جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


کانال رسمی اطلاع‌رسانی جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان
جهت ارتباط با ادمین به آیدی زیر پیام دهید:
@WomensHumanRights

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🌿انتصاب مریم مسرت به عنوان معاون سیاسی امنیتی فرماندار شهرستان شاهین دژ با حکم استاندار آذربایجان غربی
@Mowlaverdi
@hoghooghbasharezanan


🌿با حكم محمد مهدی شهریاری استاندار آذربايجان غربي، شهلا تاجفر مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده با حفظ سمت به عنوان سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری منصوب شد
@Mowlaverdi
@hoghooghbasharezanan


‏🌿با حكم استاندار هرمزگان، زهرا قهاری به عنوان معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری قشم، منصوب شد.
@MyAsriran
@hoghooghbasharezanan


🌿#گزارش_از_زنان
«بررسی ابعاد اجتماعی و حقوقی مهریه»

هر چند ماهیت مهریه عطیه و هدیه مالی برای آغاز یک رابطه عاطفی است و فلسفه اولیه آن تامین و ایجاد حق اقتصادی برای زن بوده است، اما عملاً و عرفاً در کشور ما تضمین زندگی مشترک، جبران نقض تعهدات شوهر و جبران تبعیضات قانونی زنان است. بنابراین راهش نجات بی‌قید و شرط زندانیان مهریه یا تضییع حقوق مالی و اقتصادی زنان با عدم حمایت قانونی در مطالبه و وصول نیست. اصلاح قوانین تبعیض‌آمیز و تنظیم شروط ضمن عقد با درج در سند نکاحیه، الزامی شدن بیمه مهریه می‌تواند راهکارهای مناسبی در تعدیل مهریه باشد. به این صورت که زنان زمانی از تورم مهریه بگذرند و در تعیین آن تعدیل کنند که حقوق نداشته خود را طی وکالت نامه رسمی با خواستگار توافق کنند. اما این هم کافی نیست و مهریه به همین صورت تا اصلاح قوانین تبعیض آمیز علیه زنان باید ادامه یابد .

اين ها بخش هايي از صحبت هاى شهناز سجادى در نشست «بررسی ابعاد اجتماعی و حقوقی مهریه» بود كه به همت حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان انجمن جامعه‌شناسی ایران روز دوشنبه ۱۴ آبان‌ماه 1397 در سالن کنفرانس این انجمن در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.در این نشست افسانه توسلی، دکترای جامعه‌شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا (س) و شهناز سجادی، وکیل و دستیار حقوق شهروندی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری حضور داشتند و نظرات حقوقی و اجتماعی خود را درباره این پدیده مطرح کردند.
اين گزارش را بخوانيد:
http://www.isa.org.ir/گزارش-نشست-ها/439-گزارش-نشست-حلقه-مطالعات-مسائل-اجتماعی-زنان/3693-بررسی-ابعاد-اجتماعی-و-حقوقی-مهریه
@hoghooghbasharezanan


🌿برای حقوق انسانها بایستیم؛ در هفتادمین سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر
http://www.standup4humanrights.org/en/highlights_02.html
@hoghooghbasharezanan




🌿حضور زنان، الزام برای توسعه اقتصادی کشور

✍ نرگس اسلام دوست؛ نماینده جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان در استان البرز و فعال سیاسی و اجتماعی

يكی از مباحث اساسی كه ذهن انديشمندان اجتماعی و اقتصادی را همواره به خود مشغول داشته است، بحث #توسعه و ميزان بهره گیری از منابع انسانی است، چرا که اندیشمندان انسان را محور توسعه می دانند و معتقدند که درجه توسعه يافتگی جوامع، بستگی به استفاده بهینه از تمامی توان نیروی انسانی آن ها دارد. اقتصاد ایران نیز برای رشد، نیازمند استفاده مولد از منابع غیر نفتی، به ویژه سرمایه های انسانی است.

