ضمانتنامه ها و اعتبارات اسنادی


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


کانال تخصصی و آموزشی ضمانتنامه های بانکی و اعتبارات اسنادی
جهت هماهنگی درخواست دوره های آموزشی و مشاوره، تلفن تماس خود را به آی دی زیر ارسال کنید:
@tarashioon

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🏦 اطلاعیه مشترک کانال «ضمانتنامه ها و اعتبارات اسنادی» و موسسه «فراتر خرد»:
با توجه به امکانات گسترده، تقاضای همراهان عزیز و عدم فیلترینگ، از این پس ضمن ادامه درج مطالب در تلگرام، تمرکز فعالیتهای ما در اینستاگرام خواهد بود‌. خواهشمند است از طریق لینک فوق یا آدرس زیر، وارد صفحه اینستاگرام ما شوید:
instagram.com/lgslcs


Репост из: ضمانتنامه ها و اعتبارات اسنادی
🏦 آدرس اینستاگرام ضمانتنامه ها و اعتبارات اسنادی:
https://www.instagram.com/p/CBUp2RPg-lx/?igshid=4r0mwmaoy75l


Репост из: راهبرد
استاد بزرگ هوایی کردن جوان ها؛ "مهندس" شریعتی!

"کسانی از اهل فن امثال علی شریعتی و تعدادی دیگر از جمله حبیب‌الله پیمان، ابوالحسن بنی‌صدر، محمد نخشب و کاظم سامی را سوسیالیست‌های مسلمان می‌نامند، از این لفظ چنین برمی‌آید که بناست با حفظ اعتقادات مذهبی به دنبال آرمان‌های سوسیالیسم مانند عدالت اجتماعی باشند.

از میان سوسیالیست‌های مسلمان البته علی شریعتی اقبال بیشتری یافت، با آنکه ابوالحسن بنی‌صدر هم از اقتصاد توحیدی گفت و حتی از قدرت سیاسی هم بی‌نصیب نماند و امثال حبیب‌الله پیمان هم در ترویج‌ اندیشه‌شان کم نگذاشتند، ولی به جایگاه ویژه علی شریعتی و نفوذ معنوی وی نرسیدند.

شریعتی البته که از مفاهیمی مانند ارزش اضافی و کلونیالیسم و امپریالیسم و برده‌داری و مانند آن که در بحث‌های اقتصاد سیاسی و تاریخ اقتصاد رایج‌اند زیاد بهره می‌گرفت، ولی روشن بود که مثل بسیاری دیگر چیز زیادی از علم اقتصاد به معنای خاص فهم و بررسی علمی تولید و توزیع و مصرف نداند. مساله‌اش هم اینها نبود، مثل خیلی‌های دیگر دغدغه‌اش استثمار بود و بیشتر به بازتوزیع فکر می‌کرد و البته نگاه مثبتی به مالکیت خصوصی نداشت.

علتش هم روشن بود، برای برانگیختن جوان‌ها و نوجوان‌هایی که مخاطبانش بودند به اینها نیاز داشت، حرف از کمیابی هرچند توصیف درستی از واقعیت باشد، ولی به کار هوایی کردن جوان‌ها نمی‌آید. در یکی از مشهورترین حرف‌هایش گفته بود: سوسیالیسم انسان را از بندگی اقتصادی در نظام سرمایه‌داری و زندان مالکیت استثماری و منجلاب بورژوازی، آزاد می‌کند و روح پست سودجویی فردی و افزون‌طلبی مادی را که جنون پول‌پرستی و قدرت‌ستانی و هیستری رقابت و فریبکاری و بهره‌کشی و سکه‌اندوزی و خودپرستی و اشرافیت طبقاتی زاده آن است، ریشه‌کن می‌سازد و جامعه را و زندگی را جولانگاه آزاد و باز و یاری‌دهنده‌ای برای تجلی روح حق‌پرستی و تعالی وجودی و تکامل اجتماعی و رشد نوعی می‌کند...

