمتری

افراد با قد بین ۱.۶۷ تا ۱.۷۲ متر: کلنگ ۵۰ تا ۵۵ سانتیمتری

افراد با قد بین ۱.۷۵ تا ۱.۸۲ متر: کلنگ ۵۰ تا ۶۰ سانیمتری

افراد با قد بین ۱.۸۵ تا ۱.۹۳ متر: کلنگ ۵۵ تا ۶۵ سانیمتری

افراد با قد بلندتر از ۱.۹۳ متر: کلنگ ۶۰ تا ۷۰ سانتیمتری

شکل کلنگ

انحنای کلاسیک (قوس رو به پایین)

یک کلنگ کوهنوردی با انحنای کلاسیک همان شکلی است که در اغلب کلنگ ها می‌بینیم. در این نوع کلنگ ها، نوک تیغه کلنگ (Pick) یک قوس‌ کوچک به سمت پایین ایجاد می کند. دلیل محبوبیت این کلنگها این است که آن‌ها می‌توانند هنگام لیز خوردن روی برف به عنوان ترمز بکار روند و همچنین در شیب‌های یخی تند، بسیار ایمن‌تر هستند. هنگامی که می‌خواهید از آنها برای صعود در شیب‌های تندتر استفاده ‌کنید، کلنگهایی مناسب هستند که تیغه آنها قوس کمتری دارد.

بدون انحنا (صاف)

کلنگهای بدون انحنا دقیقاً همان چیزی است که به نظر می‌رسند: نوک تیغه کلنگ به دسته بدون هیچ قوسی متصل است. کلنگ صاف بهترین گزینه برای ترمز روی برف است اما هنگام حرکت در یخ و برف، ایمنی آن بسیار کمتر است. ما هیچ کلنگ بدون انحنایی را بررسی نکرده‌ایم زیرا آنها را توصیه نمی‌کنیم.

انحنای معکوس (قوس رو به بالا)

یک کلنگ با انحنای معکوس بهترین انتخاب برای صعود در یخ  و برف است. تمام ابزارهای مدرن برای صعود در یخ و برف، تیغه با انحنای معکوس دارند. کلنگهای یخ با انحنای معکوس، با یک قوس رو به پایین شروع می‌شود اما معمولا ً در بیشترین زاویه، به سمت بالا انحنا پیدا می‌کند. این شکل باعث می شود تا بیرون آوردن کلنگ از یخ پس از آنکه آن را داخل یخ فرو می‌بریم، آسانتر شود. این نوع کلنگها، برای ترمز روی برف به‌طور ملایم، مناسب نیستند و باعث ایجاد دست‌انداز برای کوهنورد هنگام توقف می‌شوند. ما نمی‌گوییم که شما نمی توانید با این نوع از کلنگها بر روی برف ترمز کنید. آنها فقط ایده آل نیستند.

جنس کلنگ

فولاد

فولاد رایج‌ترین فلز در کلنگهای یخ است که امروزه تولید می‌شوند. فولاد با دوام ترین، اما سنگین ترین فلز مورد استفاده است. کلنگهای فولادی برای ایجاد کارگاه در یخ، خردکردن برف و ایجاد حفره در یخ و برف مناسب‌تر هستند. همچنین آنها هنگام حرکت یا ترمز روی یخ و برف‌های سفت، از عملکرد بهتری برخوردارند. اگر چه تیتانیوم قوی‌تر از فولاد است، به راحتی خم می‌شود. فولاد کمی بادوام‌تر از تیتانیوم است. کلنگهای فولادی از آنجا که به احتمال کمتری نسبت به تیتانیوم خم می‌شوند، برای یخ و مسیرهای ترکیبی یخ و برف مناسب‌تر هستند.

