ماهنامۀ خیمه


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


صفحۀ رسمی ماهنامۀ خیمه
ماهنامۀ دینی، فرهنگی و مجالس حسینی

ارسال مطلب و درخواست آگهی از طریق ایمیل
ad.kheimeh@gmail.com

سامانۀ پیامک
۳۰۰۰۶۹۶۱۶۹

Admin:
@ehyanetwork

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔻 استاد سازگار: روزی که حسان برای اهل‌بیت (ع) شعر می‌گفت، شاعر اهل‌بیتی کم داشتیم.

🔸 ماهنامه خیمه / شماره ۱۲۴🔸

🔻
@ehyaonline
@kheimeh_mag
🔺


📎 ارجاع به متن 📎
ـ
📣 نقد علنی و صریح روحانیان
فراهم شود
ـ
من در سخنرانی اخیری که در دانشگاه تربیت مدرس انجام دادم، گفتم که از میزان بالای کدورتی که در مورد روحانیان در حال شکل‌گیری است و یا شکل گرفته است نگرانم و وظیفه‌ی همه‌ی ما این است که آن را در جامعه مهار کنیم. این‌که به روحانی صرفاً به‌خاطر روحانی‌بودنش حمله شود و روحانی مضروب گردد و یا به قتل برسد،‌ بسیار نگران‌کننده است. این‌ها نشانه‌های پیش‌روی خشم و نفرت انباشته است. در بحث‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی در جریان است نیز نوعی نفرت و خشونت در باب روحانیان و صنف‌شان دیده می‌شود. اگر امکان نقد صریح و علنی روحانیان فراهم شود نه‌تنها برای اصلاح آنان خوب است بلکه این میزان از خشم و نفرت انباشته نخواهد شد...

ـ 🔻 ـ
ماهنامۀ خیمه را می‌توانید از دکه‌های مطبوعاتی و نیز فروشگاه اینترنتی nashrekheime.ir خریداری کنید و یا نسخۀ الکترونیکی نشریه را از سایت taaghche.ir دانلود و مطالعه کنید و همچنین می‌توانید از طریق سایت magiran.com مشترک نشریه شوید و نیز به آرشیو شماره‌های گذشته دسترسی داشته باشید.
اگر مسیرتان به حوالی خیابان انقلاب خورد، کتابفروشی‌های کتاب کیهان و ترنجستان سروش هم ماهنامۀ خیمه را عرضه می‌کنند.
@ketabforoosh
@toranjestansoroush
ـ
با ما در تماس باشید
۸۸۹۳۴۹۷۰ الی ۷۲
-
http://bit.ly/2D3EYJ6
-
🔻
@ehyaonline
@kheimeh_mag
🔺


روحانیت در عرصه بین‌المللی و داخلی با چه مسائل اصلی مواجه است؟

🔻محمدجواد فاضل لنکرانی

🔹دین‌داری یکی از مسائل کلانِ پیش روی روحانیت است. عده‌ای در دنیا برای دین‌زدایی اتحاد کرده‌اند و شاید مهم‌تر از این مسئله نداشته باشیم. در ریشه‌یابی داعش و طالبان و تمام قضایایی که در سال‌های اخیر به وجود آمده‌اند به دین‌زدایی می‌رسیم. آنها فقط دنبال اسلام‌هراسی نیستند؛ بلکه دنبال دین‌زدایی هستند. به نظر می‌رسد سرمایه‌داران اصلی هدف‌شان دین‌زدایی است. حال اگر ریزتر شویم دنبال این هستند که اساس خانواده را از بین ببرند؛ البته یکی از راه‌های دین‌زدایی مبارزه با خانواده است. یک روز ازدواج سفید را باب می‌کنند روز دیگر مسائل دیگری باب می‌کنند. دنیا دنبال ترویج فساد و ریشه‌کن کردن اخلاق است.