البته منظور وی از سوسیالیسم به اصطلاح مارکسیسم و کمونیسم (بخوانید اقتصاد دستوری در شوروی و بلوک شرق) نیست و به آنها هم می‌تازد و معتقد است در آنها هم در نهایت خلق و خوی حیوانی آدم‌ها تغییر نمی‌کند و حاصل کار آنها هم در نهایت خیلی تفاوتی با انسان بورژوای غربی ندارد. البته در سوسیالیسم تخیلی شریعتی حرف از بازتوزیع صرف هم نیست و فراتر از اینهاست، گفته بود: روشن است که به چه معنایی ما مارکسیست نیستیم و به چه معنایی سوسیالیستیم. مارکس، به عنوان یک اصل علمی و کلی، اقتصاد را زیربنای انسان می‌گیرد و ما درست برعکس به همین دلیل با سرمایه‌داری دشمنیم و از انسان بورژوازی نفرت داریم و بزرگ‌ترین امیدی که به سوسیالیسم داریم این است که در آن، انسان، ایمان و اندیشه و ارزش‌های اخلاقی انسان، دیگر روبنا نیست، کالای ساخته و پرداخته زیربنای اقتصادی نیست، خود علت خویش است، شکل تولیدی به او شکل نمی‌دهد، در میان دو دست آگاهی و عشق آب و گلش سرشته می‌شود و خود را خود انتخاب می‌کند، می‌آفریند و راه می‌برد.

شریعتی تصور می‌کرد کافی است اراده لازم با کمی چاشنی عشق و عرفان وجود داشته باشد تا بتوان دنیا را گلستان کرد و از کمیابی گریخت و عدالت اجتماعی را تمام و کمال محقق کرد، انگار که اسیدی به نام آگاهی هست که انسان‌ها را دگرگون می‌کند، فقط کافی است دوز کافی از آن را مهیا کنیم تا انسان‌هایی که حتی در نظام‌های کمونیستی هم بعد از مدتی به اصل خود برمی‌گردند، رام و اهلی شوند. چنین نگاهی به میزان توانایی‌های انسان در تغییر احوال جهان البته روشن بود که جز به رویااندیشی نمی‌انجامید و حاصلش ماموریت غیرممکن مهندسی سرشت آدم‌ها بود.

رویکرد رمانتیک شریعتی به همه‌کس و همه‌چیز و اراده‌گرایی وی شاید در میان مخاطب کم‌سن و سال جاذبه ایجاد می‌کرد، ولی آنقدر با واقعیت‌ها فاصله داشت که بعید بود اهل فن آنها را جدی بگیرند. اندیشه او محصولی بی‌کیفیت از فرانسه آن روزگار بود که چپ‌زدگی و میل به تغییر در آن غوغا می‌کرد، می‌خواست همه چیز را عوض کند، بدون آنکه کمترین تصوری از دشواری‌های راه و حتی نتیجه نهایی کار داشته باشد".


در شماره این هفته جریده وزین تجارت فردا به علی شریعتی پرداخته ام که از قرار هنوز هم هوادار کم ندارد، از آن ایده های ظلمانی بعید است چیزی جز خشونت و توهم بیرون می آمد، والله اعلم.

تجارت فردا

کانال راهبرد/امیرحسین خالقی
@RahbordChannel


🏦 اولین دوره «اعتبارات اسنادی داخلی(مقدماتی) در موسسه «فراتر خرد» برگزار گردید.
برای آگاهی از دوره های آموزشی و سایر برنامه های ما، به کانال موسسه فراترخرد بپیوندید:
@faratarkherad


🏦🏦 دوره ضمانتنامه های بانکی (مقدماتی)
@faratarkherad




🏦🏦🏦 از همراهان عزیز دعوت میشود جهت اطلاع از برنامه های آموزشی ما به کانال موسسه فراتر خرد بپیوندید.👆👆🌸🌸🌸




🏦🏦🏦 دوره ضمانتنامه های بانکی (مقدماتی):
روزهای شنبه و دوشنبه از ساعت ۶ الی ۸ بعد ازظهر، از هفته آینده برگزار می شود.
بنر ثبت نام فردا در کانال درج خواهد شد.🏦🏦


🏦 توضیحات مکمل سرکار خانم عرب، کارشناس خبره ارزی در خصوص سررسید اعتبارات اسنادی دیداری و مدتدار
@guarantees


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🏦 کلیپ تصویری مختصر در خصوص اعتبارات اسنادی به زبان انگلیسی
@guarantees


🏦 آیا بانک ضامن صرفا با دریافت مطالبه ساده از ذینفع، موظف به پرداخت وجه ضمانتنامه‌ به وی می باشد؟
خیر. عندالمطالبه بودن ضمانتنامه‌های بانکی به معنای بدون قید و شرط بودن این ابزار نیست. تعهد بانک ضامن به پرداخت وجه ضمانتنامه، مشروط به دریافت مطالبه منطبق (complying demand) از ذینفع است.
اگر بانک مطالبه غیرمنطبق را به ذینفع پرداخت کند، تخلف نموده و متقاضی می تواند با شکایت از بانک، از تامین وجه آن نزد بانک خودداری و وثایق را نیز دریافت کند.
🏦 سعید تراشیون


