خامنیسم||سلمان کدیور


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


سلمان کدیور
شاعر
نویسنده
دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی کشور
*«فضل الله المجاهدین علی القاعدین اجرا عظیما
بی شک خداوند مجاهدین را بر نشستگان و محافظه کاران برتری داده است»*
*ارتباط با مدیر:
@Salmankadivar

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔴من نبودم دستم بود!
....
....

🔶 پس از آغاز اعتراضات اخیر و بالا گرفتن آن، تقریبا روز و شبی نبود که دوستان و اساتید و صاحب نظران و نخبگان، حضوری یا تلفنی یا ... ساعت ها پیرامون علت و ریشه این اتفاقات سخن نگویند.

در این مدت روی چندین پیشنهاد مفصل اجرایی مبتنی بر مباحثات نظری و عملی برای تبیین و مطالبه نیازهای امروز انقلاب، برای خروج از وضع موجود بحث و نظر می کردند.

اعم از تشکیل چند کار گروه، تشکیل سمینارهایی با حضور متخصصان و صاحب نظران، تولید محتوا پیرامون ریشه های اجتماعی - سیاسی وقایع تا انتشار و اقناع نخبگان و مردم با این محور که اگر سیاست های کلی نظام در باب #آزادی و #عدالت تغییر نکند به نحوی که برای مردم قابل لمس نباشد، اوضاع از این نیز بدتر خواهد شد.

🔶 هر چند همه از این رخدادها ناراحت بودند اما از آن جهت که سبب تلنگری به مسئولان نظام شده و آنان را برای رفع نواقص و ایرادها به فکر و زحمت وامیدارد، احساس امیدواری می کردند، تا اینکه فضا آرام گرفت و اظهارات گهربار متولیان امر یکی پس از دیگری سر از سوراخ مدیریت بیرون آورد.

📍یکی گفت، تقصیر #تخم_مرغ بوده.

📍دیگری فرمود مقصر #بنزین است.

📍دیگری هم علت را #تلگرام عنوان و استدلال فرمودند: دیدید تا فیلتر شد اوضاع خوابید؟ نکنه افسارش رو باز کنیدا

📍بزرگ دیگری تقصیر را گردن #احمدی_نژاد انداخت.

📍 آقا محسن هم گفته کار کار #برادر_زن_صدام بوده!

📍دیگری هم در برنامه زنده اظهار کرد #نقشه_سری ترامپ است که با نتانیاهو روی هم ریخته اند تا مانع تکمیل آخرین حلقه های رشد، جمهوری اسلامی شوند. آنهم با محوریت 9 دی!

🔶 کلا اینکه، مسئولین و حاکمان و سیاست ها نه تنها اصلا ایراد و اشکالی نداشته، بلکه نشان داده نظام خیلی هم کارامد بوده به نحوی که دشمنان رو به هول و ولا انداخته، پس قطعا این دست فرمون باید ادامه پیدا کنه.

مردم هم چون مردم #کوفه، یک مشت فریب خورده بدبخت و فتنه گر بوده که به راحتی اسیر تبلیغات دشمن شده اند. و به درگاه خدا باید توبه کنند.

#سلمان_کدیور
.....
.....
@khamenism


🔶  رمان «بی کتابی» اثر محمدرضا شرفی خبوشان که برنده #جایزه_جلال سال شد از سوی انتشارات شهرستان ادب روانه بازار کتاب شده است.

🔶 این اثر در ژانر رمان‌های تاریخی طبقه بندی می شود و به موضوع «کتاب» می‌پردازد. به گفته نویسنده این رمان، «بی کتابی» نگاهی به یک واقعه تاریخی دارد و رمان سعی کرده ارزش‌گذاری به کتاب توسط ایرانیان را زیر ذره‌بین قرار دهد. اینکه چقدر در طول تاریخ ما ایرانیان کتاب را مورد توجه قرار داده‌ایم.