🔹روحانیت در داخل کشور باید دین مردم را حفظ کند. نباید تدین به وسیله بی‌تدبیری ما روحانیان ضربه بخورد باید از آن مراقبت کنیم. درست است که در رأس این حکومت یک فقیه جامع‌الشرایط قرار دارد؛ ولی مردم باید بدانند که نابسامانی‌ها مربوط به روحانیت نیست.

🔹متأسفانه شفاف‌سازی صورت نمی‌گیرد باید بگویم که در میان اختلاس‌کنندگان یک طلبه یا آخوند که مسئول مستقیم باشد، نمی‌یابید. ممکن است رئیس یک مجموعه‌ای سر یک آخوندی کلاهی گذاشته باشد و از او سوءاستفاده کرده باشد؛ ولی چه کسی برای اختلاس سه هزار میلیاردی برنامه‌ریزی کرده است و در یکی از کشورهای خارج از کشور زندگی می‌کند؟

🔹مردم همه این مسائل را از چشم روحانیت می‌بینند. مردم تصور می‌کنند هر کس که طلبه و روحانی است نقشی در حکومت دارد. در حالی که بیش از ۸۰ درصد طلاب در همان حوزه‌ها مشغول درس و بحث و نماز جماعت و منبر و تحقیق هستند. شاید تعداد شاغلان روحانیت به بالای ده درصد هم نرسد.

🔻سیدمهدی واعظ موسوی

🔹به نظر می‌رسد مسئله بشریتِ اخلاق است و چون اخلاق آسیب دیده است در جهات مختلف دیگر خود را نشان می‌دهد و اگر سردمداران جوامع بشری بتوانند اولاً خود و تشکیلات پیرامونی خود را از نظر اخلاقی ساماندهی کنند می‌توانند جامعه را از این آسیب‌هایی که وجود دارد به سلامت عبور دهند.

🔹اخلاق در معنای کلمه هم در حاکمان و سردمداران و اداره‌کنندگان نظامات اجتماعی جهان و هم در لابی‌گرانی که با زمینه‌چینی‌ها و مقدماتی آنها را سر کار می‌آورند عنصر نایابی شده است. به تبع اخلاق در جامعه هم لطمه می‌بیند و وقتی اخلاق در جامعه لطمه دید رفاه و آسایش و آرامش و اعتماد به افراد و مسائل دیگر خود به خود آسیب خواهند دید؛ بنابراین دغدغه‌مندان مسائل اجتماعی باید رکودهای اخلاقی و گرفتاری‌های به ویژه قشر جوان در مسائل اخلاقی را درمان کنند

🔻کاظم قاضی‌زاده

🔹در مسائل داخلی به نظرم یکی بحث عدالت و دیگری بحث حقوق شهروندی است. به نظرم عدالت را باید در سه بعد یکی عدالت سیاسی و دیگری عدالت اطلاعاتی و دیگری عدالت اقتصادی در نظر گرفت.

🔹عدالت سیاسی به این معناست که کسانی که امکان رشد در جامعه دارند و همه کسانی که می‌توانند به مناصبی به لحاظ توانایی‌ها و استعدادهای‌شان دست پیدا کنند عادلانه به این مناصب برسند و قدرت در دست گروه خاص یا اندیشه خاص نباشد؛ اگر عدالت سیاسی نباشد حاکمان بخش‌های مختلف اجرایی و پژوهشی و فرهنگی و غیره افراد کم استعداد با گرایشات خاص یا با ارتباطات خاص می‌شوند. این مشکل در کشور ما جدی است.

🔹عدالت اطلاعاتی را باید امری جدی دانست و در حوزه ارتباطات اقتصادی و عدالت اقتصادی باید پشتوانه عدالت اطلاعاتی را هم در نظر گرفت. بعضی‌ها از رانت‌های اطلاعاتی در کشور ما بهره‌مندی‌های خاصی داشتند که همة مردم نداشتند؛ بنابراین عدالت سیاسی و عدالت اطلاعاتی و عدالت اقتصادی همیشه مطرح بوده است.