پادکست ششم: اعتبارات اسنادی دیداری و مدتدار


🏦 چگونه می توان منافع کارفرما (ذینفع) را در ضمانتنامه‌ها تامین کرد؟
ریسکهایی که ذینفع در ضمانتنامه‌ها با آنها مواجه است، عبارتند از:
۱. عدم دریافت وجه ضمانتنامه، علیرغم ارائه مطالبه منطبق توسط ذینفع.
۲. انقضای سررسید ضمانتنامه قبل از انجام تعهدات توسط متقاضی
برای پوشش دو ریسک ذینفع می بایست موارد زیر رعایت گردد:
۱. اعتبار ضمانتنامه برای ذینفع وابسته به اعتبار بانک ضامن است. لذا ذینفع می بایست صرفا ضمانتنامه های بانکهای معتبر را دریافت کند.
۲. ضمانتنامه پس از انقضای سررسید آن هیچگونه ارزشی ندارد. لذا ذینفع می بایست با درج هشدار چند روز قبل از سررسید به صورت کاغذی و مجازی، در صورت عدم انجام تعهدات متقاضی، نسبت به ارائه مطالبه یا درخواست تمدید منطبق به بانک ضامن اقدام کند.
🏦 سعید تراشیون


Репост из: راهبرد
سالکان ظلمات

اردیبهشت ۱۳۵۰ کارگران کارخانه‌ی جهان چیت در چهارصد دستگاه کرج اعتصابی ترتیب داده بودند که از قرار به دلیل اعتراض به پایین بودن دستمزدها و طولانی بودن ساعات کار و بیمه بوده است. اعتصاب حدود سه روز ادامه پیدا می کند و البته سرانجام به خشونت می رسد، گفته می شود کارگران تصمیم می گیرند به جای محوطه کارخانه کار را به خیابان بکشانند و از کرج به سمت تهران راهپیمایی کنند، در میانه راه در حدود کاروانسرای سنگی پلیس به آنها حمله می کند و آنها را با شلیک گلوله متوقف می کنند؛ در این حادثه تلخ سه نفر از کارگران کشته و البته تعداد زیادی هم زخمی می شوند. به تدریج بهبودهایی انجام می گیرد و دستمزد کارگران افزایش پیدا می کند و البته ساعت کار هم کاهش می یابد و مسئله بیمه نبودن هم حل می شود.

با این حال این پایان کار نبود. سه سال بعد چریک های فدایی خلق محمد صادق فاتح یزدی، مالک کارخانه و از خوشنام ترین سرمایه داران ایرانی، را ترور کردند، گفته می شد دلیل این کار از این بوده است که وی برای کنترل اعتصاب نیروی های پلیس را خبر کرده است و در کشته شدن کارگران مقصر است. بعدها غلامحسین ساعدی نوشت که این ترور کار جوانکی بیست و چند ساله به نام فتحعلی پناهیان بود که به زعم او "بچه عجیبی بود، سیانور در گوشه‌ی زبانش"! اما شاید عجیب تر از قاتل وضعیت خود مقتول بود، از قول یکی از آشنایان فاتح یزدی گفته شده است که وجه تسمیه محله چهارصد دستگاه این بود که او چهارصد دستگاه خانه برای کارگران کارخانه هایش ساخت که تا آن زمان بی سابقه بود و ساخت این خانه‌های سازمانی برای كارگران با هر استانداردی کار کوچکی نبود. همچنین گفته اند که او مرحوم هزينه های تحصيل فرزندان کارگران را هم تقبل می‌كرد. دست خیر داشت و از فعالیت های عام المنفعه دریغ نمی کرد. فاتح یزدی ساخت مسجد، بيمارستان، پرورشگاه، آموزشگاه و هنرستان و يتيم‌خانه را هم در کارنامه دارد.

اعلامیه چریک های فدایی خلق البته در دسترس است و گفته اند رفقای انقلابی از آنجا که توده های کارگر این سرمایه دار از خدا بی خبر را در مرگ کارگران در کاروانسرا سنگی مقصر می دانند، تصمیم به اعدام انقلابی او گرفته اند تا خروش خلق را نشان دهند و البته توضیحاتی در مورد شناسایی و برنامه ریزی قتل وی نیز آورده شده است. در تفکر رفقا البته صرف کارخانه داشتن و سرمایه دار بودن گناه کوچکی نبود، وقتی یکی ارزش اضافی را غصب می کند و کارگران را به استثمار و استضعاف می کشد، از پیش حکم مجرمیت اش صادر شده است.