🔶 اجرای این رمان ریشه در تاریخ دارد. شرفی خبوشان توضیح داده است: مظفرالدین شاه کتابداری به نام لسان‌الدوله را به ریاست کتابخانه منصوب می‌کند. هر نسخه‌ و اوراقی از نسخ معروف در موزه‌های جهان است مربوط به این دوره است که این فرد از کتابخانه‌ها خارج کرده است. در این دوره 5 هزار جلد از نسخ نفیس کتابخانه گلستان به سرقت می‌رود.

این موارد با به توپ بسته شدن مجلس تنیده شده، شخصیت اصلی دلال کتاب است که در این اثر به کتابسازی، کتابداری و صحافی و برخی هنرهای مرتبط با کتاب می‌پردازد و مخاطب را از زوایای دیگر از تاریخ کتاب پردازی مطلع می‌کند.

برای خرید این کتاب که بی شک بهترین اثر داستانی هنر انقلاب در سال جاری است، می توانید از اینجا وارد شوید.

http://l1l.ir/3ltu

....
....
@khamenism


🔶 حضرت آیت الله خامنه ای با صدور حکمی حجت الاسلام آقای حاج علی اکبری را به ریاست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه منصوب و ضمن تقدیر از خدمات باارزش حجت الاسلام آقای سیّد رضا تقوی در دوران مسئولیت، اعضای جدید شورای سیاستگذاری ائمه جمعه را نیز منصوب کردند.

http://khl.ink/aj48vc

🔆به نظر می رسد با این تغییر و روی کار آمدن آقای علی اکبری، به تغییرات مثبت جایگاه نماز جمعه می توان امیدوار شد.

قبلا پیرامون مهمترین نقاط ضعف تریبون نماز جمعه نکاتی نوشته بودم

https://t.me/Khamenism/1527
....
....
@khamenism


Репост из: شهرستان ادب
🔻 #بی_کتابی نوشتهٔ #محمدرضا_شرفی_خبوشان و یکی از دو نامزد شهرستان ادب در بخش رمان، برگزیدهٔ دهمین دوره جایزه جلال آل احمد شد

☑️ ShahrestanAdab


Репост из: خامنیسم||سلمان کدیور
🔴 من حقیقتا نگران هستم!
....
....
این یکی از سخنرانی های امام است که همیشه مرا بی خواب و بی تاب کرده است.
امام این صحبت را سال 58 می کند، یعنی انقلاب هنوز یکسال اش نشده.
تا بسم الله الرحمن الرحیم می گوید مثل سایر منبری ها چند صفحه آیه و سلام و صلوات نمی گوید. بدون مقدمه و سراسیمه می گوید
«من حقیقتا نگران هستم»
بدون حاشیه، بدون مقدمه چینی. فوری می رود روی اصل مطلب.
نگران چه؟ آن هم در چند ماهگی انقلاب؟ رهبران انقلابی وقت پیروزی اول عیش و نوش رجز خوانی شان است؟ تو چرا گریه می کنی چرا نگرانی؟
می گوید نگران اینم که ما اسلام را به خودمان مبتلا کنیم.
نگران این هستم که ما بدتر از محمد رضا بر سر اسلام بیاوریم.

پیرمرد انگار خودش خودش را می خورد که این حرف ها را می زند، دود از مغز استخوانش برخاسته انگار. مضطرب است.
بی تابی و بی قراریش از کلامش سرازیر می شود.
آخرش انگار با لحنی خواهش وار می گوید «یک فکری بکنید ... من دارم خسته می شوم»
هنوز یکسال نشده ... خمینی نگران شده است.
....
....
🔵 بسم الله الرحمن الرحیم

من حقیقتاً نگران هستم. من نگران اسلام هستم. ما اسلام را از چنگ محمدرضا در آوردیم. و من خوف این را دارم که اسلام به چنگ ما مبتلا شده باشد، به طوری که ما هم مثل او یا بدتر از او بر سر اسلام بیاوریم. این نگرانی هست و زیاد است.
آدمهای جاهلی هستند که به خیال خودشان خدمت می‌کنند برای اسلام، خدمت می‌کنند، لکن سر خود کارهایی می‌کنند که ضرر به حیثیت اسلام می‌خورد. از همه اطراف به ما فشار آمده است.