آلومینیوم

آلومینیوم سبک‌تر از فولاد یا تیتانیوم است. این تنها دلیل استفاده از آن در شرایط خاص است. با این حال، تحمل فشارهای زیاد را (همچون جنس تیتانیوم یا فولاد) نخواهد داشت. این نوع کلنگها برای کوهنوردی به قصد اسکی، مسابقه‌های کوهنوردی و کوله‌گردی در اوایل فصل زمستان که شما نمی‌خواهید از شیب‌‌های تند پوشیده از یخ و برف صعود کنید




مصرفِ کَمِ آب ﺩﺭ ﮐﻮﻫﺴﺘﺎﻥ یعنی:

□ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺧﻄﺮ ﺁﺳﯿﺐ ﺳﺮﻣﺎﯾﯽ
□ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ خستگی
□ اﻓﺰﺍﯾﺶ ﺍﺧﺘﻼﻝ ﺩﺭ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﯿﺮﯼ ﺩﺭﺳﺖ
□ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺑﺮﻭﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﺍﺭﺗﻔﺎﻉ ﺯﺩﮔﯽ ﻧﺎﺷﯽ ﺍﺯ ﮐﻤﺒﻮﺩ ﺍﮐﺴﯿﮋﻥ

✍🏼 قبل از #تشنگی، آب بنوشید.
👈با ما همراه باشید
🏔🏔🏔🏔🏔


💎کوهستان ها همانند استادیوم ورزشی نیست که بخاطر موفقیتم به ارضاء بلند پروازی هایم بپردازم، آنها مانند کلیساها و مکان مقدسی هستند که فرایض دینی ام را بجا می آورم.

آناتولی بوکریف
کول جنو
باشگاه گرین


Репост из: صدای کوهستان
دسته بندی کفش های کوهنوردی .

@sedayehkoohestan
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
در دنیای امروز تولید کنندگان معتبر دنیا برای راحتی هر چه بیشتر کوهنوردان اقدام به تهیه کالاهای گوناگونی از نظر انععطاف - وزن - میزان تنفس کفش و ... نموده اند که به نسبت نوع برنامه کوهنوردان شرایط جوی - سختی زمین - ارتفاع و ... مورد استفاده قرار میگیرند .

۱- کوهنوردی در ارتفاعات بلند ( high altitude ) : این نوع کفش ها به نسبت برنامه شما و ارتفاع مورد نظر شمما انواع مختلفی دارد که از کوهنوردی زمستانی و زمینهای پوشیده از یخ و برف تا کوهنوردی هیمالیایی را پاسخگو میباشد .

۲- کوهنوردی فنی ( tech mountain ) : مناسب صعود بر یخ و برف . شن اسکی و مسیر های آهن کوب .

۳- بک پکینگ ( back packing ) : کوهنوردی در جایی که یک کوله پشتی معمولی یا سنگین به پشت دارید و مناسب برای مسیر های پاکوب صخره ای و مسیر های آهن کوب - مسیر های برفی و شن اسکی های سبک .

۴ - ترکینگ ( trekking ) : این کفش ها ظریفتر و سبکتر از کفش های بک پکینگ است و مناسب برای مسیر های پاکوب صخره ای - مسیر های جنگلی و کوهستانی است .
@sedayehkoohestan
۵ - های کینگ ( hi king ) : غالبا با قابلیت تنفس بیشتر و مناسب برای مسیر های جنگلی و کوهستانی ویاپیاده روی های طولانی در طبیعت و پیاده روی های روزمره میباشد .

۶ - مولتی اسپرت و رانینگ : کفش های بدون ساقی که برای مسیر هایی مثل دامنه کوهها - تپه ها و علفزار ها و یا دویدن در طبیعت و پیاده روی ها ی روز مره مصرف میشود .
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
@sedayehkoohestan


جاده سلامت۹دی۹۸


Репост из: باشگاه کوهنوردی گرین بروجرد
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾

#باشگاه‌کوهنوردی‌گرین‌بروجرد

برنامه باشگاه گرین اکواریوم (دره کولا)