در مورد دیگر فرقه خلقی یعنی مجاهدین خلق هم اوضاع متفاوت نبود، از این بگذریم که ابایی از دست به اسلحه بردن و استفاده از خشونت نداشتند، از نظر به اصطلاح اقتصادی هم تفاوت جدی میان آنها و فداییان وجود نداشت؛ آن جزوه (بعدها کتاب) معروف "اقتصاد به زبان ساده" سازمان مجاهدین خلق که محمود عسکری زاده آن را تهیه و سعی کرده بود و مانیفست اقتصادی آنها به حساب می آمد، با بهره گرفتن از ایده هایی مثل ارزش اضافی و مناسبات تولید و روبنا و زیربنا انگیزه ای برای مبارزه جدی تر و علمی تر رفقا فراهم آورد، نشان می داد که این قبیل فرقه های خلقی بسیار بیش از تفاوت ها، شبیه یکدیگر اند.

در شماره این هفته جریده تجارت فردا نگاهی به رواج طاعون اندیشه های به اصطلاح چپ در ایران داشتم که میان بسیاری از جوانان ایرانی پیش از انقلاب هوادار داشت و متاسفانه امروز هم کم ندارد، خلقی ها به قدرت نرسیدند، ولی با ذکر نمونه خمر سرخ استدلال کرده ام از درون این اندیشه های ظلمانی جز کشتار و توحش بیرون نمی آید، چنین سناریویی البته منحصر به کامبوج هم نبود، بسیاری پرده های آن در شوروی، ویتنام و چین هم تکرار شده است، هرچند در جاهای دیگر نیز چیزی از توحش کم نداشت. فهم منطق این کار البته دشوار نیست، وقتی طبیعی ترین حق افراد یعنی مالکیت به رسمیت شناخته نشود، طبیعی است که بقیه حقوق انسان ها و جان آنها ها هم جدی گرفته نشود، وقتی افراد واقعی از پوست و گوشت و استخوان اهمیت کمتری از آرمان های انتزاعی پیدا کنند، باید هم به انتظار چنین فجایعی نشست، در مورد فرقه های خلقی وطنی هم قضیه متفاوت نیست، از آن افکار مشعشع چیزی بیشتر از "بهشت سرشار از برابری" در نخواهد آمد. برای محک پتانسیل های خشونت و ویرانگری یک گرایش سیاسی باید موضع آنها در مورد مالکیت خصوصی و جایگاه و اهمیت آن را بررسی کرد، ایده هایی که به بهانه برابری و عدالت و مانند آن به دنبال نقض این حق طبیعی اند، تردید نکنید که جز به جهنم خمر سرخ راه نخواهند برد، والله اعلم.

https://bit.ly/36TSj6q

کانال راهبرد/امیرحسین خالقی
@RahbordChannel


🏦 آیا ذینفع می تواند علیرغم خاتمه قرارداد، وجه ضمانتنامه را مطالبه کند؟
از آنجایی که ضمانتنامه های بانکی، همانند اعتبارات اسنادی ماهیتا مستقل از رابطه پایه می باشند، تعهدات بانک ضامن نسبت به ذینفع صرفا طبق شرایط مندرج در متن ضمانتنامه است و شرایط و وضعیت قرارداد، هیچ تاثیری بر تعهدات بانک ضامن ندارد. لازم به ذکر است که ماهیت مستقل ضمانتنامه در ماده ۱۲ دستورالعمل ناظر بر ضمانتنامه های بانکی بانک مرکزی و ماده ۵ مقررات URDG758 مورد تاکید قرار گرفته است.
لذا در صورتی که ذینفع در طول سررسید ضمانتنامه، مطالبه منطبق آن را به بانک ضامن ارائه کند، بانک می بایست عندالمطالبه وجه را پرداخت کند.
علیهذا علیرغم استقلال ضمانتنامه از قرارداد، چنانچه ذینفع پس از خاتمه صحیح قرارداد توسط متقاضی، وجه آن را از بانک مطالبه و دریافت کند، متقاضی می تواند به علت مطالبه کلاهبردارانه وجه ضمانتنامه از ذینفع در مراجع قضایی شکایت کند.
🏦 سعید تراشیون


Репост из: بورژوا
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
وقتی نظر همه مخالف شماست، آیا #جرات می‌کنید عقیده خود را بلند بیان کنید؟
آیا جرات مخالفت با جمع را دارید؟
نتایج مطالعات دانشمندان در این زمینه تکان‌دهنده است.

بی‌تفاوت نگذرید، به اشتراک بگذارید.