تأسف اینکه این نهضت به دست خود ما نهضت اسلامی نباشد. اسلامیتش را از دست بدهد.

انقلاب کردیم و هر کاری دلمان می‌خواهد می‌کنیم. حجتشان همین است. از هر که بپرسی چرا اینطور؟ می‌گوید انقلاب کردیم. انقلاب کردیم. مال مردم را می‌رویم، می‌ریزیم. منزل مردم اموالشان را می‌گیرند به اندازه‌ای که زن و بچه‌شان روی زمین‌ می‌نشینند. حجتشان این است که انقلاب کرده‌ایم.

زمینهای مردم را می‌گیرند، نمی‌گذارند کشت بشود. یا می‌گیرند می‌دهند دست یکی دیگر. حجتشان این است که انقلاب کردیم.

اشخاصی می‌ریزند تو خانه‌های مردم، بدون اینکه یک مجوز شرعی، یک مجوز قانونی داشته باشند، حجتشان این است که انقلاب کردیم.
معنی این [حرکت‌] این است که اسلام اینطور می‌گوید. انقلاب کرده‌ایم، یعنی حالا جمهوری اسلامی داریم، و طریقه اسلام این است که موازین و جهاتی که هست دیگر تمام دیوارها بریزد، و تمام موازین از بین برود.

من هم خسته دارم می‌شوم. خدا می‌داند که من در آن رژیم سابق هیچ وقت از هیچ چیز خسته نمی‌شدم، هر فشاری می‌آوردند بر من خسته نمی‌شدم، حالا دارم از خودمان خسته می‌شوم. آخر چرا باید اینطور باشد. یک فکری بکنید. ۲۶ آذر ۱۳۵۸

http://l1l.ir/15ac
....
....
@khamenism


Репост из: یاسر عرب
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
لحظه ای که روی آنتن زنده، استاد محدثی سرمایه ی صدا و سیما را به چالش کشید!
مجری: شما که به دروغگویی صدا و سیما باور نداری؟
محدثی: چرا اتفاقا صدا و سیما بطور سیستماتیک دروغگو است!


🔴 چند نکته پیرامون تجمعات مقبول!
....
....
🔶 چند روزی هست که رسانه های رسمی کشور مردم را در مقابل با آشوبگران تهیج می کنند که به خیابان بیایند و آنها را محکوم کنند. یا به تعبیر خودشان آبی بر آتش #فتنه بریزید و خاموشش کنند.

🔶 من اما سوالی که برایم پیش می آید این است که چرا دستگاه های رسمی حاکمیت، یک تجمع را وقتی مفید میدانند که فقط و فقط در راستای منافع خودش باشد؟

چرا هیچگاه طی این سال ها، به اعتراضات معلمان، پرستاران، بازنشستگان، مالباختگان و ... رسمیت قانونی نداده اما به استقبال تجمعات اینچنینی شتافته است؟
اگر به معترضین و آنان که حقی ایشان تباه شده هم اجازه ابراز نظر داده می شد، آیا کشور به چنین بحرانی می رسید؟

🔶 آیا در کشور ما فقط یک تیپ فکری خاص #مردم حساب می شوند و دیگران #نامردمان اند؟ آیا قشری از مردم نورچشمی حساب می شوند و دیگری سر راهی دیده می شوند؟

🔶 شدید معتقدم که چنین سیاست ناعادلانه ای، هر چند در کوتاه مدت در مقطعی خاص ممکن است چون مُسکن عمل کند، اما در بلند مدت، باعث ایجاد شکاف میان مردم و تقسیم آنان به دو قطب مخالف هم می گردد. کما اینکه این امر از سال 88 اتفاق افتاده و مردم به دسته ای از هم نوعان خویش به چشم اغیار می نگرند.