توسعه، فارغ از #جنسیت است و هدف غایی آن چیزی جز تعالی انسان ها نیست، بنابراین روند توسعه، مستلزم رفع همه نابرابری ها، از جمله نابرابری های جنسیتی در همه ابعاد است. در این میان، امروزه زنان به عنوان نیمی از جمعیت، فقط در صد کمی از شاغلان کشور محسوب شده و هم چنان منبع بکر توسعه تلقی می شوند.

با این وجود امروزه شاخص های جنسیتی در #ایران، نشان دهنده نابرابری جنسیتی در مشارکت اقتصادی و توانمندی سیاسی بانوان است. حضور بانوان ایرانی در ساختار مدیریتی، اجرایی و سیاسی کشور به مراتب محدودتر از مشارکت اقتصادی آنان است. این در حالی است که زنان را مديران قرن بيست و يكم نام نهاده اند، زيرا تا قرن بيستم و قرن حاضر، تمامی توان جنبش اجتماعی زنان، مصروف آن بوده تا ثابت كنند كه در صورت كسب مهارت و تجربه، از مردان چیزی كمتر ندارند و مفهوم فرا دست و فرو دست جنسیتی در مدیریت، زاييده نگرش ها و تاريخ است نه واقعيت طبیعی و جنسیتی زنان. علاوه بر این، زنان به تصمیم گیری های آگاهانه تر و جامع تر و درگیر شدن در رفتارهای کم خطرتر گرایش دارند و در عین حال، تیم مدیریتی با ترکیب برابر دو جنس موفق ترند.

ولی با وجود افزایش نسبت زنان تحصیل کرده در بازار کار و همچنین، تلاش ھای روزمره شان علیه شرایط تبعیض آمیز موجود، موفقیت و پیشرفت آنان در مشاغل مدیریتی محسوس نبوده و ھنگامی که زنان به بازار کار وارد می شوند و یا برای ارتقاء رتبه در محیط کار خود تلاش می‌کنند، این مسیر دشوار حتی دشوارتر ھم می‌شود، چرا که توانایی بانوان اغلب به نگرش های فرهنگی (طرز تلقی ها، تعصبات و پیش داوری های منفی) که گاه به صورت قانون یا سیاست درمی آید، محدود و از تولید گری آنان کاسته می شود، همچنین از مهمترین موانع ورود زنان برای کسب شغل های مدیریتی یا ارتقای شغلی است.

هرچند امروزه جامعه و مقررات دولتی، ورود زنان به مشاغل مختلف را نسبت به گذشته قدری آسان تر ساخته، اما ارتقاء زنان به پست های مدیریتی، هماهنگ با نرخ شاغلین این گروه رشد نکرده است. متاسفانه بانوان در سازمان های دولتی، اغلب سطوح پایین را پر کرده و از قدرت و اعتبار سازمانی، سهم چندانی ندارند. در نتیجه علی رغم سطح تحصیلات زنان، آنان از سهم بسیار اندکی در تصدی پست های مدیریتی برخوردارند و  هنوز با سقف های شيشه ای نامرئی ای مواجه اند كه مانع از دستیابی آنان به پست های مدیریتی می شود.

از آنجا كه توان بالقوه #مديريت در زنان وجود دارد، با توجه به اینكه آنان از نظر نظم، دقت، ظرافت و احساس، مسؤوليت پذیری و در بعضی موارد، شایستگی های بیشتری هم از خود نشان داده اند، اکنون جامعه زنان خواستار پایگاه های اجتماعی بالاتر و مشارکت در تصمیم گیری های جامعه  است. چرا که این فرآیندی که تازه آغاز شده و در دهه های آینده جامعه، با انتظارات ارتقا یافته #زنان ایرانی رو به رو خواهد شد، علاوه بر حضور زنان در سازمان ها و بخش های مختلف كاری، يك ضرورت برای زندگی اجتماعی است.