@bourgeois_ir


🏦 چگونه می توان منافع پیمانکاران را در ضمانتنامه های بانکی تامین کرد؟
پیمانکار در ضمانتنامه ها ( به جز تعهد پرداخت) نقش متقاضی یا ضمانتخواه را دارد. متون عموم ضمانتنامه های صادره توسط بانکهای ایرانی ذینفع محور است و برای پوشش ریسکهای متقاضی می بایست تغییراتی در متن ضمانتنامه ها اعمال گردد. قبل از پرداختن به این تغییرات نخست به ریسکهای متقاضی ضمانتنامه (پیمانکار) در خصوص ضمانتنامه ها اشاره می کنیم:
۱. پرداخت وجه ضمانتنامه علیرغم انجام تعهدات متقاضی
۲. عدم تقلیل یا ابطال ضمانتنامه علیرغم انجام تمام یا بخشی از تعهدات متقاضی
۳. تمدید ضمانتنامه علیرغم انجام تعهدات توسط متقاضی
برای پوشش ریسکهای مزبور، متقاضی (پیمانکار) می بایست در مذاکرات اولیه با ذینفع (کارفرما) با اخذ موافقت ذینفع، متن ضمانتنامه را با درج شرایط زیر صادر کند:
۱. مشروط کردن پرداخت وجه ضمانتنامه به اعلام کتبی نوع تخلف متقاضی توسط ذینفع و ترجیحا ارائه تایید کتبی داور مرضی الطرفین مبنی بر تخلف متقاضی
۲. درج شروط اسنادی مبنی بر تقلیل و ابطال ضمانتنامه به میزان پیشرفت پروژه
۳. مشروط کردن تمدید سررسید به ارائه تایید کتبی داور مرضی الطرفین یا کارشناس بی طرف مبنی بر عدم تحویل قطعی پروژه تا سررسید فعلی
نکته مهم: خاطرنشان می سازد در پروژه های دولتی که ضمانتنامه های مربوطه تحت «آیین نامه تضمین معاملات دولتی» صادر می گردد، هیچگونه تغییری در متن ضمانتنامه امکان پذیر نمی باشد و پیشنهادات مذکور صرفا در خصوص پروژه های بخش خصوصی ممکن است.
🏦 سعید تراشیون


🏦 پادکست پنجم: تفاوت ضمانتنامه های مستقل بانکی با ضمانتنامه های تبعی


🏦 ارکان ضمانتنامه های بانکی:
ارکان ضمانتنامه مواردی هستند که الزاما می بایست در متن تمامی ضمانتنامه ها درج شوند. ارکان ضمانتنامه های بانکی عبارتند از:
۱. مشخصات ذینفع و متقاضی/ضمانتخواه: این مشخصات هر چه دقیقتر باشد، بهتر است.
۲. مشخصات بانک ضامن: شامل نام دقیق بانک، شعبه و مهر و امضاهای مجاز
۳. مشخصات رابطه پایه: قرارداد/مناقصه/ نامه ارجاع کار/ چک و یا هر مورد دیگری که ضمانتنامه برای پوشش ریسک تعهدی آن صادر می گردد.
۴. شماره ضمانتنامه: شماره خاص ضمانتنامه در بانک ضامن، کد سپام و یا هر شماره ارجاعی که مختص ضمانتنامه صادر شده است.
۵. مبلغ ضمانتنامه: حداکثر میزان تعهد بانک ضامن نسبت به ذینفع
۶. نوع ضمانتنامه: مشخص کننده نوع تعهد متقاضی به ذینفع (شرکت در مناقصه، حسن انجام تعهدات، پیش پرداخت و...)
۷. تاریخ صدور: تاریخ تقویمی صدور ضمانتنامه توسط بانک
۸. تاریخ انقضا: تاریخ تقویمی یا تاریخی که با ارائه سند مشخصی به بانک مشخص شود و حاکی از حداکثر مهلت ارائه مطالبه منطبق به بانک ضامن است.
۹. تمبر مالیاتی: تایید صحت قانونی ضمانتنامه بانکی که می بایست بر روی نسخه اصلی درج گردد.
۱۰. مطالبه منطبق: سند یا اسنادی که ذینفع جهت دریافت وجه ضمانتنامه ، می بایست حداکثر تا تاریخ انقضای آن به بانک ضامن ارائه کند. در عموم ضمانتنامه ها صرفا نامه کتبی ذینفع با اعلام تخلف متقاضی است اما می توان اسناد دیگری چون تایید کارشناس مبنی بر تخلف متقاضی را در شرط پرداخت ضمانتنامه درج کرد.
🏦 سعید تراشیون

Показано 20 последних публикаций.

6 440

подписчиков
Статистика канала