🔹در بحث حقوق شهروندی باید به مسئله شهروند به عنوان یک شهروند نگاه جدید فقهی داشت. در فقه سیاسی معمولاً بحث دارالاسلام مطرح می‌شود و هویت اسلامی در احکام سیاسی مطرح بوده است؛ ولی در جامعه امروز که مالیات را از همه افراد می‌گیریم و مرزها را به رسمیت می‌شناسیم و شناسنامه‌های ملی را به رسمیت می‌شناسیم حقوق شهروندی مطرح می‌شود و باید این بخش مورد توجه قرار گیرد و احکام نیز به لحاظ نظری و نوع مواجهه‌های مختلف با ابعاد حقوق شهروندی مورد توجه قرار گیرد.

🔹در سطح عموم مردم مهم‌ترین مسئله، معیشت و اخلاق است. در باب حوزویان و طلاب، معیشت و تحصیل و اخلاق هر سه مطرح است شاید اخلاق با توجه به فرآیند کلی‌ای که در حوزه‌های علمیه دیده می‌شود کمتر حساس باشد؛ ولی بحث معیشت و اخلاق در سطح جامعه و معیشت و تحصیل و در رتبه بعد اخلاق در میان طلاب و حوزه باید مورد توجه باشد.

🔸متن کامل را در شماره ۱۲۴ مجله #خیمه بخوانید
🔻
@ehyaonline
@kheimeh_mag
@namehayehawzavi
🔺


حجت‌الاسلام سیدحمید حسینی در گفت‌وگو با خیمه ١٢۴🔻

لباس روحانیت، لباس حرفه و صنف نیست/ چرا خدا در قرآن، یهود و نصارا را به دلیل تبعیت از علمایشان مذمت می‌کند؟

🔹در اسلام، برخلاف مسیحیت، قشر یا صنفی به نام روحانیت نداریم. روحانیت در مسیحیت یک صنف و واسطه مردم با خداست؛ یعنی اگر روحانی نباشد ازدواج شکل نمی‌گیرد یا توبه پذیرفته نمی‌شود یا نماز و عبادت قبول نیست؛ ولی در اسلام چنین چیزی نداریم.

🔹متاسفانه گاهی بدون اینکه درباره موضوعاتی همچون اومانیسم و سکولاریسم و دموکراسی مطالعه کنیم و بدانیم منشأ آنها کجاست و تعریف و اختلاف نظرها و سیر تاریخی آنها چیست فقط به این دلیل که غربی است، می‌گوییم؛ بد و نادرست است. همیشه موضع‌مان سلبی و کلی است و به جای اینکه آنها را بشناسیم و بگوییم که شاید در اومانیسم نکته مثبتی هم وجود داشته باشد که مثلاً از جهتی حرمت انسان را پاس بدارد و همین نکته را باید از جنبه‌های منفی آن تفکیک کرد؛ ولی وقتی کلی می‌گوییم اومانیسم مردود و شرک‌آمیز و کفرآمیز است، نسل امروز می‌گوید پس چرا در کشورهایی که با این نگاه، کافر شمرده می‌شوند، حرمت انسان بیشتر پاس داشته می‌شود؟

🔹تا صحبت از شناخت زمانه می‌شود آن را به موضوعاتی مانند اینکه دشمن امروزت را بشناس؛ درست است که دشمن امروز هم یکی از ابعاد شناخت زمانه است؛ اما وقتی دوره، دوره تخصص‌گرایی است و یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های زمانه امروز، تخصص‌گرایی و دخالت نکردن در چیزی است که تخصص نداریم و سیاست هم یک تخصص است که مطالعات و جوانبی دارد، دیگر کار هر کسی موضع‌گیری سیاسی نیست. به‌روز بودن این نیست که حتماً همه موضع‌گیری سیاسی داشته باشند.