پيشنهاد می شود اراده انجام اصلاحات لازم برای تسهیل شرایط ورود زنان تحقق یابد تا ميدان عمل بیشتری به آنان داده شود و زمينه مشاركت بيشتر آنان فراهم شود، بعلاوه شايسته سالاری به جای جنسیت، ملاك انتخاب قرار گيرد. در غير اين صورت سرمايه گذاری هايی كه در بخش آموزش و تعلیم زنان هزينه می شود، با عدم به كارگيری آنها، عملاً به هدر خواهد رفت و ضربه خود را بر بدنه اقتصاد، بر جای خواهد گذاشت.
همچنین معیار سنجش درجه ی توسعه يافتگی کشور در جهان که با توجه به میزان اهمیت و اعتباری است که زنان در آن کشور دارند، با مشکل روبرو خواهد شد...
i.imgur.com
https://t.me/joinchat/AAAAADwey8GXkS35jgXdFQ
@hoghooghbasharezanan


🌿نشست عمومي بزرگداشت روز جهاني حقوق بشر (هفتادمين سالگرد تصويب اعلاميه جهاني حقوق بشر در ١٠ دسامبر ١٩٤٨م.) در روز يكشنبه ١٨ آذر ٩٧ از طرف كميسيون حقوق بشر كانون وكلاي دادگستري مركز برگزار خواهد شد./ در هوای حقوق بشر
@hoghooghbasharezanan


🌿شرط ازدواج؛ زیبا فکر کنیم...
@parsinehnews
@hoghooghbasharezanan


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
⚡️سنگينی بارشان از تنهايی‌ست
https://t.me/joinchat/AAAAAEUESDZLmi-c8Tm0Pg
@hoghooghbasharezanan


🌿ورود دختران ایرانی به ورزشگاه، در میان بهترین عکس‌های ۲۰۱۸

مجله فورفورتو در گزارشی عکس‌های برتر سال ۲۰۱۸ را منتشر کرده است که تصویر تماشاگران زن ایرانی در ورزشگاه آزادی نیز در این بین قرار گرفته است
@hoghooghbasharezanan


🌿همچنان خبري از نهايي شدن لایحه تامین امنیت زنان نيست؛ امنيت زنان، در خاك وقت كشي مردان

✍🏻 وحيده كريمي

مدیرکل تدوین لوایح و مقررات معاونت حقوقی قوه قضاییه خبر داده است كه لایحه تامین امنیت زنان علیه خشونت با حدود 50 ماده در معاونت حقوقی قوه قضاییه نهایی و برای ریاست دستگاه قضا ارسال شده است و بعد از تایید، به دولت و سپس به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد. اين در حالي است كه لايحه تامین امنیت زنان علیه خشونت 9ماهي ‌مي‌شود كه در دستگاه قضا بلاتكليف مانده است و هر از گاهي خبر نهايي شدن آن رسانه‌اي مي‌شود اما در نهايت همچنان خبر از بازگشت لايحه به دولت و تقويم به مجلس نيست.

برای خواندن متن کامل بر روی INSTANTVIEW بزنید:
bit.ly/2Pqg5MZ
@hoghooghbasharezanan


🌿ابتکار: هزینه دستبند الکترونیک برای مادران زندانی رای باز تامین می شود
http://khabarbanoo.com/fa/news/280360
خبربانو جستجوگر ویژه اخبار زنان و خانواده
@khabarbanoo
@hoghooghbasharezanan


🌿غربالگری ایدز منع قانونی دارد

رییس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت دربارۀ علت قرار نگرفتن آزمایش ایدز در میان آزمایش‌های اجباری پیش از ازدواج گفته است: «آزمایش اچ‌آی‌وی هیچ‌وقت نمی‌تواند تحت عنوان غربالگری انجام شود؛ چرا که اجباری بون آن از نظر قوانین اجتماعی و حقوق بشر منع قانونی دارد. حتی کارفرمایان نیز نمی‌توانند فردی را که قرار است استخدام شود، از نظر ابتلا به این بیماری غربال کنند. غربالگری اچ‌آی‌وی (HIV) فقط در خون‌های اهدایی انجام می‌شود.»