🏔🏔🏔🏔🏔🏔🏔

تاریخ اجرا 13دیماه 1398

1. بیمه ورزشی الزامیست
2. کفش مناسب
3. عینک
4. باطوم
5. دستکش وکلاه افتابی وگرم
6...چراغ خوراک پزی
7..صبحانه و نهار
تنقلات ومیوه اب به اندازه کافی
8. دوستانی که تمایل دارند در برنامه
شرکت کنند بایستی سلامت کامل جسمی وروحی ودارای امادگی بدنی باشند💪
9 .داشتن اراده قوی وروحیه ای قوی
به امید صعودهای خوب وایمن در کنار شما عزیزان
10..لباس گرم ومناسب فصل
11..دوستانی که مشکل خاص ویا از دارویی خاص استفاده می کنند حتما به سرپرست ویا مدیر باشگاه اطلاع دهند
12..چراغ پیشانی (هد لامپ)

سرپرست برنامه ژیان حسینی

راهنما ذبیح نویدی فر

عزیزانی که طنابچه و کلنگ کوهنوردی و کرامپول همراه بیارن

فلاسک چایی همراه داشته باشند

سطح برنامه کوهپیمایی

ساعت حرکت 6 صبح

برای ثبت نام در این برنامه کافیست متن زیر را لمس نموده و سپس در گروه موقت عضو شوید.

👈 ثبت نام برنامه ۱۳ دی ( آکواریوم ) 👉

جهت اطلاعات بیشتر با شماره اقای رضا گل ارا تماس حاصل نمائید

لطفا 10 دقیقه قبل از حرکت در محل حضور داشته باشید
باشگاه کوهنوردی گرین بروجرد
https://t.me/gareynborujerd


قلعه کَرشاهی _ آران و بیدگل
قلعه کَرشاهی، قلعه‌ای است که در قسمت شمال شرقی شهر ابوزیدآباد از توابع شهرستان آران و بیدگل واقع در جنوب کویر سیازگه بند ریگ و در نزدیکی ارتفاعات کوه یخ‌آب در استان اصفهان قرار دارد.
این قلعه تاریخی خشت و گلی با مساحت بیش از ۴۰۰۰ مترمربع به جا مانده از دوران ساسانی در ٧۰ کیلومتری آران و بیدگل و ٣۵ کیلومتری شهر ابوزیدآباد در دل کویر بنا شده است.
قلعه کرشاهی دارای معماری تدافعی به همراه دیوارهای دفاعی به وسعت هشت هزار مترمربع است و در ساخت آن از خاک شن دار دامنه کوه های اطراف استفاده شده که هیچ نوع تزئینی به جز رج چینی خشتی برج و باروها در آن یافت نمی شود. 
بنای این قلعه به شکل مربع و طول هر ضلع آن ٢۱۰ متر است. این قلعه تاریخی دارای ۵ برج اصلی و ده ها برج فرعی و همچنین خندقی در اطراف آن است که در موقع هجوم دشمنان بویژه مغول ها با آب گیری از ورود دشمنان به داخل قلعه و همچنین مناطق مرکزی ایران جلوگیری می شد.
از این قلعه برای دفاع در برابر هجوم مغولان و دیگر دشمنان استفاده می‌کردند که متاسفانه بعدها به جولانگاه راهزنان و یاغیان تبدیل شد.


مراسم تشیع دوشنبه 1398.10.9 ساعت 2.30 دارالسلام


🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴

با نهایت تاسف و تاثر درگذشت شادروان مرحومه حاجیه خانم لیلی بانو دیناروند رابه همنورد عزیزمان جناب اقایان حسن وحسین دیناروند تسلیت عرض کرده
برای مرحومه مغفور از درگاه خداوند منان آمرزش و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسالت می نماییم
🏴🏴🏴🏴🏴.

باشگاه کوهنوردی گرین بروجرد
🏴🏴🏴🏴🏴


‼️✍ *آنهایی که مثلا حساب رستوران را زودتر از شما پرداخت میکنند یا زود دست به جیب می‌شوند ***دلیلی ندارد که ثروتمند باشند، یا اوضاع مالی خوبی داشته باشند
*آنها این کار را میکنند چون به دوستیشان بیشتر از پول اهمیت میدهند.*

*آنهایی که همیشه در محیط کار پیش قدم هستند از روی احمقی نیست، *
*بلکه متوجه شده اند که بالاخره یکی باید کار را به عهده بگیرد.*