🔶 نکته دوم اینکه برخی دوستان در پاسخ نقد حقیر عنوان کردند که ما از #سوریه_شدن می ترسیم، برای همین به تجمعات اینچنین می رویم. و چقدر این پاسخ دردآور بود.

ملتی که می خواست پرچم اسلام را در افق اعلی بنشاند و در قامت یک تمدن تازه خودنمایی کند، حالا به این اندازه که کشور، سوریه نشود، قانع و راضی است، و این چه اندوه بزرگی است.

🔶 دوست دیگری می گفت، مگر نمی بینی که آشوبگران به اموال عمومی و بیت المال خسارت می زنند و همه جا را به آتش می کشند. مگر نمی بینی آمد نیوز را؟ برای محکومیت چنین رفتاری، تجمع میکنم.

پاسخش دادم آیا عدم شفافیت، اختلاس هایی که هر روز به گوشت می رسد، دختر صفدرها و پسر حجازی ها و فریدون ها و بابک ها و عدم مبارزه با قاچاق و ماستمالی مفاسد اقتصادی و نبود عزم برای اصلاح رویه‌ها و ریخت و پاش ها و تبعیض ها و مدارس کپری و ویلاهای خواص و ... اینها به بیت المال آسیب نزده و آتش به جان کشور نیفکنده؟ آیا اینها کمتر از آمد نیوز به پشت کشور خنجر می زنند؟

🔶 یکی از دوستان نکته جالبی گفته بود که در این تجمعات، مسئولین و مدیران کشور نیز با افتخار شرکت می کنند و شعار می دهند. هم آنانی که خود مسبب بحران کنونی هستند، و در حقیقت ریشه تمام این اعتراضات و آشوب ها، حاصل کار و تلاش خودشان است.

کسانی که باید پشت میز محاکمه و بازخواست باشند، حال در صف طلبکار ملت ایستاده است.

#سلمان_کدیور
.....
.....
@khamenism


🔆 برای درک حوادث این روزها کتاب #توسعه_و_تضاد استاد رفیع پور را مرور کردم.
این آمار ها به فاصله زمانی 6 سال است. حالا شما 25 سالش را نسبت بگیرید.
حرف ها نهفته در این چند سطر!

@khamenism


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔆 این #توحش را به چه نام مرتکب می شوند؟
گشتی که به سمت لائیتیسیته ارشاد می کند.

وای بر اسلام که مبتلا به ما شده است.
#حجاب
@khamenism


🔴 مارها و لک لک ها!
....
....
⬅️ مارها، قورباغه ها را می خوردند و قورباغه ها غمگین بودند.
قورباغه ها به لک لک ها شکایت کردند. لک لک ها مارها را خوردند و قورباغه ها شادمان شدند.
پس از مدتی لک لک ها گرسنه ماندند و شروع کردند به خوردن قورباغه ها.

قورباغه ها دچار اختلاف دیدگاه شدند، عده ای از آنها با لک لک ها کنار آمدند و عده ای دیگر خواهان بازگشت مارها شدند. مارها بازگشتند و همپای لک لک ها شروع به خوردن قورباغه ها کردند.