گفتنی‌ست گزارشگر ویژه منع شکنجه، اجبار به انجام آزمایش ایدز را از مصادیق اذیت و آزار و رفتار غیرانسانی تلقی نموده است.اختبار
@hghooghesharvandi
@hoghooghbasharezanan


🌿«با یک گشت و گذار ساده در چند دفتر ازدواج متوجه شدیم که میانگین مهریه‌ها به طرز قابل توجهی کاهش یافته و دیگر کمتر کسی زیر بار مهریه‌های سنگین می‌رود. یکی از سردفترها به ما می‌گوید که تعداد مهریه‌های نجومی به صورت چشم‌گیری کم شده و دیگر شاید یک یا دو درصد زوجین هستند که ۱۹۹۰ سکه مهریه داشته باشند.»
#پانیذ_میلانی گزارشی خواندنی تهیه کرده درباره «زن‌های مدرن و مهریه‌های سنتی»
‏http://40cheragh.org/?p=5287
@hoghooghbasharezanan


🌿آسیب شناسی سازمان های مردم نهاد

اگرچه امروزه سازمان های مردم نهاد با تلاش بسیار تواسته اند بخشی از مسائل و مشکلات اجتماعی را حل کنند اما به دلیل عدم فراهم بودن بسترهای لازم برای چنین امری از قبیل ظرفیت سازی از سوی دولت، اعتماد و شناخته شدن از سوی مردم و تخصص ها و مهارت های کارآمد، روند فعالیت آنها با مشکل رو به رو شده است.

برای خواندن متن کامل بر روی "INSTANT" بزنید:
bit.ly/2EiEL9j
@Haajm
@hoghooghbasharezanan


🌿انجمن زنان پژوهشگر تاریخ برگزار می کند:

معرفی کتاب «زن ،فقه، اسلام» با حضور نویسنده کتاب دکتر صدیقه وسمقی
دوشنبه ۱۹آذر ساعت ۱۶تا۱۷/۳۰
@hoghooghbasharezanan


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🌿آگاه بمانید؛ هدف خود مسیر است!
کلیپی زیبا در مورد ذهن آگاهی!
🆔 @Sayehsokhan
@hoghooghbasharezanan


🌓 حقوق بشر از حرف تا عمل

دفتر کمیساریای عالی حقوق به ملل متحد به مناسبت هفتادمین سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، 30 یادداشت تخصصی کوتاه در توضیح مقدمه و همه مواد اعلامیه در دسترس عموم قرار داد.
https://bit.ly/2RUZVNA
@ihrciran
@hoghooghbasharezanan


🌿کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی برگزار می کند:

نشست علمی « جامعه بشری هفتاد سال پس از تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر؛ دستاوردها و ناکامی ها»


عنوان محورهای موضوعی نشست:

تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر از آرمان تا واقعیت
ارزیابی نقش اعلامیه جهانی حقوق بشر در نظام بین المللی حقوق بشردر 7 دهه گذشته، موفقیت ها و ناکا می ها
ارزیابی نظریات حقوق بشر اسلامی بر پایه نصوص دینی؛ هفتاد سال پس از تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر
بازتاب اعلامیه جهانی حقوق بشر در کشورهای اسلامی و رویکرد دول اسلامی در این زمینه

سخنرانان:
دکتر نسرین مصفا عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
دکتر رضا اسلامی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
دکتر احمد پاکتچی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی
دکتر محمد حسین مظفری پژوهشگر ارشد اسلام وحقوق بشر

ملاحظه:

1- قبل از شروع سخنرانی های تخصصی، پیام دبیر کل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی حقوق بشر توسط نماینده سازمان ملل در تهران قرائت خواهد شد.
2- در پایان این نشست از تلاشهای یکساله گذشته حوزه دستیاری ویژه رییس جمهور در زمینه حقوق شهروندی تقدیر به عمل خواهد آمد.

زمان: یکشنبه 18 آذر ماه از ساعت 15 الی 18
مکان: پژوهشگاه علوم انسانی(تهران - بزرگراه کردستان - خیابان دکتر صادق آئینه وند /۶۴غربی)- سالن حکمت
https://t.me/ihrciran
@hoghooghbasharezanan

Показано 20 последних публикаций.

159

подписчиков
Статистика канала