*آنهایی که بعد از دعوا زودتر عذرخواهی میکنند،*
*الزاما طرف تقصیر کار دعوا نیستند، *
*بلکه به احترام طرف مقابل این کار را میکنند.*

*آنهایی که مدام برای شما پیامک میفرستند از روی بیکاری نیست,*
*به این خاطر است که شما در یاد و قلب آنها جای دارید. *
*یک روز ممکن هست بالاجبار برای همیشه از عزیزی جدا شویم. *
*دلمان برای خاطرات و گفتگوهایی که با او داشتیم تنگ خواهد شد و آن دلتنگی شاید چند روز، چند ماه یا چندین سال طول بکشد!*

*یک روز فرزندمان عکسهای ما را با آن دوست نگاه میکند و میپرسد "این کیه؟" و ما در حالیکه شمعی در دست داریم جواب میدهیم "این همونیه که بهترین لحظه هایم را با او گذرانده ام!!!!*

✅ *دوستان عزیز اینو یادتان باشه *
*روزگار "دو چيز با ارزشو" از ما مي گيره : *

❤ *"دوستهاي خوب" *❤
*و *
❤ * "روزهاي خوب" * ❤

*ولي هيچ وقت *
*نميتونه "يه چيزو" از ما بگيره ...*

🌸🍃 *"روزهاي خوبي" که با "دوستهاي خوب" *گذشت.......*

*الهی زندگیتان پر از این روزهای" خوب باشه ...*✋🏻❤🌹 🌹


Репост из: مردم بروجرد
همه ی ما میمیریم.
همه ی ما.

بدون استثنا،
کمی دیرتر.
کمی زودتر. یک دفعه ناگهانی.

تمام می شویم...
یک روز همین خانه ای که سقف دارد خانه عنکبوت ها و لانه ی خفاش ها می شود،
همین ماشینی که دوستش داریم زیر باران در یک گورستان ماشین زنگ می زند،
همین بچه هایی که نفس مان به نفس شان بند است، می روند پی زندگی یشان.
حتی نمی آیند آبی بریزند روی سنگ مزار مان.

قبل از ما میلیاردها انسان روی این کره ی خاکی راه رفته اند.
مغرورانه گفته اند:
مگر من اجازه بدم!
مگر از روی جنازه ی من رد بشید...

و حالا کسی حتی نمی تواند هم استخوان های جنازه شان را پیدا کند که از روی آن رد بشود یا نشود!

قبل از ما کسانی زیسته اند که زیبا بوده اند،
دلفریب،
مثل آهو خرامان راه رفته اند.
زمین زیر پای تکان خوردن جواهراتشان لرزیده.
سیب ها از سرخی گونه هایشان رنگ باخته اند
و حالا
کسی حتی نامشان را هم به خاطر نمی آورد.

قبل از ما کسانی بوده اند که در جمجمه ی دشمنانشان شراب ریخته اند و خورده اند.
سرداران و امیرانی که گرزهای گران داشته اند، پنجه در پنجه شیر انداخته اند،
از گلوله نترسیده اند
و حالا
کسی نمی داند در کجای تاریخ گم شده اند!

همه این کینه ها،
همه ی این تلخی ها،
همه ی این زخم زبان زدن ها،
همه ی این کوفت کردن دقیقه ها به جان هم،
همه ی این زهر ریختن ها،
تهمت زدن ها،
توهین کردن ها به هم...
تمام می شود.

از یاد می رود و هیچ سودی ندارد جز اینکه زندگی را به جان خودمان و همدیگر زهر کنیم.

اگر می توانیم به هم حس خوب بدهیم
کنار هم بمانیم
و اگر نه، راهمان را کج کنیم.
دورتر بایستیم و یادمان نرود که همه ی ما می میریم،
همه ی ما
بدون استثناء، کمی دیرتر...
کمی زودتر،
یک دفعه،
ناگهانی...

زندگی کنیم و بگذاریم دیگران هم زندگی کنند!

💥اگه این متن به دلت نشست شما هم انتشار بده...