حالا دیگر قورباغه ها متقاعد شده اند که برای خورده شدن به دنیا می آیند. تنها یک مشکل برای آنها حل نشده باقی مانده است و آن اینکه نمی دانند توسط دوستانشان خورده می شوند یا دشمنانشان!؟

📍منوچهر احترامی
#حال_ما
....
....
@khamenism


🔆 یکی نیس به اون حاج آقایی که چن ماه پیش فتنه سال 98 رو پیش بینی کرده و گفته بود #فتنه_عدالتخواهان در راهه، بگه تو که فتنه 96 (همون سالی که توشی) رو نتونستی بفهمی، چطور دو سال بعدشو پیش بینی کردی؟

بصیرتت کجا رفته آخه؟
....
....
@khamenism


🔴مستضعفین، صاحبان انقلاب از این وضعیت به ستوه آمده‌اند! | #علی‌اکبر_رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی


🔷اغتشاشاتی که این چندروزه در گوشه‌وکنار کشور اتفاق افتاد ذاتاً جنبه اعتراضی و مطالبه‌گرانه داشت و به‌حق بود، طبقات محروم و مستضعف، یعنی همان طبقه‌ای که انقلاب کردند، از مشکلات اقتصادی و معیشتی به‌ستوه آمده‌اند. مردم از بیکاری جوانان به‌ستوه آمده‌اند.

🔷ای‌کاش آقای رئیس‌جمهور، آقای رئیس مجلس، آقای رئیس قوه‌ی قضائیه در خانه دو سه جوان بیکار با مدرک بالا داشتند تا می‌فهمیدند بیکاری یعنی چه! و ای‌کاش این آقایان بزرگوار، ممکن بود، ناشناخته به ادارات مراجعه می‌کردند و می‌دیدند که در این ادارات چه بر سر مردم می‌آید!

🔷ای کاش این آقایان پرونده‌ قضایی می‌داشتند که مثل دیگران 10 سال، 15 سال و 20 سال لاینحل می‌ماند تا می‌فهمیدند مردم از فرایند فرساینده‌ رسیدگی قضایی چه می‌کشند! و ای‌کاش این آقایان مسکن نداشتند و اجاره‌نشین بودند تا درک می‌کردند درد بی‌خانگی یعنی چه!

🔷ای‌ کاش در خانه بیماری داشتند و از این بیمارستان به آن بیمارستان می‌رفتند و بیمارشان را نمی‌پذیرفتند و اگر هم می‌پذیرفتند با هزینه‌های بسیار سنگین می‌پذیرفتند. ای‌کاش اینها دسترسی به اطبای حاذق و معتبر نمی‌داشتند.

🔷کجا رفت عدالت اسلامی؟ کجا رفت آرمان‌های انقلاب؟ که یک فرد در یک اداره یک میلیون حقوق بگیرد و دیگری پنجاه میلیون. این تبعیض‌ها را مردم تا کی باید تحمل کنند؟ والله این مردم حق دارند فریاد بزنند. این اقل حق آنها و بلکه تکلیف آنهاست که مردم دارند ادا می‌کنند
.....
......
@khamenism


Репост из: محمدرضا زائرى
سال هشتاد و هشت نفهميديم، محض رضاي خدا الآن بفهميم!