🔹امروزه تعابیری شبیه این جمله را که امام حسین (ع) میان عقل و عشق، عشق را انتخاب کرد زیاد می‌شنوید؛ اما چنین جملاتی هرگز مبنای فکری و منطقی و دینی ندارد و جز توهین به امام حسین (ع) چیزی از آن برنمی‌آید. آیا امام حسین (ع) عقل را کنار گذاشت؟

🔹به‌محض اینکه به این بزرگواران بگویی مگر سخن علمی را بدون بهره‌گیری از روش‌های همان علم می‌توان رد کرد؛ می‌گویند دانش بشر خطاپذیر است. البته که نمی‌توان علوم بشری را صددرصد درست دانست؛ ولی این علوم همان‌قدر خطاپذیرند که در روش‌های فقهی و مانند آن، امکان خطا وجود دارد. مگر ما در مسائل فقهی‌ و برداشت‌های دینی خود خطا نمی‌کنیم؟ مگر این همه علما فتوای‌شان عوض نمی‌شود؟

🔹شما یک آیه در قرآن یا یک حدیث پیدا نمی‌کنید که عقل را تحقیر کند یا گفته باشد که عقل ناقص است، به آن گوش نکنید، بلکه همه‌جا دعوت به تعقل و تکیه بر عقل شده است. اما متاسفانه وقتی می‌خواهند عقل انسانی را تحقیر کنند می‌گویند نمی‌شود به عقل انسان‌هایی که به هوی و هوس آلوده شده‌اند اعتماد کرد؛ اما در پاسخ باید گفت مگر قرآن به همین انسان‌های هوس‌آلوده نمی‌گفت فکر کنید و طبق فکر و وجدانتان عمل کنید؟

🔹در فرهنگ بشری برخوردی که در دوره‌ای با زن یا برده صورت می‌گرفت عین عدالت تلقی می‌شد؛ اما امروز آن برخورد ظلم محسوب می‌شود؛ به هر حال تشخیص ظلم و عدل، بر اساس فهم انسانی و عرفی است. عرف باید تعیین کند که چه چیزی ظلم و چه چیزی عدل است.

🔹خیلی از لباس‌ها، لباس یک حرفه و صنف است؛ ولی لباس روحانیت، لباس حرفه و صنف نیست؛ بلکه لباس مراقبت است؛ یعنی اگر منِ روحانی، عمامه و عبا نداشته باشم کارکردهای جواب دادن به سؤالات دینی و رفع نیازهای مردم را هم می‌توانم انجام دهم؛ ولی این لباس را می‌پوشم که از خود و قداست امور دینی بیشتر محافظت کنم.

🔹چرا خدا در قرآن، یهود و نصارا را به دلیل تبعیت از علمای‌شان مذمت می‌کند؟ در حالی که ما هم باید از علمای خود تبعیت کنیم؟ حضرت فرمودند به این دلیل که آنها دیدند که علمای‌شان فاسد و دنیازده و دنیاگرا شدند؛ ولی باز از آنها تبعیت کردند.

🔻
@ehyaonline
@kheimeh_mag
🔺


🔻 گفت‌وگو با روحانی مشهدی که به ورزش‌های مسئله‌دار روی آورده است؛
🖋 تبلیغ دین پای میز بیلیارد

🔻
@ehyaonline
@kheimeh_mag
🔺








🔻 خیمه را از کجا و چه‌جور تهیه کنم؟ 🔻

۱. پیشنهاد ما و البته بهترین راه برای خیمه‌خوان‌ها اشتراک است! می‌توانید در ساعات اداری با شماره ۸۸۹۳۴۹۷۰ تماس بگیرید تا در چند دقیقه اشتراک مجله را برای شما فعال کنیم و هر شماره بی‌دغدغه و نگرانی مجله را در منزل و یا محل کار تحویل بگیرید!
البته می‌توانید به سایت بانک اطلاعات نشریات کشور (مگ‌ایران) به نشانی magiran.com نیز مراجعه کنید و به مطالب مجله دسترسی داشته باشید و هم از طریق لینک اشتراک اقدام به ثبت درخواست اشتراک نموده تا یکی دو روز بعد ما با شما تماس بگیریم و اشتراکتان را فعال کنیم.