📣رسانه ای متفاوت در #بروجرد👇
https://t.me/joinchat/BTEYhkBTGxSahl4yR3g2Ow


👈🏿 دیدگاه ادموند هیلاری درباره کوهنوردی

ادموند هیلاری اولین فاتح اورست می گوید:

«از نظر کسانی که عادت دارند زیبایی برف را از پشت شیشه و از کنار بخاری تماشا کنند، #کوهنوردی نوعی دیوانگی است، آخر برای چه کسی این همه راه برود، بار به دوش بکشد، با دستان کرخ شده و تن سرمازده ساعت ها درون چادر یا جانپناه، بلرزد، بی‌خوابی و کوفتگی را تحمل کند، سرانجام خسته و تشنه و گرسنه خود را به بالای کوه برساند و به پایین برگردد؟!

کسی که هیچ‌گاه لذت رسیدن به قله را نچشیده، کسی که تن به طبیعت نسپرده و با آن انس و الفت پیدا نکرده، حق دارد چنین بیاندیشد.

ما فاتحان خام فتح‌های بی‌فایده نیستیم. حکایت ما، حکایت بازجستن روزگار وصل است. در این دیرگاه دور ماندن از اصل خویش، دراین هجوم تکنولوژی درد سر ساز و جنگ طلب.

کوهنوردی عشق به طبیعت است. عشقی به پاکی چشمه‌سار، به سبزی جنگل، به نیلگونی دریا، به صلابت سنگ، به لطافت گل، به فروتنی خاک، به سپیدی برف، به توفندگی طوفان، به سبکی نسیم و به سنگینی کوه.»
🏔🏔🏔🏔🏔


🍀🍀🍀اهمیت گل برف 🍀🍀🍀

(باتوم,باتونBaton,اعصای کوهنوردی )
یکی از ابتدایی ترین واساسی ترین لوازم یک کوهنورد میباشد
ویکی از تجهیزات کوهنوردی در مسیر های شیب دار برای بالا رفتن وپایین امدن می باشد
باتونها در اعضای هر ساعت چندین تن از وزن بدن را از روی اندام تحتانی به دستها منتقل میکند.
ودر یک روز فعالیت کوهنوردی
۳۰تن را که اهمیت این موضوع را میرساند
برسی عمق برف,افزایش تعادل,کاهش فشار روی زانو و جلوگیری از لیز خوردن
(داشتن کلنگ وتبر یخ در مسیرهای پر شیب ویخی الزامیست.باتون نمی تواند جایگزین باشد )
با این توضیحات به اهمیت باتوندر پیمایش مسیرهای زمستانی پی بردیم البته معایبی نیز دارد.

💢 گل برف یکی از اجزای تشکیل دهنده باتوم میباشد که اکثر کوهنوردان استفاده از آن را بی اهمیت می شمارند.
گل برف در پیمایش مسیرهای پر برف زمستانی اهمیت فراوانی دارد

به این علت که وقتی کوهنورد د مسیرهای پر برف از گل برف استفاده نکند کار باتوم بر عکس خواهد شد نه تنها باتون به شما کمک نخواهد کرد بلکه مصرف انرژی را ۴۰درصد افزایش خواهد داد
وقتی به طور متوسط هر باتون بدونه گل برف حدود ۴۰یا ۳۰سانت به داخل برف رفته ودر اوردن ان از برف در هر قدم به طور متوسط ۳۰درصد از انرژی شما را هدر دهد این امر در مصرف انرژی یک کوهنورد بسیار زیا شده ودر نتیجه توانی برای صعودهای بلند وطولانی برای شما نمی ماند
مخصوصا این موضوع در شیبهای زیاد با برف زیاد بسیار فاحش میباشد.
لذا داشتن باتون با گل برف مناسب حدود ۳۰درصد از انرژی شما را ذخیره وصرفه جویی خواهد کرد.

♍️مهم ♍️ در صورتی که کوله سنگین حمل میکنید برای حفظ تعادل از باتوم به صورت جفت استفاده کنید.
امیدوارم با توضیحات داده شده بنا بر تجربه بنده وتحقیقات در این مورد به اهمیت استفاده از گل برف برای صعودهای زمستانی مشخص شده باشد.