سال هشتاد و هشت رويه ي آشفتگي ها سياسي بود و الآن رويه ي اقتصادي دارد اما متن و بطن آشفتگي و لايه زيرينش تعارض هاي اجتماعي است.
اشتباه جبهه انقلاب در سال هشتاد و هشت اين بود كه با تحليل سطحي به سراغ مشكلات سياسي رفت و دائم از عدم وقوع تقلب در انتخابات سخن گفت در حالي كه اصل و ريشه مشكل اين نبود.
تو را به خدا عميق تر باشيد!
ما چون فكر كرديم مشكل سياسي است در طول اين سالها به جاي ترميم آسيب هاي اجتماعي دائم روي فتنه و نهم دي تمركز كرديم و نتيجه اش را ديديم!
الآن هم چون تصورمان از علل مشكلات غلط است و تصور اقتصادي بودن ريشه بحران را داريم فكر مي كنيم با تكذيب گران شدن بنزين يا اعلام كاهش قيمت تخم مرغ اوضاع آرام مي شود!
مثل اين كه يك جوان به خاطر اين كه ازدواج نكرده و شغل و پول ندارد ناراحت باشد و به كت و شلوار پدرش پيله كند و پدر به جاي درك ريشه ناآرامي او ساعتها در باره كت و شلوارش توضيح بدهد!
اكنون هم اصل مشكل جامعه نه سياسي است و نه اقتصادي بلكه تعارض هاي اجتماعي فضاي بروز بحراني را ايجاد كرده كه از سالها قبل پيش بيني و به صراحت اعلام شده بود و غده چركين مشكلات اجتماعي با نيشتر سياست يا اقتصاد سرباز كرده!
مشكل پرسشهاي بي جواب مردم است؛ از گم شدن مجسمه ها در تهران تا اسيدپاشي در اصفهان و شايعه جاسوسي دختر فلان و دزدي برادر بهمان و اين قدر هم به مردم دروغ گفته ايم كه ديگر تكذيب و تاييد هايمان را هم باور نمي كنند!
مشكل جوك هايي است كه صاف توي روي مردم گفته ايم، مثل خواب آلودگي سعيد مرتضوي موقع امضاي چك بابك زنجاني!
مشكل گسلها و شكافهاي اجتماعي ست و احساس تحقير فراگير كه در لايه هاي مختلف مردم احساس مي شود.
مشكل تبعيض است، وگرنه صرف نداشتن و نخوردن باعث آشوب نمي شود، وقتي همه مثل هم باشند و شخص گرسنه ببيند كه فرزند رييس جمهور هم شغل ندارد و دختر وزير هم با جهيزيه ساده و مختصر به خانه بخت مي رود!
مشكل وهن عقل و تخصص در اداره كشور و بي اعتنايي به نظر نخبگان است وگرنه سالهاست جامعه شناسان دارند نسبت به شرايط بحراني كشور هشدار مي دهند!
مشكل اين است كه تراكم خشونت و عصبانيت را ديديم ولي تا از اسلام رحماني سخن به ميان آمد دهان ها را بستيم!
مشكل خطبه هاي جمعه امثال آقاي موحدي كرماني و جنتي است.
مشكل فاصله طبقاتي است، و اوضاع تأسف بار صداوسيما، مشكل تضييع حقوق زنداني هاست، مشكل غيبت بخش عمده اي از مردم در نقش آفريني مؤثر و عدم حضورشان در رسانه ملي است و نقش مخرب آگهي هاي بازرگاني ، مشكل ويژه خواري و پارتي بازي ، عدم گردش نخبگان و چسبيدن مسؤولان نسل اول و دوم به مناصب مختلف ، تصميم گيري هاي بي ربط و سخنراني هاي ابلهانه بعضي از مسؤولان، دروغ هايي كه در عرصه هاي مختلف به مردم گفته شده، تمركز بر موضوعات ظاهري چون حجاب يا بزرگداشت كورش و غفلت از ريشه ها و موضوعات اساسي چون عدالت و آزادي انديشه و آزادي بيان ، رياكاري ها و تظاهرها، سوء استفاده ها و اختلاس ها و ظلم و ستم به طبقات محروم و فرودست است.
https://telegram.me/morzaeri
كانال پيشنهادهاي محمدرضا زائرى
اگر قابل دانستيد نگاهي بيندازيد و به دوستانتان نيز معرفي فرماييد!


Репост из: رب الناس
🔴صوت فریاد های #معترضانه #حجت_الاسلام_انجوی_نژاد پیرامون #تجمعات و اعتراضات اخیر

♨️سکوت مراجع تقلید در وضعیت فعلی غیر قابل توجیه است
♨️پرچم دار مبارزه با ظلم باید متدینین و #مراجع_تقلید باشند
♨️چه گروهی و چه کسانی #تجمعات به حق مردم در مورد #گرانی را به سمت تجمعات سیاسی و #امنیتی منحرف کرده اند؟
♨️سکوت معنادار #رئیس_جمهور در مورد مسائل این روزها به چه دلیل است ؟
♨️دلیل سرکوب تجمعات عدالت طلبان مومن و متدین در قبال معضلات جامعه چیست؟
♨️قیام های آرام مردم و این که به خشونت کشیده نمی شود از نجابت مردم است
♨️آنروزی که مردم از فشار گرسنگی به خیابان ها بریزند غیر قابل کنترل خواهند شد.