۲. اگر هم مثل خود ما خواننده سنتی مطبوعات هستید و ترجیح می‌دهید جلوی کیوسک مطبوعات بایستید و بعد از چشم گرداندن در میان تیترها و رنگ‌ها مجله خود را انتخاب کنید می‌توانید فعلا در تمام کیوسک‌های «تهران» و «قم» مجله خیمه را پیدا کنید!

۳. اگر اهل کتاب هستید و گذرتان به خیابان انقلاب می‌افتد می‌توانید مجله خیمه را از «کتابفروشی کیهان» @ketabforoosh و فروشگاه «ترنجستان سروش» @toranjestansoroush تهیه کنید.

۴. اگر کلا با کاغذ میانه ندارید و دوست دارید روی صفحه موبایل یا تبلت مجله را ورق بزنید می‌توانید با نصب رایگان کتابخوان طاقچه از نشانی taaghche.ir مجله خیمه را جستجو و با نصف قیمت خریداری کنید.

۵. اگر به هر دلیلی راه‌های بالا را نپسندیدید می‌ماند این راه که در ساعات اداری با شماره ۸۸۹۳۴۹۷۰ تماس بگیرید تا اگر در تهران هستید با پیک ارزان مجله را به دست‌تان برسانیم و اگر هم در شهرهای دیگر هستید مجله را برای‌تان پست کنیم.

🔻
@ehyaonline
@kheimeh_mag
🔺




🖋 سوت بلبلی و ماجرای به‌روز بودن روحانیت


🔻 به‌روز بودن یا همان روزآمدی را همه دوست دارند و خوش دارند که این وصف دربارۀ آن‌ها صادر شود که بگویند: فلانی به‌ روز است!
از جمله کسانی که باید به‌روز باشند و خیلی‌هایشان فکر می‌کنند هستند؛ قشر روحانی است.
برخی ممکن است فتاوای شاذ و نادر را دلیل به‌روز بودن بدانند و برخی هم استفاده از فضای مجازی و ابزارهای جدید را علامت روزآمدی.

برخی شاید تیپ و نحوۀ لباس‌پوشیدن برایشان این کارکرد را داشته باشد و عده‌ای هم هستند که نشست و برخاست با بازیگران و ورزشکاران و ارتباط نزدیک با آن‌ها را به عنوان راهی به سوی روزآمدی انتخاب کرده‌اند.

در پروندۀ شماره جدید مجله خیمه سعی کرده ایم به دو وجه از این موضوع بپردازیم. یکی روزآمدی علمی و دیگری اجتماعی. واضح است که اولی مهم‌تر و ریشه‌ای است و دومی به تبع اولی است. روزآمدی علمی است که باب ارتباط و تعلق به جامعه امروزین را باز می‌کند.

منطق به‌روز اگر جاری باشد تشنه زیاد است اما اگر در همچنان بر پایۀ نیم قرن قبل بچرخد و مسئله همان باشد، واضح است که باید سوتْ‌بلبلی بزنید و از ولایت‌پذیری بادنجان بگویید تا شاید افاقه کند.

گفت‌وگو با آیت‌الله محمدجواد فاضل‌لنکرانی و دکتر حسن محدثی گیلوایی دو سوی این ماجراست.

صفحات ویژه‌ یادمان مرحوم چایچیان (حسان) هم با مصاحبه منتشر نشده‌ای از او و یادداشت‌هایی از اساتید و شعرای آیینی پر و پیمان درآمده است.

🔻
@kheimeh_mag
🔺


🔻 شماره ۱۲۴ ـ آذر و دی 🔻
[ پرونده روزآمدی روحانیت ]
+ [ یادنامه استاد حبیب‌الله چایچیان (حسان) ]

🔻
@ehyaonline
@kheimeh_mag
🔺

Показано 12 последних публикаций.

120

подписчиков
Статистика канала