آشنایی با ارتفاعات شهرستان دماوند
#تل_كمر (سركورك آبعلي)
در غرب شهر دماوند كوهي نزديك و متصل به شهر با نام تل كمر (سركورك آبعلي) با ارتفاع 2800 متر وجود دارد كه از طرف غرب به آبعلي و رودهن و از شمال غربي به پيست آبعلي و از شمال شرقي به چشمه آب معدني معروف به چمشه اعلا متصل است. اين كوه كه غالبا سنگي است يكي از كوه هاي قابل دسترس و مورد استفاده كليه اقشار مختلف مردم وعلاقمندان به طبيعت و كوهنوردي است.

اگر قصد صعود به كوه تل كمر را داشته باشيد پس از گذشتن از يك سوم مسير، نوك قله دماوند كه در غالب اوقات تكه ابري روي آن را پوشانده به شما خوش آمد مي گويد و اگر طي طريق كنيد و به قله برسيد مناظر زيبا و بي نظيري از قله دماوند با تمام قامت، رشته كوه هاي البرز (ماز) از امامزاده هاشم تا دو برار و سوزچال با صلابت هر چه بيشتر و كوه هاي دامنه اين رشته جبال را  همراه با زيبايي شهر دماوند مشاهده خواهيد كرد.

اگر به غريب نگاهي بيندازيد  با كمي كاوش و كنجكاوي يكي ديگر از كوه هاي رشته جبال البرز يعني «توچال» را كه گاها در دود و دم و هواي آلوده تهران در حال محو شدن است را خواهيد ديد.

قابل ذكر است كه در دامنه جنوبي اين كوه در سال 82 توسط هيئت كوهنوردي دماوند ديواره اي به طول 30 متر با رول كوبي دو مسير ايجاد گرديده است كه كلاس هاي آموزش سنگ نوردي بر روي اين ديواره صورت مي گيرد.
🏔🌴🏔🏔🏔


آشنایی با ارتفاعات شهرستان دماوند
#زرين_كوه
در 15 كيلومتري شرق دماوند درجنوب درياچه #تار و #هوير يكي از كوه هاي دماوند با نام «زرين كوه» با قامت 3850 متر در برابر دوبرار سر تعظيم فرود آورده است. از فراز آن مناظر بسيار زيبا و بديعي جلوه گر مي باشد. نماي بسيار زيبا و جذاب قله دماوند از وراي خط الراس باشكوه دو برار و ديدن دو درياچه تار و هوير در زير ديوار هولناك شمالي زرين كوه مناظري است كه مدتي ديدگان هر بيننده اي را به خود مشغول مي سازد.

قله زرين مكان مناسبي براي شناسايي مسيرها و بررسي قلل خط الراس 64 كيلومتري قره داغ (ماز) است. اين كوه ها با تكه برف هاي زمستاني كه روي گرده ها و يالهاي خود دارند، جلوه ويژه اي به مناظر اطراف بخشيده اند. اگر به جنوب زرين كوه بنگريد سرسبزي باغ هاي جابان، سربندان و آبسرد همچون جنگلي مسطح جلوه گر مي باشند. در افق دورتر كوه هاي جنوبي دماوند شامل #كوه_قوچ (2622 متر)، #كوه_قره_قاچ (2546 متر)، خزك (2587 متر) و ... را مشاهده مي كنيد.

در دامنه جنوب غربي زرين كوه، كوه خاكي (3450 متر)، كوه گنجي (3600 متر) و كوه اشنه در (3050 متر) پيش درآمدهاي صعود به اين قله مي باشند. در صعود غرب به شرق (مسير سركسيل) اين ارتفاعات را يكي پس از ديگري مشاهده خواهيد نمود. با نيم نگاهي به شرق زرين كوه دو كوه به نام هاي سل (3650 متر) و چمنداب (3300 متر) و دره بسيار زيبا و سرسبز دهنار، هوير، يهر، مومج را مشاهده خواهييد كرد.
🏔🌴🌴🏔


آشنایی با ارتفاعات شهرستان #دماوند
بخش زيادي از شهرستان دماوند كوهستاني است. به طوري كه در شمال شهرستان يكي از رشته كوه هاي سلسله جبال البرز جنوبي همچون ديواري استوار و سربه فلك كشيده از غرب (امامزاده هاشم) به طرف شرق (نمرود و فيروزكوه) به نام رشته كوه هاي قره داغ كه نام محلي آن ماز مي باشد به طور 64 كيلومتر امتداد دارد.