👆👆👆 این یعنی روحانی انقلابی... احسنت
📍 @komeilialireza


Репост из: هرمس
نئولیبرال های ایرانی که عمده شکافهای اجتماعی نتیجه سیاست های توسعه ای واقتصادی تعدیلی واعتدالی شان در دولتهای مختلف بوده بجای مسئولیت پذیری بدنبال ماهی گرفتن ازآب گل آلود برای ادامه سیاستها
@hermesi


حال من
چون حال خیابان های شهر
پر آشوب است
وقتی دلم
در معرض نیزه گاه مژگانت می لرزد
و لبانت
به قصد داغ کردن من
سرخ شده است!

#سلمان_کدیور
#شعر #عاشقانه
....
....
@khamenism


Репост из: دانشجویان عدالتخواه علامه
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📽 «نمیذارن صدامون شنیده بشه»
🔰 شده خودتون برید تخم‌مرغ بخرید؟ میتونید با ماهی۹۰۰تومن زندگی کنید؟

🔺اولین مصاحبه جنجالی باجمعی از مردم معترض در خیابان

@edalatkhahatu


عدالت، نان مردمان است
گاه فراوان است، گاه کمیاب
گاه خوشمزه است، گاه بدمزه
وقتی نان نایاب شد، گرسنگی حکمفرما میشود
وقتی نان بد شد، نارضایتی حکمفرما میشود
عدالت بد را دور بیانداز !
که بی دانش و عشق آنرا ورز داده و پخته اند
بی چاشنیست و لبهاش سوخته است
عدالت بیات را دور بیانداز ! که بس دیر میرسد
اگر نان مرغوب و فراوان باشد
میشود بقیهی غذا را نادیده گرفت
نمیتوان همه چیز را
یکباره و به فراوانی داشت
اگر از نان عدالت بخوریم کارها چنان انجام میگیرد
که فراوانی ازقِبَلِ آن حاصل میآید
همانگونه که به نان روزانه محتاجیم
به عدالت روزانه نیز نیازمندیم
حتی بارها در روز بدان نیازمندیم
از بام تا شام، به وقت خوشی و به هنگام کار
که بدل به لذت میشود
به روزگار سختی و شادمانی
مردمان به نان روزانه و
سالم عدالت نیازمندند
پس اکنون که نان عدالت تا بدین حد اهمیت دارد
دوستان ! چه کس باید آنرا بپزد؟
چه کس نان دیگر را میپزد؟
نان عدالت را نیز چون هر نان دیگری
باید مردمان خود بپزند...

#برتولت_برشت
......
......
@khamenism


🔴 تاریخ چقدر مهلت می دهد؟
....
....
🔶 برخی می گویند اعتراضات از روز پنجشنبه آغاز شد، با مطالبات اقتصادی صرف و پس از آن رنگ و بوی سیاسی گرفت و منحرف شد.

اما دوستان من، اعتراضات شش ماه پیش آغاز شده بود. آنهم به صورت نرم و آرام، حتی با حمل تصاویر امام و رهبری. روبروی نهادهای حاکمیتی. در گرما و سرما، خواهش کنان، عجزمند.

اما با این اعتراضات کامل اقتصادی، چگونه برخورد شد؟ چکشی، ضربتی و سیاسی.

حالا چه جای گلایه است که این آدم هایی که اندازه دریایی بغض و عقده در سینه دارند، سرکوب و تحقیر شده اند، در این آشوب ها شعار رادیکال مهره های خودفروخته را تکرار نکنند؟

🔶 اعتراضات دهه هفتاد وقتی رخ داد و سرکوب شد، نه تنها هیچ اصلاحی در سیستم رخ نداد، بلکه کشور بیشتر در فضای امنیتی و بسته مستغرق شد.