اين رشته كوه ها يكي از بزرگترين خط الراس هاي ايران با 24 قله ي مرتفع مي باشد كه  12 قله ي آن با ارتفاع بيش از 4 هزار متر است و بلندترين آن با ارتفاع 4250 متر با نام مشهور دوبرار شرقي است و از همين رو اين خط الراس را به‌ اين نام ( دوبرار) مي نامند.

اگر بر فراز اين خط الراس صعود نماييد قله دماوند را آن چنان با صلابت و سترگ مشاهده مي كني كه با همه ي سفيدي و يخچالي بودنش همچون دژي استوار گرمي آتشفشان آن را كه هزاران سال خاموش گشته، حس خواهي كرد.قله هاي اين خط الراس از طرف غرب با نام بزم چال با ارتفاع 3500 متر شروع شده و در شرق به آخرين قله به نام كوه آب باريك نمرود فيروزكوه با ارتفاع 3100 متر خاتمه مي يابد.

قله هاي معروف و بلند اين خط الراس از غرب به طرف شرق عبارتند از: چنگيز چال يك (با ارتفاع 4050 متر)، انگمار 1 و 2(با ارتفاع 4150 متر)، دوبرار شرقي (4250 متر) و سوز چال (4150 متر) كه همه ساله تعداد زيادي از گروه هاي كوهنوردي به اين ارتفاعات خصوصا دوبرابر صعود مي نمايند.
🏔🏔🏔🏔🏔


کشتی کج!؟

مطالب در ستایش کوه‌نورد زیاد شنیده‌ایم اما آنچه که مهم است انگیزه کوه‌نوردی و علت به جان خریدن خطرات کوهستان برای چه منظوری است؟
اگر به تنهایی ورزش باشد، پیاده‌روی در پارک‌ها و یا سایر رشته‌های ورزشی با قوانین دست‌وپاگیرش در باشگاه‌های سرپوشیده مهیاست؛ اما ورزش توأماً با هوای آزاد و اکسیژن با مسیرهای متنوع لذت را در باشگاه طبیعت دوچندان می‌کند؛ پس چرا نظم و آرامش را از طبیعت نیاموزیم؟ وزش باد ملایم، صدای آب، خشخش برگ‌ها، آواز خوش پرندگان و ...
اگر طبیعت میدان مسابقه است! چنانچه طبیعت هم بی‌قانونی کند و به خشم بیاید باید فرار را بر قرار ترجیح دهیم؛ مانند سیلاب‌ها، توفان‌ها، کولاک و رعدوبرق و ...؛ وگرنه در این مسابقه بازنده‌ایم.
پس همنورد خوبم کوه‌نوردی کن و رکورد چهارجبهه و پیمایش فلان خط‌الرأس در حد مرگ را کنار بگذار. با مرگ نیز اسطوره نمی‌شوی که هیچ بلکه کوه‌نوردی را به چالش می‌کشی.
یادمان باشد در کشتی کج باید آنقدر کتک بزنی و کتک بخوری تا یکی نیمه‌جان بشود و بازنده شود. بنابراین کوه‌نوردی را کج نرویم و موجب آنتریک همنوردان برای رقابت ناسالم نشویم که باعث نیمه‌جان شدن و هلاکت آن‌ها و خود نیز می‌گردیم! فراموش نکنیم که قانون ما قانون عشق است و قانون الهام گرفتن از طبیعت؛ نه قانون کج‌روی...
همیشه به خاطر بسپار در اکوسیستم طبیعت مسابقه‌ای مشاهده نمی‌شود.

✍️ جمال معمارزاده
۹۸/۱۰/۰۶

باشگاه کوه‌نوردان ‌ایران

Показано 20 последних публикаций.

133

подписчиков
Статистика канала