سال 78 و 88 هم کافی نبود تا ما در برخی حوزه ها تجدید نظر کنیم و تنها نتیجه اش، مرتبت یافتن #امنیت بر #عدالت و #آزادی بود. امنیتی که با یک کانال تلگرامی رعشه بر اندام فربه اش می افتد.

ما در طی این سال ها، بدون عبرت از تاریخ، با روش های یکسان با این بحران ها مقابله کردیم و حال جامعه مانند بدنی که در برابر آنتی بیوتیک مقاوم شده، در قبال این شیوه ها مستحکم شده است.

🔶 این بلواها نیز با افت و خیزهای خودش، به هرحال خاتمه می یابد. در حالی که چگونگی اش اصلا برای بسیاری اهمیت ندارد. بسیاری اصلا برایشان مهم نیست، که پس از هربار از این دست اتفاقات، چه اندازه قلوب مردم از حاکمیت فاصله می گیرد. نشان به آن نشان که الان خلاف گذشته، غالب مردم، با اصل اعتراضات معیشتی همراه اند، حتی مراجع هم عنوان کرده اند که حق با مردم است و کمتر کسی یافت می شود که مثل 88 حق را به حاکمیت بدهد.

🔶 اما پیش از اینها، سوال مهمتر این است که پس از آرام گرفتن جامعه، قرار است رویه ها تغییر کند یا خیر؟

آیا دست به اصلاحات اساسی در شیوه های حکومتی می‌بریم یا در حفظ وضع مفسده بار همیشگی می کوشیم؟

🔶 بحران های اینچنینی هیچگاه متولد نمی شوند، مگر در جوامعی که #عدالت و #آزادی در آن رو به مرگ باشد.

جامعه ای که حقوق های نجومی، اختلاس های کلان، ژن های خوب، پارتی بازی، رانت خوری، فساد، تبعیض، شکاف طبقاتی بیش از آب و هوا در خلق و خوی مردمش موثر افتاده است.

به راستی تاریخ چقدر و چند بار به ما مهلت می دهد؟

#سلمان_کدیور


....
....
@khamenism


📣 «چرا گسل‌های اجتماعی در ایران فعال شده است؟

1️⃣ پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان نشان می‌دهد که ۳\۷۶ درصد ایرانیان فکر می‌کنند فاصله ثروتمندان و فقرا نسبت به ۵ سال گذشته افزایش یافته است و ۷۶ درصد فکر می‌کنند در ۵ سال آینده نیز این فاصله افزایش پیدا خواهد کرد.

2️⃣ بیش از ۳۲ درصد مردم بی‌عدالتی در جامعه و بیش از ۲۱ درصد سیاست‌های اقتصادی دولت را عامل فقر در جامعه می‌دانند.

3️⃣ بیش از ۶۶ درصد مردم کاملا و تا حدودی فکر می‌کنند، هرکس پول و پارتی نداشته باشد، حقش پایمال می‌شود.

4️⃣ به نظر بیش از ۴۶ درصد مردم بیشتر ثروتمندان از طریق رانت یا پارتی به ثروت دست یافته‌اند.

5️⃣ ۴۹ درصد مردم معتقدند که قانون در برابر مردم و مقامات یکسان اجرا نمی‌شود.

6️⃣ به نظر مردم موثرترین عامل در پیداکردن شغل در ایران، پارتی و آشنا با بیش از ۴۱ درصد است.» - توییتر علی‌اصغر سیدآبادی

👈 موج سوم پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان را دفتر طرح‌های ملی پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات وزارت ارشاد با همکاری مرکز ملی رصد اجتماعی وزارت کشور انجام داده‌اند.

@roozArooz_news
.....
.....
@khamenism

Показано 20 последних публикаций.

3 349

подписчиков
Статистика канала